Ligue 1 - 25. kolo. Tipy a analýzy

22.02.2009, 09:42
Tipy a analýzy
Zaujalo nás
Po totálním výbuchu francouzských zástupců v poháru UEFA (kromě St.Etienne a PSG) a dohrávce některých odložených zápasů, pokračuje Ligue 1. Opět se bude hrát o druhé místo a také o další sestupová místa. K sobotním šlágrům bude patřit souboj mezi Nice a Rennes a nejen na něj poradíme co vsadit.

GRENOBLE - PSG (sobota 19 hodin)



Domácí se nacházejí již těsně nad hranicí sestupu, zatím mají ještě náskok 4 bodů, ale každý další zápas již pro ně bude klíčový. V minulém kole sice šokovali ziskem bodu v Bordeaux, ale předtím doma jen bezgólově remizovali s Valenciennes. Jejich ofenzíva je naprosto tragická, za celou sezónu dali pouhých 14 gólů a doma jen čtyři! V loňském vzájemném zápase vyloupili Park princů s výsledkem 1:0.

Grenoble bude kromě obránců Walida Regraguie a Davida Jemmaliho kompletní, avšak tyto "díry" v obraně dělají klubu problémy již delší dobu.

Hosté jsou opět ve velké euforii, v týdnu zvládli porazit německý Wolfsburg v poháru UEFA, v posledním ligovém kole doma přehráli St. Etienne 2:1 a předtím hladce vyhráli v Nantes 4:1.

Útočník Mateja Kežman bude ještě stát kvůli klubovému trestu a ani ztráta obránce Gregory Bourillona není pro klub nijak citelná.

Gólová přestřelka se opět nečeká, PSG by mělo 1:0 vyhrát, takže vsadit under na jistotu a do wildu dvojku.

LE HAVRE - AUXERRE (sobota 19 hodin)

Le Havre sice v posledním domácím zápase porazil Rennes 1:0, ale pak prohrál v Lyonu 1:3 a s jeho setrváním v Ligue 1 to vůbec nevypadá růžově. Na posledním místě totiž ztrácí na první nesestupové již 9 bodů, a to je v tak vyrovnané soutěži, jako je francouzská liga, opravdu hodně. Loňský vzájemný zápas 0:3.

Domácím chybějí pouze dva bezvýznamní hráči, kteří jsou na marodce již od loňského roku, jinak budou kompletní. Auxerre se již dostalo z přímého sestupového ohrožení, v posledních zápasech totiž opět začalo dávat góly. Vyhrálo 2:0 v Nancy a hned poté stejným výsledkem doma porazilo Lille.

Hostům budou hodně chybět obránci, potrestaný Stephane Grichting a zraněný Jean-Pascal Mignot. Očekávám obdobu "klukovské hry - kdo dá gól - vyhraje", takže nasadím jasný under v kurzu 1,55 téměř všude.

LORIENT - SOCHAUX (sobota 19 hodin)

Domácí si drží ten svůj střed bez velkých ambicí, v posledních pěti zápasech uhráli pět remíz, z toho 4x 1:1. Těžko spekulovat, jestli v posledním zápase v Caen to byl zisk a v posledním domácím zápase s Monakem spíše ztráta, ale jsou prostě v klidu. Loňský vzájemný zápas skončil, jak jinak 1:1.

Lorient ke zraněným záložníkům Ulrichu Le Penovi a Bertrandu Robertovi nově připsal Yazida Mansouriho. Navíc je potrestaný obránce Benjamin Genton a zranění Michael Ciani a Christophe Jallet, tak ani nevím, kdo v tom klubu kope...

Sochaux se začalo zvedat, v posledních dvou zápasech sice o gól prohrálo, ale výkony to byly velmi dobré. Nicméně jsou stále na předposledním místě a s počtem jedenácti(!) remíz se již zařadili na druhé místo v tabulce těchto výsledků (za Rennes, ti mají 12 remíz).

Na marodku nově připsán obránce Rabiu Afolabi, útočník Sloan Privat je tam již delší dobu a stále ještě bude mimo domácí hvězda zálohy Stephane Dalmat.

Nicméně zcela na 99% procent doporučím neprohru hostů ve vynikajícím kurzu 1,66 třeba u Gamebookers, do wildu bych si zahrál tu remízu 1:1 na přesný výsledek.

NANCY - LYON (sobota 19 hodin)

Domácí se s posledními bídnými výsledky propadají tabulkou. Prohráli doma s Auxerre, poté sice remizovali v Rennes, ale ve středeční dohrávce opět prohráli doma, a to s Nice 1:2. Loňský vzájemný zápas s Lyonem skončil naprosto stejným výsledkem.

V dresu Nancy budou chybět útočník Issiar Dia a obránce Michael Chretien.

Lyon se na svojí pouť pohárovou Evropou teprve chystá, když čeká v úterý doma Barcelonu. V Ligue 1 má však čtyřbodový náskok, takže by se mohl podvědomě šetřit na Ligu mistrů. Poslední zápas však zvládl skvěle, shodnými výsledky 3:1 porazil Le Havre i Nice.

Hostům bude chybět obránce John Mensah, který se po dlouhodobém zranění hned vykartoval a dále útočník Sidney Govou.

Očekávaná výhra hostů za vyšší střed v kurzu 2,15.

NANTES - CAEN (sobota 19 hodin)

Nantes má velkou šanci napravit debakl z posledního domácího zápasu, kdy jej vyškolilo PSG poměrem 1:4. Poté již získalo bod ve Valenciennes za remízu 1:1 a aktuálně má na sestupové místo náskok šesti bodů. Loňský vzájemný zápas skončil 0:3.

Domácí však pořádně zaplnili lavici odpočívajích, protože na ní budou sedět: potrestaný útočník Mamadou Bagayoko, zranění záložníci Guirane N'Daw a Guillaume Moulec. Také brankář Jerome Alfonzo nebude k dispozici.

Caen však jde od desíti k pěti, na Nantes již ztrácí dva body, naposledy sice získalo bod za remízu s Lorientem, předtím však prohrálo v St. Etienne a ve středeční dohrávce prohrálo ve Valenciennes 0:2.

Hosté mají na marodce pouze neskórujícího útočníka Juliena Toudica, takže budou komplet. Sázkařsky lze čekat neprohu domácích, ale jinak naprosto nevyhovující (NB) zápas.

TOULOUSE - VALENCIENNES (sobota 19 hodin)

Domácí jsou se stejným bodovým ziskem na čtvrtém místě a rozhodně mají i po velkém letním výprodeji velké ambice. V posledním zápase vyhrálo Toulouse v Sochaux 2:1, předtím doma zvládlo Le Mans 2:0. Loňský vzájemný zápas dopadl 1:0.

V dresu Toulouse bude asi nejvíce chybět útočník Fode Mansare, protože na hru bez záložníka Etienna Didota si asi již zvykli.

Valenciennes je po středečních dohrávkách poprvé mimo sestupové pozice, protože porazilo Caen. Předtím remizovalo doma s Nantes a v Grenoble. Jedná se o mužstvo s velmi dobrou obranou, která se bohužel začala projevovat až v posledních zápasech a na rozdíl od loňské sezóny také ztratilo kouzlo výher v domácích zápasech. Venku nikdy dobří nebyli a společně se Sochaux ještě nevyhráli na hřišti soupeře ani letos.

A jsou na tom hůře i na marodce, kterou nově zaplnil obránce David Ducourtioux, takže s kolegou Modym Traore již chybějí více. Dále nebude hrát záložník Djamel Belmadi a především útočník Johan Audel.

Jednička v kurzu 1,73 za maximální vklad.

NICE - RENNES (sobota 21 hodin)

Mužstvo Nice má vynikají formu, která jej dostala na dostřel pohárových příček. V týdnu vyhrálo v Nancy, předtím v Le Mans a domácí prohra s Lyonem se tak nějak čekala. Loňský zápas s Rennes skončil 0:1. Kromě potrestaného obránce Cyrila Roola bude kompletní.

Rennes naopak zažívají dost slušnou krizi, doma jsou schopni ještě remizovat (s Nancy 1:1 a s Toulouse 0:0), ale venku prohrávají. Poslední prohra v Le Havre byl zřejmě vrchol krize.

Hostům budou chybět v útoku nepostradatelný Moussa Sow a trochu postradatelný Gyan Asamoah. Dále ztráta obránce Abdou Kadera Manganeho bude těžko nahraditelná a záložník Jerome Leroy chybí také dost. Tenhle zápas asi o gólech nebude, hosté nedosáhnou ani na remízu, takže jednička v kurzu 2,75 za vyšší střed, pro opatrné neprohra domácích v kurzu 1,4 u Gamebookers je hodně zadarmo.

MARSEILLE - LE MANS (neděle 17 hodin)

Domácí předvedli dost tragický výsledek v poháru UEFA, když doma podlehli holandskému Twente. To sice má aktuálně výbornou formu, ale klubový potenciál Marseille je o několik délek vepředu. Ostatně bídnou střeleckou potencí se Marseille prezentuje již delší dobu, i když v domácí soutěži to vedlo k bodovým ziskům. Výhra 1:0 v Monaku a předtím výhra doma nad Bordeaux shodným výsledkem (a ještě vlastním gólu hostů) to jasně potvrzuje. Vzájemný loňský zápas skončil 1:1.

Marseille byde postrádat střídajícího útočníka Brandaa, zraněného obránce Ronald Zubar a potrestaného záložníka Benoit Cheyrou.

Le Mans sice zachránilo čest a pozice ve středeční dohrávce, když remizovalo s Lille 0:0, ale předtím podlehl doma Nice 1:2 a v Toulouse dokonce 0:2. V tuto chvíli jsou již jen dva body nad sestupem a jistě udělají vše pro zisk alespoň bodu.

Hosté mají zraněného obránce Cyriaque Louvion a útočníka Gervinha. Možná si vezmou příklad z Twente a zkusí uhrát alespoň bod. Nečekám žádnou gólovou přestřelku.

ST. ETIENNE - BORDEAUX (neděle 17 hodin)

Hráči St. Etienne šokovali celou Evropu, když v týdnu vyhráli v Pireu nad Olympiakosem, který letos doma ještě v řecké lize neztratil ani bod. Doma to ale nemají lehlé, v minulém kole prohráli s PSG a po dohrávkách spadli dokonce až na první sestupovou příčku. Poslední zápas doma porazili Caen po boji 3:2 a jen ve střílení gólů vede cesta k záchraně. Tohle jim ostatně ordinoval trenér Ivan Hašek, bohužel po jeho odchodu se nový trenér vzhlédl k betonování...

Loňský zápas skončil 1:1.

Chybět jim budou záložníci Christophe Landrin a Loic Perrin, také nově zraněný útočník Ilan Araujo.

Bordeaux předvedlo v týdnu tragický výkon, když nebylo schopno dát gól neškodnému Galatasaray a bylo to jen vyústěním posledních výkonů z ligy. Prohra v Marseille a následná remíza doma s Grenoble je vyšoupla z druhého místa až na současné páté. Hosté nastoupí bez brankáře, tedy hlavního Ulrich Rame, dále bude chybět potrestaný obránce Matthieu Chalme. Očekávám remízu, ale pro jistotu vsadím neprohru domácích.

LILLE - MONACO (neděle 21 hodin)

Lille si připsalo v týdnu další bod za remízu v Le Mans, předtím však prohrálo v Auxerre 0:2 a Sochaux porazilo doma horko těžko 3:2. Loňský vzájemný zápas skončil 2:0.

Domácí budou postrádat zraněného záložníka Yohan Cabaye, což bude velká ztráta. Útočník Emil Lyng toho moc nenahrál, takže snad chybět moc nebude a na jeho kolegu De Mela už snad vzpomínají jen z fotografií, protože ten chybí téměř od počátku sezóny.

Monaco už se díky předváděné hře v poslední době začíná trošku propadat, ale sestup jako zpočátku sezóny aktuálně nehrozí. Prohra v Marseille se dala docela očekávat, remíza v Lorientu snad také. Nicméně hra není přesvědčivá a pokud se nedá dohromady nemocná záloha, nebude šance na bod ani v Lille.

Monako má tentokrát zálohu vykartovanou, budou chybět Diego Perez a Nikola Pokrivač. Zraněný je také Jean-Jacques Bossi, absence obránce Vincent Muratori už není tak podstatná.

Bez fungující zálohy se moderní fotbal hrát nedá a s tímhle torzem bude Monako rádo za bod.

Autor: Ugljan

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

na toto sem cekal, diky bracho

Reagovat
smazaný uživatel

LILE - MONACO TO BUDE 1:2 NICE-RENNES 2:2 NANCY-LYON 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s s tebu Pato akorat to lille bude obracene

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

O nedělních zápasech se budeme bavit až v neděli, s Nancy bych celkem souhlasil, Nice 2:2 teda určitě nevěřím, tolik gólů tam nebude

Reagovat
smazaný uživatel

já co tak koukám tak ti to většinou docela vyjde, máš nějakou statistiku abys měl přehled v tom jak ti to vychází?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale celý týden čtu francouzské servery, sleduju formu, zranění, disciplinárku a statistiky taky sbírám z netu. Zítra začíná Chorvatsko, na to se taky moc těším...

Reagovat
scholes18

a co Lille - Monaco?? mas nejakej extra tip??

Reagovat
smazaný uživatel

O nedělních zápasech se budeme bavit až v neděli...

Reagovat
smazaný uživatel

mě je jasný že v tom máš přehled, taky si z toho dycky něco vyberu na tiket v chorvatsku si věříš eště víc ne? mě to přijde čitelnější když se v tom vyznáš..

Reagovat
smazaný uživatel

nejde o důvěru, ta je tak nastejno. Ale z chorvatštiny mohu překládat doslovně všechno plynule, kdežto u Francie občas potřebuju i slovník. Na druhou stranu o Chorvatsku zase zdaleka není tolik informací...Budu to dávat celej večer dohromady, ráno bude vydané zde..

Reagovat
božský John

Ugljane ty tedy hovoříš plynně francouzsky? Pobýval jsi tam? Děkuju za odpověď. Můj táta umí francouzsky jako rodilý francouz a rusky nemlich to samý,tak by mě to zajímalo:)

Reagovat
smazaný uživatel

Však právě píšu, že francouzsky plynně nehovořím, ale domluvím se. To o Chorvatsku mohu říci, že mluvím skoro jako Chorvat, tam jsem pobýval rok a půl. Ve Francii nikoliv, to jsou ještě pozůstatky z gymplu a novinářský fakulty, ale je to už hóóódně dávno...

Reagovat
božský John

Aha,děkuju za info:)

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíš Hajduk - Dinamo? A jak se povede Slepičkovi? Podle mě vyhrajou hosté, mají lepší kádr a víc i posílili...

Reagovat
smazaný uživatel

bonjour, monsieur ugljan.est-ce-gue il y a quelque parangones de luxe pour moi ici? bože,beztak jsem to zkomolil

každopádně dnes

Grenoble-psg - pod

le havre - auxerre - jsem nedával, ale dal bych 02

lorient - sochaux - 0

nancy - lyon - 2 s náááádherným kurzem

nantes - caen - 1 překvapuje mě, že si v tomto zápase nevěříš.dnes skončí trenér caen, nantes mu zlomí vaz

toulouse - vale - 1

nice - rennes - 0 k tomu nice.ti bastardi mě stáli postupně 5 táců a pak 180 korun. dvakrát jsem na ně tedko dával venku remízu a ti šmejdi dvakrát po sobě dali v 90´minutě na 1:2 a vyhráli. dneska se vám to před domácíma divákama vrátí, ha*zli

Reagovat
smazaný uživatel

Bonjour monsieu casper. Total de l'amende française et conseils de paris ne sont pas mauvais. Caen, mais il peut et très probablement aussi dessiner.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme.už potřebuju vyhrát :)

Reagovat
smazaný uživatel

jj, já si vždycky dám takovou haluz pravděpodobných tipů:

https://www.ifortuna.cz/ikonto/ukazat-tiket.php?odkaz_sazenky=ID5e7e1a63e797bbded0f9d00939c7ee70

a z toho pak vybírám zápasy na main...

Reagovat
smazaný uživatel

to jde,já klasicky přemýšlím,které vybrat a které raději ne a ty co nevyberu vychází a naopak.sám to znáš asi každopádně se konečně ustálila anglie i francie na tipy,německo je taky dobré.zbytek raději ne,nikdy španělsko a itálii už

Reagovat
smazaný uživatel

naprostej souhlas, teď jsem připravoval na zítra to Chorvatsko, taky vypadá zajímavě. Škoda, že ses mi neozval, jak jsem ti psal posledně

Reagovat
smazaný uživatel

nevím kdy myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

na nějaký poslední diskuzi, chtěl jsem, aby ses mi ozval na Skype nebo ICQ nebo na mail: ugljan@supertipy.info. Chtěl jsem s tebou neveřejně něco probrat...

Reagovat
smazaný uživatel

aha,to jsem nevěděl...323-462-818

Reagovat
smazaný uživatel

blbost 323-462-812 kdyžtak

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, ale to u toho taky musíš bejt

Reagovat
smazaný uživatel

hm,tak včera se nezadařilo.auxerre,které jsem nedal,vyhrálo.trefil jsem jen lyon a psg.přeju to nice,které mě obralo minule o prachy a svěrkymu,pěkně venco.BP

Reagovat
smazaný uživatel

dneska na jistotu snad jen neprohru St.Etienne, jinak je to velká loterie.

Reagovat
smazaný uživatel

U Marseille jsou 3 body také nejspíše jistota, i když kdo ví, po výsledku s Twente je možné asi všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille je nekurz a žádná jistota, no bet!

Reagovat
smazaný uživatel

Však jasně, kurz 1,45 nebo kolik je na prd.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipy a analyzy k chorvatsku nebudou ?

Reagovat
smazaný uživatel

uz

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux dnes bohužel moc nevěřím, jestli přetrhne tu smůlu na kopačkách Cavenaghi, tak by z toho mohl být slušný náklep, ale SE bude po výhře v Pireu hodně nabuzené mužstvo. Snad se od toho dna už odrazíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Marseille dle očekávání, nekurz se vyplatilo nehrát. St.Etienne trefené krásně a nebýt poslední minuty, dokonce by i vyhráli. Začínám být docela spokojen!

Reagovat
smazaný uživatel

Musím znovu smeknout.

Reagovat
smazaný uživatel

thx

Reagovat
smazaný uživatel

ani poslední zápas nezklamal, celkově i s Chorvatskem slušný víkend!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele