základní skupiny - skupina A, 3. kolo
19.06.2015 23:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ekvádor vykřesal naději na postup, Mexiko po prohře 1:2 končí

Výsledek, který s největší pravděpodobností vyřadí oba týmy. Naopak ve skupinách B a C si mnou ruce. Ekvádor v utkání poslední naděje porazil Mexiko 2:1, když branky zařídili Bolaňos a Valencia. Mexickou ekipu gólově zaštítil pouze Raúl Jiménez z pokutového kopu.

Mexiko už podle nominace na turnaj působilo dojmem, že je na Copě skutečně pouze z povinnosti a těší se na Severo-středoamerický Gold Cup. Z Copa América nakonec odjíždí bez jediného vítězství a s vizitkou nejhoršího týmu skupiny A.

To Ekvádor ještě mizivou naději na postup mezi nejlepší osmičku vykřesal. Na třetím místě nyní bude vyčkávat, zda na dálku porazí aspoň jeden celek ze třetího místa v ostatních skupinách. Potřebuje k tomu následující konstelaci - Jamajka nesmí porazit Argentinu, Uruguay musí prohrát s Paraguayí alespoň o dva góly a ve skupině C musí obě utkání skončit dvougólovým triumfem kteréhokoli ze soupeřů.

Miller Bolaňos měl už po jedné minutě utkání obrovskou gólovou šanci, když se po přihrávce z levé strany stál sám před brankou. Jose de Jesus Corona však tentokrát jeho pokus dokázal zlikvidovat. Nikoli však v šestadvacáté minutě, kdy rychlý brejk Ekvádorců zakončil Enner Valencia, jenže míč se po teči dostal na zadní tyč přímo k Bolaňosově noze - 0:1.

Mexiko mnohdy působilo stylem, jako by už se skutečně vidělo na "domácím" Gold Cupu, který je pro ně přeci jen prestižnější. V prvním dějství měli jedinou šanci Vuosa, který ve vyložené pozici trestuhodně minul. Svěřenci Miguela Herrery naopak často chybovali. Před první brankou, a v sedmapadesáté minutě i před tou druhou.

Medina ztratil uprostřed hřiště banální míč, Ayala se při bránění Bolaňosova pasu na Valenciu zapomněl ještě v kabině a útočník West Hamu zakončil chladnokrevně - 0:2. Mexičané se nakonec zmohli alespoň na snížení - Achilier svalil ve vápně Ayalu a s nařízenou penaltou se s klidem vypořádal Raúl Jiménez, jenž upravil skóre na konečných 1:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

mexiko výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia je fotbalove nekde uplne jinde, nez zbytek hracu na hristi

Reagovat
Shevchenko

Co teda pošle Ekvádor dál? Prohra Venezuely a prohra Peru aspoň o dva góly?

Reagovat
Murtago

nebo jen prohra Uruguaye s Paraguayí taky o dva

Reagovat
smazaný uživatel

Mexiko neni co byvalo teď hrajou hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele