29. kolo
16.03.2024 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Girona dál polevuje z nastoleného tempa, venkovní strádání prohloubila prohrou v Getafe

Fotbalisté Getafe porazili v utkání 29. kola La Ligy Gironu 1:0, a prolomili tak více než měsíční čekání na výhru. Jediným úspěšným střelcem utkání se stal ve 33. minutě 19letý Yellu Santiago, pro něhož šlo o premiérový gól mezi španělskou elitou. Blanquivermells své šance neproměnili a po čtvrté venkovní prohře v řadě ztrácí na vedoucí Real Madrid už 10 bodů.

Senzační tažení Girony se v posledních týdnech znatelně zadrhlo. Důvodem byla zejména nevyrovnanost výkonů, když Katalánci z pěti předešlých zápasů dva vyhráli a třikrát nezískali ani bod. Všechny tyto nezdary přitom přišly na hřištích soupeřů. Domácí zase více než měsíc nezvítězili, a navíc se podruhé v řadě nemohli spolehnout na zraněného autora 15 ligových branek Borju Mayorala, jehož na hrotu útoku nahradil Mason Greenwood.

Úvodní minuty nabídly opatrný fotbal, který nevedl k žádným gólovým příležitostem. První výraznější šanci ke skórování měli ve 20. minutě hosté, avšak Iván Martín z nadějné pozici zamířil vedle. O 10 minut později na sebe poprvé v utkání upozornil Greenwood, jehož projektil ale hostující branku minul. Ve 33. minutě už se domácí dočkali. Mladíček Santiago obdržel parádní průnikový pas od Ilaixe Moriby a svým premiérovým zásahem ve španělské nejvyšší soutěži otevřel skóre. V závěru úvodního dějství byl dvakrát blízko vyrovnání ukrajinský kanonýr Arťom Dovbyk, který však ani jeden ze svých pokusů nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

Úvod druhého poločasu rozkouskovala ošetřování několika hráčů. Zápas se znovu začal více rozjíždět až okolo 60. minuty, kdy se hned do několika střeleckých příležitostí dostal aktivní Dovbyk. Do hry Blanquivermells se ale začala vkrádat nervozita a snahy o vyrovnání kazil narůstající počet nepřesností. Ty způsobovaly, že nebezpečnějším týmem bylo Getafe, které mohl v 80. minutě poslat do dvougólového vedení Jaime Mata, proti jehož zakončení z bezprostřední blízkosti však skvěle zasáhl gólman Paulo Gazzaniga. O pět minut později mohl vyrovnat Dovbyk, jenže ani jeho další šance brankou neskončila.

Getafe tak využilo špatné venkovní formy Girony a zvítězilo. Po reprezentační pauze se 30. března utká se Sevillou, hosté změří o den později síly s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele