LaLiga - preview 29. kola: Atlético Madrid - Barcelona

15.03., 09:43, aktualizováno 17.03., 09:07
Previews
Robert Lewandowski (© AFP)

Nedělní program LaLigy ovládne večerní šlágr mezi Atléticem Madrid a Barcelonou, která se chce vrátit na druhé místo před Gironu. Real Betis může udělat krok k pohárovým příčkám na půdě Raya Vallecano. Valencia se představí ve Villarrealu.

Sevilla FC - Celta Vigo

neděle 14:00

Devětadvacáté kolo španělské LaLigy pokračuje pětizápasovým maratonem v neděli, prvním z duelů bude souboj Sevilly se Celtou Vigo. Týmy, které od sebe dělí pouhé čtyři body a tři příčky v tabulce, svedou jistě velmi zajímavý záchranářský souboj, protože ani jeden z nich rozhodně nemá svou příslušnost mezi elitou pro příští sezónu jistou.

O něco lépe je na tom andaluský celek, který se nachází na čtrnáctém místě a na sestupovou zónu má náskok šesti bodů. Sevilla bojuje o ligovou příslušnost už podruhé v řadě, loni ale dokázala alespoň opanovat Evropskou ligu a alespoň částečně si tak udobřit svoje fanoušky, to se jí už letos ale rozhodně nepodaří.

Svěřenci kouče Florese mají za sebou ne úplně povedený zápas proti Almeríi. V malém andaluském derby nedokázali svého beznadějně posledního soupeře porazit a odvezli si pouze bod. O to více frustrující to pro ně muselo být proto, že ještě v samotném závěru vedli díky trefám Lukebakia a Ocampose. Jenže v páté minutě nastavení se trefil Milovanović a zápas tak skončil nerozhodně 2:2.

Ještě o něco hůř je na tom Celta, která má na osmnáctý Cádiz aktuálně pouze dvoubodový polštář. Po vítězství nad Almeríí nálada v týmu jistě stoupla, na zem se ale galicijský celek vrátil po minulém kole, kdy se představil na půdě Realu Madrid.

Benítezova družina zde odehrála odevzdaný zápas a odvezla si vysokou porážku 0:4. Po dvaceti minutách se prosadil Brazilec Vinícius, na nějž ve druhém poločase navázali svými dvěma vlastními trefami hráči Celty. Nejprve si do vlastní sítě srazil míč brankář Vicente Guaita a později se k němu připojil i Domínguez. Čtvrtý a poslední zásah domácích pak přidal mladičký talent Arda Güler.

Celta odehrála se Sevillou v posledních dvou letech čtyři utkání a pokaždé se oba celky rozešly smírně. Naposledy se spolu utkaly v této sezóně ve dvanáctém kole a o remízu 1:1 se tehdy postaral En-Nesyri. Ten vyrovnal pět minut před koncem, gól "Los Celestes" vstřelil Starfelt.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Navas, Badé, Ramos, Salas, Ocampos - Sow, Soumaré, Torres - Romero, En-Nesyri

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Mingueza, Manquillo, Starfelt, U Núñez, M Sánchez - De la Torré, Beltrán, Bamba - Aspas, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.53 - 4.25

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Valencia CF

neděle 16:15

Španělská LaLiga má před sebou regionální derby mezi Villarrealem a Valencií. Žlutá ponorka chce po konci v Evropské lize pokračovat v dobrých výkonech na domácí scéně a ještě se pokusit zabojovat o evropské poháry. To je koneckonců cílem i Valencie, která vstoupila do měsíce března pozitivními výsledky.

Villarreal ve čtvrtek zvítězil v odvetě osmifinále Evropské ligy nad Marseille 3:1, ale v součtu obou výsledků to na postup nestačilo. Pouť evropskými poháry tak pro Žlutou ponorku skončila a v tuto chvíli není vůbec jasné, zdali si je zahraje i příští rok. Začátek sezony jí totiž nezachytil v dobrém rozpoložení a až v poslední době se podařilo zadělat na pozitivní sérii výsledků.

Žluté ponorce patří po osmadvaceti kolech až jedenácté místo, přičemž ztráta na šestý Real Sociedad je už jedenáctibodová. Přesto fanoušci nepřestávají doufat, že si jejich oblíbený tým ještě poháry vybojuje. Moc ztrát už si ale Villarreal dovolit nemůže a bude to platit i pro nedělní derby s Los Che.

Valencia si před týdnem zase připomněla, jaké je to zvítězit. Jedinou brankou Huga Dura skolila Getafe a v tabulce jí patří osmá příčka. Do března tak nevstoupila špatně, má za sebou i remízu s vedoucím Realem Madrid a stále má možnost dostat se do pohárové Evropy. Výsledky Valencie jsou však po celou sezonu poměrně nestabilní a výhra nad Getafe byla teprve druhá od začátku února. Netopýři však doufají, že se jim podaří zadělat na novou sérii neporazitelnosti, minimálně podobnou té, kterou se prezentovali na přelomu roku.

"Příští zápas odehrajeme proti Villarrealu, což je tým, který se v této závěrečné části sezony hodně zlepšil. Když se k tomu postavíme dobře, můžeme vyhrát a nadechnout se. Zbývá toho ještě hodně a před vstupem do posledního úseku sezony jsme na tom dobře," prohlásil před zápasem trenér Ruben Baraja.

Derby nemá favorita a v tomto případě to platí dvojnásob. Valencia první vzájemný zápas na Mestalle vyhrála (3:1), ale ve Villarrealu nevyhrála od ledna 2017.

Co se týče absencí, je na tom Villarreal hůře. Raul Albiol, Alfonso Pedraza, Ramon Terrats, Juan Foyth a Denis Suarez zůstávají na marodce, zatímco Alberto Moreno si odpykává karetní trest. Valencia má na marodce jen Mouctara Diakhabyho a pro karty si nezahraje ani Hugo Guillamon. Trenér Ruben Baraja zřejmě nebude moci počítat ani s Andrém Almeidou.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jorgensen - Femenia, Mosquera, Mandi, Cuenca - Capoue, Parejo, Baena - G Moreno, Sorloth, Guedes

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Foulquier, Mosquera, Ozkacar, Gayá - F. Perez, Pepelu, Guerra, Canos - Duro, Yaremchuk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.44 - 3.64

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - UD Almería

neděle 16:15

Almería dál přepisuje rekordní tabulky, protože v lize už nedokázala zvítězit takřka deset měsíců. V tomto kole se o první triumf v letošní sezóně pokusí na ostrově Gran Canaria, kde se utká s místním Las Palmas.

To může být se svými dosavadními výkony v letošní sezóně nadmíru spokojeno. Cílem tohoto ostrovního mančaftu bylo rozhodně po postupu do nejvyšší soutěže zejména udržení ligové příslušnosti, a tak fakt, že se nyní nachází na devátém místě, je velmi pozitivní, až nečekaný. Nyní potřebuje prolomit sérii čtyř utkání bez vítězství a jakého lepšího soupeře si k tomu vybrat než právě poslední Almeríi, navíc na domácím stadionu.

Andaluský celek ale také nemá na své poměry úplně špatnou formu, z posledních pěti zápasů dokázal na své konto připsat čtyři body. Naposledy se po neskutečném závěru rozešel smírně se Sevillou, a to když sice ještě v nastaveném čase druhé půle prohrával 1:2, poté se ale dokázal prosadit čerstvý hrdina Marko Milanović a utkání tak skončilo 2:2.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Araújo, Suárez, Marmol, S. Cardona - Campana - El Haddadi, Muñóz, Rodríguez, Ramírez - M. Cardona

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Montes, Radovanović, Langa - Baba, Melero - Romero, Viera, Embarba - Milovanović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.68 - 4.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Betis

neděle 18:30

V půl sedmé večer se rozehraje předposlední zápas nedělního programu španělské Primera División, ve kterém se střetne Vallecano s Betisem na stadionu Vallecas v Madridu. Domácí se rozhodně nadále musí strachovat o ligovou příslušnost, vždyť na osmnáctý Cádiz mají v současné chvíli náskok pouhých čtyř bodů. Lépe je na tom jejich soupeř, který může stále reálně pomýšlet na účast v evropských pohárech pro příští sezónu.

Rayo je na tom, co se týče formy, opravdu bídně. Na vítězství čeká už dlouhatánských deset soutěžních duelů, přičemž naposledy dokázalo v lize zvítězit v lednu. Teď se musí oklepat zejména z poslední porážky s Deportivem Alavés a proti Betisu se vrátit na vítěznou vlnu.

Zápas ve Vitorii-Gasteiz se svěřencům trenéra Péreze příliš nevyvedl. Co naplat, že měli během hry mnohem více času míč na svých kopačkách, žádnou velkou šanci si nevytvořili a naopak po propadnutí v obraně jedinkrát inkasovali. Souboj jeden na jednoho totiž zvládl proti brankáři Dimitrievskému Gorosabel, který jej šikovným lobem přehodil a zařídil tak svému týmu nejtěsnější vítězství.

O nic lépe si ale v minulém kole nevedl ani tým z hlavního města Andalusie. "Los Béticos” přivítali na domácím hřišti Villarreal a utkání s tabulkově hůře postaveným soupeřem nezvládli. Skóre sice otevřel Rodríguez a na 2:1 pak zvýšil Willian José, "El Sumbarí Groquet” ale skóre ve druhém poločase otočili. Na vlastní branku Papastathopoulose navázal norský kanonýr Sørloth a Villarreal už si těsné vedení vzít nenechal. Utkání navíc nedohráli Moreno a na straně domácích také Ávila, který se tak v duelu s Rayem nepředstaví. I tak budou hosté v Madridu jasnými favority, dokáží tuto roli potvrdit?

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Hernández, Lejeune, Chavarría - U López, Ciss - Palazón, Pérez, De Frutos - Camello

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, Riad, Miranda - Rodríguez, Carvalho - Fornals, Fekir, Pérez - Willian José

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.01 - 3.11

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - FC Barcelona

neděle 21:00

Absolutním vyvrcholením a šlágrem devětadvacátého kola LaLigy bude duel třetího a čtvrtého celku, tedy madridského Atlética, které bude hájit domácí půdu a katalánské Barcelony, která bude jistě chtít zopakovat výkon z posledního vzájemného střetnutí. Obě mužstva v sezóně zatím také pojí fakt, že jejich výkony přeci jen zůstaly trochu za očekáváním, a to jak v lize, tak v domácím poháru. Mimo to jsou ale velmi úspěšná v letošním ročníku Ligy mistrů.

"Colchoneros” jsou po dvaceti osmi odehraných kolech na slušném čtvrtém místě, co je ale horší, na první Real ztrácí propastných čtrnáct bodů. Jejich výsledky jsou navíc v poslední době velmi kolísavé, což se naplno projevilo v posledním domácím ligovém utkání, kdy naprosto proti všem předpokladům padli s Cádizem 0:2.

Simeoneho svěřence trápil přeci jen náročnější program než jejich andaluského soupeře a v utkání, které se zdálo papírově jednodušší, možná došlo i k lehkému podcenění soupeře. A Piráti toho beze zbytku využili a svého soupeře přehráli. O obě trefy se postaral třicetiletý španělský forvard Juanmi a zařídil tak svému týmu překvapivé vítězství.

O poznání lépe už si pak Indiáni vedli v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů, kde se na Estádio Metropolitano utkali s loňským finalistou, Interem Milán. Ten je letos v lize takřka neporazitelný a z úvodního utkání si navíc do odvety přenesl jednogólový náskok, jeho postup tak byl z hlediska sázkových kanceláří poměrně pravděpodobný. A jeho pravděpodobnost ještě mnohonásobně vzrostla, když se o vedoucí branku postaral Dimarco. Jenže španělský celek ukázal obrovskou vůli a charakter, když se nevzdal a už za dvě minuty snížil zásluhou Griezmanna. Když už to pak ke konci vypadalo, že Inter přeci jen náskok z prvního utkání udrží, trefil se Depay a šlo se do prodloužení a následně do penalt. V nich už se zaskvěl zejména brankář Oblak, který zneškodnil tři ze čtyř pokusů "Nerazzurri” a poslal tak svůj klub do čtvrtfinále. V tom se Atléti střetnou s Dortmundem.

Podobný úspěch pak zaznamenala také Xaviho Barcelona, která dokázala naopak vyřadit italského mistra, Neapol. Do utkání vstupovala přeci jen z o něco lepší pozice, nejen, že v úvodním zápase v Itálii dokázala uhrát remízu 1:1, ale rovněž současná forma Neapole nedávala tušit neporazitelného soupeře.

A Katalánci měli od začátku utkání navrch, už po čtvrthodině se prosadil López, na něj navázal Cancelo a všechno vypadalo slibně. Po půlhodině hry sice snížil Rrahmani, "Blaugranas” si ale svůj postup už vzít nenechali. Na konečných 3:1 zvýšil ještě chvíli před koncem Lewandowski.

Barcelona se tak může těšit na souboj s PSG, který bude pikantní zejména pro Luise Enriqueho, který v katalánském velkoklubu v minulosti působil.

Také v lize se Xaviho družině podařilo v minulém kole zvítězit, a to když na domácím hřišti přivítali Mallorcu. Hubenou výhru 1:0 zařídil v jednasedmdesáté minutě Lamine Yamal. Pro Barcu se jednalo již o osmnáctou výhru v sezóně, díky níž se zároveň dotáhla na druhou Gironu na rozdíl jediného bodu.

Jak už bylo zmíněno, první vzájemné utkání opanovala tehdy domácí Barcelona. Jediným gólem utkání rozhodl Portugalec Félix, který v minulosti hájil barvy právě madridského klubu. V nedělním duelu ale s největší pravděpodobností v základu nenastoupí. Dokáže jej někdo střelecky nahradit, nebo se v souboji gigantů bude i podruhé v sezóně radovat domácí tým?

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Witsel, Azpilicueta - Molina, Llorente, De Paul, Koke, Lino - Griezmann, Morata

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araújo, Cubarsi, Cancelo - F López, Christensen, Gündoğan - Yamal, Lewandowski, Raphinha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.79 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Granada CF

sobota 14:00

Mallorca má velkou šanci posunout se co možná nejdál od sestupové propasti, protože v sobotu odpoledne se utká s přímým účastníkem boje o záchranu. Na Mallorcu zamíří Granada, která prožívá mimořádně špatnou sezonu.

Je ale zajímavé, že když na stadion Mallorca Son Moix dorazí Granada, tak se Mallorca velmi často sesype a musí se obejít bez bodů. Už v pěti posledních domácích duelech se stalo, že Mallorca nedokázala Granadu v roli hosta porazit! A zcela nejhorší to bylo při poslední návštěvě Granady, protože ta nejenže na Mallorce vyhrála, ale ještě jí dala rovnou šest branek! Takto potupný výkon už Mallorca nechce znovu zažít a má svému soupeři co vracet.

Tentokrát by jí to ale vyjít mohlo, protože forma je jednoznačně na straně Mallorky. Svěřenci trenéra Javiera Aguirreho sice minule těsně nestačili na Barcelonu, ale nepodali špatný výkon. A předtím neprohráli ve třech minulých soutěžních utkáních, přičemž si poradili mimo jiné i s Gironou, letošním velkým překvapením LaLigy. Pro tuto chvíli patří Mallorce solidní patnáctá příčka s náskokem pěti bodů na sestupové pásmo.

Mexický trenér může radost jak z výkonů svých hráčů, tak z postupu svého týmu do finále Copa del Rey, tak ale také z toho, že nemá nikoho dlouhodobě na marodce. Granada je na tom obdobně, ale k záchraně jí to zatím moc nepomáhá.

Patří jí totiž stále až předposlední příčka a ještě tomu tak dlouho bude. Na osmnáctý tým totiž už teď ztrácí poměrně razantních osm bodů. Mluvíme tu navíc o mužstvu, které za celých 28 kol vyhrálo jen dvakrát. Granadě dělá velké potíže obrana, dostala totiž už 57 branek.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gonzalez, Nastasić, Raíllo, Copete, Lato - Darder, D. Rodriguez, Morlanes - Muriqi, Larin

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - R. Sánchez, Méndez, Miquel, Neva - Pellistri, Hongla, Gumbau, Corbeanu - Boyé, Uzuni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.28 - 5.29

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Madrid

sobota 16:15

Už víc jak třináct let čeká Osasuna na další domácí úspěch proti Realu Madrid. Další pokus bude mít v sobotu odpoledne, kdy se Bílý balet opět ukáže na stadionu El Sadar. A na rozdíl od Osasuny přijede v dobrém rozmaru, protože si v minulém kole s chutí zastřílel.

Osasuna zažila velmi pozitivní období táhnoucí se od poloviny února až po začátek března, v němž vyhrála tři ze čtyř odehraných utkání. Tenhle zdánlivě nekončící přísun bodů ji dostal až na desáté místo, což je pro klub z Pamplony dobrý počin. Nicméně v minulém kole se body zastavily a Osasuna nedokázala zopakovat úspěch s Alavésem proti náročnějšímu soupeři. Tím se stala Girona, která sice v poslední době trochu ztrácí dech, ale pořád byla jasným favoritem.

Tuhle úlohu naplnila bezezbytku, jelikož Osasuna nedokázala brankáře Paula Gazzanigu překonat ani jednou, zatímco domácí se prosadili dvakrát. Domácí prostředí stadionu El Sadar nicméně Osasuně svědčí přeci jen o trochu víc, z celkových deseti vítězství se šest událo právě v jejím domovském stánku. Tentokrát však přijede daleko silnější soupeř, kterého doma porazila naposledy v roce 2011.

A pětačtyřicetiletý kouč Jagoba Arrasate si uvědomuje, že před jeho týmem stojí velká výzva. "Nastoupit proti Realu je vždycky něco zajímavého, vždycky je to požitek. Těšíme se na taková střetnutí, protože tyto zápasy lidi baví nejvíc a umožňují nám ze sebe vydat maximum. Je jasné, že jsme outsidery, ale to neznamená, že se nebudeme prát. Budeme bojovat o každý míč, chceme hrát odvážně a třeba nám tato taktika přinese i nějaké body. Od každého z nás to ale bude vyžadovat velké sebeobětování."

Dobrou zprávou pro zkušeného trenéra je fakt, že mu s výjimkou zraněné dvojice Kike Barja - Rubén Peña nikdo další na trénincích nechybí. U Realu je ta marodka trochu výraznější, schází opory Thiabaut Courtois nebo David Alaba, především ale karetní hříšník Jude Bellingham.

Anglický záložník byl vyloučen v utkání s Valencií a odnesl si trest na dvě utkání. Jedno už má za sebou a nutno říct, že ho Madrid zrovna nepostrádal. Bílý balet sehrál duel s Celtou Vigo a i bez přičinění anglického talentu si s ní poradil vysoko 4:0. V souvislosti se zaváháními Girony, která se množí, zůstává Real na prvním místě tabulky a získal na svého nejbližšího soupeře náskok relativně pohodlných sedmi bodů.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - U. García, Catena, Herrando - Areso, Moncayola, Torro, M. Gómez, Mojica - Ruben García - Budimir

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Tchouameni, Kroos - Brahim - Vinícius, Rodrygo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.25 - 4.58 - 1.48

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Getafe CF - Girona FC

sobota 18:30

Girona potřebuje dohnat ztrátu, kterou si vinou negativních výsledků vytvořila na první Real Madrid, jenže tentokrát j i nečeká snadný výjezd. Když se totiž Girona představí na půdě Getafe, jen málokdy to pro ni znamená bodový příděl.

Stadion Coliseum pro necelých sedmnáct tisícovek fanoušků se v sobotu navečer stane dějištěm utkání mezi domácím Getafe a hosty z Girony. Domácí mužstvo se opírá o domovskou atmosféru, která právě Gironě moc nevoní. Za posledních deset let vzájemných soubojů vyhrála Girona na předměstí Madridu jen jednou a už je to poměrně dávno. Psal se rok 2016, hrála se zde druhá liga a hosty spasili svými trefami mladíci Samuele Longo s Rubénem Alcarazem.

I tehdy ale domácí Gironě sami pomohli, protože většinu utkání hráli v početním oslabení bez vyloučeného Rolfa Feltschera. V celé LaLize navíc najdeme jen sedm mužstev, která doma získala víc bodů než Getafe, což není špatná bilance. Minule zde ale nevládl oslavný ryk, protože Getafe doma jen remizovalo s Las Palmas a ještě v utkání na delší dobu přišlo o nejlepšího střelce Borju Mayorala.

Girona minulé kolo zvládla velmi dobře a připsala si plný bodový počet v zápase s Osasunou. Přesto je ale její forma velmi kolísavá a v minulých šesti duelech se Girona radovala jen ze dvou výher. I proto se její ztráta na vedoucí Real Madrid zvětšila už na sedm bodů. Z celkových čtyř porážek zaznamenala Girona v posledním měsíci rovnou tři.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Iglesias, Dakonam, Rico, Alvárez - Aleñá, Milla, Moriba, Mata - Greenwood, Latasa

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - E. García, D. López, Blind - Couto, A. García, Martin, Gutiérrez - Portu, Dovbyk, Sávio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.71 - 3.46 - 2.13

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Deportivo Alavés

sobota 21:00

Deset kol zbývá do konce LaLigy a Athletic stále bojuje o účast v Lize mistrů. V sobotním zápase přivítá na San Mamés Deportivo Alavés a pokud zvítězí, posune se na klíčovou čtvrtou příčku před Atlético.

Athletic se přetahuje o čtvrtou příčku a v sobotu může vyvinout další tlak na Atlético Madrid. Pokud vyhraje domácí zápas s Alavésem, posune se na čtvrté místo. Baskové jsou v optimální formě, tři soutěžní zápasy v řadě nejenže neprohráli, ale ani v nich neinkasovali a to obranu Athleticu prověřovali právě Atlético nebo Barcelona. Tým Ernesta Valverdeho také postoupil do finále Copa del Rey, ve kterém se překvapivě utká s Mallorcou. Před týdnem Baskové vyhráli na půdě Las Palmas 2:0, díky brankám Guruzety a "vlastenci" Coca.

Vítězství slavilo v minulém kole i Deportivo, které jedinou brankou Andoniho Gorosabela porazilo Rayo Vallecano. Bylo to vůbec první vítězství od konce ledna, kdy se hostům podařilo slepit tří výhry v řadě. Alavés v tuto chvíli není ohrožen bojem o záchranu a na nesestupové příčky má pohodlný desetibodový náskok. Přesto ještě nemá vyhráno a na San Mamés se pokusí překvapit.

Alavés čeká na vítězství nad Athleticem už přes tři roky. Naposledy se mu povedlo uzurpovat tři body v říjnu 2020 a v Bilbau dokonce vyhrál naposledy před necelými dvacet lety! Přerušit negativní sérii na soupeřovo hřišti bude další z motivací, kterou Deportivo má.

Yuri Berchiche, Aitor Paredes a Ander Herrera, to jsou hráči, kteří budou Athleticu v sobotu chybět. Naopak v nominaci nechybí Oihan Sancet. Absence Deportiva se omezují jen na Aleksandara Sedlara.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Vivian, Yeray, Lekue - Ruiz de Galarreta, Prados - I Williams, Sancet, N Williams - Guruzeta

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Abqar, Marin, Lopez - Blanco, Guevara - Vicente, Guridi, Rioja - Omorodion

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 3.83 - 6.84

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Cádiz CF

pátek 21:00

Poslední dobou se v případě Realu Sociedad a Cádizu rozmáhá takový nepříjemný, nepěkný zlozvyk. Totiž že v jejich vzájemných zápasech nepadá ani jedna branka, což samozřejmě fotbalové fajnšmekry nemůže těšit. Dočkáme se nudného hattricku?

Už ve dvou minulých duelech Realu Sociedad s Cádizem nepadla branka a oba týmy se rozešly jen s bodem. Aby bylo jasno, na něco takového tyto týmy nejsou zvyklé, naopak bývaly doby, kdy v zápase zmíněných mužstev padaly běžně tři až čtyři góly za utkání. Jenže to byl jiný Real Sociedad. Teď mluvíme o týmu, kterého působení v Lize mistrů natolik vyčerpalo, že v krátkém čase po sobě prohrál už ve čtyřech soutěžních utkáních! To ho samozřejmě stálo nejen postup v milionářské soutěži na úkor Paris Saint-Germain, ale i lepší postavení v tabulce LaLigy.

Baskický celek v ní totiž klesl až na šesté místo. A co je horší, jeho odvěký a hořký rival, Athletic, se dostal před něj. Navíc na něj La Real už ztrácí poměrně signifikantních deset bodů, takže naděje na to, že ho dožene, nejsou zrovna vysoké. A to přesto, že La Real naposledy dokázal porazit Granadu.

Výběr trenéra Imanola Alguacila je navíc často omezován absencemi. A tentokrát to nebude jiné, chybí mu Zacharjan, Odriozola, Elustondo, Muñoz nebo Fernández. Ani Cádiz nebude kompletní, protože zranění jsou Fede San Emeterio, Luis Hernández a José Mari.

Cádizu se každopádně povedlo minulé kolo nad očekávání dobře a ukázal, že z velkých jmen nemusí mít nutně strach. Povedlo se mu totiž porazit o dvě branky samotné Atlético, čímž prohloubilo jeho krizi. Kůra trenéra Mauricia Pellegrina evidentně funguje. Cádiz je sice stále až na osmnáctém místě, ale v posledních šesti kolech prohrál jen dvakrát a od sedmnácté Celty ho dělí jen dva body.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Zubeldia, Le Normand, Tierney - Méndez, Zubimendi, Merino - Kubo, Sadiq, Oyarzabal

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Ousou, Chust, J. Hernandez - Navarro, Alcaraz, Kouame, Sobrino - Gómez, Juanmi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.29 - 9.97

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
28
21
6
1
60 : 18
69
2
Girona FC
28
19
5
4
59 : 33
62
3
FC Barcelona
28
18
7
3
57 : 34
61
4
Atlético Madrid
28
17
4
7
54 : 31
55
5
Athletic Bilbao
28
15
8
5
48 : 26
53
6
Real Sociedad
28
11
10
7
40 : 31
43
7
Real Betis
28
10
12
6
34 : 31
42
8
Valencia CF
27
11
7
9
32 : 31
40
9
UD Las Palmas
28
10
7
11
29 : 31
37
10
CA Osasuna
28
10
6
12
31 : 39
36
11
Villarreal CF
28
9
8
11
46 : 51
35
12
Getafe CF
28
8
11
9
36 : 42
35
13
Deportivo Alavés
28
8
8
12
26 : 33
32
14
Sevilla FC
28
6
10
12
35 : 42
28
15
RCD Mallorca
28
5
12
11
24 : 35
27
16
Rayo Vallecano
28
5
11
12
23 : 38
26
17
Celta Vigo
28
5
9
14
30 : 43
24
18
Cádiz CF
28
3
13
12
20 : 38
22
19
Granada CF
27
2
8
17
30 : 57
14
20
UD Almería
28
0
10
18
27 : 57
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (120)

Přidat komentář
Mateo16

https://twitter.com/MadridXtra/status/1768690692987990062

On je proste jebnuty ak nezmeni tento jeho ublizenecky postoj do 2 rokov ho predame

Reagovat
Mateo16

V zakladnej zostave mame 7 cernochov

Rudigera, Mendyho , Tschua, Viniciusa, Rodryga, Juda , Militaa / Alabu . Pokial dobre viem , rastisticke urazky vzdy smerovali iba na Viniciusa.

Ono to cele zacalo ze vsetkych fanusikov Valencie oznacil za rasistov. Vzdy sa najdu niekto zo 60 tisic ludi , ktory tie urazky na neho budu kricať.

Uz to vlastne nie je o rasizme ale o to vytocit Viniciusa a im to skvelo vychadza a budu v tom pokracovať

Reagovat
mistr129

Reagovat
formic81

Jsem v Bilbau a zitra hrajou s Alavasem. Nema nekdo zkusenosti s nakupem listku? je sance sehnat neco na stadionu primo?

Reagovat
rominhoFCB

The pivot who wins a win to sign for Barça. Blaugrana confirm excellent reports on Matts Wieffer

https://www.sport.es/es/noticias/barca/pivote-gana-enteros-fichar-barca-99556102

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Carvajal,Tchouameni,Rudiger,Mendy,Camavinga,Kroos,Valverde,Brahim,Vini,Rodrygo

Reagovat
Ángel di María 22

Dneska to muze byt zradny zapas, ale pokud ho vyhrajem, tak se uz hodne priblizime titulu.

Skoda, ze kvuli idiotovi Manzanovi chybi Bellingham, na druhou stranu aspon nebude na konec sezony vyflusanej.

Reagovat
misinho7

super

Reagovat
zasranej malíř

+ Joselu je out pro dnešní zápas - střevní chřipka

Reagovat
misinho7

Viniiii

Ten si casuje formu pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ale musí dávat v 10 případech z 10.

Reagovat
misinho7

jasne, lahko mu zobral, skor ide o to ze poselden zapasy sa vzdy trafi a potom zraneni vyzera ze je uz naplno spat (ak sa nehada )

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, já jsem myslel spíš tu druhou situaci, že to docela odfláknul mi přišlo.

Reagovat
Cracker10

Ten gol udelal ten drevak v obrane

Reagovat
misinho7

a co to ma s tym spolocne? zobral mu loptu? zobral

Reagovat
Cracker10

Ten by sebrala i babicka v 90 letech toho obrance bych hned vystridal.

Reagovat
misinho7

ok nema zmysel

Reagovat
Cracker10

Nepis blbosti, ze se dostava do formy, ma zaklade tohoto golu, proste obrance lopata, tecka.

Reagovat
misinho7

hovorim to v kontexte toho kolko golov dava posledne zapasy. Nie na zaklade toho ze dal jeden gol po chybe obrancu.

Reagovat
misinho7

Daniii

Reagovat
Ángel di María 22

Zajimalo by me, jestli opravdu nekdo z Realu mluvi s Vinim o ty jeho nevyrovnanosti v hlave nebo ne. Protoze to je do oci bijici, s tim se nak bude muset naucit pracovat. Hrac je to fantastickej, ale to jeho mluveni s rozhodcima uz me fakt sere, je to uplne zbytecny. Az tohle vyresi, tak bude uplne top, ale musi tu hlavu hodit do klidu. Nekdo by si ho vazne mel vzit na starost.

Reagovat
misinho7

on sa zbytocne zraza s tym ako sa furt hada..ja chapem ze tym ze najviac dribluje atd je najviac faulovany a super ide riadne po nom...ale kurva musi sa od toho odosobnit lebo proste takto len zraza sam seba a tim...a aj v ociach verejnosti nebude mat dobre meno a takto GB nebude mat sancu vyhrat nikdy

A urcite uz s nim dakto kecal ale ocividne to este nepomaha.

Reagovat
Gazdo

S niektorymi ludim proste nema zmysel sa bavit lebo to nepomoze. To mas ako s volicmi Fica. S tymi sa tiez neoplati bavit o politike lebo oni jednoduch nepoberaju co im druha osoba rozprava. To bude aj Viniho pripad. On to proste nepochopi

Reagovat
misinho7

No u nas tych ludi bude vela no z toho co sa deje poslednú dobu u nas, volby, nase smerovanie, dôvera v hoaxy..mam pocit ze u nas sa neda bavit s tristvrte ludmi lebo su to blbci ktorym nevysvetlis no. Smutne a vlastne na zaplakanie.

Akoze Vini asi nebude raketovy inžinier no ale verim ze raz mu dohovoria..aj ked chápem ze to zas neni easy ked po tebe idu vsetci, lebo si raz(teda stale )ukazal ze sa necháš vyprovokovat velmi lahko..a samozrejme tym ze najviac skusa a dribluje tam super ide najviac po nom. Ale tak raz mu možno Carlo dohovorí..

Reagovat
sergi

Celé tomu dajú bodku prezidentské voľby. Kde ľuďom nevadia roky rozkrádania, klamanie podržtašky do kamery, zbabelectvo zúčasniť sa debaty, .. hlavne, že to nevyhrá "americký agent" (tvl a tejto sračke verí minimálne 30% národa/voličov)..

Reagovat
Jordi Alba

To je nějakej kámoš Babiše, že je tu na EF tak populární?

Reagovat
misinho7

Typek je 3x horší ako Babis

Reagovat
Jordi Alba

To tam na ně máte nějakou továrnu, nebo jak je tohle možný?

Reagovat
Gazdo

Tak oni nie su sprosri len su to zmrdi ktori vidia ze ludia na slovensku su sprosti a da sa s nimi lahko pracovat lebo nevedia racionalne uvazovat. Staci sa prejs v hocijakej firme v nejakej vyrobe a skusit prehodit par viet s operatormi a povacsine proste clovek kruti hlavou. Jasne najdu sa aj normalni ludi ktori robia taku pracu skor ako ma tu niekto ukamenuje ale ti tam vacsinou dlho nevydrzia a idu dalej a vyssie

Reagovat
drussbarb

Jde to pěkně do prdele u vás i u nás, až znova vyhraje babyFico Babiš

Reagovat
Jordi Alba

Jestli tě to uklidní, tak v Česku to asi zas nebude o tolik lepší.

Reagovat
Mateo16

Tchuameni by mal hrat na CMku stale

Reagovat
Mateo16

teda na stoperovi

Reagovat
misinho7

Viniho aj Brahimov gol krasota

Tak a teraz tam Ardu

Reagovat
smazaný uživatel

Vinícius skvěle, ale proč musí po gólu pořád něco gestikulovat směrem k domácím fanouškům, to nechápu.

Reagovat
Kokesh

Tak ty evidentně nechápeš, proč měl být Manzano potrestaný a borec si už dvě kola nezapískal zápas...

Pokud na něj pískají, urážejí ho, proč ne? Dělal to i Cris...

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

viacmenej to je jeho odplata...da gol a potom im to da zozrat este viac

Reagovat
smazaný uživatel

Souvislost s Viníciusem?

Argument s urážkami beru (dnes ho někdo urážel?), ale pískot nemůžeš myslet vážně, to je přece úplně normální. A to, že to dělal Cristiano to má omlouvat? Mně se to nelíbí.

Reagovat
Kokesh

Omg, proč se u fotbalistů řeší tak projevování emocí? Z mého pohledu je to zásadnější u trenérů, funkcionářů, prezidentů...ale proč u nich? Ti borci tam jezdí pilu, na doraz, je tam milion proměnných jak se kdo vyspí, jaká je povaha, kdo na něj reaguje, ATP...

Nebo ty seš snad nějaký skautík, kterého někdo na ulici pocestuje bezdůvodně píčo a ty mu řekneš děkuji a jdeš dál?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych říkal děkuji? Prostě bych to ignoroval a usmál bych se tomu, to není tak těžké. Nebo co bys dělal ty?

Reagovat
Kokesh

To je právě přece to gró. Záleží v jakým bych byl rozpoložení. Někdy té nasere jen hovno od psa na které šlápneš a někdy urážka od kolemjdoucího...vždyť o tom to je. Každý jsme jiný, někdo cholerik a jiný flegmatik...ale to že ty to nechápeš neznamená, že ten člověk dělá něco špatně. Je jen.... svůj.

Reagovat
smazaný uživatel

“Vinicius d*e, Vinicius d*e” was chanted at El Sadar stadium today.

@MovistarFutbol

Tak to se mu musím omluvit.

Reagovat
Visca el barca

Kdyby se nechoval jako idiot, tak ho nebude nesnášet celá země

Reagovat
CHONG

Taková paralela s tebou a Eurofotbalem...

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Visca el barca

Protože to je klasickej debílek? Byl jsem v Lipsku a bylo vtipný, když si všimnul, že ho zabírá kamera. To hned jel gesta hecoval se apod. Hrozně hloupý hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože to neustálé hecování tribun od něj a Rodryga je docela cringe, to musím uznat. Jednou za čas to je fajn, ale oni to dělají pořád i v situacích, kdy se to moc nehodí.

Reagovat
misinho7

Verim ze dnes Arda dostane viac ako 3 min

Reagovat
Kokesh

5 plus nastaveni

Některý věci od Carla fakt nejdou chápat, to je jiná dimenze.

Reagovat
misinho7

no akoze on ho asi chcel striedat za Viniho a chcel mu dat viac minut ci neda hattrick..ale kazdopadne samozrejme debilita, v 70 min uz bolo jasne vitazstvo, to ho tam mal hned dat..

Reagovat
misinho7

Realne si nepamatam kedy sme mali tolko najazdov/polonajazdov na brankara ako dnes

To tam malo padnu este viac golov.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Fede má dnes vlastně hattrick asistencí.

Reagovat
vacin

Jen ať si něco takového Lunin vybere v podobným zápase

Reagovat
zasranej malíř

škoda Arda

Reagovat
Mateo16

Guler keby mu to padlo skoda

Reagovat
Ed_Hazard

Getafe sialene aki masiari ty vole. Girona na druhej strane totalne tragicka. Ti po zapase s nami doslova skolabovali

Reagovat
Jordi Alba

Spíš mě děsí, proč ten Athletic furt neodpadnul. Nebejt tam Girona, tak jim tu LM přeju. Úplně vidím, jak vás nějak další

kolo porazí zrovna v době, kdy to absolutně nikomu neporospěje.

Reagovat
Phillipinho

Hlavne at ten Real porazi v dalsim kole Athletic. Tohle uz prestava byt prdel

Reagovat
LAM

Tak Cancelo nějaké lehčí problémy a není v nominaci. Nějak si myslím, že tohle bude pro nás hřebíček do rakve, protože Cncelo byl v té podpoře útoku z obrany zásadní a teď tam bude asi 17 letej Fort......

Pokud budeme chtít příští rok hrát o titul, tak musíme vyhodit celej tým starající se o hráče.

Reagovat
2miguel1

Real ma tiež vela zranení. Liga je uz davno out, rozhodol faktor Nou Camp tuto sezonu, postracali sme vela bodov doma, vonku sme este neprehrali. Ligu uz nejak dohrať do top4, naskytla sa nam ale šanca v LM po docela priaznivom žrebe, aj ked takto nabite štvrtfinale uz davno nepamatam. Muzstvo ma stupajucu tendenciu na jar, to je nezvyk, pretoze kedysi sme hrali dobre na jesen a potom sa zacalo padať na jar. Teraz opačne, hlavne Gundogan, ten je špecialista na načasovanie formy na jar.

Reagovat
Visca el barca

Přesně tak. Ligu už jen dohrát a využít šance v LM

Reagovat
Kokesh

Nebo se, příští rok o titul hrát nebudete, i kdyby měl Laporta hubu kilometr širokou, na ty svoje hovna.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Salfovic

Když dneska Barca nevyhraje, tak už může Real definitivně slavit.

Reagovat
Kokesh

Definitivně slavit může až to bude matematicky jisté. Tyhle propočty a odhady od kohokoliv jsou pěkné, ale nic neznamenají...

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Well

Ještě by mohl dát Carlo nějaký rozhovor, jak ten retoš loni, že favoritem na titul je stále Barcelona.

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Mass

Twl proč Puma nemůže udělat Slavii podobně pěkný venkovní dresy jako má Valencia?

Reagovat
Gazdo

Ty vole ale ta zaloha je v dezolatnom stave. Gundo uz ani nepredstiera beh, ten je uplne vystaveny, Roberto je klasicky Roberto tradicne mimo a Fermin ani neviem ze tam je

Reagovat
MystycMac

Je tu nejaký blazon čo nenaložil na Barcu ? Atleti spravia všetko preto aby Real titul nevyhral aj keby ich to malo stáť miestenku v LM..

Reagovat
Ángel di María 22

To Atletico je silene neschopny, doufam ze je Bilbao vysoupne z LM na pristi rok

Reagovat
JM

Reagovat
MystycMac

Atlétiko to je tak úbohý tým

Reagovat
JM

Ten Xavi se zápas co zápas na lavičce chová jak totální vidlák.

Pěkně ho rozhodčí vylil. Totální dement.

Reagovat
LAM

Je pravda že ten rozhodčí je totální dement no

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Ne, není. Rozhodčí píská na obě strany stejně. Jestli blbě nebo dobře, to jak na vkusu každýho, ale nikoho nepoškodil. Xavi opět nezvládá a ty věci, který reklamuje, jsou totální ho*na..

Reagovat
-R2D2-

Jaký např.?

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Zákrok na Lewu na půlce. Úplně normální faul. Proč protestuje? To chce jako žlutou nebo rovnou červenou? Faul Gundogana na vápně Atletica. Jasnej faul, nechal mu tam nohu. Proč se rozčiluje, nechápu. Atd. Tohle byly dvě situace za který dostal žlutou a červenou. Klidně si to pust znovu, ale posouzený to bylo naprosto v pořádku.

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Ten faul na toho Lewu měl písklej jen doplňuju.

Reagovat
-R2D2-

U toho Lewy šlo o kontext předchozí žlutý, ani ne tak o ten “zákrok”, jinak se s tím dá souhlasit, budiž. Ze začátku mi sudí nepřišel jistej v kramflecích, ale nakonec dobroš.

Reagovat
2miguel1

Dnes má odpustené, ja by som tomu rozhodcovi rovno šlahol jednu

Reagovat
-R2D2-

Takové to typicky české: “Vim hovno, za co, proč, ale je to totální dement!” Na to proč ho vyloučil se samozřejmě ptát nemusím.

A vůbec, soukmenovci, kde jste? Vylezte! Přece to tu nenecháme v režii místních degešů…

Reagovat
JM

Tak nekomentuj, když víš hovno...

Reagovat
misinho7

on ma urcite najviac kariet z pomedzi trenerov ci?

Reagovat
JM

Říkali myslím, že jo

Reagovat
patas92

Něco jak ten váš brazilský vidlák. Toho akorát rozhodčí nevylije nikdy.

Reagovat
JM

Souhlasím.

Akorát teda asi spatřuji rozdíl mezi 23letým hráčem a 44letým trénerem/manažerem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Tak nakonec k Cancelovi zraněnej i Christensen Dneska teda hrozná slepovačka, ale zatím slušný skóre. Problém je že na lávce je jen Yamal do druhého poločasu.

Jinak co píská zas tenhle pí.us? Na jedný dá kartu za normální faul a na druhý nic. Navíc ten faul Gundogana...... Ani se nedivím, že Xavi něco řekl. La liga je opravdu v tomhle šměšná.

Reagovat
MystycMac

Kounde mal mat Redku už...

Reagovat
-R2D2-

Pohodička, Atleti jsou podobně zoufalí, i když na rozdíl od nás mají pro dnešek nabito na lavičce. Jinak ti naši nezletilí hrají s elegancí, to se musí nechat.

Reagovat
MystycMac

Reagovat
MystycMac

Proti Realu robia hnojstva a proti Barce vypustia zápas ...hovorím vam Barca bude vo Finale LM a tam sa môže stáť hocičo kludne ak tam bude City tak Guardiola to účelne prekoučuje...

Reagovat
Cracker10

To si dela prdel Fermin s tim centrem

Ne?

Reagovat
Messiáš

Atlético bez Griezmanna poloviční. Raphinha i Lewa dneska parádní. Škoda, že velice slušnou fazonu teď přeruší repre pauza

Reagovat
MystycMac

Araujo to je monštrum, Top stopér sveta momentálne ...

Reagovat
Cracker10

Stegen buh.

Reagovat
Messiáš

Pěkně Ter Stegen

Reagovat
drussbarb

Cubarsí je vážně něco

Reagovat
JeséRodriguez

zajímavej hráč

Reagovat
Kiss Me Polka!

wtf lewa uplne brutalne dnes hraje

Reagovat
patas92

Nejlepší jeho zápas co je v Barceloně

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Cracker10

Snad si to necha i na LM

Reagovat
Messiáš

Fermin, paráda. Jo, to by šlo. Neapol nám dost nalila sebevědomí. Ještě uzdravení De Jonga a můžeme opravdu zlobit

Reagovat
MystycMac

Easy Money Barca ma Finale LM iste a tam sa stáť môže hocičo ...Neskutočnú formu majú aj v Lige to neje stratene Bernabeou čaká ďalšie klasické 0:4

Reagovat
drussbarb

Málokdy se tu uchyluju k urážkám, ale u tebe mi hrozně cuká prst, nechápu, co ti přináší zasírání diskuze. Běž už spát

Reagovat
-R2D2-

Je to těžký, ale nereaguj. Časem zmizí sám. Tohle mu dá do příště jenom další odvahu.

Reagovat
MystycMac

Najlepšie je jak sa Barca odpisovala a zrazu na 99% bude vo finále LM a v lige ešte ponaháňa Real kde ma Barca výhodu že sa hra ešte EC

Reagovat
LAM

Nevím no. Dle mě si to letos Real pohlídá v klidu stejně jako Barca loni

Reagovat
Pharrell

Reagovat
dextroza_m

Mno, teď nám naštěstí repre pauza stopne formu...

Reagovat
Xavi

Hlavně ať se aspoň nikdo nezraní.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele