29. kolo
16.03.2024 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Athleticu (© AFP)

Bratři Williamsové úřadovali v obou vápnech. Bilbao spasilo rychlé vykoupení z hříchu

Bilbao vyhrálo v domácím utkání 29. kola LaLigy 2:0 nad Alavésem. Živé první dějství načal brzkým gólem Iňaki Williams, tomu však vzal vítr z plachet ofsajdový praporek. Dirigentovu hůlku tak po něm přebral jeho bratr Nico Williams, který ale zprvu zavinil ve 31. minutě penaltu. Tu ovšem gólman lapil a pouhou minutu nato se mladší ze sourozenců vykoupil asistencí u vítězné branky Gorky Guruzety, jenž o pět minut později přidal i pojišťující trefu.

Pokud mělo mít Deportivo Alavés z něčeho strach, tak to bylo Bilbao na Estadio San Mamés. Los Leones totiž před vlastními fanoušky prohráli od startu sezony pouze jednou, a to v srpnu minulého roku proti Realu Madrid. Hosté se sice naladili poslední výhrou nad Vallecanem, čímž ukončili pětizápasovou sérii bez vítězství, favoritem ovšem byli jednoznačně domácí. Ti totiž ve výborné formě na dálku bojovali o čtvrtou příčku s Atlétikem Madrid.

Prvně radost v pevnosti Los Leones vypukla už v páté minutě, kdy obdržel pas za obranou Iňaki Williams, nepohlídal si ale ofsajdovou linii, a jeho gól tak nemohl být uznán. Na druhé straně měl obrovskou šanci Jon Guridi, jehož hlavička skončila na nohách Unaie Simóna. Nakonec to byl domácí Nico Williams, který se jako první významně zapsal do děje zápasu, když po jeho faulu kopal Alavés penaltu. Ránu Luise Rioji ovšem perfektně vychytal Simón. Z následného protiútoku pak Nico Williams napravil svou reputaci, když naservíroval míč před odkrytou branku Guruzetovi, jenž otevřel skóre. Brzy se navíc Bilbao mohlo radovat i z druhé branky, jelikož Iňaki Williams sklepl dlouhý centr opět Guruzetovi, který se z hranice vápna znovu nemýlil.

Krátce po pauze předvedli zdařilou spolupráci bratři Williamsové, Iňaki ale nasměroval centr Nica pouze do rukou gólmana. Jinak domácí celek nabízel spíše udržovací fotbal a ten k mnoha šancím nevedl. Výjimku tvořilo zakončení Iňakiho Williamse, který z první zamířil přímo na Antonia Siveru.

Baskické derby tak podle očekávání dotáhlo do vítězného konce Bilbao. Oba celky sehrají další ligový zápas 31. března. Lvi se střetnou s Realem Madrid, Alavés změří síly s Realem Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele