31. kolo
14.04.2024 16:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Předposlední Granada neporušila vítěznou domácí tradici s Alavésem

Fotbalisté Granady ve 31. kole LaLigy prolomili nelichotivou sérii pěti porážek v řadě, když v souboji letošních nováčků zdolali Alavés 2:0. Trápící se domácí nasměroval k prvnímu triumfu od začátku ledna už v deváté minutě Myrto Uzuni, na něhož ještě v úvodním dějství navázal Lucas Boyé. Trefy těchto dvou borců tak jen stvrdily dlouhotrvající převahu předposledního celku tabulky nad modrobílými před vlastními fanoušky, kde je porazil ve všech šesti dosavadních střetnutích.

Granadu mohl v nejvyšší španělské soutěži udržet už jen opravdový zázrak. Andalusané totiž nastupovali do utkání se sérií pěti porážek v řadě, přičemž naposledy se radovali z vítězství 3. ledna. V tabulce tak byli utopení na předposledním místě se 14bodovou ztrátou na záchranu. Alavés sice starosti se sestupem řešit nemusel, i on však neměl ideální formu, což potvrzovalo pouze jedno vítězství z předešlých osmi klání.

A dobře to s Deportivem nezačalo ani na stadionu Granady. Domácí sice ještě v šesté minutě nevyužili velkou příležitost, kdy z otočky vypálil Boyé pouze do tyče, následnou dorážku ale rukou zablokoval Andoni Gorosabel a Rojiblancos zahrávali penaltu. Tu skrze rukavice skákajícího Antonia Sivery proměnil albánský kanonýr Uzuni. Andalusané pokračovali v sympatickém výkonu a ve 38. minutě se dočkali druhé trefy. Po zablokovaném přímém kopu poslal do vápna nadýchaný centr Sergio Ruiz, který si našel jednoduše zakončující Boyé. Argentinský útočník mohl v nastavení ještě zvýšit náskok Granady, v šanci ale těsně minul pravou tyč.

Alavés po změně stran usiloval o snížení. Na přelomu odehrané hodiny krátce po sobě zasahoval gólman Augusto Batalla, jenž kvalitními zákroky nedával hostům příležitost dorážet. Deportivo zkoušelo pevnou defenzivu rozhýbat alespoň nově příchozími hráči, ani oni ale v méně atraktivní fázi duelu Batallu nedokázali zaměstnávat. Až v 88. minutě musel argentinský brankář znovu ukázat své přednosti. Šťastný oblouček z hlavy Giuliana Simeoneho vyrazil konečky prstů do bezpečí.

Granada tak prolomila své trápení a doma získala tři body. V následujícím kole se 19. dubna střetne s Bilbaem, Deportivo změří o dva dny později síly s Atlétikem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele