LaLiga - preview 23. kola: Getafe opět proti valencijskému soupeři

24.02.2023, 09:01, aktualizováno 27.02.2023, 08:47
Previews
Estadio de la Ceramica (© AFP)

Getafe před týdnem zakončilo kolo soubojem s Valencií a nyní ho čeká další soupeř z tohoto kraje. Madridský celek cestuje na stadion Villarrealu, který prohrál čtyřikrát za sebou...

Villarreal CF - Getafe CF

pondělí 21:00

Tradiční pondělní dohrávkou se uzavře 23. kolo LaLigy a na starosti ji dostal domácí Villarreal s Getafe. Celek z předměstí Madridu čeká na výhru ve Villarrealu už víc jak čtyři roky a teď má paradoxně lepší formu než "Žlutá ponorka".

Teď jde totiž ponorka ke dnu a dá jí hodně práci, aby se vynořila zase nad hladinu. Jak byl na začátku roku důvod trenéra Quiqueho Sétiena chválit a spoléhat na jeho umění, tak momentálně snad neexistuje fanoušek Villarrealu, který by viděl situaci v týmu optimisticky. Z pěti posledních ligových vystoupení totiž Villarreal prohrál dokonce čtyři!

A ve vší úctě nešlo vždycky o soupeře vyšší váhové kategorie. Villarreal fatálně selhal třeba s Elche, které ho naprosto šokovalo a nasázelo mu tři branky. A nepovedlo se mu ani minulé kolo, ve kterém žalostně nestačil na Mallorcu. Především od ní ale dostal rovnou čtyři branky a opět si vybral slabší chvíli. Po této negativní šňůře opustil pohárové pozice a teď mu na ně z osmého místa schází už tři body.

Trenér Sétien se ale dívá dopředu s optimismem. "Momentálně se nacházíme ve velmi nepříjemné situaci. Nedaří se nám prakticky nic, tým si nevěří. A samozřejmě je mojí odpovědností najít na to lék. Nemůžeme dopustit, abychom ztráceli tolik bodů a vyklízeli pohárové příčky. Musíme v sobě najít novou jiskru a je mým úkolem, abychom odstranili veškeré chyby. Jsem si ale jistý, že na to máme a že brzy začneme zase vyhrávat."

S tím však Getafe nehodlá souhlasit a forma je na jeho straně. Neprohrálo už ve třech minulých kolech a naposledy si díky skvělému závěru přivlastnilo i všechny tři body s Valencií. Dopředu ho žene zejména fakt, že od sestupové propasti jej dělí jen lepší skóre.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Albiol, P. Torres, A. Moreno - Capoué, Parejo, Baena - Pino, Morales, Chukwueze

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Duarte, Alderete, Alvarez - Portu, Aleñá, Arambarri, El Haddadi - Ünal, Mayoral

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.60 - 6.03

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Athletic Bilbao - Girona FC

neděle 14:00

Nedělní odpoledne představuje ideální šanci pro Athletic, aby se znovu pokusil přiblížit pohárovým příčkám. Na domácí půdě totiž prohrává jen zřídka a Girona, která ho přijede navštívit, naopak neumí moc vyhrávat na hřištích soupeřů.

Kdyby se Athleticu povedlo jen o trochu vylepšit svou venkovní formu, mohla by to být v lize úplně jiná pohádka. Jen tři týmy totiž v této sezoně dokázaly na domácí půdě uhrát víc bodů! Jedním z nich je paradoxně právě Girona, od níž by to čekal asi málokdo. V jedenácti zápasech hraných na stadionu San Mamés se Athletic radoval z dvaceti bodů a poražen zde byl jen třikrát.

K tomu přidal venkovních dvanáct bodů a to ho dohromady posunulo na sedmou příčku. Zároveň se mu daří střelecky, je šestým nejlépe střílejícím týmem soutěže. A znovu ho i v této disciplíně předbíhá Girona, která dala ještě o dvě branky navíc. V minulém kole ho muselo mrzet, že nedokázal protáhnout sérii výher na číslo tři. Ale na Atlético Madrid prostě objektivně neměl a o výhře domácích rozhodla elegance Antoinea Griezmanna.

Doma s Gironou by se mu to mohlo povést lépe i proto, že Girona v Bilbau nikdy nevyhrála. Athletic by potřeboval trochu zapracovat na obraně, protože čisté konto neudržel v posledních šesti soutěžních duelech ani jednou. Přesto však má před Gironou v tomhle ohledu ohromný náskok, neboť Girona se v obraně trápí dlouhodobě. Dostala letos už 33 branek, tedy stejně jako jich sama dala. To z ní dělá pátou nejhorší obranu celé ligy. V minulém kole jí ale bylo do smíchu, protože proti Almeríi se naprosto vytáhla. Nejenže ji porazila, ona ji dokonale zesměšnila šesti góly! A teď v tom chce pokračovat...

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Paredes, Yeray, Berchiche - D. Garcia, Vesga - N. Williams, Sancet, Muniain - I. Williams

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A. Martinez, Bueno, Juanpe, Gutierrez - Cyhankov, Romeu, A. Garcia, Riquelme - B. Garcia, Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.81 - 5.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Celta Vigo - Real Valladolid

neděle 16:15

V neděli odpoledne se vydáme do Viga, abychom sledovali napínavý duel domácí Celty s Realem Valladolid. Celta má svému soupeři co oplácet, protože naposledy ji Valladolid potupil hned čtyřmi góly.

Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala mají svému soupeři co vracet. Když se naposledy ukázali ve Valladolidu, tak domácí, ač její ofenziva patří rozhodně k tomu horšímu, co LaLiga nabízí, si zrovna vybrala svůj den se vším všudy. V říjnu minulého roku se do sítě Celty domácí prosadili rovnou čtyřikrát a udělali si z obrany Celty trhací kalendář. Klub z Viga dokázal jen snížit na rozdíl tří branek.

A teď plánuje odvetu. K napínavosti a dramatičnosti tohoto klání přispívá také tabulka. Oba kluby jsou na tom totiž bodově úplně stejně! Real Valladolid to zvládl i přesto, že jeho ofenziva nadále zůstává zcela tristní. Vždyť kromě zmíněné kanonády do sítě Celty dal ve zbývajících 22 utkáních jen pouhých 12 branek! Kromě posledního Elche, kterému se povedlo dát ještě o gól méně, je to nejhorší počin z celé ligy. Pořád to ale stačí na patnácté místo.

Valladolid ale nesmí sundat nohu z plynu, neboť jeho náskok na pásmo sestupu činí pouhé dva body. Jeho aktuální forma ale není špatná, což dokazují dvě výhry a jedna remíza z posledních čtyř ligových duelů. Valladolid dokázal porazit jak Valencii, tak poté i třetí tým tabulky ze San Sebastiánu. Nad jeho regionálním protivníkem z Bilbaa zase vyhrála Celta a k tomu přidala i vyhecované vítězství nad Béticos.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mingueza, Aidoo, Unai Núñez, Galán - Perez, Beltrán, Veiga, De la Torre - Aspas, Seferović

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Aceves - Pérez, Sanchez, Hongla, Olaza - Plano, Mesa, Monchu - Plata, Larin, Machis

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.90 - 5.41

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

UD Almería - FC Barcelona

neděle 18:30

V pozici jasného favorita bude vstupovat Barcelona do nedělního zápasu v Almeríi. Katalánci získali v dvaceti dvou kolech devětapadesát bodů a na svého odvěkého madridského rivala mají z první pozice už osmibodový náskok. Almería je naopak sedmnáctá a od sestupové zóny ji dělí pouze lepší skóre, než má osmnáctý Cádiz.

Celek z Andalusie potřebuje v obtížném zápase s lídrem soutěže napravit nepříliš dobrý dojem z posledních ligových výkonů. Tři utkání v řadě prohrál, přičemž v nich obdržel jedenáct gólů. 0:2 padl s Vallecanem, doma prohrál 2:3 s Betisem Sevilla a naposledy se představil na hřišti Girony, se kterou se ještě v loňské sezóně utkával v rámci druhé nejvyšší španělské soutěže.

Zde v prvním poločase svěřenci Joana Rubiho naprosto vybouchli a inkasovali hned čtyři branky. O ty se postaral Castellanos, Tsygankov, Riquelme a Hernández a bylo rozhodnuto. Ve druhém poločase sice skóre lehce korigoval Ramazani, za Katalánce ale zvýšili Martín a Stuani. Poslední slovo pak měla Almería, na 2:6 snižoval Touré.

Tým trenéra Xaviho zažil ve čtvrtek velký šok, když na Old Trafford nestačil v rámci šestnáctifinále Evropské ligy na domácí Red Devils v poměru 1:2 a z pohárové Evropy tak pro letošní sezónu definitivně vypadl. Katalánci čekají na evropskou trofej již od roku 2015, kdy zvítězili v milionářské soutěži.

V samotném zápase v Manchesteru šli do vedení po proměněném pokutovém kopu Roberta Lewandowského, United ale byli po většinu času aktivnějším celkem a nakonec si dvěma góly Brazilců Freda a Antonyho došli pro postup do další fáze.

V lize se Katalánci naposledy představili na hřišti Cádizu, kde dokázali potvrdit roli favorita a zvítězit 2:0. O dvě slepené trefy se v samotném závěru první půle postarali Robertone s Lewandowskim a zařídili tak Barceloně už sedmé vítězství v LaLize v řadě. Výhru s pořadovým číslem osm bude teď chtít Barça přidat v Almeríi, na otázku, zda se jí to podaří, odpoví až nedělní večer.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martínez - Mendes, Ely, Babić, Chum - Robertone, de la Hoz, Costa - Puigmal, Suárez, Touré

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araujo, Christensen, Alba - F de Jong, Busquets, Gavi - Raphinha, Lewandowski, F. Torres

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.18 - 4.86 - 1.43

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Sevilla FC - CA Osasuna

neděle 21:00

O odvetu za prohrané čtvrtfinále Copa del Rey se pokusí Sevilla v rámci zápasu třiadvacátého kola proti Osasuně. Ještě před pár týdny byly od sebe oba týmy na míle vzdálené jak formou, tak postavením v tabulce, jenže časy se mění a bodový rozdíl mezi oběma celky nyní činí pouhých pět bodů.

Z kraje sezony se andaluskému klubu zle nedařilo. Dlouho to dokonce vypadalo, že se bude muset strachovat o své místo mezi španělskou elitou, poslední týdny však přeci jenom zbytky těchto obav zažehnaly. Sevilla sice padla 0:3 se suverénní Barcelonou, jinak už ale byla schopna poměrně pravidelně v lize vítězit.

Jiné to však bylo ve čtvrtfinále domácího poháru, kde se střetla právě s týmem z Pamplony. Na gól Ávily sice tehdy ještě v samotném závěru základní hrací doby dokázal zareagovat En - Nesyri, prodloužení už ale patřilo Osasuně. V devětadevadesáté minutě to vyústilo v rozhodující branku Abdeho a v konec nadějí Sevillských.

Ti však stále drží naději alespoň v pohárově Evropě. Ve čtvrtek zavítali v rámci odvety šestnáctifinále Evropské ligy do Eindhovenu, kde sice schytali porážku 0:2, díky výhře 3:0 z domácího utkání si ale zajistili postup do osmifinále, kde se utkají s tureckým Fenerbahce Istanbul. Větší rozruch, než samotný výsledek pak v médiích vzbudil nespokojený fanoušek domácích, který napadl hostujícího gólmana Dimitroviće. Ten si s ním však poradil po svém a zpacifikoval jej dříve, než na místo incidentu doběhla pořadatelská služba.

Navarrský celek má o něco volnější zápasový program, Evropských pohárů se totiž neúčastní. Naposledy hráli Arrasateho svěřenci obtížný zápas na hřišti Realu Madrid. Po srdnatém výkonu zde padli až po gólech v poslední čtvrthodině. Postarali se o ně Valverde s Asensiem a Osasuna tak už popáté v řadě v lize nevyhrála. Podaří se jí nepříznivou sérii prolomit v neděli na Stadionu Ramóna Sanchéze Pizjuána?

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Fernando, Nianzou, Acuña - Jordan, Rakitić - Gil, Torres, Lamela - En-Nesyri

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Moreno, U García, D García, Cruz - Moncayola, Gómez, Torró, Brašanac, Ávila - Budimir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.56 - 5.71

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Espanyol Barcelona - RCD Mallorca

sobota 14:00

Před sezonou by to asi tak viděl málokdo a většina lidí by to odsoudila jako bláznovství, ale z Mallorky se stal tým, který má dost blízko k evropským pohárům. Další krok k nim může udělat v Barceloně, kde ji v sobotu očekává Espanyol.

Espanyol figuruje spíš na opačné straně tabulky, i když momentálně obsadil na jeho poměry průměrnou 13. pozici. Faktem ale zůstává, že od pásma sestupu ho dělí jen pouhé dva body, takže rozhodně nesmí polevit. A to si trenér Diego Martínez rozhodně moc dobře uvědomuje.

V rozhovoru pro klubový web před utkáním zmínil: "Naše situace rozhodně není veselá, ale já jsem od přírody optimisticky založený člověk. Vidím na tréninku plno snahy, odhodlání a píle. A jsem si jistý, že to dokážeme přenést i do zápasu. S Mallorcou to bude nesmírně těžký duel, protože zažívá skvělou sezonu, ale my si doma věříme a naším cílem je bodovat."

Mallorca opravdu žije jako ve snu, protože tým, který se velmi často zapojoval do bojů o záchranu, teď sní o kvalifikaci do pohárů! Od nich ho ostatně dělí jen pouhé čtyři body. Je to až překvapivé, protože k současnému devátému místu stačilo Mallorce nasázet jen 20 branek, což je šesté nejnižší číslo v celé lize. A to ještě čtyři góly z toho hubeného počtu dala v minulém kole do sítě Villarrealu, který nezvládl roli favorita.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Gómez, Cabrera, Oliván - R. Sanchez, Darder, Vinicius, Suarez, Gil - Braithwaite, Puado

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Gonzalez, Raillo, Copete, Costa - Kadewere, D. Rodriguez, Ruiz de Galarreta, Kang-in - Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 2.73 - 3.49

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Cádiz CF - Rayo Vallecano

sobota 16:15

V sobotu odpoledne se před hostujícím Rayem Vallecano otevírá skvělá možnost, jak prodloužit svou luxusní sérii bez porážky na pět zápasů. Cestuje totiž do Cádizu a domácímu týmu se velmi mírně řečeno nedaří.

Obyvatelé Estadio Nuevo Mirandilla totiž sídlí až na 18. místě a na jejich kontě je zatím pouze 22 bodů, což je zisk ze stejného počtu zápasů dost žalostný. Tým trenéra Sergia Gonzáleze se doma pokusí vzpamatovat z posledního vystoupení proti Barceloně, které se mu vůbec nepovedlo. Od favorita dostal dvě branky a to ještě Blaugranas působili hodně rozmařilým dojmem. To slovo doma je velmi důležitý aspekt, protože Cádiz sice venku hraje hrozně, ale domácí duel prohrál naposledy v září! Jinak zde třikrát vyhrál a pětkrát remizoval.

Před zraky vlastních fanoušků Cádiz porazil Mallorcu i Gironu shodně 2:0, což jistě uvítal, protože střílení branek je jeho velkou slabinou. Zatím dal jen ubohých 17 gólů a hůř si vedou jen dva týmy v celé lize. Rayo dalo o 12 branek víc a to mu pomáhá k překvapivě solidní sezoně. Nevelký celek prožívá fantastické chvíle, protože mu patří šesté místo a tedy místenka v příštím ročníku evropských pohárů!

Už ve dvou duelech po sobě ale nedokázalo uhrát lepší výsledek než remízu 1:1. Domácí Cádiz vítá zpátky do svých řad Espina, ale hned sedm dalších hráčů zůstává zraněných. Rayo má na rozdíl od Cádizu k dispozici kompletní kádr.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Fali, Espino - Escalante, Alcaraz - Bongonda, Alex, Ocampo - Lozano

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia; Palazon, Comesaña, Valentin, Trejo, A. Garcia - Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 2.92 - 2.79

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Real Madrid - Atlético Madrid

sobota 18:30

El Derbi Madrileño s pořadovým číslem 232 bude náplní sobotního večera pro mnoho fotbalových nadšenců nejen ve Španělsku, ale po celém světě. Na Santiago Bernabeu se představí domácí Bílý balet, který zde přivítá nesmiřitelného městského rivala Atlético. Historicky úspěšnější Real bude usilovat o 116. vítězství v Madridském derby, v jeho prospěch navíc hovoří současná forma i poslední vzájemný zápas.

Ten odehráli Ancelottiho svěřenci na svém domácím hřišti přibližně před měsícem, a to v rámci čtvrtfinále španělského poháru. Duel nabídl mnoho zajímavého, velkou bitvu dovedl do prodloužení Rodrygo, který deset minut před koncem vyrovnal na 1:1. Atlético vedlo po brzkém gólu Moraty a dlouho to vypadalo, že jim jediná trefa bude stačit k poměrně překvapivému postupu, opak byl ale pravdou. V prodloužení zasadili domácí Indiánům dva údery a postoupili po konečném výsledku 3:1. O rozhodující trefu se ve 103. minutě postaral Karim Benzema.

Realu se od té doby poměrně daří. Zvítězil na Mistrovství světa klubů a v lize jasně přehrál Osasunu, Elche a Valencii. Překvapivě ale padl s Mallorcou a v těžkém duelu remizoval bez branek se Sociedadem. Velmi cenné vítězství ale zaznamenali Los Blancos zejména v týdnu, kdy si v rámci milionářské soutěže na Anfieldu poradili s domácími The Reds.

Liverpool šel do dvougólového vedení po trefách Núñeze a Salaha. Druhý jmenovaný přitom využil obrovského zaváhání brankáře Courtoise. Pak ale převzal taktovku utkání Real a ještě do poločasu srovnal na 2:2 dvěma góly Viníciuse, přičemž druhý z nich přišel po podobné hrubce Alissona. Ve druhé půli pak přidali hosté další tři přesné zásahy. Dva z nich vstřelil Benzema a jeden Militão.

Colchoneros vstupují do utkání s výhodou menšího zápasového vytížení. V Lize mistrů totiž naprosto proti všem předpokladům postoupilo z jejich skupiny B Porto s belgickými Bruggami, Leverkusen spadl o patro níž a favorizované Atlético se již po podzimu s poháry rozloučilo. Po zmiňované prohře v domácím poháru se tak může soustředit už výhradně na ligu.

V ní se po dvaadvaceti kolech nachází na čtvrté příčce, dva body ztrácí na Real Sociedad, na záda mu dýchá Real Betis, který má na kontě o čtyři body méně. Simeoneho svěřenci z posledních pěti ligových zápasů dokázali čtyřikrát zvítězit, jedinou, leč velmi překvapivou remízu si připsali v zápase s tehdy předposledním Getafe. Jinak ale dokázali porazit Celtu Vigo, Osasunu a Valladolid, aniž by inkasovali jedinou branku.

Naposledy Colchoneros přivítali na Wanda Metropolitano v obtížném klání Athletic Bilbao. Diváci příliš zajímavý fotbal neviděli, domácí hráči ale měli po většinu času optickou převahu, jíž nakonec zužitkoval v třiasedmdesáté minutě Antoine Griezmann. Ten se po krásné individuální akci dostal až do vápna a přesnou střelou překonal brankáře Agirrezabalu. Madridští si tak připsali již dvanáctou ligovou výhru v ročníku, v LaLize navíc od listopadu stále prohráli pouze jediný zápas, a to s lídrem celé soutěže, Barcelonou.

Do klíčového duelu nebude moci na straně domácích naskočit David Alaba, který stejně jako Rodrygo léčí svalové zranění. Oba je utrpěli v úterním zápase proti Liverpoolu. Mimo je také už poněkolikáté Ferland Mendy. Problém se stehnem řeší Rodrigo de Paul, který si jej odnesl z minulého utkání s Bilbaem. Simeone bude v prestižním duelu rovněž postrádat Thomase Lemara.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Rüdiger, Nacho - Camavinga, Tchouaméni, Kroos - Valverde, Benzema, Vinícius

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Savić, Hermoso, Reinildo - Llorente, Barrios, Koke, Carrasco - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.47 - 5.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Valencia CF - Real Sociedad

sobota 21:00

Valencia se nachází v obrovských potížích a v lize prohrála už pět zápasů po sobě! Tuhle vyloženě negativní bilanci by moc ráda napravila v sobotu večer, jenže její soupeř má pro strach uděláno. Do města El Cida zavítá Real Sociedad, který má vlastní plány.

Los Che se dostali do obrovských problémů a fanoušci už zřejmě jen marně vzpomínají na doby, kdy se tenhle populární a tradiční španělský klub chystal k bojům v Lize mistrů. Na doby, kdy chrlil velké talenty a dokázal s nimi hrát proti největším značkám světové kopané. Na umístění Valencie v současnosti je totiž pohled vyloženě žalostný, z něhož se chce fanouškovi "Netopýrů" brečet. Pokud se tedy už nedostal do fáze vyložené apatie a ani v takovém případě se mu nelze divit.

Valencia ovládla LaLigu už šestkrát a nespadla z ní od sezony 1986/1987. Teď je ale tohle riziko reálné. Valencia posbírala pouhých 20 bodů z dvaadvaceti zápasů, což pro ni znamená až devatenácté místo! Vedení sice rychlo našlo viníka v podobě trenéra Gennara Gattusa, ale on byl zřejmě jen špička ledovce. Při hledání náhrady se spolehlo na klubismus a jmenovalo do nepříjemné funkce někdejší hráčskou legendu Rubéna Baraju.

První utkání ve funkci mu ale jasně ukázalo, že ho čeká enormně těžká práce. Valencia zahazovala v utkání s tou dobou devatenáctým Getafe jednu šanci za druhou a na závěr ještě neuhlídala Borju Mayorala, který jedinou brankou skolil naděje "Netopýrů" na body. Dobrou zprávou pro mladého trenéra je fakt, že se mu do hry vrací Samu Castillejo, ale mimo pořád zůstávají Cavani, Doménech, Correa a Nico.

Real Sociedad taky nepřijede kompletní a jeho absence jsou ještě vážnější. Utkání se nebude týkat hned sedmi hráčů, mezi nimi opor jako David Silva nebo Aritz Elustondo. Široká marodka se na týmu vedeném trenérem Imanolem Alguacilem začala podepisovat celkem výrazně, protože v posledních šesti duelech La Real vyhrál jen dvakrát. Naposledy měl hodně smůly, protože na půdě Celty přišel o tři body až v nastavení a ještě vlastním gólem.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Paulista, Diakhaby, Gayá - Guillamón, Almeida, Musah - Kluivert, Duro, Castillejo

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Barrenetxea, Zubeldia, Le Normand, Rico - Zubimendi, Méndez, Merino - Kubo, Sørloth, Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.05 - 2.45

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Elche CF - Real Betis

pátek 21:00

Elche prohrálo už dva duely po sobě a jen nerado by si připsalo hattrick z porážek. Jenže v pátek večer ho čeká velmi náročný soupeř. Na Estadio Manuel Martínez Valero se dostaví Real Betis, který stále hraje o místenku v příštím ročníku Ligy mistrů.

Trenér Pablo Machín potřebuje vyburcovat svoje svěřence, aby zapomněli na negativní výsledky z posledních dní. Nejprve je totiž čtyřmi góly potupil Real Madrid a následný duel taky nedopadl nejlépe. Obrana se sice proti Espanyolu razantně zlepšila, ale na body to stejně nestačilo. Espanyol totiž hrál až do konce a ve třetí nastavené minutě rozhodl Sergi Darder o tom, že výhra bude patřit hostům.

Aby toho nebylo málo, tak Elche v tomto utkání ke konci přišlo o vyloučeného Carmonu, který tak nyní bude chybět. Po další porážce se mizérie posledního týmu tabulky ještě zvýšila a na poslední nesestupovou příčku ztrácí Elche už propastných 13 bodů! Doposud se mu povedlo vyhrát jen jednou a není pravděpodobné, že by se tahle bilance právě proti Realu Betis zlepšila.

Real Betis v poslední době sice trochu přibrzdil a stálo ho to čtvrté místo, ale celkově si zatím vede v sezoně dobře. Z posledních šesti duelů se mu povedlo vyhrát jen tři, nicméně i vzhledem ke klopýtnutí několika soupeřů mu na čtvrté místo pořád schází jen čtyři body. Teď bude mít co zlepšovat, protože na půdě Elche vyhrál jen jednou za posledních deset let.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - González, Palacios, Roco - Magallán, Mascarell, Gumbau, Clerc - Ponce, Boyé, Fidel

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Sabaly, Felipe, Ruiz, Abner - Guardado, Carvalho - Luiz Henrique, Fékir, Juanmi - Pérez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.52 - 2.08

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
22
19
2
1
45 : 7
59
2
Real Madrid
22
16
3
3
46 : 17
51
3
Real Sociedad
22
13
4
5
32 : 22
43
4
Atlético Madrid
22
12
5
5
31 : 17
41
5
Real Betis
22
11
4
7
29 : 23
37
6
Rayo Vallecano
22
9
7
6
29 : 24
34
7
Athletic Bilbao
22
9
5
8
31 : 23
32
8
Villarreal CF
22
9
4
9
24 : 22
31
9
RCD Mallorca
22
9
4
9
20 : 22
31
10
CA Osasuna
22
8
6
8
19 : 21
30
11
Girona FC
22
7
6
9
33 : 33
27
12
Sevilla FC
22
6
7
9
24 : 30
25
13
Espanyol Barcelona
22
5
9
8
27 : 33
24
14
Celta Vigo
22
6
6
10
23 : 34
24
15
Real Valladolid
22
7
3
12
16 : 30
24
16
Getafe CF
22
5
7
10
19 : 28
22
17
UD Almería
22
6
4
12
27 : 40
22
18
Cádiz CF
22
5
7
10
17 : 35
22
19
Valencia CF
22
5
5
12
26 : 27
20
20
Elche CF
22
1
6
15
15 : 45
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
madridcan

Nekritizujem, komentujem a som si vedomý, že sa nič nezmení, ale...

...po dosť sledovaných zápasoch Realu a Barcelony cez týždeň, pred sledovaným madridským derby...

...by tu za jeden deň bol aspoň nejaký koment, twitter, výsmech, Klokanometovo dú/zú(fanie) vo výhru Atletica...

...a ono nič. Ja som už zažil zmenu EF, takže chápem, že sa to nejak zaužíva, ale išiel som do United-Barca trebars a neviem kto komentuje čo. Aby ste sa nepojebali ako fotbalportal, ktorý to ale vyhrotil inak a skoro. Lebo dizajnom a neprehľadnosťou sa tomu blížite.

A nerobme tu z toho, že to nie je o diskusiach ako som niekde čítal, kedže ,,články nikto nečíta" tu bolo zaužívané a diskusie ohľadom hocičoho tiež.

Reagovat
LAM

Ta změna je strašná. A nemám pocti, že by to i pro mobily mělo bejt ok. Navíc nechutně bílý prostředí je večer úplně ubíjející.

Bohužel ten kdo tohle vymyslel se tady radši neukáže.

Reagovat
O.Giroud

Ale ja som si už dlhšie všimol, že Real moc neťahá ľudí do diskusie ako keby všetkých fans zaujímal Real len v LM a to bolo dávno pred novým EF

Reagovat
misomy6

Skôr Real troll fanúšikovia ako valloire, madridcan znížili svoju aktivitu a preto je tu menej komentov cez Real keď sa darí ( keď sa nedarí tak zas pridu Barca troll fans)

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
misinho7

no ono s tou LM je pravda a hlavne asi ta cela zakladna proste "vyrastla" a kazdy uz riesi ine problemy...niekedy som tiez pozeral kazdy zapas ligy atd..a teraz naozaj uz neni toho casu tolko a asi vacsina to tak ma..ale zas LM hlavne playoff je spesl, takze tam sa vsetci snazia

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
teenz

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
CHONG

Já třeba koukám na všechny zápasy Realu bez ohledu na soutěž, ale prostě nemám potřebu komentovat každý prd, který se na hřišti uděje....

Reagovat
O.Giroud

no tým som nechcel povedať, že už odtiaľto Real sleduje málo ľudí, ale nie je potreba byť v diskusii a skôr si to pozrieť v kľude, ale zas pri LM je vidieť ten rozdiel

Reagovat
madridcan

Tu nie je debata o Reale. Proste štek tu vždy bol. No a zase nemôžeš čakať, že sa tu od starousadlíkov bude komentovať každá minúta(reakcia skôr na uživateľa pod tebou), keď už niektorí majú iné priority a nie komentovať vyhrotené zápasy a nadávať si do kokotov

Reagovat
smazaný uživatel

Reknu ti uplne presne od kdy to tak je - od ty doby co odesel Ronaldo. Fanousci Barcelony se s odchodem Messiho tady v tomhle ohledu vyrovnali mnohem lepe.

Reagovat
madridcan

A pritom väčšina fanúšikov Realu má rovnaký názor ako ja, že nikto nie je viac než klub a ani Ronaldo no a časom sa nám to potvrdilo.

Zatiaľ čo výhru Messiho na MS majú Cules ako svoju prvú trofej po 0:4 na Bernabeu

Takže neviem kto to zvláda(l) viac. Nehovoriac o tom, že boli sme v diskusii pred Ronaldom aj po Ronaldovi.

Reagovat
sylarko

no neviem ci by ste sa aj vy netesili keby ronaldo vyhral MS.

Reagovat
madridcan

Tešiť sa je jedna vec, robiť z toho trofej pre klub druhá

Reagovat
sylarko

neviem kto tu robil z toho titul pre klub, kedze to logicky ani nejde

Reagovat
Ed_Hazard

S tým Crisom si teda ja osobne dovolím hrubo nesúhlasiť. Ja som bol vždy fanúšik Realu, nie Ronalda.

Reagovat
vilp

Není čas.

Reagovat
X-bano-X

Za mňa to bolo vždy viacmenej o diskusiách a toto je proste hnus, ktorý sa mi už ani nechce zapínať.

Reagovat
Zark

Jako bez diskuzí se tady chodit nedá.

Na starém EF člověk přišel, hned po levé straně přehledné menu, po pravé expresky, články přehledně k vidění. Teď tady člověk vidí leda dvě velké fotky pod sebou a musí se proklikávat přes srolovací menu. Strašně složité a odosobněné vše.

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Ed_Hazard

tento dizajn nema bohuzial s user-friendly nic spolocne

Reagovat
Gazdo

Reagovat
zasranej malíř

Courtois, Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho, Kroos, Ceballos, Valverde, Vini Jr, Benzema, Asensio

Reagovat
Phillipinho

Cholo se rozhodl hrat v oslabeni uz pred samotnym vykopem a nasadil do sestavy Saula. Nemam chut to asi ani zapinat…

Reagovat
zasranej malíř

Correa zmrdeček

Reagovat
Phillipinho

V zadnym pripade cervena karta.

Reagovat
smazaný uživatel

To ani nebyl loket, prostě si dělal rukama prostor jak 90% hráčů, když je zády k bráně. Červená měla být spíš za to prošlápnutí nohy od Nača.

Reagovat
Raul=Real

Bol loket a obhajitelna cervena...teraz ukazovali VAR image a jasny loket

Reagovat
Well

Tak prostor se ovšem nedělá loktem, tam se můžeme maximálně dohadovat žlutá x červená.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná červená, vždyť mu totálně přeplo a ještě se to trapně snažil skrýt jakože roztahoval ruce... je úplně jedno, v jaké to bylo intenzitě.

Reagovat
Phillipinho

Urcite to neni jedno. Zluta karta. V zadnym pripade tenhle loket do hrudi a teatralni pad Rudigera neni cervena.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Rudiger filmař

Reagovat
Well

Asi to tak hrozné nebylo, ale jeho blbost.

Reagovat
misinho7

No z nasej strany mi to zatial pride ako tempo v priatelaku ...snad aspon jeden dame..

Reagovat
smazaný uživatel

Diky bohu ze Carlo zacina verit Alvarovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Well

Ten je u všeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gimenéz mrdáá

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
misinho7

Tak nic aspon bude viac casu uz sa oplati pozerat asi len zapasy Copy a LM

Reagovat
smazaný uživatel

V Copě už dlouho nebudete

Reagovat
sylarko

prestan im nadhadzovat...lebo takto sa ti to vrati, ako uz nie raz...

Reagovat
ACSeRw!n

konecne se muzeme soustredit na LM

Reagovat
zasranej malíř

A doražte je!!

Reagovat
Raul=Real

Alvaro

Reagovat
misinho7

Ten Alvaro bude kurva talent

Reagovat
misinho7

a este aj tym ze mu doveruje carlo v takom dolezitom zapase..tak na nom asi cosi veru bude

Reagovat
Kenneth

Duveruje? Poslal ho tam par minut pred koncem s tim, ze na lavicce nikdo jiny do ofenzivy neni.

Reagovat
Kenneth

Jinak v lize by mohl zacit dostavat vice minut kdyz je hotovo a Benzemu setrit hlavne na Copu a LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Byli tam Hazard a Mariano. Ja chapu, ze mezi fanouskama jsou tyhle hraci a "nikdo jiny do ofenzivy neni" jedna a ta sama vec, nicmene je dobry, ze to evidentne takhle vidi uz i Carlo.

Reagovat
Jordi Alba

Tak u Mariana to vidí všichni už několik let.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

díky Atleti

Reagovat
7kaka7

Vážně si na madridské derby do sektoru hostů nenajde cestu víc než těch 50 fanoušků Atletika?

Reagovat
CHONG

Aspoň, že jsme vyrovnali, prohra v derby doma je na hovno. Jinak mi ztráta ani žíly moc netrhá, titul považuji za ztracený už pár kol a hůř než druzí stejně nebudeme... Teď by bylo fajn se hecnout a vyhrát obě pohárové soutěže.

Reagovat
Raul=Real

Tá Castilla zase stratila dvojgólové vedenie

Reagovat
Müllered

Sranda liga, kterou drtí tým, který se ani nedostane osmifinále EL.

Reagovat
EaP

To vypadnutie s United určite nieje žiadna tragédia, hlavne po tom, čo ten dvojzápas mal vyššiu úroveň ako zatiaľ všetky osemfinálove zápasy LM. Mame úzky káder a to sa niekde odzrkadlit muselo. A ja som rad, že priorita je La Liga. Ten titul nás naštartuje. V LM to buď vyjde za tých zopár zápasov alebo nie, ale dlhodobá súťaž je meritko kvality kádra a herného konceptu. Ak by som to mal hodnotiť tvojou logikou, tak anglická liga nedosahuje úroveň LL ak Liverpool doma dostane 5 od klubu, ktorý neporazi oslabené mužstvo na piatom mieste ligy.

Reagovat
Kluivert9

Děkujeme za názor a posíláme klíčenku

Reagovat
Well

Sranda liga, ze které ligu mistru vyhrál naposledy někdo mimo Bayern v sezóně 96/97 a do finále se dostal v sezóně 2001/02..

Reagovat
Gazdo

Este asi Dortmund 13/14

Reagovat
Well

Madridské finále, 92:48 a La Décima. Ten rok právě se střetly zástupci sranda ligy.

Reagovat
madridcan

To na Almeriu sedí

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
LAM

Stegen-Alba,Eric, Christensen,Roberto- Sergio,FDJ,Kessie-Gavi,Lewa,Ferran

Teda hodně velká rotace. Almeria doma není zas tak slabá, tak snad to bude stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Almeria nás dobře mele.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle vypadá na nejhorší poločas sezony...doufám, že jenom poločas.

Reagovat
Well

Poprosím takovou hru i ve čtvrtek.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je zase za kokota ten sudí? Suárez už tam třikrát někoho dohrál a pořád nemá žlutou.

Reagovat
sylarko

tuto mate niektorí za predcasne slavenie po zavahani realu. karma vas dobehuje.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
LAM

Jsme po čtvrtku úplně vydudlaný jak včéra Real. Dneska se brutálně projevuje ten šílenej kalendář a k tomu ta rotace. Vypadá to na zápas kde budeme úplně rádi za remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych řekl, že včera celý tým chlastal, tak bych to asi ještě podcenil, protože hrajeme doslova tragický zápas, kde se nedá pochválit vůbec nic. Od první minuty tečeme s nahecovanou Almerií v soubojích, když už máme míč, tak všichni stojí a čumí a myslí si, že se obrana soupeře asi rozestoupí sama. Snad je Xavi v poločase zjebe jak psy

Reagovat
LAM

Ber to z té druhé stránky. Prostě velká rotace v blbou dobu a velká únava. Koukal jsem včéra na Real a ten hrál snad ještě pomaleji. Kdyby Atleti včéra makali jak dneska Almerie, tak by jim dali rychtu. Za remízu budeme rádi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele