31. kolo
13.04.2024 14:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Griezmann navázal na výkon z Ligy mistrů a Girona popáté v řadě venku padla

Atlético Madrid zvítězilo ve 31. kole LaLigy před vlastními fanoušky nad Gironou 3:1. Blanquivermells popáté za sebou prohráli na hřištích soupeřů navzdory tomu, že šli brzy do vedení, když se Arťom Dovbyk posunul svým 17. gólem v ročníku na první příčku tabulky ligových kanonýrů. Nejlepším mužem zbylé části zápasu však byl domácí tahoun Antoine Griezmann, jenž plynule navázal na středeční výkon, kterým pomohl Atlétům zdolat Dortmund ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Tentokrát se navíc zapsal i na střeleckou listinu, a to hned dvakrát.

Sny Girony o titulu už sice byly po působivé jízdě Realu pryč, umístění v elitní čtyřce by však stále znamenalo několikanásobné překonání předsezonních očekávání. Jejím konkurentem v této snaze bylo právě Atlético, které si zápolení v LaLize proložilo bitvou v Lize mistrů proti Dortmundu. Do pozice favorita ho proti Gironistes posouvala mimo jiné síla v domácím prostředí, kde v celé ligové sezoně ztratilo body jen dvakrát.

Dobrá nálada po středečním zápase nevydržela Los Colchoneros dlouho. Po perfektní kombinaci přihrával pod sebe Yan Couto, načež do prázdné brány míč dopravil nejlepší střelec Girony Dovbyk. Daleko k úspěchu neměla ani prudká přízemní rána zpoza vápna z kopačky Aleixe Garcíi, nicméně ta prosvištěla pouze vedle levé tyče. Poté, co zahrál ve vlastním vápně rukou Miguel Gutiérrez, následovala penalta pro domácí, kterou s přehledem proměnil Griezmann. V poslední minutě nastavení první půle se navíc hlavou prosadil Ángel Correa, a Atléti tak šli do kabin s lepším pocitem.

Krátce po přestávce udeřili červenobílí znovu. Nepovedený odkop mladíka Jhona Solíse skončil na kopačce Griezmanna, jenž bez větších problémů překonal Paula Gazzanigu. Snížení mohlo přijít opět z kopačky Dovbyka. Ukrajinský vytáhlý hroťák ale ránu po stříleném centru do brány uklidit nedokázal. Dále si už Girona nic nebezpečnějšího nevytvořila, a tak z Estadio Metropolitano odjela s prázdnou.

Atlético se tedy výhrou přiblížilo svému soupeři na rozdíl čtyř bodů. V příštím kole se představí 21. dubna na hřišti Alavésu, Girona přivítá o den dříve Cádiz.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele