Ligue 1 - souhrn 30. kola: PSG na čele zase o šest bodů

07.04.2023, 22:59, aktualizováno 09.04.2023, 22:39
Komentáře a souhrny
Radost hráčů RC Lens (© AFP)

PSG zvítězilo na půdě OGC Nice a upevnilo si pozici na čele tabulky, kde má šestibodový náskok na RC Lens, který v předehrávce zdolal Štrasburk. AS Monaco neudrželo dvougólový náskok na půdě Nantes a po remíze 2:2 odmítlo šanci se dotáhnout na třetí Olympique Marseille, jenž se rozešel bez gólu s Lorientem...

FC Lorient - Olympique Marseille 0:0

09.04.2023 20:45

Góly: -

Les Merlus proti soupeři od Středozemního moře naposledy bodovali v roce 2016. Od té doby s ním sedmkrát prohráli. Z tohoto nepříliš záživného utkání nakonec vydolovali alespoň bod, který je dál zanechává ve středu tabulky.

Jedna z největších příležitostí přišla na pořad večera už ve 12. minutě Cengiz Ünder pálil tvrdě, leč na Vita Mannoneho nevyzrál. Na druhé straně vyzkoušel Lópezovu pozornost Adil Aouchiche. Jeho spoluhráč Romain Faivre mohl bretaňský celek poslat do vedení po dvaceti minutách hry, jenže muž v rukavicích byl úspěšnější.

Poté o sobě dal vědět dvaadvacetiletý Kamerunec Darlin Yongwa, když sebou v protivníkově vápně praštil o zem. Rozhodčí Willy Delajod zůstal naprosto v klidu. Po půlhodině hry se osmělil Alexis Sánchez. Jeho zakončení se neobešlo bez pádu, čímž měla domácí jednička mezi třemi tyčemi značně usnadněnou situaci.

Bamba Dieng na mistrovství světa v Kataru zaznamenal jeden gól proti hostující reprezentaci. V rámci 30. kola Ligue 1 však vyšel střelecky naprázdno, protože jeho střelu za svá záda nepustil Pau López. Nuno Tavares nechtěl zůstat pozadu, jenže mířil hodně nepřesně. Brankář OM v závěru utkání nejprve musel vyběhnout z velkého vápna, aby včasným skluzem uhasil potencionálně nebezpečnou příležitost Lorientu.

V nastaveném čase musel ještě zasahovat proti pokusu Ibrahimy Koného, což věru nebyla velká dřina. Pro tým Régise Le Brise šlo o devátou remízu v ročníku, zatímco skvadra Igora Tudora jich má na kontě sedm. Za týden přijede na Stade Vélodrome Estac Troyes. Les Merlus se představí na Stade Louis II v Monaku.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AS Monaco 2:2

09.04.2023 17:05

Góly: 62. Mostafa Mohamed, 78. Ludovic Blas - 21. Axel Disasi, 30. Eliot Matazo

Říjnový vzájemný zápas těchto celků vyšel vcelku jednoznačně pro ten knížecí. Tentokrát se však musel spokojit pouze s remízou, jelikož Antoine Kombouaré zřejmě o pauze dokázal svůj tým vyburcovat. Opětovný postup do finále Coupe de France je sice hezká věc, avšak setrvání mezi francouzskou elitou stále není jisté.

Úvodní dvacetiminutovka sice byla odehrána s velkým nasazením a v dobrém tempu, nicméně se musela obejít bez vyložených brankových příležitostí. To se změnilo v jejím samotném závěru, kdy Evann Guessand zahrál na rohový kop. Od praporku centroval Caio Henrique, Axel Disasi využil zaváhání obránce a po zpracování hrudí pálil nekompromisně pod břevno - 0:1.

Po půlhodině hry Andrei Girotto vcelku zbytečně zahrál na roh. Jeho rozehrávky se znovu ujal Caio Henrique. Alban Lafont při vyběhnutí zaváhal, čímž dal Eliotu Matazovi příležitost ke skórování. Samuel Moutoussamy vykopával až v době, kdy míč celým svým objemem překročil brankovou čáru - 0:2. Do poločasového hvizdu se více hrálo před domácí svatyní, leč bez velkých šancí.

Po změně stran působili hosté místy až příliš sebejistým dojmem, což se jim poprvé nevyplatilo v 65. minutě. Tentokrát to byl Ludovic Blas, kdo centroval od stejného rohového praporku na malé vápno, kde Mostafa Mohamed, jenž byl v té době na hrací ploše nějakých sedm minutek, stylovým koníčkem snížil - 1:2.

Hned po rozehrávce mohl být rozdíl ve skóre opět dvougólový, kdyby si Golovin nevylámal zuby na Lafontovi. Poté zahrozil Wissam Ben Yedder, jenže tohle opravdu nebyl zápas prozatím sedmnáctigólového střelce. A nedařilo se ani Krépinu Diattovi. Zato Ludovic Blas zažívá povedený týden. Ve středu jediným zásahem rozhodl pohárové semifinále s Lyonem.

A teď si v rámci 30. kola Ligue 1 počíhal na zadní (pravé) tyči na centr Quentina Merlina, který hlavou zblízka usměrnil na místo určení a zaznamenal svůj sedmý gól v sezoně - 2:2. V 85. minutě nasadil Mohamed při rychlém protiútoku Nübelovi jesličky, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu. Velká škoda pro tým ze Stade de la Beaujoire. V nastaveném čase ještě vychytala domácí jednička Wissama Ben Yeddera.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - AJ Auxerre 0:3

09.04.2023 15:00

Góly: 3. Birama Touré, 6. Nuno Da Costa, 45+1. Mickaël Alphonse (vl.)

Není pochyb, že k úspěšnému návratu na pevninu pomohly hned dvě brzké trefy, které pojistila v závěru poločasu akce vedoucí k vlastnímu gólu. AJA se díky sedmému vítězství vyšplhalo nad sestupovou zónu, ve které Ajaccio s pouhými jednadvaceti body nadále tlí.

Jak uvedeno, z časomíry neodteklo ani 180 sekund a Christophe Pélissier se mohl na lavičce radovat. Birama Touré si na hranici šestnáctky míč levačkou zpracoval a pravačkou jej poslal neomylně k levé tyči - 0:1. Domácí po rozehrávce toužili po bleskové odpovědi, jenže si chytli do ofsajdové pasti, což se pro Auxerre ukázalo býti vodou na mlýn.

V 6. minutě totiž Nuno Da Costa hlavou uklidil za Leroyova záda centr Rayana Ravelosona - 0:2. Následující pasáž probíhala v poklidu. Až do 40. minuty, ve které se ke střele dostal Youssouf M’Changama a těsně minul. Náskok nenavýšil ani Kenji-Van Boto. Přesto byl při odchodu do šaten mezi oběma mančafty tříbrankový rozdíl.

Ránu Gaëtana Perrina vyrazil muž v rukavicích na roh. Ten byl rozehrán nakrátko. Perrin předvedl dobrou práci s balonem, který pak servíroval před bránu, kde smolně zasáhnul Mickaël Alphonse - 0:3. V ten moment Olivier Pantaloni na lavičce zřejmě začínal tušit, že pátá porážka v řadě jest asi nevyhnutelná.

O korekci se po hodině hry pokusil Mathieu Coutadeur, ale přestřelil. Jubal Júnior byl přesnější, leč Benjamina Leroye stejně nepřelstil. V 74. minutě mohl Alphonse odčinit svoje zaváhání, jaké vedlo ke třetímu gólu soupeře. Tváři v tvář Raduovi však selhal. Po něm pálil do břevna Mathias Autret. A více pozoruhodného aktéři na Stade François Coty o velikonoční nenadělili.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 1:2

09.04.2023 15:00

Góly: 88. Elye Wahi - 31. Thijs Dallinga, 85. Farès Chaïbi

Hosté tedy potvrdili povedený týden, ve kterém zároveň oslavili postup do finále Coupe de France, v němž se střetnou s obhájcem titulu z Nantes, na kterého mají v Ligue 1 aktuálně sedmibodový náskok. MHSC si tedy po patnácté porážce v tabulce o dvě příčky pohorší.

Během úvodní desetiminutovky hrály oba celky spíše opatrně. Poté zkusili štěstí Jordan Ferri a Téji Savanier, ale oba pokusy byly zblokované. První jmenovaný záhy pobídnul Elyeho Wahiho, jehož skvěle vychytal Maxime Dupé. Z přímého kopu v 18. minutě střílel domácí kapitán, jenž obvykle řeší podobné situace efektivněji.

Další příležitost obstaral Branco van den Boomen a Benjamin Lecomte musel vyrážet do bezpečí. Po půlhodině hry rozehráli hosté bleskovou akci, v jejímž závěru přihrál Denis Genreau z levého křídla do vápna na Thijse Dallingu, jehož přízemní volej z deseti metrů skončil u pravé tyčky - 0:1. Pojistka se do poločasu nekonala.

Jednak proto, že Ado Onaiwu zamířil akorát do boční sítě, jednak kvůli tomu, že Fares Chaïbi ztroskotal na muži v rukavicích. A v nastavení si vybrali svěřenci Michela Der Zakariana slušný kopec smůly, neboť Wahi napálil Dupého a Issiaga Sylla při dorážce Wahiho. Hostující jednička musela po změně stran čelit zakončení z kopačky Savaniera. Ten se po hodině hry dostal hned ke dvěma střelám, ale pokaždé se musel sklonit před brankářským uměním rodáka ze západofrancouzského městečka Malestroit.

V 68. minutě měl další možnost ke skórování Thijs Dallinga, ale tentokrát Lecomte svůj tým podržel. Na opačném pólu zahrozil Wahbi Khazri, jenže vyrovnání se nekonalo. Zakaria Aboukhlal svou velkou možnost taky neproměnil. Na rozdíl od Chaïbiho, který v 85. minutě dorážel do odkryté branky poté, co Lecomte nedokázal zkrotit Aboukhlalovu navštívenku - 0:2.

Borci hájící barvy klubu ze Stade de la Mosson stačili za 180 sekund už pouze snížit, a to zásluhou tečované střely Elyeho Wahiho - 1:2.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Stade Brestois 1:1

09.04.2023 15:00

Góly: 90. Folarin Balogun (pen.) - 6. Pierre Lees Melou

Skutečně to téměř čtyřiaosmdesát minut vypadalo, že se brzká trefa Pierra Lees-Meloua stane vítěznou. Nicméně svěřenci kouče Wila Stilla nemají v této sezoně ve zvyku prohrávat. Pouze druhý Racing Lens má v tomto ohledu na kontě nižší číslo, co se počtu střetnutí s nulovým bodovým ziskem týče. Les Rouges et Blancs tedy nadále živí naději na evropské poháry, zatímco Les Pirates mají po třiceti odehraných kolech minimální náskok na sestupové pásmo.

Jak uvedeno, první branka se na Stade Auguste-Delaune stala skutečností už v 6. minutě. Jérémy Le Douaron centroval do vápna, kde se do vzduchu pověsil jeho výše zmíněný spoluhráč a bylo to 0:1. Domácí mohli vyrovnat záhy po rohovém kopu, kdyby si v zakončení počínali přesvědčivěji. Zato po čtvrthodině hry se děkovalo Yehvannu Dioufovi, že tak skvěle vychytal Steva Mouniého.

Pozadu nechtěl zůstat ani prozatím sedmnáctigólový Folarin Balogun, nicméně jeho hlavička z 25. minuty měla k té Lees-Melouově daleko. Jmenovaný forvard Remeše měl záhy ještě větší šance, jenže ani jednu z nich nedokázal díky výbornému Bizotovi proměnit. Následně se řešila možná penalta po hraní rukou ve vlastní šestnáctce. VAR však podezření nepotvrdil.

V minutě šestatřicáté našel Thomas Foket kolegu Marshalla Munetsiho a Marco Bizot byl znovu pozorný. Do konce poločasu se rozehrávky přímého kopu ujal Alexis Flips, jenž cílil těsně nad, a po něm pálil Brendan Chardonnet do tyče domácí svatyně. Ze začátku druhého poločasu byli aktivnější hosté. Vyloženou možnost si ale nevytvořili.

Naopak v 74. minutě Folarin Balogun potvrdil, že nemá nejlepší den. Po přihrávce od Junyi Ita se dostal ke střele Kaj Sierhuis. Bohužel pro příznivce a příznivkyně severofrancouzského klubu neprostřelil před sebou stojícího obránce. V samotném finále Kenny Lala fauloval Arbera Zeneliho. Nařízenou penaltu si vzal na starost Balogun a protože cílil po zemi k levé tyči, nechal zapomenout na svoje předchozí nezdary - 1:1. V předposlední nastavené minutě ještě musel Bizot vytáhnout výborný zákrok proti šanci Ita.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Clermont Foot 0:2

09.04.2023 15:00

Góly: 27. Muhammed-Cham Saracevic, 30. Johan Gastien

Estac bojuje o záchranu, jenže hráči si evidentně nevzpomněli na povedený výkon, jaký proti Clermontu předvedli v září minulého roku. Tehdy mu dokázali vstřelit tři branky, přičemž o dvě z nich se postaral tentokrát prakticky neviditelný Mama Baldé. Klub tedy nadále tlí na osmnácté příčce, kdežto jedenáctí Les Lanciers pokořili čtyřicetibodovou hranici, která většinou znamená jistotu setrvání v Ligue 1. Kór v této sezoně, kdy sestupují hned čtyři mančafty.

O první střelu, jaká na Stade de l’Aube směřovala mezi tři tyče, se v 5. minutě postaral Rony Lopes. Že by ale Morymu Diawovi nějak výrazně zavařil, tak to určitě ne. Ani Lucien Agoumé neuspěl, protože mířil z voleje příliš vysoko. Stejně si při své hlavičce počínal i Grejohn Kyei, který před týdnem dvěma proměněnými penaltami zařídil svému družstvu výhru nad Ajacciem.

Po dvaceti minutách hry se osmělil Muhammed Cham Saračević a Gauthier Gallon musel zasahovat. Rakouský reprezentant se tedy dočkal až ve 27. minutě, když si naběhnul k pravé tyči na Allevinahovu zpětnou přihrávku a z první zamířil pod břevno - 0:1. Diaw po rozehrávce lapil šanci Papemu Yademu, což se ukázalo býti velice důležité.

V době, kdy pomalu končila úvodní půlhodina zápasu, se po přiťuknutí od Elbasana Rashaniho odhodlal k technickému obstřelu zpoza vápna Johan Gastien. Míč skončil u pravé tyče i proto, že měl muž v rukavicích zakrytý výhled - 0:2. V poslední nastavené minutě o sobě dal konečně v lepší slova smyslu vědět Mama Baldé, avšak brankář Clermontu jeho únik vyřešil znamenitě.

Devět minut po startu druhé půle se do dobré pozice dostal střídající Yasser Larouci. Jenže místo snížení cílil nad břevno. S úspěchem se nesešel ani tečovaný pokus Jima Allevinaha. V 71. minutě se zraky příznivců hostujícího výběru upínaly k Rashanimu, který však přestřelil. Na začátku finální destiminutovky trefil Gastien tyčku a čerstvý Aïman Maurer dorážku totálně zazdil. Pascalu Gastienovi však tento nezdar nemusel vadit, jelikož se i tak dočkal jedenáctého vítězství.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Rennes 3:1

09.04.2023 13:00

Góly: 60. Corentin Tolisso, 68. Alexandre Lacazette, 79. Bradley Barcola - 11. Amine Gouiri

Minulá tři vzájemná klání přitom pokaždé vyšla lépe pro Les Rouges et Noirs, přičemž pokaždé soupeři nadělili minimálně tři góly. O druhém dubnovém víkendu roku 2023 se nepodařilo ani využít faktu, že Olympique ve středu prohrál boj o finále Coupe de France s Nantes. Po celkově třináctém vítězství ztrácí na bretaňského soupeře pouhé tři bodíky.

Už po necelých 120 sekundách se do šance dostal Benjamin Bourigeaud, ale díky dvojí teči neuspěl. Zato v době, kdy byla odehrána úvodní desetiminutovka, využil Amine Gouiri špatné rozehrávky, načež jednoduše obešel Silalyho Diomandého a přesnou střelou pod břevno nedal Anthonymu Lopesovi příležitost zasáhnout - 0:1.

Další zmatky v domácí obraně mohl potrestat Bourigeaud, jenže vsadil na razanci, což se hrubě nevyplatilo. Ve 40. minutě se exekuce přímého kopu ujal Alexandre Lacazette, jehož chvíle měla přijít až po změně stran. Do poločasového hvizdu rozhodčího Benoîta Bastiena musel Doğan Alemdar předvést už jenom jeden rutinní zákrok.

Počáteční čtvrthodina druhého dějství probíhala relativně v poklidu. V jejím závěru se penalty dožadoval Lacazette, nicméně jeho prosby vyslyšeny nebyly. A tak to musel vzít na sebe jeho spoluhráč Corentin Tolisso, který se po rohovém kopu ocitnul s balonem ve vzdálenosti nějakých dvaadvaceti metrů od brány a dokonale využil toho, že všichni očekávali centr - 1:1.

Než se svěřenci bývalého kouče Lyonu Bruna Génésia stačili vzpamatovat z inkasované branky, musel Alemdar znovu sahat do sítě. Po dalším rohovém kopu se meruna odrazila k Johannu Lepenantovi, jenž chtěl z hranice šestnáctky patrně střílet. Místo toho však vykouzlil ideální přihrávku pro Lacazetta, který z bezprostřední blízkosti z voleje propálil gólmana a zaznamenal svou osmnáctou trefu v sezoně, což musel potvrdit videorozhodčí - 2:1.

Poslední radost pro většinu z příznivců, kteří vážili cestu do Parc Olympique Lyonnais, obstaral v 79. minutě Bradley Barcola, když jej v optimálním prostoru našel zcela neobsazeného Rayana Cherkiho, přestože to vypadalo, že právě devatenáctiletý záložník na pravé straně velkého čtverce celou slibnou akci zadrbal - 3:1.

Do konce zápasu se ještě jednou pokusil prosadit Lacazette a na druhé straně hned dvakrát zahrozil Bourigeaud, přičemž první zakončení opravdu hlasitě volalo po gólu. Ovšem času na případné vyrovnání by v této fázi utkání už bylo stejně málo.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Paris Saint-Germain 0:2

08.04.2023 21:00

Góly: 26. Lionel Messi, 76. Sergio Ramos

PSG to nemělo u Azurového pobřeží vůbec jednoduché. Nakonec se mu však přece podařilo urvat tři body a zase navrátit svůj náskok na čele tabulky na šest bodů. Nice rozhodně nehrálo špatnou partii, rozvlnit síť se mu ale nepodařilo ani jednou, a přišlo tak o svou dlouhou sérii dvanácti střetnutí bez porážky. Ta se na poli Ligue 1 mimochodem konala na začátku ledna.

Hosté byli už od úvodních minut aktivnější mužstvem, ve 3. minutě se vůbec poprvé osmělil Messi, avšak jeho přízemní pokus nakonec skončil pouze vedle brány, navíc gólman Schmeichel celou situaci v pohodě jistil. Určitě daleko blíže skórování byl ve 22. minutě Danilo Pereira, který se ve vápně opřel do hlavičky, to když ho svým centrem oslovil Nuno Mendes, avšak rezultující zakončení skončilo pouze na tyčce.

O pár chvil později se již každopádně hosté přece dočkali vedení. A nutno říci, že asi zaslouženého. Prvotní přihrávka zleva do pokutového území od Nuna Mendese neprošla, odvrátit míč uměl bránící Ramsey, nicméně pouze zpátky k nohám Portugalce, který už napodruhé našel volného Messiho, a ten protečoval balón nechytatelně na vzdálenější tyč.

Nice mohlo do přestávky odpovědět na nepříznivý stav, a to ve 43. minutě. Thuram z levé strany přetáhl svůj dlouhý pas na hranici brankového území, tam si seběhl Pépé, který ihned z voleje vystřelil, byl ovšem v přílišné blízkosti brankáře Donnarummy, takže ten merunu vytěsnil do bezpečných vod.

A v 51. minutě PSG přežilo další osudný moment, který mohl posunout utkání úplně jiným směrem. Jenže OGC zase nemělo potřebné štěstí v koncovce. Pépého centr od rohového praporku propadl na zadní tyčce k Dantemu, jeho prvotní hlavičkový pokus narazil pouze do soupeře Carlose Solera, avšak brazilský stoper se k míči okamžitě propracoval znovu, přičemž jeho následná střela dvakrát narazila do brankové konstrukce, a stejně za brankovou čárou o chlup neskončila.

Domácí vyvíjeli i nadále snahu vyrovnat, k dispozici měli pár slibných šancí, jenže ani jedna z nich nakonec v přesný zásah nevyústila. Pařížané naopak své vítězství stvrdili v 76. minutě, rohový kop zahrával Messi, který našel v šestnáctce Sergia Ramose, a ten ukázal, že je zkrátka dobrým hlavičkářem.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Lille OSC 1:0

08.04.2023 17:00

Góly: 84. Halid Šabanović

Pořádně nepříjemnou ztrátu utrpělo Lille, které dlouhodobě usiluje o příčky zajišťující postup do pohárové Evropy na příští sezónu. Angers, pomalu a jistě se smiřující s pádem do Ligue 2, každopádně ukázalo, že jeho poslední dost nečekaná remíza s Nice se neudála náhodou. První vítězství od září loňského roku zaručil svým gólem šest minut před koncem Halid Šabanovič.

Dvacet jedna zápasů v řadě, tak dlouho trvalo Les Scoïstes na ligové scéně, než se znovu zaradovali ze tříbodového výsledku. A ač obecně je jejich pozice na první pohled na dně tabulky stejně beznadějná, neboť do konce soutěže zbývá už jenom osm kol, může tenhle sukces do budoucích týdnů bezpochyby přinést svěží vítr.

Dogy si samozřejmě nepředstavovaly, že utkání dopadne takhle mizerně. V prvním poločase je mohl dostat do sedla Alexsandro Ribeiro, leč jeho hlavičku bravurně polapil brankář Bernardoni. Jinak však ofenzivní počínání LOSC nesplňovalo ty nejpřísnější parametry, které by byly zapotřebí.

A Angers, které na hrací ploše nebylo ani horší, ani lepší, nakonec uspělo ve statistice nejdůležitější, tedy v počtu vstřelených branek. V 84. minutě sice gólman Chevalier zlikvidoval dělovku Hunoua, míč ovšem odrážel pouze před sebe, a dorážející Šabanovič ho posléze dotlačil za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

RC Lens - Racing Strasbourg 2:1

07.04.2023 21:00

Góly: 11. Przemyslaw Frankowski, 65. Facundo Medina - 84. Kévin Gameiro

Severofrancouzský klub nadále vyvíjí tlak na vedoucí PSG, které v posledních týdnech nepůsobí nejjistěji. Zato celek z francouzsko-německé hranice se v případě vítězství Auxerre nad Ajacciem může propadnout zpět do sestupové zóny.

Letos v lednu přestoupil ze Strasbourgu do Lens Adrien Thomasson. A byl to právě dánský záložník, kdo už v 11. minutě pobídnul Przemyslawa Frankowskiho, který skrytou střelou ze sedmi metrů cílil neomylně k pravé tyči, což potvrdil VAR - 1:0. Asistent u úvodní trefy utkání měl sám šanci v závěru úvodní dvacetiminutovky, jenže Matz Sels si v tomto případě poradil.

Další pokus patřil Loïsi Opendovi, který se tentokrát neprosadil. Belgický forvard to do konce otevíracího dějství zkusil ještě jednou, ale se stejným výsledkem. Domácí si nadále udržovali převahu. Krátce po uplynutí hodiny hry rozjeli pěknou akci, v jejímž závěru se k balonu dostal Angelo Fulgini a muž v rukavicích jeho nepříjemnou střelu dokázal zkrotit.

Nicméně už při další akci si nepočínal zrovna nejpřesvědčivěji Ismaël Doucouré. Svou obrannou hlavičkou v podstatě namazal Facundovi Medinovi, jehož skotačivý volej z hranice vápna se od tyčky odrazil do brány. Nešťastník Doucouré přitom stál svému brankáři ve výhledu - 2:0. Svěřenci Francka Haiseho tak mohli hrát v ještě větší pohodě.

Matz Sels se měl ve zbývající fázi maximálně na pozoru, díky čemuž mohlo dojít ke snížení. V 84. minutě jej obstaral Kevin Gameiro, protože svým famózním obstřelem z hranice šestnáctky vymetl protilehlou (pravou) šibenici. Brice Samba plachtil vzduchem marně - 2:1. V nastavené minutě nahlas k rozhodčímu projevil svoji frustraci Habib Diallo, za což inkasoval v rychlém sledu dvě žluté karty a byl vyloučen. Hned poté sudí Gaillouste odpískal konec zápasu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
30
22
3
5
70 : 29
69
2
RC Lens
30
18
9
3
50 : 22
63
3
Olympique Marseille
30
18
7
5
54 : 29
61
4
AS Monaco
30
17
7
6
63 : 42
58
5
Lille OSC
30
15
7
8
54 : 38
52
6
Stade Rennes
30
15
5
10
48 : 33
50
7
Olympique Lyon
30
13
8
9
47 : 33
47
8
Stade Reims
30
11
14
5
40 : 29
47
9
OGC Nice
30
11
12
7
38 : 28
45
10
FC Lorient
30
12
9
9
42 : 40
45
11
Clermont Foot
30
11
7
12
31 : 41
40
12
Toulouse FC
30
11
5
14
46 : 52
38
13
Montpellier HSC
30
11
4
15
46 : 50
37
14
FC Nantes
30
6
13
11
32 : 42
31
15
AJ Auxerre
30
7
8
15
27 : 51
29
16
Stade Brestois
30
6
10
14
34 : 48
28
17
Racing Strasbourg
30
5
11
14
38 : 52
26
18
ES Troyes
30
4
9
17
38 : 64
21
19
AC Ajaccio
30
6
3
21
21 : 55
21
20
Angers SCO
30
3
5
22
23 : 64
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Israha

No a proti Lens ani Monacu tam Štrasburk ten vyrovnávací gól prostě procpat nemůže

Reagovat
Langi

Skoda, ze letosni, vysledkove relativne chabe, PSG, prohani pouze provincni klub a zbytek je bez sance…o LM se jeste asi hrat bude, ale ten zbytek uz je skoro rozdany…Marseille, Monacu, Lille a Rennes tohle staci a mam pocit, ze vic letos vlastne ani nechteli…Lyon a Nice by se meli stydet…velke oci, ale hra a vysledky uplny hovno…

Reagovat
Ferax

Teda pánové...Dnešní výkon Lille naprostá tragédie a hlavně ostuda. Takhle se hraje o poháry?! Angers dneska vyhrálo poprvý od loňskýho září po neuvěřitelných 22 kolech! S tím šíleným bodovým mankem už jsou téměř oběma nohama v Ligue 2 a stejně jim takovejhle výkon stačí na Lille. Od Dog dneska fakt velké zklamání.

Jinak večer cítím v kostech další ztrátu PSG

Reagovat
Israha

Jestli tohle nějak nakopne Angers k zamíchání karet v boji o záchranu, budu na Fonsecu a jeho borce naštvaný

Reagovat
Ferax

Nemyslím si. Teď po repre pauze sice Angers uhrálo dva skvělý výsledky, ale ta ztráta je tak velká, že už to nemají šanci dohnat podle mě. S Ajacciem už letos dvakrát prohráli, s Auxerre mají dvě remízy a zbývá jim zápas s Troyes, zbytek týmy z horní poloviny s výjimkou těžkých zápasů v Clermontu a Nantes... Ale je hezký, že tam kluci ještě bojují a pokouší se o zázrak

Reagovat
Israha

Mně teda v Ligue 1 vůbec chybět nebudou, dlouhodobě nezajímavý klub, který vždy něco hrál jen první půlku sezony, aby si nakřečkovali body na záchranu.

Reagovat
Ferax

Souhlas, za poslední sezony jsem jich taky nějak přesytil. Na Le Havre s omlazeným Bordeaux se z druhý ligy docela těším

Reagovat
Israha

No...vzhledem ke skóre Le Havre v letošní sezoně se trochu děsím, co za monstrbeton budou hrát v Ligue 1 .

Reagovat
Ferax

To se o Ajacciu říkalo taky a jak to dopadlo... Rozhodně bych jim nepřál to stejný, ale pokud nepřivedou po postupu zajímavější jména, tak je asi něco podobnýho taky nemine. Rozdíl mezi Ligue 1 a Ligue 2 je docela velkej v tomhle ohledu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ligue 2 je pořád taktická systémová strategická btiva, něco jako byla Ligue 1 ještě deset sezon zpátky, kdy skoro polovina ligy hrála na výsledky 0:0 nebo na první gol a následné bránění, naštěstí s přílivem kvalitnějších hráčů a rozvojem ligy a týmu tohle ve většině případu vymizelo, ale v Ligue 2 je tohle pořád stálý trend...každopádně vždy vítám neokoukaný tým v Ligue 1, ted jen záleží co té lize budou schopni dát

Reagovat
Israha

Tak Ajaccio se ten beton hrát snaží taky, jen jim chybí kvalitní kádr na jeho efektivní realizaci .

Reagovat
Ferax

Teď si je jdu zapnout proti Auxerre, tak jsem zvědavej. Snad u toho neusnu

Reagovat
Israha

Tak na to bych se asi nedíval, pokud bych vyloženě nemusel

Reagovat
Seydou Doumbia

Podobně jako Auxerre přeju udržení, ale toto je už pro fajnšmekry dost možná v 36,37 kole kdy ještě budou bojovat o záchranu bych koukl, ale ted neee

Reagovat
Ferax

Tak teda Auxerre mě fakt hodně příjemně překvapilo. S takovýma výkonama by tu záchranu okopat mohlo. Se Strasbourgem a Brestem to bude na dálku ještě slušná bitva. Pobavila mě slova komentára, když citoval trenéra Pelissiera, kdy řekl, že má výtečnej kádr Fungovalo jim to ale fakt dost slušně

Reagovat
Arnar Resmusonn

Lyon 3:1 Rennes dobrý fotbal za mě první poločas v režii hostů a druhý domácích. Tolisso a jeho gol byl parádní. Mladý brankář se nechal nachytat ale to není jen jeho chyba, trefi lto opravdu parádně! Pak i gol Lacazetta byl super to prostě chceš takovou asistenci

Reagovat
Langi

Lyon jsou letos mistri ve vyhravani tezkych zapasu, ktere v souctu nic neznamenaji

Reagovat
Ferax

Počkat? Neměl náhodou Sánchéz absentovat tři týdny kvůli zraněnýmu chodidlu? Co teda potom dělá v základní sestavě?

Reagovat
Mandanda_30

U OM to začíná smrdět EL...

Reagovat
Israha

Takhle hraje tým, co se spokojí s remízou. Nechápu, co se Tudorovi a hráčům honilo hlavou, že k tomu takto přistoupili. Jakože pustit Lens do trháku je v pohodě nebo že je potřeba se na něco šetřit, nevím. Dnes chtěl vyhrát jen Alexis a možná Kolašinac. Mystéria typu sedící Mbemba nebo střídání v 80. minutě, i když základní sestava evidentně nefunguje, asi mají zůstat mystérii, tomu podle mě nemůže rozumět ani Tudor.

Reagovat
Israha

A co je alarmující, je ten totální úpadek formy wingbacků. U Nuna se dá ještě polemizovat nad tím, jestli těch několik gólů vlastně nebyla shoda okolností a ve výsledku se jedná o průměráka, ale co se stalo s Claussem, to nechápu. Ten chlap nedá centr a nedá náběh, přitom dva a půl roku v kuse jeden z nejnebezpečnějších hráčů pravé strany hřiště v celé Ligue 1. Teď mám pocit, jak kdyby se převtělil v Lirolu...

Reagovat
Ferax

Večerní zápas jsem neviděl, nicméně to, co jsi uvedl, je hodně zvláštní a po takových tazích to druhý místo nebude tak snadný do konce sezony atakovat. Co se týče formy, tak s tou se potýká většina mančaftu mi tak přijde, především ty kraje no, ale ani záložníci včetně Malinovského nehrají to, na co skutečně mají. Prostě nevyrovnaný výkony.

Reagovat
Israha

Dalo by se říct, že od Guenda a Veretouta by se taky dalo očekávat víc (od Rongiera osobně zas tak nečekám a Malinovskij mi na to málo, co hrál, přišel vcelku ok), ale na hře wingbacků je Tudorův systém postavený, jejich výkony jsou pro celou taktiku klíčové. Tím pádem jejich neforma je největším problémem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele