27. kolo
31.03.2024 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Thijs Dallinga (© AFP)

Dvougólový Sierro potopil naděje posledního Clermontu na druhé vítězství v řadě

Fotbalisté Toulouse zvítězili ve 27. kole Ligue 1 na půdě Clermontu 3:0. Rozhodující gól obstaral již v osmé minutě ze značky pokutového kopu Vincent Sierro. Les Lanciers i přes brzkou inkasovanou branku předváděli pohledný fotbal, po změně stran však jejich naděje na body pohřbily dvě další trefy hostů, přičemž skóre duelu uzavíral druhým přesným zásahem v zápase právě švýcarský záložník Sierro. Manko průběžně posledních domácích na alespoň barážovou pozici narostlo na šest bodů.

Clermont v minulém kole ukončil hrůzostrašnou sérii sedmi ligových zápasů v řadě bez vítězství, když porazil na domácím hřišti Le Havre 2:1. Les Lanciers potřebovali tři body jako sůl, jelikož se stále nacházeli na poslední příčce s šestibodovou ztrátou na záchranu. Takové starosti naopak nemělo Toulouse, které bylo i po dvou prohrách na poklidném 11. místě.

Cestu za druhou kýženou výhrou si domácí celek velmi rychle zkomplikoval, když ve vápně nešetrně podrazil soupeře belgický obránce Maximiliano Caufriez. Exekuce pokutového kopu se ujal Sierro, jenž ranou do pravého dolního růžku poslal vítěze minulého ročníku Coupe de France do vedení. Clermont po inkasované brance šlápl do plných. Ve 34. minutě dva zajímavé pokusy Bilala Boutobba zblokovala pozorná obrana a v nastavení těsně minul z úctyhodné vzdálenosti levou tyč.

Úvod druhého dějství nenabídl příliš atraktivní podívanou, probíhal spíše boj o střed pole. Vůbec první a zároveň gólovou střelu v druhé polovině utkání zaznamenal až v 73. minutě Dallinga, jenž se prosadil ranou k levé tyči poté, co ho pasem našel Frank Magri. Tříbodový zisk stvrdil o šest minut později po přihrávce Yanna Gbohoa trefou do prava střelec úvodní branky Sierro. Na druhé straně mohl kosmeticky upravit skóre Alan Virginius, jenž z bezprostřední blízkosti orazítkoval horní konstrukci.

Clermont tak na důležité vítězství nenavázal a doma nezískal ani bod. V následujícím kole vyzve 6. dubna na souboj PSG, Toulouse změří o den později síly se Štrasburkem.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele