Ligue 1 - souhrn 27. kola: PSG veze body z Marseille

29.03., 23:00, aktualizováno 31.03., 22:43
Komentáře a souhrny
Vitinha (© AFP)

Paris Saint-Germain nezaváhalo v Marseille a upevnilo si pozici na prvním místě Ligue 1. Monako si třemi bleskovými góly zajistilo výhru na hřišti Met a posunulo se na druhou pozici, na níž se v neděli vrátil Brest.

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0:2

31.03.2024 20:45

Góly: 53. Vitinha, 85. Gonçalo Ramos

PSG porazilo v ostře sledovaném duelu 27. kola Ligue 1 na venkovní půdě Marseille 2:0. Lídr francouzské soutěže se na Stade Vélodrome nemohl spolehnout na podporu vlastních fanoušků, kteří nebyli na stadion vpuštěni z bezpečnostních důvodů. V závěru první půle se navíc nechal vyloučit Lucas Beraldo, čehož však Olympique nedokázal využít. Po změně stran se naopak prosadil středopolař Pařížanů Vitinha, na kterého v závěru navázal Goncalo Ramos. Kylian Mbappé byl v derby zvaném Le Classique, v němž se kvůli plánovanému letnímu odchodu možná představil vůbec naposledy, s velkou nelibostí střídán už po hodině hry.

Týmy v čele tabulky francouzské nejvyšší soutěže v posledním kole mnoho bodů neposbíraly. Z prvních sedmi celků zvítězily pouze dva, jedním z nich bylo ovšem PSG, které tak svůj náskok na první příčce navýšilo už na pohodlných 12 bodů. Opačně na tom byla Marseille, jež prohrála s tabulkovým sousedem Rennes, a nevyužila tak možnosti bodově se dotáhnout na šestou příčku zajišťující postup do kvalifikace evropských pohárů.

Rychlý protiútok v úvodu utkání zakončoval po teči Paua Lópeze španělský středopolař Fabián Ruiz, avšak slabší pravačkou přestřelil. Na druhé straně zkusil štěstí zpoza vápna letos znovuzrozený Pierre-Emmerick Aubameyang, jenže Gianluigi Donnarumma byl na jeho pokus připraven. Záhy zkusil z podobné vzdálenosti rozjásat domácí diváky Jonathan Clauss, jehož prudká rána levačkou nakonec prosvištěla okolo levé tyče.

Fantastické sólo Ousmana Dembélého první trefu taky nepřineslo. Francouzský šikula tentokrát nepotvrdil svou obounohost a nedominantní pravačkou v obrovské rychlosti minul. Ještě před odchodem do kabin byl po faulu na Aubemeyanga vyloučen mladý obránce Beraldo, který přišel do nejromantičtějšího města světa v lednu z Brazílie.

I přesto mohla družina Luise Enriqueho jít do vedení krátce po změně stran, avšak Achraf Hakimi si po zasekávačce na levou nohu neporadil a pouze nechal vyniknout Lópeze. Další útok už gólový byl. Rychlou kombinaci zakončil po skvělé zpětné přihrávce Dembélého mladý záložník Vitinha.

Domácí sice vzápětí zvládli srovnat, jenže úsměv fanoušků brzy vystřídal smutek, poněvadž rozhodčí odmával ofsajd. Chybnou rozehrávku střídajícího Milana Škriniara, jenž naskočil poprvé po zranění, chtěl potrestat Aubameyang, přízemní rána levačkou ale Donnarummu nezaskočila. Definitivní tečku duelu pak zařídil po dalším rychlém kontru Ramos, a jediný francouzský vítěz Ligy mistrů tak nedokázal více jak poločasovou přesilovku využit ani k bodu.

PSG tak znovu potvrdilo suverénní jízdu pro titul francouzského mistra. Navázat se na to pokusí 6. dubna proti Clermontu, Marseille o den dříve vyzve Lille.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Rennes 2:0

31.03.2024 17:05

Góly: 71. Marvin Senaya, 73. Jeremy Sebas

Fotbalisté Štrasburku zvítězili ve 27. kole Ligue 1 na vlastním hřišti nad Rennes 2:0. Mírný favorit z Bretaně sice držel balon na svých kopačkách častěji, žádnou vyloženou šanci si ovšem v průběhu celého duelu nevypracoval. Zato tým z Alsaska byl v koncovce o poznání preciznější, což se na skóre promítlo ve druhé půli. V rozmezí dvou minut se totiž prosadili mladí odchovanci Marvin Senaya a Jérémy Sebas, kteří Racingu po čtyřech předchozích neúspěších zařídili první domácí vítězství v tomto kalendářním roce.

Štrasburk v minulém kole zaznamenal klíčové vítězství v bojích o záchranu, když uspěl v Nantes 3:1, a vyhoupl se tak až na 12. příčku se čtyřbodovým náskokem na sestupovou zónu. Tentokrát jej ale nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož na jeho hřiště přijelo Rennes, které při dobré formě mohlo stále pomýšlet na příčky zajišťující pohárovou Evropu v následující sezoně.

Na cennou výhru ze západu Francie chtěli hráči Štrasburku jistě navázat, což potvrzovali již od úvodu. V osmé minutě si Emanuel Emegha po centru navedl balon do vápna, odkud pálil z otočky k pravé tyči, kde však stál připravený mistr světa z roku 2018 Steve Mandanda. Les Rennais drželi míč na kopačkách častěji než soupeř a vytvářeli tlak, Štrasburk ale předváděl skvělou obrannou práci, když třetí nejlepší útok ligy před pauzou nepustil k žádné střele mezi tři tyče.

Po změně stran byli blízko k otevření střeleckého účtu opět domácí. V 54. minutě vystavil Mandanda dvě exkluzivní stopky, nejprve vytáhl ránu Sebase k pravé tyči a o pár chvil později i pokus Andreye Santose. Aktivnější Štrasburk nakonec rozhodl utkání dvěma slepenými trefami. V 71. minutě se k dorážce dostal Senaya, jenž překonal bezmocného gólmana. Druhou branku přidal o dvě minuty později z velmi ostrého úhlu Sebas poté, co domácí předvedli ukázkový protiútok.

Štrasburk tak dotáhl zápas do vítězného konce. Oba celky čeká další ligový zápas 7. dubna. Le Racing se utká s Toulouse, tým z Bretaně vyzve Monako.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Toulouse FC 0:3

31.03.2024 15:00

Góly: 8. Vincent Sierro (pen.), 73. Thijs Dallinga, 79. Vincent Sierro

Fotbalisté Toulouse zvítězili ve 27. kole Ligue 1 na půdě Clermontu 3:0. Rozhodující gól obstaral již v osmé minutě ze značky pokutového kopu Vincent Sierro. Les Lanciers i přes brzkou inkasovanou branku předváděli pohledný fotbal, po změně stran však jejich naděje na body pohřbily dvě další trefy hostů, přičemž skóre duelu uzavíral druhým přesným zásahem v zápase právě švýcarský záložník Sierro. Manko průběžně posledních domácích na alespoň barážovou pozici narostlo na šest bodů.

Clermont v minulém kole ukončil hrůzostrašnou sérii sedmi ligových zápasů v řadě bez vítězství, když porazil na domácím hřišti Le Havre 2:1. Les Lanciers potřebovali tři body jako sůl, jelikož se stále nacházeli na poslední příčce s šestibodovou ztrátou na záchranu. Takové starosti naopak nemělo Toulouse, které bylo i po dvou prohrách na poklidném 11. místě.

Cestu za druhou kýženou výhrou si domácí celek velmi rychle zkomplikoval, když ve vápně nešetrně podrazil soupeře belgický obránce Maximiliano Caufriez. Exekuce pokutového kopu se ujal Sierro, jenž ranou do pravého dolního růžku poslal vítěze minulého ročníku Coupe de France do vedení. Clermont po inkasované brance šlápl do plných. Ve 34. minutě dva zajímavé pokusy Bilala Boutobba zblokovala pozorná obrana a v nastavení těsně minul z úctyhodné vzdálenosti levou tyč.

Úvod druhého dějství nenabídl příliš atraktivní podívanou, probíhal spíše boj o střed pole. Vůbec první a zároveň gólovou střelu v druhé polovině utkání zaznamenal až v 73. minutě Dallinga, jenž se prosadil ranou k levé tyči poté, co ho pasem našel Frank Magri. Tříbodový zisk stvrdil o šest minut později po přihrávce Yanna Gbohoa trefou do prava střelec úvodní branky Sierro. Na druhé straně mohl kosmeticky upravit skóre Alan Virginius, jenž z bezprostřední blízkosti orazítkoval horní konstrukci.

Clermont tak na důležité vítězství nenavázal a doma nezískal ani bod. V následujícím kole vyzve 6. dubna na souboj PSG, Toulouse změří o den později síly se Štrasburkem.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Nantes 1:2

31.03.2024 15:00

Góly: 72. Terem Moffi (pen.) - 19. Matthis Abline, 76. Mostafa Mohamed (pen.)

Fotbalisté Nantes zvítězili ve 27. kole Ligue 1 na stadionu Nice 2:1, díky čemuž se posunuli z barážové pozice, na níž víkendový program zahajovali. Kanárci měli skvělý vstup do utkání, když se již v 19. minutě prosadil mladý útočník Matthis Abline, který se trefil poprvé od loňského září. Celek z jihu Francie na trefu hosta z Rennes sice zareagoval proměněnou penaltou v 72. minutě, jen o pár chvil později však pokutový kop zužitkoval i Mostafa Mohamed. Orli tak zůstali na páté příčce s tříbodovou ztrátou na Lille.

Nice v minulém kole konečně prolomilo hrozivou formu, když po šesti soutěžních kláních bez vítězství porazilo Lens 3:1. Orli potřebovali po reprezentační pauze nabrat zpět sebevědomí celku, jenž byl ještě v polovině sezony na druhé příčce. Před tímto kolem se totiž nacházeli mimo pozice zajišťující Ligu mistrů. O poznání hůře na tom však bylo Nantes, které mělo i kvůli třem prohrám v řadě plné ruce práce se záchranou.

Poněkud opatrný úvod utkání rozproudil v 19. minutě prvním gólem hostující Abline, jenž po centru Kelvina Amiana vyšplhal nad soupeřovu obranu a přesnou hlavičkou uklidil míč za záda Marcina Bulky. Domácí čtyřnásobný francouzský mistr se překvapivě dlouho do výrazného zakončení nepropracoval a dokazoval nejhorší ofenzivu ze všech celků první poloviny tabulky. Do kabin se tak hráči Nice odebrali s jednogólovým mankem.

Byli to ale fotbalisté Nantes, kteří mohli v druhém poločase z protiútoku navýšit skóre. Nejlepší střelec Mostafa Mohamed vybídnul skvostnou přihrávkou do samostatného úniku svátečního střelce Moussu Sissoka, jenž ale tváří v tvář proti Bulkovi neuspěl. Zvrat v utkání tak přišel v 69. minutě, kdy byl ve vápně sestřelen střídající Evann Guessand a z následného pokutového kopu srovnal nejlepší střelec Nice Terem Moffi. Penalta se ale záhy kopala i na druhé straně, když nabídnutou šancí tentokrát nepohrdnul Mostafa Mohamed a se štěstím vrátil Kanárkům vedení. Žlutozelení přežili i následné osmiminutové nastavení a z jihu Francie si odvezli všechny tři body.

Nice tak roli favorita nezvládlo a doma nevyhrálo již počtvrté v řadě. Oba celky sehrají další ligový zápas 7. dubna. Les Aiglons se utkají s Reims, Kanárci vyzvou Lyon.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Montpellier HSC 0:2

31.03.2024 15:00

Góly: 72. Jordan Ferri, 80. Christopher Jullien

Fotbalisté Montpellieru zvítězili ve 27. kole Ligue 1 v Le Havru 2:0. O rozhodující gól se postaral Jordan Ferri, který za tým z jihu Francie skóroval v lize teprve podruhé, jeho barvy přitom obléká už pátou sezonu. La Paillade ziskem všech bodů přeskočili v tabulce svého soupeře z města disponujícího jedním z největších obchodních přístavů ve Francii, a podíleli se tak na propadu domácích na 15. příčku.

Le Havre si v posledních týdnech silně komplikoval cestu za záchranou, když z předchozích osmi ligových klání vyhrál jen jediné a hned pětkrát padl. Na sestupové pásmo tak měl před tímto kolem náskok pouhých dvou bodů a na vlastním hřišti jej čekal další klíčový duel. Do cesty se mu totiž postavil Montpellier, jenž byl s podobně mizernou formou v tabulce jen o bod pod ním.

Do záchranářského souboje vstoupili lépe domácí, kteří předváděli dobrou kombinační hru. Větších příležitostí však diváci viděli poskrovnu. Nejblíže gólu byli hráči klubu z Normandie ve druhé desetiminutovce, kdy nejprve zahrozil střelou doprostřed útočník Emmanuel Sabbi a o pár chvil později také ranou k levé tyči Oualid El Hajam. Po vyrovnané partii v úvodním dějství se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran mohl jít rychle do vedení celek ze severu Francie, když po rohovém kopu Yassina Kechta orazítkoval zakončením hlavou levou tyč Gautier Lloris. Na druhé straně hřiště předvedl o pár minut později pěkný průnik Arnaud Nordin, jenž zakončil ranou nad břevno. Aktivní Montpellier nakonec otevřel střelecký účet v 72. minutě, kdy se po pohledné týmové akci prosadil z vápna neobsazený záložník Ferri. Pojišťující branku přidal Montpellier o osm minut později, když se ranou z bezprostřední blízkosti trefil Christopher Jullien.

Montpellier tak důležitou bitvu o záchranu zvládl a z Normandie si odvezl tři body. V následujícím kole se 7. dubna střetne s Lorientem, Le Havre změří o den dříve síly s Lens.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Brestois 0:1

31.03.2024 13:00

Góly: 86. Romain Del Castillo

Fotbalisté Brestu porazili ve 27. kole Ligue 1 domácí Lorient 1:0 a po reprezentační pauze se vrátili na vítěznou vlnu. O zisku tří bodů pro hosty rozhodl v 86. minutě jediným gólem v Bretaňského derby Romain Del Castillo. Piráti tak po dvou zaváháních po sobě dokázali zvítězit a uzmuli si zpět druhou příčku od Monaka. Lorient naopak potřetí v řadě prohrál a balancuje na hraně sestupového pásma.

Jestli nějaký tým opravdu potřeboval reprezentační přestávku, byl to právě Brest. Piráti se totiž po výsledkové krizi v posledních dvou kolech a sobotní výhře Monaka propadli na třetí místo. Při snaze o návrat na pozici vicemistra je však nemohl čekat lepší soupeř než právě Lorient, který se naopak jen díky jednomu bodu k dobru netopil v sestupových vodách a doma navíc prohrál dvě ligová utkání za sebou.

Start utkání nabídl spoustu nepřesností na obou stranách. První vzrušení z nich vzešlo na počátku 20. minuty, kdy pálil z oblasti penalty Badredine Bouanani. Jeho tečovaný pokus ale zneškodnil hostující brankář Marco Bizot. Na konci úvodní půlhodiny zahrál rukou ve vápně hostů kapitán Brendan Chardonnet, penalta však po konzultaci s VARem nařízena nebyla. V samotném závěru prvního poločasu měl do té doby největší šanci zápasu domácí Julien Ponceau, jenž ale zpoza šestnáctky orazítkoval pouze tyč.

První větší příležitost hostů přišla až zkraje druhého dějství. Po rohovém kopu se k zakončení prodral Lilian Brassier, jehož hlavičku však na brankové čáře zastavil Isaak Toure. Ofenzivy obou celků si v následujícím průběhu klání lámaly zuby a těžko se jim v obranných řadách protivníků hledaly skuliny. Jedna z nich zmrazila domácí fanoušky až v 86. minutě, kdy se přízemní ranou k levé tyči prosadil nejlepší střelec Brestu Del Castillo a poslal Piráty do pozdního vedení. To už se jim podařilo uhájit a z Lorientu si odvezli všechny tři body.

Brest se tak úspěšně vrátil na vítěznou vlnu a obhájil druhou příčku v tabulce. O to samé se pokusí 7. dubna proti Métám, Lorient ve stejný den zavítá na půdu Montpellieru.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Reims 1:1

30.03.2024 21:00

Góly: 65. Ernest Nuamah - 55. Joseph Okumu

Lyon v domácím prostředí remizoval ve 27. kole s Remeší 1:1. I přes aktivní úvod Olympioniků se jako první prosadili hosté, když se ve druhém dějství po rohovém kopu nejlépe zorientoval Joseph Okumu. Vedení ovšem červenobílým dlouho nevydrželo. Centr Saïda Benrahmy, jenž byl na hřišti pouhé tři minuty, totiž přetavil ve vyrovnávací gól Ernest Nuamah. Domácí tak po dvou výhrách v řadě bez inkasované branky klopýtli a v tabulce stále zůstávají na 10. příčce za svým soupeřem.

Po bídném úvodu sezony začal Lyon stoupat tabulkou Ligue 1 vzhůru, k boji o evropské příčky měl však stále daleko. Značně se jim mohl přiblížit v duelu s Remeší, které sice disponovalo v tabulce čtyřbodovým náskokem na Les Gones, potýkalo se ale s opačným problémem. V posledním utkání před reprezentační přestávkou totiž zaznamenalo teprve třetí vítězství v novém roce a rozdíl na šestou příčku činil taktéž čtyři body.

Hned v úvodu mohl formu Olympioniků potvrdit Alexandre Lacazette, avšak jeho pokus z bezprostřední blízkosti minulo pravou tyč. Poté měl ale domácí celek problém se ke střelbě dostat. Sice po většinu času držel míč a hře dominoval, nicméně útoky Remeše alespoň vyústily k ohrožení brány. Postupem času se ale Les Gones osmělili a začali víc zakončovat, v první půli ovšem gólová radost nepřišla.

Vedení se ale nakonec ujali červenobílí, když se po nepřehledné situaci v šestnáctce po rohovém kopu nejlépe zorientoval Okumu, který pohotově uklidil míč do odkryté brány. Úsměv na tváři ovšem dlouho hostům nevydržel, jelikož na centr na zadní tyč skvěle naběhl střídající Nuamah a bylo srovnáno. Další přesné trefy se již diváci nedočkali.

Remeš tak na úspěch před reprezentační přestávkou nenavázalo a opět pouze remizovalo. V dalším kole přivítá 7. dubna Nice, Lyon ve stejný den vyzve Nantes.

Více informací k zápasu

FC Metz - AS Monaco 2:5

30.03.2024 17:00

Góly: 78. Pape Diallo, 84. Ibou Sané - 4. Takumi Minamino, 10. Maghnes Akliouche, 16. Vanderson, 76. Folarin Balogun, 87. Folarin Balogun

Monako s přehledem zvládlo 27. kolo Ligue 1, když na hřišti Mét vyhrálo 5:2. Knížata měla excelentní vstup do zápasu, když už během 16 minut vedla o tři branky. Gólové tornádo započal Takumi Minamino a zakončil jej Vanderson. Hosté tedy odpověděli na páteční vítězství Lille a alespoň dočasně se vyhoupli zpět na druhou příčku. Les Grenats sice v závěru zabrali, na zvrat už však bylo pozdě. V tabulce tak zůstali druzí od opačného konce a dále se topí v sestupových vodách.

Méty byly i nadále až po uši namočené v boji o záchranu, když se po 26 odehraných kolech nacházely na předposlední příčce se ztrátou tří bodů na záchranu. Po dvou výhrách s čistým kontem to u nováčka soutěže vypadalo na lepší zítřky, v minulém klání ovšem padl na hřišti Reims 1:2. Příliš radosti nemělo z předchozího duelu ani Monako, které ztratilo vítězství v poslední minutě.

Obrovskou šanci poslat knížecí klub do vedení měl už ve třetí minutě Vanderson, který pálil z hrany malého vápna mezi nohama obránce, skvělý zákrok ale předvedl gólman Alexandre Oukidja. Podobně úspešný už však nebyl ani ne o minutu později, kdy se na druhé straně brankoviště otočil Minamino a jeho tečovaná rána zapadla perfektně k bližší tyči. Hororový start Mét ovšem stále nekončil. Už v 10. minutě zakončoval protiútok přes polovinu hřiště přízemní ranou k pravé tyči Maghnes Akliouche. Třetí branku přidal v 16. minutě Vanderson, který na zadní tyči zavřel přetažený centr Aleksandra Golovina. V průběhu prvního poločasu mohl vedení ještě navýšit Wissam Ben Yedder, zamířil ovšem nad břevno.

Ve druhém dějství, stejně jako na konci úvodního, sáhli hostující fotbalisté spíše k udržovacímu výkonu, jenž mnoho atraktivity nenabízel. Další gól tak přišel až v 76. minutě, kdy se chtěl Oukidja efektní patičkou vyhnout dotírajícímu Folarinu Balogunovi, při své snaze ho však gólman nastřelil a míč se odrazil do sítě. Domácí se prvního zásahu dočkali záhy. O dvě minuty později nasměroval přízemní centr Koffiho Kouaa za záda brankáře Pape Diallo. Krátce nato pak dal definitivně zapomenout na nudnou pasáž v první části druhého poločasu Ibou Sané, který se prosadil po velmi podobné akci. Třígólový náskok však vrátil v 88. minutě hostům Balogun.

Monako tak na hřišti Mét nezaváhalo a domů si odvezlo tři body. Oba celky se vrátí zpět do akce 7. dubna. Les Grenats se utkají s Brestem, knížecí klub změří síly s Rennes.

Více informací k zápasu

Lille OSC - RC Lens 2:1

29.03.2024 21:00

Góly: 9. Edon Zhegrova, 60. Edon Zhegrova - 78. Elye Wahi

Fotbalisté Lille porazili ve 27. kole Ligue 1 na vlastním hřišti regionálního rivala z Lens 2:1. Hlavní postavou Derby du Nord se stal Edon Zhegrova, jenž zatápěl obráncům soupeře technickými finesami. Výborný výkon navíc ozdobil jednou brankou v každém poločase. Dogy se tak po páteční předehrávce dostaly ve vyrovnaném čele tabulky na třetí místo, zatímco druhá prohra Racing Clubu v řadě dala opět možnost Marseille bodově se dotáhnout na pohárové příčky.

Pařížané sice byli na čele francouzské nejvyšší soutěže odskočení od zbytku pelotonu, za nimi se ale sváděl tvrdý boj o druhou příčku. V minulé sezoně na ní skončilo Lens, jenže Racing Club před reprezentační pauzou nestačil na Nice a propadl se na šestou pozici. O bod více mělo Lille, které naposledy prohrálo před svými fanoušky před více než půl rokem. Dogy navíc ovládly sedm z předchozích osmi domácích vzájemných střetnutí.

A i tentokrát vstoupily do utkání fantasticky, když se již v deváté minutě prosadil Zhegrova. Nabil Bentaleb vyslal famózní pas za obranu, kde se nacházel právě útočník z Kosova, jenž si následně zpracoval míč, kličkou do středu zmátl obránce soupeře a střelou na přední tyč rozvlnil síť. Další tvrdá rána mohla přijít pro Lens po půlhodině hry, obránce Facundo Medina tvrdě fauloval a rozhodčí mu nejprve ukázal červenou kartu, po zhlédnutí videa se ovšem nakonec rozhodl udělit kartonek žluté barvy. Ve zbytku první půle sledovali diváci hru, která se přelévala ze strany na stranu, branka už však nepadla.

Po změně stran spálil první velkou šanci v 53. minutě Jonathan David, který pouze orazítkoval levou tyč. Mrzet jej to ovšem příliš nemuselo, jelikož stejně stál v jasném ofsajdu. Dogy se ale druhé trefy přece jen dočkaly. Skvělou práci odvedl Gabriel Gudmundsson, jenž si po výborné individuální akci navedl míč do pokutového území a přízemní střelou donutil Brice Sambu k zákroku. Francouzský gólman však vyrazil balon pouze k Zhegrovy, který jej doťukl do odkryté sítě. Hosté se své první větší šance dočkali až v 76. minutě, po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval k pravé tyči Elye Wahi, brilantně se ale vytáhl Lucas Chevalier. Jen o dvě minuty později se ovšem mladý Francouz prosadil, když po samostatném úniku z levé strany propálil míč pod nohama domácího brankáře. Les Dogues však nakonec závěr přežili a jednogólové vedení ubránili.

Lens tak na dlouhodobě neoblíbeném stadionu padlo. V příštím kole přivítá 6. dubna Le Havre, na hřiště Lille přijede o den dříve Marseille.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
27
18
8
1
64 : 23
62
2
Stade Brestois
27
14
8
5
37 : 20
50
3
AS Monaco
27
14
7
6
52 : 38
49
4
Lille OSC
27
12
10
5
39 : 24
46
5
OGC Nice
27
12
7
8
28 : 22
43
6
RC Lens
27
12
6
9
36 : 29
42
7
Olympique Marseille
27
10
9
8
40 : 30
39
8
Stade Rennes
27
10
9
8
40 : 33
39
9
Stade Reims
27
11
6
10
35 : 36
39
10
Olympique Lyon
27
10
5
12
31 : 41
35
11
Toulouse FC
27
8
8
11
32 : 36
32
12
Racing Strasbourg
27
8
8
11
30 : 39
32
13
Montpellier HSC
27
7
9
11
33 : 40
29
14
FC Nantes
27
8
4
15
26 : 42
28
15
Le Havre AC
27
6
9
12
26 : 35
27
16
FC Lorient
27
6
8
13
35 : 50
26
17
FC Metz
27
6
5
16
25 : 44
23
18
Clermont Foot
27
4
8
15
19 : 46
20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Langi

No…neni co slavit, postup do Evropy z ligy uz spis nechceme ani teoreticky…dulezity bude pohar…Laca dnes nulovy, snad si to setri na utery

Reagovat
Seydou Doumbia

Můžeme být rádi že ta forma vydržela měsíc a v tom byli zrovna 2 zápasy poháru tuším inak jsme zase šli klasický dolů, tak snad ten pohár i když Nice nesplnilo ukol v poháru

Reagovat
Langi

Nice bylo bez sance, ale Rennes to da:)

Reagovat
Mandanda_30

VŮBEC jsem nepobral ten zrušenej gól? Výhled mu vůbec nezakrýval na míč viděl, takže jinak nevím co tam k*rva řešili? Facka Gigotovi od Donnarummy, strčení do zad Moumbagnovi u 1v1 v pokuťáku - nic..... Každopádně hlavně ať Gonçalo Ramos dostane AIDS

Reagovat
Israha

To máš jedno. Ten tým je stejně po zdravotní stránce v rozkladu (a moc bych nedal za to, že to je dozvuk Gattusova magorského běhání nahorů dolů bez konceptu a říkání tomu "herní strategie") a Gasset mi taky nepřijde jako někdo, kdo by udělal rozdíl v zápasech proti silným, je to jen stabilizátor.

Reagovat
Mandanda_30

No fyzicky jsou chlapci totálně v pr*eli no, Balerdi a hlavně Mbemba dneska se fyzicky zhroutili ve druhé půlce... A jít od Sampaoliho a Tudora ke Gattusovi a Gassetovi zrovna nekřičí pokrok vpřed no Jsem zvědavej koho nakonec vezmou, co jsem tak četl tak Galtier nic a spíš se jde po Fonescovi.... Kdyby to skončilo u Mourinha

Reagovat
Israha

Mourinho by mi nevadil. Je za zenitem, ale pořád umí přitáhnout jména jen čistě na svou osobnost a umí vyhrávat. Méně atraktivní herní projev bych výměnou za to klidně snesl.

Reagovat
Mandanda_30

Mourinho + OM = Senzace

Reagovat
pistacik11

A na stadion ho dovezie biely taxik

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Israha

Ad ten vyrovnávací gól: to ofsajd je a speciálně letos se takovéhle situace mávají pravidelně napříč soutěžemi. Neschopnost Henriqueho číst hru, bohužel...v momentě Veretoutovy střely měl ukročit od Donnarummy .

Reagovat
Jason_

Brest

Reagovat
Csaplárova past

Mbappé jednou seděl na lavičce, všude pozdvižení a od tý doby hrál full time .. ok, včera jen hodinu, ale ten Enrique je na tiskovce jako v manéži

Reagovat
Langi

OT: https://www.foot01.com/equipe/ol/ol-anthony-lopes-ejecte-de-lyon-quelle-intelligence-435765

To je celkem překvapivé, ale logické...jen jsem uplně nečkal, že by ho fakt chtěli pustit...pro něj ale určitě lepší, než dělat ve 33 dvojku...po tolika letech mu přeju jen dobrý a vůbec by mi nevadilo ani, pokud by šel v rámci L1 do nějakého menšího klubu

Reagovat
juninho8

Ešte nech vychyta víťazstvo v pohári (ak by vôbec nastúpil do prípadného finále) a môže s pokojom a hrdosťou odísť. S brankármi sme nikdy nemali problémy. Aj keď sem tam kritika padla aj na jeho hlavu, ale celkovo môže byť hrdý na to čo dokázal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele