Katar v datech: Fantastické představení Saky i zápas dvou různých poločasů

22.11.2022, 14:38
Komentáře a souhrny
Bukayo Saka (© AFP)

Světový šampionát v Kataru se už rozběhl na plné obrátky, a tak je čas podívat se na turnajové dění řečí nejzajímavějších čísel. Z každého pondělního utkání jsme pro vás vybrali data, která vám mohla uniknout.

Útočné manévry Anglie řídili mladíci

Anglie v Dauhá na úvod rozprášila Írán poměrem 6:2 a zahájila turnaj pohodlnou výhrou. Záložník Jude Bellingham se stal ve věku 19 let a 145 dnů druhým nejmladším autorem gólu Albionu na mistrovství světa. Mladší než on byl jen Michael Owen na světovém šampionátu ve Francii v roce 1998. Potřetí v dějinách navíc dokázala Anglie dát na velkém turnaji v jednom utkání šest gólů a navázala tak na výhru 6:1 proti Panamě z před čtyř let.

Jednou z hlavních postav úvodní vysoké výhry Anglie byl bezpochyby Bukayo Saka. Křídelník londýnského Arsenalu, aktuálně vedoucího týmu Premier League, se trefil dvakrát. Anglický křídelník navrch přidal 23 úspěšných přihrávek, včetně jedné klíčové, a také pět vyhraných soubojů. Pro stále teprve 21letého Saku šlo o velmi povedené představení.

Saka odehrál proti Íránu skvělý zápas (©StatsPerform)

Přehled zápasu Anglie - Írán 6:2

Holanďané se na výhru nadřeli

To hráči ze země tulipánu měli proti Senegalu o poznání těžší šichtu. Nizozemský národní tým se proti Lvům z Terangy dlouho trápil a o vítězství rozhodl až v závěru. Po gólech Gakpa a Klaassena se Louis van Gaal mohl radovat ze 38. výhry na lavičce národního týmu, čímž překonal Dicka Advocaata.

Oranjes tradičně spoléhali na svého záložníka Frenkieho de Jonga. Jak dokládá tato heatmapa, opora Barcelony byla prakticky všude, a byl to právě De Jong, který v 84. minutě posadil míč na hlavu Codyho Gakpa a připsal si tak klíčovou přihrávku utkání.

Frankie de Jong byl klíčovou postavou Holanďanů (©StatsPerform)

Přehled zápasu Senegal - Nizozemsko 0:2

Zápas dvou různých poločasů

V pořadí třetí pondělní duel mezi Amerikou a Walesem se odehrál v Al Rajánu a 43 tisíc diváků vidělo patrně nejhezčí souboj dosavadního průběhu turnaje. Hráči Spojených států šli v první půli do vedení po trefě Timothyho Weaha. Draky z Walesu probrala až poločasová pauza a tradiční fén v podání trenéra Page. Kapitán Gareth Bale pak vzal zodpovědnost na sebe, v 82. minutě s přehledem proměnil penaltu a stanovil tak skóre na konečných 1:1.

Šlo opravdu o duel dvou rozdílných poločasů. V tom prvním mohl být tým kolem Garetha Balea rád, že neprohrával větším než jednogólovým rozdílem, v tom druhém pak tahali za kratší konec Američané a v tomto případě tedy remíza 1:1 potvrdila sportovní spravedlnost.

Grafika, která dokládá odlišnost obou poločasů (©StatsPerform)

Přehled zápasu USA - Wales 1:1

Autor: Livesport.cz / Jakub Burian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele