30. kolo
09.04.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Clermont přehrál Troyes zásluhou dvou slepených gólů

Estac bojuje o záchranu, jenže hráči si evidentně nevzpomněli na povedený výkon, jaký proti Clermontu předvedli v září minulého roku. Tehdy mu dokázali vstřelit tři branky, přičemž o dvě z nich se postaral tentokrát prakticky neviditelný Mama Baldé. Klub tedy nadále tlí na osmnácté příčce, kdežto jedenáctí Les Lanciers pokořili čtyřicetibodovou hranici, která většinou znamená jistotu setrvání v Ligue 1. Kór v této sezoně, kdy sestupují hned čtyři mančafty.

O první střelu, jaká na Stade de l’Aube směřovala mezi tři tyče, se v 5. minutě postaral Rony Lopes. Že by ale Morymu Diawovi nějak výrazně zavařil, tak to určitě ne. Ani Lucien Agoumé neuspěl, protože mířil z voleje příliš vysoko. Stejně si při své hlavičce počínal i Grejohn Kyei, který před týdnem dvěma proměněnými penaltami zařídil svému družstvu výhru nad Ajacciem.

Po dvaceti minutách hry se osmělil Muhammed Cham Saračević a Gauthier Gallon musel zasahovat. Rakouský reprezentant se tedy dočkal až ve 27. minutě, když si naběhnul k pravé tyči na Allevinahovu zpětnou přihrávku a z první zamířil pod břevno - 0:1. Diaw po rozehrávce lapil šanci Papemu Yademu, což se ukázalo býti velice důležité.

V době, kdy pomalu končila úvodní půlhodina zápasu, se po přiťuknutí od Elbasana Rashaniho odhodlal k technickému obstřelu zpoza vápna Johan Gastien. Míč skončil u pravé tyče i proto, že měl muž v rukavicích zakrytý výhled - 0:2. V poslední nastavené minutě o sobě dal konečně v lepší slova smyslu vědět Mama Baldé, avšak brankář Clermontu jeho únik vyřešil znamenitě.

Devět minut po startu druhé půle se do dobré pozice dostal střídající Yasser Larouci. Jenže místo snížení cílil nad břevno. S úspěchem se nesešel ani tečovaný pokus Jima Allevinaha. V 71. minutě se zraky příznivců hostujícího výběru upínaly k Rashanimu, který však přestřelil. Na začátku finální destiminutovky trefil Gastien tyčku a čerstvý Aïman Maurer dorážku totálně zazdil. Pascalu Gastienovi však tento nezdar nemusel vadit, jelikož se i tak dočkal jedenáctého vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele