Finále MOL Cupu bude pískat stejně jako ligové derby sudí Černý

01.05.2023, 18:02
Aktuality

Středeční finále domácího poháru mezi Spartou a Slavií budou řídit stejní sudí jako nedávné ligové derby na Letné. Jako hlavní bude souboj pražských rivalů opět rozhodovat Dalibor Černý, jeho asistenty znovu budou Ivo Nádvorník s Kamilem Hájkem a u videa bude Jan Petřík. Delegaci dnes zveřejnila komise rozhodčích FAČR.

Černý v polovině dubna řídil své první pražské derby v kariéře a za výkon ho po remíze 3:3 ve šlágru 27. ligového kola pochválili aktéři utkání i komise rozhodčích.

Osmadvacetiletý arbitr z nastupující generace sudích zvládl přímý souboj o první místo v tabulce bez výraznějších chyb. Za stavu 0:2 po necelé hodině hry správně nařídil penaltu, z níž Sparta snížila na 1:2. Celkem rozdal v derby 10 žlutých karet, pět na každé straně.

Verdikty rozhodčích v minulých ligových zápasech vyvolaly velké emoce. Sparta v posledních čtyřech kolech základní části zahrávala pět penalt, z toho dvě při nedělní výhře 3:1 v Liberci. Podle komise rozhodčích ale sudí oba pokutové kopy nařídili správně. Letenští neměli penaltu zahrávat pouze v 28. kole při remíze 1:1 na Slovácku.

Finále MOL Cupu bude mít výkop ve středu v 19:00. Hrát se bude na stadionu Sparty coby hůře umístěného týmu v pohárovém koeficientu. Půjde o souboj dvou nejlepších ligových celků - Sparta vede před nadstavbovou částí tabulku o dva body před Slavií.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
lampas

Hlavně mu dejte pořádný školení, jak se dělá suchý hajzl, aby se chlapec zase neztrapnil

Reagovat
Y.N.W.A

pískal dobře, ale chtělo by to zaškolit víc mladejch na tyto velký zápasy, nemůže všechno pískat jeden černý

Reagovat
Tribuna gauč

To jméno mu hodně pomáhá aspoň mu nemůžou nadávat rasisti hnusní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele