Ligue 1 - preview 30. kola: Tradiční nedělní porce

07.04.2023, 08:24, aktualizováno 09.04.2023, 09:03
Previews
Stade de la Beaujoire (© AFP)

Nantes se v týdnu znovu probojovalo do finále poháru a rychle se musí přeorientovat na ligovou scénu, pro body si k němu jede AS Monaco. Marseille nastoupí v Lorientu, Lyon bude měřit síly s Rennes...

Olympique Lyon - Stade Rennes

neděle 13:00

Velké zklamání ve středu prožil Lyon, který skončil před branami finále v Coupe de France. Po porážce na půdě Nantes tak má k pohárové Evropě velmi daleko, lépe řečeno cesta pro něj vede už jenom přes Ligue 1, kde nemá situaci rozehranou vůbec dobře. Teď proti němu stane Rennes, a to je naopak cíleným příčkám blízko. Bude chtít využít sobotního zaváhání Lille.

Pátá pozice je aktuálně vzdálená bretaňskému souboru na rozdíl dvou bodů, a byť s variantou, že by se na ni mohl posunout už po tomto kole, zřejmě moc nepočítal, nakonec se tak klidně může stát. LOSC totiž senzačně prohrálo v sobotu na půdě posledního Angers, a tak je na řadě družina trenéra Bruna Génésia.

První dubnové vystoupení každopádně hostům nevyšlo ideálně. Doma totiž nestačili na Lens, a nenavázali tedy na své předchozí velmi cenné vítězství z Paříže. "Možná jsme k zápasu přistupovali s přílišným strachem,” hodnotil lodivod SRFC. "Přece jenom jsme měli hráče po reprezentační přestávce ještě ve čtvrtek po celém světě. Také jsme však narazili na velmi dobrého soupeře. Abychom ho porazili, museli bychom být lepší ve všech oblastech hry, a to jsme zkrátka nebyli,” sportovně uznával nezdar.

Rovněž Olympique mimochodem sehrál nedávno partii v Parku princů a taktéž on ji zvládl. Musí ale co nejrychleji zapomenout na pohárový neúspěch, jestli se chce ještě porvat o kvalifikaci do evropských pohárů. Páté místo, které jako poslední na devadesát devět procent bude zaručovat účast aspoň v Konferenční lize, bylo po sobotním programu daleko na odstupu osmi bodů. Ztráta rozhodně nemalá, na druhou stranu matematicky stále stažitelná.

Domácí stratég Laurent Blanc nebude mít k dispozici trojici zraněných hráčů, dlouhodobě je mimo hru Malo Gusto, chybí i jeho kolega z obrany Dejan Lovren a pak též útočník Amin Sarr. Hostům se na marodce nacházejí Lorenz Assignon, Adrien Truffert, Xeka, Martin Terrier, v nominaci na utkání ještě nejsou dvacetiletý Guéla Doué a ani Karl Toko Ekambi. Ten je totiž v Rennes na hostování právě z Lyonu a na základě dohody obou klubů proti svému zaměstnavateli nenastoupí.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Kumbedi, Diomandé, Lukeba, Tagliafico - Caqueret, Tolisso, Lepenant - Cherki - Lacazette, B. Barcola

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - H. Traoré, Omari, Theate, Meling - Majer, Santamaría, Ugochukwu - Bourigeaud, Kalimuendo, Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.59 - 3.28

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

AC Ajaccio - AJ Auxerre

neděle 15:00

Ajaccio a Auxerre se aktuálně nacházejí v sestupových vodách, jejich vzájemný souboj tedy představuje klíčový artikl, co se týče záchranářských starostí. O něco lépe si zatím počínají hosté, kterým bude stačit uhrát plichtu a z červených příček se po tomto kole vymaní. Pro domácí před tímto kláním bohužel nehraje fakt současné formy, padli už čtyřikrát za sebou.

Korsický celek na konci února zvládl klíčový mač proti Troyes, jenže pak z možných dvanácti bodů neurval ani jeden. Navíc vstřelil za celou tuhle dobu jediný gól, před týdnem se jeho trefa stala pouze snižující v kontextu nezdaru na půdě Clermontu. Na svého nynějšího soka ztrácí pět bodů. A je tak pro něj nesmírně důležité, aby získal potřebnou vzpruhu, dotáhl se na bližší kontakt na tohoto protivníka a nabral hlavně potřebné sebevědomí před následujícími týdny.

Burgundský klub sice neprožil plodné březnové období, velmi ho zamrzela například prohra se Štrasburkem, nicméně naposledy další přímou bitvu o nesestoupení zvládl a před vlastními fandy skolil ESTAC. Obecně mimochodem v duelech mezi Ajacciem a Auxerre moc gólů nepadá, od února roku 2021 se konala na poli Ligue 2 třikrát bezbranková remíza, v říjnu loňského roku AJA vyhrálo jen nejtěsnějším možným způsobem.

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - Alphonse, O. Gonzalez, Mayembo, Y. Koné - R. Nouri, Marchetti, Coutadeur, Barreto - El Idrissy, Hamouma

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Jeanvier, Jubal, Pellenard - Raveloson, Massengo, B. Touré, Zedadka - Hein, M. Niang, Nuno da Costa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 2.68 - 3.25

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Montpellier HSC - Toulouse FC

neděle 15:00

Montpellier a Toulouse jsou aktuálně v pohodě. Drží se totiž v klidném středu tabulky, zatím chovají poměrně slušný odstup od sestupových pozic. Především hosté by ovšem přece měli mít zájem zastavit svou sérii nevalných výsledků, aby do větších problémů rychle nezabředli. Naopak jejich protivník je ve velmi dobrém rozmaru, vždyť neprohrál už sedmkrát v řadě.

Ještě na začátku února přitom byli domácí přímými účastníky v pranici o nespadnutí na červené příčky. Parádní šňůra výsledků ale najednou svěřence trenéra Michela Der Zakariana vyhoupla do úplně jiných sfér, jeho příchod ke kormidlu zkrátka zcela změnil dosavadní pořádky. A že se předtím rozhodně nejednalo o žádnou čistotu a perfektní uklizenost.

Toulouse každopádně přicestuje k duelu s La Paillade povzbuzené o čtvrteční postup do finále Coupe de France, svěřenci trenéra Philippeho Montaniera zvládli úlohu favorita a skolili venku druholigové Annecy. Nicméně v Ligue 1 by už vážně potřebovali zabrat, v minulých osmi ligových střetech totiž prohráli hned šestkrát.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, M. Sakho, I. Sylla - Chotard, Ferri - Nordin, Savanier, Khazri - Wahi

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Mous. Diarra - Dejaegere, Spierings, van den Boomen - Onaiwu, Dallinga, Chaïbi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.82 - 3.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Reims - Stade Brestois

neděle 15:00

Pro Remeš nebylo před začátkem této sezóny vůbec důležité útočit na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě pro následující sezónu. Je však třeba říci, že právě o takovou metu prostě může usilovat až do konce. Od páté příčky ji dělí jenom pár bodíků, a pokud by pokračovala v nastoleném slušném a konstantním trendu, klidně ji uzmout může. Teď doma vyzve Brest.

Hosté horlivě usilují o holé přežití. Po devětadvaceti odehraných kolech se nacházeli sice mimo červené příčky, jenže s pouhým jednobodovým náskokem. Určitě pro ně bylo velmi povzbudivé, že naposledy před vlastními fanoušky porazili Toulouse. Jenže v tvrdém a nelítostném boji o záchranu si zkrátka nemohou dovolit polevovat. A to ani na půdě Remeše, která prostě obecně vůbec neprohrává. Za posledních několik týdnů to dokázala v Ligue 1 jen Marseille.

Domácí stratég Will Still má na marodce dvojici hráčů ve složení Dion Lopy a Noah Holm, v nominaci na tohle utkání se nezjevili ani náhradní gólman Florent Duparchy a teenager Samuel Koeberlé. Hosté postrádají pouze zraněného Loïca Rémyho, Josué Escartin, Christophe Hérelle a Karamoko Dembélé pak zůstali doma na popud kouče Érica Roye.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Busi, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Cajuste, Matusiwa - J. Ito, Munetsi, Flips - Balogun

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Duverne - Mah. Camara, Lees-Melou, Belkebla - Honorat, Mounié, Del Castillo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.03 - 5.64

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

ES Troyes - Clermont Foot

neděle 15:00

Ligue 1 se postupně přehoupla do své závěrečné čtvrtiny a Troyes bude mít velké problémy, aby vůbec udrželo prvoligovou licenci i pro nadcházející sezónu. V dosavadních devětadvaceti zápasech totiž získalo pouhých jednadvacet bodů a je až osmnácté, za šestnáctým Štrasburkem teď zaostává o bodů pět. V tomto nedělním utkání přivítá Clermont, jenž naopak předvádí konstantní výkony a může být relativně v klidu.

Oba celky byly před sezónou považovány za možné adepty sestupu. ES zvítězilo pouze čtyřikrát a již delší dobu zkouší zlomit velkou krizi. Z posledního tříbodového zisku se radovalo začátkem ledna, od tohoto okamžiku získalo ve dvanácti duelech pouhopouhé tři body, a co nejdříve tedy potřebuje zabrat. Uplynulý víkend nezvládlo důležitou bitvu s konkurenčním Auxerre (0:1), předtím se rozešlo smírně s Brestem (2:2).

Naopak hosté doposud posbírali sedmatřicet bodů a jsou dvanáctí, záchranářské starosti tak řešit nemusí. K jistotě udržení prvoligové licence jim chybí už jen malý krůček, který mohou udělat právě v Troyes. Po dvou porážkách s druhým RC Lens (0:4) a v Montpellieru (1:2) zabrali minulé kolo proti Ajacciu (2:1). Svému nadcházejícímu protivníkovi navíc mají co vracet, neboť na podzim s ním v domácím prostředí překvapivě prohráli po výsledku 1:3.

Domácí kouč Patrick Kisnorbo nemá k dispozici Contého, Reineho-Adélaïdeho, Tardieua a nově i důležitého útočníka Riparta, který utrpěl vážné zranění achilovky a čeká ho operace. Clermont nemůže využít služeb Dialla, Andriče, Marguerona, Kamdema ani Souleymaneho Cissého.

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Palmer-Brown, Rami, Salmier - T. Baldé, Kouamé, Agoumé, Larouci - Rony Lopes, Mama Baldé, Odobert

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Wieteska, Caufriez - Allevinah, J. Gastien, Gonalons, Neto Borges - Khaoui, Rashani - Kyei

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.33 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

FC Nantes - AS Monaco

neděle 17:05

Hráči Nantes loni prožili úspěšnou sezónu, jelikož v Ligue 1 skončili na přijatelném devátém místě a navíc senzačně ovládli národní pohár, nicméně letos mají zcela jiné starosti. Celkem se jim ještě dařilo v evropských pohárech, ale na ligové scéně bojují o záchranu a každý bod potřebují jako sůl. Naopak Monako zůstává ve hře o titul, se sedmapadesáti body je čtvrté a za vedoucím PSG zaostává o devět bodů, což v tuto chvíli není neřešitelný úkol.

"Kanárci" se díky pohárovému úspěchu přímo probojovali do základní skupiny Evropské ligy a v ní trochu překvapivě obsadili druhé místo, čímž si zajistili play-off o osmifinále. V něm však narazili na vysoce favorizovaný italský Juventus a po výsledcích 1:1, 0:3 byli vyřazeni. Ve francouzské nejvyšší soutěži jsou aktuálně až čtrnáctí se třiceti body a před sedmnáctou sestupovou pozicí Auxerre mají nicotný čtyřbodový náskok.

Nantes po čtyřech ligových duelech bez vítězství zabralo v Coupe de France a po nečekané výhře 1:0 nad Lyonem znovu postoupilo do finále, o druhý senzační titul v řadě si to rozdá s konkurenčním Toulouse. Monaco by si rádo vybojovalo účast v milionářské Lize mistrů, na druhý tým tabulky RC Lens nyní ztrácí šest bodů. Po horším období od konce února do poloviny března zabralo s Ajacciem (2:0) a minule zvládlo přestřelku se Štrasburkem (4:3).

Oba celky se spolu naposledy utkaly začátkem října v 9. kole a knížecí klub zvítězil 4:1. FC se nově musí obejít bez Hadjama a Descampse, na trávníku se pravděpodobně neobjeví ani Chirivella, Pallois ani Joao Victor. AS postrádá vykartovaného Fofanu, mimo hru budou i Embolo, Aguilar, Sarr či Martins. "Pokud ještě chceme myslet na titul či přímý postup do skupiny Ligy mistrů, tak si nemůžeme dovolit téměř žádné ztráty. Utkání s Nantes bude obtížné, avšak nás zajímají jen tři body," uvedl kouč Monaka Philippe Clement.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Centonze, Andrei Girotto, Castelletto, Merlin - E. Guessand, M. Sissoko, Mollet, Moutoussamy, Simon - Delort

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vanderson, Diasi, Maripán, Caio Henrique - K. Diatta, M. Camara, Matazo, Golovin - E. Ben Seghir - Ben Yedder

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 3.89 - 2.02

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FC Lorient - Olympique Marseille

neděle 20:45

Závěr sezóny nebude pro Marseille ani náhodou procházkou růžovým sadem. Celek z jihu Francie by se rád umístil alespoň jako druhý, když už by se nepodařilo sesadit z čela PSG, a kolem pozice vicemistra začíná být pořádně rušno. Aktuálně se na této příčce nachází Lens, které v pátek uspělo proti Štrasburku. A OM musí na půdě Lorientu zareagovat též výhrou.

Tedy za předpokladu, že se chce za vedoucí pařížský výběr znovu natěsno zařadit. Olympique v uplynulých týdnech nepůsobil úplně nejstabilněji. Na konci února nezvládl prestižní Le Classique, od té doby ze čtyř dalších duelů dvakrát zvítězil a dvakrát remizoval. Naposledy tři body nedokázal urvat před vlastními fanoušky proti slušně rozjetému Montpellieru.

Hostující obránce Sead Kolašinac každopádně své příznivce ujistil, že společně se spoluhráči rozhodně nepolevili v koncentraci. A soustředí se jen na ty nejvyšší ambice. "Nikdo v kabině se ničeho nebojí,” uvedl. "Neuvažujeme tu o nějakých čtvrtých nebo pátých místech. Takové si prostě tenhle klub nezaslouží. Víme, co chceme. A budeme muset v neděli ukázat, že míníme svoje cíle naplnit. Pořád věříme, že můžeme urvat titul. A naši fandové také. Stále nevíme, co se může ještě do konce ročníku stát,” vzkazoval na dálku do Paříže, aby si tam nebyli prvenstvím ještě vůbec jistí v kramflecích.

Lorient, který se aktuálně drží ve středu tabulky a spíše opouští možnost, že by ještě mohl usilovat o postup do evropských pohárů, nebude mít pro tento duel hned dva vykartované hráče, a to Igora Silvu a kapitána Laurenta Abergela, zranění mu jsou pak Julien Laporte, Théo Le Bris, Enzo Le Fée, Yvon Mvogo a Gédéon Kalulu. Marseille nebude mít k dispozici dva hráče, na marodce se jí totiž nacházejí maročtí reprezentanti Amine Harit a Azzedine Ounahi.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - B. Meïté, Talbi, Le Goff - Cathline, Aouchiche, Makengo, Ponceau, Yongwa - Faivre, B. Dieng

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Gigot, Kolašinac - Clauss, V. Rongier, Veretout, Nuno Tavares - Ünder, Malinovskyj - A. Sánchez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.84 - 4.40 - 1.59

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Angers SCO - Lille OSC

sobota 17:00

Jestli si Lille zbytečně nechce zkomplikovat svůj boj o postup do evropských pohárů, tenhle duel pro něj představuje jasnou povinnost uzmout tři body. Venku totiž narazí na beznadějně poslední Angers, které je už fakticky smířeno se sestupem. Určitě by však svého soka nemělo podceňovat, ten totiž do tohoto střetnutí bude vstupovat povzbuzený o cennou remízu s Nice.

Aktuálně Dogy drží páté místo, které v kontextu složení finále Coupe de France bude zřejmě jako to poslední zaručovat účast v evropských pohárech pro následující sezónu. Ze šesté pozice se už postupovat zkrátka nebude, neboť kvalifikační místo připadne jednomu z dua Nantes a Toulouse, jež ve středu, respektive ve čtvrtek, stvrdily svůj postup do bitvy o cennou trofej.

Samozřejmě i proto bude situace v Ligue 1 ohledně urvání předních pozic velmi napjatá. Každé zaváhání může být velmi drahé, velmi rychle může změnit nastavené pořádky v pořadí, ostatně stejně to případné nynější ze strany Lille na půdě Angers. Domácí rozhodně nebudou pod žádným tlakem, ten zajisté bude ležet především na bedrech družiny z Hauts-de-France.

Les Scoïstes se budou muset vypořádat se dvěma ztrátami do obrany, chybět budou totiž stoper Miha Blažič a také krajní bek Souleyman Doumbia. Mimo hru mimochodem budou Angers rovněž Amine Salama, Loïs Diony a Ilyes Chetti. Hosté hlásí čtyři absence, zdravotně v nepořádku jsou totiž Tiago Djaló, Adam Ounas, Edon Zhegrova a Ismaily.

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - El Melali, Valery, C. Hountondji, Ghoulam, Kalumba - Capelle, Bat. Mendy, Bentaleb - Abdelli, I. Niane

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Weah, José Fonte, Alexsandro Ribeiro, Gudmundsson - J. Bamba, André, Ang. Gomes, And. Gomes, Cabella - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.52 - 5.17 - 1.39

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

OGC Nice - Paris Saint-Germain

sobota 21:00

Nebude to ještě lehká práce. Možná se zdálo ještě před několika týdny, lépe řečeno poté, co PSG hravě zvládlo Le Classique, že k titulu v Ligue 1 dokráčí bez větších problémů, jenže poslední dvě porážky situaci poněkud obrátily. A po pátečním vítězství Lens se jeho náskok ztenčil už jen na tři body. Znovu tak odskočit svým konkurentům bude chtít na půdě Nice.

Ani domácí mimochodem nejsou v úplně nejlepším rozpoložení. Neprohrávají, ale ani nevyhrávají. A tříbodové výsledky v bitvě o pohárové pozice jsou zkrátka zásadní, pokud se má konat potřebný sukces. Ne že by Nice muselo házet flintu žita, bezpochyby ne, pouze by opravdu co nejrychleji potřebovalo zastavit nepříjemnou šňůru remíz. Auxerre, Nantes, Lorient a Angers přitom rozhodně nepatří mezi papírově neskolitelné celky. Jenže právě ani jednoho zmíněného soka klub z jihu Francie v posledních čtyřech ligových kláních neporazil.

Možná že trochu opadlo jakési kouzlo kouče Didiera Digarda, který měl jako náhrada za Luciena Favreho ostrý nástup. Pod jeho vedením se mužstvu až nečekaně dobře dařilo, teď ale jako by zase začalo ztrácet dech. Také musíme připomenout, že Les Aiglons se ještě rvou o úspěch v Konferenční lize, jako jediná ekipa z Francie se stále drží na evropské scéně.

Poslední dvě vystoupení nedopadla pro Les Parisiens vůbec dobře, před vlastními fanoušky nestačili jak na Rennes, tak na Lyon, v obou případech přitom nevstřelili ani jednu branku. "Já nejsem rezignovaný. Budu bojovat až do konce,” vzkazoval všem pařížský stratég Christophe Galtier, o jehož budoucnosti média v nedávných dobách hodně spekulovala.

Je jasné, že sezónu ještě na lavičce dokončí, otázkou ovšem je, jak to bude s tou následující. Dobré výsledky se zkrátka pod tímto mužem v letošním ročníku nedostavily, výpadek nastal jak na tom nejdůležitějším poli, tedy v Lize mistrů, tak v Coupe de France, a ani v Ligue 1 prostě nemá PSG na růžích ustláno.

Obránci Juan Bernat, Presnel Kimpembe i Nordi Mukiele jsou hostům mimo hru, ve středu zálohy bude chybět i klíčový tmel Marco Verratti, přičemž rehabilitaci po operaci kotníku stále podstupuje Neymar. OGC rovněž postrádá dva hráče do obrany, a to Youcefa Atala a Jordana Lotombu, zraněný je též Sofiane Diop, do nominace na toto utkání se pak nevešel Mattia Viti.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Ndayishimiye, Todibo, Dante - Beka Beka, Ramsey, Boudaoui, Bard - Laborde, Moffi, K. Thuram

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Danilo Pereira, Marquinhos, Sergio Ramos - Hakimi, Fabián Ruiz, Vitinha, Renato Sanches, Nuno Mendes - Messi, Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.24 - 3.86 - 1.88

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RC Lens - Racing Strasbourg

pátek 21:00

Už v páteční předehrávce se vlastnímu publiku představí RC Lens a bude mít ideální příležitost přiblížit se vedoucímu PSG jen na tři body. Svěřenci trenéra Haiseho přivítají Racing Štrasburk, který má naopak plné ruce starostí se záchranou. Na stadionu Félixe Bollaerta-Delélis začne utkání ve 21 hodin.

Při pohledu na tabulku je favorit utkání jasný, ale ve francouzské Ligue 1 jeden nikdy neví. Však poslední tři vzájemné zápasy Racing s Lens neprohrál a na body si brousí zuby i v pátek.

Bude to mít hodně obtížné, protože RC Lens je jednoduše v laufu a z druhého místa ztrácí na vedoucí PSG jen šest bodů. Musí se samozřejmě i ohlížet, protože shodný počet bodů má i třetí Olympique Marseille a příliš pozadu není ani AS Monako. Boj o Ligu mistrů tak vrcholí a zejména domácí zápasy potřebují Haiseho svěřenci zvládat. V posledním domácím vystoupení proti SCO Angers se to podařilo a byla z toho hladká výhra 3:0. O týden později se pak povedlo výsledek potvrdit nejtěsnější výhrou v Roazhon Parku. RC Lens se může pyšnit třemi výhrami v řadě a navíc s čistým kontem.

Proti takové síle se postaví Racing Štrasburk, který má úplně jiné starosti. Alsasany drží mimo sestupové příčky jen lepší skóre a boj o záchranu se jich devět kol před koncem přímo dotýká. Štrasburk za sebou nemá úplně špatné výsledky, ale v minulém kole i přes sympatický výkon prohrál s Monakem 3:4. Víc než sympatický výkon potřebují Alsasané body a ty se jím v Lensu budou shánět obtížně.

RC Lens bude chybět Julien Le Cardinal a naopak do tréninkového procesu se zapojil Adam Buksa, ale jeho start není moc pravděpodobný. Pokud jde o hosty, tak dobrou zprávou je návrat některých hráčů, jmenovitě Kévina Gameira, Colina Dagby a Alexandra Djikua. Otazník visí pouze nad startem Dimitriho Liénarda, zatímco Maxime Le Marchand nezasáhne do zápasu vůbec.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Sotoca, Abdul Samed, S. Fofana, Frankowski - Thomasson, Fulgini - Openda

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Nyamsi, Djiku, Doukouré - Guilbert, H. Diarra, I. Sissoko, Sobol - M. Sanson, Bellegarde - H. Diallo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.23 - 7.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
29
21
3
5
68 : 29
66
2
RC Lens
29
17
9
3
48 : 21
60
3
Olympique Marseille
29
18
6
5
54 : 29
60
4
AS Monaco
29
17
6
6
61 : 40
57
5
Lille OSC
29
15
7
7
54 : 37
52
6
Stade Rennes
29
15
5
9
47 : 30
50
7
Stade Reims
29
11
13
5
39 : 28
46
8
OGC Nice
29
11
12
6
38 : 26
45
9
Olympique Lyon
29
12
8
9
44 : 32
44
10
FC Lorient
29
12
8
9
42 : 40
44
11
Montpellier HSC
29
11
4
14
45 : 48
37
12
Clermont Foot
29
10
7
12
29 : 41
37
13
Toulouse FC
29
10
5
14
44 : 51
35
14
FC Nantes
29
6
12
11
30 : 40
30
15
Stade Brestois
29
6
9
14
33 : 47
27
16
Racing Strasbourg
29
5
11
13
37 : 50
26
17
AJ Auxerre
29
6
8
15
24 : 51
26
18
ES Troyes
29
4
9
16
38 : 62
21
19
AC Ajaccio
29
6
3
20
21 : 52
21
20
Angers SCO
29
2
5
22
22 : 64
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Israha

Alexis out na tři kola....no, teď by bodlo si moct dovolit ztratit nějaké body. Oh wait, to už se stalo se Štrasburkem, Montpellierem a Nice. No nic, takže se budem klepat, ať máme aspoň EL, protože Lille je na dostřel. Neumím si představit, že nerozehraný Vitinha v tom systému bez regulérního hroťáka bude schopný něco uhrát.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikde o zranění Alexise nečtu, jak to tedy je?

Reagovat
Israha

No, to je otázka. Tady to bylo v expreskách hned dvakrát .

Reagovat
Mandanda_30

Balerdi zpět v plné síle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele