FORTUNA:LIGA 2021/22 na startovním roštu (2/4)

21.07.2021, 23:56
Názory a komentáře
Ostrá sezona začala pro jeden český klub už v úterý, další dva se přidají ve čtvrtek, zbytek na výstřel ze startovací pistole vyčká do soboty a neděle. Mužstva ještě řeší složení soupisky a na poslední chvíli dolaďují nezbytné detaily. Čas kvapí vskutku neúprosně, proto je na čase představit si další čtveřici účastníků FORTUNA:LIGY.

Na středu si velkou show naplánoval obhájce titulu, jenž odhalil nového sponzora, dresy i posilu. Tisková konference se pořádala též v Ostravě, Českých Budějovicích a zeleno-bílé části Vršovic, jinde panoval klid před bouří. Avšak jen zdánlivý, nervozita totiž jistě narůstá.

Druhý díl předsezonního preview se ponese v podobném duchu jako první vydání. Redaktoři EuroFotbalu Martin Vejdělek a Ondřej Vaculík se znovu zaměřili na čtyři hlavní body. První z nich předkládá proklamované cíle mužstva, jež jsou založena na líbivých prohlášeních majitelů či trenérů, ale též na výsledcích z posledních ročníků. Dále je pozornost věnována doposud uskutečněným změnám v kádru, na který navazuje výsledkový servis z předsezonní přípravy. Poslední bod vyplňují predikce obou redaktorů s tipy na umístění celku po základní části, které vycházejí z předchozích částí textu i subjektivních pocitů a dojmů.

Druhou skupinu mužstev otevírá pohled do Karviné, která zahájí šestou sezonu v nejvyšší soutěži s touhou prodloužit pobyt mezi smetánkou minimálně o rok. Mladá Boleslav chce na nedávný pobyt v dolní polovině tabulky jistě zapomenout a po roce zaútočit na pohárovou Evropu. Po mezinárodním zápolení by rádi pošilhávali též Bohemians, kteří měli v předešlých dvou ročnících vždy silný finiš. A Olomouc doufá, že nový kouč provětrá dusnou atmosféru, jež na Hané doposud panovala.

MFK Karviná


Cíle pro sezonu

Po třech sezonách plných sestupových nervů si Karviná konečně oddychla a v 18členné soutěži se po celý rok držela daleko ode dna tabulky. Juraji Jarábkovi se původně moc nevěřilo, slovenský lodivod však příjemně překvapil. Jarní polevení nicméně Jarábka stálo místo, které vzápětí obsadil starý známý Jozef Weber. Právě pod Weberovým vedením se Slezané před pěti lety vyšplhali do první ligy a v premiérovém ročníku obsadili doposud nejlepší desátou příčku. Fanoušci MFK jistě doufají, že pod oblíbeným trenérem bude jejich klub znovu pošilhávat po první polovině tabulky, hlavním cílem však zřejmě zůstane udržení. Zúžení ligy přece jen vyvine na mužstva silnější tlak.

Obměna soupisky

Po ztrátách Ba Louy, Lingra či Budínského tentokrát Karviná nepřišla o několik rozdílových hráčů během jednoho přestupového okna. Za nejvýraznější ztrátu lze považovat konec hostování Christiána Herce, který především letos na jaře chytil formu. Krátkodobé angažmá skončilo též šikovnému, avšak už méně produktivnímu Tomáši Ostrákovi, do Opavy se zase vrátil minimálně využívaný Dominik Smékal. Vojtěch Smrž uspěl na zkoušce v Mladé Boleslavi, Roman Haša, hrdina prosincové stíhací jízdy proti Jablonci, odešel pod Jarábkova křídla do Seredi. V Karviné skončil také jeho zkušený krajan Marek Janečka, po turbulentním roce hledá nového zaměstnavatele levý bek Róbert Mazáň. Petr Galuška nepatřil do kádru Slezanů již v minulé sezóně, teď po hostování v Pohronie definitivně končí. S MFK se zřejmě rozloučí i gólman Martin Pastornický.

V obraně již figuruje jeden špičkový stoper v osobě Eduarda Santose, i tak však Weber využil nabídnuté možnosti a ze Zlína získal Petra Buchtu. Je otázkou, zda se Karviná tímto krokem připravuje na Santosův odchod, či budou oba zadáci hrát pospolu. Defenzivu dále vyztužil z Mladé Boleslavi příchozí Antonín Křapka, jehož bude Weber využívat zřejmě u lajny. Naopak jiný bývalý boleslavský obránce Marco Túlio, jehož trenér MFK zná z automobilového města, neuspěl na testech. Po povedeném půlroce v Opavě se víc na východ posunul středopolař Aleš Nešický, konkurenci v útoku hodlá zvýšit mladík se zkušenostmi z proslulé akademie Salcburku Antonín Svoboda. Po hostováních se o šanci rvou Daniel Stropek s Martinem Vlachovským, přípravná utkání absolvoval též karvinský odchovanec Matěj Jurásek, jenž se v lize již předvedl v dresu Slavie. Angažmá si naopak na testech nevybojovali obránce Lukáš Neuer a španělský křídelník Ángel Sánchez Arévalo.

Výsledky v přípravě

MFK Karviná - AS Trenčín 0:3
MFK Karviná - Górnik Zabrze 1:2
SFC Opava - MFK Karviná 0:1
Zagłębie Sosnowiec - MFK Karviná 1:3
GKS Tychy - MFK Karviná 3:3
MFK Ružomberok - MFK Karviná 2:1

Bilance Karviné v přípravě: 2 výhry — 1 remíza — 3 prohry

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Na rozdíl od předcházejících tří sezon se v té uplynulé nemuseli Slezané nikterak zvlášť strachovat o záchranu, nakonec se udrželi se solidním devítibodovým náskokem. Mimochodem, to je i přes horší umístění větší polštář než v nováčkovské sezoně. I tak došlo v průběhu ročníku ke změně na lavičce, ne zrovna zdařilý vstup do jarní části odnesl Juraj Jarábek. Na jeho místo se vrátil Jozef Weber, jenž navázal na předchozí úspěšné období, kdy právě on Karvinou dovedl mezi českou elitu, a závěrečné dva měsíce ligového zápolení se tak opět nesly ve veselejším duchu. Kádr na novou sezonu se mu rovněž nerýsuje špatný. Vedení nakonec udrželo žádané duo Papadopulos, Santos, brazilskému stoperovi navíc přibyli do obrany nadstandardní parťáci v podobě Buchty a Křapky. Zajímavá alternativa přišla podpořit útočné snažení, z nedaleké Opavy se do Karviné přesunul po nejzdařilejším půlroce kariéry kreativní Aleš Nešický. Ne, z Weberovy družiny nejde hrůza, na druhou stranu to ale ani není kádr, který by patřil do druhé ligy. Tip: 13. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Různé zvěsti o odchodu Michala Papadopulose se nepotvrdily, zkušený útočník tak bude nadále stěžejním bodem, jenž budou spoluhráči v pokutovém území vyhledávat. Prosadit se nicméně hodlá polský mladík Kacper Zych, který se chytil v přípravě. Pořádně ukázat by se už měl také Vlasij Sinjavskij. Místo hravého Ostráka může mezi Čmelíka, Qoseho či Sinjavského snadno zapadnout Svoboda, další hráč se zkušenostmi z německy hovořícího prostředí. Přes mnoho zajímavých tváří v ofenzivě se hlavní karvinský skvost brousí v obraně: dvojice Eduardo Santos-Buchta má potenciál stát se jedním z nejlepších ligových stoperských párů. Pokud Brazilec ve Slezsku opravdu setrvá, nemusí se MFK obávat baráže. Na větší průlom by se nicméně Weberovi šikl ještě nějaký ten Ba Loua či Budínský. Sám Weber ostatně mezi řádky volal po náhradě za Herce. Dostal Nešického, což navzdory vzestupu v Opavě zřejmě nebude stěžejní tahoun. Ale kdoví. Tip: 12. místo.

FK Mladá Boleslav


Cíle pro sezonu

Středočeši by rádi konečně prožili povedenou sezonu s alespoň takovými výkony a výsledky, jaké si připsali na jaře. To patřili mezi špičku české ligy, což se jim ale dlouhodobě i přes tradičně vysoké ambice nedaří naplňovat. Vždyť v posledních čtyřech letech zakončili sezonu nejlépe na sedmém místě, byť díky nadstavbě a baráži o Evropskou ligu jim i tohle na předkola nakonec stačilo. Teď ale po dlouhé době jde z jejich týmu konečně strach, byť je určitě škoda, že se jim nepodařilo udržet na jaře velmi důležité Jaromíra Zmrhala s Michalem Škodou. Náhrady za ně ale dorazily velmi slušné...

Obměna soupisky

Ani tentokráte se vedení středočeského mužstva nedrželo v přestupovém období při zdi a přivedlo řadu velkých jmen. Jako volný hráč přišel po svém konci v bundesligovém Augsburgu někdejší kapitán národního týmu Marek Suchý, po vypršení smlouvy v Rizesporu se zpět do Čech vrátil i další zkušený borec a bývalý reprezentant Milan Škoda. Karel Jarolím ovšem dostane možnost začlenit do kádru i některé podstatně mladší hráče. Z brněnské Zbrojovky dorazil stále teprve osmnáctiletý útočník Daniel Fila, na hostování s opcí se do města automobilky vydal i důležitý středopolař Karviné Vojtěch Smrž. Kdo se do Mladé Boleslavi ze zápůjčky vrátil, to je brazilský šikula Ewerton, jenž se v Pardubicích předváděl ve velmi dobrém světle. Dalšími dobrými zprávami pro šíři kádru jsou příchody stoperů Dominika Plechatého s Ondřejem Karafiátem brankáře Blanska Pavla Halousky, mladého prostějovského záložníka Davida Juráska a pardubického středopolaře Ladislava Mužíka a také fakt, že stabilní člen jarní základní sestavy Dominik Preisler bude za branami škodovky působit i nadále, neboť jeho hostování z Dukly bylo přetaveno v přestup.

Takové mohutné posilování se samozřejmě nemůže obejít bez početného exodu. Milan Škoda si se svým bratrem Michalem Škodou nezahraje, neboť ten se vydal na dobrodružství na jih Čech. Odešel i další produktivní útočník Jiří Klíma a středopolař Lukáš Budínský, oba dva vypomůžou ofenzivě Baníku Ostrava. Druhý z Klímů, obránce Jakub, si zahraje v dresu nováčka z Hradce Králové. Do týmu jiného nováčka, ovšem pro změnu polské ligy, Niecieczy, byl už nastálo uvolněn Michal Hubínek, jenž se tam potká i s Murisem Mešanovićem. Alexej Tatajev přestoupil do své rodné země, kde si zahraje za Vladikavkaz, další obránce Antonín Křapka odešel do Karviné a Jakub Fulnek bude hostovat u pražských Bohemians. Do Rapidu byl prodán stále ještě mladý záložník Jonas Auer, několika hráčům pak skončilo hostování. Mezi ty patří Václav Drchal, Šimon Gabriel, Martin Graiciar, Radim Řezník, Ladislav Takács, Tomáš Malínský či Jaromír Zmrhal.

Výsledky v přípravě

FK Pardubice - FK Mladá Boleslav 1:1
FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 2:0
FK Mladá Boleslav - AS Trenčín 5:0
FK Mladá Boleslav - FK Ústí nad Labem 4:0
FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim 1:3
FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 6:1
FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov 4:1

Bilance Mladé Boleslavi v přípravě: 5 výher — 1 remíza — 1 prohra

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Už na jaře Karel Jarolím ukázal, že rozhodně ještě není vyčpělým trenérem a s Mladou Boleslaví získal slušnou porci bodů. A to zejména díky skvělému útoku, více branek totiž v kontextu celé sezony nakonec vsítila jen do pohárů postupující pětice. Defenziva však docela skřípala, důkazem čehož jsou zejména utkání s pražskými "S”, i v tomto ohledu je však velká naděje, že se to do nové sezony zlepší. Stoperský post totiž prošel velkou obměnou, bývalý reprezentační kouč má totiž nově k dispozici zahraničím ostříleného borce Suchého, ze Slavie zapůjčeného Karafiáta a talentovaného sparťana Plechatého. S kvalitními krajními beky Douděrou a Preislerem a dobře fungujícím středem zálohy v čele s Dancákem by tak mohla mít velkou příležitost zazářit útočná esa. Ta vypadají minimálně na papíře skvěle, kolik dalších klubů může říct, že má v kádru jména kalibru Škody, Matějovského nebo Skaláka. Do toho stále ještě mladí, přesto ověření Ladra, Ewerton, Smrž či Mašek a osmnáctiletý útočník Fila. To vše dává příznivcům "Bolky” naději, že za rok třeba budou chodit na evropské poháry. Tip: 5. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Na první pohled se může zdát, že se Jarolím opět pustil do nekontrolovatelného sběru pokémonů, ve skutečnosti však víc mnohem hráčů automobilové město opustilo. Vedle čistky získala Boleslav zkušeného a stále kvalitního střelce, v lize snad najde uplatnění i Suchý, vedle něhož může nadále růst 23letý Šimek. Marek Matějovský po zranění ukázal, že i před čtyřicítkou má klubu pořád co dát, zvlášť když za něj pracuje na velkém prostoru působící Samuel Dancák, jenž je schopen míč převzít od stoperů a vyvést jej k výše postaveným spoluhráčům. Na levé straně obrany se zase výborně uchytil další někdejší hráč Dukly Preisler. Radost Jarolímovi jistě udělala zdařilá příprava Fily, zároveň zkušený kouč doufá, že Tomáš Ladra naváže na uplynulou průlomovou sezonu. No a pokud se na zlaté časy rozpomene Jiří Skalák, kvalitní kostra mužstva je nabíledni. Tip: 5. místo.

Bohemians Praha 1905


Cíle pro sezonu

Po rozháraném podzimu Luděk Klusáček výsledky své Bohemky po zimní pauze stabilizoval a Klokani by se dali označit za remízového krále jarní části. Vždyť z jednadvaceti utkání jich hned jedenáct, tedy více než polovinu, zremizovali. A jelikož se jim několikrát povedlo i zvítězit, zachránili se s naprostým klidem a dokonce pokukovali po horní polovině tabulky. A právě k tomuto počinu budou v nadcházející sezoně vzhlížet, a pokud by se jim povedlo svůj vysoký standard udržet po dobu celého ročníku, není to vůbec nereálné. Zvlášť když vezmeme v potaz, že takové Slovácko se bude muset srovnat s účastí v evropských pohárech a tím pádem hustějšímu programu, Pardubice zase s odchodem několika opor a taková Sigma se změnou trenéra.

Obměna soupisky

Kádr Klokanů patří mezi ty, které byly zachovány v podobném stavu, v jakém končily minulou sezonu. Po konci nepříliš vydařeného hostování v Ďolíčku končí stoper Lukáš Pokorný, podstatně větším problémem může být ztráta útočníka Matěje Pulkraba, jenž se do přípravy zapojil v mateřské Spartě. Německý bek Till Schumacher sice nadále je hráčem Bohemians, avšak už dříve vyslovil přání odejít a hledá si tak angažmá. Navíc alespoň na čas míří pryč i Antonín Vaníček, jeho působištěm pro nadcházející rok bude Jablonec.

Příchodů sice co do počtu nebylo mnoho, avšak kvalitativně jsou to pro Bohemku zajímavé akvizice. Za Vaníčka byl opačným směrem vypůjčen útočník Jan Chramosta, z Mladé Boleslavi bude ve Vršovicích hostovat Jakub Fulnek a na přestup z Plzně přichází i evropskými poháry ostřílený bek či křídelník Jan Kovařík. Do toho byl jako volný hráč po konci smlouvy v sestupující Příbrami podepsán Martin Nový a z hostování ve druholigovém Ústí nad Labem se vrátil Matěj Koubek.

Výsledky v přípravě

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 3:1
Bohemians Praha 1905 - FC Sellier & Bellot Vlašim 3:5
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 0:2
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 2:3
SKN St. Pölten - Bohemians Praha 1905 1:0
Achmat Groznyj - Bohemians Praha 1905 1:3
FK Senica - Bohemians Praha 1905 0:5


Bilance Bohemians v přípravě: 4 výhry — 0 remíz — 3 prohry

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Jednoznačnou výhodou zeleno-bílých by měla být již výše zmíněná stabilita kádru. Vzadu to sice co do jmen žádná sláva není, avšak talentovaný gólman Bačkovský už v uplynulé sezoně ukázal, že v něm něco je a obránci se na něj mohou spolehnout. V defenzivě najdeme zejména nenápadné dříče v čele se synonymem pro tento výraz Martinem Dostálem, označit se však takto dají i jeho parťáci Bederka, Köstl či Vondra, na beku pak může naskočit i univerzál Kovařík. V záloze to pak je pro diváky podstatně zajímavější, sledovat totiž budeme moct Osmančíka s Novákem, zároveň ale i už čtvrtou sezonu v klubu načínajícího Rusa Ljovina, ostřílené Jindřiška s Vackem nebo Petra Hronka. Pozice v útoku pak jsou zajímavými jmény dokonce přeplněné, vedle Chramosty a Koubka tam totiž naskakují i Tomáš Necid, Ibrahim Keita a David Puškáč. Suma sumárum, takovéto mužstvo by o záchranu určitě bojovat nemělo, zároveň jej ale nemůžeme očekávat o moc výše než v poklidném středu tabulky. Tip: 11. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Což o to, Klokani by tentokrát jistě rádi neprospali podzim, to by se jim však nesměla plnit marodka. Ďolíček se zdá být zakletý — ještě pamatujeme doby Martina Haška, který ve vysokém počtu zraněných plejerů hledal alibi, nutno ale uznat, že jeho nářek byl často oprávněný. Klusáček by si rovněž mohl pozoufat. Vždyť minimálně na půl roku přišel o nejlepšího stopera Bohemians z posledních sezon Lukáše Hůlku. Fit není ani Nový, jeden z mála slušných hráčů, kteří zbyli ze sestupující Příbrami. Veterána Josefa Jindřiška trápí koleno, ofenzivě zase nemohou vypomoct Keita, Michael Ugwu a mladý Pavel Osmančík. V prvních čtyřech kolech navíc Klusáčkova družina narazí na těžké kalibry v podobně Plzně, Jablonce a Sparty. Rozpaky vzbuzuje i pohled na posily — Kovařík by si své ještě měl odehrát, ovšem Fulnek již v Mladé Boleslavi poněkud uvadal a Chramosta v Jablonci převážně leštil lavičku. Jarní vzestup tentokrát může znamenat jen útěk z bryndy. Tip: 13. místo.

SK Sigma Olomouc


Cíle pro sezonu

Velké "uff” se z útrob Androva Stadionu ozvalo poté, co jeho prostory opustil Radoslav Látal. Po odchodu neoblíbeného kouče si hráči konečně mohli ulevit, jak to mezi nimi a trenérem dřelo (což bylo veřejným tajemstvím minimálně od "kauzy Pilař”). I proto Sigma během Látalova dvouletého působení zažila jen jeden vcelku povedený podzim, jinak se Hanáci ideální fazóně moc neblížili. Olomouc přitom po pořádném fotbalovém gáblu lační, a tak se k Mlýnskému potoku vrátil Václav Jílek, jenž poměrně nedávno vyvedl Sigmu z temnoty a po letech ji přivedl do Evropy. Od Jílka se všeobecně očekává restaurace práce s mladými odchovanci, což je však věc, která na Hané fungovala i během Látalova intermezza. Víc než rozkvět mládeže by fandy Olomouce měla trápit nadále chybějící finanční injekce do klubu, která je po krachu jarních jednání pořád v nedohlednu.

Obměna soupisky

Hanáci si očividně dávají pozor na to, aby při jednáních zachovali s protistranou korektní vztahy. Aleš Mandous se tak přestěhoval do Prahy, opačným směrem však na hostování putoval Jan Stejskal, jenž by měl hájit záda jedničce Matúši Macíkovi. Pro Olomouc nakonec dobře dopadla přetahovaná o útočníka Antonína Růska, jehož z Brna následoval také defenzivní středopolař Jan Sedlák. Pod Špilberk naopak přestoupil Jiří Texl, s nímž bude stejnou barvu dresu minimálně půlrok sdílet obránce Jan Štěrba. Po roční zkušenosti v Belgii se na Andrův stadion vrátil stoper Václav Jemelka, po putování v zahraničí dorazil také forvard David Vaněček.

Vedle Mandouse se Sigma musí vyrovnat zejména s odchodem dlouho věrného Davida Housky. Jinak Olomouc kádr spíš efektně čistila. Milan Kerbr kvůli zdravotním trablím ukončil kariéru, Jaroslav Mihalík po půlroce zmizel v polské Cracovii, Jean Luc Assoure po pouhých 20 ligových minutách hledá šanci jinde, chorvatský útočník Dominik Radić se alespoň na jednu sezonu přesunul do Seredi. Vedle Jiřího Slámy, jenž se vrátil do Pardubic, by hostovat nadále měli též Jakub Trefil, Tomáš Zlatohlávek i Jiří Spáčil, po roce v Prostějově se naopak pod Jílkem snaží prosadit odchovanec Jakub Matoušek. Další navrátilec z prostějovského SK Juraj Chvátal vyhrál souboj se Stephanem Alvesem De Almeidou o pozici druhého krajního obránce. Vedle De Almeidy neuspěl na zkoušce ani obránce Marek Kodr, ruský útočník Egor Golenkov zatím zůstává v B-týmu.

Výsledky v přípravě

SK Sigma Olomouc - MFK Vyškov 3:0
SK Sigma Olomouc - FC Zbrojovka Brno 2:0
SK Sigma Olomouc - ŠFK Sereď 2:1
SK Sigma Olomouc - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0
SK Sigma Olomouc - FC Midtjylland 1:2
SK Sigma Olomouc - Zagłębie Lubin 1:1
SK Sigma Olomouc - Arka Gdynia 1:1

Bilance Olomouce v přípravě: 4 výhry — 2 remízy — 1 prohra

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Odchod dvou velkých opor Mandouse a Housky by nemusel Hanáky tolik poznamenat zejména díky udržení ostatních důležitých plejerů a solidním pohybům směrem dovnitř. Navrátilec z hostování Jemelka vyztuží obranné řady, záda bude celé defenzivní řadě krýt host z pražské Slavie Jan Stejskal. Ovšem velká očekávání jsou i od ofenzivních posil, zejména tedy od žádaného Antonína Růska a Davida Vaněčka. Jak ve spolupráci se staronovým trenérem zvládnou vylepšit počet vstřelených gólů, to je ale otázkou, neboť ani jeden v uplynulé sezoně produktivitou zrovna neoplýval. Přitom by Sigma rozeného střelce potřebovala jako sůl, neboť v uplynulém ročníku se častěji prosazoval jen záložník González, z útočníků pak byl nejlepší Martin Nešpor s pouhými čtyřmi zásahy. Kouč Jílek určitě může herní projev Olomouce pozvednout, že by s ní ale zase atakoval evropské poháry, to je velmi nepravděpodobné. Tip: 12. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Ze všech "Jílkových dětí” setrvali v Olomouci už jen Václav Jemelka, Martin Hála a Tomáš Zahradníček. Sladký, Plšek, Kalvach, Houska, Texl... ti všichni už jsou fuč. Sigma se zkrátka za dva roky dost změnila a Jílek bude muset staré podklady přece jen značně přepsat. K ruce má nicméně novou hanáckou mládež. Mojmír Chytil započne už třetí plnohodnotný ročník, ještě nadějněji se jeví mladší Kryštof Daněk s Jáchymem Šípem, oba narozeni v roce 2003. Do 24 let se přitom vejdou ještě Radek Látal, Pavel Zifčák, Patrik Slaměna, Ondřej Zmrzlý, Florent Poulolo i již zmínění Stejskal, Růsek a Matoušek. Jílkovi se tedy především v útoku rýsuje nová školka, rozhodně by se však hodil i nějaký talentovaný obránce po bok stárnoucích Beneše s Vepřekem. Z toho důvodu se nepříliš pochopitelně jeví Slámovo hostování v Pardubicích, Východočeši navíc na 22letého univerzála mohou uplatnit opci. V přípravě se též ukázalo, že nepříliš konstruktivní střed pole obsazený Sedlákem, Breitem a Greššákem nenahradí Housku jen tak. Nějakou chvíli zřejmě potrvá, než Jílek celý stroj vyladí. Tip: 9. místo.

Autor: Ondřej Vaculík, Martin Vejdělek

Komentáře (47)

Přidat komentář
Bakary3

Kam ma jit ten Houska, vi nekdo? Dobry hrac, snad zustane v lize nez nejaky Polsko, Madarsko ...

Reagovat
andrew96

Spekulovalo se o Dynamu, dveře otevřené má pořád v Sigmě.

Reagovat
Bakary3

Jako Budějovice? Divím se, že ho nechce Plzeň, Liberec....

Reagovat
andrew96

V Budějovicích se očividně namlsali. Plzeň (pokud nebudeme brát v úvahu aktuální marodku) jej asi úplně nepotřebuje. Do Liberce by ale pasoval, pravda.

Reagovat
Bakary3

Jo, pravda, nepřemýšlel jsem tolik o konkurenci, spíš jsem myslel klub tohohle levelu, nebo třeba Jabka, proč ne Baník ?? ... zajímavý, čekal bych o něj větší zájem.

Reagovat
andrew96

S Baníkem probíhaly námluvy v minulostí, teď mají střed pole dost narvaný. O Jablonci se hovořilo, na druhou stranu může Radovi při rotaci 15 hráčů stačit to, co už má.

Já se obávám, že nakonec zakrní v Olmiku.

Reagovat
Puskas

On chtěl prý spíše do ciziny než k nám.

Reagovat
Banikovec7

Ja myslim, ze zajem by o nej byl ve spouste klubu u nas, jen to trosku vypada ze precenil sve kvality a myslel si, ze o nej bude velky zajem i venku a moc to nevypada.

Reagovat
skat

U Slovanu je problém to, že by chtěla Olomouc i Houska nějaké peníze :D

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan je kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se křeníš? Evidentně postupují odzadu podle loňské tabulky. Slovan bude příště.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
GrimeBaller98

v minule sezone byl vys nez tyhle kluby, i kdyz tuto sezonu tomu zrejme tak nebude

Reagovat
widlak

To e říká každou sezonu

Reagovat
GrimeBaller98

rika a vzdycky jsem proti tomu. Ale ted je ten kadr opravdu asi nejslabsi co pamatuju

Reagovat
skat

Zase nebudou hrát předkola pohárů, takže bychom nemuseli nabrat takovou ztrátu ze začátku, jako loni. Takže ve výsledku by to mohlo být +/- stejné jako loni. Každopádně postup do pohárů bych úplně neočekával.

Reagovat
widlak

Z trochu jiného soudku. Tak mě včera napadlo s návratem TGS23 do Slovanu a jeho plánovaným přechodem do managementu - myslíte, že by se mohl stát majitelem klubu? Možná ne finančně, ale že bude tím, kdo bude mít rozhodující slovo. Vůbec nevím, kolik mohl ve Werderu vydělat, aby mohl směřovat takto vysoko.

Reagovat
skat

Na majitele to asi nevidím, ale řekl bych, že by mohl jít cestou Nezmara. Tedy do sportovního úseku. Uvidíme, dle jeho vyjádření to nevidí na roční epilog v české lize jakožto hráč.

Reagovat
GrimeBaller98

Aby byl majitelem, tak by musel mit nejaky business bokem, aby to utahl, musel by mit treba prijmy z nejakeho vlastnictvi firmy a nebo treba prijmy z pronajmu bytu v Nemecku. Ale urcite nevydelal tolik, aby utahl Slovan jako majitel.

Bohuzel

Reagovat
GrimeBaller98

Tak vidim, ze jsem to spatne precetl a pochopil, sorry

Tezko rict, jestli by si Karl a Kleibl pustili Gebreho takhle k sobe, ale na pozici Nezmara by se mohl uchytit

Reagovat
widlak

Na druhou stranu Karlovi je 75, Kleiblovi 63 - za pár let také budou uvažovat o předávání díla. Karl to řídí s rodinou. Otázkou je, jestli se synové budou chtít věnovat fotbalu, nebo na to někoho mít. Tam by mohl TGS23 přijít na scénu. Samozřejmě po pár letech v klubu.

Reagovat
skat

Synové, ani jeden, to nechtějí.

Reagovat
GrimeBaller98

To mas pravdu, me hrozne desi ta zaloha, tam neni proste nic

Reagovat
ratusek

Bolka v žádném případě pátá nebude

Reagovat
GrimeBaller98

tajne doufam, ze to tam Jarolim rozesere stejne jako to dopadlo ve Slavii

Reagovat
ratusek

Taky tak

Reagovat
skat

Navíc tam by asi takové haló okolo možného krachu a taková obrovská snaha o záchranu, jako na byla na slavii by se asi nekonala a pro Boleslav by to mohlo být fatální.

Reagovat
hodjohn

S takovou obměnou kádru se to rovná takřka jistotě.

Reagovat
Imos

Reagovat
Bohemak12

Věřím , že budeme v TOP 10 . Ten kádr nemáme špatný .

Reagovat
John Obi Mikel

Musíte se snažit i na podzim

Reagovat
Bohemak12

Když vidím ten los prvních kol , tak to mám vypočítané po 4 kolech , tak na 3 body

Reagovat
John Obi Mikel

Pak odvolají Klusáčka a vrátí se Hašek

Reagovat
skat

Oba

Reagovat
John Obi Mikel

Všichni tři

Reagovat
Bohemak12

V rámci úspor by nás trénoval Krejčí společně s Pardubicema

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Banikovec7

Nemate, ale to letos skoro nikdo.

Reagovat
Mr.Mike

Jo taky se mi ten tym celkem libi.. Chramosta bude fajn posila

Reagovat
Spalovač šancí

Každopádně Bolka docela omezila počet hráčů, kteří v ní hostovali. To by mělo mít z dlouhodobějšího hlediska pozitivní efekt

Reagovat
GrimeBaller98

a naklady na platy ji stouply treba o 200 procent.

To neni moc pozitivni efekt.

,, Jarolym'' to pohrbi a uprimne v to doufam

Reagovat
ratusek

Reagovat
skat

Jo platy odpadlíků ze slavie a sparty jsou to, co jim brání se uchytit někde v čechách, kde by o ně byl zájem a mohli by se dobře rozehrát. Proto tito nepřestupují, ale jen hostují s tím, že radši nebudou hrát proti mateřským týmům. Ty dva zápasy radši oželí a nechají ho vyplácet mateřský oddíl.

Reagovat
Spalovač šancí

Bolka úplně problémy s penězi nemá. Navíc nechápu, proč to házet na Jarolíma. Je to jen trenér, nikoliv jednatel, který schvaluje.

Reagovat
Greny

to je tvuj nazor .. ja zas mohu napsat .. Bolka nasla odvahu a misto odvolani treneru proste vyhodila hrace

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka a Boleslav kdyby spadnuli, tak se vubec nic nestane, strasne nezajimave kluby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele