Konkurence pro Schicka: Leverkusen posílil Boniface z RU Saint Gilloise

22.07.2023, 18:37
Aktuality

Victor Boniface přestupuje z Royale Union Saint Gilloise do Leverkusenu, který zaplatí 20 milionů eur bez bonusů. Dvaadvacetiletý útočník s Bayerem podepsal pětiletou smlouvu...

Leverkusen nedávno zveřejnil, že Schick kvůli zranění třísel vynechá začátek nové sezony, chybět má až do října, proto se farmaceutický celek rozhodl angažovat posilu do útoku.

Belgický klub vyjma základní přestupové částky může obdržet bonusy ve výši 7,5 milionu eur.

"Victor Boniface byl v našem hledáčku už delší dobu," řekl k nové akvizici sportovní ředitel Simon Rolfes. "Victor je velmi nepříjemný střední útočník, který představuje výzvu pro každého obránce už jen kvůli své fyzičce. Kromě toho je také rychlý a technicky vybavený. Tímto příchodem jsme získali silného, ale stále ještě rozvíjejícího se a flexibilního útočníka na dlouhou dobu. Díky množství zápasů v Bundeslize, DFB-Pokalu a Evropské lize nám pomůže zvýšit kvalitu našeho týmu," pochvaluje si bývalý záložník.

Boniface přišel do RU Saint Gilloise před rokem za dva miliony eur z Bodø/Glimt a během zmíněného období nastoupil do 51 soutěžních zápasů s bilancí 17 gólů a 12 asistencí.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (38)

Přidat komentář
Werkrider

Jelikož Patrik více dnů proležel než proseděl či prohrál a Sardar více gólům zabránil než dal, je to náš první a jediný útočník.

Reagovat
dave30

Pěkné roční zhodnocení pro Belgičany...

Reagovat
Salfovic

S Hložkem už nepočítají ?

Reagovat
Uwe háže buly

Není hrot.

Reagovat
Salfovic

To není, ale něco tam taky odehrál.

Reagovat
Sigma Olomouc

No tak ale zase Azmoun je na nic a Šik, když je skleněnej, tak taky. Takže být druhá varianta na více pozic + když odejde Diaby, i když na jeho pozici Adam nehraje, tak by to vytížení nemuselo být tak špatné.

Reagovat
Dron

Union Boniface je zvíře, byl jsem zvědav, kde skončí. Trochu škoda, že zrovna Leverkusen, Patrik to teď bude mít s návratem hodně, hodně složité.

Reagovat
Uwe háže buly

Už chybí jen Servace a Pankrace.

Reagovat
Kluivert9

Taky bude pořád na marodce?

Reagovat
Werkrider

Beze srandy, nejspíš jo, měl už 2x přetržený krížový vaz, je mu 22 a poprvé byl ze hry půl roku, pak rok ...

Ten transfer měl být hotový už dřív, poprvé prej neprošel zdravotní, Leverkusen vycukal, pak se nějak tří straně dohodli...

Reagovat
Salfovic

Jo tak takhle byla myšlena ta konkurence To se klubovej doktor pěkně nadře.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Well

Reagovat
Kluivert9

Tak to ten titulek aspoň dává smysl

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
smetos

Vzhledem k tomu, ze Shicky je vic zraneny nez zdravy, logicky krok. Uz ted se spekuluje ze letos nenastoupi a to mu tez moc nepomaha. A kdys slysim jak nekdo spekuluje, ze ma na to udelat jeste krok vys, musim se pouze pousmat

Reagovat
Seydou Doumbia

Nigérie teď má skvělou generaci hráčů když ještě vezmu že půlka evropských bubaku by mohlo reprezentovat Nigérii (Saka, Okafor...)

Reagovat
Doomblade

Jaké ambice může mít Leverkusen? Hodně posilují. Do mladého týmu přibyde pár zkušených hráčů, kteří jsou na vrcholu kariéry. Grimaldo, Xhaka a Hofmann jsou výborní hráči. Mohou jít případně na titul nebo je to utopie? Počítám, že LM by měla být jasný cíl..

Reagovat
Werkrider

Valime směr druhé místo, to je náš titul.

Reagovat
Salfovic

To je titul prakticky pro všechny. Měla by se za to druhé místo udělovat i nějaká trofej.

Reagovat
Seydou Doumbia

stačilo by kdyby farmářské týmy jako lipsko, bvb, neverkusen a další nerozprodali každý rok kádr a mohli by útočit i na normální titul...ale ono když v posledním kole neporazíš doma mainz a uteče ti titul tak ho snad ani vyhrát nechceš ne?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
dave30

To je jako bys chtěl po týmu z okresu, aby neprodával do kraje. A ten z kraje, aby neprodával do divize. A z divize do nějaké ligy atd... Pokud nejsi v hierarchii na úplném vrcholu, tak vždy musíš prodávat.

Reagovat
Sigma Olomouc

Je to tak

Reagovat
Seydou Doumbia

Je mi to jasný, ale srát mě to bude vždy. Ono nejde ani tak o ten výprodej, ale taky jde o nákup. Lipsko to zatím dělá dobře, BVB jestli chce půlku sumy za Juda dát za Nmechu a Zabít se tak je to výsměch. BVB kdyby do toho trochu více koplo tak mohlo hrát důstojnější roli v boji o titul rok co rok.

Reagovat
dave30

To máš těžké. Dortmund (jako 2. nejmovitější klub) má na mzdy zhruba polovinu toho, co Bayern. Lipsko je již na třetině, Leverkusen, Gladbach na čtvrtině atd., takový Union už na desetině. Třeba v PL takové obrovské rozdíly nemáš. Nebo máš, ale je tam v té špičce daleko více týmů, které jsou na tom podobně...

Reagovat
Seydou Doumbia

A nemůže do toho nějaký německý tým dávat více? Na přestupech i platech?

Reagovat
dave30

Co já vím? Já jim nedělám účetního.

Reagovat
dave30

Je pravdou, že Bayern je v tomhle srovnatelný s MU a ten je na tom z PL asi nejlíp. Takový Arsenal je na úrovni Dortmundu...

Reagovat
dave30

Momentálně dává na mzdy více než Bayern asi pouze PSG. Ale ti po odchodu Messiho a případně Mbappeho by šli asi také pod ně.

Reagovat
Seydou Doumbia

koukal jsem na ty platy a je to masakr, oproti jiným týmům jsem čekal že bayern to nemá tak extrémní

Reagovat
dave30

Jj, momentálně asi opravdu válcují celou Evropu...

Reagovat
Zark

Pro zdravého Schickina neexistuje konkurence

Reagovat
vceradnesazitra

Zdravý Shick neexistuje

Reagovat
kardous

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele