Druhá liga souhrn - 28. kolo

24.05.2008, 13:29, aktualizováno 26.05.2008, 19:54
Komentáře a souhrny
Dukla Praha v dnešní dohrávce porazila Fulnek a unikla ze sestupových příček. O víkendu se zamotal boj o postup. Vedoucí Bohemians prohráli v Jihlavě a následně se za nimi v seřadila čtveřice pronásledovatelů. Slovácko s Příbramí ztrácejí čtyři body, Opava a Hradec pět.

Sparta Krč - SFC Opava 0:1

24.05.2008 10:15

Góly: 56. Horka

Trápící se Opava po ostudné domácí prohře s HFK Olomouc opět slaví zisk tří bodů. Ty si tentokrát odvezla ze Strahova, kde porazila Spartu Krč.

Od začátku bylo jasné, kdo v dnešním utkání favoritem. Slezané už v úvodních minutách dostali Krč pod tlak a ta se z něj téměř po celý zápas nedokázala na delší dobu vymanit. Výsledek mohl být mnohem vyšší, jenže Opava opět několikrát ztroskotala v zakončení.

Zápas mohl mít zcela jiný průběh, domácí fotbalisté se mohli ujmout vedení už v 11. minutě. Vojtíšek postupoval na bránu Nováka, na poslední chvíli jej ale dostihl jeden z bránících hráčů a z celé příležitosti nic nebylo. Až do závěrečných minut se jinak Krč do lepší šance nedostala, naopak ve 26. minutě moc nechybělo opavskému Halaškovi, který byl na konci rychlého brejku, ale jeho střela postrádala přesnost. Ten zanedlouho ztroskotal opět v zakončení, a to když mu hned dvě velké příležitosti vychytal gólman Diviš.

Skóre se vůči předváděné hře otevřelo poněkud pozdě, konkrétně v 56. minutě, kdy se po standardní situaci odrazil míč až k Luboši Horkovi, který jej poslal do brány. Vedení mohl pojistit Zapletal, jenž se pokusil obstřelit Diviše, ale míč poslal nakonec nad. Opavského záložníka mohla nevyužitá příležitost mrzet mnohem více, kdyby svou šanci proměnil Pikl, kterého skvěle vychytal Novák.

Krč s končícím zápasem ožila, vyrovnala hru, ale nic platné jí to nebylo. A když svou šanci neproměnil ani Dejmek, bylo v podstatě jasné, kdo nakonec zvítězí.

Více informací k zápasu

FC Vítkovice - FK Marila Příbram 1:0

24.05.2008 16:30

Góly: 55. Pulkert

Po čtyřech vyhraných zápasech Příbram zaváhala. Ze zápasu s Vítkovicemi vyšla naprázdno a boj o postup se tak opět něco přiostřil. Domácí fotbalisté si naopak v podstatě už zajistili záchranu.

První poločas byl velmi vyrovnaný, míč u nohy měla především Marila, největší šance však patřily Vítkovicím. Jako například v 7. minutě, kdy Prohászkův pokus minul bránu jen o pár centimetrů. Na straně Příbrami dnes nestálo ani moc štěstí, což se prokázalo při gólu Huňy, který rozhodčí neuznal pro ofsajd.

Právě Huňa zaměstnával obranu Vítkovic nejvíce. A v 26. minutě málem dokázal, proč je nejlepším kanonýrem svého celku. Po přihrávce za obranu ale nastřelil pouze spojnici břevna s tyčkou. Na druhé straně mohl těsně před přestávkou vstřelit první gól utkání Křiva, ale gólman Hruška předvedl u levé tyčky skvělý zákrok a zabránil jasnému gólu.

Vítkovice měly start do druhé půle skutečně skvělý. Už v 55. minutě se totiž ujali vedení. Prohászka vybojoval balon, přihrál Schönovi, který prodloužil na pravou stranu na osamoceného Martina Pulkerta a ten poslal míč kolem bezmocného Hrušky do brány. Zanedlouho se pokusil překvapit domácího gólmana Vaclíka Huňa, ale se svou dalekonosnou střelou neuspěl.

Domácím hráčům moc nechybělo ani v 70. minutě. Hruška byl hodně daleko z brány, čehož si všiml Silveira a svou standardní situaci ze čtyřiceti metrů poslal rovnou na bránu, míč ale mířil nad. Největší příležitost k vyrovnaní si Příbram nechala až na samotný závěr. Švehla fauloval v pokutovém území protihráče, rozhodčí nařídil pokutový kop, k němu se postavil Huňa, ale vysoko přestřelil.

Více informací k zápasu

1. HFK Olomouc - Fotbal Třinec 1:0

24.05.2008 17:00

Góly: 59. Krutý

Fotbalisty HFK Olomouc výhra z minulého kola nad Opavou zřejmě nabudila a dnes ji potvrdili proti Třinci. Diváci viděli pěkný fotbal a zasloužené vítězství domácích, o kterém rozhodl opět Krutý.

Už v první půli předváděly oba týmy atraktivní útočný fotbal. Holice sice měly tlak, ale nic z něj nevytěžily. Naopak už v 11. minutě si Třinec vybojoval jednu z největších příležitostí celého zápasu. Na střílený centr z levé strany nabíhal před bránou Malíř, ale nepochopitelně přestřelil.

Za deset minut naopak domácí Toporčák předvedl krásnou akci, když se prokličkoval až na hranici pokutového území a rozhodl se ke střele. Tu s vypětím všech sil vyboxoval gólman Lipčák. Další dvě tutovky měl na svých kopačkách hostující Veselý, ale ani jednu neproměnil. A když pálil nad z pravé strany také Spáčil, byl stav po pětačtyřiceti minutách bezbrankový.

Druhý poločas začal podobně jako skončil ten prví, a to šancí HFK. Krutý však trefil pouze tyčku. V 59. minutě se už ale domácí středopolař dočkal. Jeho střela z dvaceti metrů byla sice tečována jedním z třineckých fotbalistů, ale i přesto doletěla do sítě. V 84. minutě měli hostí více než stoprocentní příležitost k vyrovnání. Veselý hlavičkoval, ale Doležal neskutečně vyrazil. Poté se míč dostal k Macečkovi, který hlavičku umístil k tyči. Doležal se dokázal vymrštit do vzduchu a balón opět vyrazil, a proto odjíždí Třinec s prázdnou.

Více informací k zápasu

FC Hlučín - 1. FC Slovácko 0:1

25.05.2008 17:00

Góly: 18. Šultes

Jiřímu Dekařovi vyšlo na lavičce Slovácka i druhé utkání. V něm zavítal na půdu Hlučína a domů veze tři body za jednogólovou výhru, díky které se posune jeho tým na druhou postupovou pozici.

Zápas měl strhující úvod. Běží sedmá minuta a hostující gólman Bolek se dopouští velké chyby. Při odkopu uklouzne a míč se dostane k Štýbarovi, jenž okamžitě pálí. Jeho ránu ale naštěstí pro hosty dokázal hlavou odvrátit Šultés. Zanedlouho vychytal na druhé straně Kosmál talentovaného Kerbra. V 16. minutě se odhodlal ke střele z hranice šestnáctky po přihrávce od Žižky Hanus, ale míč poslal vysoko nad.

O pár sekund později se už diváci radovali, ovšem jen ti hostující, kteří svému týmu vytvořili skvělou kulisu. Kerbr se dostal z rychlého brejku sám před Kosmála, střela přes něj sice nepřešla, ovšem odrazila se k volnému Šultesovi, který technickou ranou do odkryté brány otevřel skóre. V 32. minutě byl Hlučín nejblíže vyrovnání. Ke střele se dostal Galajda a Petr Bolek musel jeho pokus vytěsnit alespoň na roh.

Domácí fotbalisté začali po změně stran aktivně. Už ve druhé minutě se dostal míč po autovém vhazování k Žižkovi, ten ale následně trefil jen boční síť. Hlučín se hnal do útoku, před bránu Bolka se dostával především díky nakopávaným míčům a centrům. Tato taktika mu ale moc nevycházela a hrálo se hlavně ve středu hřiště. Zápas se sice dohrál především před šestnáctkou Slovácka, ale domácí fotbalisté byli zcela neškodní, podobně jako hráči z Uherského Hradiště.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Zenit Čáslav 2:1

25.05.2008 17:00

Góly: 32. Plašil, 90.+3 Pilař - 34. Strnad

Už to vypadalo, že ze souboje o postup do Gambrinus ligy odpadne další tým. Za minutu dvanáct se však prosadil Pilař a zajistil hradeckým fotbalistům proti Čáslavi všechny další tři body.

Hradec se po většinu prvního poločasu snažil vymyslet nějaké kloudné akce, zatímco jeho soupeř v poklidu bránil. I přes větší množství šanci, ale odcházeli Východočeši do kabin za nerozhodného stavu. Domácí fotbalisté se sice ujali vedení až v 31. minutě, ale moc nescházelo Pilařovi už o dvacet minut dříve. Ten však zaskočen náhlým centrem Víta nedokázal v jasné gólové příležitosti zpracovat míč.

Také Čáslav měla na svých kopačkách tutovku. Po chybě Přibyla se tváří v tvář objevil proti Podhajskému mladý útočník Kocourek, ale hradecký gólman jej vychytal. Nevyužitá příležitost jej mohla mrzet především proto, že za pár minut se prosadil po centru z rohového kopu Plašil. Čáslav však na nepříznivě se vyvíjející průběh zareagovala velmi rychle a už v 34. minutě se z přímého kopu nádhernou ranou trefil Strnad. Vedení na svou stranu mohl vrátit Černý, ale nastřelil pouze rukavice Havránka.

Už v 47. minutě dal Hradec o sobě opět vědět. Výborný centr Přibyla ale poslal hlavou nad záložník Pavel Černý. Nervózní domácí fotbalisté ve druhém poločase rozhodně nepůsobili jako jasný favorit tohoto utkání. Moc nescházelo a mohli dokonce prohrávat. Kotrbova nádherná střela z úhlu však postrádala přesnost.

Tentýž hráč vystrašil Podhajského také v 67. minutě, kdy hradecký gólman vyrazil míč na roh. Ten zahrál Strnad a našel hlavu Haniaka, kterého opět skvěle vychytal Podhajský. V závěru si Hradec opět vypracoval tlak, na vytoužený gól ale čekal až do závěrečných okamžiků. V 71. minutě se po rohu Čupra míč dostal dokonce na brankovou čáru, ale v síti neskončil. Zanedlouho se ke střele dostal Wozniak, toho Havránek vychytal, míč se však odorazil pouze k Vítovi, který okamžitě pálil. Ovšem i jeho střelu hostující gólman zázračně vychytal. V nastaveném čase ale nakonec přeci jen Hradec dočkal. Bombou pod břevno se prosadil Pilař.

Více informací k zápasu

FK Ústí nad Labem - Baník Sokolov 3:0

25.05.2008 17:00

Góly: 15. Valenta z pen., 65. Fousek, 78. Dvořák.

Ústí nad Labem míří za záchranou. Skvělou formu dnes potvrdilo také proti Sokolovu a po dobrém výkonu bere všechny tři body za výhru 3:0. Na patnáctou Duklu Praha si tak vypracovalo už pětibodový náskok. Klub z Julisky má však zápas k dobru.

Domácí fotbalisté od začátku hráli poměrně aktivně a nakonec se i v prvním dějství dočkali gólu. Moc příležitostí si ale nevypracovali, jelikož většinou jim chyběla především finální přihrávka, ze které by mohla vzniknout gólovka. V 15. minutě se ovšem přes obránce dostal Vondrášek a následně byl stažen k zemi v pokutovém území. Rozhodčí podle předpokladů odpískali pokutový kop. Ten podobně jako v minulém zápase proměnil Jiří Valenta. Baník se sice snažil na nepříznivý stav zareagovat, ale se střelami Duchniče i Javorského si poradil gólman Novák.

Ústí chtělo co nejdříve přidat druhý gól, aby se tak mnohem blíže přiblížilo záchraně. Už v 46. minutě mělo hned dvojšanci. Nejprve neuspěl po samotném úprku Vondrášek, jehož střelu Bertelman vyrazil těsně vedle tyče, z následného rohu našel Fousek Benčíka, který ale poslal míč vedle tyčky.

V 65. minutě předvedlo Ústí fotbalovou lahůdku. Po pravé straně vysprintoval Vondrášek, přihrál Martykánovy, jenž přenesl hru na druhou stranu na Benčíka, ten hlavou přiťukl Fouskovi, který zakončil kličkou na brankáře a lobem do prázdné brány. Za třináct minut se po rohovém kopu dostal ke střele Dvořáka a bylo hotovo.

Více informací k zápasu

Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 3:1

25.05.2008 17:55

Góly: 18. Rabušic, 35. Gabriel, 39. Faldyna - 16. Ibe

Bohemians Praha si budou muset na postup do první ligy minimálně ještě týden počkat. V Jihlavě se sice ujali vedení, nakonec však odjíždějí s prázdnou.

Po úvodním oťukávání udeřili v 16. minutě hosté. Hodně šťastný gól dal hlavou po rohovém kopu Stanley Ibe, který napřed trefil tyč a až od ní se míč odrazil do brány. Jenže uběhlo pár minut a bylo opět vyrovnáno. Po faulu na Gabriela u rohového praporku zahrával přímý kop Radek Sláma, balón poslal přímo na hlavu Michal Rabušic a ten se nemýlil.

Jihlava už před zápasem slibovala, že nikomu body rozdávat nemůže a v poslední desetiminutovce první půle to potvrdila. V 35. minutě prostrčil Faldyna míč na nabíhajícího Brazilce Gabriela Vitoria da Silvu, který přesně mířeným lobem překonal překvapeného Wintera. Uběhly čtyři minuty a skóre se měnilo podruhé. Po přihrávce od Rabušice se prosadil kanonýr Faldyna.

Ve druhém dějství už žádné góly nepadly, jelikož Jihlava si hlídala své vedení a ani Bohemians se do útoku moc nehnali. Největší příležitost si vypracovali v 65. minutě, kdy se před Šimonem z čistého nebe zjevil Ibe a tvrdou hlavičkou nadělal domácímu gólmanovi velké problémy. Ten jeho pokus nakonec vyrazil na břevno. Hned z protiútoku nebezpečně pálil Rabušic, Winter míč vyškrábl alespoň na roh. Zápas se už v poklidu a bez šancí dohrál.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Fotbal Fulnek 2:0

26.05.2008 17:55

Góly: 36. Rychlík, 58. Kulvajt

Obnovené premiéra před televizními kamerami Dukle vyšla. Zápas s Fulnekem jí přinesl první jarní výhru, díky které se posunula už na nesestupové třinácté místo.

Na hřišti to po většinu zápasu rozhodně nevypadalo na to, že oba týmy potřebují nutně vyhrát. Bezchybná defenzíva, to bylo to, čím se Dukla i Fulnek především v prvním poločase vyznačovaly. Domácím fotbalistům ale moc nechybělo ke gólu už v 29. minutě. Sedlák vyrobil obrovskou hrubku v obraně a od inkasovaného gólu zachránil Fulnek až gólman Pospěch, když chytil střelu Nečase. O sedm minut později už podobné štěstí ale neměl. Po přímém kopu se míč dostal až ke Kudělovi, který v nepřehledné situaci velmi rychle zareagoval a poslal míč do sítě.

Ve druhém poločase byli domácí fotbalisté lepším týmem a po zásluze přidali ještě druhý gól a vybojovali velmi cenné tři body. Na 2:0 zvýšil už v 56. minutě Kulvajt. Adamovu střelu sice Pospěch vyrazil do alespoň do tyče, míč se však odrazil přímo k domácímu útočníkovi a ten jej pohotovou střelou poslal do sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bohemians Praha28157644:3452
2.1. FC Slovácko28139638:2348
3.Marila Příbram28139631:1748
4.SFC Opava28145940:2847
5.FC Hradec Králové281211533:2247
6.Fotbal Fulnek281110732:3343
7.1. HFK Olomouc28118933:3441
8.Vysočina Jihlava281010839:3240
9.Baník Sokolov28812824:2436
10.FC Vítkovice281041434:4034
11.Fotbal Třinec28961325:3833
12.FK Ústí nad Labem28951432:4132
13.Dukla Praha28861433:4230
14.FC Hlučín28781325:3029
15.Zenit Čáslav28781332:4229
16.Sparta Krč282121425:4018

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně!! Pokud Příbram dneska nevyhraje, naděje opět žije Jedem Slezský

Reagovat
smazaný uživatel

Příbram o půlce 0:0. Aspoň aby to Vítek udržel. Jestli Příbram zaboduje naplno je hotovo. V příštím kole má Ústí a to asi budou tři body. A taky Hlučín zítra musí zabojovat o záchranu a obrat Slovácko. Na druhou stranu je potřeba aby Slovácko mělo nějakou motivačku na poslední kolo s Příbramí. No je to zapeklité, ale doufám, že nebude rozhodnuté už za třičtvtě hodiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Vitkovice 1:0 55. minuta Pulkert. Vydržet !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jedna pentle v 90. minutě pro Starku, naštěstí vysoko nad a 1:0 hotovo. Lojza Grussmann je bůh! SFC 6 bodů, Příbram se Slováckem po jedné plichtě a Votroci můžou ze třetího místa na vzájemné zápasy tleskat.

Reagovat
smazaný uživatel

Opava to zvládla a dal má šanci bojovat o postup do 1ligy.Bude to boj až do konce sám sem zvědavý jak to dopadne.Přál bych to opavě ale záleží jesli nato má kádr.Jinak vezem 3body super

Reagovat
cubinho

Já toho Nečka nechápu. Luboš Horka dá ve dvou zápasech 2 góly a on tam místo něj stejně bude furt stavět všechny ty Uvíry atd...A dneska dal zase góla Je to talent...

Reagovat
smazaný uživatel

jn, 5 zápasů v základu=3 góly, to na stopera není špatné

Reagovat
smazaný uživatel

Na stopera? To je dobré i na útočníka

Reagovat
smazaný uživatel

jj, prosazuje se hlavně po standartních situacích, kdy je hodně platným hráčem ve vápně.jeho velmi povedený gól proti ústí např. zde: http://www.sfcopava.com/videa/2007-2008/07opa-ust03.avi

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec este postoupi uvdite

Reagovat
smazaný uživatel

Ve druhé lize se hraje na skóre a ne vzájemné zápasy, že?

Reagovat
smazaný uživatel

To se ptáš, nebo ironicky konstatuješ? Odvodil jsem si to od GL. Ikdyž v našem fotbale hledat logiku je hodně naivní. I tak má zatím SFC dva góly navrch.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda příbram Prohrála Opava vyhrála !!!tak to ma být !

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem se ptal .... Ale moc mě to netěší, jelikož SFC má skóre nejhorší

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodujou vzájemný zýpasy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá zpráva, dík

Reagovat
smazaný uživatel

Se Slováckem dvě plichty, ale víc gólů venku , s Příbramí dvě prohry , s Hradcem dvě výhry . Skóre je nahoře v tabulce-nic moc. Docela by potěšil postupový klíč. A to nejenom naší druhé ligy (námět na úvahu pro tvůrce stránek)

Reagovat
smazaný uživatel

jej to se nám to zase šmodrchá zejtra vyhraje Slovácko a Hradec, prohraje pravá bohemka a budeme se ještě bavit aby nakonec ještě všem nevyfoukl rybník fulnek

Reagovat
Logan

FCHK .... proti Caslavi snad naplno zaboduji a pak se uvidi...

Reagovat
M11

supr Vitky dekujeme

Reagovat
Slejdy

yes futból

Reagovat
Radin

Snad nespadne Hlučín,jinak Opava super,Vítkovice paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Hlučín ale stejně svou licenci prodá, když se udrží...

Reagovat
M11

super.. uz jen dva zapasy ... FCS

Reagovat
smazaný uživatel

no tak boj o druhe postupove misto bude to jeste moc a moc zajimavy, ale bude to zrejme jeden z dvojice Slovacko-Pribram...

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec ...snad se u nás kromě nového stadionu dočkáme i GL

Reagovat
smazaný uživatel

EEEEEJJ SLOVACKOOO KURNAAA SLEPKYYY VSICHNI STE HROZNE LAMYYYY EJJJJJJ SLOOVAACKOOOO JAAAA SEM FAANOOUSEEEK ALE NNEEE ZADNYYY FRANTISEK MYYY TU LIGU VYHRAJEEEM A KURNA HNUUUUJJJJ EEEEEJJJJ SLOVACKO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

EJJJJJ TY SI Z NASIIII GAZDY !!!!miluju te navzdy budem spolu fanditi a ukazem co to je 1.FC SLOVACKO a potom pujdem orat pole a nebudes mi rikat vole protoze EEEEEJJ SLOVACKO !!!! a spolu projdeme ruku v ruce ukazem svetu co je to nas vztah k nasemu tymu a k sobe navzajem nikdo nas nechyti pujdeme daaaaaaall aaaaa aaaaa aaaaaa

AAAAAALLLL projdeme sveta kraj uvidime hory uvidime sumet lesy hucet rekyyy a chroustat bobryyy a nakonec EEEEEEEEJ SLOVACKO !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ted jsem se dival na rozlosovani a bude to hodne napinave.Hlavne aby to bylo i fer.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

no to se stejne asi hned nedovime jestli mel nekdo dlouhy prsty to se provali stejne pozdejc

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla

Reagovat
smazaný uživatel

S Hlučínem to vypadá dost hrozně.

Reagovat
M11

takze fulneku uz by mohlo jit o prd.. tak by se s nama zase az tolik snazit nemuselo

Reagovat
smazaný uživatel

Oni se ještě kousnou, myslím že 5 pts ztráta není nic, viděls jak to Sparta rychle stáhla ne

Reagovat
fantomas

A rychle ztratila.

Reagovat
M11

sance je miziva to by museli vsichni 4 nevyhrat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele