Leverkusenu zbyli čtyři útočníci, Azmoun zamířil na hostování do AS Řím

26.08.2023, 13:58
Aktuality
Sardar Azmoun (© twitter.com/OfficialASRoma)

AS Řím ohlásilo krátce před vypuknutím celého víkendového dění novou posilu do útoku. Po osmnácti měsících z Leverkusenu přestoupil do Serie A íránský reprezentant Sardar Azmoun. Kluby se dohodly na ročním hostování, italská strana pak na konci sezóny bude mít možnost hráče trvale vykoupit na základě opce. Ta má podle kuloárních zpráv činit 12,5 milionů eur.

José Mourinho, kouč I Giallorossi, přece potřeboval do útoku určitou jistotu. Dlouhodobě je totiž mimo hru anglický forvard Tammy Abraham, který utrpěl vážné zranění zkraje června, a údajně se ještě po jedné nové tváři v Římě poohlíží. S Chelsea prý klub jedná o příchodu Romela Lukakua, s nímž vedení The Blues nepočítá a potřebovalo by ho již udat na jinou adresu.

Azmoun, který mimochodem bude v hlavní italské metropoli nosit trikot s číslem sedmnáct, strávil v Bayeru zhruba rok a půl od svého zimního příchodu z petrohradského Zenitu z roku 2022. Od té doby sehrál za německý celek 44 utkání a vsítil 5 branek. Je však otázkou, kdy konkrétně se do hry zapojí. Jak totiž například uvádí německý magazín Kicker ve svých predikcích ohledně pravděpodobných sestav k sobotnímu utkání Leverkusenu na půdě Mönchengladbachu v rámci třetího bundesligového kola, trápí ho bolesti v oblasti lýtka.

Pro italský klub se jedná o šestou letní posilu, již dříve na Stadio Olimpico dorazili Evan Ndicka, Houssem Aouar, Renato Sanches, Leandro Paredes a Rasmus Kristensen. V Severním Porýní-Vestfálsku naopak mohou řešit palčivý personální problém, aktuálně totiž mohou spoléhat prakticky už jen na čtveřici útočníků, která jim zbyla na soupisce, a to ve složení Patrik Schick, Adam Hložek, Victor Boniface a Amine Adli.

Autor: Patrik Sandev / football-italia.net, kicker.de, bayer04.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
Alberto Aquilani

Čo má tento týpek čo nemá Šomurodov alebo Solbakken? Nechápem tieto ťahy. Každopádne, ak sa pritiahne Lukaku Solbakken pojde preč, chudák.

Reagovat
Kucka

Reagovat
FC Porto FC

Dobrá posila zadarmo

Reagovat
fabec1222

Tři*

Reagovat
vceradnesazitra

Ten pocit když máš dopředu jen skleněného Schicka a pak Hložka

Reagovat
zurix_new

Boniface?

Reagovat
Sigma Olomouc

Boniface a přijde Nathan Tella

Reagovat
Whitemedia

Romelu Lukaku:

„I’m nervous. Tomorrow, I’m flying to Rome for signing.“

Tak na rok pokoj a příští léto další kolečko. Bože chraň nás od podobného debila.

Reagovat
Hasan Šáš

Schicka bych snad ani nepočítal, toho už pamatuje jenom valloire

Reagovat
Furia Ceca

Ježiš, toho si vlastně pamatuju z MS! Jako k nám bych ho úplně nechtěl, ale zároveň mi nepřišel špatnej... jinak díky AS za ochránění před Lukakem Teda snad.

Reagovat
Pablos

Byl příšernej v Leverkusenu …teda na záčatku, ale to se nedařilo celému týmu a pak dál už zase moc nevím, abych mu nekřivdil. Jen že si ho právě pamatuju jako dobrého hráče, tak jsem až čuměl co to je za kopyťácký výkony, takovej Tecl.

Reagovat
Furia Ceca

Možná to je "typickej reprezentant z rozvojový země"... takovej ten typ, co v domácí soutěži exceluje, ve svý repre je taky výbornej – a pak přijde do nějaký TOP 5 ligy a je hrůzostrašnej

Reagovat
Pablos

Ale Itálie mu možná sedne… uvidíme no.

Reagovat
Rudnevs

Tak nejak no. Moc som nechápal, čo Bayer vidí na nejakom Iráncovi z ruskej ligy. Asi snáď len to, že vypukla vojna a dal sa získať za lacný peniaz.

Reagovat
Hyrax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele