31. kolo
13.04.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Joao Félix (© AFP)

Bratrské dvojici trenérů Barcy vyšel hazard se sestavou, výhru v Cádizu vystřihl Joao Félix

Fotbalisté Barcelony zvítězili ve 31. kole LaLigy na hřišti Cádizu 1:0. Xavi, jenž si ještě odpykával trest za vyloučení z duelu s Atlétikem, udělal ve spolupráci se svým bratrem Óscarem Hernándezem hned osm změn v základní sestavě oproti vystoupení v Lize mistrů. Šetření několika opor bylo na katalánském týmu zpočátku znát, postupem času nicméně Blaugranas začali přebírat otěže zápasu. To nakonec vyústilo v jedinou trefu, která ale stála za to. Joao Félix se totiž před přestávkou po rohovém kopu položil do nůžek a nádherně vystřihl Barce vítězství. Její odstup na vedoucí Real Madrid tak zůstal osmibodový.

Ačkoliv Barcelona nepatřila k největším favoritům Ligy mistrů, v Parku princů se vybičovala k velkému výkonu a odvezla si z Paříže cennou výhru 3:2. Ještě než se tyto velkokluby potkají zkraje příštího týdne podruhé, museli Katalánci ve snaze zůstat ve hře o španělský titul zdolat Cádiz. Ten rovněž sváděl tuhý boj, byť v jeho případě bylo cílem setrvat v LaLize i pro příští ročník. K tomu mu velice pomohla dvě vítězství z posledních tří duelů.

Katalánský favorit nastoupil kvůli nabitému programu ve značně obměněné sestavě. Cádiz si toho byl vědom a od počátku se prezentoval dravým fotbalem. První velkou šanci měl ve 22. minutě Javi Hernández, který z úhlu vypálil na bližší tyč. Pozorný Marc-André ter Stegen však jeho ránu vytěsnil. Postupně se začal osmělovat také katalánský gigant a ve 37. minutě zničehonic udeřil díky Joaovi Félixovi. Portugalec se přesnými nůžkami opřel do prodlouženého centru z rohového kopu. Krátce před poločasem Sergi Roberto parádně oslovil úplně volného Fermína Lópeze, jenž zakončoval do prakticky prázdné sítě. Když už ale všichni barcelonští fanoušci zvedali ruce nad hlavu, na brankové čáře se zjevil Víctor Chust a míč zázračně vykopl.

V 54. minutě celý stadion vybuchl nadšením poté, co Juanmi poslal balon do sítě. Kvůli jednoznačném ofsajdu nicméně jeho trefa nemohla platit. Krátce nato prošel obranou jako nůž máslem Joao Félix a míč následně předložil na volného Ferrána Torrese. Španělovi trvala střelba z dobré pozice moc dlouho, a jeho pokus tak zblokovala obrana. Po hodině hry se role obou hráčů otočily, ale Portugalec po Torresově centru pro změnu zakončoval nepřesně. Piráti mohli ukořistit bod díky parádní bombě, kterou vyslal v 79. minutě střídající Diadié Samassékou, avšak ter Stegen byl opět bezchybný.

Barcelona tak prokázala dobrou formu už šestou soutěžní výhrou v řadě. V příštím kole sehraje 21. dubna ostře sledovaný duel s Realem Madrid, Cádiz se o den dříve představí v Gironě.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele