Po finále poháru se snad budou řešit výkony a ne věci okolo, věří Krejčí

02.05.2023, 19:29
Aktuality
Ladislav Krejčí (© AFP)

Po vynucené pauze kvůli trestu za karty v nedělním utkání posledního kola základní části první ligy v Liberci se do sestavy fotbalistů Sparty ve středečním finále MOL Cupu proti Slavii vrátí kapitán Ladislav Krejčí mladší. Čtyřiadvacetiletý defenzivní univerzál si před derby na Letné přeje hlavně to, aby se po utkání řešily výkony na hřišti a ne věci okolo. Nemyslí si, že výsledek pohárového finále ovlivní následný boj o ligový titul mezi oběma pražskými rivaly.

"Zítřejší triumf může být pro jeden tým určitá vzpruha, ale je to boj na dvou frontách. Může to být jedině plus, ale cesta k druhé trofeji je ještě dlouhá a může se stát cokoliv. Vzpruha to určitě může být. Potom už je to jen o udržení koncentrace, přepnutí zpátky na ligovou soutěž a uvědomění si těch cílů, které máme," řekl na tiskové konferenci Krejčí.

Poslední ligové derby v polovině dubna nabídlo na Letné atraktivní podívanou a remízu 3:3. Krejčí doufá, že podobné to bude ve středu. "Jsem přesvědčený, že i my jsme součástí kultury, kterou společně tvoříme. Doufám, že se to povede minimálně v podobném měřítku a i v ochozech to tak bude vypadat. A bude to opět krásný zápas, na který se bude vzpomínat, ať už to dopadne jakkoliv. Že se nebudou řešit věci okolo, ale to, kdo předvedl lepší výkon na hřišti. To by bylo nejhezčí," přál si Krejčí.

Jeho tým díky nedělní výhře v Liberci poskočil před nadstavbou do čela ligové tabulky o dva body před Slavii, která jen remizovala doma s Hradcem Králové 1:1. "Do zápasu jdeme oba týmy stejně namotivované a se stejným chtíčem získat trofej. Navíc v takovém zápase, jako je derby a při takové atmosféře, kterou jsem ještě nezažil, že stadion bude rozdělený padesát na padesát. Moc se na to těšíme. Uvidí se zítra, kdo měl větší výhodu," přemítal Krejčí.

Český reprezentant si zahraje finále poháru potřetí. Zatímco v roce 2020 Sparta v Liberci zvítězila, vloni na Slovácku neuspěla. "Pamatuji si samozřejmě obě finále. Určitě vím, co chci zítra prožívat. Pamatuji si, co říkával Bořek (Dočkal). Že tyto úspěchy a získané trofeje nejvíce tvoří pouto ke klubu, ke spoluhráčům a celému týmu. Tohle určitě budu zmiňovat a věřím, že k tomu tak přistoupíme," dodal Krejčí.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Výkony sudích no

Reagovat
Rothbard

Výkony rozhodčích no.

Reagovat
vceradnesazitra

Penaltička bude?

Reagovat
Ferda Kokeš

Penaltička byla?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Ferda Kokeš

Teď čekám navenek brutální zářez Sparty. Jedna desítka v první poločase.

Reagovat
Rudy

Profesionalni pristup rozhodcich a rovina se asi ocekavat neda.? Takze ode zdi ke zdi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele