LaLiga - souhrn 23. kola: Almería zaskočila Barcelonu

24.02.2023, 23:03, aktualizováno 27.02.2023, 22:52
Komentáře a souhrny
Smutek hráčů Barcelony (© AFP)

Atlético neudrželo vedení na půdě městského rivala Realu, s nímž si body rozdělilo po výsledku 1:1. Body každopádně ztratila i Barcelona, hodně nečekaně padla na půdě Almeríe. Konečně naopak vyhrála Valencia. Když Betis v deváté minutě prohrával na hřišti posledního Elche o dvě branky, nevypadalo to s ním dobře. Dvě červené karty soupeře a tři zahrávané penalty mu nakonec pomohly k obratu a vytvoření tlaku na čtvrté Atlético Madrid...

Villarreal CF - Getafe CF 2:1

27.02.2023 21:00

Góly: 44. Samuel Chukwueze, 52. José Luis Morales - 9. Enes Ünal

Getafe skvěle začalo a na Estadio de la Cerámica brzy vedlo, ale zkušenější Villarreal po změně stran dokonal povedené dílo a slavil cenné tři body.

Villarreal potřeboval zabrat a dnes večer měl výhodu domácího prostředí, kterou hodlal bezezbytku využít. Vyzkoušet ho přijelo Getafe, které mívá občas světlé chvíle. A demonstrovalo to i v prvním poločase. Z utkání totiž uplynulo jen necelých devět minut, když domácí prohrávali! Na Dakonamův centr si nejvýš vyskočil Enes Ünal a přesnou hlavičkou nedal Reinovi šanci!

Domácí se ale nenechali otrávit brzkým inkasováním a hned začali útočit. Yeremi Pino ovšem neuspěl se svou střelou a pak ani s víceméně samostatným nájezdem. Další šanci si naopak vytvořilo Getafe. Připravil mu ji domácí veterán Parejo, který chyboval v rozehrávce a nabídl míč Maksimovićovi. Jenže mladý záložník si neporadil s Reinou, který ho vyrazil na roh!

Reina měl mnohem víc práce, než asi čekal. Další mu připravil dvě minuty před koncem znovu Maksimović, který zakončoval hlavou centr od Dakonama. Reina byl však na místě včas a jeho zakončení vykryl. Což byl dost klíčový zákrok, protože Villarrreal díky němu rychle rozjel brejk, Étienne Capoué se dostal ke střele a brankář Soria ji dokázal vyrazit jen k dobíhajícímu Samuelovi Chukwuezemu - 1:1.

Inkasovaná branka na Getafe mocně zapůsobila, protože po změně stran se dlouho nemohlo dostat do tempa. A toho zkušený Villarreal snadno využil. Samuel Chukwueze předvedl několik tanečních etud s míčem u nohy, dostal se do vápna a po jeho průniku oslovil nabíhajícího Josého Luise Moralese. Ten ve druhé vlně neměl moc protivníků a trefil to báječně.

Z druhého šoku se Getafe dostávalo jen hodně těžko, i když je fakt, že v těchto fázích hry se ani Villarreal nikam nehnal. A mohl za to pykat, jenže to by v závěru musel Mayoral mířit jinam než jen do břevna.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - CA Osasuna 2:3

26.02.2023 21:00

Góly: 63. Nemanja Gudelj, 78. Youssef En-Nesyri - 18. David García, 68. Fernando (vl.), 85. Abdessamad Ezzalzouli

Osasuna slaví cenný zisk tří bodů, o které obrala domácí Sevillu. Ta sice dokázala odpovědět na dvě branky svého soupeře, ale její třetí zásah v závěru utkání už rozhodl.

Sevilla se v této sezoně abnormálně trápí a ani trenér Jorge Sampaoli se zatím nevyvaroval několika škobrtnutí. Dnes večer měla Sevilla výhodu domácího prostředí a proti sobě více než hratelnou Osasunu. I tým z Pamplony ovšem umí nepříjemně překvapit. A Sevilla se o tom taky přesvědčila. Hned od úvodu bylo jasné, že žádná nuda se dnes konat rozhodně nebude.

Už v patnácté minutě se totiž Sevilla propracovala k šanci, kterou zakončoval Erik Lamela. Tentokrát však mířil technickou střelou k tyči tak, že brankář Fernández dokázal jeho ránu vyrazit. Plno práce měl i jeho protivník Yassine Bounou. Po rychlé akci přilétl ze strany centrovaný míč na hlavu Moncayoly a Bounou musel předvést skvělé reflexy, aby dokázal míč vyrazit.

Jenže tím akce neskončila, hned poté se Osasuna dostala do vedení! Barja posadil míč od rohového kopu na hlavu Davida Garcíy a na jeho výskok nedokázali domácí obránci nijak adekvátně reagovat. Po dalších čtyřech minutách už fanoušky Sevilly regulérně musel chytat amok, protože Osasuna vstřelila další branku! Barja si naběhl do vápna a elegantně usměrnil míč po nahrávce od Ibañeze za záda brankáře Bounoua! Tentokrát nicméně Sevillu spasil VAR, který branku pro ofsajd neuznal.

Osasuně se i nadále dařilo ukazovat, že její vedení není dílem náhody. Další velkou příležitost si připravila v nastaveném čase a ani tentokrát nechybělo mnoho, aby brankář Bounou na ránu z voleje od Kikeho Garcíy nedosáhl. Ta pravá dramatická zápletka se každopádně udála až po změně stran. Brankář Fernández se postupně rozehříval pod náporem nákopů a střel, ale Sevilla se stále nemohla dostat do tempa.

Povedlo se jí to až po hodině hry. Obránci Osasuny sice dokázali dostat míč dál od svého vápna, jenže ani tahle vzdálenost je nezachránila. Na míč si počkal rázný záložník Nemanja Gudelj a na jeho dělovku do šibenice nedokázal zkamenělý brankář Fernández nijak reagovat! Sevilla se však dopouštěla lehkovážných chyb. Jako třeba v případě 68. minuty, kdy vysoký centr dokázal brankář Bounou vyboxovat smolně jen na hlavu spoluhráče Fernanda. A ten si nevědomky vstřelil vlastní branku - 2:1 pro Osasunu.

Přesto se Sevilla nevzdala a dokázala utkání ještě zdramatizovat. V 78. minutě dorovnala podruhé, když Youssef En-Nesyri předvedl parádní sprint z vlastní poloviny, zamotal hlavu obráncům a střelou k tyči překonal Fernándeze. Jenže Seville dnes prostě nebylo přáno. Dlouhý nákop brankáře Fernándeze prodloužil Ibañez na hlavu rozeběhnutého mladíka Abdessamada Ezzalzouliho, který si v náběhu před Bounouem poradil - 3:2.

Více informací k zápasu

UD Almería - FC Barcelona 1:0

26.02.2023 18:30

Góly: 24. El Bilal Touré

Almería to dokázala a po patnácti utkáních poprvé porazila slovutnou Barcelonu! Nováček LaLigy oprávněně slaví, protože v utkání hodně vytrpěl a proměnil jednu z mála šancí, jaké od Barcelony dostal. Závod o titul dostává po zakopnutí Barcelony nový impuls.

Pouhých osmadvacet procent držení míče, tolik registrovala Almería v mači, který po skončení sezony rozhodně označí jako jeden z jejích vrcholů. Xaviho hvězdná ekipa si po výpadku v Lize mistrů připisuje další černý den a radost má hlavně Real Madrid. Almería chvíli na začátku střetnutí odolávala barcelonským snahám a po čtyřiadvaceti minutách udeřila. Na začátku akce byl Elyho čistý skluz, který poslal míč na Suáreze. Jeho nadýchaný pas vyrazil stíhat El Bilal Touré a brankáře Ter Stegena pak propálil vší silou i s pomocí břevna!

O tři minuty později zasahoval míč na zadní tyč akrobat Baptistão a brankář Ter Stegen musel vykopávat míč z brankové čáry! Barceloně se dnes v útoku nedařilo vůbec nic, i když balón držela na kopačkách převážnou většinu času. Postupně se navíc do její hry začala vkrádat nervozita a to se projevovalo stoupajícím množstvím žlutých karet.

Velkou šanci si Blaugranas vypracovali v 75. minutě, kdy přetažený míč vracel do ohně Araújo. Jeho pobídka prolétla vápnem a jen těsně na ni nedosáhl De Jong! Barcelonský stoper Araújo mohl srovnat pár minut před koncem, jenže centr od Torrese jen lízl, a ještě k tomu těsně vedle.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Valladolid 3:0

26.02.2023 16:15

Góly: 17. Haris Seferović, 32. Gabriel Veiga, 64. Gabriel Veiga

V důležitém souboji dvou sousedů tabulky, kteří mají nebezpečně blízko sestupovému pásmu v LaLize, triumfovala jasně Celta. Ne že by v některých momentech působil Valladolid o tak horším dojmem, nicméně jeho protivník byl zkrátka daleko efektivnější v proměňování šancí. A s úroky tedy mužstvo z Viga oplatilo Pucelanos třígólovou porážku z října loňského roku.

Domácí se dostali do velké možnosti už po několika sekundách od úvodního hvizdu rozhodčího Ricarda De Burgose, avšak Seferovic z velmi dobré pozice zacílil pouze trestuhodně do zámezí. Ve 12. minutě se naopak na druhé straně osměloval Larin, avšak z úhlu na brankáře Ivána Villara v podstatě nemohl nijak vyzrát.

Ve 14. minutě se naopak znovu osmělila Celta, ze střední vzdálenosti vypálil velmi slušně po zemi na vzdálenější tyčku Iago Aspas, jenže smolně jeho pokus orazítkoval pouze brankovou konstrukci. O pár chvil později už se ovšem Os Celestes dostali do potřebného klidu. Gabri Veiga prodloužil míč hlavou za sebe na hranici brankového území, odkud pak snadno skóroval Seferovic.

Ve 32. minutě družina z Galicie svůj náskok navýšila. Carles Pérez se ještě přes přesilu bránícího Kikeho Péreze a El Yamiqa neprosadil, meruna se ovšem odrazila ke Gabrimu Veigovi, který ji tvrdě napálil za záda brankáře Asenja. V závěru první půle odmítl velkou příležitost na snížení stavu Larin, který z blízkosti nevyzrál na Ivána Villara. A po něm si na domácím brankáři vylámal zuby taktéž hlavičkující El Yamiq.

Tyhle neproměněné šance se nakonec ukázaly být pro Valladolid jako rozhodující okamžiky tohoto duelu. V 64. minutě ještě Asenjo zlikvidoval pokus de la Torreho, každopádně na dorážku Gabriho Veigy už nestačil, a o vítězi klání tak bylo zkrátka rozhodnuto. V 84. minutě mimochodem přišli hosté o Amallaha, ten totiž ve středu pole ostře podrazil Cerviho a vyfasoval bez milosti a okamžitě červenou kartu.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Girona FC 2:3

26.02.2023 14:00

Góly: 35. Yuri Berchiche, 89. Raúl García - 4. Aleix García, 19. Óscar de Marcos (vl.), 45+1. Mikel Vesga (vl.)

Athletic Club se v třiadvacátém kole představil na domácím hřišti proti Gironě a přestože se Kataláncům v této sezóně venku příliš nedaří, dokázali zvítězit v poměru 3:2. Tomu výrazně dopomohli i hráči domácích, kteří si dva ze tří gólů vstřelili sami. Po úvodní trefě Aleixe Garcíi si vlastenec dal De Marcos, následně sice na 1:2 snížil Yuri, další gól do vlastní sítě si ale dal Vesga. Ve druhém poločase dokázal skóre korigovat Raúl García, na bodový zisk pro domácí to už ale nestačilo.

Úvodní gól padl v podstatě z první akce zápasu. Tsygankov přiťuknul míč ve vápně Garcíovi, který parádní ranou na zadní tyč nedal šanci brankáři Simónovi. Zle si pak zatopil záložník Athleticu Vesga, který trefil svou přihrávku v blízkosti branky příhodně do nohy Castellanose. Zdánlivě nechytatelný odraz dokázal brilantním zákrokem vytáhnout na roh Simón.

Po jeho rozehrání už byl ale krátký, což opět zavinil jeho spoluhráč. De Marcos naprosto neočekával, že by se míč odrazil až na zadní tyč, nešikovně jej zasáhl a nechtěný vlastenec byl na světě.

"Lvi" se ale nevzdali a o chvíli později se dokázali trefit do správné brány. Jmenovitě Yuri Berchiche, ke kterému se dostal míč po rohovém kopu nakrátko, se s ničím nerozpakoval a neomylně jej přes několik obránců poslal po zemi na zadní tyč.

Další úder si však Baskové ještě do poločasu opět zasadili sami. Psala se již první minuta nastavení když Aleix García centroval do vápna a ani jeden z jeho spoluhráčů na vysoký balón nedosáhl. To však nečekal nešťastník Mikel Vesga a hlavou jej poslal do vlastní sítě.

Druhá půle začala zajímavým tahem domácího trenéra Valverdeho, který poslal do hry náhradního brankáře Agirrezabalu, který v minulém kole podal velmi solidní výkon proti Atléticu Madrid. Nový muž mezi třemi tyčemi už sice další gól neinkasoval, ani to už ale Baskům k bodovému zisku nestačilo.

Jedinou trefou se totiž až minutu před koncem základní hrací doby prezentoval Raúl García. Hostující Romeu vymyslel nesmyslnou malou domů, na kterou nedosáhl gólman Gazzaniga, balón jen lehce tečoval před sebe, kde si jej našel právě García a poslal jej do odkryté sítě. K vyrovnání na 3:3 už se ale Athletic nedostal, a tak doma na Blanquivermells poměrně překvapivě nestačil.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Sociedad 1:0

25.02.2023 21:00

Góly: 40. Igor Zubeldía (vl.)

Tuhle výhru už Valencia opravdu nutně potřebovala. Topila se v posledních několika týdnech v krizi, skákala z jedné blamáže do druhé, body nepřibývaly, konstantně padala tabulkou dolů až do sestupového pásma. Teď už je, tedy aspoň dočasně, z červených pozic pryč. Osud klání proti Realu Sociedad rozhodl jediný moment, a to vlastní trefa Zubeldiy z prvního poločasu.

Teprve podruhé od svého příchodu vedl své svěřence do boje nový trenér Rubén Baraja. Už v minulém ligovém měření sil s Getafe přitom nebyl daleko od bodového zápisu, nakonec si ale na něj musel počkat až do nynější chvíle. Jeho družina zkrátka tyhle tři body urvala na sílu. A vážně třeba připomenout, že nesmírně důležité, rozhodně je můžou nakopnout do budoucna.

Pár sporadických střel na bránu, také mimo ni, čtyři žluté karty, dvě na obou stranách, jinak v podstatě úvodní dějství moc krásy nepobralo. Přesto se onen klíčový moment přece udál, a to ve 40. minutě. Domácí podnikli moc povedený protiútok, Toni Lato na levé straně oslovoval běžícího Samuela Lina, ten se následně snažil najít před bránou Huga Dura, nakonec však ani nemusel, poněvadž vracející se Zubeldia cílil při obranném skluzu nešťastně do vlastní brány.

Real Sociedad na inkasování ve zbytku utkání nedokázal zareagovat. V 53. minutě byl blízko srovnání stavu Sörloth, avšak svou hlavičku neusměrnil do prostoru třech tyčí, a pak Valencia v podstatě svého soupeře do žádného dalšího vážného podnikání nepustila. Zarputilá taktika uhájit těsný náskok se ve finále ukázala býti tou správnou, mužstvo kouče Imanola Alguacila se zkrátka stalo od konce ledna po pěti kolech LaLigy tím, které Los che nedokázalo porazit.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Atlético Madrid 1:1

25.02.2023 18:30

Góly: 85. Álvaro Rodríguez - 78. José Giménez

Real Madrid svou roli nezvládl a s Atléticem se mu povedlo jen remizovat. Tím může Barcelonu pustit do trháku, protože Blaugranas mají zápas k dobru a už teď si hýčkají sedmibodový náskok. Atlético se dostalo do vedení 15 minut před koncem , Real nakonec dokázal pouze srovnat díky premiérové trefě mladíka Rodrígueze.

Velký šlágr sobotního programu se odehrál v podvečer na stadionu Santiago Bernabéu, domácí Real uvítal v městském derby Atlético. To zůstává přeci jen za očekáváním a v této sezoně se mu zas tak moc nedaří. I proto bylo možná rádo, že poměrně brzy vypadlo z evropských pohárů, a má tak síly jen na ligu. Tradičně se oba soupeři utkávají za skvělé atmosféry, jejich důrazné souboje jsou ozdobou jakéhokoli kola.

Real potřeboval potvrdit formu, jakou předvedl v Lize mistrů v Anglii, aby dostal pod tlak vedoucí Barcelonu. Jako první musel vážnější šanci soupeře řešit hostující brankář Jan Oblak, kterého trochu protáhla rána Marca Asensia. Courtoise zase vyzkoušel Carrasco. Plány hostujícího kouče Simeoneho trochu narušil vynucený odchod zraněného beka Reinilda Mandavy, místo něhož si trávník vyzkoušel José Maria Giménez.

Bílý balet byl v první půlhodině aktivnějším týmem, jak se asi dalo čekat, jenže své snahy nedokázal proměnit ve větší možnost. A když už se nějaký jeho útok začal slibně rozjíždět, jako třeba při akci Asensia ze 33. minuty, zradila ho finální fáze. Domácímu týmu dělalo velké problémy to, jak urputně Colchoneros brání, takže ani hvězdy jako Vinícius, Benzema nebo Asensio se nedokázaly prosazovat.

Po změně stran se scénář z první půle opakoval prakticky beze změny. Nejprve se Vinícius prohnal až do vápna a v něm hledal Karima Benzemu. Francouzského forvarda sice oslovil, ale Benzema pálil mimo. Pak si hosté svou situaci zbytečně zkomplikovali, když střídající Ángel Correa mimo záběr udeřil loktem do obličeje Rüdigera a byl po právu vyloučen! Přesto se právě Atlético ujalo vedení.

Po čtrnácti minutách v početním oslabení si na Griezmannův centr ze standardky naběhl a nejvýš vyskočil José Giménez a přesnou hlavičkou zchladil překvapené fanoušky Realu! Domácí však stejně dokázali aspoň srovnat a velký debut v tomhle ohledu zažil mladík Álvaro Rodríguez. Toho po rohovém kopu Luky Modriće ve vápně nikdo nepohlídal, a mladý univerzál se tedy hlavou postaral o body. Dal svou první branku v sezoně, i když tenhle úspěch bude s ohledem na výsledek spíš hořkosladký.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Rayo Vallecano 1:0

25.02.2023 16:15

Góly: 74. Sergi Guardiola

Cádiz zvládl domácí utkání asi lépe, než sám čekal, protože šesté Rayo Vallecano dokázal díky trefě Guardioly na své půdě porazit.

Domácí Cádiz potřebuje nutně sbírat body, protože před tímhle zápasem mu patřilo až 18. místo. A pokud se někdy měl pochlapit, pak dneska. Rayo totiž patří k největším překvapením LaLigy a do utkání šlo jako šestý tým tabulky, který chce reálně bojovat o poháry. Dnes to pro něj tedy mělo být celkem jasné a snadné. Jenže Cádiz bránil velmi pozorně.

Skóre se sice měnilo ve 23. minutě, ale vydrželo to jen chvíli. Po gólu hostujícího Raya se totiž sudí Ruiz šel podívat na video a to mu dalo za pravdu - ofsajd. Rayu to dnes v ofenzivní fázi nešlo podle představ a často se trápilo hlavně v blízkosti vápna Cádizu. Brankář Dimitrievski měl v bráně hostí práce pomálu, trochu ho vystrašila snad jen jedovka z dílny Rubéna Sobrina.

Rayu nevycházely jeho útočné akce tak, jak si asi představovalo, a z toho několikrát pramenily zbytečné fauly z frustrace. Nutno ale uznat, že dnes se Cádiz opravdu skvěle bránil a ničil akce Raya už v zárodku. A to byla úspěšná taktika, protože v 74. minutě se Cádiz překvapivě dostal do vedení! K překonání hostující obrany stačila jednoduchá narážečka na Sergiho Guardiolu, který si sám před brankářem Dimitrievskim skóroval.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - RCD Mallorca 2:1

25.02.2023 14:00

Góly: 22. Martin Braithwaite, 51. Martin Braithwaite - 41. Vedat Muriqi

Espanyol velebí schopnosti Martina Braithwaitea, který se stal hlavní hvězdou domácího utkání s Mallorcou. Nakonec byl vyhlášen hráčem zápasu, neboť jeho dvě trefy rozhodly o porážce hostí z Mallorky.

Právě ta se dostala do první větší šance utkání a stačilo jí k tomu jen dvanáct minut. Kang-In Lee naservíroval míč na nabíhajícího Rodrígueze, který jen o vlásek minul svou střelou pravou šibenici! Na tohle varování ale domácí zareagovali poměrně rychle. O deset minut později totiž brankář Rajković vymyslel hrubou chybu, když namazal míč nepříliš vzdálenému soupeři. Od Vidala putoval balon na volného Martina Braithwaitea a ten už měl úlohu maximálně snadnou.

Mallorce chvíli trvalo, než se z těžkého zásahu vzpamatovala. Zvládla to až před koncem poločasu. Dani Rodríguez oslovil po vlastním sólu Vedata Muriqiho, jenž se pohyboval na kraji vápna. Brankář Pacheco sice plachtil vzduchem, ale krásnou technickou ránu Muriqiho neměl nárok - 1:1.

Do druhé půle vlétli domácí mnohem lépe. Martin Braithwaite unikl soupeřům po krásné průnikové nahrávce, jenže pak zamířil vedle tyče, protože ránu uspěchal. O pouhou minutu později už si ale dal víc záležet. Střídající Melamed sklepl centr ze strany právě k nohám Braithwaitea a ten ranou ke vzdálenější tyči překonal marně zasahujícího brankáře Rajkoviće.

Stejný hráč mohl zkompletovat hattrick, jenže po hodině hry trefil míč opačnou falší a ze šance nic nebylo. To ale Espanyolu moc vadit nemuselo. Espanyol se díky výhře aspoň na pár hodin posunul přes Sevillu na průběžnou dvanáctou příčku, což je něj velký úspěch.

Více informací k zápasu

Elche CF - Real Betis 2:3

24.02.2023 21:00

Góly: 7. Fidel (pen.), 9. Lucas Boyé - 65. Borja Iglesias (pen.), 68. Juan Miranda, 90+5. Willian José (pen.)

Jako jasný favorit vstupoval Real Betis do páteční předehrávky třiadvacátého kola španělské LaLigy. Elche ztrácelo před zápasem jedenáct bodů na předposlední místo a pro Béticos se mělo jednat o pohodovou výhru. Opak byl ale pravdou. Domácí vedli v poločase po trefách Fidela a Boyeho 2:0. Pak byl po nešťastné hře rukou vyloučen Magallan a zápas nabral úplně opačné obrátky. Iglesias s Mirandou srovnali a v nastavení dokonal obrat z penalty Willian José. Betis si tak z Elche odvezl vydřenou výhru 3:2.

Zápas začal velmi zostra, fanoušci domácího mužstva se mohli z úvodní trefy svého týmu radovat již v sedmé minutě. Brazilec Abner nešetrně došlápl nohu Morenteho a zahrával se pokutový kop. K tomu si stoupl Fidel a bezpečně jej proměnil.

O dvě minuty později byla euforie na Estadio Manuel Martínez Valero dvojnásobná. Zpoza velkého vápna se do míče krásně opřel Lucas Boye a umístil jej přesně k pravé tyči, mimo dosah brankáře Brava. Ambice Los Franjiverdes na druhou výhru v sezoně byly v tu chvíli velmi vysoké.

Druhá půle začala zvýšenou aktivitou Andalusanů, do šance se dostal vystřídavší Joaquín, jenže jeho střelu dokázal vyhlavičkovat Clerc. O chvíli později se do útoku hnal Fekir, který mohl postupovat sám, míči v pohybu však nešťastně rukou zabránil Magallan a protože byl v tu chvíli posledním obráncem, obdržel od hlavního arbitra rovnou červenou kartu a musel předčasně ze hřiště.

Tete Morente pak v pětašedesáté minutě zařídil druhou penaltu v utkání, tentokrát však nebyl faulovaným, ale faulujícím hráčem. K míči se postavil Borja Iglesias a s přehledem jej poslal k levé tyči Badíovy branky. O chvíli později zasadili hosté svému soupeři další tvrdý direkt. Pasivní hosté nechali centrovat Juana Mirandu, který hledal ve vápně Iglesiase. Ten se ale míče nedotknul, a tak si nechtěný gól na své konto připsal právě devětadvacetiletý Miranda.

Pak se dlouho nic zajímavého nedělo a vypadalo to, že si Machínovi svěřenci nakonec přeci jen dokráčí alespoň pro bod, Betis však zachránila druhá penalta. Roco zahrál ve vápně rukou a Iglesias si míč k penaltě postavil podruhé. Na Edgara Badíu si ale tentokrát nepřišel.

Neuvěřitelný moment se pak odehrál přibližně o pět minut později. Nešťastník Roco zahrál podruhé v krátkém časovém sledu v pokutovém území rukou a sudí Villanueva nařídil čtvrtou penaltu v utkání. K ní si tentokrát stoupl Willian José a nedal domácímu brankáři šanci. Los Verdiblancos tak nakonec přeci jen zvítězili 3:2.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
23
19
2
2
45 : 8
59
2
Real Madrid
23
16
4
3
47 : 18
52
3
Real Sociedad
23
13
4
6
32 : 23
43
4
Atlético Madrid
23
12
6
5
32 : 18
42
5
Real Betis
23
12
4
7
32 : 25
40
6
Rayo Vallecano
23
9
7
7
29 : 25
34
7
Villarreal CF
23
10
4
9
26 : 23
34
8
CA Osasuna
23
9
6
8
22 : 23
33
9
Athletic Bilbao
23
9
5
9
33 : 26
32
10
RCD Mallorca
23
9
4
10
21 : 24
31
11
Girona FC
23
8
6
9
36 : 35
30
12
Espanyol Barcelona
23
6
9
8
29 : 34
27
13
Celta Vigo
23
7
6
10
26 : 34
27
14
Sevilla FC
23
6
7
10
26 : 33
25
15
UD Almería
23
7
4
12
28 : 40
25
16
Cádiz CF
23
6
7
10
18 : 35
25
17
Real Valladolid
23
7
3
13
16 : 33
24
18
Valencia CF
23
6
5
12
27 : 27
23
19
Getafe CF
23
5
7
11
20 : 30
22
20
Elche CF
23
1
6
16
17 : 48
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V suchým triku.

Reagovat
Jordi Alba

Elche parádně.

Sice mají o 9 bodů víc, než si ty svině zaslouží, ale každá takováhle vyraplená ztráta po otečce, 2 redkách a 3 penaltách zahřeje na srdíčku. Snad je pak 3. liga nemine, špíny.

Reagovat
Seydou Doumbia

proč taká nenávist vůči ním?

Reagovat
Jordi Alba

Můj dlouhodobej mindrák je způsobenej zaplaceným postupem do 1. ligy.

Reagovat
Seydou Doumbia

to ani neznám tu kauzu o co šlo

Reagovat
Jordi Alba

Oficiálně to není uznaný, ale jsou důkazy v podobě 180 minut. Jak první zápas, tak odveta.

Reagovat
blaugrana

Campeoooones, Campeooones ole oleee ole o leo

Reagovat
blaugrana

Campeoooones, Campeooones ole oleee ole ole o leeee

Reagovat
LAM

Ještě hodně zápasů

Reagovat
sylarko

ja by som s tymto brzdil..lebo stat sa moze hocico..

Reagovat
CHONG

Reagovat
sylarko

presne sa stalo co som cakal...bravo

Reagovat
LAM

Skvělý výsledek, tak snad na Almerii zapomeneme na United

Jinak ale utkání v dost pomalým tempu. Real teda v 10 hodně špatný

Reagovat
Phillipinho

Dneska muzou odjizdet Atleti z Bernabeu spokojeni. To stejny si vsak nemuze rict Manzano. Hajzl

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tenhle pocit falešné ukřivděnosti ze sledování Betisu dokonale znám, takže tě chápu...

Reagovat
Phillipinho

Jinak Griezmann je fantastickej. Obdivuhodny na kterou uroven se zase dokazal dostat po odchodu z Barcelony. Jeden z nejlepsich hracu ligy a to vsechno za 20 mega euro

Reagovat
Kokesh

https://twitter.com/Peaky1902/status/1629556114541928450?t=2KJfr06iuCRBzE4hCDiELw&s=19

https://www.google.com/amp/s/www.goal.com/en/amp/news/atletico-madrid-defender-savic-given-four-match-ban-for-red-card-against-chelsea/1qh5c41fw7pu21m14g6b4aioi6

Za podobný loket dostal Savič v LM také přímo červenou (vtipný, že to schytal opět Rudiger) a nikdo se nad tím nepozastavoval. To jen ty v tom zase vidíš chybu sudího a nebo že Correa je snad ještě oběť.

Míč ještě v autu, žádná potřeba souboje, úmyslný loket a ještě před zraky rozhodčího. Červená, nazdar.

Reagovat
misinho7

Neviem co to bolo ale prislo mi to z nasej strany ako tempo priatelaku. Uplne odchodene ani som nemal pocit ze je to derby. Z nasej strany velmi zle.

Potesil aspon Alvaro.

Liga ale teda uz rip velmi vela zbytocnyh strat ale tak co uz.

Reagovat
Israha

Na tiskovkách to samozřejmě na rovinu nikdo neřekne, ale podle mě už mezi Carlem a hráči panuje jasná domluva ohledně toho, že LM a CdR jsou priority. Ligu nemáme ve svých rukou, zisk těch dalších dvou trofejí ano. Oni budou všichni tvrdit novinářům opak, ale na řeči těl, mimikách, atd. je to poznat. Tedy doufám....protože pokud ne, tak jsme se na ligu ve velkém stylu vysrali .

Reagovat
zasranej malíř

Taky mi to tak přijde

Reagovat
misinho7

No akoze chapem ze ked vedia ze ten naskok je uz obrovsky ze asi to nebudu hrotit a sustredia sa inde..ale akoze takto to odchodit? A este derby. Za mna des.

Reagovat
Israha

Sleduje se to těžce, ale pragmaticky vzato to dává smysl. Klíčoví hráči nemládnou a hrají v obrovské zápasové zátěži, kupí se zranění. A dostatečně velkou kvalitu širšího kádru na to, aby se dalo hrát vše naplno, bohužel momentálně nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to známe, jakmile se Realu v nějaké soutěži nedaří, tak je jasné, že ji vypouští

Reagovat
Israha

Tak já nevím, co si ti hráči a realizační tým mezi sebou řekli, ale rozdíl v nasazení a touze vyhrát dnes a proti Liverpoolu v úterý či Atléticu a Villarrealu v CdR byl diametrální. To plus kratší zápasové volno oproti soupeři.

Reagovat
smazaný uživatel

Touhu si netroufám hodnotit, ale ve druhém poločase se mi zdálo docela dost vašich hráčů utavených.

Reagovat
Israha

Bez debat. Ten obrat na Anfieldu sebral více sil, než se na první pohled může zdát.

Reagovat
madridcan

V pohode...

V tvojom prípade je Inter, Bayern, Plzeň OBJEKTÍVNE tažká skupina a postup cez PSG, Chelsea, City a Liverpool dielo náhody...

...takže teba tiež poznámw

Reagovat
sylarko

ano tazka skupina to bola ak nie najtazsia...a cez liverpool ste este nepostupili. aj ked uz jednou nohou ste tam.

Reagovat
madridcan

To je minuloročná Liga Majstrov

Reagovat
zasranej malíř

Tohle už Barca nepustí, teď se snažit vyhrát Copu a v LM dojít co nejdál

Reagovat
madridcan

Stále verím, po Liverpoole som však zázrak nečakal. Alvaro svetlý moment.

Mimochodom od Atletica nejaký protest, že tam bola tak štvrtina sektora?

Reagovat
Jordi Alba

To je fakt odporný tohleto. Ztráta Realu sice fajn, ale v LL už ani ty derby nemají náboj, emoce, nic, hnus.

Reagovat
misinho7

tiez mi to tam dnes prislo ako na pohrebe..cudne no..celkovo ta LL musi nieco robit, Premier League ako sutaz proste ide stale dalej a dalej

Reagovat
Jordi Alba

Nemyslím vyloženě jenom tenhle zápas, ale prostě celkově a není to první rok, už u toho prvního EC v lize jsem tuším byl nasranej, ani ne tak z prohry, ale z toho pocitu, jako kdyby to těm hráčům bylo uprdele, v koutku duše jsem doufal, že tam Gavi někomu aspoň zlomí nohu a začnou se rvát.

Reagovat
madridcan

Ako vyššie píšem, tak vlastne Ti aj odpovedám...ten sektor Atletica bol výsmech

Reagovat
Phillipinho

Tak fanousci Atletica stavkujou proti vedeni.

Reagovat
2miguel1

Mne tam je toho Lukitu niekedy luto, jediny, co tam vie niečo vymysliet. Real nevie na súpera, ktory je zalezeny, pretoze oni tak v LM hraju prakticky rovnako.

Reagovat
misinho7

Reagovat
wwwx

Co? Co přiměje člověka po třicítce obarvit si palici na růžovo?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozchod s krásnou holkou a návrat k bývalce, která je není moc hezká, ale do vinohradu je skvělá.

Reagovat
pantondavo

To jsou ty hubený barcelonský výhry a trapný ztráty realu, klasická LL je zpět

Reagovat
Rizek

Červená pro Correu vtipná. Rudiger si hraje na tvrďáka a pak se svalí jak pytel hoven.

Reagovat
madridcan

Ako áno, červená vtipná, ale vždy nejaký dodatok na obrancu, že sa hraje na tvrďaka

Za obrazovkou ti to príde vtipné a nevieš jak mu to mohlo sadnuť a na aké miesto. Zase netreba zo všetkého robiť Ramosa trebars

Reagovat
mistr129

Tvl co to bylo za červenou

Reagovat
netopier

Včera parádny bezchybný výkon s rýchlymi brejkami zo zabezpečenej obrany. Ak sa chceli socky dostať aspoň do náznaku šance, museli si to poctivo vykombinovať, pretože obrana nerobila chyby. Ako sa snažili prekonať prehustenú obranu, tak sami začali robiť chyby.

Takto treba hrať do konca sezóny a bude to pohodlný stred tabuľky

Reagovat
Phillipinho

Samu Lino vcera jasny MOTM

Reagovat
netopier

presne takýmto hráčom vyhovuje hra na brejky, tak snáď už nebudú nič meniť

Reagovat
Jordi Alba

Bránit sice absolutně neumíme, ale koho to štve, když dáme za 2 zápasy 9 gólů. Záchrana vypadá slibně, hlavně pokračovat v bojovnosti.

Reagovat
Phillipinho

Gabri Veiga dobry delo. Jednoznacne objev sezony Jen ho nestrelit hned nekam do Anglie za raketu…

Reagovat
santini

Modlím sa k vsetkym bohom aby si ho nikto nevšimol.. uz je ale zrejme neskoro

Reagovat
Jordi Alba

Jenom aby neskončil jako Mina spíš.

Reagovat
santini

Ak so Santim nechodi na párty, bude v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Campeones.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
misinho7

Vcera mi ten výsledok nasho matchu uz bol aj ukradnuty ale po dnesku to naserie

Reagovat
CHONG

No, tak teď ta včerejší ztráta mrzí

Reagovat
madridcan

Len či náhodou včerajšia strata neviedla k tej dnešnej

Reagovat
Ed_Hazard

Vôbec. Ten náskok je fakt dosť veľký a čakám že Barca naskočí naspäť na vlnu výhier. Túto sezónu pri nich často stojí aj šťastíčko, čo proste na výhru v lige potrebuješ. My sme odšmatlali až priveľa zápasov na to aby sme ukopali titul

Reagovat
JM

No jako jo i ne. Kdybychom to včera vyhráli, tak je to 5 s tím, že kdybychom zvládli El Clasico, tak 2 body a lepší vzájemné zápasy.

Reagovat
Ed_Hazard

Chápem a máte obaja pravdu. Ja to ale beriem subjektívne v tom, že počas sezóny sme hrali hovno a Barcelona si išla spanilú jazdu. Preto veľmi neočakávam zmenu u oboch týmov. Ak by sa to stalo, tak by ma to veľmi prekvapilo. Ja som prestal dúfať asi mesiac dozadu

Reagovat
JM

Spanilá jízda výher 1:0

Reagovat
Ed_Hazard

*si išla spanilu jazdu.

Reagovat
Fumetsu

Dembele, Pedri, Lewa bez formy. Bez nich je ten tým směrem dopředu na úrovni Cádizu. Úplně v klidu můžeme ten titul ještě dojebat xd Na to jak jsem na začátku myslel, jak máme skvěle zdvojený posty tak momentálně je ten kádr ještě užší než ten Realu.

Reagovat
madridcan

Ja by som sa tak zasmial Klokanometovi o tri mesiace...

Reagovat
celeb

je to len na vas. My stracat budeme. Dembele s Pedrim su nasi najkreativnejsi hraci, na ktorych sa Xavi spolieha, ze nieco vymyslia. Inak s tym materialom zaobchadza hrozne.

Otazne, ci ste sa v Liverpoole definitivne prebrali, alebo ste len mali dobry den proti oblubenemu superovi.

Reagovat
Krausio_Real_M

Almería pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší zápas pod Xavim, ten výkon neměl vůbec nic. Snad jenom pár momentů s nápadem od Torreho a Alarcóna, když těch předchozích 10 kopyt se rozhodně Almerii překonat Koemanovou bezmozkoidní taktikou jednoho vysokého centru do vápna za druhým, přičemž zároveň nejsou schopní často trefit ani hřiště

Reagovat
Ed_Hazard

Gavi je fakt psychopat. Ten by mal chodiť na trávnik len s lexaurinom. Zaujimavé ale je, že to tomu frackovi väčšinou rozhodcovia tolerujú

Reagovat
Mercury

Reagovat
Phillipinho

Gavi je magor no. Stejne tak ty nadavky a gesta Viniciuse smerem k rozhodcim. Nejakym hracum to z nejakyho duvodu v klidu prochazi….

Reagovat
Ed_Hazard

Vini by sa mal tiež sakra začať krotiť. U mňa osobne to vždy zdegraduje aj dobrý výkon..

Reagovat
blaugrana

Casemiro mu prepustil svoju imunitu voci zltym w cerveym kartam.

Reagovat
2miguel1

Zasa stracame formu na dôležite zapasy kedy už pride Pedri Dembele? Kessie slabe, Sergio slabe, Roberto hrozostrasne

Reagovat
LAM

Tohle jsem nějak čekal a výkopu to bylo jasný. Dnes úplně bez energie, takže proti nabuzený Almerii hodně velkej problém. Navíc rotace a bez pedriho s Dembelem prostě nejsme kreativní.

Jediný štěstí, že Real nám svojí ztrátou na tohle přihrál, ale vypadá to jak na menší krizy stejně jako po zápasu s Interem, tak teď po United a před náma Valencia s Athleticem

Stále ale 7 bodů, takže se musíme rychle zase oklepat. TA Evropa je nám letos úplně na houno.

Reagovat
Doubas

Jenže my tu krizi máme ve stejnou a navíc nejdůležitější chvíli, krom pár sezón, snad už 10 let a stejně se nepoučíme.

Reagovat
Müllered

Sranda liga s nejvíc sranda týmem na čele... Hlavně pak choďte píčovat na týmy, které umí hrát fotbal a jsou minimálně o level jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, o level jinde. Pod Gladbachem

Reagovat
madridcan

Ale stále v Lige Majstrov a po dvoch víťazstvách v skupine

Reagovat
Pavrik

Že sa s týmto ozýva práve zástanca Bundesligy, kde je dopredu jasné kto ju vyhrá, keďže sa Dortmund každoročne zosype a prenechá ju Bayernu. Nehovorím, že LL je nejako extra vyrovnaná ale aspoň sú v nej 3 tímy ktoré ju reálne majú šancu vyhrať. Mimochodom nebol to tím z tej "sranda ligy" ktorý minulý rok vyradil Bayern z LM ?

Reagovat
sylarko

nechapem co tu oxidujes. ked sa ti nepaci, nikto ta tu nenuti chodit

Reagovat
Pavrik

Vyzerá to tak, že rozhodujúce bude El clásico, ak by sme vyhrali mohlo by to byť ešte zaujímavé. V opačnom prípade už by to bolo prakticky stratené. Uvidíme ako sa to dovtedy vykryštalizuje, dôležité zápasy pred nami. S Betisom to bude strašne náročné, Espanyol tiež dokáže prekvapiť... Barcelona má Valenciu a Bilbao, tiež nič ľahké...

Reagovat
sylarko

tato prehra nas moze mrziet. lebo keby sme vyhrali, tak si mozme "dovolit" s vami prehrat..

Reagovat
2miguel1

Btw tento novy eurofotbal to je cele zle

Reagovat
teenz

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa zraněný na Clásico. To snad není možné, během pár týdnů se nám může dojebat celá sezona

Reagovat
Mercury

Klasika ne?

Reagovat
Cracker10

Tak ted uz nemame sanci dat gola vubec zadnou, dokud se nevrati Dembele, Pedri a Lewa.

Reagovat
CHONG

Karma

Reagovat
madridcan

Najradšej by som Ti odpovedal: ,,Tak

ti treba ty kokot, Campeoooones, hovno, hajzel, fuj pičus škodorodostný skurvený dementne vychovaný neobjektivný potrat!"

Ale miesto toho ti radšej napíšem: ,,Súcitim ", aby Real postúpil a vyhral La Ligu

Reagovat
Mercury

Reagovat
LAM

Hele, co se z tebou stalo?

Dříve jsi ještě komentoval docela normálně, ale poslední dobou se tady chováš jako neuvěřitelnej dement s chováním tak 10 letýho děcka

Asi by to chtělo buď nasadit lepší prášky, nebo trochu začít přemýšlet nad tím co píšeš.

Reagovat
madridcan

Alebo by ste sa vy mohli prestať hrať na pózerov alebo moralistov a uvedomiť si, že moja cieľova skupina nie je trebars Alcantara alebo Bano, ale kokoti, ktorí si to za svoje debilné názory zaslužia a v duchu so mnou súhlasite. Rovnako tak to bolo pri Jiŕim v minulosti a došlo na moje slová

Reagovat
culé

úlet

Reagovat
Fumetsu

Na Valencii útok Roberto možná Fati a Torres

Záloha FdJ Busi Kessie ...

Kurz 7,4 na Valencii dost pěknej

Reagovat
LAM

Brutálně se to teď rozpadlo a bude náhoda, jestli tam něco dotlačíme. První zápas v CDR asi taky dost o ničem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele