Arsenal se s Barcelonou dohodl na přestupu Fabregase

14.08.2011, 23:21
Aktuality
Jedna přestupová sága se blíží ke svému konci. Arsenal totiž na svém oficiálním webu právě uvedl, že se dohodl s Barcelonou na přestupu Cesca Fabregase. Rozhodující teď bude, jestli Fabregas v Katalánsku projde lékařskou prohlídkou a dohodne se na smlouvě, ale to by neměl být větší problém...

Po osmi letech to vypadá, že se španělský záložník vrátí do klubu, ze kterého jako šestnáctiletý v roce 2003 odešel. V dresu Gunners stihl od té doby odehrát 303 zápasů, vstřelit 57 branek a dokonce se stal kapitánem. BBC odhaduje, že za něj Barcelona zaplatí asi 35 milionů liber.

V Arsenalu drží i prvenství co se nejmladšího hráče prvního týmu týče a nejmladšího střelce. Poprvé za Arsenal nastoupil proti Rotherhamu United, když mu bylo 16 let a 177 dní. Poprvé se pak trefil jen o měsíc později do sítě Wolves.

Přestup se nejspíše uskuteční i přesto, že Arsenal o svůj klenot přijít určitě nechtěl. "Jasně jsme říkali, že nechceme, aby Cesc odešel a tak to i zůstává," uvedl manažer Gunners Arsene Wenger. "Rozumíme ovšem Cescovu přání vrátit se do domovského klubu, a proto jsme nyní přistoupili na nabídku Barcelony. Děkujeme Cescovi za jeho působení v Arsenalu a přejeme mu v budoucnu úspěchy."

Autor: Ondřej Holzman / arsenal.com

Komentáře (1053)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele