Kapříci se počítají až po lovu - preview FORTUNA:LIGY (4/4)

13.02.2020, 16:50
Názory a komentáře
A už je to tady. Dresy jsou v kabinách mužstev vyprány a nachystány tak, aby je hráči při první příležitosti propotili a zašpinili. Sedačky na tribunách jsou vyčištěny tak, aby je dav rozvášněných fanoušků při první gólové explozi samou radostí polil pivem. Veškeré přípravy před jarní části FORTUNA:LIGY míří do finiše a stejně jsme na tom my. Proto přinášíme poslední čtvrtý díl komplexního preview.

Od začátku jsme se ze samotného chvostu soutěže postupně prokousali celou tabulkou, až končíme u čtyř nejlepších týmů podzimu. Nebo lépe řečeno - u jednoho suverénně nejlepšího a jeho třech nejbližších stíhačů. Plzeň, Jablonec a Sparta mají po první polovině ročníku víc společného s mančafty od pátého místa dolů nežli s vedoucí Slavii. Naše rozdělení je nicméně neúprosné a tak se zde zatím nekorunovaný král potkává se svými poddanými.

Jako vládcové se však sešívaní v zimě chovali pouze při zařizování přestupů, kdežto na hřišti jim to lehce skřípalo. Naopak až nečekaně dominantně si na hřištích počínala Viktoria, jež se těší na novou éru. U Jablonce se Spartou nejvíce zaujalo minimum změn v kádrech obou celků. V minulosti se ale několikrát ukázalo, že více či méně vyvedená pauza nemusí v ostrých bojích nic závazného znamenat. Přesto se sluší za aktivitami jednotlivých týmů ohlédnout.

AC Sparta Praha


Vize pro nejbližší budoucnost

Jakkoli je sparťanské DNA předurčeno pro zdolávání těch nejtěžších překážek, na jaře se sny a přání všech rudých musí opět nutně uskromnit. O honbě za ligovým prvenstvím není radno hovořit ani v žertech, a tak se jako reálný vrchol před mužstvem kouče Václava Jílka tyčí druhé místo v tabulce. Vedle ligy přikládají Pražané značnou důležitost také poháru, na poslední trofej se ve vitríně přeci jen už chvilku čeká. V posledních letech jsou však sparťané tradičně největším nepřítelem sami sobě. Vedle finálních výsledků tak bude důležitým aspektem probíhající stabilizace na trávníku i mimo něj. S každým přibývajícím neúspěchem je náročné publikum nervóznější, ruce a nohy se z toho důvodu často klepou hráčům i Jílkovi. Další trenérská rošáda očividně nebyla přes zimu na pořadu dne, pokud ovšem současný lodivod konečně nezklidní poměry, bude se v ulici Milady Horákové zase hledat nový impuls.

Obměna soupisky

Jindy se na Letné přes zimu přepočítávali přijaté i investované miliony, letos si však na témže místě zahráli na skromné a spořivé kluky. Největší slávou tak nebyl příchod spasitele à la Stanciu či Kanga, nýbrž návrat záložníka Bořka Dočkala po vleklém zranění. Český reprezentant v přípravě příjemně potěšil také trenéry, kteří si nyní mnou ruce, jak to jejich mužstu díky Dočkalově příspěvku konečně půjde. Jinak se na pořádný přestup čekalo marně. Mladý Filip Souček na sebe rudý dres navlékne nejdříve po dokončení jarní šichty v rodné Opavě, ještě mladší Lukáš Hušek pak po zkušenostech z Anglie bude další kroky v kariéře činit ve sparťanské rezervě.

Ani směrem ven nepouštěli letenští jen tak. Když už, tak se pochopitelně dostalo na nevyužívané fotbalisty. Alespoň na půlrok ukončí své pražské trápení Ondřej Zahustel, jenž doufá v restart kariéry na Slovácku. Lukáš Juliš se na podzim slušně rozstřílel ve třetí lize, na áčko to ale prostě není, a tak vzal stále ještě mladý útočník za vděk hostování v Olomouci. Jen pro jaro opustili Letnou také Matěj Pulkrab a Zinedin Mustedanagić. První jmenovaný chce opět začít sázet góly v Bohemians, rodák z Bosny a Hercegoviny se zase vrací domů do Sarajeva. To však stále nemusí být všechno, neboť ve hře je nadále odchod rebela a špílmachra v jedné osobě Guélora Kangy. Po krachu transferu do Izraele visí otazníky také nad vývojem kariéry Martina Haška, jenž se musel dočista zbláznit, jinak si lze jeho chování a postup vůči vlastnímu zaměstnavateli těžko vysvětlit.

Výsledky z přípravy

AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice 1:0
AC Sparta Praha - FC Vysočina Jihlava 5:0
AC Sparta Praha - FK Ústí nad Labem 1:0
Marbella FC - AC Sparta Praha 2:1
AC Sparta Praha - FK Bodø/Glimt 1:2
AC Sparta Praha - Malmö FF 0:2

Bilance Sparty v přípravě: 3 výhry - 0 remíz - 3 prohry

Pravděpodobná jedenáctka

Heča - Vindheim, Hancko, Lischka, Frýdek - Sáček (Trávník), Krejčí (Mandjeck) - Dočkal, Kanga, Hložek - Tetteh (Kozák)

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Na trhu s hráči se sice neudálo nic pro Spartu zásadního, i tak ale mají na Letné posilu v podobě uzdraveného Dočkala , na druhou stranu ztratili trucujícího Haška. Pokud by se ještě nějak zamotala situace s Kangou, jemuž v létě končí smlouva, ztratili by rudí patnáct branek a osm asistencí ze středu pole. Vzhledem k tomu, že Kozák ani Tetteh se na podzim nepyšnili sázením jednoho gólu za druhým, mohl nastat problém v útočné fázi, jež dosud patřila ke světlým stránkám Jílkovy družiny. Na západním břehu Vltavy budou mít co dělat, aby se vůbec podívali do předkol evropských pohárů - pokud se ale podaří stabilizovat obrannou čtveřici, měli by tam Pražané proklouznout. Tip: 4. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Čím dříve se vyjasní situace okolo Kangy, tím pro Spartu lépe. Případný odchod gabonského šikuly by Pražany nakonec nemusel příliš mrzet, neboť na jeho místě by sportovní manažer Tomáš Rosický rád viděl talentovaného Adama Hložka. S tvorbou šancí navíc nově vypomůže zdravý Dočkal, pak už bude jen třeba, aby se v útoku alespoň jeden ze snajprů rozstřílel. Horší situace vládne v zadních řadách, kde vedení žádnou vytouženou posilu nezískalo a hlavní cíl nakonec shrábl odvěký rival. Opět tak vážně hrozí strašidelné kiksy, které letenské pravidelně stojí mnoho bodů. Ani Jílek během prvních měsíců úplně nepřesvědčil o svých kvalitách. Sparťanský vlak zkrátka nadále jede po nestabilní dráze a jeho vykolejení je tak trochu nabíledni. Tip: 5. místo.


FK Jablonec


Vize pro nejbližší budoucnost

Zatímco si mnoho někdejších trenérských kolegů Petra Rady užívá zaslouženého důchodu, kultovní plukovník na odpočinek nemyslí. Proč taky, když má stále co nabídnout. Mezi progresivními stratégy jako Trpišovský, Svědík či Horejš tak Rada nadále zaujímá důležité místo a vede jeden z nejlepších ligových celků. Díky impulzivnímu kouči má Jablonec stále velkou šanci na vyrovnání rekordní druhé příčky, ale už se současným třetím místem jsou na Střelnici zajisté spokojeni. Sám Rada jako cíl deklaroval umístění v nejlepší šestici, není to ale přeci jen zbytečně málo? Žádné zemětřesení během zimy u zeleno-bílých neproběhlo a minimálně o přímý postup do předkol Evropské ligy by Jablonec měl reálně usilovat.

Obměna soupisky

Na severu se dějí vskutku podivné věci. Nejen že zimní měsíce už nejsou z meteorologického hlediska tak krušné, jak je pamatují naše babičky, ale též na fotbalovém trhu byl až podezřelý klid. O prázdném krámu v Liberci již řeč byla, u Jablonce byl tento trend ještě markantnější. Ze stálic základní sestavy odešel za lepším výdělkem pouze stoper Tomáš Břečka, nově hráč turecké Kasımpaşy. Pak už to žádný tradiční výprodej nebyl. Jen z domoviny se navrátivší Lotyš Dāvis Ikaunieks obratem zamířil hledat formu do Zlína a téměř celý podzim zraněný Andrij Curikov ukončil své trápení přestupem do ukrajinského Dnipra. Na sever Čech pak nezamířil vůbec nikdo, pouze pár dní pobýval mimo Střelnici Jan Sýkora, aby jej Slavia po krátkém přemýšlení opět uvolnila na hostování do konce sezóny.

Výsledky z přípravy

1. FK Příbram - FK Jablonec 3:1 (TL)
FK Jablonec - Bohemians 1905 1:0 (TL)
FK Dukla Praha - FK Jablonec 2:3 (TL)
FK Jablonec - FK Krasnodar 1:2
FK Jablonec - Shonan Bellmare 3:1
FK Jablonec - PFK CSKA Sofia 2:0
FK Jablonec - FC Slavoj Vyšehrad 6:1

Bilance Jablonce v Přípravě: 5 výher - 0 remíz - 2 prohry

Pozn.: jako "(TL)” jsou značena utkání Tipsport ligy.

Pravděpodobná jedenáctka

Hrubý - Holik, Jugas, Plechatý (Štěpánek), Krob - Jovović, Kubista, Hübschman, Považanec, Sýkora - Doležal

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Už dva roky vypaluje Petr Rada rybník všem škarohlídům. Začátek sezóny se jeho svěřencům příliš nepovedl a nějaký čas se pod ním lehce houpala židle. S koncem prázdnin se ale zase rozstřílel Martin Doležal a to Jablonec vyneslo až na třetí místo. Severočechům dozajista pomůže i dění na přestupovém trhu - výjimečně totiž trenér nepřišel o podstatnou část základní sestavy, a zatímco hlavní konkurent v boji o "stupně vítězů” Sparta řeší kauzu Hašek, v Jablonci to vypadá na dobrou náladu. Tu jen umocňuje rozpis zbytku základní části, v němž čekají už jen tři celky z horní poloviny tabulky. Ani proti nim ale nebudou zelenobílí nastupovat jako jasný outsider, neboť produktivní trojlístek Jovović, Doležal, Sýkora bude nadále děsit celou ligu a evropské poháry svému týmu vystřílí. Tip: 3. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Na titul to asi přece jen nebude, avšak minimálně koruna střelců může klidně skončit na Střelnici. Z Martina Doležala se v posledních letech stal spolehlivý střelec a po úbytku konkurence má velkou šanci navázat na severočeský odkaz Davida Lafaty. Do příležitostí jej nadále bude posílat produktivní Sýkora, jen Jan Matoušek má bohužel momentálně starosti hlavně se svým zdravím. Jediný vážný odchod Břečky vyřeší Jablonec hravě z vlastních zdrojů, neboť vedle hostujícího Plechatého je konečně zdráv další mladík David Štěpánek, navíc se stále spekuluje o příchodu Michala Jeřábka z nedalekých Teplic. Radův pluk tak bude jistě nepříjemně kousat a vybojované pozice nakonec odhodlaně ubrání. Tip: 3. místo.


FC Viktoria Plzeň


Vize pro nejbližší budoucnost

V Plzni je před prvním výkopem takové vzrušení, jako by Viktoria měla přímo válčit o ligový primát. Na napínavou bitvu o ligovou trofej to přitom vůbec nevypadá, a to i přesto, že Západočeši drží po dvaceti kolech druhý flek. Co je tedy hlavním důvodem onoho brzkého bdění? No přeci premiéra Adriána Guľy na pozici hlavního kouče ve Štruncových sadech. Pod Pavlem Vrbou už totiž Viktoria lehce korodovala a právě talentovaný Slovák má postupující rezi učinit přítrž. Enormní očekávání ještě více vzrostla po skvostné přípravě, v níž Západočeši ani jednou neprohráli. Zajíci se nicméně budou počítat až v květnu, kdy Plzeň jasně počítá s postupem do evropských pohárů. Guľa tedy poměrně brzy musí ve své funkci přesvědčit.

Obměna soupisky

Ani ve Štruncových sadech k velkému rozhazování peněz nedošlo, přesto zde několik novinek najdeme. Šikovný záložník Pavel Bucha se v Mladé Boleslavi skvěle rozehrál, a tak si jej Guľa stáhl z hostování pod svá křídla. Služby jiného někdejšího hráče Slavie Marka Alvira si Plzeň zajistila už v říjnu, Příbram však opustil až po posledním prosincovém utkání. Do středu pole si Guľa ze svých bývalých působišť v Trenčíně a Žilině vyhlédl také Argentince Ivána Díaze. Novou konkurenci brankářské jedničce Aleši Hruškovi obstarává z Českých Budějovic příchozí Jindřich Staněk. O další šanci v dresu Viktorii usilují i Milan Havel s Ubongem Ekpaiem, ale zvlášť druhý navrátilec to bude mít velice těžké, neboť si během přípravy přivodil zranění.

Vedle nového trenéra si v Plzni budou zvykat také na nového útočníka. Michael Krmenčík se totiž přece jen dočkal velkého přestupu a již pár dní trénuje šachové partie v belgických Bruggách. Hranice republiky opustil také slovenský středopolař Roman Procházka. Ten na západě Čech vydržel celkem sezónu a půl, avšak v zimě jej ulovil polský Górnik Zabrze. Bohatou kariéru pak ukončil Procházkův krajan, brankář Matúš Kozáčik, jenž svého času hájil barvy Slavie i Sparty. Ze Štruncových sadů však neodešel a nově pomáhá Guľovi s trénováním gólmanů. Na větší šanci v dresu Viktorie si musí počkat Dominik Janošek, který bude půl roku na zkušené v Mladé Boleslavi. Opět hostuje Pavel Šulc, nikoli však v Opavě jako na podzim, nýbrž v budějovickém Dynamu.

Výsledky z přípravy

FC Viktoria Plzeň - FK Ústí nad Labem 4:1
FC Viktoria Plzeň - FK Baník Sokolov 6:0
FC Viktoria Plzeň - FK Viktoria Žižkov 0:0
Shonan Bellmare - FC Viktoria Plzeň 0:1
PFK CSKA Sofia - FC Viktoria Plzeň 0:3
Örebro SK - FC Viktoria Plzeň 0:3
FK Krasnodar - FC Viktoria Plzeň 3:4

Bilance Plzně v přípravě: 6 výher - 1 remíza - 0 proher

Pravděpodobná jedenáctka

Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský (Hloušek) - Bucha, Kalvach, Čermák (Hořava) - Kopic (Kayamba), Beauguel, Kovařík

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Kult Pavla Vrby je v Plzni definitivně u konce, příprava ale naznačila, že by se mohla ve Štruncových sadech zrodit nová trenérská modla. Přátelská utkání se Viktorce povedli nadmíru dobře, navíc se v nich základní sestavě přiblížilo několik mladíků. Středová trojice by mohla být kompletně do pětadvaceti let, naopak z třicátníků zřejmě budou nastupovat jen krajní beci Limberský s Řezníkem a Hubník. Pod novým koučem zatím vše klape až překvapivě dobře a pokud se do své dřívější gólové formy dostane Beauguel (nebo slinu chytne Chorý), nemusí se na západě Čech o druhé místo obávat. Tip: 2. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Rozporuplný podzim už byl hozen za hlavu, nyní se na západě Čech těší na lepší zítřky. Brilantní bilance z ledna a února všechny namlsala a hráči jako Mihálik či Bucha by se konečně mohli v dresu Viktorie pořádně předvést. Není to však jen o mladých puškách, malé vzkříšení zažívají také zkušení matadoři jako David Limberský a Radim Řezník. V Plzni se tak s jistým zpožděním přece jen míchá ideální koktejl s ingrediencemi mládí a stáří. Do toho všeho Guľa implementoval změnu rozestavení, v němž by ještě více měla vyniknout síla individualit. Oříškem bude nahrazení gólového příspěvku Krmenčíka. Nový trenér nicméně doufá, že o střílení branek se postará více borců. V přípravě o góly nouze nebyla, důvod k obavám je tedy minimální. Tip: 2. místo.


SK Slavia Praha


Vize pro nejbližší budoucnost

S trochou nadsázky si sešívaní prodlouží období zkoušení různých novinek na další čtyři měsíce. Nad prohospodařením šestnáctibodového polštáře nespekuluje nikdo - ani jindy obezřetný Jindřich Trpišovský. Ten se údajně mohl vydat na jinou zkušenou, ovšem v Praze má podle svých slov rozdělanou práci a ven rozhodně nechvátá. Ve vybrušování červeno-bílého křišťálů může pokračovat s pokojem v duši, klidně se totiž může stát, že si Slavia ligové prvenství zajistí ještě před nadstavbou. Teď je otázkou, jak v Edenu k jarní části sezóny přistoupí. Jestli se budou honit za rekordy nebo si pozvolnější cestou i za cenu bodových ztrát předpřipraví půdu pro další ročníky v domácí soutěži a na evropské scéně. Dotáhnutí mistrovské jízdy by pak mělo být naprostou samozřejmostí.

Obměna soupisky

Titul v podstatě v kapse, takže bude v Edenu víceméně klid...anebo ne? V červeno-bílé části Vršovic to hučelo jako na newyorské burze. Za dokončené investice je však třeba Slavii pochválit. Sešívaní se totiž zaměřili na talentované mládí, čímž jasně demonstrovali svůj zájem o budoucnost. Příchody záložníka Patrika Hellebranda a obránce Mohameda Tijaniho jsou zvlášť pikantní, neboť o stejné borce se z druhého břehu Vltavy zajímala Sparta. David Zima se zase do hlavního města vydal z Olomouce. Zejména u něj a Hellebranda je pak otázkou, kolik dostanou na jaře prostoru. U Petara Musy se naopak předpokládá, že se po překvapivém stažení z Liberce stane okamžitou jedničkou v útoku. Blízko základní sestavě by měl být i další přivandrovalec ze Slovanu, středopolař Oscar.

Víc hráčů však úřadující mistr vypustil do světa. Atraktivní angažmá v anglickém West Hamu si po letech brilantně odváděné práce vysloužil Tomáš Souček. Zahraniční štace se dočkal i již kultovní kapitán sešívaných Milan Škoda, jenž zamířil do Turecka. Josefu Hušbauerovi pak stačilo překonat Hřenský průsmyk, aby se zabydlel v Drážďanech. A aby těch odchodů známých tváří nebylo málo, vrátil se Mick Van Buren alespoň na nějaký čas do své domoviny, kde hájí barvy Haagu.

Další fotbalisté byli uvolněni z důvodu malé šance na zápasovou praxi v Edenu. Pevné pouto s Libercem u Nisy udržují Jakub Hromada s Imadem Rondićem. Konečně nastal čas také pro Martina Vantrubu, jenž má v Příbrami konečně ukázat, že se někdy dokáže postavit i mezi tři tyče Slavie. To Jakub Hora už se u sešívaných asi jen tak neukáže. Šancí dostal poskrovnu a nakonec vzal zavděk nové výzvě v lotyšské Rize.

Výsledky z přípravy

SK Slavia Praha - FK Ústí nad Labem 0:1
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice 3:3
SK Slavia Praha - AGF Aarhus 3:4 pen.
SK Slavia Praha - Vålerenga IF 3:1
SK Slavia Praha - Brøndby IF 0:2
SK Slavia Praha - Hammarby IF 4:2

Bilance Slavie v přípravě: 2 výhry - 1 remíza - 3 prohry

Pravděpodobná jedenáctka

Kolář - Coufal, Kúdela (Tijani), Frydrych (Zima), Bořil - Masopust, Ševčík (Hellebrand), Oscar (Takács), Stanciu (Traoré), Olayinka - Musa (Tecl)

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Jinak než jako obrovské omlazení se zimní počínání červenobílých popsat nedá. Do Vršovic zamířila pětice hráčů, z nichž nejstaršímu je 22 let. To přináší samozřejmě i riziko, že se jaro nemusí povést podle představ. Slávisté si ale několik zaváhání mohou dovolit, přeci jen šestnáctibodový náskok se jeví býti dost velkým. A jak to bude s minutáží těchto talentů? Nejvíce prostoru pro rozehrání nových hráčů má Jindřich Trpišovský na hrotu, kde Musa může lehce zastínit zbylé útočníky, a ve stoperské dvojici. Tam mají Tijani i Zima jedinečnou příležitost růst vedle zkušeného Kúdely. Fanoušci tak sice nebudou na jaře chodit na Barcelonu nebo Inter Milán, i tak se ale mají na co těšit. Kromě úvodního zápasu s Opavou a utkání se Zlínem se totiž v Edenu budou odehrávat šlágry kola, a to v základní části i v nadstavbě. Pokud nenastanou nečekané problémy, mohla by skupina o titul býti už jen formalitou. Tip: 1. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Dojet ročník bez jediné porážky zní samozřejmě jako velké lákadlo a taková myšlenka se určitě minimálně jednou prohnala v hlavách sešívaných. Také další historická maxima mohou nově putovat do Vršovic a bude zajímavé sledovat, kolik jich Slavia ukořistí. Zraky pak budou upřeny také na novice, zda-li se některý z nich stane dalším koněm Trpišovského. To vše bude probíhat v pozvolné, až nudné atmosféře, kdy větší napětí nabídnou snad jen souboje se Spartou a Plzní. Fandové sešívaných si tak po hektických dobách, kdy se nejprve báli o zánik milovaného klubu, aby následně kvapně vyletěli do výšin, zaslouženě odpočinou a načerpají potřebné síly na bujaré oslavy. Ze všech myslitelných rekordů se asi těšit nemohou, ani to ale nezabrání poklidnému ukořistění titulu. Tip: 1. místo.

Autor: Ondřej Vaculík, Martin Vejdělek

Komentáře (245)

Přidat komentář
Kiwi-21

Co tady komentovat jen mě překvapilo že Spartu nikdo neumistil na 3 místo

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych je ale asi dal 4.

Reagovat
Kiwi-21

Já čekám taky 4-5 místo, to bylo myšleno tak že mě překvapilo že jen kvůli tomu že je to Sparta nikdo nečekal 2-3 místo jak by bylo obvyklé

Reagovat
smazaný uživatel

ti chlapi rozuměj fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Na rozdíl od obligátního přeceňování rudého bordelu v Magazínu Sport a v Hattricku

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
PavlíčeQ

Ač to na první pohled může znít trochu zvláštně, tak přestupák Jablonce z mýho pohledu naprosto super.

Po konci podzimní části jsem si říkal, že by bohatě stačilo, kdyby se podařilo udržet současnou podobu kádru a když už, tak ten kádr spíš trochu zredukovat, protože těch hráčů pod smlouvou mi přišlo až moc.

A to se povedlo. Sice nás opustil Břečka, hráč ze základu, ale z pohledu Jablonce šlo o naprosto luxusní deal. Dál jsme kádr zúžili o Fábryho s Tsurikovem a naopak jsem prodloužili smlouvu několika stálicím

Všechny kroky super a co víc, už se začíná pracovat na letních posilách. Jeřábek se Schranzem jsou už jednou kopačkou v Jablonci a pokud mám dobrý informace, tak opravdu jednáme i s Karafiátem. Jinými slovy se může stát, že se v létě na startu přípravy bude hlásit trio Jeřábek, Schranz, Karafiát a to vše za pořizovací cenu 0 Kč

Co se týče ambicí, tak se rozhodně musíme pokusit zaútočit na 2. místo. Kádr jsme udrželi a Plzeň naopak s novým trenérem a bez Krmenčíka, takže to prostě zkusit musíme.

PS doporučuju sledovat Pleštila kdykoliv bude na hřišti. Pokud se mu budou vyhýbat zranění, tak to nebude dlouho trvat a Jablonec přeroste.

Reagovat
Xaviercreus

Sýkora zůstává na jaro? Díky

Reagovat
PavlíčeQ

Jo

Reagovat
Xaviercreus

Super, díky :)

Reagovat
meno

A do Slavie s ním!

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude to úplně 0 Kč, zapomněl jsi na bonusy agentům

Reagovat
PavlíčeQ

Jasně, myslel jsem to tak, že by všichni 3 přišli po konci smlouvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Jeřábek se zcela jasně vyjádřil, že chce jít do zahraničí, kde chodí na fotbal víc lidí. Určitě by tedy nešel z Teplic do Jablonce. To by připadalo v úvahu maximálně tak na tenhle půlrok, pokud by se Jablonec rozhodl zacvakat nějaký prachy...pokud tedy není tak v prdeli, že by neměl vůbec žádnou nabídku a musel by doufat, že z Jablonce se líp dostane ven než z Teplic

Reagovat
salami

Nevim cim si ten hrac zaslouzil zahranicni angazma, nejakej Kazachstan mu asi schopnej agent domluvi, ale jinak tomu uplne nerozumim.

Reagovat
Pride

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko to vždycky jistí

Reagovat
božský John

Pul roku bude kopat v becku, to se na nej budou za hranicema vsichni trast

Reagovat
Pride

Reagovat
skat

taky si myslím, že to s tím Karafiátem dopadne takhle...změnu potřebuje, už rok stagnuje. Nejlepší byl, pokud vedle něj hrál Kúdela a dirigoval ho.... ale nezlob se, to že jde k vám, mi moc nevoní

Reagovat
PavlíčeQ

Jo to chápu Já bych ho tu naopak uvítal, sice nepatří mezi vaše klíčový hráče ale i tak. Transfery na trase Jablonec - Liberec jsou opravdu výjimečný

Reagovat
smazaný uživatel

OT, ktery mozna pomuze lidem, kteri pojedou toto kolo na vyjezd vlakem.

Jak je to pls s tim razenim vlaku u ČD. Vubec se v tom nevyznam.

Kdyz bych chtel treba ve voze 367 sedadlo 58 tady screen https://pasteboard.co/IUvQqbw.jpg tak bych sedel po smeru nebo proti směru? Fakt naprosta demence. Jezdim vlakem obcas, ale vubec jsem to razeni nepochopil.

Reagovat
Salfovic

Záleží na směru jízdy.

Reagovat
smazaný uživatel

No prave. Jenze se mi stalo, ze jsem jel zleva doprava, vybral jsem sedadlo u okna vpravo, coz jsem myslel, ze bude po smeru, ale bylo to proti smeru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom k nepochopení?

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, mas problemy se zakladni orientaci

Reagovat
smazaný uživatel

Proc myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

No, dobre, asi jsem to napsal blbe. U okna vpravo, treba misto 61. Zkratka, kdyby to jelo zleva doprava, tak by to melo byt po smeru. Jenze to byva spis proti.

Reagovat
smazaný uživatel

Zalezi na razeni samotnych vozu.

Reagovat
smazaný uživatel

To zjistíš ale JEN typ vagónu a pozici vagónu ve vlaku. Nelze zajistit jak je vagón otočen - zda konkrétní číslo sedadla pojete po směru či proti směru jízdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, zalezi jakym smerem ten vagon napoji. Kdyz by ho na tom tvojem planku napojili hajzlama dal od lokomotivy tak bude 61 proti smeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis, ze ty hajzly v tom hraji roli?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz sem myslel, ze ti to doslo kdyz si psal o otoceni vagonu. Si ten svuj planek otoc treba v malovani o 180 stupnu a pak to uz treba konecne pochopis.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz ho otocis, tak stejne sedis kolikrát proti směru jizdy. Nezalezi na tom, jestli otocis planek v malování, otocis telefon atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

O čem se to tady kurva bavíte? Není to kurva jedno?

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, divam se ted na planky, a podle me nemas pravdu. V kazdem planku je značená první lokomotiva, pak dalsi vagony, ale důležité je to, ze v kazdem vagónu jsou hajzli vzadu. Takze se v tom neda proste vyznat.

Reagovat
BaggioRoberto

To je pravda, ale jak to má ten chlapec zjistit jak tam ten vagon nápoji.

Reagovat
Salfovic

Já si dělal prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale fakt na tom zalezi. Jen tam neni ukazano, jakym smerem to pojede.

Reagovat
Horcmen

je to o náhodě, nepoznáš to

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, ze? Neni na to zadny klic, podle ktereho by to slo urcit na tuty.

Reagovat
Horcmen

jezdím každý týden a systém jsem v tom nenašel

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis to, a ja se uz pres dve hodiny na to snazim prijit Pritom by tam stacila dat sipka. ČD, no

Reagovat
mistr129

Na tý mapce je zakreslená i lokomotiva, já se tedy vždy zorientoval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riviera Kid

Já se jednou řídil podle ty lokomotivy a stejně jsem seděl v protisměru.

Reagovat
Horcmen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Tak to se mi asi ještě nestalo, i když já než sezení ve směru jízdy vybírám spis predni/zadní vagon

Reagovat
smazaný uživatel

V tom pripade dej navod

Reagovat
mistr129

Ta tvá fotka je normálně přes net? Když das v aplikaci vybrat sedadlo z plánuju, tak máš na obrázku nahoře lokomotivu a pak postupně vagóny, to co je u stolu dole, je pak samozřejmě po směru

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, pres net. Zacatkem roku jsem jel timto vlakem a sedel na pozici 55, coz by podle tve teorie znamenalo, ze sedim proti smeru, ale sedel jsem po smeru.

Reagovat
smazaný uživatel

https://pasteboard.co/IUwyUOr.jpg tady screen. Pozice 55 a byl jsem po smeru

Reagovat
mistr129

No to neznamenalo, protože stůl je mezi 55 a 56. To je na první pohled matoucí

Reagovat
mistr129

Aha, blbě čtu, mas pravdu, sorry

Reagovat
havrys99

Reagovat
rufus

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ale jen tehdy, kdyz ti uplne zmenili typ vagonu ne? (coz se obcas deje, v posledni dobe se mi to stalo dokonce skoro vzdy.....)

Reagovat
mickey mouse

Ono je zbytečné to zkoumat, ČD si ty vagony stejně mění jak chtějí. Celkem běžne se mi i stává, že si zarezervuju měsíc dopředu vagón s wifi a klimatizací a nakonec je to kupéčko kde nefunguje nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

ČD garantují řazení a tedy i nasměrování sedadla po/proti směru jízdy jen u ucelených souprav - tj. Pendolino, RailJet. Zbytek je ruleta.

Reagovat
db18

Je jedno, co si vybereš... i když je šance 50:50, tak stejně v 98% případech skončíš v protisměru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě si může před odchodem z domova zkusit hodit namazaným chlebem.

Reagovat
spider_8

Reagovat
mickey mouse

mám úplně stejný pocit

Reagovat
frankiefcb

jo já to vždycky dám blbě no. A to mě vždy z protisměru bolí hlava, tka je to někdy očistec no.

Reagovat
Spejbl

OT: Neví někdo, pod kterým článkem je diskuze k biatlonu/zimním sportům?

Reagovat
Spejbl

Reagovat
Skleepy

Spartě už vůbec nikdo nevěří a nejhorší je, že se tomu ani nedá divit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale věří. Jenže věří v mezích aktuálně možného. Mě osobně to nijak nebolí. I život je takovej. Trochu jako na houpačce. Myslím, že pro ligu je to i zajímavější, než ta dřívější dominance, kdy 90% titulů bylo našich. Teda, já jich chci 100% ale je lepší když vidíš, že sis to vybojoval v rámci silné konkurence.

Reagovat
Alan_Shearer

Prijde mi, ze ti dva komentatori vedej o spouste tymu velky kulovy.

Reagovat
meno

Reagovat
andrew96

Např?

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě o vzdálenosti mezi Jabloncem a Teplicemi. A v jednom případě tam mají takovou hrubku, že je ani upozorňovat nebudu

Reagovat
Rarášek

Tak to je žumpa

Reagovat
RuneSKS

Tak teď pověz, co jsi tam našel ty

Reagovat
KingMaster13

Nelíbí se mu, že konečně o Spartě někdo napsal pravdu

Reagovat
Losinho

Směje se tomu, že by Sparta udržela 4. místo.

Reagovat
Spalovač šancí

Z aktuálně první čtyřky má sparta nejslabšího trenéra, takže to na nějaký posun nevypadá, protože Plzeň má lepší kádr a Jablonec má základní 11 stabilnější než sparta. Na druhou stranu se může stát, že sparta vyhraje první tři zápasy se skóre 15:0 a bude to fičák.

Reagovat
kilobyte

Jestli vyhrajeme první tři zápasy se skóre 15:0, tak si jdeme pro titul.

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
Rarášek

Tak pro ten si jdeme hlava nehlava tak i tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Běž se léčit.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Rarášek

Ty taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

A tebe neznám, promiň.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Co je na tom směšného? Holt jsem ještě neměl tu čest.

Reagovat
stas87

Kde sa vlastne vo vás berie ta viera v to, že môžete o titul hrať? Za Slaviou zaostavate kvalitou kadra, kvalitou trénera, kvalitou managementu a dosahujete pravidelne neadekvátne umiestnenie v tabuľke napriek ekonomickej sile. Plzeň to tiež dlhodobo robí lepšie a oni žijú v realite. Vedia že je Slavia lepšia a prispôsobí tak svoje očakávania súčasnému stavu. Ak to alé myslíš ironicky, tak sa ospravedlňujem za nepochopenie.

Reagovat
Selänne

Vždyť Raráška tady nebere vážně ani sparťanská sekce, takže fakt nemá cenu řešit jeho myšlenkový nepochody.

Reagovat
KingMaster13

No počkej on se s tebou začne hádat, že mají lepšího trenéra i kádr

Reagovat
Spalovač šancí

A vlastně i výsledky

Reagovat
wjillm

Nemáme, taková je realita.

Reagovat
Rarášek

Slávisticka možná.

Reagovat
wjillm

V čem je náš tým lepší, než jejich? Teď jsou hodně daleko před námi. Díky Dane..

Reagovat
Rarášek

V individuální kvalitě hráčů.

Reagovat
salami

Tohleplati obzvlast v obrane

Reagovat
Rarášek

Ano i tam máme víc kvalitních hráčů, přesně o jednoho.

Reagovat
Kiwi-21

Jseš blázen opravdu vždyť z obrany Sparty by ve Slavii nehrál nikdo, ale ty máš svůj svět

Reagovat
Rarášek

A jak to souvisí s tím, co jsem psal?

Reagovat
Kiwi-21

Píšeš že máte více kvalitních hráčů což je blbost a jediný kdo si to myslí jsi snad jenom ty

Reagovat
Rarášek

Ne, není to blbost a bylo to tu už milionkrát vysvětlováno a jestli si tak hloupej, že si to ani po milionté nepochopil, není to můj problém.

Reagovat
Kiwi-21

Ne jediný hlupák jsi to ty a věř tomu že kdyby to byla opravdová pravda stačí to jednou

Došel jsem k názoru že jseš opravdu tak blbej a žiješ ve svém světě

Pro hlupáka každý hlupák, jen ty jsi hloupej pro každého

Reagovat
Bakary3

Ono to nema moc cenu, treba Coufal a Boril jsou pro nej nekvalitni kopaci, co maji jen fyzicku, takze asi tak

Treba Kaya, Hancko nebo Lischka jsou pro nej fantasticky.. jo, mozna na koukani dobry, a ze branej jak ja po peti pivech, no a...

Reagovat
Rarášek

Dobře, tak si to užívej dál a žij dál v omezeném vesmíru, kde je Slavie ve všem nejlepší, váš boj.

Reagovat
Kiwi-21

Koukám na tabulku, výkony vzájemné zápasy, zápasy v evropských soutěží i v reprezentaci a nevidím že by Sparta byla v něčem lepší i když pravda Sparta v té Evropě poslední dobou nic neodehrála tak toho moc neukázaly

Lepší je Sparta v útoku ale to nejen ona v lize (spíš post útočníka) ale to se může snadno příchodem Musy změnit

Reagovat
Rarášek

A proč koukáš na takový věci, když se tu bavíme o tom, že má Sparta lepší hráče. Ty si fakt úplně blbej, to není vtipný ani jako trollení.

Reagovat
Kiwi-21

Víš co až budeš zavírat dveře až půjdeš z domu nezapomeň si nechat hlavu mezi futry možná se ti po té ráně rozsvítí

Jak zrovna ty si můžeš o někom tvrdit že je blbej když si sám totálně vymletej dement co žije ve vlastním světě až to nehezký není škoda tě komentovat ty nejsi ani trol ale mentálně totálně mimo

Reagovat
Rarášek

Já tu jednoduchou premisu pochopil, ty pořád koukáš na tabulku místo na hráče. Chyba fakt není u mě. :-)

Reagovat
Kiwi-21

Nejen tabulku ale výkony a ti hráči Sparty nejsou lepší a to se bavím o fotbalových atributech nejen co jde vidět vysledkově ale herně

Reagovat
Rarášek

Jestli se bavíš o fotbalových atributech, tak si jednoduše hloupej, když ti banda atletů příjde lepší. Čest vyjímkám.

Reagovat
Kiwi-21

Ne hloupej si tu jenom a pokud nevidíš další atributy jako zpracování, hraní v rychlosti na jeden dotek, odebrání míčů, dlouhých pasu atd tak nevím

Atributty se sčítají jak fyzička, technika, kreativita, a dalších X věcí

Jestly se ti zdá že ve Spartě jsou hráči například technicky na tom lépe tak nevím no ono je třeba vidět v jaké rychlosti hrají slavisti a Sparťané tedy

Ono i o něčem vypovídá že Součka vzaly do PL, Král je v Rusku a u vás je zájem o Tetteha do Francie a Haška jako jednoho z lepších do Maďarska a Izraele

Že skauti, nebo v herních titulech jako fifa, PES a FM (i když jen hry a jediný FM se dá brát více vážně) tak ti všichni vidí větší kvalitu ve Slavii a ne ve Spartě

Ale ok ty si myslíš svoje o tom kdo je hloupej a já to narozdil od tebe vím kdo

Tak na tebe nehodlám nadále reagovat ohledně tohoto k tématu protože to už ani není k smíchu ale spíše k pláči a koukej jen na to že slávisté jenom běhají a vynechej ze svého úsudku vše ostatní protože se ti to nehodí do krámu a pokud někdy budu něco komentovat z toho co napíšeš tak raději jen mimo téma

Reagovat
Rarášek

Je to docela k pláči, nejdřív vypíšeš všechny atributy ve kterých jsou Sparťani lepší a nakonec napíšeš "a proto jsou lepší slavisti" .

Reagovat
Kiwi-21

Ty jsi Mimoň opravdu ale myslel jsem si že ve tvé hlavě to tak vidíš takže mě to nepřekvapuje

Jak píšu u Slavie vidíš jen km a ostatní přehlížíš protože se ti to nehodí a nebo vidět nechceš, ty se možná smeješ mě že jsem mimo a tobě se smějí všichni co čtou tvé příspěvky, já když se spletu to uznat umím ale ty ne a nebo nechceš vidět, spíš si mimo

Ano Slávisté lepší jsou a to jednoznačně

Reagovat
Rarášek

Mně se smějou jen hlupáci jako ty, ostatní už to dávno pochopili, že ty si furt úplně mimo fakt není můj problém.

Reagovat
Kiwi-21

Jediný hlupák jsi tady ty urážet na netu umíš tj

Kdo ostatní chtěl bych vidět ty a ten v zrcadle jseš obyčejný dement a nehodlám diskutovat nadále z chudákem jako ty

Reagovat
Bakary3

Neboj, prdel z raraska maji vsichni.. jak pise, ze ostatni uz to davno pochopili, tak fakt ne.

Reagovat
Kiwi-21

Vím všiml jsem si ono mě nejvíce vytáčí Arogance smichaná z demencí a drzostí, tak mě dokázal vytočit ale opravdu na něj nemá cenu reagovat

Reagovat
Rarášek

Možná to bude tím, že si taky hlupák, ale nechci vám do toho lovestory teď lézt.

Reagovat
Bakary3

Asi jo, ale nevim, vypada to, ze nam Sparta ty superkvalitni hrace zas ukazala

Reagovat
Rarášek

Další vůl, co komentuje výsledky. Vy jste fakt tak hloupý?

Reagovat
Rarášek

Tak se pojď klidně potkat, mně je to fakt jedno hele. :-)

Reagovat
Kiwi-21

Jsi jen děcko který nestojí za řeč, raději ne mám rodinu a někdo jako ty za problémy tak kokota jak ty můžu zesrat, nadále to komentovat nebudu abych ti nedělal radost

Reagovat
Rarášek

Dobře šéfe, tak si běž vzít prášek ať tě neklepne a na fotbalový stránky už radši nechoď, evidetně tomu vůbec nerozumíš, když nedokážeš ani po několika hodinách pochopit jednoduchou premisu.

Reagovat
Kiwi-21

Přečti si to znovu co jsi napsal a přeber si to na sebe protože jestli fotbalu tu nerozumíš ty

Už bych ti ani neodepisoval ale co vaše skvělá obrana a Malinský?

On sám dal té skvělé obraně více gólů než Slavia pustila gólů za 20 zápasů

Ale jo žij ve svém snu nadále z vaší sotva průměrnou obranou i na ligu

Ať se ti daří a piš své příspěvky nadále ať se lidé máme čemu smát

ODBORNÍKU

Reagovat
Rarášek

Ty si to furt evidetně nepochopil. Koho tohle zajímá? Já se tu bavím o kvalitě hráčů, ne o výsledcích zápasů. Buď se vzpamatuj, nebo sem nepiš, fakt jseš totálně mimo. Buď troll nebo hloupej, ale spíš si myslím, že si hloupej, když reaguješ furt tím samým úplně mimo kontext.

Reagovat
Kiwi-21

Píšu i o kvalitě hlupáku předvedla ta obrana skvělé zachycení míče a fantastickou rozehrávku kvůli inviduální kvalitu opravdu ukázaly při inkasovaných branek ale zase vidíš jen co chceš jseš opravdu Hňup

Ve srovnání z tebou je tu 99% uživatelů odborníků

Reagovat
Rarášek

Jojo, to víšžejo. Žij si dál ve své pohádce, ale čekám omluvu až budeme vyhrávat tituli, jen tehdy asi pochopíš, že kvalita hráčů se neměří jen výsledkama.

Reagovat
Kiwi-21

Neměřím jenom výsledky ale inviduální kvalitou jednotlivých hráčů a psal jsem výše už z jakých atributů se to skládá že ty jsi tak mimo že napíšeš že to vše jsou atributy ve kterých je Sparta lepší za to už nemohu, více tě komentovat už nehodlám

Reagovat
Rarášek

Jj, jde ti to ..

Reagovat
Kiwi-21

Jen dodám kdyby si byl v té realitě a opravdu chapavý tak by si poznal že i invidulitou hráčů stavím Slavii výš, Plzeň taky a Jablonec za vámi o moc není

Máš jiný pohled, jiný vesmír tím bych to konečně ukončil

Reagovat
Rarášek

Reagovat
F.Torres

aspiruješ na dementa EF koukám. Zlatej dolar a Bola v top formě. S těma výplachama ohledně součka a kvality sparty jsi všechny strčil do kapsy

Reagovat
Bakary3

Nejlepsi je, ze si nikdy nepripusti, ze ty sracky vypousti on...

Reagovat
Rarášek

Dík, snažím se.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Shevchenko

Zabal to už.

Reagovat
Rarášek

Až po tobě.

Reagovat
Lemond Laws

Ty musíš být stejně hroznej týpek

Reagovat
Rarášek

Jsem úplně běžnej občas ČR jako každej jinej.

Reagovat
Puskas

úplně běžnej občas... hmm

Reagovat
Rarášek

.. Achjo, tak nic no .

Reagovat
Lemond Laws

Souhlas

Reagovat
Rarášek

Doufám, že to není nějáká narážka na tu malou chybičku, která se mi tam vloudila ..

Reagovat
Lemond Laws

Nene, překlep se stane i těm lepším z nás..

Reagovat
Rarášek

Uff .

Jako já se jen směju, když to lidi baví hrotit tady. :-)

Reagovat
Puskas

Hrocení vypadá jinak, toto je obyčejné štenkrování, jakých tu jsou tucty.

Reagovat
Rarášek

Nejsem si teď jistej o kom zrovna píšeš, ale dobře .

Reagovat
Selänne

:-)

Reagovat
db18

Reagovat
Rarášek

Tiško tam, vám to druhý místo přeju ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
meno

Predikce jara:

1. - 6.: Slavia, Plzeň, Gablonz, Slovácko, Sparta, Dynamo

7. - 10.: Bolka, Baník, Libe, Tepláky

11. - 16.: Zlín, Olomouc, Bohemka, Příbram, Karviná, Opava.

Nejlepší střelec: Doležal.

Nejlepší asistant: Stanciu

Nejlepší gólman: Kolář

Objev jara: Zima/Rondič

Postup z druhé ligy: Jihlava a Pardubky

Sestup: Opava a Karviná

Poháry budou hrát: Slavia, Plzeň, Gablonz, Slovácko a Slovan

Reagovat
Stannis Baratheon

Pořadí nějak tak, možná lehce pozměnit ale, to je fuk.

Střelec i nahravač ok, místo Jihlavy ale půjde Zbrojovka a dolu místo Karviné Příbram.

Reagovat
meno

Příbram nespadne, neblázni

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
meno

Co děláš, vždyť se udržíte

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš nechápu, jak Zlínu nikdo nevěří do té prostřední skupiny

Reagovat
meno

Teplice, Zlín i Olomouc jsou k zaměnění. To samé, Plzeň a Jablonec a Boleslav s Baníkem.

Reagovat
smazaný uživatel

To jakože Plzeň bude stejně silná jak Baník?

Reagovat
meno

Plzeň Jabka

Bole Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Teplice beru, že posílili, ale Olomouc mi nepřijde pod Látalem jako schopný tým.

Reagovat
John Obi Mikel

1. Slavia

2. Jablonec

3. Sparta

4. Boleslav

5. Plzeň

6. Liberec

7. Ostrava

8. Olomouc

9. Slovácko

10. České Budějovice

11. Teplice

12. Bohemians 1905

13. Zlín

14. Opava

15. Karviná

16. Příbram

Reagovat
Marv

1. Slavia

2. Sparta

3. Plzeň

4. Jablonec

5. Budějovice

6. Slovácko

7. Boleslav

8. Liberec

9. Olomouc

10. Baník

11. Zlín

12. Bohemians

13. Teplice

14. Příbram

15. Opava

16. Karviná

Reagovat
smazaný uživatel

1. Slavia

2. Plzeň

3. Jablonec

4. Sparta

5. Slovácko

6. Budějovice

7. Liberec

8. Boleslav

9. Baník

10. Teplice

11. Zlín

12. Olomouc

13. Opava

14. Bohemians

15. Příbram

16. Karviná

Reagovat
Pablos

1. Slavia

2. Sparta

3. Jablonec

4. Plzeň

5. Slovácko

6. Mladá Boleslav

7. České Budějovice

8. Slovan Liberec

9. Baník

10. Teplice

11. Zlín

12. Příbram

13. Olomouc

14. Opava

15. Bohemians

16. Karviná

Reagovat
Stannis Baratheon

A teď můj odvážný tip: seš mimo a ve fotbale se vyznáš asi jako moje babička v obrábění kovu.

Reagovat
Pablos

Tak to se babča nezdá

Reagovat
Stannis Baratheon

Uz nežije

Reagovat
smazaný uživatel

to tě tak nasrala ta bohemka?

Reagovat
Stannis Baratheon

Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to nepravděpodobný, ale ne nereálný

Reagovat
smazaný uživatel

1. Slavia

2. Baník

3. Jablonec

4. Plzeň

5. Slovácko

6. Mladá Boleslav

7. České Budějovice

8. Slovan Liberec

9. Sparta

10. Teplice

11. Zlín

12. Příbram

13. Olomouc

14. Opava

15. Bohemians

16. Karviná

stejně nepravděpodobný, ale ne nereálný

Reagovat
mistr129

Reagovat
RadekVonCZE

1. Slavia

2: Plzeň

3. Sparta

4. Jablonec

5. Boleslav

6. Slovácko

7. Liberec

8. Baník

9. Budějovice

10. Teplice z prdele klika

11. Olomouc

12. Zlín

13. Bohemians

14. Opava

15. Karviná (Sestup)

16. Příbram

Reagovat
Hokaido

Jablonci už se to podle mě už musí sesypat, Radovi pořád vůbec nevěřím.

Jinak my sice jsme ve sračkách, ale fakt mi nepřijde na místě, aby někdo tipoval, že před náma bude Boleslav bez Komlichenka, Mesanovice, Matějovského a Buchy (dohromady měli 24+18, Bolka dala 39 golů). Je asi 1% šance, že skončíme hůř jak čtvrtí.

Reagovat
Spalovač šancí

Ono je to těžké. Najít argumenty, proč by Bolka měla skončit čtvrtá, je těžké. Nicméně úplně stejně těžké je najít argumenty, proč by to sparta neměla zase podělat (na rozdíl od Bolky bude pod tlakem). Celé to vlastně záleží na tom, na který z těch dvou týmů se zaměříš: ten z toho vyjde hůř a tomu druhému zůstane ten lepší flek

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přijde, že čtvrté klidně na konci může být Slovácko

Reagovat
andrew96

Opravdu skandální no.

Reagovat
Lemond Laws

Sparta druhá.

Reagovat
salami

Jako souhlas, to uz je snad pravdepodobnejsi i to druhy misto, ale vidim to na 3. flek, z prvni 4 podle mevypadnout nemuze, Banik prochazi velkou zmenou, Boleslav prisla o celou ofenzivu a Slovacko na to nema, pro ty ale hraje aspo format nadstavby, kde se jim bude hrat mnohem lip, nez kdyz maj neco vytvaret.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Meshanovitche*

Reagovat
Rothbard

Hele, kurz na to, že Sparta NEbude do 2. místa po nástavbě je 1,48. Přijde mi to hodně. Nějaké argumenty, proč by měla být do 2.? První místo je jasné. Druhé: Plzeň lepší kádr, atmosféra v klubu, trenér zdá se, že chytil, příprava. Když vyhoří, pořád je šance, že třeba 2. místo urve Jablonec, resp. by soupeřil se Spartou. Nějaké argumenty proč by měla být Sparta do 2? Ten kurz bych osobně čekal někde kolem 1,25. Jen smysluplné odpovědi. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

1,48 za me OK...taky Sparte teda moc neverim, ale je to furt jen o 5 bodu a 45 jich je jeste ve hre. Neodepisoval bych je. Plzen ma dost zmen a nikdy nevis jestli se ten team hned chytne. Jasny, pak je tam jeste Jablonec, ale ten na druhy misto nevidim. I kdyz bych jim to ze vsech tri zminenech klubu pral nejvic. Myslim si, ze to bude do konce sezony jeste zajimavej boj

Reagovat
Pyroman

Ztrácíme na ně 5 bodů, vzájemný zápas na jaře máme doma a je v tom i nadstavba, kde se to bodově může ještě dost přeskupit. 1,48 je cca 68 %, nemyslím si, že by to mělo být nějak výrazně níž. Když už tohle chceš sázet, tak mi přijde lepší Plzeň do 2. místa za 1,9, od Jablonec bych velký zázraky nečekal.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
mayday

1,5 je na to dobrý. Kdybych dával dlouhodobý sázky, tak bych to určitě vsadil.

Reagovat
Marv

Na druhém místě bude už po třetím jarním kole

Reagovat
Spalovač šancí

OT: Sáblice

Reagovat
smazaný uživatel

1. Slavia

2: Plzeň

3. Sparta

4. Jablonec

5. Slovácko

6. Ostrava

7. Budějovice

8. Boleslav

9. Liberec

10.Olomouc

11. Teplice

12. Bohemians

13. Zlín

14. Příbram

15. Opava

16. Karviná

Reagovat
smazaný uživatel

1. Slavia

2. Plzeň tak o 5-7 bodů

3. Sparta tak o 5-7 bodů za Plzní

4. Jablonec (cca o 5-7 bodů za Spartou)

5. Boleslav

6. Slovácko

7. Liberec

8. Ostrava

9. Budějovice

10. Olomouc

11. Zlín

12. Teplice

13. Příbram

14. Bohemians

15. Opava

16. Karviná

nejlepší střelec Kanga 18 (2. Doležal 15, 3.-4. Komličenko a Krmenčík 10, nikdo další se na 10 nedostane)

Reagovat
Stannis Baratheon

Jakože Potočný nedá ani gól? Nebo Budinský či Musa? Jdi se vyvenčit...

Reagovat
Rothbard

To je nějaké 5-7 trololo?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

1. Slavia

2. Plzeň

3. Jablonec

4. Sparta

5. Slovácko

6. Mladá Boleslav

7. Liberec

8. České Budějovice

9. Baník

10. Olomouc

11. Teplice

12. Bohemians

13. Zlín

14. Opava

15. Karviná

16. Příbram

Vítěz poháru: Slovácko

Ze 2. ligy přímý postup Brno, baráž nezvládnou Pardubice a Jihlava.

Reagovat
skat

z poháru pošupajdíte už teď

Reagovat
Fairplay

Podle mě je škoda, že Slavia z té cesty Ligou mistrů nevybojovala lepší prodeje hráčů. Borci za zenitem jako Škoda nebo Hušbauer mohli klidně zůstat a naopak se měli zkusit zpeněžit "liga mistrů wonder" jako Olayinka, který rozhodně nehraje ani zdaleka na těch 80 milionů, co stál.

Reagovat
mayday

Ale prej si totálně vodil Ligu mistrů..

Reagovat
RuneSKS

V každym zápase LM skoro nejlepší slávista. V lize se nehraje nahoru dolu, ale do plnejch.. a tam když má přejít 1 na 1 tak je to občas porod.. prodal bych ho jen za raketu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Komix

Slavia chce pracovat koncepčně a nechce, aby byla letošní liga mistrů totální vrchol, na který by se čekalo zase minimálně 3-4 roky. Cílem je postupovat tam ideálně každý rok a v duchu tohohle cíle se neslo i přestupní období. Byla by hloupost totálně ten tým rozprášit, prodej Součka a radikální omlazení je tedy skvělým krokem do dalších sezón.

Reagovat
Bakary3

No rikam si, ze by to na Slavii nemelo mit takovej dopad, ge zakladu odesel jen Soucek. Skoda by kryl stejne zada Teclovi a myslim, ze i misto Husbyho by hral spis uz oscar, hellebrand.

Jo, pak je na ty lavici overena kvalita, ale myslim, ze na jaro a zacleneni gech hracu idealni.

Myslim, ze oscar, musa a hellebrand se chyti, kez by se chytil i jeden ze stoperu, tijani nebo zima, pak by to byla bomba.

Reagovat
salami

Ne se vsema zmenama souhlasim, treba u Husbauera to furt vnimam jako chybu, ale na druhou stranu naprosto souhlasim s tim, ze byl spravnej cas na vetsi obmenu, vlastne me docela prekvapuje, ze to posvetil Tvrdik, u nej bych cekal, ze spis pujde po rekordech, ale asi mu to nekdo vysvetlil.

Reagovat
Bakary3

Hušbauer mě taky mrzel, ale přesně, kdy, když ne teď...

Reagovat
Losinho

Mně se ta obměna nelíbí co se týče kabiny, podle mě neměli odejít všichni tři najednou. A snad dají prostor Zimovi a nebudu muset koukat na Frydrycha nebo nedej bože Zelenýho na stoperu.

Reagovat
db18

Zelený už je v Bolce.

Reagovat
Losinho

Ano!!

Reagovat
meno

Škoda, raději bych ho viděl v Jablonci, Slovácku nebo Dynamu :(

Reagovat
Puskas

To je důvod, proč jsem se nedávno ptal, kdo bude kabině šéfovat. Odešly tři osobnosti, to se asi podepíše.

Reagovat
Kostomlat

Bééééřa a Houšťaaaa přece

Reagovat
mayday

Beřa, Houšťa a Coufy přece... Intelekt bude tryskat na všechny strany.

Reagovat
Losinho

To je ve fotbalový kabině úplně nepodstatný.

Reagovat
mayday

Ale však já si dělám prdel Na druhou stranu, správnej lídr a vzor by neměl být hlupák, i když jde o kabinu plnou chlapů.

Reagovat
Losinho

Ani nevím, kdy jsme tam měli někoho chytrýho co se týče lídrů kabiny tak možná Piták

Reagovat
RuneSKS

Bílek

Reagovat
Bakary3

To je fakt, na druhou stranu to dává větší prostor těm spíš stávajícím hráčům si třeba trošku získat tu vůdčí pozici. Doteď se přecijen v tý záloze mohli trošku schovat za Součka, Hušbauera, a to třeba i Stanciu, od kterýho se teď asi taky bude čekat větší produktivita.

Asi je dobře, že se to udělalo a ukáže se, co v těch hráčích je.

Viz třeba vypadnutí z poháru s Baníkem...

Reagovat
Losinho

Na hřišti jo, v kabině nevim. Tam je představa vůdčího Stancia spíš sci-fi.

Reagovat
smazaný uživatel

Stanciu má ve Slavii spíš za úkol ty šance vytvářet, než je proměňovat

Reagovat
salami

Proto zminuju Husbauera, Skodak uz na podzim temer nehral a ve chvili kdy se ozvali z Turecka, tak nebylo co resit. A Sukuv odchod se da napadnout snad jedine z pohledu klubu do kteryho miri. Takze zbejva Husba, kterej nemel zajimavou nabidku a ani nebyl vekem nebo vykonnostne na odpis. Alekoluje nazor, ze by mensi vytizeni nesl tezko a kabine by mozna spis ublizil, to nedokazu ze svy pozice posoudit.

Reagovat
Losinho

o tom se spekulovalo už za Šilhavého

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší střelec: Kozák a Kanga po 20 gólech

Reagovat
Kostomlat

2. Místo Plzeň

3. Místo sparta

4. Místo jabka

Vítěz poháru Plzeň

16. Místo Příbram

15. Místo Karviná

14. Místo Opava

Reagovat
Frick

A kdo bude první?

Reagovat
RadekVonCZE

Slavia Liberec

Reagovat
Lemond Laws

Sparta jasný druhá flek. Nějak jim věřím, ani nevím proč...

Reagovat
božský John

Nemyslim si, ze by Sparta byla na jare tak tragicka, tym neni marnej. To uz spis verim tomu, ze seknem Plzen nez ze bychom za sebou udrzeli Spartu

Reagovat
mayday

No to uvidíme, až budou mít zase po pěti kolech bilanci 2-2-1 apod. To je furt dokola.

Reagovat
Kocour Klapuška

Oscar je pořád vedený v Liberci, není ani na soupisce Slavie na EF

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku mě zaráží to úžasný přeceňování Slávie a naopak podcěňování hraničící až se zatracováním Sparty...

Slavii odešli klíčoví hráči, kteří tvořili kabinu a hlavně odchody Součka s Hušbauerem musí být znát, goly těchto dvou často lámaly a rozhodovaly zápasy,v nichž se zrovna ne moc dařilo. Stejně tak varovným prstem musí být inkasovaných 12 gólů v 6 připravných zápasech a to všechno bez zápasu se silnějším týmem. Jediné štěstí pro Tvrdíka je, že si na poslední chvíli stáhli Musu, jinak by to zavánělo průserem s Teclem jako jedničkou...

Sparta má bohužel smůlu, že zase, stejně jako loni, do toho nedokázala v zimě říznout a vyhodit toho tragéda na lavičce. Jen díky němu a jeho hlouposti a především naprosto nepochopitelnýma čachrama v sestavě a střídáním je Sparta až tak hluboko. Nikdo z vedení to zase, po kolikáté už, nevidí. Kádr nicméně zůstal stabilizovaný a navíc se vrátil kapitán Dočkal, což musí jak uklidnit kabinu, tak dávat větší variabilitu hře, snížit závislost na Kangovi a hlavně už nezabíjet Hložka na pravým křídle.

Druhá půlka přípravy sice hrůzostrašná, ale kolikrát byla zimní příprava excelentní a následný jaro slabý... Pokud Jílek konečně přestane dělat hovadiny a ustálí stopery, tak Sparta prostě musí jít vzhůru. Plzeň je bez Krmenčíka, takže skončit druzí musí být prostě povinnost. Větší důraz bych ale tentokrát kladl na pohár, protože je místenkou do základní skupiny EL, pokud se nepletu (?).

Reagovat
Frick

CHARVÁTOVÁ

Nu, to je lepší, než pohříbívat pořád štafety.

BTW: je tu nějaká biatlonová diskuze?

Reagovat
Kang & Kodos

1. Slavie

2. Plzeň

3. Jablonec

4. Sparta

5. Slovácko

6. Boleslav

7. Budějovice

8. Liberec

9. Baník

10. Teplice

11. Sigma

12. Zlín

13. Bohemka

14. Příbram

15. Karviná

16. Opava

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta bude druhá před Plzní. Věřím v ověřené klišé, že kdo válí v přípravě, v sezóně nehraje dobře a naopak.

Reagovat
BaggioRoberto

V hoďte toho nýmanda co si myslí, že Boleslav s aktuální sestavou dobrou tak na boj o záchranu, bude 4. a to dokonce před Spartou. Trochu snahy a serioznosti pánové.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele