FORTUNA:LIGA - skupina o udržení, preview 4. kola

23.07.2020, 08:01, aktualizováno 23.07.2020, 08:01
Previews
Po nucené pauze se konečně bude dohrávat skupina o udržení a nůž na krku má Příbram, která je na posledním místě tabulky a hrozí jí sestup. K tomu může dojít dnes v případě, že doma prohraje s Teplicemi a Opava si poradí s Olomoucí. V posledním zápase proti sobě nastoupí Zlín a Karviná...
O udržení
SFC Opava - Sigma Olomouc  (čtvrtek 18:00)
Opava ve zbývajících dvou zápasech ligové nadstavby vykročí k jedinému hlavnímu cíli, a tím je udržení se na nejvyšší úrovni. Ačkoli má oproti Karviné o dva body méně, má lepší výchozí pozici než poslední Příbram, a především také možná nejpříznivější los ze všech tří rivalů, kteří jsou do sestupových starostí namočeni. Teď přivítá doma Olomouc.

Restart tohoto ročníku byl schválen. Už podruhé. Nepříjemná skutečnost především pro celky, které jsou přímo ohroženy pádem o patro níž, a to včetně Opavy. Původní plány totiž hovořily o tom, že kdyby se FORTUNA:LIGA nepodařila dohrát, zůstalo by složení na další sezónu stejné jako nyní. A takový stav samozřejmě aktuálně prvoligovým týmům vyhovoval.

Alespoň byla zrušena baráž, která se měla konat na samotném konci ročníku. A sestupovat přímo bude nakonec jen jeden. Tedy za předpokladu, že se do hry nevloží opět COVID-19, jenž měl kvůli nákaze v družstvu Karviné na svědomí další přerušení ligy. "Trénujeme už tři týdny. Ať už je všechno úspěšně za námi," ulevil si domácí stratég Radoslav Kováč.

Slezský celek má situaci pod kontrolou. Pokud se mu podaří dvakrát vyhrát, nemusí se ohlížet na jiné výsledky. A nutno podotknout, že ho kromě duelu s Olomoucí čeká ještě ten v Teplicích. Oba jeho soupeři přitom otázku záchrany dávno vyřešili. Mohli si tedy dovolit nijak nepanikařit, jde jim totiž v podstatě jen o kosmetické úpravy v konečné tabulce.

A protože Karviná s Příbramí na samotný závěr hrají právě spolu, mohli by Kováčovi svěřenci využít faktu, že oni nastoupí proti celkům, které musejí dohrávat svoje utkání vlastně jen jaksi z povinnosti. "Zvykli jsme si, že hrajeme v každém mači o všechno. Každopádně se těšíme. I když víme, že si prostě nemůžeme dovolit zaváhat," pokračoval opavský kouč.

Tomu bude chybět vykartovaný Matěj Hrabina a zraněný Jan Schaffartzik, otazník pak visí nad starty Vojtěcha Šroma, Tomáše Jursy, Adama Rychlého a Jana Hoška. "Je pro hráče těžké nastoupit na hřiště po měsíci. Hlavně po psychické stránce," mínil Kováč. "Musím však říct, že jsme dobře potrénovali. A třeba teď už se připravujeme pátý až šestý den v kuse."

Možná že daleko větší neznámou bude forma Sigmy. Opravdu stěží odhadovat, jak přistoupí ke svým dvěma zbývajícím kláním. "Nemám tušení," přiznával sám Kováč. "Měla přece čtrnáct dní dovolenou. Já se ovšem dívám na to, co ovlivnit můžu, a to je jedině náš výkon. Soustředím se jen na tuhle záležitost. Je pro nás klíčové, abychom se dívali na sebe."

Hostům nebude k dispozici disciplinárně potrestaný David Houska, aktivní kariéru ukončil na konci června Miloš Buchta, jenž se tak rovněž na plac nepodívá. Nejistý je start u Milana Kerbra a Víta Beneše. "Máme za sebou čtyři tréninky. S ohledem na to, že máme dvě utkání před sebou, jsme náš plán přizpůsobili," prozradil olomoucký lodivod Radoslav Látal.

Pokud Hanáci budou chtít být za každou cenu důslední, pokusí se ubránit svou jedenáctou příčku. Na dvanácté Teplice disponují dvoubodovým náskokem. "Jsme v odlišné pozici než Opava," uvědomoval si Látal. "Ta bude bojovat jako o život. Snažili jsme se každopádně připravit tak, abychom sehráli důstojnou roli. Budeme zodpovědní," ujišťoval fandy.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Harazim, Hošek, Hnaníček, Žídek, Helešic - Souček, Zavadil, Řezníček - Dordič, Juřena
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Reichl - Látal, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Daněk, Chytil, Zmrzlý, Falta - Yunis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.26 - 9.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FK Příbram - FK Teplice  (čtvrtek 18:00)
Ještě před posledním kolem skupiny o záchranu může být známo to, pro co se vůbec tato ligová část dohrává. Pokud Příbram nezvládne zápas s Teplicemi a v souběžně hraných utkáních Opava zvítězí a Karviná neprohraje, spadnou Středočeši do druhé ligy.

Příbramští se oproti svému předchozímu trápení po koronavirové přestávce zvedli a hned třikrát dokázali zvítězit, čtyři body ve třech zápasech nadstavby jsou také solidním počinem. Zvláště když jejich veledůležitá bezbranková remíza v posledním utkání v Opavě byla teprve druhým venkovním zápasem, v němž dokázali bodovat.

"Dohrání ligy je pro nás neznámou, nedokážu odhadnout, v jakém rozpoložení a sestavě přijedou Teplice, jak bude Karviná připravena, když nemohla trénovat, pro ně to musí být také složité," říká Pavel Horváth, oficiálně vedený jako asistent trenéra.

Tepličtí už mají záchranu jistou a zbylé dvě střetnutí tak pro ně jsou spíše přípravou na novou sezónu. Pokud bychom to takto brali, tak tu předchozí skláři ukončili skvěle - z předchozích čtyř utkání třikrát zvítězili, pokaždé při tom nasázeli čtyři branky. Nadcházející dva zápasy ale budou pro Severočechy důležité ještě z jednoho důvodu - jejich kanonýr Jakub Řezníček je s dvanácti trefami pouhé dva góly od koruny pro krále střelců, u které mu jeho spoluhráči rádi budou asistovat.

Pavel Horváth se musí obejít bez vykartovaného Polidara, v ohrožení je kromě toho i start Nového. Hosté přijedou bez zraněného Knapíka, možná nebudou moci nastoupit ani Ljevaković, Kučera, Hyčka a Jakub Mareš.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Melichar - Kvída, Dramé, Kingue, Cmiljanovič - Tregler, Rezek - Škoda, Zorvan, Antwi - Slepička
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Němeček - Nazarov, Čmovš, Shejbal, Mareček - Černý, Žitný, P. Mareš, Trubač, Radosta - Řezníček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.87 - 8.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fastav Zlín - MFK Karviná  (čtvrtek 18:00)
Karviná má nadále záchranu ve svých rukou, pokud si však chce definitivně oddechnout, měla by zvítězit již ve Zlíně. V opačném případě by musela spoléhat na zaváhání konkurence, která stejně jako Slezané odehraje svá utkání proti již jistým účastníkům příštího ročníku první ligy.

"Ševci" si v posledních dvou týdnech užívali volno, ve kterých si od fotbalu odpočinuli. Ještě však musí dohrát dva zápasy do konce ligy, které by si přitom klidně mohli odpustit. Zlín už má totiž záchranu jistou, tudíž vynucená dohrávka jen zkomplikuje přípravu na další ročník.

I tak budou Moravané neradi pouštět body. "Jako přípravné zápasy to nebude. Je to pořád rozjetý ročník. Ve hře je ještě šest bodů a my ty zápasy chceme vyhrát. Jako přípravu na další sezonu bych to určitě nebral," konstatoval zlínský kapitán Petr Jiráček.

Karviná naopak musí ještě zabrat. Slezanům se po příchodu koronaviru do Evropy vůbec nevede a nečekaně zabředli do záchranářských bojů. K udržení však stále mají ze zbylého tria ohrožených celků nejblíž. Jenže zatímco Příbram s Opavou budou mít ve čtvrtek výhodu domácího prostředí, MFK cestuje na cizí půdu. Pokud ovšem svěřenci kouče Juraje Jarábka zaberou a zvítězí, mohou si zajistit záchranu.

Karvinský lodivod si ostatně nic jiného nepřipouští. "Tréninková morálka je v pořádku, z hráčů cítím chuť se ještě porvat v závěru sezóny. Z posledních dnů mám dobrý pocit. Všichni se na poslední dva zápasy těšíme," uvedl Jarábek.

Slezané to na Fastav umí. Poslední tři vzájemné duely, z toho dva v probíhajícím ročníku, dopadly příznivě v jejich prospěch. Nyní na zlínskou Letnou vyráží v téměř kompletním složení, chybět budou pouze Kristi Qose a zraněný Martin Bukata. Domácím by měl zase scházet jen obránce Lukáš Vraštil, který po promaroděné sezoně nabírá tréninkové tempo.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Cedidla, Buchta, Simerský - Matejov, Hlinka, Martínez, Conde, Fantiš - Jawo, Janetzký
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Ndefe, Šindelář, Rundič, Čonka - Smrž, Janečka, Mangabeira - Ba Loua, Lingr, Taiwo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.55 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
11.Sigma Olomouc339131139:4040
12.FK Teplice339111337:5138
13.Fastav Zlín33961830:5233
14.MFK Karviná335121625:4627
15.SFC Opava335101817:5025
16.1. FK Příbram33672021:5525

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm, souboj titánů hned na začátku. Páník vs. umělý projekt z Karviné. Na to se snad i podívám.

Reagovat
PISTOLERO

to bych si raději vypíchnul dobrovolně oči snad je ale Zlín udělá

Reagovat
smazaný uživatel

No, snad jo, je to menší zlo

Reagovat
smazaný uživatel

Karviná dolů prosím

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Příbram - Teplice 5:3

Opava - Olomouc 3:0

Zlín - Karviná 0:1

Reagovat
ttopi

Pro Karvinou příliš riskantní. Tam to bude 0:2 už v poločase

Reagovat
Firkraag

Což je ještě riskantnější

Reagovat
slonzacky_lenoch

Zlínu údajně opravdu nenastoupí půlka áčka tak jsem zvědavý

Reagovat
Fabregas@ole

Kdo bude za Příbram dneska zahrávat penaltu? Bude hrát Rezek?

Reagovat
Kepy_FCB

tvl on se ještě hraje starej ročník to je bizár fakt už

Reagovat
naheCZ

Ty kurzy na Olomouc a Teplice

Reagovat
martin1

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
ratusek

Příbram výhra a v neděli se na to s popkornem podívám, doufám, že bude pískat Ardeleanu nebo Proske. Je potřeba tomu jít naproti a řezat je

Reagovat
PISTOLERO

Přeju tomu karvinskýmu paklubu ať je zaříznou...Nic jinýho si po loňský baráži nezaslouží.

Reagovat
Losinho

Ginzel třeba

Reagovat
ratusek

No je potřeba věrný rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

Slezsky celek ma situaci pod kontrolou, a pokud se mu podari vyhrat..... z poslednich 10ti zapasu vyhrali 1, to jsou dneska takovi favoriti a Olomouc to tam prijede odchodit, really? Ja mam takovy pocit, ze dnes nevyhraje ani Opava, ani Pribram

Reagovat
PISTOLERO

Opava to nedá podle mě, ale Příbram tutovka dne

Reagovat
ratusek

Olomouc a Teplice nebudou nic riskovat v pro ně srandamačích, jim jde až o novou sezonu. A Zlín taky. Takže výsledky budou očekávané

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ně je to přípravnej zápas, nebudou zbytečně riskovat zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Oloumoc to tam prijede odchodit jako tehdy ve druhe lize.

Reagovat
Kaspar

ty kurzy jak kdyby meli ostatni nastoupit s beckem nebo juniorkou, stejne tam zadny setreni nebude, nastoupit muzou jen ti co maji testy a to ma vsude jen acko

Reagovat
smazaný uživatel

To asi uplne nepujde. Kluby muzou nastoupit jen s hracema, co je nechali testovat na koronu a nepredpokladam, ze nechavali testovat 60 hracu. (slova Podrouzka v zajicovi)

Reagovat
Kaspar

no to prave rikam

Reagovat
ratusek

Reagovat
db18

Akorát hráči Teplic například byli už na dovolené... Ale tam zas bojuje Řezníček o korunu pro krále střelců...

Reagovat
smazaný uživatel

Kurzy

Reagovat
ACSeRw!n

celej tym Opavy v karantene

Reagovat
Hiko

?

Reagovat
Hiko

jojo, už to taky sleduju

Reagovat
db18

Reagovat
Spalovač šancí

Zajímavá komplikace, neočekávaná.

Tak snad jim to zkontumují.

Reagovat
ACSeRw!n

nahoda? nemyslim si

Reagovat
Pyroman

Zkušeně, Karviná už to měla, u Příbrami by to bylo moc nápadný, tak to na sebe vzala Opava.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čistě teoreticky si tyhle týmy našly způsob, jak už nikdy nespadnout. Takže příští rok rozšiřujeme na 20 týmů Akorát doufám, že teď dá Dukla LFA k soudu, ať je ještě nějaká sranda.

Reagovat
Kaspar

tak to se Vizek posere

Reagovat
Thorrin

Šaškárna

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se hrát nebude?

Dukla musí být hodně naštvaná.

Reagovat
smazaný uživatel

A kurvy z Karviné vysmátí. Pičo, za to fakt už musí příští rok nejen sestoupit, ale i shořet a naprostý zánik.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že příští rok sestoupí právě ty tři týmy, který měly jít dolů už letos.

Reagovat
smazaný uživatel

A Dukla na jejich místo.

Reagovat
frankiefcb

Tak to já bych tam radši viděl Žižkov

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
eleven11

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
lichna.

Reagovat
oli9

S touhle zkurvenou saskarnou ani liga začínat nemusí, to se zas někomu bude hodit covid tak se prostě objeví

Reagovat
PISTOLERO

Buď se stím naučíme žít a nebo všechno zrušit a schovat se do bunkrů

Reagovat
Losinho

případně Pardubice místo nevinné Příbrami

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Figi

to víš že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, mongole. Vy jste lize naprosto na obtíž, ještě k tomu korupce, žádná přidaná hodnota. Sestup, shořet a zánik, na celou vaší osadu.

Reagovat
Kaspar

ale kdyz vam pustili zapas aby Ostrava nespadla, to nevadilo ale tak co cekat od spartana ktery prebehnul do baniku (s obcesi na karvinou a slavii)

Reagovat
smazaný uživatel

Nám Karviná zápas nepustila, co to kecáš? Spíše pravý opak... A pak i pomoc finanční. Žide, zjisti si fakta, než zas začneš psát bludy.

Reagovat
Kaspar

jojo vse bylo cisty, zachranili jste se sami, vrat se zpatky do svych snu veprovy nacku

Reagovat
smazaný uživatel

To jaro skončilo remízou 0:0. Je srandovní, že se zas do toho montuje místní židovina... :*

Reagovat
Kaspar

radsi zid nez polsky rumun z asie.... a kam se presunes az te vykopnou i banikovci, zpatky do Prahy blbe?

Reagovat
smazaný uživatel

No, honíš si tu triko zbytečně. Zkus zapojit mozkové závity, proč ti to píšu, hloupý žide. A až na to příjdeš, zkus psát přímo k věci. Pokud to nedokážeš, tak v Malešicích pak spalují zbytečný, biologický odpad, třeba ti pomohou.

Reagovat
Kaspar

jeste musis prihodit Panika, jinak nebudes komplet, do Malesic si skoc, aspon bude o jednoho umelyho fanouska min, ale den predtim nechlastej burte, at neni nehoda

Reagovat
smazaný uživatel

To už je moc na sílu žide. Běž si dát rozhřešení :-)

Reagovat
Liquid

ale musíš uznat že Polský Rumun zní hůře než Žid

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu sem se zasmál, o tom žádná. Snažil se mě drtit tak mocně, až vznikl tento hybrid

Jinak je to furt a stále dokola. Aniž by o tom žid něco věděl, nasere se do problému, jehož se to ani netýká, pak sranda nadávky dokola jak kolovrátek, poté vytáhnutí sparťanství a když už ani to nezabírá, objeví se na scéně Páník. Z toho až vyplývá, že svět je v šoku z onemocnění Covidu, jen místní žid je nakažen Bohoušem :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaspar

to rikas jako spartan nebo vitkovicak? kdyztak to za kazdou vetu davej do zavorky at v tom neni bordel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jiz i Vítkovicak?

Hloupý žide, dnes jsi to zkusil, ale jsi jen pro smích. Zkus to jindy. Jen si to tu zbytečně zasral.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
martin1

Jak nečekané

Reagovat
Losinho

Je mi celkem líto Dukly.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Oni i Zbrojovka si vybojovali místo v barazi, nevím proč by měl jeden rovnou postoupit a druhy rovnou ne

Reagovat
Liquid

Reagovat
srandamač

Já myslím, že záleží na pořadí v tabulce, ale je to jen můj typ.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Liquid

jednoznačně mělo být rozhodnuto, že pokud se liga nedohraje, tak se sehraje dodatečná baráž a to klidně i na 1 zápas na stadionu Brna o postup, případně na 2 zápasy s tím, že by Brno hrálo odvetu doma aby mělo tedy aspoň nějakou výhodu v tom, že by šlo do baráže z 2.místa, zde je opět vidět, že byl prostě tlak aby opět hlavní moravské město mělo v 1.lize tým a to klidně nesportovní cestou, když už měli čas na to odkládat baráž samotnou, tak tento 1 či 2 zápasy by se v pohodě stihly

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
czepelin

jestli jsou i fotbalisti aspoň trochu soudní a nejen vylízaný nagelovaný buzny, zahrají to v příští sezóně tak, aby Karviná, Opava i Příbram spadly dolů. Na to není ani potřeba žádná písemná dohoda nebo tajný schůzky na benzinkách. Nebo ať se ti špinavci přihlásí do polské ligy

Reagovat
smazaný uživatel

No super Dukla aspon trochu kompenzovala vyjebane Brno a Pardubice v Bolce

Reagovat
oli9

Ať jdou s celou ligou do píči, to ani nemusí začínat další ročník

Reagovat
czepelin

je to fake, ten pozitivní test jednoho z hráčů byl těhotenský

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem vtipný, že z trojice na spodku měla vždycky negativní testy jen Příbram.

Reagovat
PISTOLERO

a přitom na ni každý nadává

Reagovat
smazaný uživatel

Jarda si je asi schovával až na poslední kolo. Teď chudák hráče posílal do OKD zbytečně.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
czepelin

los rozhodl, že to půjde v pořadí Karviná, Opava Příbram. S Karvinou to ještě nevyšlo, ale Opava to dokázala. V Příbrami teda už nemusí zkoušet nikoho nakazit

Reagovat
Liquid

opravdový šéf vytáhne eso až v poslední minutě

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to vymyslet lepší systém než při nákaze jednoho hráče přerušit ligu na dva týdny. Nemocný, ať nehraje, zbytek po negativních testech ano.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Figi

Krásná práce, takhle se to dělá.

Reagovat
Kostomlat

A co za měsíc ? Co nový ročník?

Reagovat
Shevchenko

Asi nejzbytečnější preview v historii EF

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem zvědav na reakci LFA! Zachránit se tím, že si nechám někde nakazit hráče, když vím, že v regionu přibývá ohnisek nákazy díky pendlerům z Polska, namísto abych je ty dva týdny držel preventivně stranou a vozil jen na zápasy, je dost podivné!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele