LaLiga - souhrn 29. kola: Atlético vyhořelo s Barcelonou

15.03., 22:58, aktualizováno 17.03., 22:56
Komentáře a souhrny
Robert Lewandowski (© AFP)

Atlético vůbec nezvládlo šlágr s Barcelonou, Katalánci skórovali třikrát. Real Madrid veze tři body z Pamplony a pohodlně tak drží první místo, Girona totiž nestačila na Getafe. Athletic Club porazil Alavés a dostal se před Atlético. Real Sociedad si poradil se sestupem ohroženým Cádizem a má jistotu, že i nadále zůstane na šestém místě, které jako poslední zajišťuje místenku do evropských pohárů. Hosté naopak odmítli možnost opustit sestupové pásmo. Almería poprvé v sezóně vyhrála.

Atlético Madrid - FC Barcelona 0:3

17.03.2024 21:00

Góly: 38. João Félix, 47. Robert Lewandowski, 65. Fermín López

Hráči Barcelony zvítězili ve šlágru 29. kola LaLigy na hřišti Atlétika Madrid až překvapivě hladce 3:0. O rozhodující trefu se stejně jako při prvním vzájemném duelu v prosinci postaral v Katalánsku hostující kmenový hráč Los Indios Joao Félix. Někdejší miláček ochozů Estadia Metropolitano tak zasadil další tvrdý úder svým bývalým příznivcům a navíc dopomohl k ukončení skvostné série Los Colchoneros. Ti až do tohoto večera ovládli s jednou výjimkou všechny ligové zápasy hrané před svým publikem.

Oba týmy před několika dny postoupily do čtvrtfinále Ligy mistrů. Barcelona se dvěma teenagery v kádru vyřadila úřadujícího mistra Serie A Neapol, Atlético si zase na penalty poradilo s aktuálním lídrem italské nejvyšší soutěže Interem. Ve vzájemném souboji se hledal favorit obtížně, nicméně domácí dominance dávala Madriďanům slušnou naději k pokoření Blaugranas.

První velkou akci zápasu založila hostující obrana. Špatnou přihrávku vystihl Rodrigo de Paul a přistrčil míč na Pabla Barriose, ten ale bohužel pro Los Colchoneros pálil kousek od pravé tyče. O chvíli později se stal adresátem prudké přihrávky Álvaro Morata, jeho jemnou teč si však Marc-André ter Stegen pohlídal. Barca se propracovala k dobrému centru, který Raphinha umístil hlavičkou vedle branky. To Katalánce nemuselo mrzet, neboť ve 38. minutě zakončil z malého vápna Joao Félix chytrou přihrávku Roberta Lewandovského.

Začátek druhé půle byl pro de Paula jako ze špatného snu. Po jeho zaváhaní ve 47. minutě přišla průniková přihrávka na Lewandovského, který poslal míč do protipohybu Jana Oblaka. Vedení svého týmu držel ter Stegen. Nejprve vyrazil volej Marcose Llorenteho z hranice vápna a poté se vrhl proti dorážce střídajícího Memphise Depaye. Dominanci úřadujícího mistra potvrdil svou hlavou Fermín López a Lewandowski se tak mohl v 65. minutě těšit z druhé asistence v zápase. Snížení měl na své noze Saúl Ňíguez, ale pokus z malého vápna mířil vedle pravé tyče. V poslední akci zápasu zatáhl za záchrannou brzdu Nahuel Molina, za což si vysloužil červenou kartu.

Barca se tak stala prvním celkem, který si v tomto ročníku odvezl ze hřiště Atlétika tři body. Další utkání Madriďany čeká 1. dubna ve Villarrealu, Blaugranas o den dříve vyzvou Las Palmas.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Betis 2:0

17.03.2024 18:30

Góly: 40. Florian Lejeune, 78. Sergio Camello

Vallecano porazilo na své domácí půdě ve 29. kole LaLigy Betis 2:0, a ukončilo tak devítizápasové čekání na triumf v nejvyšší soutěži. První poločas mnoho šancí nepřinesl, přesto právě v něm diváci na zaplněném Campo de Futbol de Vallecas viděli vítězný gól Floriana Lejeuneho, jenž se prosadil z přímého kopu. Rayo zároveň utnulo sérii nezdarů proti Betisu, když jej porazilo poprvé od roku 2014.

Nedělní podvečer svedl na předměstí Madridu k bitvě dva celky s velmi špatnou formou. Betis se sice stále držel na slušné sedmé pozici jen bod od Realu Sociedad, nedávno však vypadl z pohárové Evropy, přičemž v lize dvakrát v řadě prohrál. Domácí na tom byli ještě o poznání hůře, když nepoznali chuť vítězství 10 klání po sobě, přičemž se začali nebezpečně blížit sestupovým vodám.

Utkání se hrálo ve vysokém tempu, ovšem střeleckých pokusů ani na jedné straně nikterak výrazně nepřibývalo. Velkou chybu udělala obrana domácích ve 22. minutě. Míč chytře vypíchl Nabil Fekir, ale ze středu šestnáctky zakončoval pouze do levé tyče. Vallecano o několik minut později dostalo výhodu volného přímého kopu. Míč si připravil Lejeune a vyslal tvrdou ránu na zadní tyč, kterou brankář nedokázal vyrazit.

Rayo ve druhém poločase začalo pracovat na udržení náskoku. Postupovalo ze zabezpečené obrany, do které se hosté dostávali velmi těžce. Nabídku na skórování dostal v 61. minutě Ayoze Pérez, ovšem jeho kop patičkou vyrovnání nepřinesl. O chvíli později napřáhl z hranice vápna domácí Pathé Ciss, ale Rui Silva si s pokusem mířícím k pravé tyči poradil. Další chyba v obraně zelenobílých vyústila ve střelecký pokus, avšak Oscar Valentín v ideální pozici mířil doprostřed. Pojišťující gól přišel v 78. minutě. Dlouhý aut propadl až na Sergia Camella, jehož dloubáček odstartoval v ochozech obrovské ovace.

Vallecano tak prolomilo bídnou formu a doma získalo tři body. Oba celky mají na programu další ligové kolo 31. března. Rayo změří síly s Celtou Vigo, Betis se střetne v těžkém klání s Gironou.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Valencia CF 1:0

17.03.2024 16:15

Góly: 54. Jorge Cuenca

Hráči Villarrealu porazili ve 29. kole LaLigy Valencii 1:0. Domácí měli v utkání mírně navrch, dlouho však selhávali na skvěle chytajícím Giorgim Mamardashvilim, jenž v první půli dokonce zneškodnil soupeřovu penaltu. V 54. minutě už byl ale gruzínský reprezentant krátký na hlavičku Jorgeho Cuency, který vystřelil Žluté ponorce tři body, díky nimž se v tabulce zavěsila právě na Netopýry. Ti naopak prohráli již třetí venkovní střetnutí v řadě bez vstřeleného gólu.

Villarreal mohl po nedávném vypadnutí z Evropské ligy soustředit veškeré síly na boj ve španělské nejvyšší soutěži, v níž se chtěl ve zbytku sezony porvat o pohárové pozice. Valencia sice byla v tabulce o pět bodů nad Žlutou ponorkou, na její stadion však neměla dobré vzpomínky. V minulém vzájemném klání na Estadio de la Ceramica totiž při jeho znovuotevření prohrála.

Žlutá ponorka vplula do utkání lépe. Po necelé čtvrthodině si vytvořila ve vápně Netopýrů obrovský závar, při němž měl největší šanci skórovat Bertrand Traoré, proti změně stavu byl ale Mamardashvili. Na druhé straně mohl ukázat domácím potřebnou efektivitu Hugo Duro, jenže ani on svým elegantním lobem nezlomil bezbrankový stav. Gól nepřišel ani ve 39. minutě, když penaltu v podání Álexe Baeny zlikvidoval skvělým zákrokem Mamardashvili.

Po změně stran zahrozil jako první střídající Peter González, jehož obstřel na zadní tyč vyrazil Filip Jörgensen. Krátce nato se ve stoprocentní příležitosti objevil Santi Comesaňa, fantasticky proti němu však zasáhl Mamardashvili, který vytěsnil míč na roh. Zákrok gruzínského gólmana se ale nakonec stal "pyrrhovým vítězstvím", když z následné standardní situace otevřel skóre hlavičkující Cuenca. Hosté se poté dostali do řady slibných šanci, tu největší spálil Cenk Özkacar, jehož skvěle vychytal Jörgensen.

Villarreal tak vyhrál a přiblížil se pohárovým příčkám. Další utkání jej čeká 1. dubna s Atlétikem Madrid, Valencia o dva dny dříve přivítá na svém hřišti Mallorku.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - UD Almería 0:1

17.03.2024 16:15

Góly: 14. Léo Baptistão

Almería se ve 29. kole LaLigy konečně dočkala, jelikož triumf 1:0 ze hřiště Las Palmas byl jejím vůbec prvním tříbodovým ziskem v probíhající sezoně. Vítěznou premiéru La Uniónu si tak užil nový trenér Pepe Mel, již čtvrtý kouč na lavičce Rojiblancos v tomto ročníku. Hrdinou dne se stal Léo Baptistao, na jehož zásah ze 14. minuty nedokázal navzdory řadě vyložených šancí na obou stranách nikdo navázat.

Las Palmas začalo ztrácet své kouzlo, které jej zdobilo především v první polovině sezony. Nováček soutěže se herně trápil, což potvrzovalo jen jedno vítězství z posledních sedmi zápasů. Reputaci si však mohl napravit na vlastní půdě proti Almeríi, která na tom byla ještě mnohem hůře. Zatímco domácí se i přes pokles formy stále nacházeli v poklidném středu tabulky, hosté byli bez jediné výhry v letošním ročníku beznadějně poslední.

Právě Almería však ve 14. minutě gólově odšpuntovala utkání. Po perfektně načasovaném náběhu za obranu převzal na křídle míč Largie Ramazani a ve vápně poté našel přízemním centrem Léa Baptistaa. Na druhé straně pronikl do vápna díky spoluhráčově pasu Sandro Ramírez a když už se zvedali fanoušci ze sedadel, vytasil brankář proti obstřelu z úhlu nohu. Stejný aktér zahrával na přelomu půlhodiny hry přímák ze strany, několik hráčů se natahovalo pro gólovou teč, nakonec ale míč prosvištěl kolem zadní tyče. Když pak ve 39. minutě běželi Ramazani a Adrián Embarba sami na brankáře, jako Pat a Mat nahrál jeden druhému nepřesně.

Do druhého dějství naběhl odhodlaný vyrovnat Ramírez, nepohlídal si ale ofsajdové postavení. Chvíli nato málem udeřilo duo zodpovědné za jediný gól utkání, tentokrát ovšem Léo Baptistao nezvládl včas ukočírovat míč. V 58. minutě přečetl zpětnou přihrávku na gólmana hostů Alberto Moleiro, ve zlaté příležitosti se však zalekl vyběhnutého Luíse Maximiana. Indálicos střežili úzké vedení zuby nehty, kolektivní snaha se navzdory tlaku soupeře nakonec ukázala být úspěšnou.

Almería tak využila špatné formy Las Palmas a vůbec poprvé v letošním ročníku získala tři body. Oba celky mají na programu další ligový zápas 30. března. Žlutomodří se utkají s Barcelonou, Rojiblancos změří síly s Osasunou.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Celta Vigo 1:2

17.03.2024 14:00

Góly: 18. Youssef En-Nesyri - 72. Carles Pérez, 78. Jørgen Strand Larsen

Sevilla prohrála v domácím utkání 29. kola LaLigy s Celtou Vigo 1:2. Hosté vstupovali do střetnutí pod vedením nového lodivoda Claudia Giráldeze, kterému přidělal na čele vrásky už v 18. minutě Youssef En Nesyri. Marocký útočník po změně stran ukázal i svou stinnou stránku, když po nechtěném vystřídání kopal do bedny s lahvemi a hádal se s vlastním koučem. Chvíli nato Celta vyrovnala zásluhou náramné trefy Carlese Péreze, na kterého ještě v závěru navázal vítěznou patičkou Jörgen Strand Larsen. Trenér Viga tak prožil příjemný debut na lavičce Los Celestes.

Los Hispalenses byli prvním vyzyvatelem Celty Vigo od jejího vyhazovu Rafaela Beníteze. Andalusané z posledních sedmi klání padli jen jednou a to těsně s Realem Madrid, druhý velkoklub z hlavního města Atlético navíc dokázali přemoci. Právě vysoká prohra s Bílým baletem v minulém kole byla poslední kapka pro vedení Celty, nového kouče Giráldeze tak čekala proti Rojiblancos zkouška ohněm.

Uhasit žízeň po kýženém úspěchu mohl již ve třetí minutě Iago Aspas, odražený míč z nebezpečného centru ale zkušeného kanonýra nezastihl ve vyložené šanci a nakonec přestřelil. Zato Sevilla předvedla v 18. minutě lekci v efektivitě, když tváří v tvář gólmanovi nezaváhal En Nesyri a první střelou na bránu v utkání poslal Rojiblancos do vedení. Aspas byl u šance na začátku i konci půle, ve 43. minutě totiž jednu vytvořil pro Larsena, ten však tutovce před brankářem nedodal razanci ani přesnost.

I vstup do druhého dějství přinesl gólovou příležitost Aspase, přízemní vybídku ke střele zevnitř vápna ale 36letá legenda Viga jen prodloužila těsně za vzdálenější tyč. Kolem 60. minuty domácí hned čtyřikrát neuspěli v nadějné příležitosti, dva ze smolných pokusů měl na svědomí Isaac Romero. Moto "když nedáš, dostaneš" Seville názorně vysvětlil v 72. minutě Pérez, jenž z rohu vápna zakroutil ránu do bližší šibenice. Na něj ještě hezčím zakončením navázal Larsen, zády k brance totiž patičkou uklidil centrovaný míč za záda brankáře.

Ve zkoušce ohněm tak nový kouč uspěl. Další ligový zápas čeká Celtu až 31. března po reprezentační přestávce doma proti Vallecanu, Sevilla pojede o den dříve na hřiště Getafe.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Deportivo Alavés 2:0

16.03.2024 21:00

Góly: 32. Gorka Guruzeta, 37. Gorka Guruzeta

Bilbao vyhrálo v domácím utkání 29. kola LaLigy 2:0 nad Alavésem. Živé první dějství načal brzkým gólem Iňaki Williams, tomu však vzal vítr z plachet ofsajdový praporek. Dirigentovu hůlku tak po něm přebral jeho bratr Nico Williams, který ale zprvu zavinil ve 31. minutě penaltu. Tu ovšem gólman lapil a pouhou minutu nato se mladší ze sourozenců vykoupil asistencí u vítězné branky Gorky Guruzety, jenž o pět minut později přidal i pojišťující trefu.

Pokud mělo mít Deportivo Alavés z něčeho strach, tak to bylo Bilbao na Estadio San Mamés. Los Leones totiž před vlastními fanoušky prohráli od startu sezony pouze jednou, a to v srpnu minulého roku proti Realu Madrid. Hosté se sice naladili poslední výhrou nad Vallecanem, čímž ukončili pětizápasovou sérii bez vítězství, favoritem ovšem byli jednoznačně domácí. Ti totiž ve výborné formě na dálku bojovali o čtvrtou příčku s Atlétikem Madrid.

Prvně radost v pevnosti Los Leones vypukla už v páté minutě, kdy obdržel pas za obranou Iňaki Williams, nepohlídal si ale ofsajdovou linii, a jeho gól tak nemohl být uznán. Na druhé straně měl obrovskou šanci Jon Guridi, jehož hlavička skončila na nohách Unaie Simóna. Nakonec to byl domácí Nico Williams, který se jako první významně zapsal do děje zápasu, když po jeho faulu kopal Alavés penaltu. Ránu Luise Rioji ovšem perfektně vychytal Simón. Z následného protiútoku pak Nico Williams napravil svou reputaci, když naservíroval míč před odkrytou branku Guruzetovi, jenž otevřel skóre. Brzy se navíc Bilbao mohlo radovat i z druhé branky, jelikož Iňaki Williams sklepl dlouhý centr opět Guruzetovi, který se z hranice vápna znovu nemýlil.

Krátce po pauze předvedli zdařilou spolupráci bratři Williamsové, Iňaki ale nasměroval centr Nica pouze do rukou gólmana. Jinak domácí celek nabízel spíše udržovací fotbal a ten k mnoha šancím nevedl. Výjimku tvořilo zakončení Iňakiho Williamse, který z první zamířil přímo na Antonia Siveru.

Baskické derby tak podle očekávání dotáhlo do vítězného konce Bilbao. Oba celky sehrají další ligový zápas 31. března. Lvi se střetnou s Realem Madrid, Alavés změří síly s Realem Sociedad.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Girona FC 1:0

16.03.2024 18:30

Góly: 33. Jesús Santiago

Fotbalisté Getafe porazili v utkání 29. kola La Ligy Gironu 1:0, a prolomili tak více než měsíční čekání na výhru. Jediným úspěšným střelcem utkání se stal ve 33. minutě 19letý Yellu Santiago, pro něhož šlo o premiérový gól mezi španělskou elitou. Blanquivermells své šance neproměnili a po čtvrté venkovní prohře v řadě ztrácí na vedoucí Real Madrid už 10 bodů.

Senzační tažení Girony se v posledních týdnech znatelně zadrhlo. Důvodem byla zejména nevyrovnanost výkonů, když Katalánci z pěti předešlých zápasů dva vyhráli a třikrát nezískali ani bod. Všechny tyto nezdary přitom přišly na hřištích soupeřů. Domácí zase více než měsíc nezvítězili, a navíc se podruhé v řadě nemohli spolehnout na zraněného autora 15 ligových branek Borju Mayorala, jehož na hrotu útoku nahradil Mason Greenwood.

Úvodní minuty nabídly opatrný fotbal, který nevedl k žádným gólovým příležitostem. První výraznější šanci ke skórování měli ve 20. minutě hosté, avšak Iván Martín z nadějné pozici zamířil vedle. O 10 minut později na sebe poprvé v utkání upozornil Greenwood, jehož projektil ale hostující branku minul. Ve 33. minutě už se domácí dočkali. Mladíček Santiago obdržel parádní průnikový pas od Ilaixe Moriby a svým premiérovým zásahem ve španělské nejvyšší soutěži otevřel skóre. V závěru úvodního dějství byl dvakrát blízko vyrovnání ukrajinský kanonýr Arťom Dovbyk, který však ani jeden ze svých pokusů nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

Úvod druhého poločasu rozkouskovala ošetřování několika hráčů. Zápas se znovu začal více rozjíždět až okolo 60. minuty, kdy se hned do několika střeleckých příležitostí dostal aktivní Dovbyk. Do hry Blanquivermells se ale začala vkrádat nervozita a snahy o vyrovnání kazil narůstající počet nepřesností. Ty způsobovaly, že nebezpečnějším týmem bylo Getafe, které mohl v 80. minutě poslat do dvougólového vedení Jaime Mata, proti jehož zakončení z bezprostřední blízkosti však skvěle zasáhl gólman Paulo Gazzaniga. O pět minut později mohl vyrovnat Dovbyk, jenže ani jeho další šance brankou neskončila.

Getafe tak využilo špatné venkovní formy Girony a zvítězilo. Po reprezentační pauze se 30. března utká se Sevillou, hosté změří o den později síly s Betisem.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Madrid 2:4

16.03.2024 16:15

Góly: 7. Ante Budimir, 90+1. Iker Muñoz - 4. Vinícius Júnior, 18. Daniel Carvajal, 61. Brahim Díaz, 64. Vinícius Júnior

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili ve 29. kole LaLigy na hřišti Osasuny 4:2, a opět tak potvrdili dlouholetou dominanci proti týmu z Pamplony. Strategické plány domácích narušil již ve čtvrté minutě trestuhodným zaváháním Alejandro Catena, které následně potrestal v zápase dvougólový Vinícius Júnior. Velký podíl na výhře Bílého baletu pak měl i Federico Valverde, jenž asistoval třem různým střelcům Madriďanů. Osasuna tak v této sezoně nezískala proti žádnému celku z první pětky ani bod, a na úspěch tedy musí počkat proti méně věhlasnějším soupeřům.

Tým z Pamplony prohrál z předešlých pěti klání pouze proti Gironě, za což vděčil především fantastické formě Anteho Budimira. Chorvatský kanonýr vstřelil hned pět z posledních šesti gólů Osasuny, kterou dotáhl až na 10. místo tabulky. Proti Bílému baletu se však domácím dlouhodobě vůbec nedařilo. Lídr španělské soutěže totiž ve vzájemném utkání padl naposledy v lednu 2011 a v aktuálním ligovém ročníku navíc nebodoval stále jen jedinkrát.

K prodloužení této úctyhodné série vykročili fotbalisté Realu hned ve čtvrté minutě. S míčem si nezdravě dlouho pohrával Catena. Toho využil Vinícius Júnior, který stopera soupeře dokázal odzbrojit a po samostatném úniku zakončil nechytatelně do protipohybu Sergia Herrery. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat a neměl ho na svědomí nikdo jiný než Budimir. Ten se po rohovém kopu nejlépe zorientoval ve vápně a z bezprostřední blízkosti napálil balon mezi nohama Daniela Carvajala do sítě. Kapitán Los Blancos si spravil chuť o chvíli později. Naběhl si totiž na přihrávku Valverdeho a z krkolomné pozice z úrovně penalty střelou šajtlí proměnil Herreru v pouhého diváka. V závěru prvního dějství se prezentoval ukázkovou robinzonádou Andrij Lunin, jenž tak vystavil stopku vydařenému obstřelu Josého Manuela Arnáize.

Po návratu ze šaten pojistil Realu vedení ve stále otevřeném zápase Brahim Díaz. Vše začalo u brankáře Lunina, který dlouhým výkopem našel hlavu Valverdeho. Uruguayský záložník prodloužil míč za sebe do běhu právě Díazovi, a ten se tváří v tvář Herrerovi nemýlil. Valverde měl prsty také v další trefě hostujícího celku. Dokázal totiž usměrnit prudký pas z kopačky Antonia Rüdigera přímo na rozběhnutého Viníciuse Júniora, jenž z ostrého úhlu se štěstím prostřelil Herreru. V nastaveném čase ještě upravil konečné skóre Iker Muňoz, který napálil balon do sítě mezi nohama Lunina.

Osasuna tak na velkého favorita nevyzrála a z duelu odešla s prázdnou. V příštím kole ji 30. března čeká o poznání jednodušší úkol, když se utká s poslední Almerií. Real bude o den později hostit Bilbao.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Granada CF 1:0

16.03.2024 14:00

Góly: 85. Antonio Raíllo

Granada ve 29. kole LaLigy padla na půdě Mallorky 0:1, čímž prohloubila své trápení na hřištích soupeřů, kde v letošním ročníku získala jen dva body. Domácí byli po většinu času aktivnějším celkem, což vyústilo v 85. minutě ve vítěznou trefu kapitána Antonia Raílla. Rumělky navíc mohl těšit i fakt, že Nazaríes porazily před vlastními fanoušky poprvé od roku 1984. Hosté udělali naopak další krok k sestupu, neboť na první nesestupovou pozici ztrácejí již 10 bodů.

Granadě v aktuální sezoně prostě není přáno, protože ani ta nejlépe odehraná utkání pravidelně nedokáže dotáhnout do vítězného konce. To se ukázalo i minulý týden proti Sociedadu, kdy Andalusané ještě v 80. minutě vedli, ale po porážce 2:3 nakonec nezískali ani bod. Smolné představení za sebou měla také Mallorca, která sahala po cenné remíze v Barceloně a na kolena ji poslal až krásný gól Lamineho Yamala.

Domácí se hned od úvodního hvizdu chopili taktovky, nicméně do větších příležitostí se propracovat nedokázali. První střelecký pokus si zapsal až Cyle Larin, ale z otočky se mu povedlo pozdravit pouze diváky v ochozech. V nadějnější pozici se ocitl Vedat Muriqi. Ten ranou z hranice vápna pořádně protáhl Augusta Batallu, kterému zákrok ztížil jeho kolega z obrany Bruno Mendéz, jenž dělovku kosovského snajpra nebezpečně tečoval.

Hned po návratu ze šaten přetlačil Larin v souboji tělo na tělo nedůrazného Kamila Piatkovského, aby následně oslovil dobíhajícho Muriqiho. Přihrávka kanadského útočníka však postrádala razanci. Z toho těžil Batalla, jenž se vrhl pod nohy Muriqiho a celou šanci zmařil. Následně se při standardní situaci prosadil hlavou Raíllo, ale tomu zkazil radost zdvižený praporek pomezního. Přehlídka neproměněných příležitostí ze strany Mallorky nebrala konce. Po rychlém protiútoku si zopakovali spolupráci Larin s Muriqim. Druhý jmenovaný však ze záklonu nedokázal zacílit do odkryté branky, kterou trestuhodně přestřelil. Aktivní přístup Pirátů přinesl ovoce až v 85. minutě. Po rohovém kopu se totiž vyšplhal nejvýše do vzduchu kapitán Raíllo a hlavou pokořil jinak bezchybného Batallu.

Granada na Mallorce nepřekvapila a nezískala ani bod. Podobná situace se jí nicméně rozhodně nesmí přihodit 29. března, kdy přivítá Cádiz. Ostrované o den později zamíří do Valencie.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Cádiz CF 2:0

15.03.2024 21:00

Góly: 28. Mikel Merino, 68. Arsen Zacharjan

Cádiz prohrál ve 29. kole LaLigy na stadionu Realu Sociedad 0:2. Domácí si vítězství zajistili ve 28. minutě, kdy po nečekaně rychle zahraném rohovém kopu přiťukl Mikel Oyarzabal efektní patičkou balon Mikelu Merinovi, jenž nekompromisně zavěsil. Baskové se tak udrželi na dostřel elitní čtveřici, Piráti naopak po třízápasové sérii bez porážky přišli o možnost vynořit se ze sestupových vod.

Pryč jsou ty časy, kdy se baskického celku obávaly nejen španělské kluby, ale také mužstva v Lize mistrů. Sociedad sice naposledy vybojoval utrápené vítězství na stadionu předposlední Granady, nadále jej ovšem děsila bilance osmi domácích duelů v řadě bez tříbodového zisku. La Real mohl ukončit tuto sérii proti Cádizu, který nicméně minule překvapil Atlético Madrid a v LaLize vyhrál poprvé od začátku září.

Už v šesté minutě vyslal Oyarzabal dobrou průnikovou přihrávkou do náběhu Sheralda Beckera, toho ale při zakončení vychýlil obránce, a míč tak zamířil těsně vedle vzdálenější tyče. I nadále sice dominoval San Sebastián, další šance ovšem přišly až krátce před půlhodinou hry. Nejdříve dostal mnoho prostoru ve vápně Oyarzabal, jehož zakončení vyrazil Conan Ledesma na roh. Ten však bleskově rozehrál Takefusa Kubo, a nenechal tak prostor pro zformování hostující defenzivy, čehož využil opět Oyarzabal, který přízemní rozehrávku prodloužil na osamoceného Merina, jenž zakončoval do prázdné branky.

Domácí kapitán se následně v závěru poločasu dopustil velkého zaváhání. Stál sice v několikametrovém ofsajdu, milimetrově přesnou přihrávku mu ovšem poslal hostující Rubén Alcaraz, Oyarzabal ale zakončil nepřesně.

Záhy po změně stran zadělal na potíže pro domácí Álex Remiro, který vyrazil balon pouze ke Christianu Kouamému, ten však odkrytou branku přestřelil. V 57. minutě z bezprostřední blízkosti hlavičkoval Merino, pěkný zákrok ale předvedl Ledesma. Navýšení vedení se hosté dočkali v 68. minutě, a to podobným způsobem jako v prvním případě. Po přízemním centru z pravé strany od Braise Méndeze proletěl míč přes Oyarzabala na střídajícího Arsena Zachrajana, jenž pálil do prázdné branky.

Cádiz se tak na vítěznou vlnu nedostal a v Baskicku padl. V příštím kole 29. března jej doma čeká nesmírně důležitý souboj proti Granadě. Sociedad o dva dny později zamíří na trávník Alavésu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
29
22
6
1
64 : 20
72
2
FC Barcelona
29
19
7
3
60 : 34
64
3
Girona FC
29
19
5
5
59 : 34
62
4
Athletic Bilbao
29
16
8
5
50 : 26
56
5
Atlético Madrid
29
17
4
8
54 : 34
55
6
Real Sociedad
29
12
10
7
42 : 31
46
7
Real Betis
29
10
12
7
34 : 33
42
8
Valencia CF
28
11
7
10
32 : 32
40
9
Villarreal CF
29
10
8
11
47 : 51
38
10
Getafe CF
29
9
11
9
37 : 42
38
11
UD Las Palmas
29
10
7
12
29 : 32
37
12
CA Osasuna
29
10
6
13
33 : 43
36
13
Deportivo Alavés
29
8
8
13
26 : 35
32
14
RCD Mallorca
29
6
12
11
25 : 35
30
15
Rayo Vallecano
29
6
11
12
25 : 38
29
16
Sevilla FC
29
6
10
13
36 : 44
28
17
Celta Vigo
29
6
9
14
32 : 44
27
18
Cádiz CF
29
3
13
13
20 : 40
22
19
Granada CF
28
2
8
18
30 : 58
14
20
UD Almería
29
1
10
18
28 : 57
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
Laliga

Rozhodca krásne alibisticky obišiel úplne jednoznačnú druhú žltú kartu pre Herranda

Reagovat
Laliga

*oprava, bol to Torre , potom ale už vôbec nerozumiem prečo mu nedal kartu, mal som zato že sa zlutoval, aby ho nemusel poslať von. O to horšie rozhodnutie.

Reagovat
misinho7

Velmi dolezita vyhra. Vykon super z nasej strany a potesili dnes Vini a Valverde.

Jedina skoda ze Ardovi nedal Carlo viac minut.

Reagovat
Laliga

Aspoň mu to tam mohlo padnúť

Reagovat
zasranej malíř

Pohodové a důležité 3 body teď jen doufat, ať se nikdo nezrakví během repre pauzy

Reagovat
misinho7

boha to by bol riadny gol naozaj sa snazi za tych 3-6 min co dostane carovat no

Reagovat
Mass

Tjn, tahle je vidět jen ta dřevácká dorážka.

Reagovat
CHONG

Hezky zvládnuté, dnes a zítra nás Madrid podrží a už to bude veselé

Reagovat
MystycMac

Zajtra čista 2 Atletiko nikdy nič neuhrá proti Barce ...

Reagovat
Salfovic

Takže baráky na Atlético.

Reagovat
JeséRodriguez

To až v případném semifinále LM

Reagovat
Laliga

Prvý tip s kurzom 2,9 krásne vyšiel, a áno v prípadnom SF znova jednoduchá výhra. ATL nie je schopné Barce streliť čo i len gól. Za druhý polčas si zaslúžili dostať aj 5 nie len 3. Barca si ATL vychutnáva, ešte aj pošetrili Yamala

Reagovat
JeséRodriguez

V lize ano, ale v LM bych si tipnul, že se to otočí i když Barcelona teď nabírá celkem formu, snad ten titul v lize dotáhneme. V LM to bude těžká cesta.

Reagovat
eder

Co je to za hnusnou máničku?!

Reagovat
imp.

Hezka vyhra. O titulu si myslim, ze je rozhodnuto. Cca 87-90 bodu bude dost, takze potrebujeme tak 15 bodu za zbyvajicich 9 zapasu. To uz neverim, ze pustime.

Reagovat
Ángel di María 22

Jestli Barcelona vyhraje na Atleticu, tak jeste ve hre je, ale pokud ne, tak je hotovo.

Reagovat
Cracker10

Jasne, ze je rozhodnuto, uz davno. Kdo by vas jako mel dotahnout

Reagovat
Mateo16

O titule je už rozhodnuté aj keby sme stratili 15 bodov , Barcelona je zúfalá a Girona bojuje o 4 miesto

Reagovat
Laliga

Ty kks ja nechápem či to je želanie, alebo kde to stále niektorí beriete že Barca je zúfalá. Aby si sa nečudoval aj po Clasicu ešte . Barca síce nemá najlepšie obdobie, no stále je to TOP tím. Navyše dokáže zahrať dobrý zápas aj s pomaly Béčkovým výberom. Som presvedčený že si napr v LM zahrajú finále, a tam sa môže stať čokoľvek. Bola by celkom sranda keby tá "zúfalá" Barca vyhrala LM. Ako fanúšik Realu mám z toho síce hrôzu ale celkom by to stálo za tie komentáre potom.

Reagovat
Mateo16

Matematika , Barcelona nezvladne vyhrat vsetko do konca ligy a samozrejme ani my .

Reagovat
Laliga

Ja nehovorím o titule, ale o tej "zúfalej" Barcelone

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Ángel di María 22

Dobra vyhra, dalo se na to koukat. Priste uz s Bellinghamem

Reagovat
Rothbard

Při zápase Slavia - AC spolukomentátor Kobylík mluvil o Sociedad, že za něj můžou hrát jen Baskové. Toto si drží jen Athletic ne?

Reagovat
Thelvin

Samozřejmě

Reagovat
Mass

Možná to bylo hned potom, co Holeš nestačil zabránit gólu ACM?

Reagovat
Rothbard

Já právě nevím, v jaké souvislosti se k tomu dostali.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
JeséRodriguez

to fakt řekl?

Reagovat
Mateo16

Celkom fail od Pellegriniho , cely zimny prestupak je zly sen , tam budu musiet vymenit 8-10 hraoov

Nechapem prečo kupovali Fornalsa ked musi hrat na kridle , kde taky Rodri je tak 3 x lepši

Reagovat
BBystr

niekto link Barca Atleti?

Reagovat
Salfovic

Atleti jsou saláti

Reagovat
LAM

Klobouček Xavimu. Vyhrát 3:0 na Atletiku, které tam letos prohrálo jenom jednou a toí s tou sestavou co nastoupila Jinak Lewa od začátku roku slušná forma

Reagovat
MystycMac

Ako som písal pred zápasom Atléti stále Barce body darujú to neje žiadne prekvapenie...Ľutujem tych čo nato nestavili.

Reagovat
Alf14

souhlas, za kurz přes 3 to byla povinnost

Reagovat
MystycMac

Barcelona vo veľkej forme, Obrana ako minulú sezónu skalopevná Stegen nepusti za seba nič Araujo to je monštrum ,Yamal tam nikto ešte nevie kde až ma strop ...ani absencia stredu ich nejak nepoznačila. V LM ľahučký los až do Finále a v lige je to len 8 bodov + EC kde Barca vie Real ponížiť ako napr pred 2 rokmi 0:4 kde bola podobná situácia. Nečudoval by som sa keby Xavi zmenil názor a v Barce ostal aj naďalej .

Reagovat
CHONG

Jenom pro jistotu, víš, že to PSG je Paříž a ne Zlín, že jo?

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Elliasson

Takhle prohrát se sestavou, kde je několika hráčům méně než 20 let...

Reagovat
Laliga

Hlavne druhý polčas bol ostudný. Nechápal som to "nasadenie" za stavu 2:0. Do útoku ste chodili v 4 hráčoch, Stegen si ta pol.hodinu žongloval a nikto nemal ani snahu k nemu prísť aby nezbieral minútky. Napriek tomu že ste stály vzadu miesto toho aby ste sa vrhli do útoku, tak takmer každý útok Barci Vás poriadne vytrápil. Veľmi zlý zápas. Len dúfam že s takýmto zápalom nenastúpime aj my Ešte aj Simeone miesto burcovania skôr tlmil emócie, akoby tušil že 3:0 bude ešte dobrý výsledok. Povedal by som že to bol deň blbec, ale vzhladom na súpera, to je už skôr komplex. Verím že hrať to prípadné SF, tak nestrelíte gól za celý dvojzápas. Treba dúfať v PSG .

Reagovat
Pharrell

Ano jak jsem to viděl před zápasem . Prostě to byla hrozná divná sestava domácích Atletů .

Reagovat
Visca el barca

Spokojenost. Teď uzdravit zbytek týmu a po repre pauze sundat PSG i Madrid

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Pharrell

I RM ?

Reagovat
2miguel1

Časujeme tu formu dufam ze Christensen nič važne. Aspon su ale v režime Roberto s Ferminom.

Reagovat
Bakary3

Detailně atlético nesleduju, ale co to Simeone postavil za sracku? A když už, proč hrál morata a ne místo něj teda Gabriel třeba? To jako zbytek těch defenzivních hracu na lávce nebyl ok, že tu sracku už nedotáhl k dokonalosti?

Reagovat
Laliga

Tak prvú polovicu hrali slušne, po pár zahodených šanciach si spomenuli proti komu stoja, a jednoducho sa podriadili osudu

Reagovat
Phillipinho

Co to meles? Vzdyt hrali v zakladni sestavy snad jenom 2 defenzivni hraci + zaloznik Witsel na stoperu

Reagovat
Bakary3

Tak jsou tam prostě 3 stoperi, 2 klasický wingbeci, 3 pracovitý stredaci, riquelme hrot není a na lavici depay, correa, griezmann.

Mně to přijde hrozně defenzivní a nekreativni

Reagovat
Raul=Real

Cholove taktické(tragické) manévre no

Reagovat
AlevsakNevadi

Suboj dvoch najhorsie menezovanych klubov vyhrala Barcelona.

Reagovat
Kenneth

Klasický odevzdání bodů Barceloně od Patetica.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Euphael

Reagovat
Pharrell

Reagovat
2miguel1

Rád by som pripomenul, že včera nastupili v obrane dvaja 17-roční hráči. To je uplny cheat code ta La Masia. Doplnené o skusenych hračov, presne toto je cesta k uspechu. Cubarsi a rozohravka, to je sen, načo su nam 60-milionove posily, toto nikde nekupime.

Reagovat
LAM

Yamal,Cubarsí,Gavi,Balde(Fort může bejt taky zajímavej). Škoda jen toho že Pedri má problémy se zraněními a Fati to jedno dlouhodobé.

Reagovat
technecium

Vsichni budou v 16-17 excelovat, budem je pretezovat a pak je odstreli zraneni. Klasika. Nikdy se nepoucime, uz jsme takhle nekolik karier hracum zazdili.

Reagovat
Mateo16

Je to hype a je to HANBA ze taky hrac ide repre Spanielsko po par dobrych zapasoch ale ono to krasne vystihuje celu skorumpovanu repre na cele s klamarom De la fuentem

Na skvelych hracov kaslu a Brahim , Isco napr ma o 2 viac MVP ako Bellingham ignorovany

Rovnaka situacia ako s Fatim

Reagovat
Visca el barca

Isco svoji šanci už v repre měl a hrál tam naprostý hovno. Viz mundial 2018 Brahim není třeba, když máš do budoucna Lamineho

Reagovat
Mateo16

To si dufam ze robia prdel je jasne ze budu chciet kupit v roku 2025 dalšieho zaloznika ale jedina cesta je Joao Neves , dochodcov ako Kimmicha nechat Barcelone

https://twitter.com/theMadridZone/status/1769783490411679998

Reagovat
2miguel1

Kimmich Gundogan Frenkie Pedri Gavi Fermin

Reagovat
r3

Courtois

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele