31. kolo
15.04.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Valencie (© AFP)

Komický penaltový kolaps Budimira přiblížil Valencii vysněné pohárové Evropě

Valencia zvítězila ve 31. kole LaLigy na hřišti Osasuny 1:0. O jediný přesný zásah se postaral už v 18. minutě André Almeida, jenž se po předchozím půlročním zranění prosadil ve druhém utkání za sebou. V nastavení mohl z penalty vyrovnat kanonýr Ante Budimir, jenže Chorvat při rozběhu až komicky zakopl a pokutový kop neproměnil. Netopýři dokázali, že se jim v Pamploně v poslední době daří, jelikož tam vyhráli ve třetím zápase v řadě. Díky tříbodovému zisku se navíc přiblížili šesté příčce v tabulce, která zajišťuje kvalifikaci do Evropské konferenční ligy.

Historická bilance měření trenérských sil Jagoby Arrasateho a Rubéna Baraji gólovým hodům nenasvědčovala. Při jejich šesti vzájemných střetnutích totiž bylo k vidění jen sedm branek, hned tři z nich ale při podzimním utkání na Mestalle, kde triumfovali Los Rojillos. Při pohledu do tabulky se však celkově lépe dařilo Netopýrům, kteří po čtyřletém půstu snili o návratu do pohárové Evropy.

K naplnění těchto snah je po klidnějším začátku utkání bez výraznější šance nasměroval v 18. minutě Almeida. Portugalský střelec napřáhl zpoza vápna a zamířil přesně ke vzdálenější tyči, kam Sergio Herrera neměl nárok dosáhnout. Rychle navýšit vedení mohl Jesús Vázquez, jenž si našel prostor v šestnáctce, gólman Osasuny ovšem tentokrát předvedl povedený zákrok.

Zrzci po většinu první půle drželi míč na svých kopačkách, jenže k zakončení se nedostávali. To přišlo až krátce před koncem poločasu. Moi Gómez se šikovně uvolnil a vyslal zpoza vápna tvrdou pumelici, která byla sražena bránícím blokem na levou tyč. Vzápětí pálil Rubén García a jen těsně minul.

Poločasová přestávka k odpočinku obou týmů nejspíše nepomohla, neboť po rozehrání druhé části utkání všichni hráči na trávníku působili unaveně. Nikdo se nikam nehnal, což se nelíbilo divákům. Uklidnit se domácí fanoušky pokusil v 65. minutě Budimir, jenž se procpal k zakončení, ale svou střelu namířil těsně vedle levé tyče. Po 10 minutách nastala na straně Los Rojillos takřka stejná situace.

V závěru duelu nejvýše ze všech vyskočil Jorge Herrando, avšak jeho hlavička se pouze otřela o břevno. Ještě větší šance přišla v nastavení, kdy sudí po dlouhém zkoumání videa nařídil pokutový kop ve prospěch Zrzků. K penaltovému puntíku se postavil Budimir a zklamal. Při rozběhu totiž zakopl a Giorgi Mamardashvili snadno pokryl balon.

Valencia tak soupeři oplatila porážku ze třetího hracího týdne. V příštím kole přivítá 20. dubna Betis, Osasuna se tentýž den představí na stadionu Vallecana.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele