Ligue 1 - 22. kolo. Tipy a analýzy

01.02.2009, 11:23
Tipy a analýzy
Nedělní dohrávky budou také velmi zajímavé. Sesadí Bordeaux Lyon na pár hodin z prvního místa, posune se Marseille na místo druhé? Pokusíme se vám poradit při výběru sázenek.

LE HAVRE - NANCY (sobota 19 hodin)

Domácí jsou na posledním místě tabulky a rozdíl osmi bodů na první nesestupové místo je už docela hrozivý. V poslední době sice hodně zlepšili obrannou činnost, takže prohráli v Marseille jen 0:2 a doma s Toulouse dokonce jen 0:1, ale to jim body samozřejmě nepřineslo. Loňský vzájemný zápas skončil 1:2.

Le Havru bude nově chybět záložník Kevin Anin a připojí se tak k obránci Massambu Lo Sambouovi. Ostatní absence jsou nepodstatné.

Nancy na desátém místě mělo před začátkem sezóny rozhodně větší ambice, ale vzhledem k tomu, že jednu chvíli bylo také na sestup, tak současná pozice je relativním úspěchem. Klub však míří do pohárové Evropy a na to mu stávající umístění rozhodně nestačí. V posledním zápase prohrálo v Toulouse 0:3, ale zápas předtím porazilo Marseille na jejím hřišti stejným rozdílem.

Hosté nemají žádné nové absence, takže chybět budou jen záložník Chris Malonga a obránce Abdeslam Ouaddou, kteří jsou mimo již delší dobu.

Jako tip zde doporučím under 2,5 gólu v kurzu 1,53 u Expektu s větší důvěrou.

LE MANS - NANTES (sobota 19 hodin)

Le Mans určitě s jedenáctým místem také není spokojeno, na druhou stranu tento klub má již několik let stejné ambice, a to hrát Ligue 1. Nic víc. V posledním zápase remizoval v St.Etienne 1:1, předtím prohrál v Grenoble 1:2, takže naposledy doma hrál s Bordeaux 1:3.

Loňský vzájemný zápas skončil 4:1.

Domácím bude pravděpodobně chybět jen obránce Paulo Andre.

Nantes se dostalo ze sestupových míst, ale na víc, než na aktuální patnáctou pozici rozhodně nemá. V posledním zápase prohrálo s Bordeaux 1:2, ale předtím vyhrálo v Monaku 2:1.

Nantes bude chybět potrestaný útočník Mamadou Bagayoko. Dlouhodobě je zraněný jeho kolega Claudiu Keseru. Dále jsou zranění záložníci Stefan Babovic a především Guirane N'Daw. Také v obraně budou díry, dlouhodoběji chybí Ibrahim Tall a nově důležitý obránce Guillaume Moulec.

Nejlepší tip, který mne zde napadá, je oba dají gól. Hosté totiž mají uzdraveného Klasniče. Expert vypsal kurz exkluzivních 1,9 a já budu hrát za vyšší střed.

MONACO - GRENOBLE (sobota 19 hodin)

Domácí jsou jen odleskem toho mužstva, které před několika lety vévodilo tabulce a strašilo Evropu. Současná čtrnáctá příčka jim asi není milá, ale vzhledem k tomu, že pouze remizovali v Caen 2:2 a předtím dokonce prohráli doma s Nantes 1:2, mohou být za ni rádi. Loňský výsledek skončil 0:1.

Monaku bude chybět obránce Leandro Cufre, dále záložníci Jerko Leko a Diego Perez a především brankář Stephane Ruffier. Nováček z Grenoblu se jeden čas pohyboval také na špičce tabulky především díky svým defenzivním schopnostem. Aktuálně je na čtrnáctém místě a poputuje rozhodně ještě níže. V posledním zápase doma podlehl Lyonu 0:2, předtím prohrál 0:1 v Rennes.

V dresu Grenoblu budou chybět obránci Martial Robin a Walid Regragui. Také absence klíčového útočníka Daniela Moreiry bude znát.

Sázka oba dají gól za střed v kurzu 2,05 je potřeba do wildu nevynechat.

AUXERRE - LORIENT (sobota 19 hodin)

Hráči Auxerre jsou pouhé tři body od sestupu, ale byli na tom hůře. Pak se vzchopili, ale poslední dva zápasy opět prohráli, shodně 0:2, a to v Nice a doma s Marseille. Z toho se dá usuzovat, že moc gólů v jejich zápasech nepadá. Koneckonců i loňský vzájemný zápas skončil 2:0.

Domácím chybí jen dlouhodobě zraněný útočník Julien Quercia.

Lorient je mužstvo tradičně bez ambicí, drží si svou devátou příčku a jeho specialitou jsou zase výsledky 1:1. Alespoň takto hrál naposledy doma s Valenciennes nebo před tím v Lyonu.

Hosté mají kromě dlouhodobě zraněného obránce Bakary Sora na marodce důležité záložníky Christopha Jalleta, Ulricha Le Pena a Bertranda Roberta.

Zde není co dodat, jen, že under 2,5 gólu má Expert v kurzu 1,53 za vyšší střed a v double s underem na zápas Le Havre to dává dohromady již 3,06!

PSG - CAEN (sobota 19 hodin)

Domácí hráči mají zatím velmi nevyrovnané výkony. Aktuální šestá příčka je rozhodně pod možnostmi i zklamáním. V posledním zápase doma horko těžko porazili Sochaux 2:1, ale předtím absolvovali debakl v Bordeaux 0:4. Loňský vzájemný zápas skončil 1:0.

Mužstvu PSG bude chybět jen potrestaný záložník Jerome Rothen.

Caen už spadlo na třináctou příčku, a to je pro ně naprosto nemyslitelné. Mohou za to poslední zápasy, ve kterých maximálně remizují. Poslední dva hráli doma, s Monakem 2:2, s Lyonem 0:1, předtím v Sochaux také 2:2.

V dresu Caen již delší dobu chybí záložník Nicolas Florentin, nově přibyli jeho kolegové Gregory Proment a Remi Gomis. Vzhledem k trápení se PSG doma raději než nejistou jedničku, zkusím zahrát také raději under 2,5 gólu. Kurz 1,65 za vyšší střed je určitě hratelný.

VALENCIENNES - NICE (sobota 19 hodin)

Domácí, kteří před každou sezónou prohlašují, že jim k udržení stačí 42 bodů (a dosud to platilo), budou muset hodně přidat. Zatím jsou předposlední, i když jejich poslední výsledky přinesly mírné zlepšení. Remíza v Lorientu 1:1, v PSG 2:2 a domácí výhra nad Monakem 3:1.

Loňský vzájemný zápas 0:2.

Valenciennes již měsíc a půl hraje ve stejné sestavě, takže jediný nově zraněný je obránce Mody Traore. Nice se po dobrých výsledcích opět propadá, tentokrát až na osmé místo. V posledních zápasech sice doma porazilo Auxerre 2:0 a předtím remizovalo v Toulouse 2:2, ale další zápasy zpět již tak dobré nebyly.

Hostům budou hodně chybět záložníci - potrestaný Olivier Echouafni a zraněný Drissa Diakite.

Také v tomto zápase je velmi pravděpodobný under (ostatně kurz na něj 1,53 není příliš zajímavý), ale já zkusím do wildu zahrát jedničku. Přece jen Valenciennes bývalo doma vynikající a hrozba sestupu je pro ně velmi reálná. Takže kurz u Expektu 2,6 za střed.

RENNES - TOULOUSE (sobota 21 hodin)

Šlágr kola staví domácí před možnost, dostat se na třetí místo ze současného čtvrtého. Doma ještě neprohráli, ale poslední zápas skončil prohrou 0:1 v Lille. Předtím stejným výsledkem porazilo doma Grenoble. Loňský vzájemný zápas skončil 0:0. Domácí kromě dlouhodobě zraněného útočníka Oliviera Thomerta naprosto kompletní.

Toulouse má stejně bodů, ale horší skóre. V posledním zápase deklasovalo doma Nancy 3:0, předtím vyhrálo 1:0 v Le Havru.

Hostům bude chybět celkem nepodstatný útočník Soren Larsen a hodně podstatný záložník Etienne Didot.

Vzhledem k tomu, že jde o televizní zápas, očekávám vzájemnou vynikající obranu a maximálně jeden gól. Under 2,5 gólu v kurzu 1,55 u Expektu má sice malé value, ale zato velkou jistotu.

SOCHAUX - MARSEILLE (neděle 17 hodin)

Domácí se těžce zdvihají ze dna, nicméně pořád ještě přetrvávají na sestupovém místě. V posledních zápasech však došlo k velkému zlepšení, naposledy sice prohrálo v PSG 1:2, ale po solidním výkonu a gólu Václava Svěrkoše. Předtím porazili doma 1:0 St.Etienne. Loňský vzájemný zápas skončil 1:2.

Sochaux bude chybět jen dlouhodobě zraněný záložník Stephane Dalmat, nová absence útočníka Alvara je naprosto nepodstatná.

Marseille je na třetím místě a po tomto kole na něm rozhodně nezůstane. V posledních ligových zápasech sice porazila doma Le Havre 2:0 a stejným výsledkem vyhrála i v Auxerre, ale v týdnu hrála domácí pohár v Lyonu, kde prohrála 1:0 a přišla navíc o útočníka Bakary Koného, který má zlomenou jařmovou kost. Dále bude ještě chybět kapitán Cana a nově také záložníci Boudewijn Zenden a Hatem Ben Arfa.

Tohle jsou absence, které Marseille dnes zlomí a já doporučím vsadit neprohru domácích v kurzu 1,5 u Expektu s velmi vysokou důvěrou a také under 2,5 gólu se stejnou důvěrou a kurzem 1,57.

BORDEAUX - LILLE (neděle 17 hodin)

Bordeaux v aktuální formě je zřejmě jediným týmem, který může trošku znepříjemnit cetu Lyonu za osmým titulem. Vyhráli v Nantes 2:1, předtím doma deklasovali PSG 4:0. Vzájemný loňský zápas skončil však překvapivě 1:2.

Domácím bude chybět jen potrestaný útočník Marouane Chamakh a ještě není úplně jistý start obránce Planuse. Lille momentálně na sedmém místě lehounce pokoukává po poháru UEFA, formu na to má. Naposledy doma porazilo Rennes 1:0, předtím Le Havre dokonce 3:1, takže poslední zápas venku hrálo v Nice opět s výhrou 1:0. U hostů se k dlouhodobě zraněnému záložníku Aurelien Chedjou přidává nově jeho kolega Mathieu Debuchy.

V tomto zápase padat góly nebudou, takže logickým tipem bude under 2,5 gólu se stejně vysokou důvěrou jako v předchozím zápase a kurzem 1,65 u Expektu.

LYON - ST. ETIENNE (neděle 21 hodin)

Mistr a aspirant na další titul si v týdnu poradil ve Francouzském poháru s Marseille 1:0. V lize naposledy vyhrál v Grenoble, předtím však jen remizoval doma s Lorientem 1:1. Loňský vzájemný zápas skončil 1:0 a napovídá, že St.Etienne tak jako většina klubů přijíždí do Lyonu pouze bránit.

Za domácí stále ještě nenastoupí v útoku Sidney Govou, takže bude chybět jen potrestaný záložník Kader Keita. Jde o to, jestli je to nějaká velká ztráta, protože tato velká posila se v Lyonu zatím vůbec neprosadila.

Hosté drží poslední nesestupovou příčku, což pro ně není příliš lichotivá bilance. Mohou za ní také poslední výsledky, domácí remíza s Le Mans 1:1 a dokonce prohra v Sochaux 0:1. Mezi důležité absence patří pouze záložníci Christophe Landrin a Loic Perrin.

Ani v tomto zápase nečekám velkou přestřelku, hosté přijedou betonovat a Lyon dá jeden gól, kterým vyhraje. Jednička v kurzu 1,42 nemá velké value, ale zase by neměla nikam uhnout. Zajímavý je také under 2,5 gólu v kurzu 1,82 za vyšší střed.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně je to zase tady po kratší pauze. Na zítřejší derby se dost těším a snad Lyon nedovolí, aby se Saint Ettiéne nějak významněji odpoutalo od sestupových příček a mohlo se na ně bodově dotáhnout Sochaux.

Reagovat
smazaný uživatel

Mužu se zeptat co znamená Under? Sry ae fakt nevím..Jinak věřím v Nice Remy tam šupne zase nějakeho gola....konečně už tu je zase Fr.Liha

Reagovat
smazaný uživatel

under znamená méně než 2,5 gólu. V sázkařské hantýrce běžný výraz (over naopak více než 2,5 gólu)

Reagovat
smazaný uživatel

no myslite mohlo by to vyjst: bordeaux-lille 1x psg-caen 1x daval som do toho 20 euro a mam tam este 12 zapasov

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že Bordeaux s Lille bude plichtit, ale uvidíme, při formě Bordeaux může Lille klidně jet zpátky s debaklem...

Reagovat
smazaný uživatel

jestli to máš na dvojtipy, tak to rozhodně vyjde. Nicméně ty kurzy byly počítám tak kolem 1,07...

Reagovat
smazaný uživatel

bordo mam taky, 1 za kurz 1,8

Reagovat
$dolar$

To se nesazi

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem to riskl a dal jsem Monaco-Grenoble-1 no uvidíme snad mi to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane:Mám dát na to Monaco?

Reagovat
smazaný uživatel

snad ano...

Reagovat
onze

To je co za analyzy a tipy,ked niekto napise ze PSG maju nevyrovnane vykony ! ? Ved su jedinym muzstvom Ligue 1,ktore hraje v 4 sutaziach :Liga,Ligovy pohar,FR.pohar a pohar Uefa. Asi tolko ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

To, že někdo hraje ve čtyřech různých soutěžích ještě neznamená, že by nemohl mít nevyrovnané výkony. Asi tak!

Reagovat
onze

Tak to si teda vysvetlil. Ja som zatial s vykonmi PSG celkom spokojny,dufam aj v tabulke pojdu este vyssie ! ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je věc názoru, já nebudu přece zaslepeného fanouška PSG přesvědčovat o svém názoru na aktuální výkony klubu. Některým lidem bych fakt komentáře zakázal, páč nemají hlavu ani patu. Přečti si to pořádně několikrát znovu, pokud nerozumíš česky, do slovenčiny ti to prehovorím... A než něco napíšeš, tak se aspoň 3x rozmysli, jestli to má smysl. Tvůj poslední komentář je už úplně o ničem!

Reagovat
božský John

Reagovat
onze

Suhlasim je to vec nazoru! Som fans PSG to je fakt,ale nie zaslepeny.Inac po CESKY viem velmi dobre citat a tuto stranku pokladam za velmi kvalitnu.Ja neviem preco si sa nasral.Ked niekto hra v 4 sutaziach nemoze mat nevyrovnane vykony. Je to moj nazor,ja respektujem aj tvoj.Napriek tomu ta zdravym a prajem dobre tipy. ALLEZ PSG !!!

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku, akorát fakt pořád nechápu, proč by někdo, kdo hraje ve čtyřech soutěžích, nemohl mít nevyrovnané výkony. PSG poslední dva zápasy v Ligue 1 předvedli naprostou tužku, pohár UEFA se hrál před 2 měsíci, ve Francouzském poháru podali naopak skvělý výkon na hřišti Ajaccia a v Ligovém poháru přehráli taktéž druholigový Lens. Takže v pohárech hrají slušně, v Ligue 1 poslední dobou bídně a tomu se právě říká nevyrovnané výkony!

Reagovat
onze

Neboj ja tiez viem co su nevyrovnane vykony.Spominas posledne 2 zapasy v Ligue1.Viem v BORDEAUX sme dostali 4:0,ale neviem ci si zapas videl ale vykon fakt nebol zly,aj ked vysledok hovory nieco ineho a potom porazily doma SOCHAUX 2:1.Ja pevne verim ze aj dnes vyhrame ! Ale ber aj to ze niektore kluby maju volno a PSG hraju. ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se mi nezdá, že PSG má nevyrovnané výkony. S Bordeaux může teď rupnout naprosto každý a se Sochaux to tak špatné nebylo, pokud si ten zápas viděl... Nevím, v tomhle souhlasím s tebou onze.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas se Sochaux jsem viděl a PSG hráli opravdu bídně. Takže si souhlas s kým chceš, důležité jsou ukázané!

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kdyby Luyiundula nepřestřelil destkrát branku, mohlo PSG dávno nad Sochaux vyhrát. To, že ten jeho gól byl trochu náhodný a jeden z penalty, neznamená, že hrálo PSG hůř. Sochaux si nevytvořilo skoro nic... I průměrný výkon stačil k výhře. PSG hrálo dobře, jen se jim nepovedl zápas s Bordeaux. Ne, trvám si na tom. PSG má vyrovnané výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan, ktorý z týchto zápasoch máš na tikete? alebo ktorému najviac dôveruješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tiketě mám undery na Auxerre, Le Havre a Rennes a oba dají gól v Le Mans.

Reagovat
smazaný uživatel

tak vyškrtol som monaco ( obidwaja gol ) a dal som podľa teba le mans,uvidime

Reagovat
božský John

a dal bych ještě under na Sochaux...

Reagovat
smazaný uživatel

venca hetrik

Reagovat
božský John

Pochybuju...myslim 1:1(i když 0:1 by bylo lepší)

Reagovat
smazaný uživatel

under na Sochaux bude velmi dobrý tip.Ještě ale počkám, až dnes večer vydají zraněné...

Reagovat
smazaný uživatel

přijde mi to o stupínek pravděpodobnější, ale ty góly v Monaku také mohou padnout. Přece jen Grenoble musí začít rychle hrát něco jiného, jinak pomastí zpátky do Ligue 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako to Monako bylo vážně o držku... Grenoble hrálo líp, ale Licata

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně je Girondins u tohoto článku braný jako spolufavorit

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a rozhodl o tom především skvělý výkon proti PSG, který jsem nečekal!

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý výkon to sice byl, ale rozhodně Bordeaux nemělo vyhrát až takovým rozdílem. přeci jen, PSG zazdilo několik loženek. Takovým způsobem hraje Girondins už celkem dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Precizně odvedená práce.. Ale nevím jak je to u jiných. Já když nad sázkou opravdu moc přemýšlím, tak mi nikdy nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

někdy to tak opravdu dopadne, ale to už ovlivňuje nějaká vyšší moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Pises, ze Monacu bude chybet "především brankář Stephane Ruffier". Nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta moje informace byla z včerejší noci. Dnes už mezi zraněnými není, ale nemohu každé dvě hodiny aktualizovat stav zuraněných, to bych nedělal nic jiného...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, informace je platná v době psaní článku. Není v našich silách udržovat všechny články aktualizované podle nejnovějších zpráv...

Reagovat
smazaný uživatel

děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Noo tak 17.min a Le Havre - Nancy uz 1:1, ale mne uz utekl Ipswich, takze se nezlobim

Kazdopadne dekuji za tyto analyzy, clovek se k takovym souhrnym informacim zadarmo temer nedostane.

Reagovat
smazaný uživatel

nancy,tam už nesmie padnuť

Reagovat
smazaný uživatel

31.min 1:2... hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

No bohužel padlo, omlouvám se, ale sám to hraju taky. Díky Bobsinclair

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze se nemusis omlouvat, holt kazdy den neni posviceni a obcas se hraci "zblazni"

Nemas zac

Reagovat
smazaný uživatel

prípajam sa

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte si, že je mám vsadit na to, že v zápase Rennes - Toulouse nepadne žádná branka? Za kilo?

Reagovat
smazaný uživatel

To "je" je tam jaksi navíc...Zajímal by mě hlavně názor Ugljana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že padne, Rennes doma hraje hodně dobře a řekl bych, že Carrasso bude mít dost práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to vsadil jenom za 50 s kurzem 7, tak mam 350 + mám tiket výhra Bilbaa, Real a 0:0 právě v tomhle zápase (teď už vím, že mi vyšel , takže čekám na Real a může to bejt za 550 no

Reagovat
božský John

safriš,to je docela majstrštyk zatim..blahopřeju...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky... A už i ten Real mi vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

pripravujem si eura na zajtrajšie zapasy francuzskej ligy..ug dôverujem ti

Reagovat
smazaný uživatel

To mě moc těší, díky. Radu na Rennes jsem již nestihl, nicméně já jsem v článku tipoval under, a tomu věřím

Reagovat
smazaný uživatel

dnes som moc tvojej predpovedi ohľadom underu v zapase lille neveril a dal som podľa seba 3 a viac a vyplatila sa,heh

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele