23. kolo
25.02.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Álvaro Rodríguez srovnal na 1:1 (© AFP)

Madridské derby nerozhodně, Realu zajistil bod jubilant Rodríguez

Real Madrid svou roli nezvládl a s Atléticem se mu povedlo jen remizovat. Tím může Barcelonu pustit do trháku, protože Blaugranas mají zápas k dobru a už teď si hýčkají sedmibodový náskok. Atlético se dostalo do vedení 15 minut před koncem , Real nakonec dokázal pouze srovnat díky premiérové trefě mladíka Rodrígueze.

Velký šlágr sobotního programu se odehrál v podvečer na stadionu Santiago Bernabéu, domácí Real uvítal v městském derby Atlético. To zůstává přeci jen za očekáváním a v této sezoně se mu zas tak moc nedaří. I proto bylo možná rádo, že poměrně brzy vypadlo z evropských pohárů, a má tak síly jen na ligu. Tradičně se oba soupeři utkávají za skvělé atmosféry, jejich důrazné souboje jsou ozdobou jakéhokoli kola.

Real potřeboval potvrdit formu, jakou předvedl v Lize mistrů v Anglii, aby dostal pod tlak vedoucí Barcelonu. Jako první musel vážnější šanci soupeře řešit hostující brankář Jan Oblak, kterého trochu protáhla rána Marca Asensia. Courtoise zase vyzkoušel Carrasco. Plány hostujícího kouče Simeoneho trochu narušil vynucený odchod zraněného beka Reinilda Mandavy, místo něhož si trávník vyzkoušel José Maria Giménez.

Bílý balet byl v první půlhodině aktivnějším týmem, jak se asi dalo čekat, jenže své snahy nedokázal proměnit ve větší možnost. A když už se nějaký jeho útok začal slibně rozjíždět, jako třeba při akci Asensia ze 33. minuty, zradila ho finální fáze. Domácímu týmu dělalo velké problémy to, jak urputně Colchoneros brání, takže ani hvězdy jako Vinícius, Benzema nebo Asensio se nedokázaly prosazovat.

Po změně stran se scénář z první půle opakoval prakticky beze změny. Nejprve se Vinícius prohnal až do vápna a v něm hledal Karima Benzemu. Francouzského forvarda sice oslovil, ale Benzema pálil mimo. Pak si hosté svou situaci zbytečně zkomplikovali, když střídající Ángel Correa mimo záběr udeřil loktem do obličeje Rüdigera a byl po právu vyloučen! Přesto se právě Atlético ujalo vedení.

Po čtrnácti minutách v početním oslabení si na Griezmannův centr ze standardky naběhl a nejvýš vyskočil José Giménez a přesnou hlavičkou zchladil překvapené fanoušky Realu! Domácí však stejně dokázali aspoň srovnat a velký debut v tomhle ohledu zažil mladík Álvaro Rodríguez. Toho po rohovém kopu Luky Modriće ve vápně nikdo nepohlídal, a mladý univerzál se tedy hlavou postaral o body. Dal svou první branku v sezoně, i když tenhle úspěch bude s ohledem na výsledek spíš hořkosladký.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Realita 2:1....přání 1:2....na tiket - Griezmann gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele