Ligue 1 - souhrn 21. kola: Lens doma poprvé ztratilo body

01.02.2023, 20:55, aktualizováno 01.02.2023, 22:55
Komentáře a souhrny
Abdallah Sima a Thomas Mangani (© AFP)
Francie si jako jediná z top pěti evropských soutěží naplánovala na tento týden vložené kolo. Marseille porazila venku Nantes, posunula se tak na druhou příčku, protože Lens po deseti domácích ligových vítězstvích v řadě nestačilo na Nice. Na patnácté utkání v řadě napříč všemi soutěžemi protáhla svou sérii bez porážky Remeš, která skolila Lorient. Vyhrálo i PSG, zranil se ale Kylian Mbappé...

AS Monaco - AJ Auxerre 3:2

01.02.2023 21:00

Góly: 11. Wissam Ben Yedder, 30. Eliesse Ben Seghir, 82. Breel Embolo - 68. Matthis Abline, 84. Nuno Da Costa

Když v 82. minutě zvýšil Breel Embolo na 3:1, vypadalo to, že druhou výhru z posledních tří zápasů knížecímu klubu už nikdo nevezme. Jenže hned poté došlo na kontaktní gól, takže se svěřenci Philippa Clementa museli mít na pozoru až do finálního hvizdu. Díky tomu jim v tabulce patří čtvrtá příčka, zatímco AJA neopustí sestupové pásmo.

O první pokus se v závěru úvodní desetiminutovky postaral Axel Disasi, ale o kousek přestřelil. Domácí obránce z toho mohl být mrzutý jenom lehce přes šedesát sekund, protože pak Youssouf Fofana z jedničky pobídnul Wissama Ben Yeddera, který se ocitnul tváří v tvář gólmanovi, jenž byl na jeho zakončení krátký - 1:0.

Po čtvrthodině hry vymyslel technický obstřel Gelson Martins a k tomu, aby se podruhé měnilo skóre, scházely centimetry. Ve 21. minutě to z dálky zkusil Mohamed Camara, jenže tahle střela postrádala razanci, a tak se stala snadnou kořistí Ionuta Radua. Za 120 sekund Gelson Martins pobídnul centrem v šestnáctce stojícího Eliesse Ben Seghira, jenž se teprve zastřeloval.

Jeho chvíle přišla až v době, kdy akorát z utkání uplynula jeho první třetina. Na hranici vápna se vyhnul Biramovi Tourému a jeho následná střela na bližší (levou) tyč se zastavila až v síti - 2:0. Sedmnáctiletý fotbalista s marockými kořeny tak potvrdil, že se mu proti Auxerre daří, jelikož při prosincovém vzájemném klání dokázal dát hned dvě branky. Ve zbytku úvodní půle byly k vidění už jenom dvě nepřesné střely v podání Monaca.

To si po změně stran spíše jenom hlídalo náskok, což se nevyplatilo v 68. minutě. Nuno Da Costa přihrál Matthisi Ablinemu, který byl rychlejší, než Guillermo Maripán, načež poslal balon vedle padajícího Nübela k pravé tyči, přičemž tehdy byl na hrací ploše pouhých pět minutek - 2:1. Za stejně dlouhý časový úsek napálil Nuno Da Costa brankovou konstrukci a Abline při své dorážce selhal. Velká klika pro AS.

Ovšem v minutě dvaaosmdesáté Ruben Aguilar posunul z levého křídla do pokutového území na Vandersona, který hlavičkou prodloužil za sebe na Embola, jehož ránu z rohu malého čtverce opravdu nešlo lapit - 3:1. Rozhodčí Hakim Ben El Hadj ještě musel počkat na verdikt kolegy u videa, ale všechno bylo v souladu s pravidly.

V 85. minutě si zaběhnul za obranu na centr od Hamziho Sakhiho aktivní Da Costa a po ukázkovém zpracování pravačkou zahrál muži v rukavicích housle - 3:2. Ve zbývající pasáži však chybělo hostujícímu výběru více klidu na kopačkách, a tak musí doufat, že se další bod podaří uhrát o víkendu proti Remeši. Monaco zajíždí do Clermontu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 1:3

01.02.2023 21:00

Góly: 89. Arnaud Nordin - 55. Fabián Ruiz, 72. Lionel Messi, 90+2. Warren Zaïre-Emery

Obhájce titulu ztratil o víkendu v zápase s Remeší vítězství až v nastaveném čase. Tentokrát však šel za úspěchem o poznání odhodlaněji, takže ani nevadilo, že si Kylian Mbappé vybral slabší chvilky. Po jednadvaceti kolech mají Pařížané na čele pětibodový náskok, kdežto MHSC neopustí čtrnáctou pozici.

V 6. minutě stáhnul Téji Savanier hrozícího Lionela Messiho a PSG dostalo příležitost zahrávat přímý volný kop. Po centru hvězdného Argentince fauloval Christopher Julien ve vápně Sergia Ramose a rozhodčí Jérémie Pingnard ukázal na penaltový puntík. Mbappé střílel po své levé ruce, přičemž tenhle úmysl mu Benjamin Lecomte přečetl.

Jenže jednatřicetiletému brankáři nepomohli obránci, protože vběhli do vápna až příliš brzy. "Pětka" se tedy opakovala. Mbappé to tentokrát zkusil na opačnou stranu, kde muž v rukavicích vyrážel na tyč, od níž se balon odrazil zpátky k nejlepšímu kanonýrovi uplynulého mistrovství světa, který dorážku neuvěřitelně nasměroval nad.

V závěru úvodní dvacetiminutovky centroval Messi na Danila Pereiru, který nedokázal zajistit svému týmu vedení. Po půlhodině hry se k přímému volnému kopu postavil Savanier, ale vytříbenou kopací techniku tentokrát nepotvrdil. Ve 35. minutě propadnul míč k Messimu, jehož oblouček nedokázal zkrotit Kiki Kouyaté. Branka však nemohla platit pro ofsajd.

Hostující hráč s třicítkou na dresu se po změně stran uvedl střelou do boční sítě. V 53. minutě se meruna odrazila k Achrafu Hakimimu, jehož rána zapadla přesně pod břevno. Bohužel pro Christophera Galtiera a spol. se ukázalo, že během akce došlo k ofsajdu jednoho z útočících hráčů.

Už za 120 sekund marocký obránce znovu zaměstnal Lecomteho, který vyrazil balon tak, že jej Hugo Ekitike (zraněného Mbappého vystřídal už po dvaceti minutách) posunul na Fabiána Ruize, jehož zakončení vnějším nártem levé nohy nedokázal zastavit ani na čáře se pohybující Kouyaté - 0:1. V 65. minutě zatoužil po pojistce Lionel Messi a domácí jednička raději vyrážela do bezpečí.

Sedminásobný vítěz Zlatého míče se dočkal až v 72. minutě, když si naběhnul na hranici malého vápna, kam mu adresoval přihrávku autor první trefy. Rodák z Rosaria si v rychlosti stihnul přehodit merunu z pravačky na levačku a vše posichroval zakončením k pravé tyči - 0:2. Warren Zaïre-Emery mohl přidat třetí hřebíček, kdyby jej skvěle nevychytal Lecomte, jenž si poradil i s další Messiho navštívenkou.

V 89. minutě vrátil Stephy Mavididi na hranici šestnáctky trochu neplánovaně Arnaudu Nordinovi, za jehož střelou k levé tyči se Gianluigi Donnarumma stačil pouze ohlédnout - 1:2.

Hned po rozehrávce vezl další pohromu Mavididi, leč cílil akorát do boční sítě. Velká škoda pro La Paillade. Tím spíše, že ve druhé nastavené minutě volil teprve šestnáctiletý Warren Zaïre-Emery po seběhnutí z pravé strany razantní střelu, na kterou nešlo dosáhnout - 1:3. V poslední minutě ještě musel italský brankář lapit pokus, který jeho směrem vyslal Savanier.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Brestois 0:0

01.02.2023 21:00

Góly: -

V Parc Olympique Lyonnais se hrálo bez gólů i bez karet. Přesto bylo k vidění několik střel na bránu, přičemž jasnou převahu v této statistice měli domácí. Marco Bizot ale žádný balon ze sítě nelovil, takže si Les Pirates udrželi jednobodový náskok nad sestupovými vodami, zatímco Les Gones okupují střed tabulky.

Už úvodní dvacetiminutovka naznačila, že tohle s velkou pravděpodobností nebude střetnutí, na které by se mělo dlouho vzpomínat. První nebezpečí musel Bizot s obtížemi hasit až poté, co jeho směrem nepříjemně pálil Johann Lepenant. Záhy se osmělil Alexandre Lacazette, jehož pokus byl zablokovaný.

Taky další střely nebyly z kategorie těch, které by měly brankáře na té či oné straně nějak vyvést z klidu. Šance Rayana Cherkiho vypadala nadějně, jenže k hostující jedničce opět nedoputovala, protože byla sražená. Jednatřicetiletý gólman klubu ze Stade Francis-Le Blé si do poločasového hvizdu připsal ještě jeden úspěšný zákrok.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Už v 53. minutě se o slovo opět přihlásil Cherki. Radovat se nemohl ani kolega Lacazette, protože Bizot prostě měl svůj den. V 69. minutě se o tom přesvědčil i Maxence Caqueret, jehož zakončení pod břevno, které vymyslel při exekuci přímého kopu, rozhodně mělo gólové parametry.

Franck Honorat se v poslední době prezentoval dobrými výkony, leč Érica Roye na lavičce nepotěšil. Neujaly se ani možnosti dvou střídajících borců v lyonském dresu, totiž Moussy Dembélého a Švéda Amina Sarra, pro kterého po přestupu z Heerenveenu se jednalo o debutový duel. Prvního zářezu se tedy dočká nejdříve o víkendu proti Troyes. Brest přivítá doma Racing Lens, který bude chtít odčinit zaváhání s OGC Nice.

Více informací k zápasu

RC Lens - OGC Nice 0:1

01.02.2023 21:00

Góly: 57. Gaëtan Laborde

Deset zápasů trvala neporazitelnost klubu ze severu Francie. Teprve druhá porážka v ročníku znamená pokles ze druhého na třetí místo. "Orli" naopak bodovali počtvrté v řadě a poskočili na osmou pozici.

První střela směřující do prostoru brány byla na Stade Bollaert-Delelis k vidění v 11. minutě, když se do míče opřel Antoine Mendy. Tuhle střelu z úhlu dokázal Brice Samba vyrazit. Na opačném pólu o sobě dal vědět Wesley Saïd a na zem musel i Kasper Schmeichel. Adrien Thomasson záhy nastřelil jen prvního před sebou stojícího protihráče.

Ve 34. minutě Saïd dánského gólmana sice obešel, jenž se dostal do pozice, odkud by jen složitě zakončoval, a tak se snažil vrátit kulatý předmět před bránu, kde se však stihla zformovat defenziva Nice. Následně ještě minul zařízení Seko Fofana, a tak se putovalo do šaten ze bezbrankového stavu, který měl na ukazateli svítit do 57. minuty.

Nedlouho předtím Gaëtan Laborde ještě Sambu neprostřelil, avšak po rohovém kopu a Mendyho prodloužení už mohl na zadní tyči z bezprostřední blízkosti uklízet do prázdné - 0:1.

Odpovědět se dvakrát snažil Fofana. Při prvním pokusu zakročil muž v rukavicích, při tom druhém vyprodukoval pumelici z dálky, která málem rozpůlila břevno, od něhož se odrazila před brankovou čáru.

Schmeichel se musel činit i v minutě třiasedmdesáté, když jeho pozornost vyzkoušel umístěným pokusem Gaël Kakuta. Kapitán Fofana byl dál aktivní, leč v rámci této partie nebylo přáno ani jemu, ani nikomu z jeho spoluhráčů. Naopak Samba v samotném závěru ještě likvidoval šance Képhrena Thurama a Gaëtana Labordeho.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Racing Strasbourg 3:0

01.02.2023 21:00

Góly: 3. Amine Gouiri, 21. Amine Gouiri, 51. Désiré Doué

Poslední dva duely bretaňskému celku nevyšly. Obě přinesly porážku, přičemž ta první znamenala vypadnutí z Coupe de France. V rámci 21. kola Ligue 1 však využil slabé formy Racingu, který zůstává v sestupové zóně.

Není pochyb, že svěřencům Bruna Génésia velmi pomohl brzký gól, o který se už ve 3. minutě postaral Amine Gouiri, když mu po přihrávce od Trufferta dosti pomohla teč Alexandra Djikua, po které Matz Sels nemohl při nejlepší vůli reagovat - 1:0. Domácí byli nadále jasně lepší, a proto si už po dvaceti minutách hry vytvořili dvoubrankové vedení.

Gólová hlavička Baptisteho Santamaríi sice byla kvůli ofsajdu odvolána, ale hned poté si Gouiri vyměnil balon s Désirém Douém a z hranice malého čtverce bez větších problémů skóroval - 2:0.

V závěru otevíracího dějství si Mathieu Le Scornet na lavičce Štrasburku pořádně oddychnul, když Bourigeaudova snaha skončila pouze na břevně.

Díky bylo dokonáno necelých šest minut po startu druhého poločasu. Bourigeaud posunul na Flaviena Taita, který přihrál na pravou stranu šestnáctky, kde číhal neobsazený Doué, jenž pěknou akci zakončil přízemní střelou do protipohybu muže v rukavicích - 3:0. V ten moment by se v Roazhon Parku patrně nenašel nikdo, kdo by si ještě vsadil na vítězství Racingu.

Les Rouges et Noirs si byli dobře vědomi toho, že mají díky stoprocentní efektivitě dostatečný náskok na to, aby pošetřili síly do do dalšího zápasu, který svedou doma proti Lille. Naopak sestupem ohrožený soupeř, jenž v první únorový den roku 2023 ani nevystřelil mezi tři tyče, bude doufat, že o víkendu zvládne bodovat v utkání proti Montpellieru.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AC Ajaccio 1:2

01.02.2023 19:00

Góly: 13. Abdallah Sima - 65. Moussa Soumano, 90+4. Mounaim El Idrissy

Už to vypadalo, že by Angers mohlo prolomit dlouhou sérii bez zisku bodu, ovšem v nastavení rozhodl o výhře Ajaccia El Idrissy. Les Scoïstes tak znovu ostrouhali, jejich situace v tabulce Ligue 1 by se dala označit za zoufalou.

Pro poslední SCO Angers je to další nepříjemná porážka, která ho přibližuje "sešupu" o soutěž níže. Navíc s přímým konkurentem, protože i Ajacciu patří po jedenadvaceti kolech sestupová příčka.

Přitom to ze začátku vůbec nevypadalo zle a už po třinácti minutách se prosadil bývalý Slavista Abdallah Sima. Senegalec dostal perfektní pas za obrannou řadu Ajaccia a naložil s ním tak, jako v dobách své největší slávy v pražském Edenu. Angers pak ale nepochopitelně přestalo hrát a soupeř se pokoušel o vyrovnání. Hned dvakrát přitom nebezpečně pálil Nouri. Ještě v prvním poločase zachránilo Les Scoïstes břevno a El Idrissyho pozdější střela se mezi tři tyče nevešla.

Ajaccio se přesvědčilo, že se proti Angers dá hrát, a v aktivitě pokračovalo i po změně stran, což přineslo své ovoce. V 65. minutě zalepil pas Moussa Soumano a s instinktem rozeného střelce chladnokrevně zakončil - 1:1.

To byl začátek konce domácích. O několik minut později uviděl za nesmyslný zákrok Souleyman Doumbia červenou kartu, a Angers tak šlo čtvrthodinu před koncem do oslabení. Cíl udržet remízu se však Angers nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce, protože Ajaccio rozhodlo o třech bodech až v nastaveném čase. V jeho čtvrté minutě Mounaïm El Idrissy využil sklepnutí před branku a z malého vápna poslal balón do sítě.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Marseille 0:2

01.02.2023 19:00

Góly: 57. João Victor (vl.), 90+3. Azzedine Ounahi

Olympique Marseille se alespoň na pár hodin posune na druhé místo Ligue 1, protože dokázal zvítězit na horké půdě FC Nantes. Hosté z jihu Francie byli po většinu zápasu lepším týmem a nakonec svojí převahu vyjádřili i gólově. První branku si vstřelil João Victor sám, tu druhou až v závěru debutant Azzedine Ounahi.

I když první poločas nic zásadního nepřinesl, rozhodně se nedá říci, že by šlo o nudnou podívanou. Zápas měl dobré tempo, bohužel oba celky se trápily v koncovce. Pokud se někdo odhodlal vystřelit, narazil buď na fungující obranu, potažmo zasáhli brankáři. To byl případ i střeleckého pokusu domácího Ganaga jen doprostřed branky a připraveného brankáře Lópeze. Poločas také ukázal remízu, co se počtu střel na branku týče (2:2).

FC Nantes i Olympique Marseille pokračovaly po přestávce se stejnými hráči a tentokrát se více dařilo hostům. V 53. minutě vystrašil domácí publikum nebezpečnou střelou Jordan Veretout a o chvíli později už se OM radovalo. Tavares odvedl skvělou práci ve středu hřiště, vysunul Ündera, a i když ten nezakončil, balón se odrazil od Joãa Victora do branky. Vlastenec znamenal důležité vedení Les Phocéens.

Kanárci měli na odpověď ještě spoustu času, jenomže směrem dopředu to drhlo. V 72. minutě mohl dát hostům definitivní jistotu Cengiz Ünder, ale Alban Lafont ještě udržel Nantes ve hře. Kanárci se snažili všelijak oživit hru, jenomže nepomohlo ani střídání. Teprve v poslední minutě měl López práci a musel zneškodnit hlavičku Evanna Guessanda.

V závěru už to Nantes hodně otevřelo a nově příchozí hráči Marseille rozhodli druhou brankou. Jonathan Clauss předložil přihrávku Azzedinemu Ounahimu, nové zimní posile, a ten zvýšil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Clermont Foot 0:0

01.02.2023 19:00

Góly: -

Diváci, kteří si našli ve středu večer cestu na stadion Pierra Mauroye, museli být zklamaní. Důvodem je absence branek. Za devadesát minut se žádná ze stran nedokázala prosadit a konečný stav 0:0 je jednoznačným úspěchem hostujícího Clermontu, byť to byl on, kdo dvakrát střílel do brankové konstrukce.

Získat tři body, to byl především cíl domácích Dog. Lille bylo v souboji s nevyzpytatelným Clermontem favoritem, jenomže jeho ofenzíva tažená dvanáctigólovým kanadským reprezentantem Jonathanem Davidem se neprosadila.

Přitom nechybělo mnoho a skóre se mohlo pohnout už po sedmi minutách. Tunisan Saif-Eddine Khaoui se opřel do balónu levačkou a gólmana Chevaliera zachránila tyčka! Lille kontrolovalo situaci později svou šancí a po hlavičce Baya zase musel zasahovat brankář Diaw. Clermont byl přece jenom o trochu nebezpečnější a další porci smůly si vybral ve 33. minutě, když tečovaná rána rozezvonila břevno.

Na začátku druhého poločasu to bylo zase Lille, které zatápělo před Diawem, ale bohužel šlo o výjimečný okamžik jinak nezáživného poločasu. Lille si s obranou Clermontu nevědělo rady. A jiné to nebylo ani na druhé straně. Nepomohl ani dlouhý nastavený čas, závěrečný hvizd odstartoval spíše radost Clermontu, pro který má bod z Lille svojí váhu.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Lorient 4:2

01.02.2023 19:00

Góly: 44. Folarin Balogun (pen.), 51. Kamory Doumbia, 61. Folarin Balogun, 64. Folarin Balogun - 10. Enzo Le Fée, 35. Ibrahima Koné

Ligue 1 má nového nejlepšího střelce. Folarin Balogun se minulou neděli podílel na rozhodně cenné remíze Remeše s PSG, o pár dnů později ve vloženém kole zazářil také proti Lorientu, kterému zasadil tři přesné zásahy. K jeho hattricku se gólově přidal i jeho spoluhráč Kamory Doumbia. Les Merlus přitom směřovali zásluhou Enza Le Féeho a Ibrahimy Koného jinam.

Lépe řečeno k vítězství, protože první třetinu tohoto střetnutí dostali plně pod kontrolu oni. A už v 10. minutě se ujali vedení. Pořádnou hrubici přitom vyrobil brankář Diouf, jemuž střela, kterou vyprodukoval Le Fée poté, co přebral přihrávku od Le Brise, vypadla z rukavic, a míč tak doputoval za brankovou čáru. Ve 26. minutě se vůbec poprvé výrazně ozval Balogun, ale tentokráte svou šanci z dobré pozice neproměnil, poněvadž úspěšně zasáhl gólman Mannone.

Ve 35. minutě přitom nevypadala situace pro domácí už vůbec příznivě. Jejich soupeř se totiž jal založit bleskovou akci, Ponceau posunul balón na rozběhnutého Koného, ten si počkal na vhodný okamžik pro vypálení a zacílil do spodního rohu brány na bližší tyč. Kdyby přitom mužstvo z Bretaňského poloostrova náskok udrželo do přestávky, velmi stěží by se Remeš po změně stran motivovala k obratu. Na každý pád na závěr první půle došlo na snížení stavu.

Sudí Batta byl přizván k videu, aby přezkoumal jeden z incidentů ve vápně, a nakonec vážně nařídil pokutový kop za nedovolené počínání Innocenta vůči Lopymu. Penalty se pak chopil Balogun, jenž bez problémů proměnil. A v 51. minutě už bylo srovnáno. Doumbia se totiž ve středu pole nebál vyrazit vpřed, a jeho nepříjemně plachtící pokus doputoval na zadní tyčku.

O deset minut později Remeš definitivně otočila vývoj dění ve svůj prospěch. Podruhé se na střeleckou listinu zapisoval Balogun, jenž byl včas na správném místě, jakmile se k němu míč dostal po podnikání křídelníka Ita. A v 64. minutě Balogun pečetil svůj parádní výkon ještě jednou trefou, umným zakončením z voleje využil dlouhý pas, který mu adresoval Agbadou.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - ES Troyes 4:1

01.02.2023 19:00

Góly: 16. Thijs Dallinga, 36. Farès Chaïbi, 55. Branco van den Boomen (pen.), 88. Ado Onaiwu - 12. Mama Baldé (pen.)

Toulouse se letos vrátilo do Ligue 1 po dvou letech strávených ve druhé lize a zatím si vede nad očekávání dobře. Ve vloženém 21. kole snadno přehrálo zachraňující se Troyes po výsledku 4:1, v nejvyšší francouzské soutěži zvítězilo počtvrté z předchozích pěti duelů a zisk třinácti bodů od začátku nového roku ho rázem vyšvihl na solidní desáté místo s devětadvaceti body. Naopak ES zůstává až na patnácté příčce s devatenácti body.

Ústřední postavou tohoto středečního utkání se stal Branco van den Boomen, který u prvních dvou gólů FC asistoval a krátce po změně stran definitivně uklidnil svůj výběr proměněnou penaltou. Přitom Troyes vstoupilo do zápasu naprosto skvěle a už po dvanácti odehraných minutách vedlo. Brankář Maxime Dupé se totiž ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku, oceněného žlutou kartou, a nařízený pokutový kop chladnokrevně proměnil Mama Baldé přízemní střelou doprostřed banky.

Nicméně svěřenci trenéra Philippeho Montaniera na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a ani ne o čtyři minuty později bylo srovnáno. Van den Boomen vymyslel finální nahrávku před hranici brankového území pro rozběhnutého Thijse Dallingu a ten ze šesti metrů nekompromisně překonal bezmocného brankáře Gallona. Domácí převrhli misky vah na svou stranu zhruba deset minut před přestávkou.

Sedmadvacetiletý nizozemský záložník Van den Boomen tentokráte rozehrál rohový kop k přední tyči a tam našel Farése Chaïbiho, jenž nečekanou tečí se štěstím překonal pozdě reagujícího Gallona. O osudu tohoto střetnutí bylo rozhodnuto v 55. minutě.

Ve vlastním pokutovém území si totiž až příliš horlivě počínal bránící Salmier a Van den Boomen zamířil z penaltového puntíku do levého spodního růžku do protipohybu hostujícího strážce třech tyčí - 3:1. V 88. minutě uzavřel gólový účet střídající Ado Onaiwu, jenž po dalším centru od rohového praporku rozvlnil síť razantní hlavičkou ze tří metrů.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
21
16
3
2
52 : 16
51
2
Olympique Marseille
21
14
4
3
42 : 17
46
3
RC Lens
21
13
6
2
33 : 15
45
4
AS Monaco
21
12
5
4
46 : 29
41
5
Stade Rennes
21
12
4
5
40 : 22
40
6
Lille OSC
21
10
5
6
35 : 26
35
7
FC Lorient
21
10
5
6
35 : 34
35
8
OGC Nice
21
8
7
6
24 : 20
31
9
Clermont Foot
21
8
6
7
24 : 27
30
10
Olympique Lyon
21
8
5
8
30 : 23
29
11
Stade Reims
21
6
11
4
26 : 26
29
12
Toulouse FC
21
8
5
8
35 : 36
29
13
FC Nantes
21
4
10
7
21 : 26
22
14
Montpellier HSC
21
6
2
13
31 : 43
20
15
Stade Brestois
21
4
7
10
23 : 34
19
16
ES Troyes
21
4
7
10
32 : 45
19
17
AC Ajaccio
21
5
3
13
18 : 37
18
18
Racing Strasbourg
21
2
9
10
25 : 39
15
19
AJ Auxerre
21
3
4
14
18 : 46
13
20
Angers SCO
21
2
2
17
18 : 47
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Mandanda_30

Ounahi moc pěknej gól

Reagovat
Israha

Uf, dobré tři body proti nepříjemnému soupeři, ale nakonec kupodivu pohodovější, než jsem čekal. Nantes solidně posílilo, ale ta betonářská, připrděná mentalita jim pořád ještě přetrvává, za vítězstvím snad ani neměli chuť jít. Nicméně Tudor za to zabití krajů v první půli , to bylo taky otřesné...Nuno tam napravo přes nohu vypadal jak chromý a furt si překáželi s Ünderem, a chudák Kolašinac byl vlevo úplně sám na celou lajnu. Naštěstí dobré střídání a přeskupení hráčů...byť teda Clauss mě pobavil, jak nejprve zajebal dvě gólovky, pak málem zavinil gól, jak nechal Ganaga hlavičkovat, a nakonec tam vytne modrićovské áčko .

Reagovat
Mandanda_30

Clauss dnes perfektně reprezentoval duši OM

Reagovat
Israha

Yep, to souhlasí

Reagovat
Slavia10

OM Ounahi jestli něco Tudor umí, co OM chybělo tak reakce na zápasy a střídání, v tom vypadá dobře. Mbemba v létě zadarmo byl zločin. Arsenal má od příští sezóny zadarmo velkou posilu, Balogun bude hrozný zabiják.

Reagovat
Israha

"jestli něco Tudor umí, co OM chybělo tak reakce na zápasy a střídání" - no, tohle platí tak cca od té dvojvýhry s Lyonem a na Monacu, předtím to naopak byl konstantní problém, který vedl ke komplikacím až ztrátám v zápasech.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Ty Mbappého penalty

Reagovat
smazaný uživatel

už by je měl konečně začít kopat Leo

Reagovat
Langi

Lyon nepřekvapivě...a Lens je škoda...přál bych jim, aby tu LM udrželi, ale jestli zase přijde pověstné monacké jaro, budou to mít těžké.

Reagovat
Seydou Doumbia

Přejeme OM titul na úkor PSG? A viděl si duel s Brestem? Já byl v práci tak dej report když tak

Reagovat
PP

Hráči Arsenalu si podmaňují i Ligue 1! Sledoval někdo Baloguna více zápasů? Padá mu to tam nebo je fakt tak dobrý?

Reagovat
formic81

ja videl asi tri zapasy + vzdycky koukam na highlighty

on je hodne podobnej Eddiemu. Rychlej, dokaze podrzet mic a okamzite tahne na kasu. Nicmene v cem je podle me daleko lepsi, tak je orientace v 16ce, vyber mista a nasledny zakonceni.

Rozhodne bych se ho nezbavoval v lete, ma kontrakt do roku 2025 a muze nam byt hodne prospesnej v pristi sezone, kor kdyz budeme hrat CHL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele