Evropská liga - preview osmifinálových dohrávek

05.08.2020, 09:26, aktualizováno 06.08.2020, 08:41
Previews
Evropská liga bude dnes večer znát všech osm účastníků čtvrtfinále letošního ročníku. Krůček od postupu je Leverkusen a ještě lepší výchozí pozici bude mít Basilej. Wolverhampton se střetne s Olympiakosem, v souboji na jeden zápas si to rozdají Sevilla a AS Řím...
1. zápasy
Sevilla FC - AS Řím  (čtvrtek 18:55)
Sevilla se po delší odmlce od konce LaLigy vrací do vod, které důvěrně zná. Pořád je totiž ve hře o triumf Evropské ligy, který by byl jejím již šestým! V osmifinále hraném na jediné utkání bude jejím soupeřem AS Řím, který ke konci ligy nabral velmi dobrou formu.

MSV-Arena v Duisburgu bude coby neutrální půda hostit souboj dvou velmi atraktivních týmů, které vyznávají ofenzivní fotbal. Na straně jedné stojí Sevilla, která je v Evropské lize jako doma. Doposud se žádný jiný klub neradoval z trofeje v tolika případech - Sevilla se vítězem Evropské ligy stala už pětkrát. Od doby, kdy byla Evropská liga oficiálně zavedena, tedy v sezoně 2009/2010, ji Sevilla opanovala třikrát, konkrétně v letech 2013-14, 2014-15 a také v následujícím roce.

Mírným favoritem je také nyní. Ve čtvrtek v podvečer vyběhne na trávník tým, který skončil v nabité LaLize na skvělém čtvrtém místě jen o skóre za třetím Atléticem Madrid. Sevilla opět předvedla, že do Ligy mistrů po právu patří, ale ještě než se pustí do základních skupin nejprestižnější klubové soutěže světa, chce si připsat další titul. A šance na to rozhodně má. Poté, co se vrátil do čela Sevilla, či spíše jejího sportovního směřování ředitel Monchi, Sevilla zase šla o něco nahoru.

Pod vedením trenéra Julena Lopeteguiho, mimochodem velkého kamaráda římského trenéra Paula Fonsecy, předvádí opět velmi solidní výkony a pravidelně dokáže vítězit. V posledních deseti duelech Sevilla neprohrála ani jednou a největším zklamáním tak zůstala polovina června a čtyři remízy v řadě. Nebýt tohoto výpadku, dost možná by mělo Atlético velké potíže s třetí pozicí.

V rámci Evropské ligy možná Sevilla mohla být ráda za to, že udeřila pandemie, protože s předchozím soupeřem měla velké potíže. Nad rumunskou Kluží nedokázala vyhrát ani jednou a dál šla jen díky lepšímu skóre na půdě soupeře. O velkém štěstí mohli nicméně hovořit i Římané, kterým zle zatápěl belgický Gent.

Sevilla bude rozhodně mnohem víc odpočinutá než její sok, kterému skončila liga teď v sobotu. A další dobrou zprávou je i zdravotní stav Tomáše Vaclíka, který by měl podle posledních zpráv být do zápasu připraven. Se Sevillou se AS ještě nikdy oficiálně nesetkalo, ale s italským fotbalem jako takovým má Sevilla své zkušenosti. Naposledy minulý rok vyprovodila ze soutěže městského rivala AS, Lazio.

Římané vyhráli jen jedno jediné utkání v posledních devíti duelech Evropské ligy, což je tristní bilance. Moc jim v tomto ohledu nefandí ani jméno hlavního arbitra, kterým byl určen Holanďan Kuipers. S ním AS vyhrálo jen jeden duel. Tým trenéra Fonsecy se navíc bude muset obejít bez Chrise Smallinga, který se po vypršení smlouvy vrátil z hostování do Manchesteru, čímž obrana AS notně utrpěla. Do hry se ale Vlkům vrací Lorenzo Pellegrini a do formy se dostal také talentovaný záložník Zaniolo. Problémem by naopak mohla být absence Jordana Veretouta, který z důvodu karet nesmí nastoupit.

Jinak ale AS hýří optimismem. Ligu zakončilo na pátém místě a vybojovalo si přímý postup do Evropské ligy, přičemž za sebou nechalo AC Milán nebo Neapol. V poslední generálce na poháry navíc AS porazilo Juventus, ačkoli od začátku prohrávalo. Se španělskými soupeři ale Giallorossi nemají dobré zkušenosti. Vyhráli nad nimi jen jednou v sedmi duelech a pětkrát z nich nedokázali skórovat.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilon - Banega, Fernando, Torres - Ocampos, De Jong, Munir
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Mancini, Ibañez, Kolarov - Bruno Peres, Cristante, Diawara, Spinazzola - Zaniolo, Mchitarjan - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.33 - 3.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Getafe CF  (středa 21:00)
Inter zakončil sezonu Serie A na vynikajícím druhém místě o bod za Juventusem a teď má šanci na další velký úspěch. Ve středu večer se totiž ve Veltins Areně postaví proti španělskému překvapení Getafe. To naopak zažilo velmi špatný závěr sezony a musí rychle najít formu.

Asi málokoho překvapí, že jasným favoritem tohoto duelu bude Inter. Na rozdíl od mnoha jiných zápasů se toto utkání odehraje na neutrální půdě, aby se smazala jakákoli výhoda plynoucí z domácího prostředí. Jelikož Inter neodehrál vinou koronavirové pandemie s Getafe první utkání, o postupujícím se rozhodne v jediném zápase. A to je šance i pro Španěly, protože v jediném zápase se může stát úplně cokoli.

Inter jde do utkání v mnohem lepší formě. Z posledních deseti kol Serie A prohrál jednou a už ve třech minulých zápasech vyhrál. Gól dostal tým kolem brankáře Samira Handanoviče naposledy ve 34. kole od AS Řím, s nímž remizoval. Pak ale obrana se třemi stopery odolala Fiorentině, Neapoli a naposledy zastavila dokonce Atalantu. Tu porazila díky brankám D‘Ambrosia s Youngem a Inter díky tomu mohl slavit konečné druhé místo.

To ale bylo pro trenéra Conteho málo, který dostal po utkání chuť pořádně ze sebe dostat veškeré negativní pocity nahromaděné za celou sezonu. Nepěkně se opřel přímo do prezidenta i vedení, což v italském prostředí prahnoucím po senzacích vyvolalo nespoutanou bouři. Nálada v kádru nyní není úplně pohodová, což možná před tak důležitým utkáním nebyl úplně nejlepší moment. Ale Italové jsou známí tím, že v krizi podávají velmi dobré výkony.

A Inter to slovy někdejšího Conteho asistenta Angela Alessia bude chtít dokázat. "Cokoli Antonio Contě dělá, dělá pro vítězství. Vždycky chce vyhrávat, kdykoli je to možné a je to pro něj jediný výsledek. Všechno, nad čím přemýšlí, se řídí podle touhy vyhrávat. A to samé chce pro Inter v příští sezoně. Navzdory zdání se teď nenechá vyvést z klidu a pokusí se určitě vyhrát i celou Evropskou ligu, protože cítí, že na to jeho tým má."

Conte do zápasu nemůže nominovat zraněnou dvojici Vecino - Sensi, dohodl se ale s Manchesterem United na prodloužení spolupráce s Alexisem Sánchezem. Getafe nenominovalo jen Ericka Cabaca.

Poklonu Interu vysekl i trenér Bordalás. "Inter je v rámci Evropy jeden z absolutně top týmů. A má skvělého trenéra, kterého pro jeho umění velmi respektuji. Bude to zápas našeho života, každý do toho musí dát maximum. Jen je škoda, že neuvidíme zaplněné San Siro," lituje zkušený trenér.

Jeho mužstvo podávalo před propuknutím pandemie skvělé výkony a blížilo se Lize mistrů. Jenže po restartu ligy se jeho forma ztratila a Getafe nakonec okupuje až osmou příčku, takže se v příští sezoně pohárů nedočká. Leda by vyhrálo Evropskou ligu...
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva, Barella, Brozović, Young - Eriksen - Lautaro Martinez, Lukaku
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damián Suárez, Djené, Timor, Olivera - Nyom, Arambarri, Maksimović, Cucurella - Mata, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.41 - 5.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Odvety
Bayer Leverkusen - Rangers FC  (čtvrtek 18:55), první zápas: 3:1
Leverkusen má slušně nakročeno k postupu mezi osmičku nejlepších v Evropské lize. Potřebuje doma v odvetě pouze uhájit dvougólový náskok, který si vytvořil v prvním měření sil na půdě Rangers. Je však velkou otázkou, v jakém rozpoložení na hřiště vstoupí. Vždyť celý měsíc, na rozdíl od svého protivníka, se nesetkal s žádným soutěžním utkáním.

Od vítězství Bayeru na Ibrox Stadium uplynulo téměř pět měsíců. A ačkoli má mužstvo trenéra Petera Bosze situaci pevně ve svých rukou, domácí stratég by nerad něco podceňoval. Už jenom proto, že Rangers ve čtyřech přípravných zápasech čtyřikrát vyhráli, skolili přitom Nice nebo Lyon, navíc vstoupili dobře také do nového ročníku Scottish Premiership.

Hosté jsou evidentně v dobrém rozpoložení. Byť i tak budou mít velmi složitou úlohu, potřebují totiž v Německu skórovat aspoň třikrát, aby mohli usilovat o proklouznutí do další fáze. "Ještě není konec," upozorňoval své svěřence Bosz. "Nečeká nás lehký souboj. Rangers nejenom že v přípravě váleli proti dobrým týmům, ale zároveň ani jednou neinkasovali."

Evropská liga může pro domácí představovat skvělou šanci, jak zapomenout na nepříjemné události ze závěru restartované sezóny. V Bundeslize během posledních dvou kol přišli o strategickou čtvrtou příčku v tabulce na úkor Mönchengladbachu, ztratili tak možnost zahrát si na podzim Ligu mistrů, a to navíc neúspěšně bojovali taktéž ve finále DFB-Pokalu.

Bosz nebude moci počítat jistojistě se suspendovaným Keremem Demirbayem a Mitchellem Weiserem, nepříjemné zranění na delší dobu utrpěl zkraje července Paulinho, přičemž do karantény se kvůli nemoci COVID-19 dostal čerstvě Nadiem Amiri. "Něco takového se může stát komukoli z nás. Musíme být opatrní. Bohužel taková doba je," uvedl domácí kouč.

Na dva týdny dostali hráči Die Werkself volno, v posledních dvou týdnech již poctivě trénovali. Trochu překvapivě si Leverkusen žádný testovací přátelák před tímto mačem nedomluvil. "Nevím, jestli je výhodou, že jsme měli pár dní dovolenou. Těžko můžeme odhadovat našeho soka. Na tyhle otázky si odpovíme až na konci," pokračoval Bosz.

Hostům se ve Skotsku, na rozdíl od německé nejvyšší soutěže, restart soutěže nepoštěstil. I když volme v případě nynějšího střetnutí spíše jiná slova. Tým kolem manažera Stevena Gerrarda by měl být alespoň plný fyzických sil a elánu. Určitě ho dostala do jakési pohody i první ligová výhra v Aberdeenu, kde nakonec zvítězil nejtěsnějším možným způsobem.

Dobrou zprávou pro Rangers je také dispozice klíčového článku ofenzívy Alfreda Morelose. Ten má údajně brzy zamířit do francouzského Lille. "Je to pořád náš hráč. A já nemám problém ho využít," říkal Gerrard. "Soustředí se plně na tenhle zápas. Je v pořádku, je připravený, chce hrát. Dokud se věci nezmění, budu šťastný, že tu s námi je," mínil.

Anglický lodivod se bude muset obejít bez vykartovaného Glena Kamary, na marodce je i nadále Nikola Katič, zdravotní potíže trápí údajně též Jermaina Defoea, ale jeho start není úplně vyloučený. Hrát nebudou moci ani nové posily Kemar Roofe, Jon McLaughlin, Leon Balogun či Cedric Itten. "Dáme do utkání vše, to nejlepší, co v nás je," dodal Gerrard.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tapsoba, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger, Aránguiz - Diaby, Havertz, Bailey - Volland
Rangers FC - pravděpodobná sestava:
McGregor - Tavernier, Goldson, Edmundson, Barišič - Jack, Arfield - Hagi, Aribo, Kent - Morelos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.25 - 5.18
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Wolverhampton Wanderers - Olympiakos Pireus  (čtvrtek 21:00), první zápas: 1:1
Anglický Wolverhampton letos nezažívá úplně špatnou sezónou, nicméně se svým ligovým vystoupením nakonec nebude spokojen a proto se chce ukázat v Evropské lize. V osmifinálové fázi vyzve velmi nepříjemný Olympiakos, na jehož půdě před necelými pěti měsíci uhrál nadějnou remízu 1:1 a do odvety tak půjde jako mírný favorit. Nicméně v mnohem lepším rozpoložení se nacházejí hosté, kteří se nedávno vrátili na řecký trůn.

Domácí celek před pauzou vynucenou pandemií koronaviru bojoval dokonce o Ligu mistrů a ihned po restartu se mu také dařilo, neboť zvítězil třikrát za sebou. Pak se ale v hodně nevhodný moment prožil krizi, v následujících šesti střetnutích bodoval naplno jen dvakrát a k tomu třikrát prohrál. Na závěr Premier League zavítal na půdu Chelsea a po porážce 0:2 obsadil sedmé místo s devětapadesáti body, za šestým Tottenhamem zaostal vinou horšího skóre.

Sedmá pozice by mu stačila na 2. předkolo Evropské ligy, jenomže vzhledem k tomu, že Arsenal ve finále FA Cupu zdolal právě Chelsea, tak mu pohárová Evropa pro příští sezónu velmi těsně unikla. Jedinou šanci se do ní kvalifikovat má ještě z Evropské ligy, jenomže to by musel celou soutěž ovládnout. Olympiakos letos v lize dominoval a vytvořil si obrovský osmnáctibodový náskok na druhé PAOK, naposledy si snadno poradil s AEK (3:0).

Řecký velkoklub se letos probojoval do hlavní fáze Ligy mistrů a ve skupině B obsadil třetí místo po velkém boji se srbskou Crvenou Zvezdou. V úvodním vyřazovacím kole se postaral o obrovskou senzaci, když vyzrál na jiného anglického giganta Arsenal a o něco podobného se chce jistě pokusit i teď. Doma proti "Vlkům" vedl zásluhou Youseffa El Arabiho, ale soupeř si zajistil příznivý nerozhodný výsledek v 67. minutě díky portugalskému mladíkovi Netovi.

Trenér Wolves Nuno Espírito Santo má k dispozici kompletní výběr a dá se očekávat, že na trávník pošle nejsilnější možné složení. "Soupeře jsme samozřejmě analyzovali a dobře víme, jak těžký úkol před námi stojí. Proto se chceme soustředit jen na náš výkon, všichni v týmu jsou odhodláni uspět," řekl Martins optimisticky. Čtvrteční duel bude mít speciální náboj pro Daniela Podenceho, jenž předchozí rok a půl strávil právě v Olympiakosu.

Nuno dále hovoří o dobrých vztazích s krajanem Pedrem Martinsem. "Hráči sdílejí názory s Danielem (Podence), který je cenným zdrojem informací, což pro nás může být velká výhoda. S Pedrem Martinsem jsme byli spoluhráči, je to můj dobrý přítel. Oba samozřejmě chceme, aby naše týmy fungovaly co nejlépe, ale přátelství rozhodně nezmizí." Jeho protějšek nemůže využít služeb vykartovaného Semeda, kvůli problémům se zápěstím nenastoupí ani José Sá.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Saïss, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Neves, Jonny - Traoré, Jiménez, Jota
Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Allain - Elabdellaoui, Cissé, Ba, Tsimikas - Guilherme, Camara, Bouchalakis, Valbuena, Masouras - El-Arabi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.66 - 5.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Basilej - Eintracht Frankfurt  (čtvrtek 21:00), první zápas: 3:0
Basilej na domácí scéně opětovně neprožila vůbec ideální ročník. Už potřetí v řadě ve švýcarské lize uzmul titul její úhlavní rival Young Boys Bern, v tabulce skončila dokonce až na třetím místě. Ovšem v Evropské lize si může výrazně napravit reputaci, poněvadž má velmi slušně nakročeno do čtvrtfinále. Stačí ji výrazně nezaváhat s Frankfurtem.

Třígólový náskok si v březnu vytvořili svěřenci trenéra Marcela Kollera na německé půdě. Ten se zdá být do této odvety bezpochyby dostačujícím faktorem, pořád ale visí ve vzduchu několik ale. Třeba jestli pro ně bude výhodou skutečnost, že poslední mistrovské klání sehráli teprve před pár dny. Nebo jestli únava po náročném programu nebude hrát hlavní roli.

Čtrnáct zápasů, takovou porci musela Basilej zvládnout během rovných padesáti dnů od restartu nejvyšší soutěže. Její aktuální bilance vykazuje slušná čísla, neprohrála totiž již sedmkrát v řadě. Herní rytmus jí jednoduše nechybí, na rozdíl od Eintrachtu, jemuž bundesligové dění skončilo už na konci června. Jeho forma je zkrátka velkým otazníkem.

Na to, že domácí skousávali v průběhu měsíce a půl pořádnou fotbalovou porci, je až s podivem, že na marodce nemají v současné chvíli vůbec nikoho. "Síly pořád máme. Daleko důležitější bude psychika. Jsme každopádně připraveni na úkoly, které na nás čekají," ujišťoval bek Silvan Widmer, že on i jeho spoluhráči fyzicky vyčerpaní ani zdaleka nejsou.

Zatím se může švýcarský celek spolehnout na velmi slušnou defenzivu. V Super League inkasoval třicet osm branek, nejméně ze všech týmů, čtyři obdržel v základních skupinách Evropské ligy. V následném play-off dokonce ani jednu! "Jen vítězství a góly dodají týmu potřebné sebevědomí. Potřebuje nové impulsy," stálo v řádcích basilejských deníků.

Situace kolem Kollerova výběru není vůbec ideální. Nahlas se hovoří o tom, že současný lodivod o své místo přijde, kritika se valí ze všech stran. I proto jsou mnozí experti spíše skeptičtí k působení klubu v evropských pohárech, byť k účasti v osmičce nejlepších má vážně velmi blízko. "Současné mužstvo je mistrem nekonzistence," tvrdila třeba média.

Je trochu s podivem, že se hosté uchýlili k plné přípravě na tohle měření sil až teprve minulý týden. Do té chvíle dostali hráči volno. Die Adler sehráli jen jedno přátelské střetnutí, remizovali s Monacem. "Byli jsme lepší," hodnotil frankfurtský kouč Adi Hütter. "Někteří jsou lehce nemocní. Ale jinak mám k dispozici kádr, který je v dobré kondici," dodával.

Jako o Mission Impossible hovořili ve Frankfurtu o této odvetě, kterou vynechá pouze jeho vykartovaný Djibril Sow. "Nepředpokládám, že by náš protivník za poslední čtyři týdny nic nedělal," varoval před podceněním Koller. "Neměli bychom brát zápas na lehkou váhu. Jestli vážně začal trénovat minulý týden, je to málo. Jedno je však jasné, zkusí úplně všechno.
FC Basilej - pravděpodobná sestava:
Omlin - Widmer, Cömert, Alderete, Riveros - Xhaka, Frei - Stocker, Campo, Petretta - Arthur Cabral
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - da Costa, Ilsanker, Rode, Kostič - Kamada - André Silva, Dost
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.88 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Kodaň - Istanbul Başakşehir  (středa 18:55), první zápas: 0:1
Evropská liga se po téměř pětiměsíční přestávce chystá na svou závěrečnou fázi, mezi prvními půjdou do boje dánská Kodaň a turecký Istanbul Başakşehir. V prvním vzájemném střetnutí v polovině března se více dařilo svěřencům trenéra Okana Buruka, kteří zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0 a mají tak blíže do čtvrtfinále, ovšem i přes úlohu mírných favoritů je na dánské půdě jednoduchá úloha v žádném případě nečeká.

Domácí celek bude se svým působením v evropských pohárech spokojen a postup mezi nejlepší osmičku by pro něj jistě byl velký úspěch. V dánské nejvyšší soutěži to až tak slavné nebylo, neboť tentokráte na obhajobu titulu nedosáhl. Výrazně totiž zaostal za suverénním Midtjyllandem, protože na něj ztratil propastných čtrnáct bodů a v závěru měl co dělat, aby uhájil alespoň druhou příčku před houževnatým Aarhusem.

Oba dva středeční protivníci odehráli svůj poslední ligový duel před deseti dny, Kodaň po výhře v Aalborgu (1:0) přehrála Nordsjaelland (2:1). Hosté se letos konečně dočkali obrovského úspěchu. Ve své třicetileté historii poprvé získali turecký titul a v následujícím ročníku si zahrají základní skupinu Ligy mistrů. V posledních šesti sezónách vždy skončili v nejlepší čtyřce, loni jim nejvyšší příčka unikla jen těsně, když na vítězný Galatasaray ztratili pouhé dva body.

Letos byl jejich úhlavním protivníkem Trabzonspor a jistotu získali až v předposledním kole, to totiž zdolali Kayserispor po výsledku 1:0. "Jeden úkol jsme splnili, teď je naším cílem dojít v Evropské lize tak daleko, jak jen to půjde. Do tohoto utkání jdeme s mírnou výhodou, jenomže Kodaň zakládá své úspěchy na týmovém výkonu a jsem si jistý, že bude bojovat až do samotného konce," prohlásil s respektem k soupeři šestačtyřicetiletý Buruk.

Kádr Başakşehiru je nabitý mnoha hvězdnými jmény, za zmínku určitě stojí francouzský velikán Gaël Clichy či zkušený slovenský obránce Martin Škrtel. Útok letos především táhnou Edin Višća, Demba Ba a Enzo Crivelli, všichni tři by měli znovu nastoupit od začátku. Naopak domácí stratég Ståle Solbakken bude jednu ze svých největších ofenzivních zbraní postrádat, neboť karetní trest si musí odpykat uruguayský kanonýr Michael Santos.

"Jsme rádi, že přestávka před tímto důležitým zápasem nebyla dlouhá, vzali jsme si čtyři nebo pět dní volna a to nám určitě může pomoci. Avšak Başakşehir je na tom velmi podobně a vzhledem k výsledku prvního souboje je stále považován za favorita. Stojí proti nám rival, který bude povzbuzen ziskem titulu a k tomu disponuje nesmírně kvalitním kádrem. Jestliže chceme postoupit, tak musíme předvést výkon na hranici našich možností," myslí si Solbakken.
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Bengtsson, Papagiannopoulos, Nelsson, Varela - Fischer, Zeca, Stage, Jensen - N'Doye, Daramy
Istanbul B. - pravděpodobná sestava:
Günok - Caiçara, Škrtel, Epureanu, Clichy - Aleksić, Tekdemir, Kahveci - Višća, Ba, Crivelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.22 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Šachtar Doněck - VfL Wolfsburg  (středa 18:55), první zápas: 2:1
Šachtar neměl letos na domácí scéně žádnou konkurenci, bez větších obtíží uzmul ligový titul a po koronavirové odmlce drží sérii devíti zápasů bez porážky, přičemž hned sedmkrát během tohoto období zvítězil. Na své výsledky chce bezpochyby navázat i v Evropské lize proti Wolfsburgu, na jehož půdě si v březnu vytvořil solidní jednobrankový náskok.

Situaci mají svěřenci kouče Luíse Castra pevně ve svých rukou. Dokonce si můžou dovolit prohrát nejtěsnějším možným způsobem a stejně projdou do čtvrtfinále, tedy za předpokladu, že žádný gól neinkasují. Každopádně útočně laděný celek z Doněcku by nerad spoléhal na defenzivnější pojetí hry. "Vedeme si dobře, tým je ve formě," mínil domácí lodivod.

V uplynulých devíti případech Šachtar zaznamenal celkem úctyhodných jednadvacet branek. Jeho jedinou větší ztrátou je ta v podobě Ismailyho, jenž si v červnu přetrhl kolenní vazy, podstoupil operaci a mimo hru bude až půl roku. Zranění jsou též Vladyslav Vakula a Maksym Malyšev, ti však rozhodně nepředstavují základní stavební články sestavy.

Je otázkou, kdo bude v jakém rozpoložení. Zatímco Wolfsburg sehrál poslední mistrovské klání na konci června, neboť Bundesliga po období epidemie odstartovala jako jedna z prvních soutěží na světě, Šachtaru v lize skončila práce zhruba před dvěma týdny. Větší prostor pro přípravu tak měli Vlci, nicméně jakási nerozehranost může sehrát svou roli.

Každopádně Luís Castro žádnou výhodu ohledně této skutečnosti pro svůj tým vyloženě neviděl. "Připomenu, že když my jsme v únoru hráli s Benficou, měli jsme na rozdíl od soupeře zimní přestávku. Také jsme jen trénovali a hráli přáteláky," mínil. "Jsem si jistý, že na hřišti se bude konat vážně velká bitva. Žádné přilepšení nemáme k dispozici," opakoval.

Ve své sestavě by portugalský stratég neměl dělat nějaké zásadní změny. Levý kraj obrany po Ismailym zřejmě obsadí Marquinhos Cipriano, v záloze bude pracovat brazilsko-ukrajinská formace, vepředu pak kanonýr Júnior Moraes. "Je důležité nejen se soustředit na vítězství, ale také na předvedený fotbal. Cíl je jasný, a to postoupil dál," vyzýval kabinu Luís Castro.

Přípravné klání s Veresem Rovno absolvoval Šachtar týden před touto odvetou, teď ho však určitě čeká mač v daleko vyšším tempu. "Celá tahle sezóna je atypická," pokračoval Luís Castro. "Museli jsme se nějak přizpůsobit. Nyní před sebou máme Evropskou ligu a mohli jsme na ní všechno načasovat. Jsme po vynucené pauze lepší, to je vidět," chválil si.

Wolfsburg od restartu Bundesligy vyloženě nezářil, nakonec urval konečné sedmé místo, a to mu zaručilo s konečnou platností pouze podzimní předkolo Evropské ligy. Možná očekával od svých výkonů více. Pozici přitom nemá nikterak vábnou ani před druhým měřením sil s ukrajinským protivníkem. A potřebuje v Kyjevě nutně minimálně dvakrát skórovat.

Paulo Otávio, William a Ignácio Camacho mají zdravotní potíže a v sestavě Die Wölfe se neukážou, absentovat bude trenérovi Oliverovi Glasnerovi rovněž Kevin Babu, jenž byl nedávno nakažený nemocí COVID-19. "Máme co dohánět. Jako tým uděláme vše, abychom uspěli a byli zároveň konkurenceschopní," říkal hostující forvard Wouter Weghorst.
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Dodo, Kryvcov, Matvijenko, Marcos Cipriano - Marlos, Kovalenko, Stepanenko, Alan Patrick, Taison - Júnior Moraes
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Pongracic, Brooks, Tisserand - Steffen, Schlager, Arnold, Roussillon - Mehmedi, Weghorst, Brekalo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.75 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - LASK Linz  (středa 21:00), první zápas: 5:0
Manchester United si své povinnosti po koronavirové pauze ve finále splnil. V Premier League nakonec vytěžil třetí místo, které mu pro příští ročník zaručilo účast v Lize mistrů, a ačkoli neuspěl v FA Cupu, triumfovat může stále ještě v Evropské lize. Nepostoupit dál přes linecký LASK, s ohledem na výsledek prvního klání, by bylo překvapivou záležitostí.

Domácí totiž v odvetě na Old Trafford budou hájit hned pětigólový náskok, který se jim podařilo vytvořit už v březnovém měření sil na rakouské půdě. Proklouznutí do čtvrtfinále by pro ně mělo představovat jen jakousi formalitu, tedy za předpokladu, že výběr manažera Oleho Gunnara Solskjaera plynule naváže na své pozitivní výsledky z anglické scény.

Nutno podotknout, že ten by na hřiště neměl poslat vyloženě nejsilnější sestavu. S ohledem na dostatečný odstup od soupeře evidentně dá šanci hráčům, kteří doteď nedostávali tolik prostoru. David de Gea, Paul Pogba, Bruno Fernandes, Mason Greenwood, Marcus Rashford nebo Anthony Martial, ti všichni by se měli objevit maximálně na lavičce náhradníků.

Axel Tuanzebe a Phil Jones se po období pandemie na place kvůli zranění ještě neobjevili a chybět budou i v nynějším případě. Každopádně návrat druhého jmenovaného se pomalu a jistě blíží ke zdárnému konci, a mohl by tak další fázi Evropské ligy stihnout. Naopak situace je horší u Luka Shawa, který nakonec do hry zasáhne až v září na startu nové sezóny.

Norský stratég ve službách The Red Devils by nerad svého protivníka podcenil. A snaží se být maximálně ostražitý. "Víme, že nás čeká složitý souboj," povídal Solskjaer. "V prvním střetnutí jsme vsítili tři branky až v závěru, nemyslím si, že jsme měli vyhrát o pět branek. Je potřeba, abychom fungovali. Hráči, kteří se chytnout, můžou zasáhnout do čtvrtfinále."

Tým United v minulých dnech doplnili z mládežnických družstev Ethan Galbraith, James Garner, Ethan Laird a Teden Mengi. "Na tréninku jsme ve větším počtu. Doufáme, že někteří z nich jsou na začátku své bohaté kariéry," přál by si domácí lodivod. "Mužstvo nebude tolik odlišné od březnového soupeření s Lincem. Nastoupí navíc Jesse Lingard," prozrazoval.

Hostující celek po restartu rakouské nejvyšší soutěže vybojoval nakonec čtvrtou příčku, a to i přesto, že se musel prát s nepříjemným bodovým odpočtem, nicméně výrazně zaostal za svými očekáváními. Nadstavbová část mu nevyšla natolik, že o práci přišel trenér Valérien Ismaël, jehož tak nahradil Dominik Thalhammer. Toho čeká pořádně ostrá premiéra.

Má před sebou v podstatě těžko proveditelný úkol, dohnat se svými svěřenci vysoké manko je vlastně postaveno na spíše nereálných základech. "Budeme se soustředit nejen na výsledek, ale také na to, jak se celkově odprezentujeme," říkal Thalhammer. "První mač proti Manchesteru jsme podrobně analyzovali. Víme, kde nám působil největší problémy," dodal.

Markus Wostry, Thomas Goiginger a Marvin Potzmann, to by měla být trojice hráčů LASK, která se vlivem zdravotních potíží na hrací ploše nepředstaví. "Chceme hrát ve vysokém tempu, vynasnažíme se minimalizovat chyby, i když proti takovému špičkovému mančaftu nebude nic snadné. Šance na postup jsou každopádně malé," uvědomoval si Thalhammer.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Romero - Diogo Dalot, Bailly, Maguire, Williams - McTominay, Fred - James, Lingard, Chong - Ighalo
LASK Linz - pravděpodobná sestava:
Schlager - Wiesinger, Trauner, Filipovič - Ranftl, Holland, Michorl, Renner - Frieser, Raguz, Balic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.30 - 7.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (181)

Přidat komentář
Rudnevs

Ach jaj.. príjemné vidieť túto fotku v súvislosti s európskymi pohármi. Zrejme naposledy na dosť dlhú dobu.

Reagovat
Spalovač šancí

Třeba se tam bude v roce 2034 hrát finále Evropské konferenční ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale nechapem United, ze pustia Sancheza zdarma aj ked by sa tazko predaval ale AS toho Smallinga za tych 15/20 nesupnu ale trvaju na 25 :DDD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Tomanatura

Protoze nnei az tak uplne nutne ho poustet, kdyz mize byt od nove sezony 3. stoper. Sanchez by byl bez sance se dostat do kadru.

Reagovat
Busby babes

protoze u Alexise se zbavime jeho platu, to je pointa.

Smallinga si klidne nechame, ma za sebou dobrou sezonu, kdo vi, treba se zase prosadi i u nas. A hlavne o nej bude zajem i jinde nez v AS.

Reagovat
smazaný uživatel

Super zápasy. EL je v posledních letech hodně zajímavá. A zdá se že to i začínají brát velké kluby vážně.

Reagovat
Shevchenko

Tak pome AS

Reagovat
Dejwa

Pojede ten přenos STV v ČR? Při LM to většinou vypnuli

Reagovat
smazaný uživatel

pravdepodobne ne, vysilaci prava jen na SK

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec to jede i v CR, divny. Pamatuju si ze to v minulosti blokovali

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho to nevydrzelo, studio 10 min a pak blokace

Reagovat
Jan Horáček

Taky jsem se těšil

Kdo to blokuje?

Reagovat
Coutinho10

myslim, ze Kellner to rozjel par let nazpatek

Reagovat
Coutinho10

me to jde zatim...jakyho mas poskytovatele

Reagovat
smazaný uživatel

UPC to blokuje... ale na Digi i na Skylinku to jelo, nastesti si muzu vybirat, takze jsem se v klidu mohl divat

Reagovat
Coutinho10

abysme to nezakriknuli...vim, ze drive to treba chvilku slo a pak blok

Reagovat
fabec1222

To si ale vymohla O2, ta EL nevysílá, tak by neměl být problém.

Reagovat
Coutinho10

to sice jo, ale platilo to i pro EL

Reagovat
PaYaB

Zkus nějakou VPN, někdy to s ní funguje.

Reagovat
Coutinho10

zatim mi jde, ale taky se bojim

Reagovat
fabec1222

Taky mi jede, mám Skylink... Ale jestli ty mrdky nedaj na zimu zpátky Eurosport tak bude easy ukončení smlouvy

Reagovat
Coutinho10

mne prijde, ze obecne tyto dostupny sportovni kanaly jako eurosporty, sport1 a 2 atd. uz nejsou to co bejvaly....protoze pokud clovek nema O2 nebo Digi, tak to je o nicem....na tom Eurosportu ani nevim, co jsem tam posledne sledoval...z fotbalu uz tam taky davaj skoro hovno

Reagovat
fabec1222

Já koukám v zimě na biatlon, klasický lyžování a skoky na lyžích, to pravidelně (biatlon i na ČT, ale Rejman ) nikdo jiný nevysílá

Reagovat
Coutinho10

j, to jde naopak mimo me, takze toto me az tak netrapi, ale jako rozumim, kazdopadne Eurosport ma jinak myslim skoro kazdy poskytovatel, takze bych nevahal, pokud bych to sledoval

Reagovat
fabec1222

A Eurosport má taky olympiády, která pak dál v omezené míře prodává ČT

Reagovat
Coutinho10

j, tam obcas neco mrknu, ale taky ne v takove mire, ze bych to hltal + to je jednou za 4 roky, takze ne nic dlouhodobeho, kvuli cemu by se mi Eurosport vyplatil, ale i tak ho mam

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsou ty časy, kdy na tom jela Bundesliga a na Sportu Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

presne, Bundes na Eurosportu byla delo. Ale hold 2 kanaly, ted kdyz se jich hraje vice vzajemne, mas moznost si u Digi vybrat, sice nektere jen s cizim/bez komentare, ale ta moznost tam je

Reagovat
Largo

S cizim komemtarem je to pro me daleko atraktivnejsi, zivejsi.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Dejwa

Jelo mi to nakonec celej match, mám t-mobile tv

Reagovat
Coutinho10

já t-mobile nemám, ale naštěstí jsem taky viděl celý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Posledny zapas Conteho?

Reagovat
Slavia10

Já tomu prostě nevěřím, že půjde. On se nevzdá svého obřího platu a Číňani myslím nemají odvahu ho odvolat po druhým místu v lize, mezi fanoušky by to mohlo způsobit poprask a nenávist vůči majitelům ze strany fans, podle mě si to vyříkají, je to jen taktika říct si o nějakou velkou posilu tohle všechno.

Reagovat
JozefJ

Podľa mňa nie , na Footbal Italia písali že Conte zvažuje žalobu na denník LA Republica ,písali tam že mal.kontaktovat Juve ohladom či vyhodia Sarryho atď. Mne to príde že Conte sa chce Juve pomstiť zato že ho prepustili a vyhrať ligu . FORZA INTER

Reagovat
Panděvova ofina

Spíš poslední zápas Eriksena. Hlavně, že hrajeme se zálohou bez mozku.

Tohle je jediná věc, kterou Contemu neodpustim.

Reagovat
smazaný uživatel

No hovorilo sa ze si ma po zapase sadnut s vedenim a prediskutovat podmenky. Bojim sa ze supne take podmienky ktore san dobre vie ze mu nesplnia.

Reagovat
Malavi

Důležitá poznámka ke koeficientu:

U duelů, které byly redukovány na jeden zápas (tzn. dvě osmifinále EL a komplet čtvrtfinále i semifinále LM i EL dostane každý účastník automaticky 1 bod, a poté vítěz 2 body, případně remíza (i po prodloužení) 1 bod pro oba.

Tedy vítězství = 3 body, remíza = 2 body, prohra = 1 bod. K tomu samozřejmě bonusové body za účast ve čtvrtfinále, semifinále i finále.

Reagovat
smazaný uživatel

Což není dobře pro nás, protože tím může Olympiakos získat víc bodů. Řecko potřebuje 5 bodů a dožene nás v žebříčku.

Reagovat
Coutinho10

tak to Wolves zitra musi

Reagovat
PaYaB

Snad je Wolves rozpráší, nám by se to docela hodilo.

Reagovat
ratusek

ČT brečí, že už nic nemůže vysílat, ale dneska nevysílají ani odvety Evropské ligy

Reagovat
Coutinho10

maj vzdy 1 zapas z kola, takze davaj az zitra...na STV2 to nastesti zatim jede

Reagovat
Jeňa

Pojďme Kodaň, vyrazte sultánův klub z EL

Reagovat
RadekVonCZE

Kodaň

Reagovat
Mönchengladbach

Turecký mistr...

Reagovat
LAM

Koukám na Inter a to si dělaj srandu?

To jako v Evropskejch pohárech nebude ten uměle dodělanej zvuk fanoušků?Musím říct,že v La Lize to vypadalo docela slušně a místama to vypadalo dost reálně.Tahle tragédie kdy je slyšet každej pokřik hráčů je dobrá blitka,která fotbal moc nepřipomíná.

Reagovat
FORZAMILAN

To je hrozný no, jak tam na sebe pořvávaj jeden přes druhýho

Reagovat
smazaný uživatel

V Serii A je tohle každý zápas, časem si prostě musíš zvyknout, mně to už ani nepřijde

Reagovat
LAM

Nojo Serie A nemá ani na efekty Tragedie

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt dement

Reagovat
LAM

A né snad?Všude kde to udělali ten fotbal byl o poznání zajímavější.Italská tragédie prostě neumí ani nic zkopírovat

Reagovat
Spalovač šancí

Itálie má pouze fotbal, žádné umělé serepetičky okolo

Reagovat
LAM

Sračku jsi chtěl říct

Reagovat
smazaný uživatel

Už jedeš dost na sílu. Měl bys jít spát a zítra to zkusit s čistou hlavou.

Reagovat
Y.N.W.A

musím uznat, že má pravdu, co jsem koukal v červnu a červenci na ligy, tak na tu italskou to prostě z tohoto důvodu nešlo... jako jasný, když ji máš rád, tak není co řešit, ale pro nezaujatýho fanouška, kterej se chtěl prostě mrknout, Serie A nebyla zajímavá už jen kvůli tomuto

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče toho ticha, tak má pravdu, třeba v PL to fungovalo dobře. V tomhle s ním souhlasím. Ale zbytek jsou samé nesmysly ...

Reagovat
FORZAMILAN

Tak v český lize to taky fungovalo dobře.....až měl člověk chvílema pocit, že je tam někde kotel

Reagovat
Y.N.W.A

odkdy má Itálie fotbal, snad calcio, ne?

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
slavex

Sledoval jsem na RTVS 2 a tam to měli. Vlastně ani nevím jak to bylo v PL nebo v La lize (jestli to bylo přímo na stadionu) ale mám pocit, že i v naší lize to "dodělávalo" až O2.

Reagovat
Coutinho10

Inter zatim hodne pasivni

Reagovat
Panděvova ofina

Já se na to vyseru. Gagliardini je absolutně trapnej hráč. Tříkrát se dotkne míče a třikrát to zesere, krypl jeden.

Reagovat
Panděvova ofina

Měl by z vlastní vůle zajít na lavičku a sednout si tam...

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto trapny byl vcera Godin, cira katastrofa, co nahravka, to chyba a pak jeste zavini penaltu zlaty Skriniar

Reagovat
ACSMan

Od kdy se pánové nehraje v anglii předkolo LM za 4. místo?

Reagovat
Coutinho10

od sezony 17/18....pamatuju, jak Liverpool musel v te sezone pres predkolo myslim s Leverkusenem, takze v 16-17 to jeste na jistotu nestacilo

https://www.eurofotbal.cz/premier-league/2016-2017/tabulky/

Reagovat
JessePinkman

S Hoffenheimem ne?

Reagovat
Coutinho10

j Hoffe vlastne...vedel jsem, ze nekdo z BL, ale uz ne na 100% kdo

Reagovat
smazaný uživatel

ROMELU!

Reagovat
Coutinho10

Lukaku nekompromisne

Reagovat
CHONG

Gól z hovna

Reagovat
smazaný uživatel

Prvních 20 minut Getafe jasně lepší, od té doby šance jen pro Inter ...

Reagovat
CHONG

Ale zrovna ten gól byl úplně z nijaké šance...

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, na druhou stranu zaslouží pochvalu za vidění a následný pas Bastoni a stejně tak za celkovou práci Lukaku.

Reagovat
CHONG

Lukaku to bohužel provedl moc dobře, no

Reagovat
Panděvova ofina

Krásný kombinační fotbal z pohledu fanouška nečekej. Pod Contem se hraje spíš efektivní hnus. Jakýkoliv náznak kreativity, nebo driblingu se trestá nekompromisní lavičkou. Bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Nekompromisně

Reagovat
Elliasson

To je škoda. Ani jsem nepoznal, že to bylo to Getafe, co provařilo Evropské poháry.

Reagovat
pingla

lingardinho na podhrotovi, to je katastrofa, jak si z toho dela prdel

Reagovat
iamek

To je tragedie

Reagovat
Jajinek

Lukaku nádherný gól. Opravdu na pána. Jinak škoda, že tam Lautarovi něco nespadlo. Sice jsme měli štěstí při té šanci Getafe a fantastický zákrok Bastoniho, ale věřím, že tohle už dotáhneme.

Reagovat
Grahf

nj, wondergoal

Reagovat
Kixi Syhimour

Comeback

Reagovat
pingla

messsiiiiii

Reagovat
iamek

Omg na co Pogbu . Lingard

Reagovat
KnoxXx

Ole bojuje za koeficient

Reagovat
CR7RONALDO

Mal dať Garnera a nie Pogbu.

Reagovat
Coutinho10

Godin

Reagovat
smazaný uživatel

pobavil pak jeste tou simulaci

Reagovat
Coutinho10

zkusil to zamaskovat, ale toto bohuzel uz na VAR nestaci

Reagovat
smazaný uživatel

godin dobry volejbalista

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Coutinho10

Molina

Reagovat
Kixi Syhimour

Tipl bych si, že ta penalta tak nějak podtrhla závěr sezóny pro Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

to jsemdlouho nevidel, takhle divne koplou penaltu..

Reagovat
KnoxXx

hlavne bolo vidiet, ze je uplne dosrany a to uz davno predtym, nez sa konecne dostal k realizacii penalty; takze chyba aj tych okolo, ze ho v tom nechali

Reagovat
CHONG

Tohle už fakt není normální

Reagovat
smazaný uživatel

To Getafe:D

Reagovat
Coutinho10

Eriksen

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe sympatický výkon, my při penaltě přežili klinickou smrt ...

Reagovat
iamek

Chong zatím parádní

Reagovat
Panděvova ofina

Zasranej Conte, Eriksen 2 minuty na hřišti...

Reagovat
CHONG

Škoda, horší jsme nebyli, ale zase ta naše pokoronovirová klasika, ten gól prostě nedáme, i kdybychom se posrali, v létě to bude chtít překopat komplet celý útok, staříky poslat o dům dál a přivést mladou krev. Vamos Geta!

Reagovat
popltak

Hlavně Getafe tam nemá co dělat. Inter

Reagovat
CHONG

Hlavně ty jsi pitomec.

Reagovat
Messiáš

Je to fakt nutnost. Mata si zpracovava prihravku a haze si ji na druhou nohu ve vapne, tak dlouho, ze s tutovky nic neni. Molina je zadarmo drahej uz delsi dobu a tou penaltou me fakt nasral. Doufam, ze se rozbije prasatko a nekdo trochu normalni prijde.

Reagovat
CHONG

Je to problém, máme de facto tři gólové hráče (Angel, Mata, Molina) a všem je přes třicet (Molinovi skoro čtyřicet), to byla jenom otázka času, kdy jim dojde dech. Chce to mladou krev, ale zároveň nějakou kvalitu (hráči typu Kennedyho a Deyversona nás fakt nespasí).

Jinak o letošních neproměněných penaltách mi ani nemluv, jedna nás stála poháry a druhá šanci porvat se o postup

Reagovat
smazaný uživatel

Změnilo se tam něco podstatného (v Getafe)? Vždy mi přišli spíš jako průměrný klub, který si chce odehrát to svoje a vyhnout se sestupovým starostem. Aktuálně jen ždímají maximum z kádru, který mají a který stárne. Dá se očekávat, že budou v pohárech pravidelně i další roky nebo postupně zase zapadnou tam, kde dlouhé roky byli?

Reagovat
CHONG

Podstatná změna proběhla před čtyřmi lety (po pádu do druhé ligy), vedení to vzalo jako budíček, přestali se do týmu tahat hráči, kteří sice měli známé jméno, ale v ostatních týmech byli nechtění (hlavně ve vztahu k Realu byla Geta dřív taková farma) a hlavně se angažoval Bordalás, který si za pár šupů poskládal zajímavý a fungující kádr, který vede pevnou rukou. Od té doby to šlo, postup zpátky do první ligy, osmé místo, páté místo a letos to až do korona pauzy vypadalo znovu na boj o LM, ale po restartu se to nějak posralo (hlavně teda zvlhnul střelecký prach - sedm gólů v jedenácti zápasech hovoří za vše) a nakonec z toho bylo "až" osmé místo. Jestli jsme schopní pravidelně bojovat o poháry i do budoucna bude záležet především na tom, jak dlouho se nám podaří udržet Bordaláse (on je alfa a omega tohoto úspěšného období) a jak se nám podaří provzdušnit ten vyhořelý útok.

Reagovat
Furia Ceca

Se bavím sám pod Candrevou a diskuze celou dobu jede tady...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jsi tam vůbec nic nenapsal

Reagovat
Panděvova ofina

Já tu zase marně hledám vlákno o Candrevovi

Reagovat
Furia Ceca

Vaše preview

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Furia Ceca

To ne, no... ale čekal jsem tam!

Reagovat
smazaný uživatel

Však nie, veď píše, že sa bavil sám so sebou. Ľavou rukou sa ťažko ovláda myš, kde to ešte klávesnica...

Reagovat
smazaný uživatel

ale zajimave jak lehce se na konci getafe dostavalo do nebezpecnych pozic

Reagovat
Largo

Forza ROMA! Bez Smaldiniho a Veretouta to bude hodně těžký, ale věřím.

Daje

Reagovat
Mato178178

Škoda ho ... Túto sezónu mal ostať na Tom pravom krídle a možno by sa chytil

Reagovat
Largo

Oficialni:

Siviglia (4-3-3): Bounou; Jesus Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilon; Banega, Fernando, Jordan; Suso, En-Nesyri, Ocampos

Roma (3-4-2-1) - Lopez; Mancini, Ibanez, Kolarov; Bruno Peres, Cristante, Diawara, Spinazzola; Zaniolo, Mkhitaryan; Dzeko

Dobre ze nechyta Vaclik a nehraje De Jong. En Nesyry je ale mnohe pohyblivejsi, Kolarov s Mancinim to budou mit tezky...

Daje!

Reagovat
fabec1222

AS zatim slušná tragédie, těm se chce asi hodně domů.

Reagovat
Messiáš

Pojďme Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

Reguilon

Reagovat
Allianz_Arena

Reagovat
Greny

ten brankar

Reagovat
Messiáš

Krása, Reguilon. Pecka. Neprestaňme

Reagovat
Largo

No melou nas hezky.

Lopez neskutecny

Reagovat
Messiáš

Ocampos je borec jak chceš

Reagovat
Ranoth

teraz som si predstavil Neymara v situacii Ocamposa

Reagovat
mojmira

ten by rotoval ještě teď

Reagovat
Allianz_Arena

Je super, když se to takhle sejde. Na jedné straně tuším Džeko simuluje, míč se následně rychle přesune na druhou, Ocampos to naopak skvěle ustojí a 2:0

Reagovat
Gimme

To je zase galapředstavení...

Reagovat
LH171186

Chlapci, otázka trošku od vedle - jak ve Fortuně změním číslo účtu ? Pořád mě to odkazuje na nějakej formulář atd, ale nic

Reagovat
Kixi Syhimour

Ocampos, že nespadl

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja som hrozne naivný romantik, že vždy verím v nejaký zázrak. Som si pred zápasom hovoril, že stačí vyhrať 4 zápasy v rade Otrasný výkon, otrasní úplne všetci. Ničia nás pohybom, ale vidieť tu kto tu chýba. Smalling s Veretoutom boli o parník naši najlepší hráči v sezóne, na ktorých tá hra stála. Oni tam majú Banegu a my Cristanteho. Dúfam, že kope u Nás posledný zápas.

Csaplárová past, vyzývam Ťa!!!

Reagovat
Gimme

Co to ten Zelenka mele za píčoviny?

Reagovat
Houfi

Zaplať pánbůh za něj, jediná věc co mi dnes sere víc než výkon AS

Reagovat
Largo

Nahodou mi prijde mnohem vic v obrsze nez ten druhej zamindrakovanej komentator.

Reagovat
Houfi

Možná už hledám cokoliv a kohokoliv, na čem / na kom bych si mohl vybít zlost.. a to jsem si před zápasem při vší úctě říkal, že aktuální Sevilla je téměř no name tým. Celkově tragický výkon, ale Cristante to povýšil na nový level, slabota i na jiných postech - López, Ibañez, ...

Reagovat
KnoxXx

pozeram, ze Gerrard tragicky trener

Reagovat
Busby babes

AS mozna toho Smallinga melo koupit, jak tak koukam...

Reagovat
Alberto Aquilani

možno nemusel byť klub s najzdravšou platovou politikou taký hajzel, a tú hosťovačku na EL predĺžiť, čo sa bežne robí...

Reagovat
Busby babes

bezne se to fakt nerobi.

Reagovat
Largo

To vis ze jo, nas nejlepsi obrance. Ale kdyz za 30 letyho hrace chcete nesmyslnej peniz, tak je to pak tezky. Samozrejme je to i tim, ze nas koupilo novy vedeni.

Reagovat
pastal

Kokote

Reagovat
FORZAMILAN

Roma to je ostuda..........

Reagovat
Gimme

Dítě Villar tam za deset minut ukázal větší klid a přehled na balonu, než Cristante za celej zápas...doufám, že z Říma zmizí mezi prvníma

Reagovat
Largo

Reagovat
Bakary3

Vlaska mam celkem rad, ale aby spekuloval v 89. mimute, jestli trener udela zmenu a ze treba uvidime jeste Vaclika v akci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

Vždyť myslel do příštích zápasů, kdy už by měl být OK, ale Bono má pár nul v řadě.

Reagovat
Bakary3

No ale on fakt rikal, jestli trener udela jeste zmenu a uvidime Vaclika

Reagovat
mojmira

Já to vím, díval jsem se na ten zápas na ČT a bylo to, aspoň podle mě, 100% myšleno do dalších zápasů.

Reagovat
Bakary3

Ok, no vyznelo to vtipne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Cristante je naprosto strašný a Miki o nic lepší.

Reagovat
Alberto Aquilani

Niekto by mohol spraviť Cristanteho zostrih z dnešného zápasu. To je neskutočný výkon. Chlap dáva nádej ľuďom s detskou mozgovou obrnou, že aj napriek svojmu handicapu to môžu dotiahnuť ďaleko...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
fabec1222

wtf záběr do studia

Reagovat
Alberto Aquilani

Pred zápasom som si pozrel zostavu Sevilly, veľa hráčov som nepoznal. Pozerám že Suso - Ocampos, ktorí z nich si na nás obnoví kariéru? Susa som mal v AC rád, určite to bude Ocampos, pretože vždy keď som ho videl za Marseille, mi prišiel ako hrozný vidlák... a aha...

Reagovat
Allianz_Arena

Ocampos patří letos k nejlepším hráčům v Evropě, perfektní hráč.

Reagovat
Bakary3

Byl skvelej

Reagovat
Messiáš

Ocampose chce půlka Evropy a pod 75 nepůjde. Další majstrštyk Monchiho. Suso zatím nic super extra, ale Lopetegui holt chtěl pracovat se svoji U19-U21.. Suso, Oliver Torres, chtěl by i Campaňu

Reagovat
smazaný uživatel

ČT nám teď místo fotbalu ukazuje komentátory

Reagovat
smazaný uživatel

Mchitarjan snad po desáté v sezóně nedokáže zpracovat míč a všechny kličky dělá do soupeře. Proti Gentu stejný výkon jako dens. Vůbec jsem sii ho neoblíbil a nedivím se, že v Anglii končí. Hezky se na něj dívá, má i dobrá čísla, ale těch dobře rozvinutých akcí zazdí nejvíc z týmu.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty si na toho Mkhitaryana úplne vysadený Hral dnes zle, najmä v prvom polčase, ale jeidiné 2 nebezpečné situácie spravil on. V čom bol lepší Zaniolo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano jsem na něj vysazenej, Zaniolo měl ná půlce několik vyhranejch soubojů, Miki měl jednu střelu, a to vedle. On má prostě, zápasy, kde neudělá kličku a přihrávky dává na paty nebo úplně mimo, jako dneska. Když Zaniolo na půlce prohraje souboj, tak hráče dohrává, okopáva vytlačuje, je z toho faul aut nebo rozehra dozadu. Pokud takový souboj prohraje Miki, je z toho brejk. Mě už takle naštval snad po sedmý nebo osmý v sezóně, jen v EL je to potřetí a to hrál jen třikrát v základu. Jednoduše od něj čekám víc hlavně proti silnějším soupeřům, kde má sice dva góly (Napoli, Inter), ale týmu ve hře moc nepomáhá a strašně moc kazí.

Reagovat
Coutinho10

uff VAR pomohl chce to ale zabrat Wolves

Reagovat
Jan Horáček

Píská se proti Olympiakosu, asi aby se mu UEFA pomstila za údajné rozšíření koronaviru. Penalta velice sporná a ofsajd při gólu Řeků nebyl, Angličan nahoře tam měl nohu, což ukázala i čára v TV.

Reagovat
Messiáš

Souhlas. Ten ofsajd nepobírám

Reagovat
smazaný uživatel

Patricio skvělej!

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Messiáš

Ubohost, tohle snad Sevilla rozmeta na sracku

Reagovat
Jan Horáček

To se dá předpokládat, překvapil mě komentátor Nova Sport, který o W mluvil jako o možném černém koni soutěže. Mně se zdálo, že W nic nehrál a postoupil spíš se štěstím.

Reagovat
Messiáš

Tak oni asi dokážou hrát lépe než včera. Ale včera byl Olympiakos drtivou většinu lepší, Wolves si sami nic nevytvořili, na konci celkem hrubě zdržovali a jedinej, kdo zasloužil od nich nějakou dobrou známku, byl Rui Patricio, který teda chytal impozantně. Sere mě ten "offside" a Podence jako bývalý hráč Olympiakosu, který si šel vysimulovat penaltu. Uvidíme, co v utery

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele