Ekvádorská nominace na Copu Américu

17.06.2011, 08:56
Aktuality
Kouč Reinaldo Rueda už teď, se slušným předstihem, představil světu svou třiadvacítku vyvolených pro nadcházející Copu Américu. V nominaci kolumbijského trenéra nemůže chybět hvězda Manchesteru United Luis Antonio Valencia ani nejlepší střelec mexické ligy Christian Benítez. Celkem je nominace složena hlavně z hráčů působících doma, pouze čtyři borci válčí v Mexiku a další tři na starém kontinentě.

Na turnaji, který vypukne v Argentině 1. července, se Ekvádor ve skupině B potká s favorizovanou Brazílií, účastníkem posledního MS z Paraguaye a papírově nejslabší Venezuelou.

Konečná 23členná nominace ekvádorské reprezentace:

Brankáři: Marcelo Elizaga (Deportivo Quito), Maximo Banguera (Barcelona SC), Alexander Domenguez (Liga de Quito)

Obránci: Neicer Reascos (Liga de Quito), Norberto Araujo (Liga de Quito) Giovanni Caicedo (Liga de Quito), Diego Calderon (Liga de Quito), Gabriel Achilier (Emelec), Luis Checa (Deportivo Quito), Frickson Erazo (El Nacional), Walter Ayovi (Monterrey, Mexiko)

Záložníci: Segundo Castillo (Deportivo Quito), Oswaldo Tilson Minda (Deportivo Quito), Luis Fernando Saritama (Deportivo Quito), Michael Arroyo (San Luis, Mexiko), Edison Mendez (Emelec), Cristian Noboa (Rubin Kazaň, Rusko), Antonio Valencia (Manchester United, Anglie), David Quiroz (Emelec)

Útočníci: Jaime Ayovi (Toluca, Mexiko), Christian Benitez (América, Mexiko), Felipe Caicedo (Levante, Španělsko), Mina Narciso (Independiente del Valle)

Autor: Tomáš Daníček / www.stamfordadvocate.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslední určitě nebudou, ale přeci jen úspěchem už bude případný postup ze skupiny. Konkurence je velká .... bude zajímavé sledovat, jak si s tím poradí. Hráčská zkušenost z Evropy minimální, tak to nahradí směsí bojovnosti a jihoamerické hravosti.

Reagovat
fantomas

Tak poslední bude podle mě stoprocentně Kostarika. Ekvádor se bude srdnatě prát o postup s Paraguaycema a snad to teda zvládne...

Reagovat
fantomas

* Venezuela, probůh...jak mě napadla Kostarika

Reagovat
smazaný uživatel

Venezuela je stále papírově nejslabší tým jihoamerické zóny (když neberu Guyanu a Surinam), ale i ona udělala v posledních letech výrazný pokrok. Ale Paraguay je opriti Ekvádoru o třídu výše.

Reagovat
pavel.fotbal

tenhle kontinent miluju, s celou jeho kulturou a tak za poslechu písní a tradicionálům od skupin jako Los Kjarkas(Bolivie),Savia Andina(Bolivie),Illapu,Inti-Illimani(Chile),San Juanito(Chile/Ekvádor),Alborada(Peru) a mnoha dalších se už těším na tohle setkáních fotbalových kouzelníků. Má jako obvykle 2 velké favority (Argentina,Brazílie) a dále 3 dost silné(Uruguya,Paraguya,Kolumbie), a pak je ten zbytek, ale jak jsme se nedávno přesvědčili i poměrně průměrní Peruánci dělali našemu výběru dost potíže a zasloužili jsme si prohrát. Krásná představení hvězd (Messi,Neymar, Falcao- na toho jsem obzvláště zvědavý,Forlán) no bude to paráda ! Ekvádor myslím může jen překvapit, jak jsi napsal postup ze skupiny bude úspěch !

Reagovat
smazaný uživatel

S rozdělením favoritů byl vcelku souhlasil, akorát bych si to dovolil doplnit. Po skupině velkých (1.) a silných favoritů (2.) bych vytvořil ještě 3. skupinu týmů, které můžou při dobrém rozpoložení také výrazně zasáhnout do osudu turnaje a to Chile, Peru a Ekvádor. Do další už ty teoreticky slabší, tzn. Bolívie a Venezuela.

Záměrně vynechávám hosty ze středoamerické zóny (Mexiko a Kostarika), i když hl. Mexiko může hodně zlobit. A zrovna Mexiko to má pěkně našlapané, z probíhajícího Gold Cupu rovnou zase na Copu Américu. Chtěl bych vidět jak by to zvládla naše repre ....

Reagovat
pavel.fotbal

No, pokud b byla zařazena do skupiny kde je teď Kostarika, tzn. do skupiny s Argentinou-tip 0:3, Kolumbie-tip 0:2, Bolivie tip- 1:0, troufám si říct, že možná i stou Bolivií, bychom měli hodně práce. Mám tuhle zemi rád, mám i tady přátele odtama, jsou to výborný lidi, všichni muzikanti, a ta jejich muzika- hlavně Los Kjarkas, ale i další, ale fotbalově jsou asi na tomhle kontinentu nejhořší, takže mi to vychází tak na 3. místo ve skupině. Líp asi ne , tedy ten výběr co hrál na Kirinu. Ti nejlepší by asi potrápili Argentinu a Kolumbii víc, těžko říci !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když srovnám Ekvádor na MS 2006 a teď, porovnávám neporovnatelné. Ten tým zaznamenal neskutečný propad. Nechci podceňovat ekvádorskou ligu, ale podle mého názoru jediní dva hráči, kteří snesou přísnější měřítko jsou Noboa a Valencia. Jinak je to těžký průměr až podprůměr. V konkurenci Brazílie a Paraguaye jim nedávám moc šancí. Budou se prát s Venezuelou o to, aby neskončili poslední ve skupině.

Reagovat
FC Porto FC

Castillo,Benítez,Caicedo taky

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlob se na mě, ale podle mého názoru jsou to ve světovém kontextu průměrní hráči. Je to, ale věc názoru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele