Návrat do reprezentace? Změna trenéra moje rozhodnutí nezmění, řekl Kadeřábek

08.01., 11:22
Aktuality
Pavel Kadeřábek (© AFP)

Pavel Kadeřábek vyloučil možnost návratu do české reprezentace, na jeho rozhodnutí nic nezmění ani nástup nového trenéra Ivana Haška do funkce. Řekl to v rozhovoru s ČTK zprostředkovaném agenturou Sport Invest, která ho zastupuje. Jednatřicetiletý obránce či záložník touží s Hoffenheimem po návratu do evropských pohárů po tříleté pauze. Smlouvu v klubu, v němž působí od roku 2015, má do června příštího roku, budoucností se proto zatím nezabývá.

Kadeřábek ukončil reprezentační kariéru v březnu 2022 s bilancí 48 odehraných zápasů a tří vstřelených branek. "Důvodů, proč jsem to rozhodnutí udělal, bylo víc. Hlavní důvod nebyl kvůli (tehdejšímu) trenérovi (Jaroslavu Šilhavému), samozřejmě to byl nějaký střípek v mozaice. Všichni to asi vědí, všude se o tom psalo, nikdy jsem o tom moc nemluvil. Samozřejmě nebylo ideální, jak probíhalo Euro (2021) z mého hlediska. Důvěru jsem neměl, ale byl to jen jeden střípek v mozaice," uvedl sparťanský odchovanec.

"Hlavní bylo v tu dobu to, že jsem si procházel vlnou zranění. Dva roky jsem se nemohl dostat do tempa, tři zápasy jsem odehrál a dalších deset jsem byl zraněný, pak jsem jich zase odehrál pět a dalších pět vynechal. Pořád se to točilo dokola a nevěděl jsem jak," podotkl Kadeřábek.

Roli hrála i rodina. "Člověk s ní tráví o repre pauzách víc času, když skončí sezona, tak nelítá na repre. To byly tři hlavní důvody, proč jsem skončil. To, že teď nastoupil nový trenér, moje rozhodnutí nezmění," řekl Kadeřábek. Národní tým převzal ve čtvrtek Ivan Hašek.

S Hoffenheimem si Kadeřábek v minulosti dvakrát zahrál skupinu Evropské ligy a jednou i Ligu mistrů. "Poslední léta jsou pořád stejná. S (bývalým) trenérem (Julianem) Nagelsmannem jsme nastolili laťku, že bychom chtěli hrát v Evropě a takový cíl máme i teď. Držíme se na sedmé pozici a na ní se chceme udržet. Tím, že Německý pohár nejspíš vyhraje někdo z celků, kteří hrají Ligu mistrů, nebo Evropskou ligu, se pohárová příčka posune na sedmé místo," prohlásil pražský rodák.

Kontrakt má do června 2025. "Nechávám tomu otevřená vrátka, protože ještě je to rok a půl. Vždycky v této době, rok až rok a půl před koncem smlouvy, jsem v Hoffenheimu prodlužoval, ale to už teď není ten případ. Na konci smlouvy mi bude třiatřicet, situace je jiná. Nepamatuju si, že by Hoffenheim prodloužil smlouvu s někým, komu by bylo třiatřicet. Teď se to podle mě stalo poprvé s brankářem (Oliverem) Baumannem, kterému je třiatřicet a prodloužil smlouvu o dva roky. Do té doby šli všichni třiatřicátníci pryč," konstatoval Kadeřábek.

"Ti hráči zase byli v jiné pozici než já, většinou nehráli. Já jsem v pozici, že hraju od začátku a předvádím stabilní výkony. Stát se může cokoli, ale teď není na pořadu dne tohle řešit. Rok a půl je ve fotbale dlouhá doba. Myslím si, že se to začne řešit příští zimu, ale rok bude ještě pauza bez konkrétního řešení," uvedl někdejší hráč Žižkova a Sparty.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
16
13
3
0
46 : 12
42
2
Bayern Mnichov
15
12
2
1
49 : 15
38
3
VfB Stuttgart
16
11
1
4
37 : 19
34
4
RB Lipsko
16
10
3
3
38 : 17
33
5
Borussia Dortmund
16
7
6
3
30 : 25
27
6
Eintracht Frankfurt
16
6
6
4
26 : 20
24
7
TSG Hoffenheim
16
7
3
6
32 : 30
24
8
SC Freiburg
16
7
3
6
21 : 26
24
9
1. FC Heidenheim
16
6
2
8
25 : 32
20
10
VfL Wolfsburg
16
6
1
9
20 : 27
19
11
FC Augsburg
16
4
6
6
24 : 31
18
12
Borussia Mönchengladbach
16
4
5
7
31 : 35
17
13
Werder Brémy
16
4
4
8
23 : 30
16
14
VfL Bochum
16
3
7
6
18 : 33
16
15
Union Berlín
15
4
1
10
17 : 31
13
16
1. FSV Mainz 05
16
1
7
8
13 : 28
10
17
1. FC Köln
16
2
4
10
10 : 28
10
18
SV Darmstadt
16
2
4
10
20 : 41
10

Autor: ČTK

Komentáře (97)

Přidat komentář
Sosi

No vida, takže to bylo kvůli Šilhavému, i když to tu někteří vylučovali

Reagovat
Han střelil první

Přečetl sis to?

Reagovat
kilobyte

Vždyť už narovinu řekl, že Šilhavý byl jeden z důvodů.

Reagovat
Bakary3

Ano, "mozaika", samozřejmě že nebyl happy, když seděl.

Ale kdyby to bylo kvůli němu, jak tu mnozí psali, tak se teď vrátí, což se nestane, takže není o čem. Kvuli němu to prostě nebylo.

Reagovat
Seydou Doumbia

To ví jen on sám. My tady na internetu víme piču a vaříme z vody.

Reagovat
Bakary3

Tak já vařím z toho, co sám řekl.

Reagovat
Seydou Doumbia

To že něco řekne neznamená že to je pravda...někdy je lepší zalhát než říct krutou pravdu proč skončil/odešel. To ví jen on sám.

Reagovat
Bakary3

takže si to asi s těma zranenima vymyslel, ať odvrati pozornost, ne?

Nevim, co se tady řeší... Vše řekl dost jasně.

Reagovat
Axelrose

Ale zase, kolikrát je to solidní pokrm

Reagovat
kilobyte

Taky si musíš uvědomit, že Kadeřábek byl v té době o 3 roky mladší. Podle mě kdyby s ním Šilhavý nevyjebával a on neskončil, tak by končil letos po Euru. Tak asi nechce jet na turnaj, který si nevykopal a pak hned skončit.

A možná ho Hašek ještě přemluví.

Reagovat
Sosi

Tak to v nem bouchlo. Samozrejme mas vzdy 1000 duvodu, proc se na neco vysrat, ale s ohledme na to nacasovani je jasne, co bylo tim nejvetsim duvodem.

Reagovat
Bakary3

Fakt? No mně to zní tak, že největší důvod bylo, že odehrál 3 zápasy a pak 10 ne.

A zvykl si, že byl s rodinou víc.

Tak nevím, co tam vidíš ty.

Reagovat
andrew96

Reagovat
naheCZ

Hlavní důvod úplně ne, ale spíš ten pověstný poslední hřebíček do rakve. Jak už jsem psal pod jiným článkem, pokud by byl stabilní člen základní sestavy (ale on pod Šilhavkou sotva hrál i přáteláky), tak by to rozhodnutí udělat nemusel nebo by ho oddálil.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
zorz767

Vracet se je něco jiného než pokračovat kontinuálně dál. Ty ostatní důvody už dnes můžou být silnější než byly tenkrát. Takže klidně mohl skončit kvůli Šilhavému a dnes se nechce vracet z jiných důvodů. Není na tom nic složitého.

Reagovat
Bakary3

Já se fakt nechci zastávat silhavyho

Ale on řekl jasně, že to byl jeden z důvodu, víc se v tom rozhovoru i věnoval tomu, že byl furt zraněnej a najednou mohl být doma s rodinou.

Ale tady na to stejně nikdo nekouká

Reagovat
GjøvikFF

Já to čtu tak, že kdyby měl pevnou pozici v repre, tak leccos asi obětuje, ale aby byl v repre za ocase a kvůli vysedávání na lávce přicházel o cennej čas s rodinou, tak to raději zabalil a dal přednost rodině, zdraví a klubu.

Podle mě v něm bouchly saze poté, co ho Šilhavka po výborném zápase s Nizozemci na to čtvrtfinále zase posadil a nechal místo něj hrát tragickýho Bořila.

On to na plnou hubu neřekne (což je dobře).

Reagovat
Sosi

Presne tak

Reagovat
doshcz

Reagovat
Kucka

Reagovat
Puskas

Reagovat
rufus

Samozřejmě, je to naprosto jasný a jeho prohlášení to jen potvrzuje.

Reagovat
kattos

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Mass

Samozřekmě že to tak není, ale vy si tu jedete pořád tu svojí, že byl výbornej (i když hrál přes nohu a pod.). Jestli skončil kvůli tomu, že trenér místo něho postavil někoho jinýho do jednoho zápasu, tak si stejně repre nezaslouží.

Reagovat
GjøvikFF

Ty se mi v 1. souvětí vysměješ, že to tak není, načež v tom dalším napíšeš, že pokud to tak je, tak si repre nezaslouží. Působí to poněkud schizofrenně.

Reagovat
Mass

Druhá věta už je hypotetická.

Každopádně souhlasim s tim, že se Kadeřábek do repre nevrátí. Tim potvrdil to, že nezkončil kvůli Šilhavýmu. Navíc si nemyslim, že by zrovna on vyhrál zápas s Nizozemskem a že kdyby byl s Dánskem místo Bořila, tak by se vyhrálo.

Reagovat
Sosi

Nikdo ho neobhajuje, ze hral vyborne. Jen ze skoncil kvuli tomu, ze se Silhavy choval jak kokot a sestavu losoval. A k tomu navratu, o tom se nikdo nebavi, proc by se vracel, i kdyz je Silhavy pryc, to prece nesouvisi.

Reagovat
Mass

Ne, nesouhlasim. Skončil kvůli řadě zranění i kvůli kterým se nevešel do základu. Jako kokot by se choval choval Kadeřábek, kdyby skončil kvůli nepostavení do základní sestavy, ale tak to naštěstí není, i když to tu hodně lidí tvrdí.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
F_C_B

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Neon

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sosi

Ano, i chapu psany text

Reagovat
mistr129

Právě že za to se mu nadávalo - kdyby skončil opravdu z osobních důvodu (jako tomu verim u Daridy), tak ok, ale vysrat se na repre před klíčovým zápasem kvůli tomu, že nepatří do základní sestavy?

Reagovat
verv

Však jasně říká, že hlavní důvod byl jeho zdravotní stav, což každej normální člověk musí pochopit. Akorát ty tady jedeš furt dokola jak se na všechny vysral před nejdůležitějším zápasem ever

Reagovat
Sosi

Ja ho nehajim, beru to proste jako holy fakt, ze skoncil. Ale taky jako dukaz toho, ze v tom tymu ti proste nefungovalo a treneri si hrave staveli dle momentalni nalady. On neskoncil, ze nehral, on skoncil, ze se k nemu chovali jak ke kusu hadru nekde v dorostu

Reagovat
Bakary3

co to je zas za kec?

A další věc, když hrál, tak prostě dozadu hořel jako svině a z ty sestavy nevypadl náhodou.

A tady se z něj dělá mučedník.

Jeho konec mě mrzí, pro nás určitě prospěšný hráč.

Ale trošku objektivity.

Reagovat
Hasan Šáš

Nepovedl se mu zápas v Kosovu, ale to skoro nikomu. Pak už v základu skoro nenastupoval a když jo, tak se mi líbil hodně - v Estonsku, čtvrtfinále na Euru.

Reagovat
Bakary3

Nepovedlo se mu toho víc a ne náhodou ho vytlačil Coufal ještě než přestoupil do whu.

Reagovat
cr7sux

Očividně pro něj repre moc neznamená, tak za mě jen dobře

Reagovat
Andrej Bureš

Repre je už dávno ubohost.. doby Poborského,Nedvěda,Čecha,Ujfaluši atd jsou dávno pryč

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsou důležitější věci než hrát v nějaké české repre. Třeba se soustředit na klub, ušetřit síly a být ve volném čase s rodinou. Než kopat do balonku někde v prdeli za narodak.

Reagovat
Maximm9

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle generace aspoň věděla, že večírky se mají dělat tajně na hotelu a ne na diskotéce. To, že si jednou místo escortu omylem objednali reportérku blesku, se může stát každému.

Reagovat
jsemdement

Škoda, Coufal ve West hamu má 84 a v repre 76. To je dost znát.

Reagovat
j_mrazik

Taky jeho spoluhráči tam jsou 85 a ne 37 jak v repre.

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

Jenže když pošle centr úplně do prdele, tak to asi nebude spoluhráči. Nebo ve West Hamu mají jeho spoluhráči 3 metry?

Reagovat
pobody's nerfect

Ve WHU jsou schopni lépe předvídat a vědí, že si mají nabíhat do nesmyslných pozic.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
krisa

Reagovat
andrew96

Reagovat
Euphael

Reagovat
Cotton

Reagovat
Freedo

Hodnocením ve FIFĚ?

Reagovat
j_mrazik

To byl fór. Já jsem Fifu nehrál snad 15 let.

Reagovat
Freedo

V pořádku. Jednou repre odmítl, tak už bych to neřešil. Zase takový terno to stejně není a myslím, že se bez něj v pohodě obejdeme.

Reagovat
verv

Jojo, hráčů co hrajou 10 let stabilně v jedné z top5 lig máme tolik, že je můžem přehazovat vidlema.

Reagovat
Bakary3

Nemáme, ale souhlasím docela, že jeho výkony opravdu skvělý nebyly.

Reagovat
verv

Já si teda nepamatuju, že by nějak hořel. Už je to dýl, ale myslím, že si odvedl většinou nějakej standart a pak ho postupně prosadil Coufal, kterýmu se dařilo ve slavii. A jeho záskok nalevo na Euru byl taky naprosto v pohodě.

Reagovat
Bakary3

Jak sjem psal výše, couval ho vytlačil ještě, než sel do West HAMU...

Pamatuju si, že jsem tu schytal výsměch, když jsem psal, že by měl hrát Coufal, že je lepší

Kaderabek byl dozadu dost slabej a repre tehdy začala šlapat, když si s Novákem sednul a začal hrát právě Coufal s bořilem (ano, i s ním tehdy )

Reagovat
Freedo

Reagovat
verv

Však to píšu, že ho posadil Coufal, kterej hrál dobře ve slavii. Ale to neznamená, že hrál nějak tragicky, prostě byl Coufal lepší.

Ale že se repre začalo dařit, když ho posadil, je dobrej kec Repre začala šlapat se změnou trenéra a ne tím, že se vyměnily kraje obrany. Kadeřábek pod Šilhavým zezačátku nastupoval pravidelně.

Reagovat
Bakary3

Tak máš pravdu, že zezacatku hrál, koukam na to.

Ale že dozadu byl špatnej (a Novák ještě horší), na tom trvám

Reagovat
doshcz

zrovna skoda ze po Euru se hned preslo na naky 352/343 coz by Kaderovi krasne sedelo

Reagovat
Bakary3

No 1000x vic než Coufalovi, to je fakt

Reagovat
kattos

Ale potom na Euru podal i na druhé straně top výkon

Reagovat
Mass

Skoro ten zápas vyhrál sám, že jo A vůbec ne to, že Nizozemci měli vyloučenýho hráče od 55. minuty.

Reagovat
kattos

Cože.

Jak to souvisí s tím že podal top výkon?

Reagovat
Mass

Nepodal. A křídelník se mu zátahl na beka, měl to dost ulehčený.

Reagovat
kattos

Hrál výborně, nic přes sebe nepustil, pomáhal i dopředu.

Jinak ke Kadeřovi, přemýšlel jsem jak vlastně v repre dobrej byl, pamatuju si že na kvaldě ME to nebylo ono a třeba statisticky to vychází.

Ale třeba kvalda na MS 2018 - Na ty dobré zápasy co se povedli (výhra nad Norskem a druhej zápas s Německem asi jedinej) on hrál, ale na faily (prohra s Severní Irsko a remíza s Ázerbajdžánem) on nehrál.

Reagovat
Mass

Špatnej nebyl, hrál dost dobře, ale top výkony sou něco jinýho. Ten v tom zápase s Nizozemskem předvedl Holeš.

Reagovat
Freedo

Hra na něm nestojí a když už se na nároďák jednou vysral, tak bys šel s prosíkem, ať se vrátí jo? Reprezentovat svou zemi a hrát pro všechny lidi by měla být čest a pokud to tak někdo nemá, tak ať nejezdí. Stejně to vidím se Zachou v hokeji, toho už bych nikdy nepozval.

Reagovat
verv

Neříkám, že ho máme prosit aby se vrátil. Byla to reakce na to, že není žádný terno a nepotřebujeme ho.

Reagovat
kattos

Reagovat
kilobyte

Ani jedna z těch situací není jednostranná. V obou případech nese část viny i realizáky.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
kattos

No, tak to není, potřebujem hráče jako on jak svině.

Úspěchy naší repre jsou kolikrát o těhle pár hráčích.

Nebýt třeba Schicka, tak euro 2021 nejdeme ze skupiny.

Reagovat
Greny

Doufám že tak budeme postupovat i u Trojice Coufal, Brabec, Kuchta ti se na repre taky vysrali

Reagovat
Freedo

To ale snad není identický případ. Nikdy neodmítli reprezentovat, akorát udělali prohřešek a byli po zásluze potrestáni. Omluvili se a hrát by chtěli za nároďák dál.

I tak bych ale zvažoval, že už je nepovolám.

Reagovat
Arne

Ten odstavec o evropských pohárech - to je on tak mimo, nebo mi něco uniká?

Reagovat
kilobyte

Co se ti tam nezdá?

Reagovat
Arne

Jednak že ze sedmého fleku se do Evropy jde, druhak že v poháru bude jen jeden semifinalista (Stuttgart/Leverkusen), který bude mít pravděpodobně Evropu z ligy...

Reagovat
kilobyte

Sice tam bude jen jeden, který půjde pravděpodobně i z ligy, ale zase je to s přehledem největší favorit. Že to vyhraje jeden z té dvojice je podle mě nejvíce pravděpodobné.

Sice to asi moc nesleduje, ale ve výsledku má v podstatě pravdu.

Reagovat
St. Pauli

Ze St.Pauli LM ani EL nehraje. Zatim.

Reagovat
Mass

To je úplně jedno, co tady řekne Kadeřábek, hejteři stejně pořád budou tvrdit, že ho vyhnal Šilhavý.

Reagovat
Sosi

Tvl Kadeř, řekne, že ho Šilhavý nasral na EURO, tak se na to s ohledem na rodinu prostě vysral, ale ty tu furt děláš, jak kdyby odešel snad do důchodu nebo měl rakovinu

Reagovat
John Obi Mikel

Ty máš problém s pochopením psaného textu?

Reagovat
Cotton

Tak potom je ale hlavním důvodem rodina, ne Šilhavý. Jestli si Kadeř myslí, že byl v repre hvězda a musel hrát všechno v základu, tak je to jeho chyba, že se nasere, když to tak není. Za to nemůže trenér, i když to třeba tehdy opravdu byla chyba ho nepostavit.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Cotton

Reagovat
C-M@ster

I pres to, ze to potvrdil, zmrdi.

Reagovat
Witcher

Na jeho pozici máme šest rovnocenných alternativ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele