Posilování v Al-Ahli Saudi nepřestává, z AS Řím vykoupilo Rogera Ibaňeze

10.08.2023, 21:58
Aktuality
Roger Ibaňez (© AFP)

Nováček saúdskoarabské nejvyšší soutěže Al-Ahli Saudi získal již svou šestou letní posilu pocházející z Evropy. Jen den poté, co dotáhl do konce příchod Francka Kessiého, se v jeho řadách hlásil také Roger Ibaňez. Čtyřiadvacetiletý Brazilec, který v AS Řím působil po čtyři sezóny, přestoupil do asijského klubu podle kuloárních zpráv za zhruba 30 miliónů eur.

Francouzský server Foot Mercato, specializující se na transferové prostředí, udává sumu ve výši 28 miliónů, web transfermarkt.de pak o 2 milióny vyšší. Smlouvu sepsal hráč v novém působišti do roku 2027. "AS Řím oznamuje, že trvale prodal Rogera Ibaňeze do Al-Ahli SFC. Brazilský obránce, který k nám dorazil v lednu roku 2020, odehrál celkem 149 zápasů a vstřelil 9 gólů. Byl součástí té sestavy, která 25. května roku 2022 dobyla historicky první ročník Evropské konferenční ligy a ve finále porazila Feyenoord. Hodně štěstí, Rogere,” loučili se I Giallorossi se stoperem.

Klub z Džiddy podle informací Transfermarktu utratil za šest tváří z Evropy již přes 120 miliónů eur. Roger Ibaňez doplnil předchozí pětici ve složení Riyad Mahrez, Allan Saint-Maximin, Édouard Mendy, Franck Kessié a Roberto Firmino, jenž jako jediný ze jmenovaného uskupení dorazil jako volný hráč. Al-Ahli Saudi mimochodem započne nový ročník již v pátek, kdy vyzve na domácí půdě Al-Hazem.

Letní posily Al-Ahli Saudi z Evropy

Hráč
Bývalý klub
Přestupová cena (zdroj: transfermarkt.de)
1.
Riyad Mahrez
Manchester City
35 miliónů eur
2.
Roger Ibaňez
AS Řím
30 miliónů eur
3.
Allan Saint-Maximin
Newcastle
27,2 miliónů eur
4.
Édouard Mendy
Chelsea
18,5 miliónů eur
5.
Franck Kessié
Barcelona
12,5 miliónů eur
6.
Roberto Firmino
Liverpool
volný hráč

Autor: Patrik Sandev / transfermarkt.de, footmercato.net, asroma.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Pipo123

Reagovat
Lech

Muzete si ho zaradit do top3 nejdrazsich prestupu za poslednich 20 let, at tam taky nekoho konecne mate. My si nechame chechtaky

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Díky za vše Otíku, co se týče příchodů mladých hráčů, tak je jedním z mála, který se nám cca od sezóny 17/18 vyplatil, posledních pár let máme v tomto ohledu špatnou bilanci a čím dál víc nás to tlačí k levnějším, zkušenějším alternativám. Jinak pokud jsem dobře hledal, tak poprvé od ročníku 89/90 nemáme v týmu Brazilce, snad to změní Marcos Leonardo. Forza Roma!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Alberto Aquilani

Mno, toto je znova to, kedy sa vo mne bije ten schizofrenik - na jednu stranu to bol za poslednú sezónu pre mňa často nepozerateľný človek, ktorý bol schopný robiť úplne brutálne (ne) futbalové veci a z jeho nepochopiteľného bránenia mi vyskakoval tlak a posielal som ho pravidelne čo najďalej od Ríma. Na druhú stranu to je človek, ktorý v určitej fáze ukazoval obrovský potenciál a u ktorého som si asi ešte rok dozadu myslel, že by mohol odísť za oveľa väčší peniaz ako teraz niekam do Man City. Taktiež podľa všetkého fajn týpek, ktorý to mal u nás rád a určite sa mu nedá uprieť snaha - lebo vždy to odmakal na 100%.

Peniaze potrebujeme (lebo nijaké nemáme) a zrovna stopéri sa zdajú byť na tom dobre - ALE: Hráme na troch - jeden z nich je Smalling ktorý potrebuje pravidelný voraz. Ďalší je Ndicka ktorý pojde v januári na ten smiešny turnaj - bohvie ako sa po ňom vráti a ešte by som dodal, že v príprave je zatiaľ hrôzostrašný. No a k Mancinimu a Llorentemu (ktorý sa mi teda aj teraz v príprave veľmi páči, ale ktorý v zime už prišiel do Ríma búraný a ku koncu si niečo spravil zas) je tam len Kumbulla na dlhodobej PN.

Inak tohtoročné mercato Ríma je jeden veľký bizár - čo to už o tom napovedá, že zrazu sa v tejto situácii rozhodol odísť Matič - špekuluje sa o rodinných problémoch cez to, že je na nože s talianskymi hráčmi v tíme. Ja teda očakávam ešte ďalšie srandy. Vôbec by ma neprekvapilo, keby sa Mou nedožil ani len začiatku sezóny a nakoniec nás šiel zachrániť Serse Cosmi.

Reagovat
Truffaldino

Stoper určitě přijde, před týdnem Mou mj. podotkl, že správný počet je šest a ne čtyři. Matič bude největší problém, za 5m na sezónu, které na něj vynakládáme stejně kvalitního hráče neseženeme a logicky ho nechceme pustit bez odstupného. Zároveň teď Pellegrini tvrdil, že jde o lež, bohužel z minulosti víme, jací jsou naši Italové zlatíčka. https://twitter.com/i/status/1529588575775375360

Osobně to ale jako bizár nevidím, přesně to zapadá do naší finanční situace. Mou to teď ještě nezabalí a kdyby ano, odprosíme Luciana. Mimochodem, dává ti smysl naše generálka na ligu? Partizani dneska hráli v Lotyšsku předkolo KL a již v sobotu s námi hrájí v rámci poslední přípravy před Salernitanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna u Manciniho člověk neví, jestli to není jeho forma humoru

Reagovat
Maritazzi

Letos je to pro mě čistá halucinace. Chápu, že jsme finančně v prdeli. Nechápu teda, jakým způsobem se ten projekt vedl, proč máme za trenéra Mourinha a proč přicházel Dybala? Jaký jsou ambice toho týmu. Přijde mi to jako mezidobí a ok, pokud chceme přivádět hráče bez smlouvy a mladý hráče z JA, tak to je nějaký období tranzice a tomu by se mělo upravit i očekávání všech. Tohle je těžko proveditelný s Mourinhem na lavičce a vstupenkama lístků, co nastavili třeba na Milán.

Absolutně nechápu směřování, příprava mě zhnusila a i vesmír mi asi říká, ať to letos trošku vypustim. Koupil jsem si letenky do Říma a Neapole a zápas s Milánem se přesunul na pátek, takže ho neuvidím. Normálně bych z toho byl hotovej a koupil si ještě letenky na pátek, ale já letos fakt nemám jedinou motivaci to nějak řešit, dokud neuvidím, co se děje.

Velmi správně totiž poukazujete na toho Matiče, tohle je podle mě jasnej signál, že tam není něco správně. Nejlepší kamarád Dybaly a zároveň chce takhle mermomocí odejít, z města, který tak chválil? Fakt bych se nedivil kdyby ta banda italský mentálů, jakože zdravý italský jádro, předvádělo další toxicity, což absolutně nekoresponduje s tím, co na hřišti předvádí. Jakože číst v případě Matiče, že ho nahradí Paredes, tak to se mi fakt chce zabít - střed Cristane - Paredes Absolutně nechápu, proč zrovna my, v rámci těhle přestupů nejdeme třeba po tom Dominguezovi z Bologni.

A nejhorší je, že člověk ani neví, kdo za to může? Prožraná minulost? Pinto? Mourinho? Friedkini? Asi kombo všeho, ale absolutně je vidět, jak to v celym klubu skřípe. Letos adept na devátý místo.

Reagovat
danko10

José si už v médiach pripravuje priestor na svoju klasickú tretiu sezónu, počas ktorej to niekde okolo Januára položí a zanechá za sebou kabínu v rozklade. Rozhovor v Gazzette všeličo naznačil a to psychopatické “oznámenie” Ibanezovho prestupu niekde na Instagrame bola prvá strelba ostrými. Takéto veci sa nedejú ani niekde v Albánsku a ukazujú, že chlap je totálne mimo hierarchiu, pretože on je José a Rím je Rím.

K hernej stránke netreba nič dodávať. To je čistý marazmus. Najhoršie je, že chýbajúci estetický dojem je to najmenšie. Síce sa urobili dve európske finále za sebou, čo je úžasný úspech, ale stalo sa to spôsobom, ktorý z dlhodobého hladiska klubu nič nepriniesol. To skúsené, na emočnom nátlaku postavené, katenačo určite moc nových fanúšikov nepriviedlo a ako protiváha mu boli dva roky tristných výkonov v lige, ktorá svojou údesnou kvalitou vyložene ponúkala postup do CL, čož mal byť finančný, športový aj marketingový cieľ.

Tým sa dostávame k Pintovi, ktorého by som ešte nechal pracovať, pretože papierovo uplietol z hovna bič, ktorým by teoreticky tréner s modernou víziou vedel zapráskať. Imho mu do tej koncepcie (ktorá musela rátať s najhoršou dohodou s Uefou ohľadom FFP v histórii futbalu) hodili vidly likvidačné zranenia Tammyho a Kumbullu, nutnosť sanovať bordel po Mončim a Petrakym, a hlavne fakt, že tie dva roky antifutbalu nedokázali vyprodukovať jedinú individualitu s monetizačným potenciálom.

Friedkinovci idú podľa amerického modelu prevzatia ťažko stratového biznisu. Im by som fakt nič nevyčítal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší bude, až v říjnu přestanou chodit i lidi, protože slevy na vstupném končí a nebudou mít prachy na každý víkend.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Nelze než nesouhlasit se vším, a to do posledního problitého puntíku z představy Paredese v základu.

Tento rok se nějak přežije, osobně je mi to už definitivně jedno, stejně jako cítím brutální lhostejnost a skepsi všude od všech.

Očekávání Mou krásně zabíjel hrou, teď poslední hřebík mercato. Nikdo nic nečeká, 7ka by byla úspěch.

Jak by byl skvělý restart s Danim, mlaďochy a borci co potřebují ukázat něco celému světu, bez velkých slov jako projekt nebo vize, prostě styl týpek, co hrál pět let se zraněními, na sílu, na injekcích, ale teď se konečně rozhodnul podstoupit skutečnou rehabilitaci, regeneraci. Sice nevyděláme 15 mil v trapném evriopském poháru, ale bude nás to stát polovinu peněz a můžeme začít od nuly.

Lazio, Atalanta, Neapol - naše jediné měřítka, možná už ani to nebude pravda. Možná jsme měli zbankrotovat jako Neapol, nebo žít z ruky do huby dvacet let jako Lazio. Atalanta přeci jen stále nemá žádné náklady, pořád je to vlastně malý klub s výkonností většího.

Spaletti se Scudettem v kapse by byl fajn, už jen proto, že bychom hráli koukatelně. Podle mě si ale nelajzne přjít a posadit všechny kapitány Navíc on už bude chtít jen vyhrávat, ne vychovávat. Spíš by hrozilo, že sezonu doklepe Foti, pak přijde na dalších 8 měsíců (než zdrhne) Cunte, víme, že Friedkini ho chtěli, pak nějaký další paskvil typu Tuchel, který už bude tou dobou rok bez angažmá a na výroční sezónu, kdy stejně nebude to Stadio, vezmeme Daniho do největšího tlaku.

Naše sestava nemá hodnotu a ještě jí klesá, Ndicka a Aouar přišli, aby v létě zase šli za 20+, Lolo, Cristante mohou jít snad jen k Arabovi nebo do Toronta. Nebude gólman (Lafont!!!!), v obraně stárnoucí Smalls a opora Mancio, zbytek ven, v záloze díry, pokud přijde Renato a bude mít dobrou sezónu, koupíme ho za 12 abychom ho za 19 prodali, Bove stále mladý, AnteCrist a Lolo Želégrini. V útoku třeba mladý Leonardo, který stejně půjde za 30 pokud dá aspoň 10 gólů a co dál.

Navíc zabíjíme poslední roky Dybaly. Vlastně ho máme úplně zbytečně.

Kdybychom aspoň hráli skutečné 3-5-2/3-4-3, ne tento prešovský beton s 5 beky a dvěma DM.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja sa rád trýznim takže som videl skoro celú prípravu a mám lístok na Salernitanu :D

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl Mou dement, hraje na 4 beky jako na začátku loňské sezony, všechna čísla byla lepší, máme levonohého stopera a Manciniho na DM bych viděl rád. raději než Bryana, půjde-li Matič pryč.

Mou se dožije začátku sezóny, ale už prvních 9 kol nám hodně napoví. Krom Milána pouze týmy z druhé poloviny tabulky (Monzu tak počítám taky no..) včetně dvou nováčků. Pokud to bude bída, po Interu v 10. kole, kdy nás sestřelí Mkhi a Frattesi, se bude hodně skloňovat odchod, ale nevěřím, že by Friedkini Moura odvolali stejně jako on sám neodstoupí, protože má výmluv dost, díky tomuto čarokrásnému mercatu.

Reagovat
smazaný uživatel

On by si tu hodnotu podržel ještě rok, ale museli bychom ho prodloužit a plat x 2, protože bral snad 1,5 mil jen.

Navíc je poměrně příznačné, že ten reálný zájem vlastně o něj ani nebyl, stejně jako o většinu našich hráčů.

Mancia přežiju, ale jednou se mi splní sen a další past z Bergama, tentokrát s kanadským pasem, snad opustí můj milovaný klub. A s ním i průměrný záložník pro Sassuolo. Třeba do Kuvajtu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele