play off - čtvrtfinále
17.06.2016 03:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Spojené státy jsou po těsné výhře 2:1 v semifinále

Clint Dempsey je k nezastavení. Ofenzivní tahoun Spojených států skóroval již v třetím zápase za sebou a navíc poté i připravil druhý gól večera na stříbrném podnose pro Gyasiho Zardese. Ekvádor sice nesložil zbraně a čtvrthodinu před koncem snížil zásluhou Arroya, ovšem další šance již jihoamerický výběr neproměnil, a tak se s turnajem loučí. Američany čeká v úterním semifinále buď Argentina, nebo Venezuela.

Oba týmy nakonec utkání dohrávaly v desíti. Nejprve musel předčasně odejít ze hřiště Jermaine Jones kvůli potyčce z dvaapadesáté minuty, ovšem Ekvádorci si přesilovku užít nemohli, neboť Antonio Valencia okamžitě amerického záložníka doplnil po tvrdém zákroku na Alejandra Bedoyu, který mu vynesl druhou žlutou kartu a celou tuto rozmíšku odstartoval. Vedle Jonese navíc o semifinále přijdou i vykartovaní Bedoya s Bobbym Woodem.

Po nervózním vstupu do zápasu z obou stran uklidnil Američany Clint Dempsey, jemuž podle všeho vyhovovalo nastoupit před domácím publikem na stadionu svého Seattlu Sounders. Úvodní gól zápasu Wood kombinací s Jonesem, jehož centr našel v pokutovém území nabíhajícího Dempseyho. Ten už neměl s překonáním brankáře Domíngueze žádný větší problém a přesnou ranou k tyči poslal Američany do vedení.

Také druhý gól měl na svědomí výtečný Wood, jehož schopnost zabíhat za soupeřovu obranu i udržet míč v obležení přesily bude svému týmu v nadcházejícím zápase obzvláště chybět. Po jeho zpracování Brooksova nákopu a přiťuknutí Beslerovi následoval centr na Zardese již do pokutového území. Jeho prodloužení míče hlavou připadlo Dempseymu, jenž zvládl ve skluzu poslat zpětnou přihrávku před odkrytou bránu, jíž Zardes nepohrdl - 2:0 pro USA.

S příchodem závěrečné dvacetiminutovky však Američanům začaly docházet síly a Ekvádor ještě vycítil naději na zvrat. Ve dvaasedmdesáté minutě se po Ayoviho přímém kopu prosadil Arroyo a hned vzápětí zahodil dvě výtečné příležitosti Enner Valencia, jenže pokaždé selhal. Brankář Brad Guzan navíc musel být na pozoru i před činností vlastních obránců, neboť v první minutě nastavení zachránil Brooksův nešťastný zásah směřující do vlastní brány jen tak tak. Spojené státy tak uhájily těsné vítězství 2:1 a mohou nadále snít o překvapivém triumfu, k němuž jim stačí pouze dva další triumfy.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X...1:1..na penalty USA

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel

výborně přál bych si celkovou výhru USA, ale proti Argentině to bude těžké, pokud je teda Venezuela neporazí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bude na redditu nesnesitelno..

Reagovat
Switchback

Nekomentoval jsi nedávno něco na redditu? mám dojem, že jsem tě tam viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, nick tam mám stejný, takže to je možný.

Reagovat
Switchback

Reagovat
slavex

U Tipace byl kurz 5.75 na to, ze daji oba tymy gol a vyhraji USA. Penize zadarmo

Reagovat
johan14

Podľa toho koľko si vsadil.

Reagovat
Coutinho10

docela sem nenopochopil, za co dostal primou redku ten Jones...za to Valencia ji mel dostal rovnou a ne 2. zlutou (ikdyz to vyjde na stejno, tak to podkopnuti ze zadu bylo nechutny) ....kazdopadne parada USA...ke konci to byly nervy...smrdelo to i vlastnakem, ale ubojovali to a fans byli taky skvely

Reagovat
Switchback

Hustý no, tak nejspíš semifinále s Argentinou ale prej maj dost hráčů out, tak to budou mit chlapci těžký no

Reagovat
johan14

4 zo základu

Reagovat
Manik...

USA

Reagovat
vodka

valencia 2 žluté bez červené?

Reagovat
Counter

už jsem to opravil

Reagovat
Shevchenko

USA

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Pharrell

Super ale do finále se nejspíše nedostanou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele