Druhá liga preview - 29. kolo

31.05.2008, 08:28, aktualizováno 31.05.2008, 08:28
Previews
Hádanky z obou konců tabulky zbývá rozřešit ve druhé české lize. Bohemians si kolo před koncem chtějí zajistit postup, obrovská mela pak nejspíš bude o druhé místo. Brousí si na něj zuby hned čtyři týmy. Podobné je to s druhým sestupovým místem. Do záchranářských bojů je namočeno šest týmů.
SFC Opava - FC Hlučín  (sobota 17:00)
Regionální derby dvou slezských klubů bude mít zvláštní náboj. Opava stále hraje o postup, zatímco Hlučín musí bodovat, jelikož mu velmi vážně hrozí sestup.

SFC se na jaře sice poměrně trápí, ale v posledním domácím zápase letošní sezóny touží bodovat. "Bude to těžké utkání, oba týmy se dobře znají, navíc oni hrají o záchranu. Musíme se na tento duel připravit a vyhrát ho. Poněvadž loučit se s fanoušky prohrou by bylo velmi špatné," uvedl trenér domácích hráčů Jiří Neček.

Ten by měl mít k dispozici opět kompletní kádr, a proto se zřejmě dočkáme pár změn v sestavě. V základu by se i tentokrát měl objevit talentovaný stoper Luboš Horka, který je prozatím na jaře nejlepším opavským střelcem. Tři body pro svůj tým zajistil také v minulém zápase se Spartou Krč.

Pro Hlučín je tento duel skutečně existenční. Jenže při současné formě to se svěřenci kouče Samce nevypadá vůbec dobře a když k tomu připočteme závěrečný los, je to ještě horší. Hlučín čeká na vítězství už šest utkání, za tu dobu navíc vstřelil pouhé dvě branky. Čtrnáctý celek soutěže je ale stále na hřištích soupeřů jeden z nejlepších a toho by rád využil také v sobotním utkání.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 4.50 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha - FC Vítkovice  (sobota 17:00)
V minulém kole ještě Bohemians slavit nemohli, tentokrát už by ale rádi otevírali láhve šampaňského. Postup do první ligy mohou potvrdit v utkání s Vítkovicemi.

Těm už téměř o nic nepůjde, jelikož od druhého sestupového místa jsou vzdáleyi pět bodů. Ovšem kouč Grussmann chce se svými svěřenci skončit co nejlépe a rád by zaujal současné deváté místo Baníku Sokolov. V Praze by navíc měli za svými zády fanoušky, nikoli však své, ale příznivce Bohemians 1905, kteří touží vyburcovat ostravský tým k výbornému výkonu, kterým by obrali Střížkov o další cenné body a znepříjemnili mu postup.

Vedoucí celek soutěže sice v posledních dvou kolech opustila forma, na obranu je však nutno říci, že "Falešní klokani" sehráli velmi těžká utkání. Nejprve remizovali s Hradcem Králové a minulou neděli podlehli před televizními kamerami Vysočině Jihlava. Přesto ale stále mají na čele čtyřbodový náskok a ten prohýřit by byl skutečně hřích.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 7.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fotbal Fulnek - 1. FC Slovácko  (sobota 17:00)
Šlágr předposledního kola letošní ročníku bude zcela jistě k vidění ve Fulneku. Na půdu nováčka dorazí rozjeté Slovácko.

Zní to téměř neuvěřitelně, ale Fulnek zatím ani jednou ve čtrnácti zápasech letošní sezóny před vlastními fanoušky neprohrál. Tuto sérii by nerad přetrhnul i tentokrát, a to i navzdory tomu, že jej čeká druhý nejlepší tým soutěže – Slovácko.

Hráči trenéra Daňka se v minulém kole objevili poprvé v přímém přenosu, ale jejich výkony byl hrůzostrašný, čehož si všiml také majitel a prezident klubu v jedné osobě Roman Mroček, který byl velmi rozladěn. "Stále to nemohu rozdýchat. Především mě mrzí způsob, jakým jsme prohráli. Z naší hry se vytratila bojovnost, chvílemi to vypadalo, jako bychom snad ani nechtěli dát gól. Pouhé dvě střely na branku za celý zápas proti aspirantovi sestupu mluví za všechno," prohlásil

Po změně trenéra se Slovácku konečně začalo dařit. Jiří Dekař naordinoval svému týmu jiný styl hry, který prozatím nese kýžené ovoce. Bilance dva zápasy – dvě výhry hovoří za vše. Fotbalisté z Uherského Hradiště se tak vrátili zpět do bojů o postup a navíc jsou nejžhavějšími favority, stačí jim, když vyhrají oba zbývající zápasy. Jenže po zápase s Fulnekem je čeká mnohem těžší utkání, a to doma s Marilou Příbram, které vše rozhodne.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.15 - 3.60 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Čáslav - 1. HFK Olomouc  (sobota 17:00)
Čáslav hraje o záchranu a své síly tentokrát poměří s HFK Olomouc, který opět chytil po několika výrazných zápasech poměrně dobrou formu.

Jenže ani toho se nesmí Zenit zaleknout, jelikož prohra by jej s velkou pravděpodobností odsoudila k sestupu. Ani remíza však nemůže svěřencům kouče Horňáka stačit, a proto od nich určitě uvidíme už od úvodních minut velmi aktivní fotbal, ze kterého se budou snažit co nejrychleji vstřelit gól. Čáslav ovšem čeká na vítězství už šest zápasů. Největší problém má především s defenzivní činností, během této série bez vítězství inkasovala hrůzostrašných šestnáct branek.

HFK se bude snažit i ve třetím zápase za sebou opět zvítězit. Už se mu to povedlo proti ambiciózní Opavě i doma s Třincem. Po disciplinárním trestu se navíc kouči Uličnému vrací hned dva obránci, konkrétně Tomáš Dadák a kapitán Ivo Lošťák. Mimo hru však i nadále zůstává další bek Jaroslav Josefík, který pyká trest za 8 žlutých karet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Krč - Vysočina Jihlava  (sobota 17:00)
Krč už má dvě kola před koncem jako jeden z málu týmu jistý osud. Po roce stráveném ve druhé lize míří zpět do ČFL. Vylepšit si bodové konto bude usilovat proti Vysočině Jihlava.

Ta přijíždí na Strahov se slušnou formou. Na jaře poznala hořkost porážky pouze dvakrát. Jenže na hřištích soupeřů je to zatím velká bída. Už více než osm měsíců čekají fotbalisté FC Vysočina na výhru ze zápasu z venkovního stadiónu. Nyní sice mají poslední možnost tuto nelichotivou sérii ukončit, ale Sparta se bude chtít s druhou ligou důstojně rozloučit, a proto rozhodně tři body neodevzdá. "Věřím, že navážeme na dobrý výkon z domácího utkání proti Bohemians a tří bodů z venku se konečně dočkáme. Rádi bychom totiž ještě zabojovali o 6. příčku tabulky a potvrdili tak naše jarní zlepšení," uvedl trenér hostů Karol Marko.

V průběhu jara se potvrdilo, že Krč na druhou ligu nestačí. Ani jednou nevyhrála a získala pouze pět bodů. Na podzim ovšem Sparta Vysočinu na jejím hřišti značně potrápila, ale i přes dobrý výkon prohrála 1:2. Kouč Martin Hřídel, který od nové sezóny povede prvoligové fotbalisty Kladna, tentokrát ale nechce něco podobného připustit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Baník Sokolov - FC Hradec Králové  (sobota 17:00)
Baník Sokolov v sobotu přivítá na svém stadionu Hradec Králové, který má nejhorší pozici ze všech týmů stále bojujících o postup do české elity.

Severočeši se ocitají v krizi a mohou být jen šťastni, že již mají jistotu udržení. Za posledních pět zápasů totiž nepoznali výhru, v posledních třech navíc nevstřelili ani gól. Poslední výhra však byla zaznamenána proti dalšímu aspirantovi na titul – ještě v dubnu zde prohrála Opava. V zápase bude moc nastoupit trio Duchnič, Poděbradský a gólman Ottmar, kteří zde z královehradeckého týmu pouze hostují. Na hřiště se naopak nedostane další hostující hráč – Jan Filip, který má problémy s naraženou nohou. Otazníky nad startem visí i nad Petrem Jiráčkem. Baník se sobotním zápasem rozloučí s fanoušky a případný zisk bodů by nejen zhatil šance soupeře na postup, ale také by znamenal už jistou domácí neporazitelnost v celé sezóně.

Hradečtí hráči si na hřištích soupeřů nejlépe nevedou. Tentokrát si však potřebují odvézt všechny tři body, to se jim letos podařilo pouze třikrát. Bez vykartovaného Čupra, ale s uzdravenými Rezkem a Němečkem, jenž ještě na podzim oblékal sokolovský dres, budou muset hrát přesvědčivěji než v posledním kole. Doma proti Čáslavi rozhodli až ve čtvrté minutě nastavení, ale trenér Malura svěřencům věří. "Vím, že jsme v utkání s Čáslaví nepřesvědčili, ale mužstvo chce," tvrdí. Čtyř zápasovou sérií bez prohry oživili Východočeši postupové naděje, případné zopakování jarní výhry 3:1 ovšem stejně k posunu na druhou příčku stačit nemusí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.15 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fotbal Třinec - Dukla Praha  (sobota 17:00)
Dva ještě nezachráněné celky se střetnou v rámci předposledního kola druhé České ligy v Třinci. Domácí Fotbal Třinec přivítá Duklu Praha. Třinec na sestup ztrácí čtyři body a k záchraně má tak velmi blízko, zato Dukla se nachází pouhý bod od 15. příčky.

V minulém kole se fotbalisté Dukly Praha dosti výrazně přihlásili k záchraně, když doma porazili Fotbal Fulnek 2:0. Naopak Třinečtí prohráli 0:1 v Olomouci, ovšem jejich naděje jsou velmi velké. Pokud se podaří Třinci Duklu porazit. tak je jasně zachráněn. Částečnou naději na definitivní naději bude mít i při nerozhodném výsledku, to se však budou na Moravě koukat i na výsledky ostatních týmů.

Utkání bude mít spíše dramatický náboj pro hostující celek. Pro pražský tým je to de facto jeden ze dvou existenčních zápasů. V Třinci Dukla zkrátka musí vyhrát a nemusel by to být zase tak těžký úkol. Dukle se venkovní zápasy vcelku daří a navíc bude nabuzená z minulého kola, které pro pražský celek dopadl velmi dobře. Hosté mají tak do sobotního duelu o chlup lepší vyhlídky, ovšem nervy budou pracovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Marila Příbram - FK Ústí nad Labem  (sobota 17:00)
Po prohře od Vítkovic spadla Příbram z druhého postupového místa. Proti Ústí nad Labem tak bere tentokrát pochopitelně jedině tři body.

Po čtyřech výhrách v řadě pod novým kouče Moralesem přišla prohra s ostravským celkem v tu nejméně vhodnou dobu. Marila totiž byla ještě před minulým kolem druhá a měla náskok tři body na třetí Slovácko. Ovšem stále má postup ve svých rukou, musí však vyhrát oba zbývající zápasy. Po zápase se Severočechy ale přijde další těžké utkání, a to se Slováckem, navíc na jeho půdě.

Ústí přijíždí na stadión U Litavky se skvělou formu, kterou v posledních kolech několikrát potvrdilo a hlavně doma podalo velmi dobré výkony, což poznalo například Slovácko a v minulém kole také Baník Sokolov, který odjel s vysokou prohrou 0:3. Ústí nad Labem je vzdáleno od druhého sestupového místa pouze tři body, a proto bude chtít udělat vše pro to, aby mělo už po tomto kole klid.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.00 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bohemians Praha28157644:3452
2.1. FC Slovácko28139638:2348
3.Marila Příbram28139631:1748
4.SFC Opava28145940:2847
5.FC Hradec Králové281211533:2247
6.Fotbal Fulnek281110732:3343
7.1. HFK Olomouc28118933:3441
8.Vysočina Jihlava281010839:3240
9.Baník Sokolov28812824:2436
10.FC Vítkovice281041434:4034
11.Fotbal Třinec28961325:3833
12.FK Ústí nad Labem28951432:4132
13.Dukla Praha28861433:4230
14.FC Hlučín28781325:3029
15.Zenit Čáslav28781332:4229
16.Sparta Krč282121425:4018

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele