Kolář: Vážíme si podpory fanoušků. Bylo to, jako kdybychom hráli doma

04.05.2023, 08:59
Aktuality

Brankář Ondřej Kolář ze Slavie po vítězném finále domácího poháru se Spartou (2:0) ocenil fanoušky vršovického celku. Zápas se hrál na Letné, výhodu klasického domácího prostředí ale Sparta neměla, neboť oba kluby dostaly pro své příznivce stejný počet vstupenek. Podle Koláře fanoušci Slavie vytvořili týmu domácí atmosféru. Během utkání se dokonce přistihl, že s nimi pokřikuje. Proti Spartě neprohrál ani 14. soutěžní derby a doufá, že sérii protáhne i v nadcházející ligové nadstavbě.

"Atmosféra neskutečná. Běžně říkám, že si nevšímám, co naši fanoušci předvádějí, ale dneska jsem si to užíval celý zápas. Koukal jsem na jejich chorea a přistihl se, že jsem s nimi i pokřikoval. Bylo to neuvěřitelné. Moc si vážíme, jaké máme fanoušky, protože nám vytvořili domácí atmosféru. Každý z našeho týmu si toho váží," řekl Kolář v rozhovoru s novináři.

V kariéře získal už čtvrtý domácí pohár, z toho třetí se Slavií. Poprvé triumfoval s Libercem. Vítězství ale označil za pravděpodobně nejcennější. "Je to největší zápas v republice a bylo to finále. O to víc si toho vážíme. Pomohli nám fanoušci. Nebylo to, jako kdybychom hráli venku, ale doma. Užíval jsem si to a moc si vážím zisku trofeje," uvedl osmadvacetiletý Kolář.

V dresu Slavie neprohrál ani 14. soutěžní duel proti Spartě. "Kluci si z toho dělali srandu. Říkali, že jich mám třináct a dneska si jedu pro čtrnáctý. Říkal jsem, ať to nezakřiknou. Tuhle statistiku registruju a moc si toho vážím. Čtrnáctkrát neprohrát se Spartou je fantastické. Doufám, že letos přibude i patnáctý zápas," prohlásil Kolář s narážkou na další ligové derby, které se odehraje v sobotu 13. května opět na Letné ve 2. kole nadstavbové skupiny o titul.

Vršovičtí nepodlehli Spartě ani ve třetím zápase v sezoně. V říjnu porazili odvěkého soupeře v nejvyšší soutěži 4:0, v polovině dubna se na Letné hrálo 3:3. Kvůli nedělní remíze 1:1 s Hradcem Králové a souběžné výhře Sparty v Liberci 3:1 ale Slavia v lize klesla za rivala o dva body na druhé místo.

"Nechci zakřiknout, že jsme lepší (než Sparta). Zvládli jsme to, ale každý zápas je jiný. Myslím si, že nám to pomohlo, protože s Hradcem to nebylo optimální, moc se nám to nevyvedlo. Věřím, že jsme se vrátili zpátky na koně a že se nám bude dařit," uvedl Kolář.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Vinci

To je bohužel pravda. Obrovská ostuda pro fans Sparty

Reagovat
kovi610

Byli tam spartanští vubec? Neco podobnýho jak když na Barcu přijeli Frankfurtáci...

Reagovat
Coutinho10

vypadalo to jako velká nevýhoda, ale nakonec takto ideální, že se to hrálo u nich, ten pocit vyhrát finále, na jejich hřišti je o to sladší

Reagovat
Spalovač šancí

Holt neutrální hřiště, nic jiného se nečekalo. Jedině Banikovci by byli na stejné úrovni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele