LaLiga - souhrn 31. kola: Valencia nevzdává boj o poháry

12.04., 23:04, aktualizováno 15.04., 23:02
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Valencie (© AFP)

Valencia zvládla pondělní dohrávku v Pamploně a drží se tři body od pohárových příček. Real Madrid je znovu o něco blíže k zisku titulu, na Mallorce si vystačil s jedinou brankou, stejně si v Cádizu vedla Barcelona. Atlético Madrid zdolalo Gironu, které se přiblížilo na rozdíl sedmi bodů.

CA Osasuna - Valencia CF 0:1

15.04.2024 21:00

Góly: 18. André Almeida

Valencia zvítězila ve 31. kole LaLigy na hřišti Osasuny 1:0. O jediný přesný zásah se postaral už v 18. minutě André Almeida, jenž se po předchozím půlročním zranění prosadil ve druhém utkání za sebou. V nastavení mohl z penalty vyrovnat kanonýr Ante Budimir, jenže Chorvat při rozběhu až komicky zakopl a pokutový kop neproměnil. Netopýři dokázali, že se jim v Pamploně v poslední době daří, jelikož tam vyhráli ve třetím zápase v řadě. Díky tříbodovému zisku se navíc přiblížili šesté příčce v tabulce, která zajišťuje kvalifikaci do Evropské konferenční ligy.

Historická bilance měření trenérských sil Jagoby Arrasateho a Rubéna Baraji gólovým hodům nenasvědčovala. Při jejich šesti vzájemných střetnutích totiž bylo k vidění jen sedm branek, hned tři z nich ale při podzimním utkání na Mestalle, kde triumfovali Los Rojillos. Při pohledu do tabulky se však celkově lépe dařilo Netopýrům, kteří po čtyřletém půstu snili o návratu do pohárové Evropy.

K naplnění těchto snah je po klidnějším začátku utkání bez výraznější šance nasměroval v 18. minutě Almeida. Portugalský střelec napřáhl zpoza vápna a zamířil přesně ke vzdálenější tyči, kam Sergio Herrera neměl nárok dosáhnout. Rychle navýšit vedení mohl Jesús Vázquez, jenž si našel prostor v šestnáctce, gólman Osasuny ovšem tentokrát předvedl povedený zákrok.

Zrzci po většinu první půle drželi míč na svých kopačkách, jenže k zakončení se nedostávali. To přišlo až krátce před koncem poločasu. Moi Gómez se šikovně uvolnil a vyslal zpoza vápna tvrdou pumelici, která byla sražena bránícím blokem na levou tyč. Vzápětí pálil Rubén García a jen těsně minul.

Poločasová přestávka k odpočinku obou týmů nejspíše nepomohla, neboť po rozehrání druhé části utkání všichni hráči na trávníku působili unaveně. Nikdo se nikam nehnal, což se nelíbilo divákům. Uklidnit se domácí fanoušky pokusil v 65. minutě Budimir, jenž se procpal k zakončení, ale svou střelu namířil těsně vedle levé tyče. Po 10 minutách nastala na straně Los Rojillos takřka stejná situace.

V závěru duelu nejvýše ze všech vyskočil Jorge Herrando, avšak jeho hlavička se pouze otřela o břevno. Ještě větší šance přišla v nastavení, kdy sudí po dlouhém zkoumání videa nařídil pokutový kop ve prospěch Zrzků. K penaltovému puntíku se postavil Budimir a zklamal. Při rozběhu totiž zakopl a Giorgi Mamardashvili snadno pokryl balon.

Valencia tak soupeři oplatila porážku ze třetího hracího týdne. V příštím kole přivítá 20. dubna Betis, Osasuna se tentýž den představí na stadionu Vallecana.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - UD Almería 2:2

14.04.2024 21:00

Góly: 32. Sheraldo Becker, 59. Mikel Oyarzabal - 30. Adrián Embarba, 88. Adrián Embarba (pen.)

Real Sociedad nenavázal na povedenou šňůru tří vítězství v řadě, když ve 31. kole LaLigy pouze remizoval na vlastní půdě s poslední Almeríí 2:2. Pro Basky nezačal zápas vůbec dobře, když se ve 30. minutě prosadil Adrián Embarba. Hostům ale vydržela radost pouhé dvě minuty, než vyrovnal svým první gólem v nejvyšší španělské soutěži Sheraldo Becker. Právě lednová posila, která je původem ze Surinamu, měla prsty i ve druhé brance domácích, jelikož asistovala Mikelovi Oyarzabalovi. Dlouho to vypadalo, že si Baskové dojdou pro čtvrtý triumf po sobě a přiblíží se v tabulce konkurenčnímu Bilbau, v úplném závěru ale srovnal svou druhou trefou v utkání Embarba.

Real Sociedad se po vypadnutí z Ligy mistrů mohl soustředit jen na domácí soutěž a bylo to znát. Baskové po velmi nepovedeném období třikrát v řadě triumfovali, přičemž v posledních dvou kolech neinkasovali jediný gól. Nyní je navíc čekala utrápená Almería, která měla prakticky jistý sestup o úroveň níž.

Celek ze San Sebastiánu málem udeřil z prvního rohového kopu. Centr na přední tyč přetavil v nebezpečnou teč Mikel Merino, jehož pohotový pokus musel mimo tři tyče vyrazit brankář Luis Maximiano. Doklepnout volný balon do odkryté brány se pokusil Oyarzabal, ten si ovšem divoký míč nedokázal zpracovat včas a obránce jej o něj připravil. Kromě této příležitosti z úvodu zápasu se Baskové dopředu příliš netlačili, za což je Almería potrestala ve 30. minutě, kdy se po vyhraném souboji z hranice pokutového území přízemní střelou prosadil Embarba. Odpověď se ale dostavila už o dvě minuty později. Javi Galán centrem z levého křídla nasměroval míč přímo do dráhy špatně střeženého Beckera, který ho jen uklidil na bližší tyč. Překlopit vývoj utkání na stranu Sociedadu mohl v závěru prvního poločasu Martín Zubimendi, zevnitř šestnáctky ovšem pálil pouze do břevna.

Obrana Almeríe držela nerozhodný stav až do 59. minuty. Pak Igor Zubeldia vzduchem nasměroval přihrávku na zadní tyč, kde se nacházel Becker, jenž ji obratem srazil na vzdálenější stranu brány na Oyarzabala a ten měl již snadný úkol. Vyrovnáno mohlo být v 71. minutě, kdy po špatném odhadu domácích obránců a gólmana Álexe Remira připravil střídající záložník Largie Ramazani míč na teč pro Choca Lozana. S jeho pokusem si však Remiro i přes problémy poradil. Světlemodří přišli o výhru v závěru, když Zubeldia po rychlé akci hostů zatáhl ve vápně za dres Lozana a obdržel červenou kartu. Embarba pak přidal z penaltového puntíku svou druhou trefu v utkání.

Baskové tak získali proti Rojiblancos jen bod. V dalším kole je čeká 21. dubna souboj s Getafe, Almería se ve stejný den utká s Villarrealem.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Villarreal CF 1:1

14.04.2024 18:30

Góly: 66. Oihan Sancet - 90+5. Dani Parejo (pen.)

Utkání 31. kola LaLigy mezi domácím Bilbaem a Villarrealem skončilo 1:1. Hosty musela mrzet zahozená penalta z 11. minuty, kdy tvrdá rána Gerarda Morena pouze rozezněla levou tyč. Nezdarem začal pro Žlutou ponorku i druhý poločas, když se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Santi Comesaňa. Athletic zužitkoval dlouhou přesilovku pouze jednou, a to v 67. minutě zásluhou nedávného hrdiny z finále španělského poháru Oihana Sanceta. Manko Basků na čtvrtou příčku zaručující účast v Lize mistrů však nakonec přece jen narostlo na čtyři body, když v nastavení srovnal z pokutového kopu Dani Parejo.

Bilbao se po triumfu ve španělském poháru vrátilo do ligového kolotoče zápasem proti Villarrealu, s nímž na svém stadionu prohrálo naposledy v roce 2018. Odpočatá Žlutá ponorka ale mohla jet do Baskicka s hlavou nahoře, jelikož v tomto kalendářním roce zvítězila na hřišti Barcelony, Betisu i Realu Sociedad. K bodům jí měl pomoct především Alexander Sörloth, jenž se ucházel o korunu krále střelců LaLigy.

Villarreal dostal už po 10 minutách hry možnost skórovat z pokutového kopu, když se šlapákem v šestnáctce provinil Beňat Prados. Z bílého puntíku ovšem napálil Gerard Moreno pouze levou tyč. Chvíli nato zahodil další tutovku Álex Baena, jenž z komfortní pozice v šestnáctce napálil prvního clonícího obránce. Následně si mírnou herní převahu získalo Bilbao, diváci se však do přestávky přesného zásahu nedočkali.

Druhé dějství začalo pro Žlutou ponorku nešťastně, když si Comesaňa vysloužil po hrubém faulu druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště. Athletic v 67. minutě vytěžil z početní převahy gól, který si po šikovném sklepnutí Gorky Guruzety připsal Sancet. Štěstí se na stranu Villarrealu opět překlopilo až v nejzazších minutách nastavení, kdy nařízenou penaltu poslal nechytatelně do levé šibenice Parejo.

Baskové se tak vrátili na ligový trávník remízou. Další utkání je čeká 19. dubna proti Granadě, Villarreal se o dva dny později střetne s Almerií.

Více informací k zápasu

Granada CF - Deportivo Alavés 2:0

14.04.2024 16:15

Góly: 9. Myrto Uzuni (pen.), 38. Lucas Boyé

Fotbalisté Granady ve 31. kole LaLigy prolomili nelichotivou sérii pěti porážek v řadě, když v souboji letošních nováčků zdolali Alavés 2:0. Trápící se domácí nasměroval k prvnímu triumfu od začátku ledna už v deváté minutě Myrto Uzuni, na něhož ještě v úvodním dějství navázal Lucas Boyé. Trefy těchto dvou borců tak jen stvrdily dlouhotrvající převahu předposledního celku tabulky nad modrobílými před vlastními fanoušky, kde je porazil ve všech šesti dosavadních střetnutích.

Granadu mohl v nejvyšší španělské soutěži udržet už jen opravdový zázrak. Andalusané totiž nastupovali do utkání se sérií pěti porážek v řadě, přičemž naposledy se radovali z vítězství 3. ledna. V tabulce tak byli utopení na předposledním místě se 14bodovou ztrátou na záchranu. Alavés sice starosti se sestupem řešit nemusel, i on však neměl ideální formu, což potvrzovalo pouze jedno vítězství z předešlých osmi klání.

A dobře to s Deportivem nezačalo ani na stadionu Granady. Domácí sice ještě v šesté minutě nevyužili velkou příležitost, kdy z otočky vypálil Boyé pouze do tyče, následnou dorážku ale rukou zablokoval Andoni Gorosabel a Rojiblancos zahrávali penaltu. Tu skrze rukavice skákajícího Antonia Sivery proměnil albánský kanonýr Uzuni. Andalusané pokračovali v sympatickém výkonu a ve 38. minutě se dočkali druhé trefy. Po zablokovaném přímém kopu poslal do vápna nadýchaný centr Sergio Ruiz, který si našel jednoduše zakončující Boyé. Argentinský útočník mohl v nastavení ještě zvýšit náskok Granady, v šanci ale těsně minul pravou tyč.

Alavés po změně stran usiloval o snížení. Na přelomu odehrané hodiny krátce po sobě zasahoval gólman Augusto Batalla, jenž kvalitními zákroky nedával hostům příležitost dorážet. Deportivo zkoušelo pevnou defenzivu rozhýbat alespoň nově příchozími hráči, ani oni ale v méně atraktivní fázi duelu Batallu nedokázali zaměstnávat. Až v 88. minutě musel argentinský brankář znovu ukázat své přednosti. Šťastný oblouček z hlavy Giuliana Simeoneho vyrazil konečky prstů do bezpečí.

Granada tak prolomila své trápení a doma získala tři body. V následujícím kole se 19. dubna střetne s Bilbaem, Deportivo změří o dva dny později síly s Atlétikem Madrid.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Sevilla FC 0:2

14.04.2024 14:00

Góly: 43. Youssef En-Nesyri, 90+3. Dodi Lukebakio

Trápící se Las Palmas nezvládlo domácí duel 31. kola LaLigy proti Seville a po výsledku 0:2 si připsalo už čtvrtou porážku v řadě. Předzvěstí dalšího těžkého odpoledne celku z Kanárských ostrovů byla již šestá minuta, kdy se nechal vyloučit obránce Saúl Coco. Hosté využili přesilovku ještě na konci první půle, jelikož se prosadil Youssef En Nesyri. Definitivní klid na kopačky Andalusanů vnesl v nastavení druhé půle střídající Dodi Lukebakio.

Hráčům Las Palmas začal po fantastické první polovině sezony docházet dech, což potvrzovala jediná výhra z posledních devíti zápasů. Žlutomodré nejvíce trápila ofenziva, jež se neprosadila už třikrát v řadě. Špatné formy domácích chtěla využít Sevilla, která v minulém kole napravila zaváhání se Celtou Vigo a porazila Getafe na jeho půdě 1:0.

K vítězství nakročila i na Kanárských ostrovech, neboť při jedné z prvních útočných akcí zatáhl za záchrannou brzdu domácí obránce Coco a vinou červené karty se na trávníku neohřál ani šest minut. Ztráta jednoho hráče byla pro Las Palmas signálem k tomu, aby se soustředilo na činnost, která mu jde nejlépe, tedy na bránění. Hostům dělal defenzivní blok soupeře potíže, protože s výjimkou nepřesné rány Isaaca Romera se dlouho nedostali k jediné pořádné příležitosti. Ve 43. minutě se přesto měnilo skóre, když si En Nesyri našel centr ve vápně a poslal balon s odrazem o zem do sítě.

Sevilla mohla orámovat poločasovou přestávku druhým gólem po perfektně rozehraném signálu, jenže Romerovi se nepovedlo přesně přihrát ani zakončit. Las Palmas poté přidalo na tempu, což se málem projevilo i ve skóre. Těsné vedení hostujícího týmu však držel zkušený brankář Orjan Nyland. Pro domácí navíc mohlo být ještě hůře, nicméně En Nesyriho při přesném zakončení obral o radost těsný ofsajd. Pojistku tak přidal až v závěru z protiútoku Lukébakio.

Las Palmas ani tentokrát neprolomilo sérii nezdarů a nezískalo ani bod. V příštím kole se 20. dubna utká se Celtou Vigo, Sevilla změří o dva dny později síly s Mallorkou.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - FC Barcelona 0:1

13.04.2024 21:00

Góly: 37. João Félix

Fotbalisté Barcelony zvítězili ve 31. kole LaLigy na hřišti Cádizu 1:0. Xavi, jenž si ještě odpykával trest za vyloučení z duelu s Atlétikem, udělal ve spolupráci se svým bratrem Óscarem Hernándezem hned osm změn v základní sestavě oproti vystoupení v Lize mistrů. Šetření několika opor bylo na katalánském týmu zpočátku znát, postupem času nicméně Blaugranas začali přebírat otěže zápasu. To nakonec vyústilo v jedinou trefu, která ale stála za to. Joao Félix se totiž před přestávkou po rohovém kopu položil do nůžek a nádherně vystřihl Barce vítězství. Její odstup na vedoucí Real Madrid tak zůstal osmibodový.

Ačkoliv Barcelona nepatřila k největším favoritům Ligy mistrů, v Parku princů se vybičovala k velkému výkonu a odvezla si z Paříže cennou výhru 3:2. Ještě než se tyto velkokluby potkají zkraje příštího týdne podruhé, museli Katalánci ve snaze zůstat ve hře o španělský titul zdolat Cádiz. Ten rovněž sváděl tuhý boj, byť v jeho případě bylo cílem setrvat v LaLize i pro příští ročník. K tomu mu velice pomohla dvě vítězství z posledních tří duelů.

Katalánský favorit nastoupil kvůli nabitému programu ve značně obměněné sestavě. Cádiz si toho byl vědom a od počátku se prezentoval dravým fotbalem. První velkou šanci měl ve 22. minutě Javi Hernández, který z úhlu vypálil na bližší tyč. Pozorný Marc-André ter Stegen však jeho ránu vytěsnil. Postupně se začal osmělovat také katalánský gigant a ve 37. minutě zničehonic udeřil díky Joaovi Félixovi. Portugalec se přesnými nůžkami opřel do prodlouženého centru z rohového kopu. Krátce před poločasem Sergi Roberto parádně oslovil úplně volného Fermína Lópeze, jenž zakončoval do prakticky prázdné sítě. Když už ale všichni barcelonští fanoušci zvedali ruce nad hlavu, na brankové čáře se zjevil Víctor Chust a míč zázračně vykopl.

V 54. minutě celý stadion vybuchl nadšením poté, co Juanmi poslal balon do sítě. Kvůli jednoznačném ofsajdu nicméně jeho trefa nemohla platit. Krátce nato prošel obranou jako nůž máslem Joao Félix a míč následně předložil na volného Ferrána Torrese. Španělovi trvala střelba z dobré pozice moc dlouho, a jeho pokus tak zblokovala obrana. Po hodině hry se role obou hráčů otočily, ale Portugalec po Torresově centru pro změnu zakončoval nepřesně. Piráti mohli ukořistit bod díky parádní bombě, kterou vyslal v 79. minutě střídající Diadié Samassékou, avšak ter Stegen byl opět bezchybný.

Barcelona tak prokázala dobrou formu už šestou soutěžní výhrou v řadě. V příštím kole sehraje 21. dubna ostře sledovaný duel s Realem Madrid, Cádiz se o den dříve představí v Gironě.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Madrid 0:1

13.04.2024 18:30

Góly: 48. Aurélien Tchouaméni

Hráči Realu Madrid porazili ve 31. kole LaLigy po úsporném výkonu domácí Mallorku 1:0. Trenér Carlo Ancelotti nechal před klíčovou odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů od úvodních minut odpočívat své největší ofenzivní hvězdy v čele s Viníciusem Júniorem a Rodrygem, což se projevilo i na skromném ofenzivním vystoupení Bílého baletu. Rozhodující branku si připsal až zkraje druhé půle tečovanou dalekonosnou dělovkou Aurélien Tchouaméni, jenž na svůj teprve třetí zásah v dresu Los Blancos čekal od konce ledna.

Fotbalový svět byl v úžasu z úvodního střetnutí Realu Madrid s Manchesterem City ve čtvrtfinále milionářské soutěže, které skončilo remízou 3:3. Ještě před výjezdem k odvetě na Britské ostrovy se musel Bílý balet na chvíli přeorientovat na domácí ligu, v níž toužil udržet minimálně osmibodový náskok v čele. Mallorca do zápasu vstupovala zklamaná z nezvládnutého penaltového rozstřelu ve finále Copa del Rey proti Bilbau.

Do hry Los Blancos se hned od úvodních minut negativně promítla absence dvou brazilských es odpočívajících po hektickém úterním představení. Mallorce pomalé tempo vyhovovalo. Byli to dokonce její hráči, kteří se po půlhodině dostali do první šance zápasu. Po zahrání rohového kopu se nejvýše do vzduchu zavěsil stoper Antonio Raíllo, ale jeho hlavička mířila pouze do míst, kde se pohyboval Andrij Lunin. Na druhé straně se mezitím probudil Jude Bellingham, nicméně z hranice půlkruhu orazítkoval pouze břevno.

Hned po změně stran si Tchouaméni zpracoval odražený balon a z dobrých 25 metrů jej napálil přímo do vzdálenější šibenice. Predrag Rajkovič se pro tentokrát proměnil pouze v diváka a nezbylo mu nic jiného, než bezmocně sledovat trajektorii dělovky francouzského záložníka. Pojistku mohl přidat Brahim Díaz, jenž se ve středu pole šikovně zbavil svého strážce, nicméně z dobré pozice mířil pouze doprostřed branky. Marocký křídelník se málem vykoupil o chvíli později. Přihrávkou na úroveň penalty ho oslovil Luka Modrič, ale Díaz místo střely z prvního doteku celou situaci přehrál.

Neúspěšný finalista Copa del Rey se tak vrátil do LaLigy očekávanou porážkou. V příštím kole se představí 22. dubna na půdě Sevilly, Real Madrid přivítá o den dříve Barcelonu.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Getafe CF 0:0

13.04.2024 16:15

Góly: -

Rayo Vallecano remizovalo ve 31. kole LaLigy na vlastím stadionu s Getafe 0:0. V souboji madridských celků vyslal vůbec první ránu mezi tři tyče až v 60. minutě Sergio Camello, jehož pomalou dorážku si ovšem s klidem stáhl brankář. Domácí tým tak potvrdil, že se aktuálně gólově hledá, když za posledních šest utkání vsítil pouhé tři branky a podruhé za sebou odešel s bezbrankovou remízou.

Getafe mělo v posledních šesti zápasech poměrně těžký los, což vyústilo pouze v jediné vítězství, které se zrodilo překvapivě proti silné Gironě. Azulones se však navzdory kolísavým výsledkům stále nacházeli v poklidném středu tabulky. To stejné se nedalo říct o Vallecanu, jež bylo jen pět bodů nad sestupovou propastí. Příliš se nemohlo chlubit ani bilancí před vlastním publikem, kde od startu ročníku zvítězilo pouze dvakrát.

I tentokrát mohlo Rayo brzy inkasovat, když se v 10. minutě utrhl Jaime Mata, gólman však jeho dobře mířenou přízemní střelu zlikvidoval. Na druhé straně se k dalekonosné ráně odhodlal Unai López, balon ale proletěl těsně nad břevnem. Los Vallecanos si drželi ve zbytku úvodního dějství mírnou převahu, ke gólu to ovšem nevedlo.

Domácí hrozili i po změně stran, když se ve dvou zajímavých šancích objevil López. Španělský záložník nejprve zakončil těsně vedle pravé tyče, načež procpal míč přes defenzivní linii soupeře na osamoceného Camella, který se střelou z první rovněž nevešel do kýženého prostoru. Vůbec první přesnou ránu mezi tři tyče si tak po hodině hry zapsal Camella, jenž zblízka dorážel centrovaný balon přímo do náruče připraveného gólmana. Frustraci obou celků podtrhly časté fauly i vyostřené výměny názorů mezi hráči.

Vyrovnaná bitva tak nakonec vítěze divákům nenabídla. Vallecano změří v následujícím kole 20. dubna síly s Osasunou, Azulones se o den později střetnou s Realem Sociedad.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Girona FC 3:1

13.04.2024 14:00

Góly: 34. Antoine Griezmann (pen.), 45+6. Ángel Correa, 50. Antoine Griezmann - 4. Artem Dovbyk

Atlético Madrid zvítězilo ve 31. kole LaLigy před vlastními fanoušky nad Gironou 3:1. Blanquivermells popáté za sebou prohráli na hřištích soupeřů navzdory tomu, že šli brzy do vedení, když se Arťom Dovbyk posunul svým 17. gólem v ročníku na první příčku tabulky ligových kanonýrů. Nejlepším mužem zbylé části zápasu však byl domácí tahoun Antoine Griezmann, jenž plynule navázal na středeční výkon, kterým pomohl Atlétům zdolat Dortmund ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Tentokrát se navíc zapsal i na střeleckou listinu, a to hned dvakrát.

Sny Girony o titulu už sice byly po působivé jízdě Realu pryč, umístění v elitní čtyřce by však stále znamenalo několikanásobné překonání předsezonních očekávání. Jejím konkurentem v této snaze bylo právě Atlético, které si zápolení v LaLize proložilo bitvou v Lize mistrů proti Dortmundu. Do pozice favorita ho proti Gironistes posouvala mimo jiné síla v domácím prostředí, kde v celé ligové sezoně ztratilo body jen dvakrát.

Dobrá nálada po středečním zápase nevydržela Los Colchoneros dlouho. Po perfektní kombinaci přihrával pod sebe Yan Couto, načež do prázdné brány míč dopravil nejlepší střelec Girony Dovbyk. Daleko k úspěchu neměla ani prudká přízemní rána zpoza vápna z kopačky Aleixe Garcíi, nicméně ta prosvištěla pouze vedle levé tyče. Poté, co zahrál ve vlastním vápně rukou Miguel Gutiérrez, následovala penalta pro domácí, kterou s přehledem proměnil Griezmann. V poslední minutě nastavení první půle se navíc hlavou prosadil Ángel Correa, a Atléti tak šli do kabin s lepším pocitem.

Krátce po přestávce udeřili červenobílí znovu. Nepovedený odkop mladíka Jhona Solíse skončil na kopačce Griezmanna, jenž bez větších problémů překonal Paula Gazzanigu. Snížení mohlo přijít opět z kopačky Dovbyka. Ukrajinský vytáhlý hroťák ale ránu po stříleném centru do brány uklidit nedokázal. Dále si už Girona nic nebezpečnějšího nevytvořila, a tak z Estadio Metropolitano odjela s prázdnou.

Atlético se tedy výhrou přiblížilo svému soupeři na rozdíl čtyř bodů. V příštím kole se představí 21. dubna na hřišti Alavésu, Girona přivítá o den dříve Cádiz.

Více informací k zápasu

Real Betis - Celta Vigo 2:1

12.04.2024 21:00

Góly: 53. Juan Miranda, 83. Nabil Fekir - 90+1. Jørgen Strand Larsen

Fotbalisté Betisu ve 23. kole LaLigy prolomili čtyřzápasovou sérii proher, když na vlastní půdě porazili Celtu Vigo 2:1. Po velmi vyrovnané první půli měli domácí skvělý vstup do druhého dějství, což vedlo k trefě Juana Mirandy, jenž se v letošním ročníku prosadil vůbec poprvé. Vítěznou branku poté vstřelil v 83. minutě po výborné individuální akci Nabil Fekir. Mladý trenér hostů Claudio Giráldez se tak musel ve třetím duelu na lavičce smířit s první porážkou, která Los Celestes opět přiblížila k sestupovému pásmu.

Čistě z pohledu věhlasu se sice zdál být favoritem Betis, opatrnost bookmakerů však byla zcela pochopitelná. Andalusané v lize čtyřikrát v řadě padli a pomalu se jim vzdalovaly příčky zajišťující evropské poháry. Celta naopak cestovala do Sevilly podruhé za krátkou dobu, přičemž před reprezentační pauzou porazila červeno-bílého zástupce tohoto města 2:1. Dařilo se jí navíc i ve vzájemných kláních, která třikrát za sebou opanovala.

A i tentokrát měli Los Celestes dobrý vstup do utkání, když už ve 14. minutě poprvé zahrozil Jörgen Strand Larsen, jeho ránu z úhlu ale pohotově vyrazil Rui Silva. Norský útočník se dostal do šance i o 11 minut později, kdy hlavičkou jen těsně minul domácí branku. I přes slibné šance hostů sledovali diváci v prvním poločase velmi vyrovnanou hru od obou celků, které dominovaly především obrany. Betis si vytvořil příležitost pouze z rohového kopu, hlavičkující Germán Pezzella však mířil nad.

Manuel Pellegrini očividně nebyl s výkony svých svěřenců v prvním dějství spokojený, a tak se ihned po změně stran rozhodl pro dvojité střídání. V úvodu druhého poločasu to mělo pozitivní účinek, neboť domácí zatlačili svého soupeře a postarali se o pořádný závar ve vápně. Ten sice ještě Celta dokázala ubránit, v 53. minutě už se ovšem El Glorioso z první trefy přece jen radovali. Héctor Bellerín našel krásnou přihrávkou v pokutovém území Mirandu, jenž placírkou umístil míč přesně k levé tyči. Hosty inkasovaný gól příliš nenakopl a byli to naopak zelenobílí, kteří mohli v 81. minutě navýšit své vedení. Nádhernou průnikovou nahrávkou vyslal Isco za obranou Cédrica Bakamba, jeho následná střela ale byla zblokována na roh. Mrzet jej to však nemuselo, protože jen o pár chvil později definitivně rozhodl tvrdým projektilem pod břevno střídající Fekir, jehož na levé straně hřiště opět vybídl skvělým pasem Isco. Francouzova branka byla nakonec ta rozhodující, neboť v nastavení ještě dokázal snížit Larsen.

Betis tak poprvé od konce února okusil chuť vítězství. V příštím kole se představí 20. dubna ve Valencii, Celta Vigo tentýž den přivítá Las Palmas.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
31
24
6
1
67 : 20
78
2
FC Barcelona
31
21
7
3
62 : 34
70
3
Girona FC
31
20
5
6
63 : 39
65
4
Atlético Madrid
31
19
4
8
59 : 36
61
5
Athletic Bilbao
31
16
9
6
51 : 29
57
6
Real Sociedad
31
13
11
7
45 : 33
50
7
Valencia CF
31
13
8
10
34 : 32
47
8
Real Betis
31
11
12
8
38 : 37
45
9
Villarreal CF
31
10
9
12
49 : 54
39
10
Getafe CF
31
9
12
10
37 : 43
39
11
CA Osasuna
31
11
6
14
36 : 44
39
12
UD Las Palmas
31
10
7
14
29 : 35
37
13
Sevilla FC
31
8
10
13
39 : 44
34
14
Deportivo Alavés
31
8
8
15
26 : 38
32
15
RCD Mallorca
31
6
13
12
25 : 36
31
16
Rayo Vallecano
31
6
13
12
25 : 38
31
17
Celta Vigo
31
6
10
15
33 : 46
28
18
Cádiz CF
31
4
13
14
21 : 41
25
19
Granada CF
31
3
8
20
32 : 60
17
20
UD Almería
31
1
11
19
30 : 62
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Mateo16

Isco 18 x MVP

Bellingham ma 12 x MVP

Masaker

Reagovat
zasranej malíř

Nějak se to naštěstí ukopalo, takže fajn a ve středu buď a nebo

Reagovat
misinho7

Velmi dolezie 3b. O tyzden uz ak dame aspon remizu tak snad istota.

Ale dnes tam 2 tutotvky mali padnut, skoro nakoniec z toho bola remiza po tej chybe Lunina v poslednej minute(alebo ho tam ten hrac fauloval?)

Reagovat
Raul=Real

Ten senil fakt nepošetril aspon na par minut Fedeho?

Reagovat
Laliga

Tie tvoje komentáre sú fakt odpad

Reagovat
Raul=Real

Nie sú.

Reagovat
Txapeldun

Naprosto směšný rozhodcovský výkon na San Mamés, týpek nepískne dvě penalty za tahání dresu pro Athletic, naopak pískne dvě pro Villarreal, přičemž ta druhá podle pravidel určitě neměla bejt. Po druhý žlutý pro Ponorku víceméně všechno pískal jako kompenzaci pro hosty. La Liga je fajn, ale strašně jí sráží část rozhodčích, která píská tendenčně, VAR neVAR.

Reagovat
los_blancos

Cuadra Fernández, narodený v Madride, má pochádzať zo štvrte, kde sa fandí odjakživa Atletom. Vďaka nejakej výnimke môže pískať zápasy všetkých madridských klubov... A máš pravdu, je hrozný napr. aj proti Realu (logicky) a celkovo v tejto sezóne pískajú sudí tak, aby z toho najviac profitovalo ATM. Včera jasná penalta na Savinha a nič, nada...

Celý španielsky futbal je skorumpovaný a v sračkách už od ’90 a kadencii Villara, uvidíme ako vyriešia prípad FCB-Negreira, Rubiales, od včera Rocha... Som zvedavý, či začnú riešiť a vyšetrovať rozhodcov alebo novinárov s médiami, ktoré toto všetko celé tie roky krylo. Alebo tiež napríklad takého Tebasa a ďalšie kluby jak práve Atlético, ktoré je s Barcou v inštitúciách (RFEF, CTA & La Liga) najmocnejšie.

Reagovat
Laliga

Kde nie je snaha tam nie je cesta. A tu nie je snaha. Iné človek nepočúva, len ako sa vytvára tlak na rozhodcov. Tie úbohé výkony "nikto nevidí".

Reagovat
JakubOcko

Budimir děkujem s přehledem kopnutá penalta do země v 90+7

Reagovat
Pharrell

Reagovat
KoryVCF

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele