31. kolo
14.04.2024 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Daniel Parejo (© AFP)

Villarreal díky úspěšnému penaltovému reparátu bodoval v Bilbau

Utkání 31. kola LaLigy mezi domácím Bilbaem a Villarrealem skončilo 1:1. Hosty musela mrzet zahozená penalta z 11. minuty, kdy tvrdá rána Gerarda Morena pouze rozezněla levou tyč. Nezdarem začal pro Žlutou ponorku i druhý poločas, když se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Santi Comesaňa. Athletic zužitkoval dlouhou přesilovku pouze jednou, a to v 67. minutě zásluhou nedávného hrdiny z finále španělského poháru Oihana Sanceta. Manko Basků na čtvrtou příčku zaručující účast v Lize mistrů však nakonec přece jen narostlo na čtyři body, když v nastavení srovnal z pokutového kopu Dani Parejo.

Bilbao se po triumfu ve španělském poháru vrátilo do ligového kolotoče zápasem proti Villarrealu, s nímž na svém stadionu prohrálo naposledy v roce 2018. Odpočatá Žlutá ponorka ale mohla jet do Baskicka s hlavou nahoře, jelikož v tomto kalendářním roce zvítězila na hřišti Barcelony, Betisu i Realu Sociedad. K bodům jí měl pomoct především Alexander Sörloth, jenž se ucházel o korunu krále střelců LaLigy.

Villarreal dostal už po 10 minutách hry možnost skórovat z pokutového kopu, když se šlapákem v šestnáctce provinil Beňat Prados. Z bílého puntíku ovšem napálil Gerard Moreno pouze levou tyč. Chvíli nato zahodil další tutovku Álex Baena, jenž z komfortní pozice v šestnáctce napálil prvního clonícího obránce. Následně si mírnou herní převahu získalo Bilbao, diváci se však do přestávky přesného zásahu nedočkali.

Druhé dějství začalo pro Žlutou ponorku nešťastně, když si Comesaňa vysloužil po hrubém faulu druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště. Athletic v 67. minutě vytěžil z početní převahy gól, který si po šikovném sklepnutí Gorky Guruzety připsal Sancet. Štěstí se na stranu Villarrealu opět překlopilo až v nejzazších minutách nastavení, kdy nařízenou penaltu poslal nechytatelně do levé šibenice Parejo.

Baskové se tak vrátili na ligový trávník remízou. Další utkání je čeká 19. dubna proti Granadě, Villarreal se o dva dny později střetne s Almerií.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele