Ligue 1 - preview 21. kola: V permanenci všech dvacet týmů

01.02.2023, 08:58, aktualizováno 01.02.2023, 08:58
Previews
Radost hráčů Rennes (© AFP)

PSG začalo pravidelně ztrácet a jeho skalp nyní bude chtít Montpellier, na případné zaváhání mistra pak bude čekat konkurence - RC Lens hostí Nice a Marseille jede do Nantes. Ve středu večer se bude hrát na deseti stadionech...

Angers SCO - AC Ajaccio

středa 19:00

Na první pohled ne úplně atraktivní duel, o to však důležitější. Poslední tým tabulky SCO Angers vyzve AC Ajaccio a vítěz může oživit své naděje na záchranu. Především domácí musí zabrat, jejich negativní série bez zisku bodu se už natáhla na dlouhých dvanáct zápasů.

Angers prožívá v této sezoně neuvěřitelné trápení. Dvanáct zápasů v řadě bez zisku jediného bodu odsoudilo Le Scoïstes na poslední místo tabulky a jejich ztráta na záchranářské příčky se zvětšuje. Domácí tým se ještě může zachránit, pořád zbývá odehrát spoustu zápasů, jenomže nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo povést. O víkendu si Angers uřízlo další ostudu, když obdrželo v Brestu debakl 0:4. Manko na šestnáctý Brest tak vzrostlo už na deset bodů.

Les Scoïstes se nutně potřebují něčeho chytit a ve středu budou mít příležitost proti Ajacciu. Výhodou by mělo být domácí prostředí i fakt, že venku se Korsičanům moc nedaří. Pouze dvě výhry a dva nerozhodné výsledky, na druhou stranu pokud má někdo horší bilanci, tak je to znovu Angers.

Ajaccio o víkendu také prohrálo, když nad jeho síly byl Olympique Lyon (0:2). Předtím dostali Korsičané vypráskáno 1:7 od Monaka a rozhodně nejsou v optimálním rozpoložení.

Co se týče absencí, na domácí straně nebudou hrát Ulrick Eneme Ella i Ali Kalla, oba laborují se zraněným kolenem, stejně jako Ibrahim Amadou, Abdoulaye Bamba či Ilyes Chetti. K dispozici nebude pro problémy s meniskem ani Yahia Fofana. Rozsáhlá marodka je jedním z důvodů, proč se Angers v letošní sezoně tolik nedaří.

Každopádně absence hlásí i soupeř. Mickael Barreto, Kevin Spadanuda, Mathieu Coutadeur, Youssouf Kone a Yoann Touzghar budou týmu chybět. Naopak připravený už nejspíše bude Romain Hamouma a to je pro Ajaccio pochopitelně dobrá zpráva.

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Valery, C. Hountondji, Blažič, S. Doumbia - Salama, Bat. Mendy, Bentaleb, Abdelli - Hunou, Sima

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Leroy - M. Youssouf, O. Gonzalez, Avinel, Is. Diallo - R. Nouri, Marchetti, Mangani, Belaïli - Botué, El Idrissy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.13 - 3.49

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Nantes - Olympique Marseille

středa 19:00

Na Stade de la Beaujoire zavítá Olympique Marseille a bude se chtít minimálně udržet na třetím místě tabulky. Les Phocéens nečeká nic jednoduchého, vedle dlouhé cesty napříč Francií se budou muset vypořádat s defenzívou soupeře, která už přes 450 minut neinkasovala.

Olympique má za sebou remízu 1:1 s Monakem. V derby o Azurové pobřeží si jako první vstřelil vlastní branku Veretout a až ve druhém poločase srovnal nestárnoucí Alexis Sánchez. Konečný bod je pro Marseille spíše promarněnou příležitostí, protože vedoucí PSG i druhý RC Lens rovněž remizovaly. Na čele francouzské Ligue 1 se tak o víkendu nic moc nezměnilo a OM zůstává v závěsu na třetím místě s pětibodovým odstupem na Monako.

Potěšující zprávou je alespoň fakt, že se podařilo prodloužit sérii neporazitelnosti už na osm ligových zápasů. Vadou na kráse je, že remíza přerušila sérii výher. I tak Marseille pokračuje v dobrých výkonech a stále je plnohodnotně ve hře o titul.

Jaké to je prohrát dlouho nepocítili ani Kanárci. FC Nantes o víkendu remizovalo s Clermontem 0:0 a popáté v řadě udrželo čisté konto. Právě na pevnou defenzívu se bude spoléhat i proti OM. Klub ležící na známé řece Loiře je v letošní sezoně jedním z favoritů na "titul" remízového krále. Deset nerozhodných výsledků je ale i jednou z příčin, proč je tým až třináctý.

Favoritem zápasu je Olympique Marseille, který vyhrál oba zápasy loňské sezony a rovněž opanoval i duel třetího kola. Jeho pozici stvrzuje i aktuální postavení obou celků v tabulce.

Kanárci i nadále nemohou počítat s Quentinem Merlinem, Denisem Petrićem a Nicolasem Palloisem. Podobně jsou na tom i hosté. Kvůli dlouhodobému trestu nenastoupí Eric Bailly, zraněná třísla nedovolí start Jonathanovi Claussovi a svalové zranění trápí brankařskou jedničku Paua Lópeze.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Centonze, Joao Victor, Andrei Girotto, Char. Traoré - Pedro Chirivella, Moutoussamy - E. Guessand, Blas, Simon - Mostafa Mohamed

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Gigot, Balerdi - Nuno Tavares, V. Rongier, Veretout, Kolašinac - Malinovskyj, A. Sánchez, Guendouzi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.14 - 3.84 - 1.74

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Lille OSC - Clermont Foot

středa 19:00

Lille se může ve středu večer přiblížit evropským pohárům, potřebuje k tomu však nejlépe porazit nevyzpytatelný Clermont. "Dogy" se o víkendu vracely s prázdnou z jihu Francie, zatímco Clermont doma nenašel recept na obranu FC Nantes.

V táboře Lille zatím není mnoho důvodů k radosti. Severofrancouzské mužstvo je v tabulce až sedmé a na vedoucí PSG už vydatně ztrácí. Menší je manko na evropské poháry obecně a právě ty by měly být pro "Dogy" hlavním cílem.

Minulé kolo se domácím nepovedlo a svěřenci trenéra Paula Fonsecy v Nice padli. Jedinou branku vstřelil Gaëtan Laborde ve 34. minutě. Lille tím přišlo o šestizápasovou šňůru bez porážky.

Na stadion Pierra Mauroye zavítá Clermont, který na rozdíl od svého hostitele o víkendu bodoval. Žádná velká sláva to však nebyla, protože při výsledku 0:0 s Nantes ani jednou nevystřelil na branku. A to je samozřejmě problém, pokud chcete pomýšlet na lepší výsledek.

Ten se Clermontu podařilo uhrát ve vzájemných soubojích jen jednou v roce 2021. V dalších dvou případech nepořídil a na stadionu Pierra Mauroye dokonce schytal debakl 0:4.

Clermont ale není radno podceňovat. Stávající osmá příčka je toho důkazem, navíc hosté mají za sebou některé velmi dobré výsledky a hned na nový rok vyhráli jedinou brankou na půdě Olympique Lyon.

Oba celky jsou v dobré kondici a před středečním zápasem nemají žádné absence.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, José Fonte, Tiago Djaló, Ismaily - André, Baleba - Weah, Ang. Gomes, Cabella - M. Bayo

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Wieteska, Caufriez - Allevinah, Khaoui, Magnin, Borges - Cham, Rashani - Kyei

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.09 - 6.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Reims - FC Lorient

středa 19:00

Čtrnáct zápasů v řadě napříč Ligue 1 a Coupe de France, tak dlouho už Remeš neprohrála. A to se minulou neděli představila i na půdě Parku princů, kde obrala o body PSG. Protáhnout sérii bez porážky teď zase nebude jednoduché. Vyzve totiž Lorient, který sice razantně změnil podobu svého kádru během zimního přestupového období, pořád se nicméně drží v popředí.

Především se pak hosté musejí vypořádat se dvěma klíčovými odchody z ofenzivní sekce. A kromě Danga Ouattary přišli v poslední možný přestupový den též o svého nejlepšího střelce Terema Moffiho, který odešel do konkurenčního Nice. Samozřejmě že Les Merlus se snažili svoje ztráty vhodně doplnit. Jenže asi Régisovi Le Brisovi a jeho trenérskému štábu nějakou dobu potrvá, než si vše sedne. A bude zajímavé sledovat, jestli Lorient bude usilovat o čelní pozice i nadále. Po dvaceti odehraných kolech uzmul na své konto dost slušných deset výher.

A jestliže se u bretaňského celku očekávalo, že bude bojovat hlavně o záchranu, pak Remeš také nastavila svoje plány především na udržení Ligue 1. Ale ani klub z departmentu Marne nemá aktuálně žádné problémy uchovávat své postavení nad sestupovým pásmem. Že je ve velké pohodě, prokázala i minulá plichta z hlavní francouzské metropole. "Zvláště v první půli jsme hráli moc dobře,” byl spokojený William Still, teprve třicetiletý remešský stratég. "Ukázali jsme, že chceme a umíme být podnikaví. Jsem rád, že zatím nepolevujeme,” dodal.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Matusiwa, Munetsi - J. Ito, Cajuste, Zeneli - Balogun

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - G. Kalulu, Laporte, Talbi, Le Goff - Le Fée, Makengo - St. Diarra, Ponceau, T. Le Bris - I. Koné

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.78 - 4.72

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Toulouse FC - ES Troyes

středa 19:00

Toulouse je aktuálně v moc dobrém rozpoložení a směle se vydává dál a dál od sestupového pásma. Po čtyřech ligových zápasech bez porážky, během nichž třikrát zvítězilo, se jeví jeho náskok na červené příčky již opravdu velmi dobře. Velmi nerado by ovšem ve svém počínání polevovalo, zvláště ne proti Troyes, které je v současné době v tabulce o sedm bodů pozadu.

Pro oba výběry je udržení se v Ligue 1 hlavní prioritou. Zatím se oběma daří naplňovat tento cíl, nutno nicméně podotknout, že o něco lépe si v tomto ohledu vede Le Téfécé. Po skončení světového šampionátu sice po vánočních svátcích nestačil tým trenéra Philippeho Montaniera na Marseille, ale vstup do nového roku mu vyšel famózně. Pokračuje mimochodem rovněž ve Francouzském poháru. Minulou neděli se mu povedlo venku přetlačit o jeden gól Štrasburk.

Též Troyes v roce 2023 skolilo Le Racing, akorát že zkraje ledna. Jenže poté následovaly jen tři porážky, jedna v rámci Coupe de France. Na druhou stranu nejčerstvější výsledek mohl do řad ESTAC přinést pořádně svěží vítr. Málem si totiž parta kouče Patricka Kisnorba na své konto zapsalo skalp druhého Lens. "Utkání proti Troyes je pro nás nesmírně důležité. Pokud chceme, aby naše výhra nad Štrasburkem měla smysl, musíme na ni navázat. Možná se bude jednat o klíčové střetnutí celé sezóny,” přikládal docela velkou váhu tomuto mači Montanier.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Mous. Diarra - van den Boomen, Spierings, Dejaegere - Aboukhlal, Dallinga, Rafael Ratao

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Baldé, Porozo, Salmier, Palmer-Brown, Larouci - Odobert, Kouamé, Chavalerin, Rony Lopes - Mama Baldé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.17 - 5.20

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

AS Monaco - AJ Auxerre

středa 21:00

Po dvaceti odehraných kolech bylo Monaco vzdálené od těch pozic v top trojce, které jsou strategické pro postup do Ligy mistrů na příští sezónu, na rozdíl pěti bodů. I kdyby tak nyní proti Auxerre zabralo naplno, na třetí místo se nedostane. Na každý pád se samozřejmě míní kýžené metě aspoň nějakým způsobem přiblížit, zvláště proti o záchranu usilujícímu Auxerre.

Domácí, kterým bude chybět pouze na marodce se nacházející Krépin Diatta, obecně nemají vůbec špatnou formu, v posledních osmi ligových kolech prohráli pouze s Marseille, jinak za toto období pětkrát zvítězili. Naposledy nesehráli vůbec špatnou partii v odvetě s OM, remíza rozhodně nepředstavovala žádný ostudný rezultát. V nynějším duelu je ovšem třeba zvítězit.

Tedy za předpokladu, že Monaco chce dlouhodobě bojovat o první tři příčky v tabulce. Přece je aktuální protivník po papírové stránce tím soupeřem, které by mělo porážet pravidelně. A jakékoli ztráty právě s nimi pokaždé citelně bolí. "Odehráli jsme proti Marseille velmi dobré utkání,” vracel se ještě k sobotní bitvě monacký obránce Vanderson. "Tvrdě jsme pracovali a podali solidní výkon. A na dobrý výsledek jsme dosáhli díky parádnímu prvnímu poločasu.”

Auxerre má úplně jiné starosti, v ligové tabulce je předposlední, naposledy v důležitém mači s Montpellierem, se kterým na dálku bojuje o udržení se v Ligue 1, padlo doma o dvě branky. Zaznamenalo tak svou šestou prohru v řadě, pokud tedy vynecháme dva úspěchy v Coupe de France. Hosté by měli postrádat dva hráče, zranění jsou totiž Elisha Owusu a Théo Pellenard. Naposledy se z bodového zdaru radovali zkraje listopadu, z výhry dokonce až na konci října.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vanderson, Disasi, Maripán, Caio Henrique - Gelson Martins, Yous. Fofana, M. Camara, Golovin - Ben Yedder, Embolo

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Zedadka, Jubal, Jeanvier, Mensah - Sinayoko, B. Touré, Sakhi, G. Perrin - M. Niang, Abline

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.58 - 10.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain

středa 21:00

PSG v současné době není v té nejlepší pohodě. Budiž příkladem právě poslední nedělní mač proti Remeši, v němž se zdálo, že urve vítězství, ale fatálně pokažený závěr znamenal pouze remízu. Ne že by o vedoucí pozici přišlo, stále však není schopné pojistit si svoje postavení a odpoutat se od svých soků na větší rozdíl. Teď se o takový počin pokusí proti Montpellieru.

Červenou kartu mimochodem v utkání s Remeší obdržel Marco Verratti, který se tak po svém zranění na hřišti moc dlouho neohřál a nebude samozřejmě k dispozici ani ve vloženém kole. Disciplinární řád je v tomto ohledu nekompromisní, italský záložník bude chybět minimálně pro tento duel. Nově navíc na marodku přibyl Neymar, jenž si přivodil svalové zranění, mimo jsou pak kvůli zdravotním problémům i nadále obránci Presnel Kimpembe a Nordi Mukiele.

V Paříži pomalu a jistě vzhlížejí k první osmifinálové bitvě Ligy mistrů proti Bayernu. Před dvojzápasem s mnichovským velikánem se parta kouče Christopha Galtiera potřebuje dostat do optimálního rozpoložení, aktuální bilance jedné jediné výhry za čtyři uplynulá ligová kola nicméně stěží může hosty uklidňovat. Po skončení světového šampionátu Les Parisiens uměli porazit čtyři své soky. V Ligue 1 o záchranu bojující Štrasburk a beznadějně poslední Angers, v Coupe de France pak Chateauroux a Pays de Cassel. Suma sumárum, zkrátka žádná sláva.

Domácí lodivod Romain Pitau má přece jenom větší potíže s absencemi než jeho konkurent na opačné straně. Vykartovaní jsou mu totiž Wahbi Khazri a Elye Wahi. Pedro Mendes, Théo Sainte-Luce ani Béni Makouana pořád nejsou fit. Montpellier je postaven proti PSG do role outsidera, přestože naposledy utnul svou šňůru čtyř proher za sebou, včetně jednoho klání ve Francouzském poháru, a venku v důležitém souboji skolil Auxerre. Nad sestupovým pásmem se mu tedy teď určitě o dost lépe dýchá, jak se ale říká, na růžích nemá ani náhodou ustláno.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Kouyaté, Jullien, Estéve, Maouassa - Savanier, Ferri, L. Leroy - Germain, Mavididi

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Danilo Pereira, Nuno Mendes - Fabián Ruiz, Renato Sanches, Vitinha - Messi, Ekitike, Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.40 - 5.77 - 1.33

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Olympique Lyon - Stade Brestois

středa 21:00

Pořádně nečitelně si v této sezóně zatím počíná Lyon. I proto zatím neatakuje čelní pozice, o něž chtěl hrát dlouhodobě, poslední skalp Ajaccia na této skutečnosti nic nezměnil. S novými posilami by každopádně chtěl vystoupat postupně výše, aby se přiblížil alespoň těm příčkám, jež zaručují účast v evropských pohárech pro další sezónu. Ve vloženém kole narazí na Brest.

A jestli se Les Gones opravdu chtějí průběžným pořadím posouvat dopředu, musejí takové zápasy zvládat. Zkrátka nelze, aby doma prohrávali s Clermontem nebo Štrasburkem, pokud mají mít vysoké ambice. Svěřenci kouče Érica Roye bojují o holé přežití v Ligue 1, aktuálně je po dvaceti odehraných kolech od pásma sestupu odděluje jediná příčka a tříbodový odstup.

Jeffinho a Amin Sarr, tyhle dvě nové posily do útoku přivedl Olympique do svých řad během zimního přestupového období. Na první pohled se nejedná o zvučná jména. Transfery se jeví ve finále spíše dost riskantně, ani jeden z nich do této chvíle nepůsobil v top pěti evropských soutěžích. Stěží odhadovat, jak rychle si zvyknou na pořádky v Ligue 1, hlavně pak v Lyonu.

Jestliže Sarr by se měl objevit alespoň na lavičce, pak Jeffinho ještě ne, trápí ho totiž údajně lehčí zdravotní potíže. Jinak však budou mít domácí k dispozici kompletní kádr. SB29 se již nebude moci spolehnout na služby útočníka Islama Slimaniho, který odešel na poslední chvíli do Anderlechtu, vykartovaný je pro tento zápas Pierre Lees Melou a zdravotní problémy trápí Mathiase Pereiru Lageho, Noaha Fadigu, Brendana Chardonneta a Romaina Del Castilla. "Je teď třeba potvrdit dobrý výsledek z půdy Ajaccia,” přál by si lyonský lodivod Laurent Blanc.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Gusto, Lovren, Lukeba, Tagliafico - Caqueret, Lepenant, Tolisso - Cherki, Lacazette, B. Barcola

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Dari, Hérelle, Brassier - Magnetti, Belkebla, Mah. Camara - Honorat, Mounié, Le Douaron

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.53 - 6.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RC Lens - OGC Nice

středa 21:00

Oba celky si v minulém ligovém kole počínaly odlišně. Zatímco Lens překvapivě remizovalo na půdě Troyes, přičemž bod honilo na poslední chvíli, pak Nice doma skolilo Lille. Tak jako tak jsou domácí pasováni do role favorita, nejen kvůli vyššímu postavení v tabulce, ale také kvůli parádní bilanci před vlastními fanoušky. Na druhou stranu svého soka nemají v oblibě.

V posledních šesti vzájemných zápasech totiž Les Sang et Or s celkem z jihu Francie prohráli čtyřikrát, pouze jednou ho za toto období porazili. Každopádně OGC bude nyní vstupovat na Stade Bollaert-Delelis s opravdu velkým respektem, vždyť svěřenci trenéra Francka Haiseho před vlastními fanoušky září od samého startu sezóny. Řečí čísel deset zápasů, deset vítězství.

Doma je prostě Lens stoprocentní, i proto stále dotírá na vedoucí PSG, které mimochodem na začátku nového kalendářního roku také porazilo. "Je neuvěřitelné, jak si Lens doma počíná,” pokyvoval uznale hostující stratég Didier Digard. "Pocestujeme ale i tak na jeho půdu s cílem pokračovat v naší práci. Chceme se soustředit jen na sebe, navázat na předchozí vystoupení.”

Nutno podotknout, že atmosféra v Nice se od odchodu kouče Luciena Favreho změnila. A dle dosavadních výsledků bezpochyby k lepšímu. Digard zasáhl z pozice dočasného lodivoda do třech střetnutí a vydoloval v Ligue 1 sedm bodů. Musí ale tlačit na získávání bodů pořád, aby se Les Aiglons blížili co nejvíce místům zaručující účast v pohárové Evropě pro další ročník.

Domácím budou chybět pro toto měření sil zranění Wuilker Faríňez, Jimmy Cabot a Adam Buksa, hrát nebude ani Alexis Claude-Maurice, který je v Lens na hostování právě z Nice, a na základě dohody obou klubů na hřiště nevběhne. Hosté mají na marodce rovněž tři hráče, a to Marcina Bulku, Youcefa Atala a Nicolase Pépého, svůj debut si ještě nezapíše nová posila Terem Moffi, který dotazil k Digardově partě až během posledního dne přestupového období.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Abdul Samed, S. Fofana, Machado - Sotoca, Thomasson - W. Saïd

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Ramsey, Boudaoui, K. Thuram - Bouanani, Laborde, S. Diop

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.66 - 5.56

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Stade Rennes - Racing Strasbourg

středa 21:00

Poslední zápas pořádně namíchnul Bruna Génésia, kouče Rennes. Bretaňské derby totiž jeho svěřenci nezvládli, nezískali ani bod, a tak se jim jejich rival přiblížil v tabulce na dostřel jen dvou bodů. Domácí lodivod nyní bude chtít vidět od svých podřízených daleko jiný výkon. A ve vloženém kole proti Štrasburku potřebují určitě uspět, aby se nestrachovali o pátou pozici.

Právě ta zatím jako ta poslední zaručuje účast v pohárové Evropě pro příští sezónu, do níž se chce SRFC samozřejmě kvalifikovat. Pokud ale neustálí své výsledky do stabilních mantinelů a nezačne zase pravidelně bodovat, může se jeho cíl začít pořádně vzdalovat. Po mistrovství světa v Kataru už nepůsobí Les Rennais tak těžko porazitelným dojmem, jako tomu bylo ještě během druhé půlky kalendářního roku 2022. Zvláště duel s Lorientem na tento fakt poukázal.

A Génésio, který se stále musí vypořádat s několika absencemi, doslova soptil. "Když hrajete v takovém ambiciózním klubu, jakým Rennes je, nemůžete se činit jen na 45 minut,” povídal pro francouzský deník L'Équipe. "Odstartovali jsme duel jako turisté. Fotbal je o dodržování nějakých základů. Ať už jsme v jakékoli sestavě, nemůžeme si dovolovat prohrát úplně každý souboj o míč a nebýt schopni ho získat zpět. Nemůžeme tímto způsobem fungovat,” dodával.

Na obranu Rennes, opravdu se v současné chvíli potýká s nepříjemnou marodkou. Na ní se i nadále nacházejí Xeka, Arnaud Kalimuendo, Martin Terrier a Lorenz Assignon, nově pak do skupiny zraněných přibyl i Hamari Traoré. Vykartovaný je Christopher Wooh, přičemž se na hřišti neobjeví ani Kamaldeen Sulemana, který stvrdil přesun do anglického Southamptonu. Hostující stratég Mathieu Le Scornet na každý pár rovněž není v záviděníhodném postavení, zdravotní stav totiž tíží Eidžiho Kawašimu, Thomase Delaineho, Gerziho Nyamsiho, Lucase Perrina, Jeana-Ricnera Bellegardeho a Dimitriho Liénarda. Suspendovaný je Kévin Gameiro.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Omari, Rodon, Theate - Bourigeaud, Tait, Santamaría, Truffert - D. Doué - Gouiri, Toko Ekambi

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Doukouré, Djiku, Le Marchand - Guilbert, Aholou, Prcič, H. Diarra, Sobol - M. Sanson - Mothiba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.12 - 6.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
20
15
3
2
49 : 15
48
2
RC Lens
20
13
6
1
33 : 14
45
3
Olympique Marseille
20
13
4
3
40 : 17
43
4
AS Monaco
20
11
5
4
43 : 27
38
5
Stade Rennes
20
11
4
5
37 : 22
37
6
FC Lorient
20
10
5
5
33 : 30
35
7
Lille OSC
20
10
4
6
35 : 26
34
8
Clermont Foot
20
8
5
7
24 : 27
29
9
Olympique Lyon
20
8
4
8
30 : 23
28
10
OGC Nice
20
7
7
6
23 : 20
28
11
Stade Reims
20
5
11
4
22 : 24
26
12
Toulouse FC
20
7
5
8
31 : 35
26
13
FC Nantes
20
4
10
6
21 : 24
22
14
Montpellier HSC
20
6
2
12
30 : 40
20
15
ES Troyes
20
4
7
9
31 : 41
19
16
Stade Brestois
20
4
6
10
23 : 34
18
17
Racing Strasbourg
20
2
9
9
25 : 36
15
18
AC Ajaccio
20
4
3
13
16 : 36
15
19
AJ Auxerre
20
3
4
13
16 : 43
13
20
Angers SCO
20
2
2
16
17 : 45
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
bakasa

BALOGUN ! ! !

Reagovat
Mandanda_30

Šílená forma, lepší než Mbappé

Reagovat
Kluivert9

Takhle nějak vypadá povedené hostování.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele