Ligue 1 - 20. kolo. Tipy a analýzy

10.01.2009, 09:33
Tipy a analýzy
Poprvé v roce 2009 se podíváme na prvoligové trávníky ve Francii. Jestli půjde o trávníky nebo kluziště už napovídá první odložený zápas mezi Valenciennes a Caen. Šlágrem kola pak jednoznačně bude zápas Bordeaux - PSG, tak využijte k tipování našich analýz.

AUXERRE - MARSEILLE (sobota 21 hodin)
Domácí se nacházejí těsně pod ligovým průměrem a na sestupové místo zatím získávají 5 bodů. V posledním zápase prohráli v St.Etienne, doma naposledy podlehli PSG. Před týdnem ve Francouzském poháru jen remizovali ve druholigovém Ajacciu 1:1 a vypadli po prodloužení na penalty. A to nastoupili v celkem nejsilnější sestavě. Vzájemný zápas v této sezóně skončil 0:4, v loňské doma Auxerre vyhrálo 2:0. Domácím bude chybět potrestaný útočník Kevin Lejeune. Vzhledem ke zranění druhého útočníka Juliena Quercii a třetího Ireneusze Jelena je téměř jisté, že Auxerre branku nedá!

Marseille by ráda útočila na čelo tabulky, kádr na to má, výkony však bohužel nikoliv. V posledním zápase venku sice uhrála bezbrankovou remízu v Lyonu, poté ale doma utrpěla debakl od Nancy 0:3. V poháru remizovala ve třetiligovém Besanconu po prodloužení 1:1, když oba góly dala sama (jeden vlastní, druhý z penalty) a postoupila až na penalty. Hrála v nejsilnější možné sestavě. Bohužel došlo ke zranění záložníka Cany a útočníka Koného, který tak spolu s dalším útočníkem Niangem zřejmě nenastoupí.

Také vzhledem k tomu, že nejčastějším výsledkem Auxerre doma a Marseille venku je remíza, nebál bych se vsadit ostrý kříž v kurzu 3,1 u Gamebookers za vyšší střed. Gólů také mnoho nečekám, takže i under by měla být sázka na jistotu a velkým favoritem je i přesný výsledek 0:0.

VALENCIENNES - CAEN (sobota 21 hodin)
Odloženo pro nezpůsobilý (promrzlý) domácí terén.

LE HAVRE - TOULOUSE (sobota 21 hodin)
Le Havre je beznadějně poslední s pouhými dvěma domácími výhrami. V posledních dvou zápasech domácí shodně prohráli 1:3, doma s Lorientem a v Lille. Ve Francouzském poháru excelovali na hřišti třetiligového Alfortville, které porazili 2:0, což naznačuje zlepšení formy. Ve vzájemném zápase prohráli na podzim v Toulouse 1:2.

Na marodce Le Havre je z důležitějších hráčů jen Massamba Lo Sambou, jinak budou domácí komplet.

Toulouse je tesně pod čelem tabulky, hrálo oba poslední zápasy doma, nejprve si poradilo se St. Etienne 3:1, pak remizovalo s Nice 2:2. V poháru po bezbrankovém zápase porazilo na penalty Valenciennes. V sobotu bude kompletní. Jako velmi zajímavá sázka se mi zde bude jevit, že Le Havre dá gól. Kurzy kolem 1,33 nejsou nic moc, ale věřím za vyšší střed.

LE MANS - LILLE (sobota 21 hodin)
Le Mans v poklidném středu tabulky, hraje ofenzivní fotbal, což dosvědčují poslední výsledky. Prohra 1:2 v Grenoblu a 1:3 doma s Bordeaux. Vzájemný zápas na podzim také skončil 3:1. V poháru po bezgólovém zápase vyhráli domácí na penalty v třetiligovém Yzeure, a to nastoupil ke konci zápasu již uzdravený střelec Le Tallec, který proměnil hned první penaltu. K dlouhodobě zraněnému obránci Gederovi přibyl nově ještě Paulo Andre a spolu se záložníkem Fredericem Thomasem tvoří pouze trojici chybějících hráčů.

Lille je na pátém místě, koncem roku vyhrálo jak v Nice, tak doma s Le Havre. V poháru hladce vyhrálo na hřišti třetiligové Genevieve 3:0 a jeden gól dával i Slovák Robert Vittek.

Ke zraněnému obránci Franck Beriovi přibyl nově Gregory Tafforeau a fit není stále ani útočník De Melo. V tomto zápase se nebudu bát vsadit over 2,5 gólu ve slušném kurzu 2,25 u Gamebookers za vyšší střed.

LYON - LORIENT (sobota 21 hodin)
Lídr tabulky má náskok třech bodů, ale jeho výkony v poslední době nebyly moc přesvědčivé. Doma jen remizoval s Marseille, poté vyhrál 1:0 v Caen a zdá se, že se řídí slovy majora Zemana: "Doba střelců již skončila..." Pohárový zápas mají domácí odložený až na konec ledna, takže aktuální formu neznáme. V podzimním zápase se vzájemně rozešli 0:0, loni Lyon doma vyhrál 2:0. Nově bude chybět pouze Sydney Govou, zato zřejmě pořádně dlouho.

Lorient na devátém místě nemá žádné pohárové ambice, ale svým stylem hry má více úspěchů na cizích hřištích. Dokazuje to i výhra v Le Havre a následná prohra doma s Rennes. V poháru porazil črvtiligový Alencon po remíze 2:2 až na penalty. Lorient má nově zlikvidovanou celou zálohu, nebude připraven ani Yazid Mansouri, ani Ulrich Le Pen, ani Christophe Jallet a ani Oscar Ewolo.

Rozhodně netvrdím, že by Lorient v Lyonu vyhrál, ale rozhodně i bez zálohy může favorita potrápit. Under v kurzu 1,85 u Gamebookers je na Ligue 1 nezvykle vysoký a já jej použiju, ale jen za střed.

MONACO - NANTES (sobota 21 hodin)
Zápas dvou klubů, které za sebou mají v historii tituly i pohárovou Evropu, se bude odehrávat téměř v sestupovém ohrožení. Monaco na čtrnáctém místě naposledy doma prohrálo s Bordeaux 3:4, předtím ve Valenciennes 1:3. V poháru domácí vyhráli ve čtrvtiligovém Blagnacu 1:0, ale hráli pokud ne s juniorkou, tak minimálně s béčkem.

Na podzim se s Nantes vzájemně rozešli 1:1. Monaku bude chybět chorvatská dvojice Leko a Šimič, nově i Šimičův kolega z obrany Cufre a útočník Chu-Young Park, který již chybí delší čas.

Nantes podle slov svého kanonýra Ivana Klasniče nemá kádr na Ligue 1, ale on sám se bude snažit to změnit. I když je teď momentálně zraněný. Kromě něj i kolega z útoku Christian Bekamenga, delší dobu klub postrádá obránce Michaela Gravgaarda a brankáře Tonyho Heurtebise. Na nesestupové místo získávají zatím pět bodů. V posledním zápase venku totiž hosté překvapivě získali bod v Rennes, poté jej ztratili domácí remízou se Sochaux. V poháru remizovali doma s Caen 2:2 a vypadli na penalty, ale přesvědčili se, že góly dávat umějí. Postarali se o ně Bekamenga a Bagayoko. Podle mého názoru se budou góly střílet i v tomto zápase, over v kurzu 2,35 je hratelný i za střed

NANCY - NICE (sobota 21 hodin)
Nancy se koncem roku dostávalo do formy, porazilo Grenoble a vyhrálo hladce i v Marseille. Díky tomu se dostalo ze spodních pater až na desáté místo. Jeho domácí bilance je 3-6-1. V poháru vypadlo po bezgóĺové remíze na penalty v třetiligovém Romorantinu. S Nice na podzim prohrálo 1:2, loni vyhrálo 2:1. Nancy dlouhodobě chybí obránce Abdeslam Ouaddou a záložník Chris Malonga, nově jeho kolega Landry N'Guemo.

Nice se jednu chvíli objevilo dokonce na druhém místě průběžné tabulky, nyní je již zpátky tam, kam patří. Na místě osmém. V posledním zápase na domácím hřišti prohrálo s Lille, poté remizovalo v Toulouse. V poháru porazilo čtvrtiligový Arras až po prodloužení. Nice stále chybí brankář Lionel Letizi, ztráta záložníka Kafoumby Coulibalyho není důležitá.

Vzhledem ke vzájemným zápasům bych si u tohoto zápasu tipnul výhru domácích, dokonce s výsledkem 2:1 a do wildu bych zkusil i over v kurzu 2,35 u Gamebookers.

RENNES - GRENOBLE (sobota 21 hodin)
Rennes se svými skvělými výkony dostalo již na třetí místo a chce do kvalifikace Ligy mistrů. Naposledy doma sice neporazilo Nantes, ale poté přivezlo všechny body z Lorientu za výhru 2:1. V poháru také nenechali domácí nic náhodě a vyhráli na hřišti Sochaux 1:0. Hráli v nejsilnější sestavě s Briandem na hrotu. Na podzim prohráli v Grenoble 0:1. Domácím již delší dobu chybí záložník Stephane M'Bia a útočník Olivier Thomert, jinak jsou komplet.

Nováček se po prvotních skvělých výkonech již propadl na jedenáctou pozici, naposledy sice porazil doma Le Mans, ale předtím prohrál v Nancy. V poháru postoupili hosté na penalty v třetiligovém Raon-l'Etape. Zranění jsou podobná jako u soupeře, delší dobu již chybějí záložník Laurent Courtois a obránce Jimmy Mainfroi.

Všechny jiné výsledky než výhra Rennes by byly obrovským překvapením, ale gólová přestřelka to rozhodně nebude.

SOCHAUX - ST. ETIENNE (sobota 21 hodin)
O Svěrkoše posílené Sochaux se potácí na předposledním místě, v posledním zápase doma se mu podařilo remizovat s Caen, poté dokonce přivezlo bod také z Nantes. V poháru domácí prohráli s Rennes, ale sestava bez Svěrkoše byla poskládána prapodivně, tak nevím, jestli se šetřili na ligu... Na podzim prohráli v St. Etienne 1:2, loni remizovali 1:1. Na listině zraněných Sochauc jsou již delší dobu záložníci Nicolas Maurice-Belay, Valery Mezague a Stephane Dalmat.

St. Etienne je jedno místo nad hranicí sestupu, naposledy hosté doma sice porazili Auxerre, ale předtím prohráli v Toulouse. V poháru vyhráli 1:0 v Bordeaux. Hosté mají dlouhodobě zraněné třeba záložníky Loica Perrina a Yohana Hautcoeura, takže nově je na marodce jen útočník Dimitri Payet.

Vzhledem k potřebě domácích a výborné formě hostů bych zvolil střední cestu, remíza 1:1 je pro Sochaux velmi oblíbeným výsledkem. Přesný výsledek má kurz 6, remíza pak 2,9, ve wildu by rozhodně neměla chybět.

BORDEAUX - PSG (neděle 21 hodin)
Domácí si v poslední dobou zahrávají s formou, sice vyhráli v Le Mans 3:1, ale výhra 4:3 v Monaku již byla z říše snů, prohrávali totiž už 0:3. V poháru v prapodivných výkonech pokračovali, když doma podlehli St. Etienne, a to hráli v naprosto nejsilnější sestavě, akorát bez Cavenaghiho. Na podzim prohráli v Parku Princů 0:1, ale před rokem zde vyhráli 3:0. Zraněný by měl být stále jen obránce Henrique.

Hosté jsou po skvělé šňůře již na čtvrtém místě, naposledy venku vyhráli v Auxerre, poté sice doma jen remizovali s Valenciennes, ale v poháru vyhráli v třetiligovém Montluconu 1:0 gólem Sessegnona. Hosté zřejmě nastoupí kompletní. A já si dovolím tipnout, že stejným výsledkem skončí i toto utkání, dvojka má luxusní kurz 4, ale ani dvojtip na neprohru PSG v kurzu 1,54 není k zahození a budu hrát za hodně vysoko.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PSG ! ! ! PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud chybí Govou, tak bych i věřil ve tři body. A zítra večer velký šlágr Bordeaux - PSG, snad pařížani oberou Bordeaux o 2 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně se může stát. Paříž se teď bude zvedat. 1. Zápas hodně napoví o titulových možnostech Bordeaux.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux na titul rozhodně nemají a jestli odejde i Cavenaghi, budou rádi za poháry. Rennes je nabité, PSG půjde na druhej flek, něco začít hrát by měla i Marseille, i když dnes asi těžko...

Reagovat
smazaný uživatel

A Bordeaux snad kádr nabitý nemají?? Pokud ustálej výkony, udržej Cavenaghiho, tak jsou jasnými aspiranty na titul spolu s Lyonem a možná Marseille. Nechápu kde bereš tu jistotu, že na titul rozhodně nemají. Obrana skvělá (pod Blancem je defenziva kromě posledního zápasu skvělá, i když kdyby měl kvalitnější hráče, tak se z Bordeaux stane neprostupná zeď) záloha, když se nikdo nezraní tak je špičková a útok fenomenální na francouzskou ligu, pokud nepočítám Benzemu, tak ve Francii bezkonkurenční. Jinak je zde spousta mladíků schopných zaskočit a vypomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám jiný názor a navěřím, že budou pokjračovat ve výsledcích a výkonech z doby před měsícem. Viděl jsem zápas v Monaku, tvoje neprostupná zeď dostala 3 hadry a kdyby si Monako nezačalo dělat srandu a nepodcenilo to, prohrálo už tam. Výsledek v poháru mi jasně napovídá, že tam pohoda momentálně není a aspirantem na titul jsou leda jen díky pořadí v tabulce, ze kterého se budou brzy pakovat tak na celkové 4.místo!

Reagovat
smazaný uživatel

Však píšu, že kromě posledního zápasu. To byl úlet, ale stejně vyhráli a nic na tom nemění ani to jakým způsobem. Výsledek v poháru Ti napovídá asi trochu něco jiného než mně, protože to taky dost napovídá kde chce Girondins uspět... Podle čeho soudíš, že Girondins nemá na titul?? Koukni se na tu sestavu a řekni, který tým kromě Lyonu má lepší? A já bych se hádal i o tom Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

To se klidně hádej, ale až se Lyonu uzdraví opory, tak to bude zbytečná debata. :)) Rozohdně neber tu sestavu, s kterou se hrál odvetný zápas s Bayernem, jako bernou minci.

Reagovat
smazaný uživatel

nj Máme na to odlišný pohledy. Já vidím v Bordeaux skvělý tým s vynikajícím trenérem, chutí něčeho dosáhnout a nepřekonatelným Cavenaghim

Samozřejmě, že Lyon má kádr větší i se zvučnějšími jmény, ale pokud se nikdo nezraní, tak se můžeme minimálně rovnat alespoň základní jedenáctkou...

Reagovat
smazaný uživatel

ale tady se nebavíme o tom, že má někdo chuť něco dokázat. To mají i Horní Počernice. Já jsem jen napsal, že Bordeaux v poslední době není zdravé (což opakuji) a že s aktuální formou bude mít sotva na čtvrté místo. Objektivní uživatel s tím musí souhlasit.

Debaty o kvalitě kádru jsou úplně něco jiného, Marseille má kádr velmi slušný a v poslední době hraje tužku, Lyon totéž, ale ten si na rozdíl od Marseille ten bodový zisk většinou pohlídá!

Reagovat
smazaný uživatel

Podle jakých zápasů to bereš podle posledních dvou?? jeden z nich je pohár a druhý vyhráli, tak co se děje?? Po celou sezonu hrají pohledný a dobrý fotbal. Navíc je ten tým dobře poskládaný, je jasné, že nějaká krize musí přijít to se děje, ale u každého klubu.. Pokud se vyhnou zranění, tak Girondins má minimálně na poháry a můžuo pokukovat i po titulu. Na tom Tvoje subjektivní pocity nic změnit nemůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale protože tuhle a chorvatskou ligu podrobně sleduju, tak především podle aktuální formy a projevu na hřišti. Ale to ti asi těžko vysvětlím... Tým poskládaný dobře je, ale teď mu to nešlape, takže proto ho netipuju moc vysoko celkově, i když na to čtvrté místo rozhodně má!

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že to není Klapzubova 11. Nemůžou hrát pořád dobře, ale je vidět, že i když krize je, že z toho jsou body což se mi moc líbí. Taky můžou dost ubližovat spekulace ohledně odchodu opor.

Takhle se nejde bavit o budoucnosti. Co se takhle vsadit?? Já říkám, že Girondins skončí do 2. místa.. ty bys pak bral cokoliv jiného. hmm?

Reagovat
smazaný uživatel

To asi klidně můžeme, páč to vyhrát rozhodně nemůžeš. Já bych měl ale výhodu, páč mám víc možností, třetí by klidně mohli být, kdyby Rennes došel dech a Marseille se nechytla.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo... jsi redaktor a já bych rád si přečetl životopis Roberta Prosinčkiho, nebo Davora Šukera, tak to by mohla být moje výhra.. teď si řekni co po mně budeš chtít Ty..

Reagovat
smazaný uživatel

Keita do Marseille nechce

Seydou Keyta z Barcelony odmítl, že by se v lednu mohl stěhovat do francouzské Marseille. "Sledují mě už velice dlouho, ale já se do francie prozatím vracet nechci," potvrdil osmadvacetiletý záložník.

Ještě, že tak, s Keitou bych se Marseille bál o dost víc.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas až na:

sochaux vyhraje

psg pouze remizuje

toulouse vyhraje

no a nice v nancy nula,takže velké rozpory tentokráte

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.lephoceen.fr/ OM FOREVER!!!!!!!

Reagovat
božský John

Reagovat
božský John

Tak vidim to tak,že Lyon nezaváhá(i v anketce jsem dal,že mě nejvíc překvapí neprohra Lorientu. Když nebude hrát kopytou Govouovic,tak jsou 3 body v Lyonu(jak avizoval Frankie). Jinak bych se přikláněl k remízce v Bordeaux,v St.Etienne,domácí výhry Monaca a Rennes a nakonec překvápko v podobě výhry Nice...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele