Kapříci se počítají až po lovu - preview FORTUNA:LIGY (3/4)

12.02.2020 19:26 - Názory a komentáře
Nový trenér Baníku Luboš Kozel (© twitter.com)
 
Dva dny zbývají do startu jarní části FORTUNA:LIGY, jedenadvacáté kolo poté bude pokračovat až do pondělí. Do čtyř dnů je rozděleno i preview nejvyšší české soutěže, v němž od celků ohrožených sestupem míříme stále výše - a v dnešním třetím díle je na řadě ta nejvyrovnanější čtveřice od pátého do osmého místa.

V té jsou i dva kluby, se kterými se takto vysoko před sezónou rozhodně nepočítalo. Slovácko navázalo na povedený závěr minulého ročníku, kdy se nakonec bez potíží zachránilo, a drží se momentálně dvě vítězství za druhou Plzní. Jen o dva body pozadu je nováček z Českých Budějovic, který má s celkem z Uherského Hradiště jedno společné, a sice mladého kouče.

Další celky už ze svého umístění tak nadšené nebudou. Ostravský Baník nepříliš pohlednou hrou bodoval jen výjimečně venku a drží sedmé místo. Mladá Boleslav je sice na páté pozici, což je oproti loňsku polepšení, avšak vzhledem k podzimní síle kádru a předsezónním ambicím se přece jen čekalo o něco víc.

SK Dynamo České Budějovice


Vize pro nejbližší budoucnost

Na jihu Čech byla na podzim laťka nastavena vysoko. Trenér David Horejš si může dopřávat nebývalého luxusu, když má k dispozici všechny opory, které jeho tým na podzim táhly, a k tomu několik nových, převážně mladých a dravých, hráčů. Využít několika zkušených borců k předání umu jejich následníkům, to by měl být vedle setrvání v klidném středu tabulky cíl Jihočechů. Na podzim se zaučovali prakticky jen Lukáš Havel a Filip Havelka, nyní díky aktivitě na trhu s hráči přibyli další. Realizační tým tak zřejmě bude mít příjemné starosti s výběrem základní jedenáctky. Příjemné i proto, že vzhledem k velkému pokroku v posledních letech není na mužstvo tvořen tlak, ať už ze strany vedení, nebo z ochozů.

Obměna soupisky

Dynamo zažilo až neuvěřitelně úspěšný závěr podzimu a na přestupovém trhu dělalo všechno pro to, aby se ve stejném duchu nesla i jarní část. Hostovat budou na jihu Čech dva muži, kteří na podzim působili ve Slezsku. Z Plzně byl za účelem dalšího kariérního posunu zapůjčen Pavel Šulc, Baník zase doufá, že by se mohl chytit Denis Granečný. Další dva hráče bude mít David Horejš k dispozici na pravém kraji hřiště. Obranné řady vyztuží z Hradce Králové přicházející Miloš Kopečný, před ním může v záloze operovat Slovák Karol Meszáros, jenž několik posledních sezón strávil v Maďarsku. Zkušenou gólmanskou dvojici Drobný-Křížek doplní Ivan Sušak, dosud chytající ve druhé chorvatské lize.

Ten přišel v reakci na odchod Jindřicha Staňka, jehož si vypůjčila plzeňská Viktoria. Jeho ztráta ale nemusí Budějovické mrzet, neboť ve druhé polovině podzimu dostával přednost Drobný. Ani další přestupy ven se netýkají stěžejních hráčů. Matěj Helešic na podzim nastupoval jen sporadicky a jeho hostování nebylo prodlouženo, stejně tak je u konce působení Zinedina Mustenadagiće a Ubonga Ekpaie. Návrat do Čech se nevyvedl Dzonu Delargovi, jenž jako volný hráč zamířil do Turecka. Další dva své kmenové hráče Dynamo uvolnilo na hostování. Matěj Luksch bude na jaře chytat za slovenské Pohronie, záložník Martin Šplíchal se předvede fanouškům v druholigových Pardubicích.

Výsledky z přípravy

SK Dynamo České Budějovice - FK Viktoria Žižkov 1:7
AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice 1:0
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice 3:3
SK Dynamo České Budějovice - FK Čukarički 3:0
SK Dynamo České Budějovice - FK RFS 2:1
SK Dynamo České Budějovice - FK Suduva 0:2

Bilance Českých Budějovic v přípravě: 2 výhry - 1 remíza - 3 prohry

Pravděpodobná jedenáctka

Drobný - Čolić (Kopečný), Havel, Sivok, Granečný - Čavoš, Havelka - Schranz, Šulc, Brandner - Ledecký

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Na jednu stranu vypadá jako nemožný úkol pokračovat ve výsledcích z druhé části podzimu, okolnosti ale Dynamu přejí. Ve zbytku základní části už se z výše umístěných týmů potkají jen s Plzní, Boleslaví a Baníkem, dva z těchto zápasů se navíc odehrají na Střeleckém ostrově. Papírově má David Horejš k dispozici silnější kádr, ačkoliv posily žádnou zárukou úspěchu nejsou. Největším otazníkem v sestavě je, zda zapadne Pavel Šulc, nebo na jeho místě v ofenzivní čtveřici bude nastupovat třeba Mršić nebo Granečný. Přetlak může vzniknout i na pravé straně - Čolić sice na podzim patřil mezi nejpříjemnější překvapení celé ligy, Kopečný se ale s lavičkou nesmíří. Pokud se toto vše realizačnímu týmu podaří vychytat, mohou si Jihočeši svou pozici v tabulce udržet. Tip: 7. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Horejšova družina si na sebe po skvostném období mezi říjnem a prosincem tak trochu upletla bič. Přesto Dynamo v zimě udrželo všechny opory, na druhou stranu ani výrazně neposílilo. Granečný v Baníku poslední dobou paběrkoval a Šulc se i přes nesporný talent mezi dospělými zatím výrazně neprosadil. Překvapit by naopak mohl Kopečný, svého času nečekaně odstavený ve Zlíně, avšak v konkurenci na podzim zářícího Benjamina Čoliće to nebude mít snadné. Pro Jihočechy je každopádně skvělé, že se téměř vůbec nemusí starat o záchranu, další posun vpřed už se ale zdá být nad jejich možnosti. I tak se v Budějovicích mohou do Evropy podívat alespoň přes ligové play off. Tip: 9. místo.

FC Baník Ostrava


Vize pro nejbližší budoucnost

Příznivci Baníku se konečně dočkali kýžené změny trenéra a Luboš Kozel podle všeho dostane tolik času, kolik jen bude potřeba. V přípravě to vypadalo, že ho bude potřebovat hodně, realita však může být jiná. Postavení Ostravy v tabulce přímo vybízí k tomu, aby Kozel zapracoval s hráči na změně stylu hry - evropské poháry zřejmě jsou pro Slezany stále ještě nedosažitelným cílem, vypadnutí z elitní desítky se zase nemusí bát snad za žádných okolností. Šance by navíc měli dostávat i mladíci v řadách mužstva. U Šašinky a Pokorného se dají očekávat větší porce minut, své šance si pravděpodobně vyslouží i Filip Kaloč.

Obměna soupisky

Baník sice po podzimní části vyměnil muže na lavičce, zemětřesení v kádru ale nepřišlo. Mužstvo posílila jen dvě jména, zato hodně velká. Vytoužená posila přišla z Opavy, stoperskou dvojici vyztuží Jaroslav Svozil. Ve Slezsku bude na jaře nastupovat i jeden z nejlepších ligových střelců Roman Potočný, přicházející z Liberce. Kromě těchto dvou se nově počítá i s Ondřejem Šašinkou, ten se vrátil z úspěšného hostování na Slovácku.

Co se týče odchodů, Ostravu opouštěli zejména krajní beci. Jako volný hráč do Příbrami zamířil Lukáš Pazdera, na hostování do Českých Budějovic zamířil Denis Granečný. Tam na podzim působil Matěj Helešic, který nyní bude zapůjčen do Opavy. Josef Celba bude sbírat herní praxi ve druholigových Vítkovicích, stejně tak středopolař Dan Ožvolda. Na další hostování byl obratem přeposlán i Jakub Šašinka, ten po nepovedeném angažmá v Karviné putuje do Příbrami. Z na podzim nastupujících hráčů opustili Slezany kromě Granečného další dva. Martin Šindelář bude pomáhat v boji o záchranu Karviné, nejlepší střelec Dame Diop si vyzkouší druhou tureckou ligu.

Výsledky z přípravy

FC Baník Ostrava - 1. SK Prostějov 2:2 (TL)
Górnik Zabrze - FC Baník Ostrava 2:1
FC Baník Ostrava - MFK Karviná 1:1 (TL)
FC Baník Ostrava - FK Pohronie 4:1 (TL)
FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 0:2
FC Baník Ostrava - MFK Ružomberok 0:4
FC Zbrojovka Brno - FC Baník Ostrava 3:2 (TL)
DAC 1904 Dunajská Streda - FC Baník Ostrava 2:1 (TL)
Birkirkara F.C. - FC Baník Ostrava 1:3
Stabaek Fotball - FC Baník Ostrava 2:0

Bilance Baníku v přípravě: 2 výhry - 2 remízy - 6 proher

Pozn.: jako "(TL)” jsou značena utkání Tipsport ligy.

Pravděpodobná jedenáctka

Laštůvka - Fillo, Stronati, Svozil (Pokorný), Fleišman (Holzer) - Jánoš, Jirásek (Kaloč) - Kuzmanović, Hrubý, Potočný - Šašinka

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Výsledky se zřejmě nedostaví hned - toho jsou si vědomi i fanoušci Baníku. Jejich tým má pro jarní část jeden z nejnáročnějších losů, optimismus v nich nemohla probudit ani nepříliš vyvedená příprava. S tím vším se počítalo předem - pokud ale Ostravané necílí na evropské poháry, mohlo být omlazení kádru přeci jen trochu radikálnější. Potočný ani Svozil talentovanými juniory už dávno nejsou, druhý jmenovaný navíc může ze sestavy vystrnadit Jakuba Pokorného. Vepředu se sice může chytit Šašinka a v záloze Kaloč, i tak z toho ale vcelku reálně může být výměna pouze jednoho "starého” hráče za mladíka. I přes všechny neduhy je ale kádr natolik silný, že se pádu do sestupové skupiny obávat nemusí. Tip: 8. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Příprava dost jasně ukázala, že Kozel nepřišel k hotovému týmu. Slezané si hodně pomalu zvykali na nové pojetí kopané a podle toho vypadaly výsledky, mnohé však znepokojuje zejména viditelná nesouhra. Ke svému štěstí se Baník nemusí obávat nepříjemného náporu ze zadních pozic, v jeho okolí se pak pohybují mužstva, která prošla ještě turbulentnější zimou, nebo už na podzim jela nečekaně nad plán. Nový ostravský lodivod působí jako uvědomělý a všímavý člověk, jenž umí na nastražené překážky reagovat. Na výsluní se navíc dere talentované mládí, které například v případě Davida Buchty či Jakuba Drozda časem převezme taktovku do svých rukou. Jistě, všechno nemůže být hned, s tím se ale ve Slezsku počítá. Skvělí ostravští fanoušci budou na jaře k výkonům svému milovanému klubu určitě shovívavější než v předchozím kalendářním roce. Tip: 7. místo

1. FC Slovácko


Vize pro nejbližší budoucnost

Na Slovácku může po podzimní části panovat spokojenost. Tým Martina Svědíka sice měl dvě hlušší období, jinak ale dokázal sbírat vítězství pravidelně a to jej vyneslo do bojů o evropské poháry. Šestadvacet inkasovaných gólů sice vypadá jako vysoké množství, avšak téměř polovinu z nich Jihomoravané obdrželi ve třech nepovedených venkovních zápasech. Slovácko má ve zbytku základní části přijatelný los pouze se čtyřmi utkáními na soupeřových stadionech. Pokud tak na břehu Moravy zapracují na své konzistenci a budou pokračovat v sebevědomých výkonech, mohou dokázat velké věci.

Obměna soupisky

Jedno z příjemných překvapení letošního ročníku FORTUNA:LIGY chce na své podzimní výkony navázat i ve druhé fázi ligy, o čemž svědčí tři velké zimní posily. Ofenzivní část se pokusí pozvednout Václav Jurečka, který vinou neprodloužení smlouvy v Opavě v posledních měsících nehrál. Jako volný hráč přichází i bývalý mládežnický reprezentant Jan Kliment, který se po zranění nedokázal propracovat do sestavy Stuttgartu. Dalším zvučným příchodem je Ondřej Zahustel, pravý obránce nebo záložník bude v Uherském Hradišti hostovat do konce sezóny. Ze Sparty, leč z rezervního týmu, přichází i mladý středopolař Daniel Mareček, Jihomoravané lovili i mezi mládežníky na druhé straně řeky, ze Slavie totiž přivedli talentovaného stopera Tomáše Vincoura.

Právě směrem do Edenu se uskutečnil asi jediný přestup, který může fanoušky Slovácka mrzet. Trpišovského družinu totiž posílí záložník Patrik Hellebrand. V Uherském Hradišti nebude pokračovat ani nevytížený záložník Emil Tischler, jenž bude zkušenosti nabírat v Pardubicích. Až do třetiligového Hlučína zamířila brankářská trojka Michal Daněk, kariéru ukončil stoper Jiří Krejčí.

Výsledky z přípravy

NK Brinje Grosuple - 1.FC Slovácko 1:6
HNK Rijeka - 1.FC Slovácko 1:2
GNK Dinamo Záhřeb - 1.FC Slovácko 2:1
1.FC Slovácko - SK Uničov 1:2
FC Šachtar Doněck - 1.FC Slovácko 1:0
FC Tambov - 1.FC Slovácko 0:3
Esbjerg fB - 1.FC Slovácko 0:2

Bilance Slovácka v přípravě: 4 výhry - 0 remíz - 3 prohry

Pravděpodobná jedenáctka

Trmal - Zahustel, Hofmann, Kadlec, Reinberk - Petržela, Daníček, Havlík, Kalabiška - Kliment - Zajíc

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Podle jmen přivedlo Slovácko velké posily, avšak realita může být minimálně na začátku jara jiná. Zahustel a Kliment po dlouhém zranění nemají nejlepší předpoklady pro to, aby se ihned zařadili mezi opory, Jurečka zase v Opavě ve druhé půli podzimu nehrál. Do karet Jihomoravanům nehrají ani předem avizované letní odchody Zajíce s Juroškou, kterým končí smlouva. Vzhledem ke konci hostování Ondřeje Šašinky je tak klíčem k úspěchu jedna věc: Martin Svědík musí najít útočníka, který nebude limitován vnějšími vlivy a dokáže pravidelně střílet góly. Pokud se mu to podaří, je pro Slovácko více než pravděpodobné, že jim skupina o titul neunikne. Ne snad, že by tým byl výrazně našlapaný, avšak spousta mužstev okolo na tom není o nic lépe. Tip: 5. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Celkem dlouho byl perlou útoku Moravanů Tomáš Zajíc, jenže na podzim jej i vinou zranění zastínil Ondřej Šašinka a zčistajasna vyletěl také Patrik Hellebrand. Nyní bude pro Slovácko extrémně důležité, aby se Zajíc před plánovaným odchodem vrátil do herní pohody, neboť spoléhání se na často zdravotně indisponovaného Klimenta by mohlo být krátkozraké. Tak či onak, v Uherském Hradišti momentálně cítí šanci po obrovském úspěchu a Martin Svědík je mistr v umění dostávat ze svých svěřenců naprosté maximum. V první půlce ročníku bylo až k nevíře, s jakým entuziasmem létali po hřišti krajní hráči, kteří si pak v kombinaci nápaditě vypomáhali s dalšími plejery. Přes zimu pak bylo Svědíkovým úkolem tuto herní kvalitu minimálně udržet, což se soudě dle výsledků z přípravných klání podařilo. Účast ve skupině o titul je tak rázem na spadnutí. Tip: 6. místo.

FK Mladá Boleslav


Vize pro nejbližší budoucnost

Mladoboleslavští se sice drží mezi ligovou elitou, avšak vzhledem k setrvání Komličenka se z podzimu dalo a mělo vytěžit více. Jenže když vyhrajete za půl roku jednou venku (a dvakrát remizujete), je vůbec úspěchem umístění v první šestce. Nyní už mají Středočeši relativně snadnější los, na druhou stranu papírově jejich kádr utrpěl velké ztráty. Dle toho se také odvíjejí ambice klubu prezentované trenérem Weberem, jenž má cíl relativně skromný - udržet se na pozicích zaručujících skupinu o titul. V Boleslavi také mohou pracovat s vysokým počtem mladíků. Bratří Klímové, Stejskal nebo Ladra dostávali mnoho šancí už na podzim, další na čele se záložníky Auerem a Pechem doufají, že jejich minutáž v průběhu jara vzroste.

Obměna soupisky

Středočechy potkal v zimním přestupovém okně exodus důležitých hráčů. Odešli dva nejlepší střelci týmu a přední kanonýři ligy - Za téměř sto milionů korun zamířil do Dynama Moskva ruský šutér Nikolaj Komličenko, jeho parťák Muris Mešanović už nastupuje za turecký Kayserispor. Hostování z Plzně skončilo záložníkovi Pavlu Buchovi. Nevytížený mladý stoper Jan Král bude na jaře hrát v Hradci Králové, křídelník Ewerton zase v nedalekých Pardubicích.

Jediným velkým jménem, které do Mladé Boleslavi zamířilo, je zkušený stoper Ondřej Mazuch. Z druholigové Dukly poté přišel mládežnický reprezentační bek David Douděra, půl roku bude z Plzně hostovat Dominik Janošek. Středočeši na hostování získali z Krasnodaru rusko-arménského záložníka Arutyuna Grigoryana a Jihokorejce An Če-čuna, po konci vypůjčení do Zlína se vrací Tomáš Wágner. Dobrou zprávou je rovněž proměnění dvou hostování v přestup, na stálo nyní bude ve městě automobilky působit gólman Jan Stejskal a stoper Aleksej Tatajev.

Výsledky z přípravy

FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha B 1:1 (TL)
FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:1 (TL)
FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 3:1 (TL)
FK Mladá Boleslav - FC Graffin Vlašim 3:0
FK Mladá Boleslav - DAC 1904 Dunajská Streda 5:0 (TL)
FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:2 pen. (TL)
Hibernians F.C. - FK Mladá Boleslav 0:0
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:1

Bilance Mladé Boleslavi v přípravě: 4 výhry - 3 remízy - 1 prohra

Pozn.: jako "(TL)” jsou značena utkání Tipsport ligy.

Pravděpodobná jedenáctka

Šeda - Douděra (Křapka), Tatajev, Mazuch (Jakub Klíma), Pudil - Hubínek, Hönig - Ladra, Budínský, Fulnek - Wágner

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Mladá Boleslav se dá vystihnout stejně jako v několika z předchozích let jedním slovem - nevyzpytatelná. Ze šesti mužů základní sestavy v záloze a útoku totiž hned se čtyřmi nemůže počítat. Tři utekli a Marka Matějovského potkalo vážné zranění. A jejich náhrady? Wágnerovi se podzim ve Zlíně příliš nepovedl, zato Ladra v předešlé polovině sezóny nastupoval poměrně pravidelně a jeho výkony se dají označit jako solidní. Dobře v přípravě působil i devatenáctiletý Michal Hönig. Poslední díru v sestavě na levé straně by měl zalátat Fulnek, který se z pozice beka posune o něco výše. Stejně jako výše u Slovácka i zde platí, že to žádný zázrak být nemusí, na skupinu o titul by to ale stačit mohlo. Tip: 6. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Zejména ztráty v záložní řadě jsou nepříjemnou dýkou do zad a i Komličenko s Mešanovićem by bez patřičného servisu těžko gólově explodovali. Odpovědnost na svá bedra tak musí vzít jiní. Weber konkrétně jmenoval Lukáše Budínského, jenž patřil ke klíčovým hráčům již na podzim, a Michala Hubínka, který by tak měl být konečně víc na očích. Pokud se bude kvalitně prezentovat i čerstvě příchozí Janošek, nebudou absence Buchy a Matějovského tak bolestné. Na svou šanci v útoků číhá vedle Wágnera také mladý talent Klíma, který může dát na své předchůdce zapomenout. Ti se totiž vedle střílení branek společně vyznačovali také leností a spalováním šancí. Je třeba zmínit také další přídavek zkušeností v osobě Mazucha. Boleslavi se často předpovídají černé dny, realita ale může být i díky problémům ostatních mnohem růžovější. Tip: 4. místo.
Autor: Martin Vejdělek, Ondřej Vaculík
Počet zobrazení: 4818
Komentáře (214 / 0 nových)
HonzaBanik
12.02.2020 19:45
#
Ale jo, souhlasím, minimálně s Baníkem, jen nedávejte toho Kuzmu na kraj v pravděpodobné sestavě...Je tam úplně zabitý, patří na podhrot, případně na hrot.
Mass
12.02.2020 22:36
#
Co sem Kuzmanoviče viděl, tak mi taky přišel nejlepší na podhrotu. Na něj ale Baník nehraje?
HonzaBanik
12.02.2020 23:23
#
Pod Kozlem už na něj hraje.
trevorFCB
13.02.2020 07:26
#
Za 48 hodin výjezd
A bez ohledu na výsledky. Ta pauza prospěla, těším se !
Kapřík
12.02.2020 19:52
#
Koho že loví?
TurboPlastik
12.02.2020 20:23
#
Kozel ven
teebee8
13.02.2020 13:44
#
Turboplastik do recykláče
kecipep
13.02.2020 07:00
#
Dat do pravdepodobne sestavy Kalabisku, ktery nikdy nepatril do zakladu a navic ted ma vykloubene rameno patri tam samozrejme Navratil
Mimalu
13.02.2020 08:10
#
Cukroušek
13.02.2020 08:20
#
Jejich prehled je tragicky.
trevorFCB
13.02.2020 08:31
#
Hlavně ten ****** z Edenu. Narážka na to, že nemáme moc povedenou přípravu(no a?... Proto i o tom mluvil pan majitel na sezení s fanoušky, že to není směrodatné) a pak, že může nastat jen jedna výměna za starého... Žluč a křeč z jeho strany
Cukroušek
13.02.2020 08:48
#
Hlavne nechapu co ma znamenat ta vetsi minutaz pro Sasu a Pokyho. Prvni tu byl roku nebyl a druhy hraje od 10.kola pravidelne a nechybel ani minutu...No a pak ho stejne ani nedaji do sestavy Co tam dela Jirasek nebo jiz zminovany Kuzma na kraji ani nemluvim...
trevorFCB
13.02.2020 09:05
#
On už ten Šáša jako primární útočník... Proto hrál stejnou, ne-li větší minutáž Smola.
A hlavně, nikdo nemůže čekat, že když přišel Kozel, tak mávnutím proutku budou hrát jen mladí a staří raus... :-) A propo, teď s Áčkem trénoval další mladý kluk. O to jde.. Vše postupně.
mistr129
13.02.2020 10:18
#
Větší nikoliv v poměru s podzimem, ale zkrátka velké
Cukroušek
13.02.2020 13:04
#
Bakary3
13.02.2020 09:02
#
Tyjo, mně je jasný, že to od vás zase schytám..
Ale úplně v klidu se ptám - co udělal tak hroznýho, že zkonstatoval prostej fakt v článku, kterej se věnuje představení týmů před jarem a jednoznačně tam tedy patří?
Navíc celkově je zmíněno, že se výsledky neočekávají hned, že se zapracují mladší hráči atd.?
Od obou vyjádření k Baníku vesměs pozitivní, negativně tam jde vnímat snad jen tu část, že to na poháry asi nebude, ale to tu ostatně tvrdíte i vy, že výsledky přijdou spíš později.
Takže ve výsledku tam fakt nevidím důvod někoho urážet...
trevorFCB
13.02.2020 09:06
#
Máš to vypsané, co je celkem mimo. Zas se v něčem vrtáš, kde nic nenajdeš.
trevorFCB
13.02.2020 09:12
#
Ale aby ses zas nechytal stébla jak mongol tradičně, tak třeba druhé vyjádření od pana Vaculíka mi přijde fajn. Je vidět, že se alespoň snažil něco zjistit. Od něj to beru. Žádné křečovité a skryté narážky.
Losinho
13.02.2020 09:16
#
Ta narážka je na místě, stejná se objeví třeba u Sparty a možná i Slavie.. protože (výsledkově) prostě povedený nejsou. Křeč je to spíš od tebe.
trevorFCB
13.02.2020 09:18
#
Byly tu dva odkazy na seanci s panem Brabcem, dohledej si to, Lukýňo, co si o přípravě myslí i vedení :-*
Losinho
13.02.2020 09:20
#
To je snad jedno, co si o přípravě myslí vedení. Výsledkově a občas herně to povedený nebylo, tak to zmínil. Nevím, co je na tom špatně.
trevorFCB
13.02.2020 09:24
#
Je jedno, co si o přípravě myslí vedení? To myslíš jako vážně? Takže se bere v potaz, že výsledky byly nic moc, protože se tým dával dohromady rovná se špatná příprava a nic nemění na tom, že vedení dalo Kozlovi naprostou důvěru, o kterou žádá i fanoušky s tím ohledem, že si ještě dělalo srandu z těch výsledků?

Jako chápu, že vaše bratrstvo židovské hvězdy zas tady bude řádit jak černá ruka a zastávat se jeden druhého, zvláště, když jeden byl vystaven kritice, jenž je na místě, ale taky by to chtělo mít tedy nějaké argumenty, jenž by měli mít hlavu a patu.
Losinho
13.02.2020 09:32
#
Je to jedno vzhledem k tomu, co napsal Bakary nebo kdo v tom článku. V kontextu toho kraťoučkýho textu o přípravě Baníku, kterej tu napadáte. Že to nemusí dávat moc optimismu do jara (o čemž jsou tyhle články). Kozlova práce by měla být vidět hlavně od léta dál, tak to není nic zásadního, ale nevidím důvod to nezmínit vůbec.

Že v přípravě nejsou výsledky klíčový a zvlášť u týmu s novým trenérem a novým stylem fotbalu (Plzeň, Baník) je snad jasný.
Bakary3
13.02.2020 09:58
#
Nene, to přeci není jedno, protože když si myslí vedení klubu něco jinýho, znamená to, že to přeci musí přijmout celá veřejnost a taky to nehodnotit jako nepříiš povedenou přípravu, to dá přeci rozum, že jo?
Jak si vlastně dovoluje to hodnotit jinak?

Musíš si o tom něco zjistit, nemáš argumenty, říkal to pan Brabec, bla bla bla…
trevorFCB
13.02.2020 10:32
#
Ano, to, co říká majitel klubu je přednější a má větší váhu, než nějaký srandovní kluk, jenž nevynechá ani jednu příležitost přijít prudit o Baníku a psát tu bla, bla, bla
andrew96
13.02.2020 10:38
#
Spíš vyvoláváš dojem, že Brabec je posvátná kráva, jemuž vše naprosto zobeš z ruky...a jakýkoliv náznak opozice je nepřípustný. Když tě to teda popudilo do takové míry.
trevorFCB
13.02.2020 10:43
#
Hm, čekal sem, že alespoň ty budeš nějak k věci, teď už to zas směřuje na osobní útočí i na majitele klubu.

Víš, všude se deklaruje o tom, co i zde se píše. Přípravné zápasy nejsou stěžejní (včera dokonce trenér pro prevko FCB říkal, že by uvítal ještě méně zápasu v přípravě, že tým spíše potřebuje dost kvalitně potrénovat, což taky o něčem svědčí), ale ne, tady se musí zmínit, že příprava nebyla nic moc a optimismus to nepřivolá...Hm
andrew96
13.02.2020 11:06
#
To ti teda stačí málo k vyhlášení osobního útoku.

O tom, že příprava nemusí mít velkou vypovídací hodnotu, se zmiňuje i článek. Zároveň ale nejsme PR Baníku a nehodláme papouškovat jejich pohled na věc. To, že jste v přípravě 6x prohráli, stojí za zmínku, když je to nejhorší bilance ze všech. Zároveň je konstatováno, že se s pomalejším rozjezdem pod Kozlem počítá.

Proto nerozumím slovům o žluči, křeči. A pochlebování Brabcovi...nejsme včerejší.
trevorFCB
13.02.2020 11:26
#
Svůj postoj už jsem vysvětlil, nebudu to kopírovat stále dokola. Myslím si o tom své. Nejsme včerejší, že jo? Jak jsi trefně poznamenal
Začalo to U Dubu
13.02.2020 14:10
#
Tak pro nás baníkovce je VB téměř jako posvátná kráva, málo platné .... . Jen díky němu se dnes vůbec můžeme o něčem bavit......A i on musel zpočátku čelit nedůvěře, po letech Peterů, Kahounů, nastrčených Vacků a nakonec Šafarčíků...... On je současně i fanoušek, nejen odtažený vlastník, co pouze a jenom počítá prachy..... Někdy i hodně spontánní. Jak říkal třeba i dřívější majitel Trnavy Poor. V Baníku se mi to líbí, jsou tam i emoce...... Nevím, jestli Křetínský, Paclík nebo někdo z Číny někdy po vyhraném zápase přišli do kabiny si zajásat s hráči a dát Fleišmannovi pusu na pleš ... ......Chodí uvedení pánové (a i další majitelé z ligy) na hospodské setkání s fanoušky 2x za sezonu ? ... Po dlouhých letech mlžení, lhaní, umírání klubu a de facto klinické smrti ....Nejde o pochlebování tomu nebo onomu. Ale nejde zapomenout pocit divnosti, prázdnoty, nevěření očím, jestli se tam nespletli .... když se na hlasovací tabuli na radnici objevil první zamítavý výsledek hlasování o odkupu Bazalů městem, coz značilo konec a pád bůhvíkam do pralesní ligy ..... Kdo nezažil, nepochopí ......
trevorFCB
13.02.2020 14:13
#
Puskas
13.02.2020 11:12
#
A co podle Tebe měli psát? Tyto články jsou přece o vyhlídkách týmu, a to podle změn v kádru nebo i přípravy. A pokud je u nás změna i na postu trenéra, tak je logické, že zmíní téměř samé prohry, přitom to píší bez jakéhokoli výsměchu či potřeby se navážet, prostě jen konstatují fakt. Jaké jsou Brabcovy názory, je v tu chvíli opravdu vedlejší, článek je směřován k jarní části sezóny, ne k těm dalším.
Losinho
13.02.2020 11:19
#
doshcz
13.02.2020 11:24
#
Bakary3
13.02.2020 11:25
#
trevorFCB
13.02.2020 11:27
#
Přečti si ještě, jak jsem to myslel. Pokud ti to ani nebude stačit, tak další diskuze je bezpředmětná. Nicméně ti gratuluji, minimálně jsi udělal radost určité sortě lidí
Puskas
13.02.2020 11:32
#
Nepotřebuji nikomu dělat radost, četl jsem, jak jsi to myslel, a beru to jako zbytečně podrážděnou reakci. Jako když hráč dostane ve známkování nízkou známku a čertí se kvůli tomu. však se nic neděje. Příprava byla mizerná, proč to nenapsat? Zvláště když to je bez doprovodných poznámek. Příště bude třeba výborná, tak to tu zmíní.
trevorFCB
13.02.2020 11:45
#
" optimismus v nich nemohla probudit ani nepříliš vyvedená příprava."...
Pokud tam nic nevidíš a porovnáš to s vyjádřením klubu, normálních fanoušků, tak to asi vážně nemá cenu řešit :-)
Puskas
13.02.2020 12:15
#
S tím vším se počítalo předem - takhle to pokračuje.
Je to pár vět k nadcházející jarní sezóně, ne dlouhodobá prognóza a už vůbec ne útok. Nehodnotí se tu výroky vedení, ale příprava. A ta byla, jaká byla.
Začalo to U Dubu
13.02.2020 14:54
#
A jaká byla ? Slovy klasika na odlehčení - Milánku, kamaráde byla to teda dobrá příprava nebo špatná příprava nebo jaká teda příprava ?..... Vážněji - je rozdíl "nepovedená příprava" a "výsledkově nepovedená příprava" Pokud se jedná o zásadní změnu pojetí hry, tak pokládám z principu za nesmysl hodnotit úspěšnost přípravy z hlediska počtu proher. Příprava v téhle fázi po příchodu nového trenéra měla základní cíl - ukázat mu více o hráčích jako takových, kdo na co má nebo nemá a jestli bude schopen zapadat do pojetí hry nebo ne. Nic dalšího v takhle krátké přípravě po příchodu k mužstvu nestihneš...... V tomhle úhlu pohledu je jedno, jestli se 8x prohrálo nebo vyhrálo. Podstatné je, co těch hodně proher ukázalo trenérům. Paradoxně těch 8 proher může být do dalších dvou sezon (cca) i přínosnějších, než kdyby se dnes 8x vyhrálo lhostejno jak .......Pokládal bych v naší situaci za "nepovedenou přípravu" stav, kdy by půlka doby propršela, půlka kádru se zranila ..... Co ta "nepovedená příprava" dala/nedala trenérům a vedení by museli říct oni, ne novináři nebo autoři článku...... Nevím, co můžeme čekat po "VÝSLEDKOVĚ nepovedené přípravě". Mám blíž k tomu, že spíš propad tabulkou níž, počítám spíš s tímhle.
Kiwi-21
13.02.2020 15:06
#

Tady souhlasím jen bych se nechytal slovíček a dodal bych vysledkově nepovedená příprava, jinak souhlasím z tím co jsi napsal
Začalo to U Dubu
13.02.2020 15:39
#
Viz níže moje reakce - nepotrpím si na slovíčkaření, ale v tomhle případě na slovíčkách záleží..... Je to podobné, jako bych dneska chtěl hodnotit přípravu Sparty, když si otrocky sečtu výhry a prohry a vynesu názor do článku......Ačkoliv jinak o Spartě nic dnes nevím, poněvadž je blíž nesleduju.... Připadal bych si jako Vymětalíková, pro kterou Baroš kriminálník prostě je .......
clovek1
13.02.2020 15:40
#
Puskas
13.02.2020 15:17
#
Já už tu v minulosti psal, že při takovéto změně je třeba počítat s tím, že očekávané a vyhlížené úspěchy nepřijdou hned, tedy zhruba to, co píšeš.
Tady se zastávám autorů, že nenapsali nic takového, co by muselo vyvolat tu zbytečnou ostřejší reakci. Z hlediska hodnocení přípravy a vyhlídek do jara nebyly ty zápasy výsledkově - a co jsem četl i herně - nic moc. Synci se prostě učí novému stylu a drhne to, to je běžné, nevěším kvůli tomu hlavu, pořádné hodnocení bude možné dělat až na podzim.
trevorFCB
13.02.2020 15:28
#
Primárně jde o to, že bylo zcela zbytečné psát něco o tom, že se ztrácí optimismus na základě výsledků z přípravy, což je naprosto liché, zvláště, pokud to má šmeřovat na jarní bitvy.
Puskas
13.02.2020 15:57
#
Ne že se ztrácí, ale že to v nich nevyvolá. Nebo v Tobě to snad vyvolalo optimismus? Myslím, že většina z nás to má tak, že chápe, že to jaro bude pro Kozla na rozjezd a že případné poháry by byl vítaný bonus, plus to, že s pořádně naučenou a stabilní hrou nepočítáme hned. V případě výher a kvalitních výkonů by to ten optimismus u některých opravdu vyvolat mohlo, že už je to ono, přičemž by třeba zapomínali na výše uvedené dlouhodobější směřování.
trevorFCB
13.02.2020 16:07
#
Už sem to psal mnohokrát, výsledky absolutně neřeším, protože jak víme, oni si začínají zvykat na úplně jiný styl hry. Neboj, jsem si vedom, že tam jsou a byly chyby, zvláště v obraně. Na tom se pracovat musí. Ale taky bylo vidět, že ty chyby pramenily z toho, že to někteří konečně řešili fotbalovosti. Od toho ty přípravné zápasy jsou. A takto to bere i vedení FCB a normální fanoušci.

Snad už to píši naposledy.
Začalo to U Dubu
13.02.2020 16:45
#
Ve mně příprava dál podpořila naději, že zatím věci jdou podle očekávání. Takže se dá říct, že optimismus v tomhle smyslu ano, ač to zní divně .... Protože jsem čekal, že pokud by přišel trenér (Kozel nebo jiný), který jim na prvním treninku jasně řekne "Hoši, nechci vidět nákop za obranu jako založení útoku", tak jsou z minuty na minutu v pytli.....a bude se postupně ukazovat a řešit, s kým ano/s kým ne. Máš pravdu, že by mohlo svádět k urychlenému ještě většímu optimismu, pokud by bylo víc výher jak proher...... což u mě osobně by bylo varování, protože by hrozilo podlehnutí dojmu, že se tak moc měnit nemusí a nějak se to ušolíchá a mohli by inklinovat, jak s Kozlem přechcat a co jim ještě projde v přístupu a nasazení ......Takhle byli svlečení fotbalově donaha a vědí, že ojebávky a úlitby nehrozí, protože dnes na víc nemají a musejí máknout, jinak je všechno těžce vidět .....

No a že přibral mládežníky a jasně deklaroval, že jim chce áčko fakt víc pootevřít, i kdyby zatím jen do přípravného procesu, to na optimismus taky zakládá...... Jak s tím dotyční naloží je už na nich ......
clovek1
13.02.2020 20:27
#
Začalo to U Dubu
13.02.2020 15:31
#
Tak ono tam zřejmě jde o nějaké předchozí osobní třecí plochy mezi Trevorem a autorem/-ry, nevím, to by musel říct sám. To je mezi nimi. Když tohle nebudu brát v úvahu, tak bych byl zdrženlivější v hodnocení, co bylo nebo nebylo povedené...... Není to vyjádření nic, kvůli čemu by měl slevnit chleba nebo naopak vypuknout válka, ale celkovou povedenost přípravy dnes můžou hodnotit pro sebe a svůj pohled jen trenéři a sportovní úsek. Do jisté míry i hráči.... Nikdo jiný. Ani fanoušci Baníku nemůžou dnes plně soudit, nemluvě už ani o fanoušcích jiných klubů ....... Takže v téhle pasáži to vyjádření autora jako mírně kontroverzní vnímám taky a na slovíčkách tu, bohužel, záleží, ačkoliv jinak slovíčkaření taky moc nemusím ......
Stannis Baratheon
13.02.2020 11:56
#
Už jdi fakt do prdele....
trevorFCB
13.02.2020 12:11
#
Super, máš tam něco k věci než to, že příjdeš a střílíš do tmy?
Stannis Baratheon
13.02.2020 14:34
#
Nene, nic. Jen jsem si klasicky odflusnul a teď můžu v klidu odkráčet do ústraní.
Mada
13.02.2020 14:00
#
8lampard8
13.02.2020 12:27
#
Mumloch
13.02.2020 16:20
#
Bakary3
13.02.2020 11:01
#
Pochopil jsi dobře, že tu nejde o to, co tu píše nějakej srandovní kluk.
Spíš o to, že přes svou zaujatost a ublíženost tu musíš nadávat autorovi článku, protože si dovolil napsat, že prostě příprava moc povedená nebyla, což asi je normální.
Veřejnost z odstupu vždy hodnotí výsledky, fanoušci už pak řeší konkrétní výkony, to vám nikdo nebere. Ale že se to výsledkově nepovedlo vidí každej.
Mada
13.02.2020 13:59
#
Losinho
13.02.2020 10:39
#
Jako rozhodně to šlo psát víc útočně, ty "stížnosti" tu byly i po každým ligovým kole (proč není v sestavě kola Fleišman atd), ale zrovna tady bych to nečekal no.

Křeč a žluč, kundo.
trevorFCB
13.02.2020 10:45
#
Jseš můj miláček Lukýňo :*

Že vám židům nenechá Baník spát, toi je vážně roztomilé
Losinho
13.02.2020 10:46
#
Já vím že jo, čau ahoj.
RuneSKS
13.02.2020 10:47
#
Dyť je to furt dokola.. kdo je tu ještě bere vážně?
KoryVCF
13.02.2020 12:07
#
KOZEL VEN !! PANIK NA HRAD !!
bobis21
13.02.2020 13:30
#
Stejně jako vaše sprosté nadávky na fanoušky Baníku. Ale to je v pořádku že?
trevorFCB
13.02.2020 13:35
#
Místní "elitáři", no. Hlavně si všimni, kolik slávistů se jalo to vše řešit :-)
bobis21
13.02.2020 13:43
#
Chvíli do nich perou prachy komunisti a hned jim narostly nosánky
trevorFCB
13.02.2020 13:53
#
Ale když na tom byli jak Baník, tak krotcí jak beránci.
Potvrdilo se, že si sem chodí lečit své komplexy, mindráky a vyloženě prudit. No jo, no.

Ale z jiné stránky.
Z tiskovky..Kozel má důvěru, naprostou (optimismus! :-) ), Jankul by rád udržel Filla alespoň na rok, aby předal zkušenosti nově příchozím. Pochvaloval Filla, že převazl úlohu pravého beka.
Jinak Páník ven, že se neshodovalo jeho trenérské umění s novou vizí FCB.

Po zápase v Hradišti budou znova řešit toho Jurošku. Kvasnica se snažil o bulvár s tím, co říká Jankul na slova Šindyho, který se vyjádřil v tom smyslu, že ho Baník mohl uvolnit dříve. Docela Jankul Kvasnicu setřel :-)

No a Kozel má jasno na 95% o útočníkovi na sobotu. Asi to bude Onasis, ale osobně doufám ve Smolu
bobis21
13.02.2020 14:02
#
Pokud přijde Juroška tak možná Fillo nebude chtít prodloužit, protože by asi seděl, ale uvidíme. Fillo až na pár chyb na začátku překvapil svými výkony snad všechny.
Já chci fotbal, takže Smola snad ne.
lichna.
13.02.2020 14:32
#
Dle Kozla může Juroška hrát všechny krajní posty. Tzn třeba by mohli s Fillem obsadit pravou stranu, nehledě na postech.
HanzBP
13.02.2020 14:42
#
Pokud Fillo udrží formu, tak bude spíše sedět Juroška.
Rarášek
14.02.2020 10:06
#
RuneSKS
13.02.2020 15:10
#
Musíš být asi konkrétní.. už nevim, kde jsem co psal, abych se mohl omluvit..
bobis21
13.02.2020 15:52
#
Nemluvím konkrétně o tobě, ale o slávistech na ef. Možná jsi výjimka a nestrávil jsi podzim sprostým nadáváním všem fanouškům Baníku proto, že dva nadávali Pánikovi
Mumloch
13.02.2020 16:21
#
Losinho
13.02.2020 16:32
#
bobis21
13.02.2020 17:18
#
Zrovna s tebou jsem tohle téma už jednou řešil - https://www.eurofotbal.cz/clanky/fortuna-liga-souhrn-19-kola-452570/?forum=1#post11594773
Tvrdil si že nám nikdo nenadává, ukázalo se že ano. Vážně to chceš dělat znovu?
Losinho
13.02.2020 17:21
#
Furt platí to, že "nadáváme" jen těm dvěma, až na vyjímky, řekl bych. Že občas někdo napíše něco obecnýho ve stylu "vy jste fakt pitomci", to se píše na všechny tábory, to nemůžeš brát vážně přece.
bobis21
13.02.2020 17:35
#
Kdyby to bylo jak říkáš, tak s tím nemám problém. Ale bohužel to celý podzim bylo jinak. Nadáváte nám všem naprosto bezdůvodně. Žádná výjimka to opravdu není. Teď už jste se možná trochu uklidnili (ještě je třeba dodat, že nejde jen o slávisty, ale ještě ten sparťan turboplatik nebo jak se jmenuje). Ale chápu že je jednodušší dělat že to nevidíš... Já o Pánikovi nikdy nic sprostého neřekl, ani jsem ho nijak nevyháněl, přesto jsem měl nadávky téměř pod každým prevkem, souhrnem ...
Navíc ty neustálé narážky na to, že údajně někdo z nás tvrdil že bez Pánika hrajeme o titul (což se nikdy nestalo), nebo že si prý pořád na všechny stěžujeme (což je taky pičovina). Prostě se tady fakt chováte jako malé děcka někde na základce a je to fakt otravné.
Losinho
13.02.2020 18:21
#
Totéž můžu říct úplně naopak a jak říkám, nadávky si tady občas přečte každej. Nepřijde mi to nijak víc vyhraněný vůči Baníku kromě těch dvou jelit. To už tu víc naháníme Sheldona třeba.
bobis21
13.02.2020 18:58
#
No na konci podzimu kdy se začalo spekulovat o odchodu Pánika to právě podle mě do extrému šlo...
Losinho
13.02.2020 19:39
#
Tak tam se spíš začali objevovat právě dementi typu "a bez Páníka určitě budete hrát o titul, co". Zbytek si třeba dělal prdel z falešných výher (což bylo snad u každý výhry Baníku) + ty nadávky na Páníka šly už do extrému.

A nejlíp to vystihl Bakary dole. Naprostá většina z nás (slávistů) nic proti Baníku a chacharům obecně nemá.
lichna.
13.02.2020 21:21
#
Tak zrovna ten Turbo tu jede do každého. To bych nebral v potaz
bobis21
13.02.2020 21:23
#
Tak to je zrovna sparťan (aspoň podle oblíbených klubů), takže není úplně součást té debaty (i když je to kokot)
RuneSKS
13.02.2020 16:47
#
Spíš se bavim, jak se tu v tom hrabe a hledá v článku šifry jak Tom Hanks..
Cukroušek
13.02.2020 13:04
#
andrew96
13.02.2020 09:23
#
Snad je jasné, že vedení bude hájit vlastní postup a pozice. A že se jejich pohled na (ne)důležitost přípravy následně neshoduje s pohledem veřejnosti.
trevorFCB
13.02.2020 09:26
#
Větší váhu má snad, jak to vidí vedení a ne fanoušci a zvláště ti, kteří o Baník ani nezavadí, ne?
Proto pak vznikají ty hysterie, že příprava je šílená, ergo trenér na hovno ergo, vše půjde do kopru...
andrew96
13.02.2020 09:37
#
No, jak kdy a jak u koho, viz Sparta. A takhle ze startu nového kouče je jasné, že jej bude zprvu hájit, i když očividně všechno neklape, čehož si ostatní z logiky věci všímají.

Ale snad si nemyslíš, že článek vyvolává nějakou hysterii.
trevorFCB
13.02.2020 10:31
#
Článek ji spíše jen podpoří, o to mi jde :-) Nejsme včerejší, víme, jaké srandovní pozdvižení tu bylo, když výsledky nebyly takové, jak si někteří mysleli (resp. to byla voda na mlýn páníkovcům).
Kepy_FCB
13.02.2020 10:04
#
Však vedení si dělá z přípravy srandu protože chce odlehčit nervozitu. Mateme soupeře řekli. Brabec sám přiznal že fotbalu moc nerozumí.
trevorFCB
13.02.2020 10:26
#
Nervozitu? Z čeho nervozitu? Vedení samo ví, že tým je v přestavbě, pokud je někdo v nervozitě, tak ti, kteří mají klapky na očích, anebo ti, co chtějí hned výsledky, což upřímně hned asi tak nehrozí.

Brabec to řekl, před pár lety, když do FCB nastupoval. Věř mi, že už se začíná čím dál více etablovat nejen do chodu Baníku, viz. třeba jeho kandidatury do vedení LFA.
Kepy_FCB
13.02.2020 10:40
#
Zrušili generálku a jinou nedomluvili, 10 dnů od posledního zápasu s těmi nory. Pak ten zákaz přenosů, sestřihy aby jsme ani nepoznali jak napiču hrajou.
trevorFCB
13.02.2020 10:43
#
No a?
Kepy_FCB
13.02.2020 10:44
#
Ty sestřihy vlastně ani udělat jinak nešly když jsme za celej zápas neměli jedinou kloudnou akci...
Mumloch
13.02.2020 16:20
#
doshcz
13.02.2020 10:22
#
salami
13.02.2020 10:16
#
Me treba vysledky v priprave nezajimaj vubec, mozna tak generalka muze malinko ukazat, jak je na tom tym herne, ale jenom za predpokladu, ze k tomu souper pristupuje stejne. Na druhou stranu mi neprijde jako nejakej eztra ustrel zminit, ze priprava nezadala k prehnanymu optimismu, jasne pod novym trenerem, se nedala cekat okamzita zmena, ale proste ve vasi priprave to nevypadalo, ze si vsechno hned sedne od zacatku, z cehoz se da vychazet pri predstave o tom, jak by mohlo vypadat vase jaro.
trevorFCB
13.02.2020 10:34
#
Souhlasím, ale pasáž "optimismus v nich nemohla probudit ani nepříliš vyvedená příprava"... Kdyby autor byl nad věcí a snažil se zjistit faktka, tak zjistí, že drtivá většina normálních fanoušků je naplněna optimismem, i když ty výsledky nebyly nic moc. A proč, to už sem vypsal.

Proto to beru jako že se autor snažil píchnout do vosího hnízda. Neříkám, že většina, ale já to tak vidím. Zvláště, když vezmu v potaz vzájemné "sympatie".
salami
13.02.2020 11:08
#
Tak ale vy jste sice naplneny optimizmem, ale ne ze samotny pripravy, ale spis z pozitivni zmeny kouce a nejakyho smeru, takze se to vzajemne ani nevylucuje. Tudiz priprava sama neni zdrojem toho optimizmu, ale kaslu na to, ja toho cloveka, co to psal neznam, prislo mi jenom, ze to berete moc osobne a moc vztahovacne.
Kiwi-21
13.02.2020 14:48
#
Sorry ale ta věta byla mířena k výsledkům k jaru a ne do budoucna.
Přijde mi že zbytečně zveličuješ a je psané že jsem z tím předem dalo počítat
Věř tomu že kdyby si to ty neřešil tak si toho pořádně nikdo nevšimne a nebo alespoň za tím nic nehledá
trevorFCB
13.02.2020 14:49
#
No tys tu ještě chyběl :-) Vše podstatné jsem k tomu již napsal, čest.
trevorFCB
13.02.2020 14:52
#
A pokud to bylo mířeno k výsledkům na jaro, tak je to ještě větší přestřel :))
Jaro je dáno k tomu, aby probíhala dál přestavba... S tím, že když se podaří třebaže lepší umístění, tak super. Pokud ne, nic se neděje.
Kiwi-21
13.02.2020 15:02
#
No však každý normální ví že příprava nic neznamená a když se skoro vše v přípravě prohraje tak se řekne že byla špatná, já bych dodal jen vysledkově špatná
Každý chápe že se tým učí nový herní systém a zkoušely se mladí hráči což je dobře ale k vzhledem právě novému trenérovi, tím že výsledky v přípravě extra nebyly a jaro má být hlavně k budování týmu do budoucna +samotný los důvod k optimismu pro jaro není (tím myšleno aby nikdo nečekal útok na 3 místo třeba)

Ale není psáno že do budoucna, opravdu řešíš voloviny a chytáš se slovíček
mistr129
13.02.2020 15:07
#
Kiwi-21
13.02.2020 15:04
#
Jen dodám kdyby jste všechno vyhráli měli dobrý los a napsalo se že příprava je důvod k optimismu taky se nad tím rozčílíš
Zkus jen být trochu nad věcí a nehledat rypaní tam kde vůbec není
trevorFCB
13.02.2020 15:09
#
Ne, nerozčílím. Tady jde o něco jiného, jak sem ti již napsal výše, najdi si to.
mistr129
13.02.2020 10:17
#
Z přípravy žádné závěry nedělám ("realita může být jiná"), s mladíky myslíš, že to nehrozí?
Slezsky Trautenberk
13.02.2020 08:42
#
Vseobecne prehled redaktoru eurofotbalu o ceskych tymech mimo Spartu, Slavii a Plzen je tragicky. Kvuli ctenosti jeste jakz takz sleduji Banik a hradecky stadion, ale znalost ostatnich tymu je bidna.
Losinho
13.02.2020 09:19
#
A jací redaktoři jsou na tom výrazně líp?
blib.blob.bleeb
13.02.2020 07:38
#
Takže podle pana Vejdělka žádný tým neopustí svoji čtyřku? Zato pan Vaculík, ten je odvážnější a 9. tým vymění za 8. a pátý za čtvrtý
andrew96
13.02.2020 08:54
#
A v čem je tedy problém?
blib.blob.bleeb
13.02.2020 09:18
#
Tak rozdělit tabulku na čtvrtiny a v nich trochu přeházet týmy umí i cvičená opice. To je naprosté přizdisráčství, které nic neříká. A ani to není pravděpodobné, každý rok na jaře někdo vyletí a někdo klesne.
andrew96
13.02.2020 09:21
#
Proto to jsou tipy a subjektivní predikce.
blib.blob.bleeb
13.02.2020 13:25
#
Ondřeji, rozumím, že jste to tipovali podle svého nejlepšího uvážení. Ale jako sorry, pro mě tipy, že Slavia skončí 1., Karviná 15., šestý tým šestý. a sedmý tým sedmý, nemá cenu ani číst ani psát. To není názor, ale banalita. Kdo tipoval, že ČB budou po podzimu v 1. pol. tab. - jeho názorů si budu vážit.
Losinho
13.02.2020 14:26
#
Má dát, že bude Slavie šestá, aby se ti to líbilo?
Spalovač šancí
13.02.2020 18:34
#
Tak jaké bude podle tebe pořadí?
ratusek
13.02.2020 08:10
#
Delarge byl v Budějkách? Jsem ho vůbec nezaregistroval

Jinak Bolka čtvrtá? No nemyslím si, ale jelikož všichni okolo na tom budou asi podobně, tak je to možné. Změny v kádrech, změna trenéra, kdo ví jak bude hrát Slovácko, na které přecijen začne být tlak na postavení v tabulce, i když samozřejmě budou říkat, že ne. Vše od 4.místa do 10. je otevřené
Kepy_FCB
13.02.2020 10:10
#
Slovácko-Baník 0:0
Baník-Peltonec 1:1
Budějky-Baník 3:1
Baník-Boleslav 0:0
Příbram-Baník 2:1
Zlín-Baník 1:0
Baník-Plzeň 0:2
Olomouc-Baník 0:0
Baník-Slavia 0:1
Liberec-Baník 0:0

Tipy na jarní výsledky
frankiefcb
13.02.2020 10:19
#
Slovácko - Baník 0:2
Baník - Jabko 2:1
ČB - Baník 1:1
Baník - Boleslav 2:0
Příbram - Baník 1:3
Zlín - Baník 2:0
Baník - Plzeň 1:1
Olomouc - Baník 0:0
Baník - Slavia 2:2
Liverec - Baník 2:0
PlackaSKS
13.02.2020 10:35
#
Docela optimista
Kepy_FCB
13.02.2020 10:42
#
není,sám tomu nevěří, to mi chce jen ukázat ono "věříme a věřit budem"
frankiefcb
13.02.2020 11:08
#
nemyslím si, ež doma prohrajeme. A venku nemáme vyloženě těžké soupeře. A Slovácko čekám, že to vypálí všem "škarohlídům", co se furt ohánějí "nepovedenou" přípravou.
trevorFCB
13.02.2020 11:28
#
Kepy_FCB
13.02.2020 12:28
#
Nejsem škarohlíd, fakt už si hrozně moc přeji úspěch, jsem realista.
Banikovec7
13.02.2020 12:41
#
Realista a napíšeš celé jaro bez jediné výhry?
Kepy_FCB
13.02.2020 12:43
#
Bral jsem to zápas od zápasu a takhle mi to vyšlo.
Kepy_FCB
13.02.2020 12:46
#
A je to jen 10 zápasů
frankiefcb
13.02.2020 12:54
#
TurboPlastik
13.02.2020 16:09
#
Mě to tedy také přijde reálné pod Kozlem
PlackaSKS
13.02.2020 17:55
#
Změna herního stylu vyžaduje čas. Čekám daleko horší výsledky.. leda byste na začátku trefili pár zápasů kdy vám tam padne vše a ten tým to nakoplo
Kepy_FCB
13.02.2020 10:48
#
za rok možná jo
kecipep
13.02.2020 10:43
#
máte ku*evský nepěkný los. Všechny domácí zápasy s těžkými soupeři.
Puskas
13.02.2020 11:13
#
To je právě dobře, ne?
kecipep
13.02.2020 13:30
#
No jak se to vezme. Doma budete pod tlakem a ani o jednom zápase jara nelze říct, že se tam počítá se třemi body ... Můžete často překvapit, ale taky to může skončit pěkným fiaskem.
clovek1
13.02.2020 16:02
#
Salfovic
13.02.2020 11:23
#
HonzaBanik
13.02.2020 13:24
#
Slovácko - Baník 3:2
Baník - Jablonec 2:2
Budějky - Baník 2:1
Sparta - Baník 1:2 - po penaltách, pohár - rozhodující penalta Baroš
Baník - Boleslav 2:3
Příbram - Baník 1:1
Zlín - Baník 1:2
Baník - Plzeň 1:2
Baník - Plzeň 3:1 - pohár
Olomouc - Baník 1:1
Baník - Slavia 1:1
Liberec - Baník 2:1
9. po 30. kole:
Baník - Liberec 2:1
Liberec - Baník 1:0, tedy vyřazení a konečné 9. místo
Olomouc - Baník 0:1 - finále poháru
Tak uvidíme
Začalo to U Dubu
13.02.2020 16:03
#
bez přesných výsledků
Slovácko 0
Peltonec 0
Budky 1
Bolehlav 1
Starkov 0
Zlín 2
Plzeň 2 (zářez)
Olomouc 2
Slavia 0
Liberec 0
clovek1
13.02.2020 16:07
#
Slovácko-Baník 0:1
Baník-Jablonec 1:1
Budějovice-Baník 2:0
Baník-Boleslav 2:1
Příbram-Baník 0:0
Zlín-Baník 1:1
Baník-Plzeň 1:2
Olomouc-Baník 0:2
Baník-Slavia 0:2
Liberec-Baník 2:0

(celkem bilance 3-3-4 +12b)

salami
13.02.2020 10:18
#
Kridla Ladra a Fulnek, to by mi prislo spatny i na boj o zachranu, divim se, ze alespon po nekom na kraj nesli. Mozna tam zahraje nekterej z Korejcu, ale na to se asi uplne spolehnout neda.
mistr129
13.02.2020 10:20
#
Teď když přišel Janošek, tak by nalevo mohl hrát Budínský, nebo jak píšeš ten Korejec. Druhej by měl být v béčku
Kepy_FCB
13.02.2020 10:23
#
Jo a ten nadpis jste si mohli schovat pro skupinu s Peltoncem a se s Plzní
Rišan
13.02.2020 11:26
#
Vysvětlí mi někdo proč byl Páník - nesporně jeden z našich nejschopnějších trenérů - v Ostravě tak neoblíbený, ba nežádoucí? Pro jiného dobrého trenéra Kozla není Baník věru žádné terno.
frankiefcb
13.02.2020 11:32
#
ratusek
13.02.2020 11:33
#
teebee8
13.02.2020 16:17
#
protože jeho koncepce byla neudržitelná(věkový průměr sestavy snad 30 let), neschopnost začlenit mladé hráče, hurá fotbal/nakopávané míče, hra na náhodu.
Mumloch
13.02.2020 16:24
#
spider_8
13.02.2020 11:37
#
Tyjo, ty týmy co chtějí jít do šestky nic moc, spíš oslabily. Tady cítím šanci pro Dynamo a Slovácko
meno
13.02.2020 12:01
#
Kepy_FCB
13.02.2020 12:27
#
od 12:30 živě tiskovka na youtube kanálu FCB
Kepy_FCB
13.02.2020 12:50
#
Hlasitost tázajících opět neřešitelný problém
clovek1
13.02.2020 16:11
#
Tam se někdo ptal?
Začalo to U Dubu
13.02.2020 12:51
#
Měl jsem za to, že Ožvolda už nějakou dobu není kmenově hráčem FCB. Pokud se nemýlím, tak do Vítkovic už dříve přestoupil, pak byl nějaký čas ve Frýdku a teď je tedy zpátky ve Vítkovicích. Ale ne na hostování z Baníku. Takže buď se pletu já nebo článek v dané pasáži....


Optimismus nemohla probudit zápasově nepovedená příprava ? Tak očekávání fanoušků jsou různá, ale on snad někdo trochu soudný čekal, že máme nalajnovánu jen vzestupnou přímku na síťovém grafu, dokonce už od přípravy .... ? Kozel chce herně opak toho, co měli hrát uplynulé min. 2 sezony. Hoši, nákopy zakazuju..... A že se tedy dá teď očekávat i propad v umístění, do příští sezony další změny v kádru korespondující s očekáváním víc kombinační hry. Podle mě by bylo divné, kdyby to klapalo hned a příprava byla zápasově povedená. Jestli to za Kozla půjde nebo ne, to se nebavíme o zbytku této sezony .....Radikálnější omlazení značí co ? Že jsme měli někoho ve věkové kategorii do cca 20 let přivést odjinud (když věříme našim mládežníkům) ? A Kaloč, Drozd, Buchta automaticky všichni naskočí do základu ? Podle mě ani extra nepřekvapí, pokud Buchta na Slovácku v tom základu bude + Kaloč místo chybějícího Jánoše ......
trevorFCB
13.02.2020 12:55
#
Jankul by rád udržel Filla, hezké
Cukroušek
13.02.2020 13:04
#
Antitalent
13.02.2020 15:27
#
Věk je jen číslo
naheCZ
13.02.2020 13:40
#
Kozel to nebude mít vůbec snadné...koučovat domácí zápasy před fanoušky, s tím se ještě nesetkal.
Puskas
13.02.2020 14:40
#
Jen na Maltě jich fandilo pomalu víc než na Julisce.
clovek1
13.02.2020 16:19
#
clovek1
13.02.2020 16:16
#
Naposledy 2009 v Liberci jako asistent.
Banikovec7
13.02.2020 14:37
#
Bakary3
13.02.2020 15:21
#
Priste prosim o Baniku takto:
Banicek za sebou ma zimni pripravu.
Pokud vas zajimaji vysledky, my vam je sdelovat nebudeme. Tym pod vedenim pana trenera Kozla se po krutovlade stare kurvy teprve uci zakladum kopane a hraci si teprve osvojuji hru s micem po zemi.
Specialne u Baniku, jakozto samozrejme jedineho klubu s novym trenerem, ktery jako jediny muzstvu vstepuje sve vlastni myslenky, vam nenabidneme ani skromnou predikci. Na jare bude hrat Banik pro radost a umisteni neni dulezite, rikal to pan Brabec.
Poprejme tedy nasemu milovanemu Banicku jen hodne stesti a pohlednou hru.
Cukroušek
13.02.2020 15:25
#
Nezapomen v sobotu salu. Jestli jeste zadnou nemas tak ti muzu pujcit
trevorFCB
13.02.2020 15:26
#
Že ti to stojí za to, ztrapňoívat se článek co článek u FCB...
Losinho
13.02.2020 15:31
#
Ani slovo o tom, jak se konečně vyčistilo prostředí pro supertalenty Granečnýho a spol.? Jak skončilo šikanování Kuzmanoviče? Jak odešel černej nevlastní syn a jak na to Azevedo prcá?

Ty jeden zkurvenej židovskej elitáři.
Cukroušek
13.02.2020 15:48
#
Ze by sis o tom konecne rozsiril obzory?
ratusek
13.02.2020 17:04
#
hele já jsem zrovna tebe, Bakaryho, Mumlocha a další bral jako rozumné na urovni Kinga atd, ale co tady poslední dobou vůči nám roztáčíte a předvádíte, děláte ze sebe akorát dementy
Mumloch
13.02.2020 17:10
#
Vždyť jsem nic nenapsal.
ratusek
13.02.2020 17:14
#
tak to se netýká jen tohohle článku
Mumloch
13.02.2020 17:16
#
No tak vážně ale by mě zajímalo čeho.
RuneSKS
13.02.2020 17:16
#
To je kolektivní židovská vina..
Losinho
13.02.2020 17:19
#
Já si jen dělám srandu z těch dvou dementů. A zastávám se jednoho z autorů, protože ten článek je úplně OK.
PlackaSKS
13.02.2020 17:59
#
Tohle přece není obecně proti banikovcum, to je obecně proti dementum. A ti to jinak nepochopí. Tohle je aspoň trochu vtipná forma
ratusek
13.02.2020 18:36
#
Každý tým má svého Rolfa
PlackaSKS
13.02.2020 18:42
#
Sheldon approves
Antitalent
14.02.2020 14:05
#
Jen teda nechápu, proč má Sparta bonus v podobě Raráška
ratusek
14.02.2020 17:00
#
Protože nemají někoho jiného
KingMaster13
13.02.2020 18:46
#
Bakary3
13.02.2020 18:30
#
Ja bych to rad uved na pravou miru - at to pusobi jakkoliv, nemam vubec nic proti Baniku ani keho fanouskum.
Kdyz to tak reknu, Banik hodne uznavam za jeho tradici, praci s mladymi, dyt kolik dali skvelych reprezentantu.

Myslim, ze spolu jsme vzdycky diskutovali v pohode, i s jinymi banikovci.

A myslim, ze kdyz se podivas, co tu pisu, je jasne videt, ze nejdu proti Baniku ani jeho fandum, ale jde o trevora a cukrouska.
Nedokazu pochopit, ze za vsim hledaj utok, viz tenhle clanek, a proste jim to tak nejak mlatim o hlavu.

Takze jak rikam, treba i tahle narazka samozrejme nemiri ani proti Baniku, ani proti tobe a jinym normalnim.. ty, puskas, honza ... myslim, ze z kontextu diskuze je to jasny.
ratusek
13.02.2020 18:35
#
akorát je to zbytečné, ovšem z obou stran
Bakary3
13.02.2020 20:27
#
Jo.. mne to kolikrat neda.. jejich zpusob prispivani sem moc nechapu.
trevorFCB
13.02.2020 20:31
#
Nulová sebereflexe od tebe. Opravdu krásné.
Cukroušek
13.02.2020 20:35
#
Placa tu kraviny na(nebo spis pod) urovni Karocha a jeste si pak dovoli fnukat a byt urazeny, ze mu to nekdo zacne vyvracet.
trevorFCB
14.02.2020 04:43
#
Zvláště je srandovní, že židovské uderce vadí, že jsme tu jebali do Panika.
To je tak slabá zástěrka. Ty jejich útoky na nás začali dávno, dávno předtím.
A pak pricti ještě ten jejich chat, kde se domlouvali útoky na mne a pak tebe. A oni tu budou kázat
honza.kvapill
14.02.2020 06:18
#
Chudaku slavisti jsou na tebe zli
RuneSKS
14.02.2020 08:27
#
Jj, tohle spiknutí sahá až k Tvrdíkovi a ještě výš, ty konspirátore.
trevorFCB
14.02.2020 08:37
#
Jasně, evidentně nevíš, o čem mluvíš, ale tak hlavně, že si žiďáček přišel kopnout, leč vedle, vedle, žlutohvězdičko :*
RuneSKS
14.02.2020 12:05
#
Tak my to vysvětli.. očividně máš hodně volného času :) Já prostě vidim tebe, jak nám nadáváš do židů a Pánikovi do kurev a pak se hrozně divíš, že tu s tebe maj všichni prdel..
trevorFCB
14.02.2020 12:11
#
Proč drtivou většinu oslovuji tak, jak oslovuji už sem vysvětlil. Jestli někomu trhá žíly, jak se oslovoval Páník, tak je to smutné a srandovní zároveň, nazdar.
Mada
14.02.2020 08:41
#
Losinho
14.02.2020 11:31
#
no tyvole
KingMaster13
13.02.2020 18:45
#
Cukroušek
13.02.2020 18:48
#
Jen sem poukazal na divnou vetu a nesmmyslnou sestavu. Pokud vim tak zatim nikde neni zakazano zkritizovat clanek. Ze se do toho pak vzdycky zapojis s nulovyma znalostma dane problematiky a dostanes za to opravneny pruplesk uz je tvuj problem...
trevorFCB
13.02.2020 19:06
#
Je hezké, že zas odkazujes na nás a já již po x té píšu, aby sis vzpomněl, kdo s tím vším začal. My to nebyly.
Ta vaše uderka začala do mě a cukrouse jebat, nejdříve, že máme asi nějaké informace, pak i z toho důvodu, že jsme kamarádi a jezdíme společně na výjezdy.
Takze naposledy, pokud to někdo začal, my ne. Zdravím tvé další židovské bratry, oni se v tom určitě najdou.
stas87
13.02.2020 20:32
#
*nebyli
Losinho
13.02.2020 19:36
#
Mumloch
13.02.2020 20:03
#
Jj
KingMaster13
13.02.2020 18:45
#
Proti Baníku tu nikdo z nás nejspíš nic nemá až na Liquida To vy nás furt nazýváte Židáky a jak budeme hezky hořet
ratusek
14.02.2020 06:46
#
Já ne ale je pravda, že mi tyhle žabomyší války přijdou vtipné
KingMaster13
14.02.2020 16:05
#
To jo no
Bakary3
13.02.2020 18:25
#
Mumloch
13.02.2020 16:25
#
RuneSKS
13.02.2020 17:05
#
KingMaster13
13.02.2020 18:43
#
Není nad pořádné dávky ironie
Banikovec7
13.02.2020 15:47
#
clovek1
13.02.2020 16:19
#
Banikovec7
14.02.2020 01:02
#
Jedine pozitivum, ze bychom meli vice prostoru na pohar, ktery by se mel odehrat mezi 23. a 24. kolem.
clovek1
14.02.2020 06:57
#
No Sparta hraje v sobotu a pak v neděli (my v pátek a v pondělí). To není o moc méně času než máme my. Pohár bude asi ve středu, takže to pozitivum je pro nás hodně malé.
bobis21
14.02.2020 07:46
#
S ohledem na pohár možná ne, ale na ten ligový zápas pak může být po spartě den navíc dobrý
ewhitedress
14.02.2020 00:57
#
ewhitedress
14.02.2020 00:57
#
ewhitedress
14.02.2020 00:57
#
Salfovic
14.02.2020 09:52
#
Vítej zlatý hattricku.
BaggioRoberto
15.02.2020 08:26
#
Vaculík ty jsi s tou Boleslaví tak neskutečně mimo, že to snad ani není možné. Klíma nahradí Komličenka s Mešanovičem a Hubínek s Budínským zajistí kvalitní střed pole. To je vtip.
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.
Anketa
Dostane se Baník v příštích třech sezónách do evropských pohárů
Hlasovat