AS Řím získá z PSG mistra světa Paredese a evropského šampiona Sanchese

15.08.2023, 13:24
Aktuality
Leandro Paredes (© AFP)

Argentinský mistr světa Leandro Paredes odchází z Paris Saint-Germain do AS Řím. Italský klub podle médií za devětadvacetiletého defenzivního záložníka zaplatí čtyři miliony eur (96 milionů korun). Na hostování má z týmu francouzského mistra do AS namířeno evropský šampion z roku 2016 Portugalec Renato Sanches.

Paredese si Římané vyhlédli jako náhradu za Srba Nemanju Matiče, který přestoupil do Rennes. Argentinec působil v AS již na začátku své kariéry v Evropě. V italské lize hrál také v minulé sezoně, kdy hostoval v Juventusu, a dříve za Chievo a Empoli. Za PSG hrál od roku 2019 a získal s ním čtyři francouzské tituly a byl ve finále Ligy mistrů. Dvě sezony strávil také v Zenitu Petrohrad.

Sanches má za sebou jednu sezonu v PSG, s kterým loni po příchodu z Lille podepsal smlouvu do roku 2027. Pětadvacetiletý záložník má zkušenosti také z Bayernu Mnichov, Benfiky a Swansea.

Autor: ČTK

Komentáře (67)

Přidat komentář
Alberto Aquilani

No takto, mal by som na to zapi.ovať, ale keďže som absolútne nelogický romantik, nevidím to tak úplne čierno.

Paredes je síce týpek, ktorý ma pri tej svojej poslednej rímskej sezóne sklamal, hrá stále tak nejak alibisticky, šetrí krokom a dychom, ale kopať vie. Istota pri rozohrávke to bude určite väčšia ako s Cristantem. Brániť on vie, držať líniu tiež a je to zmrd, čo ja napríklad celkom uznávam a zrovna k Mourinhovi sa takýto týpci hodia.

Renatovi bude teraz len 26. Profilovo to je týpek, ktorý by mohol tej hre priniesť niečo nové. U neho je najväčší otáznik samozrejme jeho zdravotný stav.

Reagovat
stuff

drzim palce, ale minulu sezonu paredes neukazal vobec nic z toho, co spominas. Az na to setrenie krokom a dychom. Neuveritelne, kolkokrat pocas tych par odohratych minut poslal superov do brejku.

Ale kiezby si to sadlo, silny Rim by som videl rad

Reagovat
Alberto Aquilani

Tak ja ho mám zafixovaného ako dobrého technika, ktorý je dobrý na také tie ťukesy, nerobí mu problém prihrávať - což je vlastne úplný opak Cristanteho. V Ríme je problém, že v tej zálohe naozaj nemáme futbalistov Cristante ním nie je a Bove je tiež skôr len bežec a fighter ako technik. Potom tu je Peleg, ktorý hrá v Ríme niečo, čomu nikto nerozumie, a Aouar, ktorý bude asi tiež platnejší skôr viac vpredu. Takže niekto technicky vybavený bližšie k našej bráne sa u nás IMO uživí.

Aj keď vôbec nerozporujem to, že v Juventuse nič z toho nepredviedol a že aj u Nás to môže byť ďalší flop Lebo môj odhad na záložníkov z PSG bol zatiaľ rovnako mylný, ako našich športových riaditeľov

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Aouar se bude hodně stahovat až ke stoperům, pro míč. Vepředu ho moc nedostane a bude to právě on, kdo musí zabránit tomu, aby si mezi stopery pro míč sbíhal Dybala v marnosti, že jinak ho neuvidí..

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sezona taky byla divná pro spoustu hráčů kvůli MS a zrovna Juve hrálo přinejmenším stejnou nebo ještě větší sračku než my. V základu jen 8 mačů, jako kdybych nechtěl střídat do hry na nějaké pozice, tak je to bek nebo DM.

Aouar se mu okamžitě nabídne na příhru, Renato mu půjde do vertikály blíž než 50 metrů vzdálený hrot. Bove může vířit kolem něj. S Cristantem nesmí být současně na hřišti. Paredes - Cristante - Pellegrini je zlý sen z hlediska pohybu a odpovědnosti za hru. Záloha, která potřebuje další zálohu.

Musíme hrát víc na míči, protože dozadu to prostě bude horší. Mancini se umí vytáhnout a pomoct záloze. Beci musí výš.

A nedělám si iluze, že ta záloha bude dokonalá, ale aspoň je tam dost lidí s různými chrakateristikami.

Klidně se podívám na zlé trio Cristante/Paredes - Renato - Bove proti Interu/Juve. Nicméně jeden z dvojice Aouar - Renato musí být většinou na hřišti, aby to neleželo na Pellem (který bude samozřejmě hrát i na injekcích). I kdyby dal Pagano v neděli hattrick.

Můj sen o 4-3 -cokoliv se stejně nenaplní.

Reagovat
HugoBoss27

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
10

Paredes je ve všem výrazně horší Pellegrini. Je zajímavý, že v jeho případě absolútne nelogický romantik nejsi.

Reagovat
danko10

To je nezmysel.

Reagovat
10

Ok, standardky mají na podobný úrovni. To byl jediný herní element, který u Paredese minulou sezonu snesl nějaký měřítka.

Reagovat
danko10

Pellegrini nie je futbalista. Paredes nim aspon kedysi bol.

Reagovat
10

před 8 lety? Zenit, PSG, logická kariérní cesta u něj pak byl Fatih Karagümrük s Borinim, ale naše vedení se nechalo unést naivní představou o oživování mrtvol, což se minulou sezonu ukázalo jako totálně mimo...vy jste očividně ještě větší "optimisté"

Reagovat
danko10

My nemáme na výber.

Reagovat
10

Podle mě naopak nemáte na výběr, než to dělat úplně jinak.

Reagovat
danko10

Myslím my, fanúšikovia.

Reagovat
10

Reagovat
Alberto Aquilani

To že je vo všetkom výrazne horší Pellegrini si vyčítal zo známok z gazzetty?

Apropo, taký malý detail k tomu, prečo som u Paredesa (zatiaľ) schopný prižmúriť oči. Peredes dal u Nás 1 sezónu v čase, kedy tam bol DDR, Strootman, Radja a Gerson Pellegrini u Nás začína 7!!! slovom siedmu sezónu. Tam už nejaké drbanie sa, že to bude lepšie, neprichádza moc v úvahu.

Reagovat
10

Klasická reakce z tvojí strany, pokud bych chtěl oplatit stejnou mincí, tak ti napíšu, že známky z Gazzetty aspoň nejsou postavený na naivních romantických ideálech jak někde z Bravíčka. To hodnocení 6 sezon Pellegriniho v AS je zase opačný extrém.

Reagovat
Alberto Aquilani

Jáááj, tak vlastne ak nemám rád odchovanca, kapitána a čojaviem čo ešte Peleg symbolizuje, ale zároveň by som predsa len ešte dokázal dať šancu Paredesovi, tak je to ako z Brava, Kamaráta či z takého niečoho, áno?

Ale to že je Pellegrini vo všetkom lepší je samozrejme sofistikovaná analýza vychádzajúca z komplikovaných dát podopretých o hodnotenie z gazzetty.

Ja sa priznám, že by mi nevadilo Pellegriniho k Vám predať, už len z toho dôvodu že by som chcel vidieť, ako po pol roku budeš písať, že s hentakým softíkom sa nedá hrať seriózny futbal.

Reagovat
10

Počkej, co je tohle zase za konstrukci?

Já souhlasím s částí kritiky, část mi přijde přehnaná a mimo, ale v porovnání s vyhořelou línou mrdkou pro tureckou ligu je to pořád výrazně lepší hráč a pořád jeden z mála ve vašem kádru, o koho by možná měl zájem i nějaký lepší klub.

Reagovat
danko10

Vymenuj, ake vidis u Pellegriniho kvality, prosim ta.. To ma vazne zaujima.

Reagovat
10

Poslední věc, kterou chci trávit dnešní večer je přesvědčovat zrovna vás dva o nějakých kvalitách Pellegriniho...to by mělo úplně jasný scénář

Reagovat
danko10

Fúha, prepáč. Ja som sa len opýtal, čo na ňom zrovna ty vidíš, lebo podľa mňa on stelesňuje všetko, čo nemáš na záložníkoch rád.

Reagovat
10

Ale já nikde neříkám, že jsem jeho fanoušek, jen mi přijde úplně přehnaná ta kritika, kdy z něj v tomhle AS děláte skoro nejhoršího hráče, zvlášť přitom, jak na druhý straně argumentujete u Paredese. Do kombinačního fotbalu je to použitelnej hráč, technicky je na tom dobře, každou z posledních sezon měl dvoumístný čísla na gólech i asistencích. Že má spoustu limitů a je to softík, je věc druhá. Ten tlak a očekávání v Římě mu moc nepomáhají, třeba v AC by mu to imho sedlo mnohem víc.

Reagovat
danko10

No a tu padlo akurat to, ze Paredes by mohol byt platnejsi pre Joseho cattenaccio, pretoze Lolo hlboko v zalohe hrat nemoze.

Reagovat
10

to srovnání jsem napsal kvůli podobnosti a tomu, jak Pellegriniho kritizujete, ne kvůli tomu, že by měl Paredes hrát na stejný pozici...

Reagovat
danko10

Pellegriniho kritizujem ja osobne kvoli tomu, ze pre moderny futbal je pomaly a pre futbal z roku 2006 ma nulovu hernu inteligenciu. Navyse je, k jeho smole, kapitan Rima a s tym su pochopitelne spojene nejake ocakavania. Vyssie si spomenul Milan. Ja si neviem predstavit, naco by bol zrovna Piolimu, ktory vyzaduje od zaloznikov dynamiku. Pre mna je in typek, ktory sa moze postavit na roh superovho vapna v kamikadze futbale Dionisiho, alebo Italiana a tam skusat tie svoje nezmyselne pokusy o kreativne tahy. Ze to dozadu vyklusa bude v cajlu, lebo presne to iste urobi 6 az 8 jeho spoluhracov. Nuz, ano. Nemam ho rad, lebo asi 200 stratenych bodov bolo sprevadzanych jeho neexistenciou na ihrisku. Byt zabrzdeny si totiz mozes dovolit, ked sa volas Riquelme a je rok 2004.

Reagovat
pastal

Kamaráde Pele je hrozný jako že fakt hrozný a téměř každý fanoušek AS si přeje ať sedí na lávce, kdyby ho někdo chtěl hned prodat, ale odmítl Arábii za mrtě peněz takže bude v Římě já osobně bych ho nechal hrát jen v italském poháru a na začátku EL a to mu až až přidávám

Reagovat
FC Porto FC

Já taky nechápu ten hejt na něj, jako kdo by v AS dělal ty čísla když ne on? Než přišel Dybala tak byl snad jedinej kreativec

Reagovat
pastal

Minulá sezóna tristní, sezóny dva a tři roky zpět (nejlepší bych řekl) i ty další nebyly zlé až tak.Co je u něho nejvíc na chuja je jeho rychlost a pohyb, strašně simuluje, pořád se valí po zemi a myslím že už to všechny vytáčí jeho standardní situace už jsou horší a horší , přínos pro tým nemá a dělá kapitána.Osobne bych ho chtěl na lávce,sleduj pár zápasů AS a uvidíš sám (čekej obrovskou nudu )

Reagovat
pastal

Dodám ještě že mu nepomohlo stavění Mourekem, i když vynechával trenaly a šel do zápasu lehce zraněný nebo přetížený nebo prostě nevím co mu bylo ale byli to znát že se brutálně trápil a stejně hrával a netrénoval

Reagovat
Largo

Reagovat
Kejza

ježiš, ten k tomu Mourinhovi tak sedne! tahle spolupráce má potenciál minimálně na pár desítek kartonků

Reagovat
Kucka

Svůj ke svému

Reagovat
Kejza

Reagovat
danko10

Vitaj doma, Leo.

Pinto sice postavil mancaft na deviate miesto, ale je v tom pre mna vela sentimentu.

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
10

tomu chybí už jen Gyömbér

Reagovat
Francesco Totti AS

A Zdenek

Reagovat
10

Reagovat
10

toho teď btw. někdo navrhoval na novýho trenéra Azzurri

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Paredes je.. Paredes. Snad bude aspoň ucházející, nemáme peníze, potřebujeme "nějakého" DM, Pinto udělal, co mohl. Mám naději, s míčem to nebudou jen nákopy. Se skladbou Paredes - Aouar - Pelle - Paulo to zcela nedává smysl.

Zdravý a namotivovaný Renato je rozdílový hráč. Ne v gólech a asistencích, ale ve středu hřiště. Seedorf taky neměl mraky gólů, ale právě komplexní střeďák, který umí všechno a není závislý na typu fotbalu nebo speciálnín roli je dnes hrozně nedoceněný.

Chci ještě nějakou soudní frašku v Santosu a mladého Hulka. Nebo ať jim Pinto pošle těch 20 (14+6) a je to. Pimenta ať si klidně nechá 20% z dalšího přestupu, když přidá pár mega, hlavně ať to proběhne.

A Duvánka nakonec taky chci, není to kanonýr, ale pro tým odmaká přesně to, co potřebujeme a co Tammy nikdy neuměl a umět nebude. Pár těch nákopů i udrží.

Na ligu mistrů to není. Ale ani budget na to není. Not great, not terrible.

Mour stejně chce vyhrát EL, nic jiného. Zbytek mačů je do počtu. Přesně vím, že prohrajeme semifinále nebo finále s Liverpoolem.

Reagovat
Largo

Reagovat
Konspirator

Reagovat
Truffaldino

Duvanovu verzi čtyři roky zpátky a déle bych bral všemi deseti, poslední dva roky je to další IP hráč vedle Sanchese, ale ještě není starý a snad se trochu i probudí. Paradese nechci už jen kvůli tomu, že bude mít Pelleg parťáka pro řvaní na rozhodčí a pod Mourinhem to celé bude další díl nehezké grotesky.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Duvan má tu mentalitu, kterou nikdy Tammy neměl. Je to dric. Tammy je futsal hybrid kridlo/forward nevím co. Víc herec než fotbalista, s těmi jeho výrazy a gestikulaci. Duvana vezmeš do války, i když není nejlepší střelec.

Nedělám si naděje, že nasazi ranec gólů.

Sanches nemůže být ve 26 odepsaný. V Lille byl skvělý.

Když nebude Lolek řvát po sudim, Cristante bude rozhazivat rukama a ukazovat n ostatní, at vykryji jeho prostor, Zale bude válet sudy, čekám nějakou reznicinu od Ndicky, ty jeho vypadove tackly zavání nějakým proslapnutym kotníkem nebo kolenem. Jsme banda spratku, vic nez bojovníků.

Nováčci a mlaďoši jsou zatím nedotčeni, snad jim to aspoň půl roku vydrží.

Reagovat
Seydou Doumbia

Sanches finished IP hráč, Paredes morální chcanka a herně o ničem. Zase když člověk vezme v potaz že AS nemá prachy tak celkem kvalitní mercato.

Reagovat
Ronaldo.com

no už loni to bylo občas dost náročný sledovat a chcanka paredes tomu ještě dodá grády... no každopádně vzhledem k situaci asi celkem kvalitní příchody... tak snad se bude dařit!

Reagovat
Emmett Brown

Sanches typický rímsky nákup, fyzicky doriadený bývalý talent, ktorý posledné roky vynechá pravidelne pol sezóny. Dybala bude mať kamoša. Treba veriť v zázrak, že bude na tom trochu lepšie, lebo inak je to kvalitný hráč. Toto duo spolu s Aouarom jednoznačne považujem za posilnenie zálohy.

Privítal by som ešte útočníka, aj keď Belottimu by som ešte dal šancu a kľudne aj brankára, ktorého sa ale nedočkám.

Reagovat
Largo

Přijde Duván...S Leonardem to už ale vidím bledě.

Reagovat
Emmett Brown

So Zapatom nemám problém, hlavne keď vraj "hrozil" Muriel. Žiaľ je ďalší hráč s bohatou históriou absencií. Ak by bol fit, tak je to 15 gólový útočník, ale mám obavy.

S tým Leonardom to vidím rovnako...

Reagovat
zurix_new
Reagovat
cresposuper

Vyborny prestup, po (asi) najlepsom nahradnom golmanovi mame aj najlepsieho nahradneho laveho beka. Skoda, ze velka cast zakladu stoji za hovno.

Reagovat
Fairplay

Neuvěřitelný, jak dokázali Gosense zahrabat, pár let dozadu ničil Portugalce v základu repre a chtěl jsem ho do Realu a on dopadne takhle Snad v Unionu všem ukáže. Trošku škoda, že Unionu nevyšel přestup Isca, to mohlo být docela zajímavý vidět tyhle dva šikuly společně.

Reagovat
10

jeho zahrabalo hlavně to zranění

Reagovat
zurix_new

Reagovat
cresposuper

Union bude podla mna este lutovat, jeho hodnota je tak okolo 5m.

Reagovat
Nuno čomes

Abysme nelitovali.

Reagovat
FC Porto FC

Na to že je AS finančně v prdeli tak Aouar, Paredes a Renato jsou fajn

Reagovat
Emmett Brown

Klub nemá finančné problémy. Musíme dodržiavať finančné "fair play," nie sme PSG ani Chelsea no.

Reagovat
10

kdyby bylo AS tak finančně v prdeli, tak nepodepisuje tyhle drahý hráče...resp. ty finanční výsledky jsou hrůzostrašný, ale majitel do toho pumpuje dost

Reagovat
FC Porto FC

Myslel sem jako s ohledem na to že nemůžou utrácet za přestupy když jsou limitovani FFP

Reagovat
Francesco Totti AS

Bývalí fotbalisti

Reagovat
Pipo123

Leo Leo Leo Messi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele