All-Stars šampionátu: MS 2022 v kostce

21.12.2022, 21:33
Názory a komentáře
Tři nejlepší hráči MS 2022? (© AFP)

Už jste se z nedělního finále vzpamatovali? Srdeční tep zpátky na normální hladině? Dobrá, nastal tedy správný čas jedno z nejlepších mistrovství světa v historii, co do herní kvality, pořádně zesumírovat a určit jeho All-Stars. Schválně, jestli se na TOP hráčích či gólech shodneme...

Nejdřív ale pár slov k samotnému mistrovství. Šlo o šampionát s největším množstvím gólů v dějinách. A to je moc dobře i vzhledem k parádní návštěvnosti. Katar postavil nádherné a velké stadiony, do kterých se vešel třetí (podle některých zdrojů i druhý) nejvyšší počet fanoušků v historii. Celkem jich údajně bylo víc než 3,4 milionu, konkrétně průměr 53 191 návštěvníků na zápas.

Za prvé však musíme zmínit absurdní pokusy katarských pořadatelů zvýšit celkovou sumu diváků dokonce nad rámec stoprocentní kapacity stadionů. No a za druhé všechna ta hezká čísla tak trošku kalí fakt, že Katar zároveň nastřádal v průměru na zápas i víc než sto mrtvých dělníků, kteří svatostánky stavěli. Ups.

Katarský šampionát ukázal mnohé. Pro novináře i fanoušky byl mimořádně komfortní, když se mistrovství koná na území velkém asi tak, jako když si tužkou na mapě obkreslíte pětikorunu. Velmi příjemné bylo sledovat i samotné hráče, kteří na turnaj odcestovali nikoli na konci, ale uprostřed ligové sezóny - a na jejich formě to dost často bylo znát - pozitivně. Přes všechny kritické hlasy, netradiční zimní termín nakonec přinesl víc pozitiv než negativ, alespoň co se výkonnostních kritérií týče.

Ukázal, že věk je pouze číslo, vždyť dva o parník nejlepší hráče mistrovství světa dělí jedenáct a půl roku. Řeč je samozřejmě o Messim a Mbappém. Třetí nejsledovanější aktér turnaje si naopak po Manchesteru United zakousl do kyselého jablka i v portugalském dresu. I ten Cristiano Ronaldo v klíčových zápasech oblékl až ve druhém poločase - a reprezentační kariéru beztak neukončil jen proto, že hned po čtvrtfinálovém vypadnutí s Marokem skončil na lavičce trenér Fernando Santos. Třeba bude mít příští trenér větší zájem.

O příbězích a eskapádách uplynulého měsíce bychom mohli psát nekončící slohy, ale to by bylo zbytečné. V naší paměti zůstanou jen ty, které si v průběhu mistrovství světa zažijeme na vlastní kůži. A my jsme se z ní pokusili seškrábnout to nejhezčí a nejlepší alespoň co se gólů a ideální jedenáctky týče.

Top 5 gólů MS 2022

Vybrat pouhou pětici z tolika nádherných gólů je vždycky hrozně těžké. Protože ale nechceme rubriku nafukovat na TOP10 či dokonce víc, museli jsme některé branky nechat pod čarou. Za čestnou zmínku rozhodně stojí dvě geniální Messiho asistence proti Nizozemsku a Chorvatsku, Mbappého finálový volej či krásná bronzová trefa Oršiće. Speciální kredit pak zaslouží i perfektní týmový gól Argentiny z finále zakončený Di Maríou.

1. Richarlison proti Srbsku

2. Richarlison proti Jižní Koreji

3. Luis Chávez proti Saúdské Arábii

4. Wout Weghorst proti Argentině

5. Salem Al-Dawsari proti Argentině

Nejlepší hráči MS 2022 podle WhoScored.com

1. Lionel Messi (Argentina) - 8.25 | 7 zápasů, 7 gólů, 3 asistence, 32 střel (18 na bránu), 21 klíčových přihrávek

2. Bruno Fernandes (Portugalsko) - 8.15 | 4 zápasy, 2 góly, 3 asistence, 9 klíčových přihrávek, 88% úspěšnost přihrávek

3. Kylian Mbappé (Francie) - 8.00 | 7 zápasů, 8 gólů, 2 asistence, 31 střel (14 na bránu), 11 klíčových přihrávek, 25 úspěšných průniků (48% úspěšnost)

4. Wojciech Szczęsny (Polsko) - 7.88 | 4 zápasy, 2 čistá konta, 2 chycené penalty, 23 zákroků (82% úspěšnost), 5 inkasovaných gólů

5. Bukayo Saka (Anglie) - 7.68 | 4 zápasy, 3 góly, 7 střel (5 na bránu), 7 obranných zákroků (88% úspěšnost)

Do výčtu jsme angažovali pouze hráče, kteří na MS odehráli alespoň 3 zápasy (tímto se omlouváme Kamerunci Jean-Charlesu Castellettovi - 7.71).

Ideální sestava MS 2022

Sestavu tvořila čtveřice redaktorů EuroFotbalu.

Gólman - Dominik Livaković (Chorvatsko): Chorvatsko mělo na šampionátu velmi silnou záložní řadu, která stála za postupem jak ze skupiny, tak i skrz vyřazovací boje. Možná ještě větší zásluhu na úspěchu Vatreni má ovšem gólman Livaković. V osmifinále chytil Japoncům tři penalty, ve čtvrtfinále zklamal nadšené Brazilce - a jedno zaváhání v úspěšném utkání o bronz mu promineme. Ze všech gólmanů na MS pochytal nejvíc střel - 25.

Čestná zmínka - Wojciech Szczęsny (Polsko)

Pravý obránce - Nahuel Molina (Argentina): Navzdory trendu to v Kataru žádná erupce skvostných výkonů pravých obránců nebyla. Zapůsobil anglický Polák Matty Cash, zklamal naopak třeba Francouz Pavard. Nade všemi pak čněl přeučený záložník Nahuel Molina, který si dokázal držet velmi vysoký standard a dá se říct, že jeho výkony v průběhu turnaje rostly. Jeho ofenzivní přínos a schopnost pilovat lajnu byly pro na krajích hřiště často plytkou hru Argentinu klíčové.

Čestná zmínka - Achraf Hakimi (Maroko)

Pravý stoper - Jožko Gvardiol (Chorvatsko): Výroky různých televizních expertů, že v paměti veřejnosti zůstane především jeho těžkopádné bránění Messiho, jsou naprosto scestné. A je moc dobře, že si mladý stoper spravil chuť hned v utkání o bronz, kde dokonce skóroval. Gvardiol ale zářil celý šampionát. Perfektně četl hru (víc přerušených akcí soupeře měl jen Tchouaméni) a byl vždy na správném místě (nejvíc odklizených balónů na turnaji - 37).

Čestná zmínka - Thiago Silva (Brazílie)

Levý stoper - Romain Saïss (Maroko): Všechna čest Walidovi Regraguimu, duchovnímu otci dokonalé marocké defenzivy, která až do semifinále držela (téměř) čisté konto. Když jeden její člen vypadl, náhradník do fungujícího systému zapadl a rozdíl téměř nebyl znát. Až když z obranné čtyřky kvůli zranění zmizel i kapitán Romain Saïss, přišly problémy. A až tehdy skutečně vyšlo najevo, jak nepostradatelné jsou pro Lvy z Atlasu jeho vůdcovské schopnosti a nezpochybnitelné fotbalové kvality.

Čestná zmínka - Harry Souttar (Austrálie)

Levý obránce - Theo Hernández (Francie): Když k Pogbovi, Kantému či Benzemovi přibyl zkraje úvodního utkání s Austrálií ještě Lucas Hernández, francouzským fanouškům zatrnulo. Zbytečně. Theo nahradil svého bratra víc než adekvátně, skvěle si na levé straně rozuměl s Mbappém a svůj nejlepší výkon si schoval na semifinále, které rozhodl vítězným gólem.

Čestná zmínka - Marcos Acuña (Argentina)

Střední záložník - Enzo Fernández (Argentina): Symbol zrodu "nové” Argentiny. Alespoň v měřítku světového šampionátu. Do hrůzostrašného zápasu se Saúdskou Arábií přišel až jako náhradník - stejně tak do utkání s Mexikem. V něm zazářil a od té doby prakticky neslezl z hřiště. Víc obranných zákroků (tackles, 22) nasbírali na turnaji jen Hakimi a Kovačić, primárně se navíc do role hlídacího psa vtělil až poté, co gólem a asistencí po boku Messiho režíroval postup ze skupiny.

Čestná zmínka - Alexis Mac Allister (Argentina)

Defenzivní záložník - Sofyan Amrabat (Maroko): Hluboký obranný blok Maroka kladl důraz na precizní výkony defenzivního záložníka, který musel pokrýt velké množství prostoru, čistit oblast před stopery a především excelentně číst hru, aby čtyřka vzadu nebyla přetížená. Sofyan Amrabat tuhle práci zvládl naprosto dokonale a i vzhledem k jeho doposud relativně krátké kariéře na nejvyšší evropské klubové scéně se stal nejpříjemnějším překvapením mistrovství světa.

Čestná zmínka - Azzedine Ounahi (Maroko)

Střední záložník - Mateo Kovačić (Chorvatsko): Když je zdravý, patří k nejlepším hráčům i v londýnské Chelsea. Jeho precizní kontrola a dokonalé krytí míče jej pak postavila do pozice klíčové postavy i pro bronzovou chorvatskou pouť šampionátem. Za celý turnaj si připsal druhý nejvyšší počet obranných zákroků (24), přesnost jeho přihrávky pak přesahovala devadesát procent. V dominantní záložní trojici byl minimálně stejně důležitý jako Luka Modrić.

Čestná zmínka - Jamal Musiala (Německo)

Ofenzivní záložník - Antoine Griezmann (Francie): Zářil jako hlavní ofenzivní zbraň na Euru 2016, ale možná ještě působivější výkony předvedl v o poznání nižší pozici na letošním MS. Občas dokonce nahrazoval zraněného Kantého, jeho největší přínos byl nicméně ve tvorbě hry a roli dirigenta uprostřed pole. Především ve čtvrtfinále s Anglií zahrál naprosto skvěle a dvěma asistencemi zařídil Francii ve vyrovnané bitvě postup.

Čestná zmínka - Bukayo Saka (Anglie)

Útočník - Lionel Messi (Argentina): Tady jsou slova zbytečná. Dle direktoriátu mistrovství nejlepší hráč turnaje, a i kdyby objektivně tahle trofej mohla připadnout i Mbappému, Messi je z hlediska důležitosti nezpochybnitelným MVP celého šampionátu. Zatímco Mbappé ve vyřazovací části na celé dva zápasy ztichnul, on předváděl ty nejlepší výkony. Ve čtvrtfinále a semifinále hrál jako v nejlepších letech, ne-li ještě lépe. A jak dobře víte, větší uznání ve fotbalovém světě neexistuje.

Čestná zmínka - Olivier Giroud (Francie)

Levý útočník - Kylian Mbappé (Francie): Osm gólů na mistrovství světa. Hattrick ve finále. Je třeba něco dodávat? Zatímco jsme s Messim prožívali dokonalou (nejspíš) poslední účast na mistrovství světa, s Mbappém stojíme u zrodu nové ikony mundialu. Už teď má celkově 12 gólů a jen vážné zranění či konec světa jej může zastavit v cestě na špičku žebříčku i před Ronalda a Kloseho. Díky rychlosti a kvalitě v zakončení je naprosto dokonalým moderním útočníkem, který zcela jistě od Messiho převezme žezlo nejlepšího fotbalisty planety. Pokud tak neučinil již nyní.

Čestná zmínka - Julian Álvarez (Argentina)

Statistické okénko MS 2022

Katar v datech dnes a denně zpracovával ve speciálních článcích Livesport.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (133)

Přidat komentář
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Chávézův gól byl jediný z přímáku?

Reagovat
kattos

Rashford

Reagovat
technecium

Vim, ze je v cestnych zminkach, ale rozhodne bych dal MacAllistera misto Kovacice. Jeho vykon ve finale byl jeden z nejlepších vykonu záložníka od Xaviho na Bernabeu 2009. Naprosto komplexni vykon dozadu spolehlivy s obrovskym nasazenim a dopredu s obrovskym vlivem na hru. Dal naprosto zapomenout na Lo Celsa.

Reagovat
Gazdo

To iste som chcel aj ja napisat. Rozhodne bol pre mna Mac Allister prekvapenim turnaja a absolutne dal zabudnut na Lo Celsa a doslova si velakrat robil co sa mu zachcelo.

Reagovat
Mariano13

tak to potom škoda, že sa mu prvú polku trunaja nechcelo hrať futbal. Za 3 zápasy si fakt nezaslúži all star.

Reagovat
technecium

Jakoze za ctvrtfinale, semifinále a finale, kdy se lame chleba, si nekdo nezaslouzi All Star?

Reagovat
BBystr

Je to na inu temu, ale ja si napriklad tiez myslim, ze Gvardiol mal dostat cenu za najlepsieho mladeho hraca a nie Alvarez, lebo podaval v kazdom zapase konstantne vykony

Reagovat
fenixLFC

Alvarez ju nedostal, bol to fernandez

Reagovat
BBystr

myslel som fernandeza

Reagovat
Mariano13

No tak, ak niekto hrá dore v 3 zo 7 zápasov tak pokiaľ nedal 10 gólov v troch zápasoch, tak asi nie. Samozrejme v porovnaní s niekým, kto bol konštatne dobrý celý turnaj.

Reagovat
technecium

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
FUnk

Reagovat
johnik

Bude podcast?

Reagovat
fantomas

Nene, už sou Vánoce

Reagovat
Salfovic

21 klíčových přihrávek, kolik byl druhý nejvyšší počet ?

Reagovat
Usty

Griezmann měl 22 Třetí dělený místo pak 11

Reagovat
kilobyte

Dobře si sám odpověděl.

Reagovat
Doomblade

Relevantnější než absolutní počet se mi zdá počítat to na 90 min. Tam měl Messi nějakých 2,7 a Griezmann 3,7. Zajímavé je, že třeba polozapomenutý Di María má 3,1, ale ten odehrál necelých 300 minut. Každopádně Di María si taky zaslouží pozornost. Ve finále hrál výborně a vítězný gól dal i na té Copě. Skvělý hráč

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kucka

Reagovat
Cotton

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Spalovač šancí

Krajní obránci byli celkově slabí. T. Hernándeze bych proto vyhodil a dal o jednoho záložníka navíc (Mac Allister)

Reagovat
ACSeRw!n

jenom tri argentinci

Reagovat
mistr129

do sestavy bych dal Mac Allistera místo Kovačiće (nebo posunout Griezmanna do zálohy a do útoku Álvarez). Pravý bek Hakimi, v bráně Szczesny.

S čím ale nejvíc nesouhlasím, že mezi nejlepšími góly není ten Neymarův proti Chorvatsku

Reagovat
Explicitni_Euler

Přesně, gól Neymara proti Chorvatsku mi v tom výčtu chybí.

Reagovat
Tywin Lannister

Za mě

Martinez

Hakimi-Gvardiol-Saiss-Acuna

MacAllister-Enzo-Griezmann

Alvarez-GOAT-Mbappe

Čestná zmínka

Levakovic

Molina-Pepe-Otamendi-Hernandez

De Paul-Amrabat-Modric

Saka-Giroud-Musiala

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kepy_FCB

Čestná záminka

Reagovat
Manchestersky Krocan

So základom viac menej súhlas, iba by som dal Griezmanna do zálohy namiesto Kovačiča a do útoku Girouda a čestnu zmienku by si zaslúžil skôr Gakpo/Valencia namiesto Saku, ktorý síce dal 3 góly, ale nemal taký impakt na svoj tím ako títo dvaja

Reagovat
smazaný uživatel

Penaldo bude v lavickovom all-star?

Reagovat
CHONG

Theo po odchodu z Realu vyrostl fakt v top hráče. Jinak v All-Stars určitě chybí Luka.

Reagovat
Ereinion

Luka letos už ne, max. jako "čestná zmínka"...v QF a SF už to nebylo ono

Reagovat
kattos

Reagovat
Kejza

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Rssa

Letos už to na all star nebylo, i když svůj standard si odvedl

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
xjert02

Reagovat
technecium

V Semifinale i dost kazil

Reagovat
romeo351

Reagovat
dextroza_m

Na Luku jsem taky hned myslel, neexistuje AS MS bez něj.

Reagovat
fenixLFC

Existuje

Reagovat
Csaplárova past

Jít z Atletica do Realu ... jsem si vždycky myslel, že je v Madridu větši rivalita.

Reagovat
Rudnevs

Očividne to až tak neberú viď trebárs i Morata, Llorente,…

Reagovat
xjert02

Reagovat
oli9

Reagovat
Stephanos

Luka se snažil, ale Orsič nebo Perišič makali neskutečně. Gakpo velmi mile překvapil, obecně celé Nizozemsko. Musiala byl velmi dobrý spolu s Füllkrugem. Jinak, ten Mbappého gól by byl taky na TOP pět v šampionátu. Ať už je zase Euro a hláškující Jirka Štěpán

Reagovat
Csaplárova past

Čím tě Holandsko tak překvapilo? Vždyť byly daleko za očekáváními. Překvapili tím, jak špatně se prezentovali ve skupině a brzkým vypadnutím.

Nebo jsi je taky odepisoval před turnajem, stylem "Vždyť jsme je porazili i my", jako místní experti v diskuzi?

Reagovat
Manchestersky Krocan

Však Holandsko malo tú najhoršiu súpisku čo pamätám ja som čakal, že sa dostanú ďalej, ale len vďaka LVG štýlu hry na 0:0 alebo 1 náhodný gól a tak to na ihrisku aj vyzeralo

Reagovat
Csaplárova past

Co je horší soupiska?

Argentina má taky slabší soupisku než předchozích několik MS a došli nejdál s nejlepším taktickým výkonem jaký jsem u nich kdy viděl. Vždyť osu týmu tvořili hráči z Benficy, Aston Villy, Brightonu, Sevilly + komik Paredes

Každý erudovaný člověk tipoval ty Holanďany na medaili. Za mě osobně teda neúspěch Holandska větší šok než konec Brazílie a Španělska ... a možná i Německa.

Brazílie titul? Musel jsem se smát ...

Reagovat
mistr129

jakože vypadnout na penalty s mistry světa je pro Nizozemsko složené z průměrných hráčů větší šok, než vypadnutí hvězdami nabité Brazílie s Chorvatskem nebo pořád silného Německa na úkor Japonska?

Reagovat
technecium

Holandani ale meli podle jmen suverenne nejlepší obranu na turnaji

Reagovat
mistr129

Čímž ale také končí. Brankář slabý, záloha Frenkie a průměráci, vepředu tak nějak adekvátní tomu čtvrtfinále.

Čistě podle jmen ale ani ta Brazílie neměla špatnou obranu a měla výrazně navrch ve všech jiných ohledech.

Reagovat
Csaplárova past

A co jako ... že má Brazílie hvězdný kádr. To má být jako nějaký znak úspěchu a mám být v šoku z toho, že vypadli? To fakt ne, já je na vítězství netipoval, takže šokovaný nejsem. Už před zápasem s Chorvaty jsem si byl tak na 80% jistý, že tenhle beton neprolomí, když jsem viděl průběh zápasu, tak jsem o tom byl přesvědčený. Neymar mi tím gólem zavřel hubu, ale penalty pak dopadly podle očekávání.

Že hvězdná Brazílie ... to tady slýchám a vídám dvacet let a co z toho?

Během šampionátu jsem pořád měnil názor, vítěz Francie nebo Argentina ... po vyřazení Anglie jsem si byl jistý, že Francie obhájí. Tvrdě jsem narazil se svým tipem, a to i finančně

Reagovat
mistr129

Já bych i rozuměl, vzhledem k historické zkušenosti, kdybys řekl, že ve vzájemném zápase Nizozemsko - Brazílie bys favorizoval Nizozemce.

Ale opravdu bys před těmi zápasy spíš tipnul, že Brazilci vypadnou s Chorvatskem, než že Nizozemci s Argentinou?

Reagovat
Csaplárova past

Na nějaké vzájemné zápasy vůbec nehledím. Řídím se aktuální formou a tím, jak na mě ten tým působí. Brazilcům jsem věřil naposledy na MS 2006 ...

Chorvatsko bylo pro Brazilce teprve prvním těžkým soupeřem na turnaji a to se bavíme už o čtvrtfinále. Chorvati jasně ukázali ve skupině, co budou hrát. Nějaké vítězství Brazilců v základní hrací době bylo jen sbožné přání sázkařů a fanoušků

Chorvaty tady velká část lidí úplně odepisovala už ve skupině ... nepochopil jsem proč. Měli v kádru snad 18 nových hráčů a lidi tady pořád psali cosik o přestárlém týmu.

Reagovat
veikko

No ale zase objektivně je třeba říct, že z té skupiny by taky vypadli, kdyby Lukaku trefil míčem cíl aspoň o velikosti Národního divadla. Ta šance na konci zápasu, to muselo být v Chorvatsku a v Belgii infarktů...

Reagovat
Csaplárova past

Hehe kdyby to Kolo proměnil v tom závěru finále, tak dnes není Messi žádný GOAT. Kdyby Holanďani uměli penalty, tak v tom finále Argentina vůbec není.

Jako těch "kdyby" bych našel spoustu

Reagovat
mistr129

Jinak finančně jsem narážel celý turnaj, zahojil jsem se až na úspěšném dvojtipu zápasu o 3. místo a finále

Reagovat
Bakary3

Jako sorry, ale ta hra na experta ti fakt nejde.

Každý erudovaný člověk tipoval Holanďany na medaili, jo?

S tím v záloze a útoku spíše průměrným kádrem, s průměrným gólmanem, kdy se nevědělo, jestli bude chytat 40 letej frajer nebo nováček?

A to se ještě nevědělo, že bude hrát wingbacka Blind...

Depay zdravotně nepřipraveného...

Průměrný hrotaci z devadesátek

A je to pro tebe větší šok než konec Brazílie?

Haha

Brazílie ne že měla jen hvězdný tým, ale i dobře poskládaného, kvalitu skoro na všech postech i na lavičce, naopak to ale už dávno není tým, kde vidíš R+R+R a nic jinýho.

Chorvati opravdu nemají 18 novejch hráčů.

Na 80 procent jsi byl přesvědčenej, že je Brazilci neprolomi, v průběhu zápasu jistej - kolik jsi na ně teda naložil, když píšeš, jak sazis?

Tohle mě baví teda

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Kiss Me Polka!

hlaskující stepan .myslíš ty jeho dementní pokusy o vtip, které radši začal nahrazovat bulvarnimi nesmysly, protože nemá na to komentovat hru?

Reagovat
xjert02

Reagovat
Selänne

Plus hromadu nepřesných informacích k tomu. Letos to od něj bylo nejlepší vystoupení, ale i tak si říkám, jestli si někdy ty informace necucá z prstu, když vidím jak nepřesný a chybující je při normálním komentování.

Reagovat
verv

Reagovat
Kucka

Štěpán mě hrozně sral, zlatý Vlášek, ten se aspoň nesnaží být za každou cenu vtipný.

Reagovat
Mass

Reagovat
Cotton

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kucka

Oršić toho ale bohužel moc neodehrál a Nizozemí mě svým oportunistickým fotbalem dost zklamalo.

Reagovat
Radin

MS jako celek celkem slabota. Sice super napínavé finále od gólu Francie, ale jinak nic moc zápasy.. Semifinále o ničem budiž toho důkazem

Reagovat
Pato44

Ja vim, ze si jsou Theo s brachou podobni, ale z respektu k nemu a vzhledem k tomu, ze mu puvodne mel "jen" kryt zada, bych tam radeji videl fotku Thea nez Lucase.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Jolly Roger

Po každém MS byla vyhlášena oficiální All-Stars sestava, ale po tomto MS jsem jí nikde neviděl.

Reagovat
dextroza_m

"Protože ale nechceme rubriku nafukovat na TOP10 či dokonce víc, musely jsme některé branky nechat pod čarou." Nemá tam být i?

Reagovat
GjøvikFF

Když už někdo začal prudit, tak já se přidám . U Gvardiola je slovo "zcestné", gramaticky správně je ale "s" na začátku slova.

A teď už pochvaly. Díky EF za další parádní servis okolo Mistrovství světa, skvělá práce. A díky i za Kovačiće v All-Stars. Hrál fantasticky, byť se o něm nikde moc nepsalo.

Reagovat
AlevsakNevadi

Molina hral prvé tri zápasy v skupine ako po šichte v bani, horel, dopredu nič nevymyslel. Proti holandsku už dobre bránil ale dopredu išiel snad 2x krat zmysluplne.

Na RB určite Hakimi

Reagovat
xjert02

Reagovat
Gazdo

Reagovat
romeo351

Ten dozadu teda semtam hořel taky.. dopředu ale, jak už je jeho zvykem, skvělej

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Doomblade

Reagovat
FUnk

Reagovat
LAM

V Top 5 gólů musí být gól Argentiny na 2:0 proti Francii. To byla velká paráda.

To že není De Paul v Top 11 je teda hodně mimo

Reagovat
xjert02

Souhlas. De Paul se zkraje trapil herne, ale byl plicema Argentiny a stavitelem jejich hry. Navic postupne v turnaji nasel formu a byl lepsi a lepsi. O jeho vyznamu pro jejich hru svedci i to, jake problemy zacala mit ARG, kdyz byl vystridan. Dale tech top 5 golu bych uplne zmenil, protoze tam byly mnohem fotbalovejsi goly, napr. finalovy na 2:0. Trestnak Mexikance byl top. Pure class. Richarlison spatne zpracuje balon, pak se krkolomne pretoci a vsichni z toho slintaji. Vzdyt to ani poradne nuzky nebyly.

Reagovat
valloire

Messi by si zlomil nohu ty špatně zpracovanej míči.

Reagovat
Bakary3

To bez debat, to byla nádhera.

Já zas vůbec nechápu, co tam dělá gól Weghorsta, jakože nacvičený, ok, ale vždyť to žádná paráda nebyla.

Reagovat
DidusIneptus

Už nikdy žádné sportovní pořadatelství do Kataru a jiných arabských zemí!!!

Neváží si tam lidského života. Přematerialisovaný stát až to volá do nebes! Viděl jsem skoro všechny zápasy, ani jednou minuta ticha za oběti při výstavbě fotbalového areálu! Smutné a sprosté

Reagovat
xjert02

11,5 roku? Jsem myslel, ze Modric neni o tolik starsi jak Messi.

Reagovat
inbloom

Problem Francie ve finale byl, ze tahouni ve sf, cf Griezmann a Hernandez hrali spatne. Hlavne Theo byl na stridani snad ve 20 minute, tomu ten zapas nevyslo nic, podjizdel mu balon pod nohou, udelal snad 4 velke chyby v rozehravce. To vlastne plati i pro Gvardiol celej sampionat vsechny zapasy byl u me dostal 9 bodu z 10.. fakt super vykon, ale ten zlomovej zapas spatny a to nebyl jenom gol na 3:0. Z Argentiny se mi velmi libili stoperi, je zajimave, ze nikdo nich ani zminka.. Cekal jsem, ze Otamendy vyhori, opak byl pravdou, odehral celej sampionat vyborne.. Ano udelali chyby, ale celkove nad ocekavani. Z argentiny MacAlister, Enzo Rodrigez a Alvares..

Reagovat
Manchestersky Krocan

Mne sa z tej Arg dvojky viac zamluval Romero, ale to bude asi aj kvôli tomu, že v drese Spurs je to zákerný drevak, tak som mal nízke očakávania

Reagovat
celeb

Messi nie? :)

Reagovat
Kiss Me Polka!

otamendi, dokonce i ten romero po prvním špatném výkonu se hodně zvedl a na konci byl skvělý. Já upřímně hlavne nechápu, jak to dokázali ubránit ve vzduchu a pri standardkach, kde proti soupeřům byval srovnatelny jen ten romero

Reagovat
oli9

Vždycky vám tam bude někdo chybět no..

Určitě tam spoustě chybí Luka

A teda místo Fernandeze bych tam viděl Mac Alistera ten měl ten turnaj parádní

Reagovat
drussbarb

Díky za článek

Reagovat
Benfica

Tak čo? Dá niekto za Enza 120M už v januári?

Reagovat
Generalní Gladiator

Hodně přestřelená cena.

Reagovat
Benfica

taká je v klauzula, a Rui Costa povedal, že Enzo, Ramos a António Silva v januári odídu len ak niekto zaplatí plnú sumu.. to je 120, 120, 100

dnes/včera odmietli 100M

Reagovat
celeb

uz vidim ako odhanate ponuky na 80M :)

Reagovat
Benfica

nejaké už vraj boli, už vraj aj 100

Reagovat
celeb

tak to ste na tom dobre financne, ze si mozete dovolit odmietnut 100M. Som zvedavy ako to s nim dopadne.

Reagovat
Benfica

Jop, Rui Costa este pocas MS povedal, ze Benfica uz hracov predavat nemusi.

Este tomu nechaj trochu casu a aj Benfica si zvladne udrzat hocikoho, velmi by pomohla aj dlha jazda v LM teraz na jar.

Reagovat
celeb

ozaj a uz ste si konecne uzmierili toho ducha, co vas preklial na Europskej scene?

Nejaky madarsky trener?

Reagovat
Benfica
Reagovat
smazaný uživatel

Jestli má výkupku 120, tak to podle mě můžete dostat jedině teď, když je kolem něj takový hype, protože si tu hodnotu těžko udrží.

Reagovat
Bakary3

Jestli to někdo dá, tak je to na výsměch, to je úplný nesmysl.

Reagovat
Muffi

Doufam, ze to neda LFC.

Darwin byl alespon vas nejdrazsi hrac a mel za sebou 2 sezony. Ale 120 mega za borce po pulroce v Evrope je naprosty hnus.

Reagovat
romeo351

Navíc se do toho týmu vůbec nehodí.. Je tam Fabinho

Reagovat
Benfica

Darwina môžeš súdiť až po ďalšej sezóne.. aj jeho prvá sezóna u nás nebola nič moc.. už veľa ľudí aj od nás písali, že je mega flop, ale na ďalšiu sezónu to rozjel.. tak si myslím, že aj v LFC traba trochu počkať

Reagovat
Largo

Mac Allister misto Kovacice, jinak souhlas. Diky za clanek kluci.

Reagovat
romeo351

Odkazy na fb jsou na nic

Reagovat
romeo351

Martínez - T. Hernández, Saïss, Gvardiol, Molina - Amrabat, Mac Allister, Griezmann - Messi, Mbappé, Álvarez

Reagovat
Mercury

Enzo nebo MacAllister je 50/50, i ten De Paul byl nakonec hrozne dulezity, kdokoliv z te zalohy by si to zaslouzil.

Reagovat
Zaschrona

Díky za články během celého MS, v českém mediálním prostoru to bylo to nejlepší, na co jsem ohledně MS narážel.

Reagovat
Mercury

buh zehnej EF

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Pan_Safar

Jsem si teď musel narychlo založit účet, jen abych moh napsat:

Kde je Modrič??

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dobrá sestava, ikdyž si myslím, že jste se nemuseli bát, dát tam někoho mimo semifinalisty. Na vlastní sestavu si netroufám. Oproti jiným MS jsem viděl málo zápasů. Vůbec nechápu ten všeobecný ohlas, že se dalo vidět víc zápasů než v létě. Mám to přesně naopak.

Reagovat
roman1978

The Mbappe and Haaland thing is impressive. This year the Frenchman has 55 goals in 55 games and the Norwegian has 42 in 40. Two beasts at their best. Their numbers are so amazing that when added together, the combined number goes up to 97 goals in 95 games, they are pretty close to the 91 goals in 69 games Messi scored in 2012.

Never try to compare them to the GOAT of the game.

Reagovat
Majk91

Reagovat
petr31

Livakovič

Hakimi-Otamendi-Gvardiol

De Paul-Amrabat

Mac Allister-Modrič-Griezmann

Messi- Mbappé

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jak sehnat německý komentář do FIFY na PS4 jinak než jet pro hru do Německa/Rakouska? V PS Store to nejde vybrat.

Hraju hlavně kariéru za bundesligové týmy a originální koment by se mi hodil více než anglický/polský/ruský.

Reagovat
JFT97

zkousel si to 'zakoupit' v PS store lognutej ale na jinym zarizeni nez primo v PS?

Vim, ze jsem mel se zakoupenim nejakyho add-on na PS4 problem ve Store, ale kdyz jsem Store otevrel v mobilni app a zakoupil to tam, tak to to fungovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, myslím že byl Martínez lepší v brance. Ve finále prodloužení vychytal Kolo a pak ty pentle. Je to šoumen

Reagovat
spider_8

Podle me dost nedoceneny je ten gol Neymara proti Chorvatsku. Takhle to rozjet proti zatazene obrane a v podstate ji projit stredem, to se moc casto nevidi. Pripomnelo mi to Hazarduv gol proti WHU, ale ten si ani nepotreboval s nikym narazit.

Za me gol mistrovstvi, ale asi nedoceny kvuli tomu, ze Brazilie v tom zapase vypadla a mluvilo se o jinych vecech.

Reagovat
Pato44

Theo se své fotky nedočká

Reagovat
Maník Otrava

mám jednu ruku celou v sádře, tak píši jen malým.

nejlepší sestava ms 2022:

y. bounou - n. molina, n. otamendi, j. gvardiol, m. acuna - b. saka, l. modric, s. amrabat, l. messi, k. mbappe - e. valencia

náhradníci: d. livakovic, a. hakimi, r. saiss, t. hernandez, h. ziyech, a. griezmann, i. perisic, v. aboubakar

nejlepší hráč: l. messi

největší sympaták: y. bounou

nejsympat. fanoušci: japonci, senegalci

největší smolař: r. lukaku

hráč jednoho zápasu: g. ramos

největší brousič: a. dari

nejužitečnější hráči: s. amrabat, k. mbappe, l. messi

největší zklamání - Dánsko, Srbsko

Reagovat
Maník Otrava

tahle to vidím já. Co vy, lidi?

Reagovat
Shevchenko

Za mě zklamání určitě Dánsko, Uruguay, těm jsem věřil fakt hodně. Víc jsem čekal i od Ekvádoru a Švýcarska. Němci měli spíš smůlu, naopak u Belgie se to možná dalo čekat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele