Agenti chtějí na Fabianovi vydělat

24.01.2008, 18:41
Aktuality
Útočník Luis Fabiano prozradil, že během zimního přestupového okna může změnit klub. K transferu ho údajně nutí skupina, která vlastní jeho práva a chce na přestupu vydělat. Brazilský útočník ale přestoupit nechce, touží i nadále oblékat dres Sevilly.

Španělští novináři položili Fabianovi dotaz, zda prodlouží svůj stávající kontrakt v Seville. Jenže samotný hráč se rozpovídal o tom, že podepsání nové smlouvy není jednoduché. "Naopak, je obtížné, protože ta skupina vlastní má práva a chce mě prodat," řekl.

Ten v první polovině sezóny pravidelně střílel branky, a tak jeho akcie vzrostly. Jeho zástupci si tak usmysleli, že mohou na svém klientovi vydělat pořádný balík.

"Dokonce mi řekli, že existuje šance na přestup, ale odpověděl jsem, že nic takového nechci. Chci zůstat. Doufám, že tomu tak bude a zahraji si se Sevillou Ligu mistrů," dodal Luis Fabiano s tím, že jej snad od přestupu zachrání Sevilla. Ta má však na hráčských právech jen čtvrtinový podíl.

Zatímco třetí strana, která vlastní většinu práv, už jedná o jeho prodeji do Manchesteru City. Ten za sedmadvacetiletého Brazilce podle agentury Reuters nabízí asi 12 milionů eur (zhruba 312 milionů korun).

Během jediného roku tak evropské soutěže zažívají další případ problematického vlastnění hráčských práv. V Evropě je totiž zvykem, že hráčova práva drží klub, kde je registrován. Zejména v Jižní Americe je ale obvyklé i smluvní vázání hráčů manažery, kteří je poté klubům pouze "pronajímají".

Autor: Pavel Janega / ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nechcel by som ...

Reagovat
Laneey

Je super , že nechce ze Sevilly odejít, blbé je , že nezáleží jen na něm no , ale já věřím , že ho Sevilla "udrží" , SEVILLA FC 4EVER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no to su mi veci..

yrayu nechce prestupit a je za tym len skupika tak aspon vidno ze nie on to ma v hlave nevporiatku ked anglicko vola

Reagovat
smazaný uživatel

překvapivý nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý deň,prepáčte že to sem píšem,ale prosím zájdite na náš futbalový web,ktorý síce mal nejaké problémy,ale to je už za nami,a preto navštívte náš futbalový portál.Www.x-fotbal.ic.cz

Na hl. strane sa dozviete novinky ohladne webu,pretože sme zhánali nového admina tak sa web trocha zastavil,ale to sa všetko napravilo,a preto sa môžťe ťešiť od februára na výrazné zmeny.Dakujeme že nás navštívite.Prosím nehnevajte sa že som to sem napísal,ale len tu človek nájde opravdových futbalových fanatikov(ak vás tak môžem bez urážky nazvať),fajnšmekrov a skvelých ludí,ktorý sa do futbalu rozumejú.

Dakujem velmi pekne.Ale fakt prepáčte.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele