Ligue 1 - 26. kolo. Tipy a analýzy

01.03.2009, 10:47
Tipy a analýzy
Zaujalo nás
Po zápasech v evropských pohárech pokračuje opět domácí liga. Lyon, který předvedl špičkový výkon proti Barceloně bude doma obhajovat první místo proti Rennes. Marseille po skvěle zvládnuté odvetě v Twente bude atakovat druhou příčku v Caen a zajímavé bude sledovat i vyřazené Bordeaux, kterak se bude snažit přehrát Lorient. Pojďte s námi tipovat!

LE MANS - LE HAVRE (sobota 19 hodin)

Domácí si svým trochu "laxním" přístupem zadělali na problémy. V posledním kole remizovali v ne zcela soustředěné Marseille, kolo předtím stejnou bezgólovou remízou pohostili Lille. Loňský vzájemný zápas skončil 2:1. Do dresu Le Mans se velmi pravděpodobně vrátí útočník Gervinho, což bude velké plus. Ztráta stále ještě zraněného obránce Cyriaque Louvion nebude tragická.

Le Havre je na nejlepší cestě vrátit se zpět do Ligue 2. Že prohrál v Lyonu 1:3 by se dalo ještě omluvit, ale následující domácí prohra 1:2 s Auxerre klubu zřejmě srazila vaz.

Hostující obránci Nicolas Gillet a Loic Nestor chybějí klubu již delší dobu, takže jinak bude klub Le Havre kompletní. Vzhledem k tomu, že domácí mají přece jen lepší kádr a také pomalu padají do "sestupových vod", poradím za vyšší střed jedničku v kurzu 1,8 téměř všude.

NANTES - GRENOBLE (sobota 19 hodin)

Nantes si také rozhodně nemůže vyskakovat, co se týká záchrany, ale zatím jim bezprostřední hrozba sestupu nehrozí. Vzhledem k remíze ve Valenciennes si pak mohlo dovolit ztratit dva body doma za stejnou remízu 1:1 s Caen. Loňský zápas skončil 1:0.

Hosté jsou známí svou precizní defenzivou, naposledy doma uhráli bezgólovou remízu s PSG, předtím 1:1 remizovali v Bordeaux. Grenoblu chybějí obránci Walid Regragui a David Jemmali již delší dobu.

Vzhledem k důležitosti zápasu a naprostému nefotbalu v dresu hostů nabízím under 2,5 gólu za hodně vysokou důvěru. Kurz 1,5 je téměř všude, ale odpovídá velké jistotě vráceného vkladu.

SOCHAUX - NICE (sobota 19 hodin)

Domácí i přes velmi zlepšený výkon v posledních kolech podpořený také přestupem Václava Svěrkoše, se přesto nacházejí na druhém sestupovém místě. V minulém kole vyhráli v Lorientu díky nezměrnému úsilí v posledních minutách, napravili tak předtím smolnou prohru doma s Toulouse. Loňský vzájemný zápas skončil 1:1.

Chybět jim bude nově Carlao, který se tak přidá ke kolegovi Rabiu Afolabi. Dalším zraněným je jen útočník Sloan Privat.

Nice si v poslední době komplikuje postavení, protože v posledním zápase podlehlo doma Rennes 0:1, i když předtím vyhrálo v Nancy.

Hostům budou chybět zraněný obránce Cyril Jeunechamp, záložník Chaouki Ben Saada a útočník Habib Bamogo. Stav zraněných a motivace domácích budou na straně jejich jednogólové výhry. Vsadím jedničku za vyšší střed v kurzu 2,2 u Sportingbet.

VALENCIENNES - LILLE (sobota 19 hodin)

Domácí se jen o skóre dostali na první nesestupovou příčku. V posledním zápase remizovali v Toulouse 0:0, předtím doma porazili Caen 2:0. Loňský vzájemný zápas skončil 1:1.

Valenciennes se již delší dobu obchází bez záložníka Djamel Belmadi, chybějící útočník Johan Audel je na tom přesně stejně. Navíc nenastoupí obránci Mody Traore a především David Ducourtioux.

Hosté jednu chvíli sahali po Lize mistrů, aktuálně ztrácejí pozice i na Ligu UEFA. V posledním kole sice doma přehráli Monako 2:1, ale předtím remizovali v Le Mans.

V dresu Lille bude z důležitých hráčů chybět jen záložník Yohan Cabaye.

Očekávám remízu, pravděpodobně bezgólovou, nicméně under 2,5 gólu lze vsadit v kurzu 1,55 třeba u Sportingbet za vyšší střed.

AUXERRE - TOULOUSE (sobota 21 hodin)

Zápas vybraný do domácí televize, osobně nevím, čím si to zasloužil. Pravděpodobně absencí kvalitnějších klubů, které absolvovaly zápasy v Poháru UEFA.

Domácí se ze sestupových vod dostali až na desátou příčku. To se určitě líbí majitelům, kteří vždy v posledních letech všechno své nejlepší prodávají a drží Ligue 1 se slabším kádrem. V posledním zápase vyhrálo Auxerre v Le Havru, předtím doma porazilo Lille 2:0. Loňský vzájemný zápas skončil 0:1.

Toulouse má stále zájem o pohárovou Evropu. Výhra v Sochaux o tom přesvědčila všechny, avšak následující domácí remíza s Valenciennes byla docela šokující.

Hostům již delší dobu chybí záložník Etienne Didot, jeho kolega Paulo Cesar bude chybět také. Na hřiště se již vrátí hvězda útoku Fode Mansaré.

Poradit na tento zápas sázku je velmi ošidné, osobně bych ho nejradši vynechal nebo při nutnosti zkusil under 2,5 gólu, ale maximálně za střed.

CAEN - MARSEILLE (neděle 17 hodin)

Caen se již propadlo na šestnáctou pozici a mohou za to poslední nevydařené zápasy. Remíza v Nantes, prohra ve Valenciennes. V loňské sezóně podlehlo Marseille 1:2.

Domácí mají potrestané záložníka Gregory Proment a obránce Nicolas Seube, což jsou klíčoví hráči.

Marseille vyválčila postup do dalšího kola poháru Uefa, takže nálada v klubu je dobrá. A když je dobrá nálada, je dobrá i psychika, kterou sice rozhodila poslední domácí remíza s Le Mans, ale když dokázali předtím vyhrát v Monaku, začíná se pomalu zdát, že jim venkovní hřiště vyhovují více.

Hostům budou chybět jen zranění obránci Ronald Zubar a Histon, což sice ztráta bude, ale pokud útočníci nějaký ten gól dají, půjde nahradit.

Vzhledem k sobotním výsledkům a také očekávaným nedělním, je pro ně výhra téměř povinností. V kurzu 2,1 u Sportinbetu si ji zahraju za vyšší střed.

BORDEAUX - LORIENT (neděle 17 hodin)

Domácí vyhořeli v poháru Uefa, když nepřešli přes slabší Galatasaray. Ostatně ani výsledky v domácí lize jim nedělají radost, remíza 1:1 v St.Etienne a stejný výsledek doma s Grenoble je odsunul až na pátou pozici. Na Lorient však měli loni štěstí, vyhráli 2:1.

V jejich dresu stále ještě nenastoupí první brankář Ulrich Rame, což bude zřejmě problém, jak se ukázalo i v poháru.

Lorient si až do minulého kola hrál své remízy, kterých má na kontě již deset. V minulém kole však podlehl doma lepšícímu se Sochaux 1:2. Hraje však bez starostí i ambicí, devátá příčka jim zaručuje klid.

Hostům zcela určitě bude chybět největší hvězda, útočník Kevin Gameiro. Dále obránci Michael Ciani a Bakary Soro, nad jejich kolegou Christophe Jallet vysí otazník, ale ten již zřejmě bude připraven.

Nebýt větších absencí v dresu hostí, hrál bych natvrdo remízu a že hosté dají gól. Takto se spíš přikláním k jedničce, i když jisté obavy zde mám a kurz kolem 1,57 mi nepřipadá až tak lákavý, abych tento nejistý zápas zkoušel.

MONACO - ST.ETIENNE (neděle 17 hodin)

Monaco se nachází na dvanáctém místě bez naděje na Evropu a mohou se trochu obávat i posunu dolů. V posledním zápase prohrálo v Lille 1:2, předtím doma podlehlo Marseille 0:1.

V loňském souboji podlehlo i St.Etienne v poměru 0:2.

V neděli jim bude chybět kromě dlouhodobě zraněných potrestaný záložník Alejandro Alonso, jeho kolega Diego Perez je zraněn nově, stejně tak jako útočník Juan Pablo Pino.

St.Etienne na předposledním místě hraje opět zápas o holé bytí a nebytí. Zlepšení formy ukazuje i výborný dvojzápas v poháru Uefa. Také poslední zápas v lize, kterým byla remíza s Bordeaux, když přišlo o výhru až pár minut před koncem, potvrzuje zlepšení. Útočník Ilan Araujo se v neděli zřejmě již po zranění vrátí, takže jediným chybějícím článkem bude záložník Loic Perrin.

Při sázce budu věřit hostům, kurz 3,4 u Sportingbet mi přijde docela jako velký úlet a do mého wildu to půjde určitě. Na main pak sázka, že hosté dají gól, v kurzu 1,47 s maximální důvěrou.

PSG - NANCY (neděle 17 hodin)

Aktuálně druhý klub Ligue 1 také exceloval v poháru Uefa a tak byla určitě zapomenuta poslední bezgólová remíza v Grenoble. Domácí výhra nad St.Etienne přišla již o kolo dříve.

Na podzim se kluby vzájemně rozešli 1:1.

Kežmanovi by měl již skončit klubový trest, takže jedinou absencí bude chybějící obránce Gregory Bourillon, bez nějž se rozhodně dá hrát.

Nancy je v posledních zápasech v krizi, prohrálo své poslední dva domácí zápasy s Lyonem 0:2 a s Nice 1:2. Na hostujících hřištích také není moc výrazné.

Kromě obránce Michael Chretien budou kompletní, protože zraněný útočník Issiar Dia by již měl být k dispozici. Kurz 1,65 u Expektu je dostatečně vysoký, aby nechyběl na mém mainu s maximální důvěrou.

LYON - RENNES (neděle 21 hodin)

Lyon ve velmi slušném zápase Ligy mistrů hodně trápil silnou Barcelonu a v Ligue 1 také nemá dlouhodobě konkurenci. Naposledy vyhrál v Nancy, předtím doma vyškolil Le Havre. Rozhodně bude chtít také Rennes oplatit loňskou porážku 0:3 a vzhledem k tomu, že se jim PSG přiblíží odpoledne na 3 body, půjdou tvrdě za výhrou.

Z důležitých hráčů bude chybět jen záložník Cesar Delgado a útočník Sydney Govou, protože obránce Anthony Reveillere chybí již tak dlouho, že ho znají snad jen z fotek.

Rennes jsou totálně z formy, sice naposledy vyhráli v Nice, ale předtím jen remizovali doma s Nancy a prohráli dokonce v Le Havre. Tyhle výsledky je odsunuly až na sedmé místo, přitom jednu chvíli byli dokonce druzí.

Staronově jim opět chybí útočník Olivier Thomert, jeho kolega Gyan Asamoah chybí již delší dobu. Záložník Jerome Leroy již také chybí delší dobu, ale obránce Abdou Kader Mangane se zranil nedávno.

Na můj main půjde další jednička v kurzu 1,7 u Expektu s maximální důvěrou.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no tak to som zvedavy :) v kazdom pripade, drzim palce Lille

Reagovat
smazaný uživatel

palce drž, ale Lille nevyhraje!

Reagovat
stas87

ak toto mozes napisat!!! moj jediny tim vo francuzsku aby nevyhral inak pranjic zasa dal fik vcera nevies nieco nove o rijeke?minule preview som necital

Reagovat
smazaný uživatel

preview na Chorvatsko bude až ráno, těžko se shání informace. Pranjič je bezesporu hvězda Heerenveenu. Co se týká Lille, platí, co jsem napsal.

Reagovat
božský John

Jo,máš pravdu...s tim Valenciennes jsem se minule nemýlil,tak předpokládám,že dneska vyhrajou...dneska čuchám zradu v Nantes,Grebole tam vyhraje(zas mam pocit.. )

Reagovat
smazaný uživatel

Grenoble.

Reagovat
božský John

Hele hele..já když mam pocit,tak se nemejlim...dneska to bude taková holomajzna,že bych se nedivil,kdyby vyhráli vlastňákem..a za to upsání se omlouvám..

Reagovat
smazaný uživatel

Mě jen pobavilo to "Grebole".

Reagovat
božský John

No jo...stane se

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak bude zajímavý zítra zápas v Caen. Podle mě tolik gólů nepadne, ale uvidí se. Hlavně mě zase štvou šmejdi ze Sport1, kteří dávaj šlágr kola od 22:45.

Reagovat
božský John

Myslíš Lyon-Rennes?...to je docela konečníkový,takhle pozdě to dávat,jsem se na to chtěl mrknout . Jinak k našemu zápasu...Cana je zdravej,Niang taky,takže by to nemuselo bejt zlý,když bude hrát i Rodriguez,tak věřim v to,že nedostanem branku,horší to bude v útoku...snad nás nakopne postup přes Twente a vyhrajem...nesmíme si to nechat utýct,poněvadž,vy vyhrajete a PSG taky

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ví, třeba hráči Nantes opět projednou připraví kvalitní beton..

Reagovat
smazaný uživatel

kvalitní beton budou mít v Nantes obě mužstva a remíza (bezgólová) oběma také bude stačit...

Reagovat
božský John

Myslim,že Grenoble vyhraje...získaná remíza v zápase s PSG je nakopne, bude to sice nuda,ale Grenoble vyhraje 0:1...jak jsi psal,under je asi nejpravděpodobnější..

Reagovat
božský John

Nantes?? Snad Nancy ne? pochybuu,PSG dalo Vlkům čočku,tak budou namlsaný...

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, dneska perlíme, samozřejmě jsem myslel Nancy. Ale PSG beton musí vyhovovat, když mají Hoaraua, který je o hlavu větší než půlka hráčů v Ligue 1.. Navíc Peguy se začal v poslední době trefovat mezi tři tyče, takže tak 4:0 by pro Nancy mohlo být ideální, ale uvidíme, třeba zas PSG projednou předvede den spalování mrtvol.

Reagovat
božský John

No jo..mohli by se po nás opičit..ba ne,dneska to PSG vyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Lyon oplatí Rennes debakl z podzimu stejnou mírou.

Reagovat
smazaný uživatel

To čekám taky, při aktuální rozdílné formě dostane Rennes trojku...

Reagovat
smazaný uživatel

Taské si to myslím, Lyon je v poslední době docela na koni, ale je také možné, že Puel nechá odpočívat nějaké hráče po extrémně náročném zápase Ligy Mistrů a Rennes tak bude mít docela slušnou šanci něco uhrát. Ale vrací se Pjanic, takže to pro ně moc slibně nevidím, když jsem ho v úterý opět viděl na hřišti, hned se mi nálada zlepšila, teď ještě Clerc a Bodmer.

Reagovat
stas87

ako vlastne u vas hraje pjanic?ja ligue1 sledujem len vysledkovo nie som tak zazraty do tejto ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanic se teď vrátil po několika měsících, během kterých byl zraněný. Ale předtím se mi dost líbil, i když je tam ještě znát ta nevyzrálost, ale až se s týmem sehraje tak, jako Ederson, bude z Lyonu zase válec jako za dob Maloudy a Essiena.

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanič půl roku nehraje a sledovat Ligue 1 máš nejen výsledkově, ale i zde. Máme zde kvalitní nápady...

Reagovat
stas87

tak prepac snazim sa Ligue1 a PD mam najradsej ale este nad nimi je RPL

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý, snaha je ceněna Předpokládám, že to poslední je Ruská premier liga, to jsi zřejmě východňár..(Mali sme takých na vojně...)

Reagovat
stas87

predpokladas spravne ja som zo zapadu od trencina ale pre vas cechov som vychodniar vy tu mate v poho diskuse neporovnatelne treba s pl co je tam za odpad cest vynimkam

Reagovat
smazaný uživatel

jj, my tady v Ligue 1 jsme umírnění, pokud sem nechodí provokovat odjinud

Jinak východňáry já beru Košice,Prešov, měl jsem odtamtud mazáky na vojně a první měsíc jsem jim nerozumněl ani slovo. Západ od Trenčína je ještě civilizace

Reagovat
stas87

to mi povidej to sa este da ta trnava blava zilina zbytok je divocina vacsinou njn vojna to uz nezaziju

Reagovat
smazaný uživatel

no podle tvého nicku já byl na vojně, když ty jsi se narodil...

Reagovat
stas87

njn stary pardal no kde si bol na vojne?

Reagovat
smazaný uživatel

v Pardubicích, ale česky jsem se tam nedomluvil.Samej Maďar nebo východňár

Reagovat
stas87

vcera jeden nemenovany clovek vlez na diskusi k serii A a se zlou se potazal..

Reagovat
onze

No krasna civilizace nejaka dedinka od Trencina,super.Zbytok je divocina.Este si velmi mladucky aby si nieco take pisal nejaky stas 87. MADE IN KOSICE ! ! !

Reagovat
stas87

tak prepac ja viem ze aj na vychode su slusni ludia o tom nepochybujem ospravedlnujem sa ti staci??

Reagovat
smazaný uživatel

Le Mans by som chcel stavit na vitazstvo domacich,ako to vidis ty?

Reagovat
smazaný uživatel

také jsem vsadil na výhru domácích, Le Havre sice bude bojovat, ale kvalita je na straně Le Mans

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN

Reagovat
smazaný uživatel

le mans - le havre 1...kvalita se už musí projevit

nantes - grenoble 1...nantes to jako jeden z mála týmů na grenoble umí

sochaux - nice 0...přál bych to svěrkymu,ale podívejte se na vzájemné zápasy,samá remíza,dnes bude opět.vše tomu nasvědčuje

valenciennes - lille 0...opět remíza.oba týmy jsou ve velké formě

auxerre - toulouse 0...tuhle remízku jsem viděl na tiketu už někdy v pondělí :) podobná jistota jako včera sedan-montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

VENCA.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan za sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, paráda Snad ti tak vyjde i neděle

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan, už čakam na dnes analyzu

Reagovat
smazaný uživatel

"Z důležitých hráčů bude chybět jen záložník Cesar Delgado a útočník Sydney Govou"

Zrovna tyhle dva bych mezi důležité neřadil.

Reagovat
smazaný uživatel

mám tam přepsat "ze známějších"? Bude to v pořádku nebo myslíš, že Sydney Govou je taková nula?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ze známnějších by rozhodně nebylo horší, jinak k témetu Sidneyho, on býval hodně důležitý hráč, ale letos to je asi nejhorší křídlo Lyonu, i Mounier hrál lépe, Delgado se do hry také moc nedostal, ale tam to bylo i kvůli zranění.

Jinak nevíš, jak je na tom Clerc a Bodmer?

Reagovat
smazaný uživatel

oba jsou vypsáni jako neschopni nastoupit k zápasu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se z toho snad definitivně Bordeaux dostane.. Cavenaghi už snad protrhl tu střeleckou smůlu, dnes by mohl hrát od začátku a ukázat, že krize je pryč.. Můj tip je 4:1... (Cavenaghi, Bellion, Camakh, Cavenagghi- Chamakh vl. )

Reagovat
smazaný uživatel

Na Lorient bacha, letos je noční můrou Ligue 1 na hříštích soupeřů z vrchu tabulky. Dle mě vyhrajete max. o 1-2 branky, ale nedivil bych se ani remízce.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, ze soboty ti vyšlo úplně vše. Když pak an tebe jednou dám a svsadím téměř největší jistotu, kterou doporučuješ tak mi to bouchne

Reagovat
smazaný uživatel

no to je bohužel riziko sázení. Kdyby mi vycházelo všechno stále, tak bych dávno nepsal pro EF, ale potápěl se na svém ostrově a nechal se obskakovat lolitkama...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon vs Renes ..... 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak PSG neponechává nic náhodě, Hoarau to tam zase sype.

Reagovat
smazaný uživatel

EXKLUZIVNĚ Ugljan!!! Tady mi každej akorát nadává, pochválit za kompletně trefené ligy Francie a Chorvatska nikoho nenapadne!

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Tě tady pochválí skoro každý týden

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to jo. Obzvlášť někteří specialisti, se kterými se pak musím dohadovat půl dne, než zjistí, že mohu být jejich otcem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jde poznat podle Tvýho stylu psaní... Ono ale sice je plno lidí mladších, ale to nemusí znamenat, že musíš mít pokaždý pravdu I když s Tebou se hádat o Ligue1 není moc radno

Reagovat
božský John

Co to tady smrdí?..samochvála ..ba ne...seš fakt formát,žes to takle trefil...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Lyon a fakt dokonalost sama Penízky se jen sypou

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda té 90. min u St. x)

Když vidím co jsi tentokrát trefil, asi půjdu příští tejden dle tebe, i když víš, jak to s mími sázkami na tebe bejvá

Reagovat
smazaný uživatel

škoda té poslední minuty v Lyonu

Reagovat
onze

PARIS SAINT GERMAIN LEN TAK DALEJ !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele