23. kolo
26.02.2023 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Oslavující David García (© AFP)

Sevilla padla, Osasuna jí dala tři branky

Osasuna slaví cenný zisk tří bodů, o které obrala domácí Sevillu. Ta sice dokázala odpovědět na dvě branky svého soupeře, ale její třetí zásah v závěru utkání už rozhodl.

Sevilla se v této sezoně abnormálně trápí a ani trenér Jorge Sampaoli se zatím nevyvaroval několika škobrtnutí. Dnes večer měla Sevilla výhodu domácího prostředí a proti sobě více než hratelnou Osasunu. I tým z Pamplony ovšem umí nepříjemně překvapit. A Sevilla se o tom taky přesvědčila. Hned od úvodu bylo jasné, že žádná nuda se dnes konat rozhodně nebude.

Už v patnácté minutě se totiž Sevilla propracovala k šanci, kterou zakončoval Erik Lamela. Tentokrát však mířil technickou střelou k tyči tak, že brankář Fernández dokázal jeho ránu vyrazit. Plno práce měl i jeho protivník Yassine Bounou. Po rychlé akci přilétl ze strany centrovaný míč na hlavu Moncayoly a Bounou musel předvést skvělé reflexy, aby dokázal míč vyrazit.

Jenže tím akce neskončila, hned poté se Osasuna dostala do vedení! Barja posadil míč od rohového kopu na hlavu Davida Garcíy a na jeho výskok nedokázali domácí obránci nijak adekvátně reagovat. Po dalších čtyřech minutách už fanoušky Sevilly regulérně musel chytat amok, protože Osasuna vstřelila další branku! Barja si naběhl do vápna a elegantně usměrnil míč po nahrávce od Ibañeze za záda brankáře Bounoua! Tentokrát nicméně Sevillu spasil VAR, který branku pro ofsajd neuznal.

Osasuně se i nadále dařilo ukazovat, že její vedení není dílem náhody. Další velkou příležitost si připravila v nastaveném čase a ani tentokrát nechybělo mnoho, aby brankář Bounou na ránu z voleje od Kikeho Garcíy nedosáhl. Ta pravá dramatická zápletka se každopádně udála až po změně stran. Brankář Fernández se postupně rozehříval pod náporem nákopů a střel, ale Sevilla se stále nemohla dostat do tempa.

Povedlo se jí to až po hodině hry. Obránci Osasuny sice dokázali dostat míč dál od svého vápna, jenže ani tahle vzdálenost je nezachránila. Na míč si počkal rázný záložník Nemanja Gudelj a na jeho dělovku do šibenice nedokázal zkamenělý brankář Fernández nijak reagovat! Sevilla se však dopouštěla lehkovážných chyb. Jako třeba v případě 68. minuty, kdy vysoký centr dokázal brankář Bounou vyboxovat smolně jen na hlavu spoluhráče Fernanda. A ten si nevědomky vstřelil vlastní branku - 2:1 pro Osasunu.

Přesto se Sevilla nevzdala a dokázala utkání ještě zdramatizovat. V 78. minutě dorovnala podruhé, když Youssef En-Nesyri předvedl parádní sprint z vlastní poloviny, zamotal hlavu obráncům a střelou k tyči překonal Fernándeze. Jenže Seville dnes prostě nebylo přáno. Dlouhý nákop brankáře Fernándeze prodloužil Ibañez na hlavu rozeběhnutého mladíka Abdessamada Ezzalzouliho, který si v náběhu před Bounouem poradil - 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele