Leverkusen má obrovskou kvalitu, myslím, že Bayern sesadí, říkal Kadeřábek

11.01., 10:30
Aktuality
Pavel Kadeřábek (© AFP)

Pavla Kadeřábka těší návrat útočníka Leverkusenu Patrika Schicka po dlouhém zranění. Myslí si, že by jeho tým mohl v této sezoně německé ligy sesadit z trůnu obhájce titulu Bayern Mnichov.

Další český reprezentant v dresu Bayeru Adam Hložek by se podle něj díky nadcházejícímu Africkému poháru a zranění Victora Bonifaceho mohl dostat více do hry. Jednatřicetiletý obránce či záložník Hoffenheimu to řekl v rozhovoru s ČTK, zprostředkovaném agenturou Sport Invest, která ho zastupuje.

Aktuální bundesligové sezoně vládne Leverkusen, v jehož dresu působí i brankář Matěj Kovář. Bayer v dosavadních 16 kolech neprohrál a tabulku vede o čtyři body před bavorským gigantem, který odehrál o zápas méně. Mnichované ovládli bundesligu 11 sezon po sobě.

"Leverkusen má obrovskou kvalitu. Troufnu si říct, že letos Bayern sesadí. Myslím si, že na to mají v týmu takovou kvalitu a sílu. Může jim trošku uškodit Africký pohár, přijdou o tři hráče, nebudou mít hlavně Bonifaceho (kvůli zranění bude mimo hru zhruba tři měsíce), což pro ně bude velká ztráta. Zase se jim uzdravil Patrik Schick, který v posledním zápase (proti Bochumi) dal tři góly," konstatoval Kadeřábek.

Překvapilo ho, v jaké formě se sedmadvacetiletý Schick, jehož po téměř celý minulý rok trápila zranění, vrátil. V posledních sedmi soutěžních utkáních zaznamenal šest branek. "Hrozně mu to přeju. Jak jsem blízko německé lize, tak se tady proslýchaly nějaké řeči o konci kariéry. Podle mě ani Patrik sám moc nevěděl, co má dělat a jak má zranění zastavit. Prošel si mentálně hodně těžkým obdobím. Hrozně mu to přeju, že na konci podzimní části do toho tak naskočil. Tři góly z posledního zápasu mu do jarní části hodně pomůžou," prohlásil Kadeřábek.

Roli náhradníka plní v Leverkusenu jednadvacetiletý útočník Hložek. "Je mi ho líto, má to strašně těžké, v Leverkusenu se sešla tak obrovská kvalita. Jsou na prvním místě a na jeho pozici je Florian Wirtz, největší talent v Německu za posledních iks let. K tomu Boniface, uzdravený Patrik. Má těžké se tam přes tyto kluky dostat. Teď by mu mohlo pomoci, že Boniface tam nebude, takže by mohl naskakovat na více minut," uvedl pražský rodák.

Jeho Hoffenheim načne v pátek jarní část bundesligové sezony v Mnichově. "Na zápas s Bayernem se vždycky těším. Allianz Arena, 70 tisíc lidí, je to vždycky super. Je to ale super, jen když se nám tam povede udělat výsledek. Dvakrát nebo třikrát se nám to podařilo. Člověk si může říkat, že Bayern je zážitek, ale kvůli němu tam nejedeme. Nejedeme si zahrát jen proti super hráčům, ale uhrát solidní výsledek. Bayern má velkou kvalitu, ale třeba kvůli pauze nebudou rozehraní," podotkl Kadeřábek.

Výkony útočníka Bayernu Harryho Kanea, s 21 góly nejlepšího střelce tohoto ročníku německé ligy, ho překvapily. "Myslel jsem si, že (Roberta) Lewandowského v Bayernu nikdo nepřekoná. Tím, že o něj přišel, ztratil Bayern obrovskou sílu a říkal jsem si, že to bude mít hrozně těžké. Byl jsem i trochu skeptický, když kupovali Kanea za takovou částku (asi 2,7 miliardy korun). Neříkal jsem si, že by byl takovou silou jako Lewandowski, ale dává těch gólů ještě víc než on. Klobouk dolů, jak zapadl do týmu a jakou je pro ně posilou," řekl Kadeřábek.

Těší ho, jak si vede jeho bývalý klub Sparta, která v minulé sezoně po devíti letech získala titul, u nějž tehdy nechyběl ani Kadeřábek. "Informace mám od (záložníka) Davida Pavelky, jediného pozůstalce, jehož tam znám osobně. Mám zprávy, že to tam běží skvěle. Trenér (Brian) Priske nastolil vizi a všechno funguje, zapadlo to do sebe. Jsem rád, že po několika letech se to na Spartě dalo dohromady a že budou přicházet další a další tituly. Doufám v to," prohlásil Kadeřábek.

Současným hráčům Sparty závidí pravidelně vyprodanou Letnou. "V Německu máme pořád vyprodané stadiony, ale na Spartě to nebylo na pravidelné bázi. Teď Sparta hraje se Zlínem a přijde vyprodaný stadion, to nikdy nebývalo. Fanoušci chodí na Spartu, ne na soupeře," uvedl někdejší hráč Žižkova.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
16
13
3
0
46 : 12
42
2
Bayern Mnichov
15
12
2
1
49 : 15
38
3
VfB Stuttgart
16
11
1
4
37 : 19
34
4
RB Lipsko
16
10
3
3
38 : 17
33
5
Borussia Dortmund
16
7
6
3
30 : 25
27
6
Eintracht Frankfurt
16
6
6
4
26 : 20
24
7
TSG Hoffenheim
16
7
3
6
32 : 30
24
8
SC Freiburg
16
7
3
6
21 : 26
24
9
1. FC Heidenheim
16
6
2
8
25 : 32
20
10
VfL Wolfsburg
16
6
1
9
20 : 27
19
11
FC Augsburg
16
4
6
6
24 : 31
18
12
Borussia Mönchengladbach
16
4
5
7
31 : 35
17
13
Werder Brémy
16
4
4
8
23 : 30
16
14
VfL Bochum
16
3
7
6
18 : 33
16
15
Union Berlín
15
4
1
10
17 : 31
13
16
1. FSV Mainz 05
16
1
7
8
13 : 28
10
17
1. FC Köln
16
2
4
10
10 : 28
10
18
SV Darmstadt
16
2
4
10
20 : 41
10

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Csaplárova past

Je to jízda, i PSG v te sranda lize má víc inkasovaných gólů než Bayer. Lepší obranu má jenom Real. Snad to urvou ten titul, bude to těsné do posledního kola

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nuno čomes

A Inter.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Budú potrebovať najmä zachytiť začiatok jarnej časti, teraz je ten kritický moment. APN a zranenia situácii vôbec nenahrávajú.

Bayern ide znovu anglickou cestou a na lekárskej prehliadke už je Dier. Zaujímalo by ma ale skôr, koho kúpi Leverkusen. Zatiaľ žiadne špekulácie, okrem Bardghija ešte z čias jesene, ale neviem ako veľmi to je stále aktuálne.

Reagovat
PP

jak je na tom Bayer s lavičkou? Při plné sestavě mají docela velkou šanci, ale podle mě rozhodne šířka kádru + faktor Kane. Vždyť každému (i Kadeřábkovi) muselo být jasné, že Kane je naprostý top útočník ovládající všechny aspekty hry útočníka. Za mě nepochopitelné, že si ho nechal Real utéct..

Reagovat
Sigma Olomouc

Myslím, že titul nedáme.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
nani92

to platilo, kým neprišiel do Bayernu Dier

Reagovat
Rudnevs

Irónia? Alebo naozaj Bayern vyhrá titul len kvôli tomu, že tam majú týpka, čo nehrával ani u sliepok?

Reagovat
Bastaron

Logicky, však to je další Sarr lvl odpad.

Reagovat
db18

třeba to bude stát Tuchela včas flek a Flick to ještě uhraje...

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Heresy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele