Arsenal je blízko podpisu Maty z Valencie, Fábregas na odchodu

29.07.2011, 12:58
Aktuality
Fanoušci Gunners se zřejmě mohou těšit na novou posilu. Po Gervinhovi je jednou nohou na Emirates Stadium i valencijský Juan Mata, za něhož by prý Arsenal měl zaplatit rekordních 17,5 milionu liber. Španělský klub už údajně s nabídkou souhlasil a čeká se tak jen na dojednání smlouvy s hráčem.

Španělský reprezentant a jeden z tahounů letošní vítězné jedenadvacítky z evropského šampionátu je podle nepotvrzených informací již v anglickém hlavním městě, celý přestup je tedy na spadnutí. Trenér Valencie Unai Emery už dříve přiznal, že jeden z jeho klíčových hráčů by mohl klub opustit v případě, že na východ Španělska odpovídající nabídka. To pravděpodobně Arsenal splnil.

Celý transfer by také mohl uvolnit cestu pro vytoužený odchod Cesca Fábregase z Londýna do jeho rodné Barcelony, ta však za současného kapitána Wengerovy družiny musí zaplatit 40 milionů liber - na tolik si totiž svého špílmachra Arsenal cení. Zdá se ovšem, že 24letý záložník s Kanonýry nadcházející sezonu určitě nezačne. Manažer Arséne Wenger ho totiž neplánuje zapsat na soupisku pro víkendový Emirates Cup.

K jeho odchodu se schyluje i podle slov brankáře Lukasze Fabianského, jenž to v rozhovoru na německé tour nepřímo potvrdil. "Cesc tu s námi není. To je myslím dostatečná odpověď," řekl krátce novinářům, kteří vyzvídali Fábregasovu budoucnost v severním Londýně.

Autor: Marek Ustohal / goal.com

Komentáře (890)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele