Čtvrtfinále poháru UEFA

15.03.2002, 10:55
Aktuality
V prvních čtvrtfinálových zápasech poháru UEFA moc gólů nepadalo. Ve čtyřech vyrovnaných zápasech viděli diváci jen pět gólů. O vyrovnanosti hovoří hlavně výsledky - tři duely skončily remízou.

Slovan Liberec - Borussia Dortmund 0:0
(komentář najdete zde)

Eindhoven - Feyenoord 1:1
Do vedení se v nastaveném čase prvního poločasu dostali hosté, Eindhoven odpověděl vyrovnávacím gólem hned na začátku druhé půle. Domácí byli po zbytek zápasu lepší, ale větší naději na postup má před odvetou Feyenoord.

Inter Milán - Valencia 1:1
V prvním poločase byla lepší Valencia, vytvořila si mnohem více šancí než domácí, nic z toho ale nebylo. První gól dal Inter, v 50. minutě se trefil Materazzi. O šest minut později byl za faul bez míče vyloučen Kily Gonzáles a Inter tak měl velkou šanci potvrdit svůj náskok a rozhodnout čtvrtfinále ještě před odvetou. Místo toho ale Valencia vyrovnala, v 64. minutě se trefil Rufete. Inter nedokázal z "přesilovky" nic vytěžit a víc šancí na postup má před odvetou Valencia.

Hapoel Tel-Aviv - AC Milán 1:0
"Izraelský zázrak" pokračuje ve skvělé sérii, i ve čtvrtfinále hodně trápí favorita a šanci na postup mezi nejlepší čtyři rozhodně má. Zápas se kvůli napětí na blízkém východě musel hrát na neutrální půdě, v Nikósii na Kypru. Izraelští fanoušci přijeli i tam ve velkém počtu. Rozhodující moment přišel ve 32. minutě, kdy se nádherným volejem trefil Serghey Clescenko. Ve druhém poločase měli míč na kopačkách hlavně hosté, ale vyrovnat nedokázali. Kouč Hapoelu Kashtan byl zápasem nadšen, označil ho za jeden z nejlepších v historii izraelského fotbalu. "Dokázali jsme porazit AC Milán, pětinásobného vítěze Poháru mistrů. Příští týden na San Siru budeme připraveni bojovat o postup." Optimistický zůstává i trenér italského týmu, Carlo Ancelotti. "Zasloužili jsme si vyhrát, tým hrál to, co měl hrát. Měli jsme smůlu, ani rozhodčí nám moc nepomohl. Věřím tomu, že doma vyhrajeme a nenechámi si postup ujít."

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele